Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Magyarországon a legjelentősebb az antiszemitizmus Európában

2023.06.01. 18:17 Tíz európai ország lakosságát kérdezték meg arról, hogy mit gondolnak a zsidóságról, a zsidó emberekről. A felmérés alapján a magyar a legantiszemitább nép Európában. Az ADL (Anti-Defamation League) szervezet tíz ország lakosságát kérdezte meg arról, hogy egyetértenek-e bizonyos antiszemita nézetekkel, sztereotípiákkal. A közvélemény-kutatás Belgiumra, az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Hollandiára, Lengyelországra, Németországra, Oroszországra, Spanyolországra, Ukrajnára és Magyarországra terjedt ki – szúrta ki az RTL.


A megkérdezett embereknek 11 feltevésre kellett válaszolniuk, amelyek között olyanok szerepeltek, mint

„a zsidóknak túl nagy hatalmuk van az üzleti életben”,
„a zsidók miatt tör ki a legtöbb háború a világban”, vagy
„a zsidók hűségesebbek Izraelhez, mint a hazájukhoz”.

A válaszadók elmondták, hogy mennyire értenek egyet ezekkel az állításokkal. A kutatók szerint amennyiben valaki a 11 kérdésből legalább hattal egyetért, akkor ő antiszemita nézeteket vallónak számít.

A felmérés megállapította: a magyar lakosság 37 százaléka vall antiszemita nézeteket, ami a legjelentősebb zsidóellenességet jelenti a vizsgált országok közül.

Ehhez képest az antiszemitizmus Lengyelországban 35, Ukrajnában 29, Oroszországban és Spanyolországban 26, míg Belgiumban 24, Franciaországban 17, Németországban 12, az Egyesült Királyságban pedig 10 százalék. Hollandia a legkevésbé antiszemita ország, ott a lakosság csupán 8 százaléka számít zsidóellenesnek.

A felmérés többek között megállapította, hogy Nyugat-Európa jóval kevésbé antiszemita, mint a kontinens keleti része.
A Mazsihisz elnöke szerint a kormány szétveri a hazai zsidóságot

Korábban írtunk arról, hogy kitört a háború a magyarországi zsidó egyházak között, ugyanis nemrég a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) új vezetősége is beszállt a háborúba, ami a három, Magyarországon működő zsidó egyház között robbant ki. A konfliktus forrása a szervezet korábbi vezetőjének, Deutsch Róbertnek a leváltása volt.

Heisler András, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetsége) elnöke szerint a Magyar Autonóm Izraelita Hitközség (MAOIH) bekebelezése a több száz éves magyar ortodox hagyományok felszámolását jelenti. Heisler András írásában kitér arra is, hogy az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) a NER része lett.

Heisler András Orbán Viktornak is nekiment, akinek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt a magyar kormány részéről.

Ezt követően Köves Slomó, az EMIH elnöke az Indexen jelentetett meg egy cikket, amelyben elmondta a véleményét a Mazsihiszről. Szerinte az egyház elkezdett szerepet vállalni a politikai életben is, mégpedig „baloldali és liberális irányultságú politikai aktivitásba” menekült a szervezet.


https://index.hu/belfold/2023/06/01/antiszemitizmus-europa-magyarorszag-zsidosag-zsidoellenesseg/

Belabacsi 2023.11.23 1205 olvasás 17 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

17 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Magyarán nem a magyarokat kérdezték meg , a kérdezők ha nem egyfajta zsidó belviszályra élezték ki a kérdést magyar bőrben .
    - 2023. 11. 26. 09:31
  • G
    Anti Szemitizmus ?

    Nincs a szótárakban, közhasználatban, még egy szó amely nagyobb felháborodást, gyűlöletet tud kelteni egy személyre vagy népre, amelyre ezt rásütik.
    Anti: az alapszóban kifejezett dologgal ellentétes, szemben álló, ellenes
    Szemitizmus?
    De akkor mi a "szemitizmus" amire olyan nagy bűn Antinak lenni?

    Magyar szempontból, szegény Dövényi Nagy Lajos író válaszolta meg, "Tarnopolból indult el" c. könyvével.(1942 - 1944)
    Jutalma 18 éves kommunista börtön, halál és felejtés.
    A magyar körülményekhez persze hozzátartozik az is, hogy a magyar kormány, ellenzék, az egész apparátus apraja nagyja, majdnem kivétel nélkül, még világviszonylatban is feltűnően Izrael barát
    - 2023. 11. 26. 20:19
    • L
      Szerintem értelmesen csak semmitizmus. Így már érthető.
      - 2023. 11. 26. 23:09
    • L
      Szerintem értelmesen csak semmitizmus. Így már érthető. Anti: Azaz, a semmi ellen küzdeni?
      - 2023. 11. 26. 23:10
      • B
        Érdekesek ezek a szójátékok,megmozgatja a fogas kereket, elkezdesz (a számítógép világában a processzoroknál úgy mondják) több szálon alkalmazni.Egy szó köz beiktatásával egyből két csoport jöhet létre. Pl:Ti vagytok azok ,Ti vagytok az ok.A szál,mint cérna, ha kifeszíted lehet egy irány vagy  egy tengely amin valami megy,elme - gy .Több szál több tengely 2-3-4-5-6 ki tudja mennyi.és ki tudja hova tart-unk,és ki tudja kinek mennyi?Elnézést tőled is ha ,érthetetlen dolgokat írogatok,de képzeld el amikor nem megy hanem jön,hogy akinek 1-2 van az mindentől fél,és a szerencsétlen azt hiszi ha lenyom mindenkit akkor ő emelkedik.Itt a baj már nem kicsi
        - 2023. 11. 27. 23:37
  • K
    Nincs itt semmiféle antiszemitizmus. Már a rabbi is megmondta, pedig Magyarország az az ország,ahol Köves Slomo egy a kétmillióból? https://hirtv.hu/video/210860
    - 2023. 11. 27. 21:24
  • szabir
    vettem egy shortyt a bit/bite-csutikara
    -
    https://www.bitchute.com/video/Lwkv9y...v9y0jNccH/
    - 2023. 11. 27. 22:10
  • V
    Nézeteltérés Ferenc pápa és a zsidó rabbik között, amiért a pápa imára szólította fel a világ kereszténységét mindkét félért.
    https://www.napitema.com/2023/11/neze...zsido.html
    - 2023. 11. 28. 14:35
  • D
    Szerintem meg nem antiszemiták (helyesen: zsidóellenesek) a magyarok.
    Egészen egyszerűen csak jobban tájékozottak a többi népeknél.
    És egyébként eszük ágában sincs fizikailag, de akár verbálisan is támadni a zsidókat.
    Ebben meg sokkal kulturáltabbak a többi népnél.
    Ennyi.
    - 2023. 11. 28. 15:10
  • G
    Laci,

    "Ennyi"
    Hát ez nem ennyi!

    Ugyanis, van egy egészséges, jogos, törvényes, minden embert és Nemzetet feljogosító Védekezés!
    De sajnos van egy birka, agy mosott, rosszul értelmezett, csak mindent túlélni , örökösen meghajolni, csak mindig elárulni az igazságot, Mátyás Király óta Magyarországon.

    Csak nézzünk körül, hogy ez hová vezetett: "Ez az Igazi"?
    - 2023. 12. 01. 13:53
    • D
      Nem szeretnék beállni az önostorozók táborába, de azért nézzük már meg a történelmünket:
      1. Biztos, hogy mi vétlenek vagyunk a török hódoltságban??? (amely minden mai nyomorunk origója). 1526 és 1541 között volt 15 év, amikor semmilyen török megszállás nem volt az országban. Mégis az akkori uralkodó osztályok ezt a 15 évet nemhogy elvesztegették, de szó szerint el is szarták. Az eredményt ismerjük, a Mátyás király kori 4 milliós MAGYAR népesség lecsökkent a hódoltság végére legfeljebb a felére, és utána bezúdultak az idegen nemzetiségek, hogy aztán ők legyenek többségben az országban. Az erdélyi MAGYAR urak pedig majd tárt karokkal fogadták az olcsó és igénytelen, de ortodox román jobbágyokat - a magyarok helyett. Uralkodó osztályunknak Erdélyt is sikerült így elszarnia.
      2. Ugrom egy nagyot: az 1867-es kiegyezés után tárt karokkal fogadta be az ország TÖMEGESEN a keletről ide "alijázó" kazár zsidóságot. Aki aztán benyomult a gazdaságba és főleg a bankrendszerbe gyakorlatilag kisajátítva azt (meg még jó pár értelmiségi szakmát is). Megjegyzem az 1910-es népszámláláskor nekik volt köszönhető, hogy Nagy-Magyarországon szerény magyar többség mutatkozott, mivel annyi becsület azért volt bennük, hogy magukat magyarnak mondták. Igaz, hogy az itt kialakult zsidó, zsidós kapitalizmus meg tulajdonképpen elüldözött - javarészben - magyar embereket Amerikába, legalább 1, de inkább 2 millió - valódi - magyart.
      3. A magyar uralkodó osztály, élén Tisza István miniszterelnökkel, hagyta, hogy az ország belemenjen az I. vh-ba - ahol megintcsak főleg a magyar népelem szenvedett rettenetes veszteségeket. Trianont meg mindenki ismeri.
      4. Az I. vh. után Horthy-ék belementek a II. vh-ba - német oldalon, egyfajta rosszul értelmezett úri becsület(szó) alapján. A következményeket mindannyian ismerjük. Megjegyzem, pont a legliberálisabb, legrohadtabb zsidó közösséget, a belpestit óvta meg a deportálásoktól, míg a legelmagyarosodottabb vidéki zsidóságot viszont hagyta kiirtani.
      5. A 45 utáni világnak azonban alig van felelőssége: egy katonailag levert ÉS megszállt országban/nak nincs semmilyen mozgástere. (Ezzel sem Rákosi sem Kádár sui generis bűneit jottányit nem kisebbítem, mind a két gazember és talpnyalóik kötelet érdemeltek volna.)
      6. 1990 után Antallékkal kezdve és utána minden egyes magyar kormány tevékenysége a lehetőségek elszarásából, elbaszásából állt és áll most is. De ez is az uralkodó osztály kollektív felelőssége. Nyilván mindebben domináns a zsidóság tényleg kiválasztott (mármint önmaga által önmagát önkényesen kiválasztott) része által dominált illuminátus-szabadkőműves bandának az aknamunkája, de ettől még a nép, az "istenadta" magyar nép hülyesége és gyávasága is vastagon benne van.
      Szóval miről beszélünk???
      Miről beszélünk????????????????????????????
      - 2023. 12. 02. 15:48
  • J
    Csak most olvastan el a fenti írást. Szerintem ez egy kamu felmérést tartalmaz . Olyan céllal készülhetett, hogy még egyet csavarhassanak a magyar emberek nyakán, akik már a véleményüket sem merik igazán kifejteni, mert törvény tiltja a szabad gondolat kimondását. Itt már azok is rasszisták, akik az otthonuktól és családtagjaiktól megfosztott , menekülő nincstelen palesztin népet sajnálják.
    Nem goldolhatja senki komolyan a zsidóellenésséget hazákban, amikor a szűken 10 milliós lakosság 1/5-e küzülük kerül ki.
    Mindez annak ellenére, hogy a II.vh alatti német megszállás alatt üldözésnek voltak kitéve. Amiatti tt nap mint nap szemrehányást kap a nyakába az a magyar is, aki sem okozója, résztvevője, sem élő tanúja nem volt az ellenük irányult cselekedeteknek.
    Talán forditottja igaz ennek a felmérésnek. Inkább a magyar ellenességről van szó. A kortárs irodalomban ez fellelhető.

    Hogyan lehet hiteles egy olyan felmérés ( feltéve ha az megvolt), amelyik a különboző lakossági létszámű és összetételű országban történik ? Sehogy,
    - 2023. 12. 01. 16:55
    • Gerry
      így igaz.

      Mi magyarok valójában nem tudunk gyülölni, csak a tehetetlenség miatt csapkodunk és káromkodunk, ... és igen, fáj a léleknek amikor lealacsonyítanak minket az õ szintjükre.

      A magyar lélek- lehet, hogy nem áll isteni / szellemi magasságokban, de nem is aljas mint ahogy azt néhány nemzet - olykor hazai okoskodó - beállítani próbálja.

      Viszont eljöhet még az az idõ, amikor fellázadnak az hatalom ellen... akkor is ha ez szinte elképzelhetetlen egyesek számára.
      - 2023. 12. 02. 10:07
  • G
    Jazmin,

    Még olvasni is jó az Igazságot, amit itt leírtál.
    Képzeljük el azt a "Jót" , ha közel kerülnénk hozzá?
    Én büszke vagyok azokra, akik a mai körülmények között, az Igazságot le tudják írni .......
    - 2023. 12. 01. 21:21
  • D
    Kissinger (“leánykori nevén”a kis Zinger: …) csakis azért volt “jó diplomata” (kizárólag Amerikában), mert a többiek olyan mértékben voltak semminullazérók, hogy hozzájuk képest ő egy titánnak látszott.
    De attól még, hogy a szar elegáns sztaniolpapírba csomagolja magát – azért csak egy szar marad. (A többiek meg a szar szintjét sem érték el, lévén, hogy fosok voltak… Zbigniew Brzezinski is, aki utána következett, pedig az is európai volt, igaz, csak egy idióta polák…)
    És a kis Zinger valamivel olvasottabb, műveltebb volt, mint a 99%-ban velejéig korlátolt és buta amerikaiak.
    Egyébként természetesen a zsidók (fajtársai!!) által dominált Pénzügyi Háttér Hatalom embere volt ízig-vérig.
    Ja, és persze háborús bűnös is, úgy (nem is annyira) mellesleg.
    Tény azonban, hogy vele most elment a XX. század egyik utolsó arche-típusa – olyan jellegzetessége, akivel – ez is tény – lehetett egyezkedni, tárgyalni, és legalább azt megértette, hogy a másik mit akart vele közölni?
    Ebben és csakis ebben az értelemben veszteség a halála – merthogy mára olyan, aki akár csak a kihűlt, száraz teveszarral beszóródott, sivatagi lábnyomába léphetne, még csak nem is tűnik fel a távoli Szahara-i láthatáron.
    Ő még – talán – megérdemli, hogy a Pokolban kötelezően eltöltött, rámért több ezer éves tisztítótüze után, egyszer belépjen - ha nem is a Mennyek, de legalább - a köztes lét kapuján.
    R.I.P! (remélem lehet ilyet kívánni egy zsidónak…)
    - 2023. 12. 02. 15:37
  • B
    A mihold,beszéltem egy emberrel.Ott lakik hol én csak kicsit lentebb.Munkásruhában voltam ragyogó tiszta,Ő is csak az övé Tiszta kosz,arca furcsán torz.Mondtam neki,látod a világot,mindenki mindenki ellen,fogjunk össze csináljuk együtt a bizniszt.Ami bánt ne bántson, az Isten szeret,Téged,Engem,Minket, Mindenkit.Főleg az ilyen kis hülyéket.Mindig morog,vicsorog,dühöng,üti vágja marcangolja magát,de nem kér segítséget,csak azt kéri:Nézzed.Azonban nem bánt senkit,mert ilyen a jó lélek,ilyenhez kapcsolódik az IGAZ EMBER.
    - 2023. 12. 02. 16:05
  • B
    "Úgy szeretnek benneteket.Hogy szeretnek benneteket?Úgy szeretnek benneteket.Megeszik a szíveteket"
    - 2023. 12. 02. 16:06

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése