Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Nyílas bögre

Vegyen Ön is nyilaskeresztes bögrét az Andrássy út 60-ban! Milyen célközönségre gondolhattak? Ki visz haza hatalmas nyilaskeresztes logóval ellátott bögrét emlékbe? Ami jogszerű, az lehet ízléstelen, sőt, sértő is – írja a Tett és Védelem Alapítvány.



Nem mindennapi szuvenírekre bukkanhat, aki felkeresi a Terror Háza Múzeum webshopját. 3100 forintért vásárolhat „A Terror Háza Múzeum lógójával ellátott piros kerámia bögrét”, „A Terror Háza Múzeum lógójával ellátott fekete kerámia bögrét”, vagy például 3500 forintért „egyik oldalán a Terror Háza Múzeum logójával ellátott rozsdamentes fém bögrét fogantyúval.”

A kerámia bögréken az intézmény logója szinte elvész a nagy méretű nyilaskeresztben, a piros bögre másik oldalát egy szintén nagy vörös csillag tölti be, a fekete bögre másik oldalán szintén ötágú csillag, csak éppen feketében (ami az anarchisták jelképe, nem tudni, ez hogy kerül ide).

Nincs gond azzal, ha egy terméket, egy előadót kiterjedt merchandising-gal igyekeznek népszerűsíteni, virágozzék ezer matrica, notesz, hűtőmágnes. Esetünkben azonban felmerül a kérdés:

mi pontosan a termék, amit ezekkel a bögrékkel el szeretnének adni? És ki lehet itt a célközönség, ki szeretne nyilaskeresztes bögréből teázni, kávézni?

A Terror Házát számos bírálat érte már létrehozásakor a kevéssé árnyalt történelemképe, valamint a két rémuralom közötti megmutatkozó különbségek plasztikus ábrázolása miatt. Nem feltételezzük, hogy az intézmény népszerűsítené szeretné a nyilas eszméket – e termékek láttán azonban óhatatlanul felmerül a gyanú, hogy itt bizony azokat a vásárlókat is megcélozzák, akik nem annyira a Terror Házának, mint inkább a jelkép által szimbolizált eszméknek a rajongói.

Egymilliárd forintot szán a kormány a holokauszt 80. évfordulójára

Felmerülhet a kérdés, vajon kimeríti-e ez a típusú ’merchandise’ az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról szóló, 2013. évi XLVIII. törvényt? A jogszabály szerint az valósít meg bűncselekményt, aki „horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő – módon” terjeszt, használ, vagy tesz közszemlére.

Ebben az esetben nem valósul meg a köznyugalom megzavarása, erre egy webshop eleve alkalmatlan. Egy terror-rendszer jelképével termékeket eladni azonban akkor is igen kétséges vállalkozás, ha tudjuk, hogy a nyilaskereszt és a vörös csillag hozzátartozik a Terror Háza logójához, a mintázat az utcai pengefalon éppúgy látható, mint az intézmény irodáiban.

Napi használati tárgyakon elhelyezni és azokat reklámozni azonban már nem is egyszerűen ízléstelen:
Nyílak mutatják a négy égtájat .
[img]https://i0.wp.com/neokohn.hu/files/2023/12/nyk.png?w=618ssl=1[/img]
link [url]https://neokohn.hu/2023/12/20/vegyen-on-is-nyilaskeresztes-bogret-az-andrassy-ut-60-ban/[/url]

https://neokohn.hu/2023/12/20/vegyen-on-is-nyilaskeresztes-bogret-az-andrassy-ut-60-ban/

Felforgato 2023.12.29 936 olvasás 10 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

10 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • D
    Gondolom előbb-utóbb lesz majd "Arbeit macht frei" feliratú bögre is körben stilizált szögesdrót díszítéssel. Vagy bögre "Nicht verkaufe beim Juden!" felirattal (a német szöveg szöveg-helyességéért nem vállalom a felelősséget!), esetleg Sztálin és/vagy Hitler portrés bögre kiegészítve Szálasi portréjával?
    Még van sok jó ötletem - stílszerűen, mint a rabbinak a viccben - csak közben "döglenek a libák"....
    The business of the business is the business!!!
    - 2023. 12. 29. 18:44
    • L
      No persze! Üzlet, az üzlet.
      - 2023. 12. 29. 21:35
  • F
    Amit a zsidócigánykeresztények , nyilaskeresztes ábrázolásnak állítanak be az nem más mint a 4-égtáj ! ne dőljetek be a zsidó Mi Atyánknak .
    Legyetek éberek ! Krisztus is ezt mondta , Ő már csak tudta , hiszen a zsidóknak magyarázta a magyar történelmet .
    Várjuk Kassai ló nélkül íjász magyarázatát erre , vagy a gazdái más utat jelleöltek ki neki ? Ugyan már Kassai 1-emberként egy 2-milliárdos területet birtokolsz aki saját vallásod szerint a semmiből .
    Tulajdon képen kinek szolgálsz ?
    - 2023. 12. 30. 14:59
  • F
    Miért nem engedi megjeleníti a nyilas bögrét az oldal ? Fényképben ?!
    [img]https://webshop.terrorhaza.hu/en/product/coffee-mug-with-logo/#&gid=1&pid=1[/img]
    Segítsetek !
    - 2023. 12. 30. 15:30
    • L
      Ez most piros, vagy narancs? Nálam a kettő között. De,  lehet, hogy csak a szemem rossz. Ennyi pénzért nem veszek bögrét.
      - 2023. 12. 30. 23:42
    • Gerry
      webshop.terrorhaza.hu/wp-content/uploads/2019/08/bogre-piros-1-600x480.jpg
      - 2023. 12. 30. 22:37
      • F
        Köszönöm ! Gerry ! Nekem az Istenek ! Nem ment .
        - 2023. 12. 31. 13:40
        • Gerry
          A kép forrása: (https...... ...jpg) nem a "lánc" ikon közé, hanem a "kép" ikon közé való!  Menni fog csak idõ kérdése! Imre is így kezdte... idõközben aztán olyan jól megtanulta, hogy mostanság már nem is engedik neki.
          - 2024. 01. 01. 08:11
  • G
    "Ki szeretne nyilaskeresztes bögréből teázni"?

    Akkor nézzük a kontextust:

    A Nyilaskereszt Szent László király hadijelvénye volt. Szimbolikája az íjat használó ősi népek hunok, magyarok, mongolok, körében volt használatos.
    Amikor a magyar király koronázásakor felvágtatott a Királydombra, "négy vágást" elvégezni, a négy égtáj felé, nem hódítást jelzett, hanem inkább az uralkodó béketeremtést szimbolizálta.
    Mégis hogyan, és kik által, került a mai Magyarországon ez a nemes jelvény, a terror házába?

    Csak nem a hexagram-os bögrékből teázók gondolják azt, hogy magyarkodni, hungarikuskodni? már ízléstelen, és a terror házába való?
    Hát én azért a nyilaskeresztes bögréből teázom ..........
    - 2023. 12. 30. 16:02
    • F
      Helyes felismerted a lényegét mit is tagadnak a zsidók a tájakat és mikor kötöd a magyarok elleni terrort akkor csak emeled a fényét Isten adta népének a magyarnak .<br />Szimbolika így a trágyálás elött közben , van magyar aki támogat útadókon .
      - 2023. 12. 30. 16:10

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése