Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Honvédelmi miniszter: Új zsidó reneszánsz van Magyarországon

Új zsidó reneszánsz van Magyarországon, és a magyar állam büszke arra, hogy hozzájárulhat ehhez – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban, pénteken. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az emléknapon egy olyan európai tragédia áldozatai előtt tisztelgünk, melynek sajnos Magyarország is részese volt. A sajátjainkra emlékezünk. „Emlékezni kell! A hősök és áldozatok nyugodjanak békében, emlékük áldott legyen!” – fogalmazott a miniszter.

 
 

Felidézte, hogy zsidó honfitársaink már 1848-ban „beálltak a magyar szabadság zászlaja alá”, ahogy az I. világháborúból is kivették részüket, és jogfosztás volt, mikor elvették tőlük a honvédelem jogát, és megalázó munkaszolgálatra kényszerítették őket.

 

Emlékezni kell többek között azokra is, akik állami politikává tették a zsidók meggyilkolását, akik a Duna partján parancsra vagy lelkesedésből öltek.

És emlékezni kell arra is, hogy az állam nem mert ellenállni, részese lett a holokausztnak. Nem szabad feledni a közönyt és félelmet, ami akadályozta a helyes cselekvést. Ahogy nem szabad feledni a hősöket sem, akik életük árán is mentették az üldözötteket, mint például Raoul Wallenberget, Salkaházi Sárát, Sztehlo Gábort vagy Koszorús ezredest – mondta a miniszter.

Beszélni kell a gyerekeknek a holokausztról, milyen veszélyesek az ordas eszmék, milyen értékes a béke és biztonság, közös hazánk, Magyarország, s milyen értékes benne a zsidó közösség – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: újra nehéz időket élünk. A nemzetközi biztonság intézményre recseg-ropog. A szomszédban háború van, a zsidó államot támadás érte. A szabad világban újfajta antiszemitizmus ütötte fel a fejét. Nyomás alatt tartják a zsidó közösségeket, Molotov-koktélt dobnak a zsinagógákra.

Hozzátette: Magyarországot teljesen alaptalanul vádolták meg antiszemitizmussal,

pedig ez az ország a zsidók számára is biztonságos hely. Új zsidó reneszánsz van Magyarországon, és a magyar állam büszke arra, hogy hozzájárulhat ehhez.

„A békéhez erő kell, Magyarországnak elég erősnek kell lennie, hogy megvédje polgárait!” – szögezte le a honvédelmi miniszter. Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította, annak emlékére, hogy a Vörös Hadsereg katonái 1945-ben ezen a napon szabadították fel az auschwitzi haláltábort.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2024/01/26/honvedelmi-miniszter-uj-zsido-reneszansz-van-magyarorszagon

Belabacsi 2024.01.28 1654 olvasás 24 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

24 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Olyan sokszor hangoztatják reneszánszát élik itt egyesek , a paradicsomban azt tudni kell ezt még nagyapám mesélte fiam amit az állam mond annak az ellenkezője igaz mindig .
    Ilyenekről midig Latabár Kálmán egy gegje jut eszembe mikor egy bekeretezett rákosi képpel szaladgált a színpadon és azt kiabálta hova akasszalak .
    - 2024. 01. 28. 11:44
  • Belabacsi
    Ungváry Krisztián: Bayer Zsolt nyilas nagyapja tanította be a hüvelyi motozást a kiskőrösi gettóban

    2024. január 28. – 07:02

    „Ez a történet Bayer Zsoltról szól, Bayer Zsolt élethazugságairól, de hogy konstruktív legyek, inkább arról, hogy megértsük Bayer Zsoltot” – mondja Ungváry Krisztián történész vasárnap reggel megjelent videójában, ami Bayer Zsolt fideszes publicista anyai nagyapjáról, Gyimes Károlyról szól.

    Ungváry levéltári dokumentumokkal alátámasztva vezeti le, hogy Bayer nagyapja már a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője volt a nyilas pártnak Kiskőrösön, a holokauszt idején gettóorvosként testüregi motozásra tanította be a kiskőrösi gettó személyzetét, a háború után pedig önként jelentkezett az ÁVH-nál, és besúgónak állt.

    Ehhez képest Bayer Zsolt különböző írásaiban inkább idillikus képet fest a nagyapjáról. Elismeri ugyan, hogy gettóorvos volt, de Bayer szerint ebben a minőségében embereket mentett, mégis meghurcolta az ÁVH, végül négy hálás zsidó mentette meg az Andrássy út 60.-ból. Ez a kép azonban nem fedi a valóságot.

    Ungváry szerint Bayer családi múltjának feltárására azért van szükség, mert sokat megérthetünk ezzel abból, miért viselkedik ma Bayer Zsolt úgy, ahogy. „Magam is azt gondolom, hogy az embert mégiscsak determinálja a történelmi környezete” – jelenti ki a történész.

    „Miért is van, az, amit olyan sokszor látunk nála és eszmetársainál, hogy most mi jövünk, és nekünk dolgok járnak, budai ingatlan, ez az, amaz (…). Ez az elementáris belső sértettség magyarázható ezekkel a társadalmi traumákkal, amelyeken ezek a családok tettesként korábban keresztülmentek, és

    a lelkiismeretük valahogy nem adott nekik soha feloldozást.”

    Ungváry szerint a nagypapa életeseményeinek feltárásával Bayer óriási lehetőséget kapott, hogy szembenézzen a múlttal. „Ha szembenéz, talán képes lesz arra is, hogy ezt az állandó sértettségérzését megszüntesse. (…) De ha csak annyit tesz, hogy nem hazudik saját nagyapjáról, hanem hallgat róla, akkor is egy centivel előre tudtunk lépni.”

    Bayer nagyapja már 1937-ben a kiskőrösi nyilas párt egyik fő alapítója és legfontosabb szervezője volt, a családot helyben kifejezetten szélsőjobboldalinak tartották. Az após, Solti János is nyilas volt, helyi tudósítások szerint 1944-ben is zöld ingben járt, és Endre László, a magyar holokauszt egyik fő felelősének tartott államtitkár és nyilas kormánybiztos protezsáltja volt.

    Bayer Zsolt korábbi írásai szerint Gyimes gettóorvosként embereket mentett. Erre a publicista két levelet hoz fel bizonyítékként. Az egyiket egy gettórendőr írta, aki tehát nem a gettó áldozata volt, hanem a gettót fenntartó szervezet része, és mint ilyen, Ungváry szerint „inkább a vádlottak padjára kellett volna üljön”. A másik levél pedig egy olyan embertől származik, aki személyesen nem volt ott a gettóban, csak másoktól értesült arról, amiről a levelében beszámol.

    Ungváry az általa összegyűjtött, Gyimesre nézve terhelő vallomások alapján azt mondja, „tudjuk, hogy ő volt az, aki a hüvelyi motozást betanította ott a helyszínen serénykedő személyzetnek”. A testüregi motozás egyébként a holokauszt történetében hungarikum, Magyarországon kívül sehol máshol nem volt példa arra, hogy minden áldozatot testüregi motozásnak vetettek volna alá. Az eljárás embertelen és rendkívül durva volt, a kesztyűket nem fertőtlenítették, senkivel nem tettek kivételt, és ami Gyimesre nézve a legsúlyosabb, hogy Ungváry szerint „az elkövetők oldaláról a részvétel ebben nem volt kötelező”.

    Gyimes emellett nem 5 pengőért vizsgálta meg a gettóba zárt zsidókat, ahogy Bayer korábban állította, egy vallomás szerint előfordult olyan is, hogy 500 pengőt fogadott el segítségnyújtásért, majd nem csinált semmit.

    Gyimest azonban a háború után mégis felmentette a népbíróság. Ungváry a videóban arról beszél, ebben közrejátszhatott az is, hogy Gyimes '45 után antifasiszta ellenállói legendákat kreált magáról, és „ezzel próbálta elkábítani a népbíróságot”, emellett a terhelő vallomások egy része hiányzik is az ügyészségi aktából.

    A történész felhívja a figyelmet arra is, hogy a Bayer által hivatkozott felmentő bizonyítékok sem azt bizonyítják, hogy Gyimes ne tanított volna be hüvelyi motozást, és nem tett volna más szörnyűségeket, hanem maximum csak annyit, hogy voltak, akikkel emberségesen járt el.

    Az '50-es években aztán Gyimes önként jelentkezett besúgónak. Ekkoriban Komlón volt orvos, és itt egy szélhámos beszámolt neki egy összeesküvésről, amiről később egyébként kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle. Ezt azonban Gyimes akkor még nem tudta, és sietett is bejelentést tenni a gyanús személyről. És bár Bayer egy korábbi interjújában azt állította, nagyapja neutrális jelentéseket adott, ez az első jelentés nem annyira neutrális, hiszen egy feltételezett összeesküvésről szól, az ilyen vádak miatt akkoriban akasztás járt.

    Azonban az állambiztonságnál először szélsőjobboldali múltja miatt nem is hittek Gyimesnek, provokátornak tartották. Később viszont mégis beszervezték.

    „Állambiztonsági karrierje feltehetően több évtizeden keresztül folytatódott” – mondja Ungváry. Hogy pontosan milyen időszakban jelentett, azt azért nem lehet tudni, mert munkadossziéi közül csak egy áll rendelkezésre. Ebből annyi biztosan megállapítható, hogy „1953-tól legalább 1961-ig ő, mint hálózati személy, más néven besúgó, különböző fedőneveken jelentést tett az ÁVH-nak”.

    Tartótisztjei ugyan nem voltak mindig elégedettek, de Gyimes munkája Ungváry szerint mégsem puszta formalitás volt, hiszen az adatok szerint évi 40 találkozón is részt vett, ami elég sok, az átlagosnál jóval több.

    Gyimes besúgói karrierjének még az sem ártott, hogy 1961-ben egy bűnügybe keveredett. Több orvost ítéltek el abban az évben különböző jogcímeken, Gyimes például kétrendbeli magzatelhajtásért és erre való felbujtásért, 1 év felfüggesztett börtönt és 5000 forint pénzbírságot kapott.

    „Bayer Zsolt egy kicsit megértőbb lehetne abban a diskurzusban, amit jelenleg az abortusz kapcsán folytat, hogyha a saját nagypapája tevékenységére gondol” – teszi hozzá Ungváry.

    Ungváry Krisztián nagy cikkét Bayer Zsolt nagyapjáról és a publicista hiányos múltfeldolgozásáról hétfő reggel közöljük a Telexen.

    https://telex.hu/belfold/2024/01/28/ungvary-krisztian-bayer-zsolt-nagyapja-gyimes-karoly-nyilas-besugo
    - 2024. 01. 28. 11:59
    • D
      Ez az ügy latin és magyar, sőt Biblia-i (Jézus-i) (köz)mondásokat idéz fel: "Rólad szól a történet" (De te fabula narratur), aztán: Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna. Akinek vaj van a (családja) fején (is), az ne menjen a napra!. Más szemében a szálkát - magáéban a gerendát sem. Az vesse rá (másra) az első követ, aki maga (és családja is) bűntelen. (A kiegészítések a jelen történethez kerültek kiigazításként/kiegészítésként részemről betoldva). Röviden: ku..va ciki ez az ügy Bayernak és már előre rosszul vagyok attól a szerecsenmosdatástól (ez is közmondás!), amit Bayer elő fog adni (lásd a Toroczkaival való afférját is). Brrrr...rossz rágondolni előre is! Végül egy saját köz(??)mondás: Ha büdöset érzel - a bűz forrását először saját magadnál keresd! (jó, mi? én találtam ki éppen most! :)))))))))))))))))))))))))))))))))
      - 2024. 01. 28. 12:19
      • Belabacsi
        Magyar Lng | Magyar csoport
        Magyar Láng | Magyar csoport
        2020 feb 6.
        Toroczkai (Tóth) László dédapja, Tutsek Gusztáv Vazul volt az 1956 utáni perek hírhedt vérbírája, aki többek között Wittner Máriát és másik 45 magyar, antikommunista forradalmárt HALÁLRA ÍTÉLT.
        Apja a rendszerváltás időszakának titkosszolgálati tisztje. Ő maga megváltoztatta a nevét. Ezt az embert küldték.
        Ő lehet a Gyurcsány klán egyik ügynöke, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Fletóval is együtt tüntetett. 2006-os Gyurcsány terror alatt a rendőrök gépkocsijában adja az utasításokat. Vajon miért kaphatott engedélyt erre?
        Az oroszországi média is folyamatosan keresi, hogy nyilatkozzon. Három országból van kitiltva különböző államellenes szervezkedések miatt. Ebből áll az ő tevékenysége.
        Vajon egy ilyen ember milyen értékeket hozhatott otthonról?
        És a legfontosabb kérdés:
        Ki ez az ember valójában?
        Aki le akarja ellenőrizni az állításokat, az itt megteheti: https://hu.wikipedia.org/wiki/Toroczkai_Lászl..
        - 2024. 01. 28. 12:44
        • D
          Az biztos, hogy a srác értelmes, sőt: nagyon értelmes. A retorikai intelligenciája kimondottan legalább 190-es IQ (jó, ha észben tartjuk, hogy az intelligenciaszintet mindig egyes képességekkel kapcsolatban vizsgáljuk - kinek-kinek mások az erősségei és gyengeségei, én például kiválóan oldok meg logikai feladatokat, de az olyan feladatoknál, amikor mindenféle mini-ábrákból összerakott sorozatoknál meg kell találni a hiányzó - azaz az előzőekből "logikusan" következő - ábrát, akkor a teljesítményem kb. nulla, ennyit rólam, most aztán jól leszerepeltem...:))))))))) Szóval visszatérve Torockai-Tót Lacira: nekem is az az érzésem minden egyes alkalommal, amikor hallgatom, hogy ezt a fiút valakik valahonnan küldik, küldték. Ez persze csak egy érzés, de én már elég vén vagyok ahhoz, hogy az "érzés" sugallatát csak úgy le merjem söpörni az asztalról - megjegyzem igazi hülye férfiként fiatalabb koromban nyeglén és pökhendin söpörtem le az asztalomról pld. a feleségem "megérzéseit", hogy aztán kivétel nélkül mindig (!!!!!!!!!!!!!!) neki legyen igaza, és én voltam akkora baromállatökör, hogy ezekből nem voltam hajlandó tanulni, majd persze szívtam, mint a torkosborz és miattam szívott a családom is... De, ahogy vénül az ember, úgy csökken a tesztoszteronszintje is, és így lesz egyre bölcsebb, vagy ha nem is bölcsebb, hát belátóbb, talán-tán??...<br />Egy mondattal TTLacira: úgy bűzlik ez az ügy, mint egy három hónapja mosatlan tornacuccok között a napon aszott és norvég rohasztott hal levével leöntött pálpusztai....
          - 2024. 01. 28. 12:58
    • D
      Bayer is igazolja, hogy Savonarola-nak lenni nem könnyű hivatás: aki magát erkölcsi piedesztálra emeli, az előbb-utóbb úgy találja magát, hogy kiderülnek róla (is) a disznóságok (disznóságai) - és így persze az egész "életműve" oda kerül, ahova való: a szemétdombra. Ungváry ott azonban téved, hogy leprolizza Bayert. Bayer nem proli (habár a sokszor tahó megnyilvánulásai alapján akár ezt is lehetne gondolni róla, méghozzá nem alaptalanul), hanem: kispolgár. Az a személy, aki már nem valódi proli (mert már nem a "munkásosztály" tagja - eredetileg a proli fogalom a munkásosztályt takarta), de még nem is "nagypolgár" (csak szeretne az lenni, oda kapaszkodik, azt majmolja). És hát mivel már összegyűjtögetett/kuporgatott egy kis vagyonkát, hát azt félti a "nép" lázadásától. Valójában rosszabb, mint a gazdag nagypolgár és tőkés. És persze minden szélsőséges eszmére fogékony. Bayer valójában egy: (valamennyire már kupálódott) kispolgár-(viceházmesteri) kisnyilas - csak folytatója a "szép" családi hagyományoknak...
      - 2024. 01. 28. 14:26
      • F
        Ungvárynak mindenki nyilas, politikai palettán még mindég félnek a nyilasoktól .<br />Bayer ránézésre svábcigánynak néz ki inkább .<br />Azt már nem feszegeti Ungváry , Isten, adta Szálasi Ferenc egyik testőre , Tarján ( Löwig ) Béla volt , tovább is van mondjam még ..... !
        - 2024. 01. 29. 06:04
  • D
    Több, mint száz éve egy bizonyos Dr. Réthy László (költői álneve: Lőwy Árpád, már ez is fricska) írta, hogy: "Isten a magyart Lőwyből és Árpádból baszta össze." Ehhez nem lehet mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy mára: biztosan. Mert - szintén Lőwy Árpádot idézve - "Meg vagyunk már mi baszva mindörökre!".
    Itt Hunraelben, 2024-ben.
    - 2024. 01. 28. 12:14
    • F
      Réthy-nek pont az volt a baja ami Szalay szerencsejáték Kristófnak is , aki még katona se volt !<br />Réthy miután bekerült az MTA-ba el zsidósodót az ott lévő közeg hatására azután irkált ilyeneket fele Árpád, fele Lőwy . <br />Magyarán a környezete tette az ami !
      - 2024. 01. 29. 05:29
      • D
        Nanana! Azért Réthy László versei finoman szólva sem filo-szemiták!!!
        - 2024. 01. 29. 13:42
        • F
          Jó meg vannak töltve pajzán és vágy keltő érzéskiséggel ez is egy hiány miatt .
          - 2024. 01. 29. 17:26
  • Belabacsi
    Kutyaszorítóba került Zelenszkij, Netanjahu teljesen elszabadult – A hét videója

    Számos érdekes párhuzam mutatkozik a jelenkor két legvéresebb válsága, az ukrajnai és a gázai háború között: egyik válságban sem látszik épkézláb exit stratégia, mindkét régió biztonságpolitikája alapjaiban megrendült, és mindkét esetben csődöt mondott Európa diplomáciája. Aggasztó fejlemény, hogy a szélsőjobbos politikusokkal megtűzdelt Netanjahu-kormányt már az Egyesült Államok sem képes féken tartani. Ennek hátteréről és az aktuális fejleményekről beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
    https://privatbankar.hu/cikkek/makro/kutyaszoritoba-kerult-zelenszkij-netanjahu-teljesen-elszabadult--a-het-videoja.html
    - 2024. 01. 28. 12:35
    • D
      Természetesen (???) a két háború egymással abszolút összefügg: Ukrajna esetében gőzerővel megy az Izrael 3.0 program. Azaz mivel a közel-keleten egyre forróbb lesz a talaj a zsidóság talpa alatt (és nem csak a Negev-sivatagban nyáron és délidőben!!), ezért kell nekik egy jó adottságú európai (mérsékelt égövi) terület, ahova mindig és bármikor elmehetnek, sőt AHONNAN időnként visszalátogathatnak Izrael 1.0-ba.<br />És az ukrán-orosz ko/h/nfliktus pontosan addig fog tartani, amíg elég ukrán döglött már ki ahhoz, hogy ne merjenek fellépni a zsidó bevándorlással szemben. Ebben az ügyben Oroszország csak eszköz és hogy tudatos vagy öntudatlan eszköz-e?, azt döntse el ki-ki maga. Mivel Putyin elég értelmes fickó, ezért én kizártnak tartom, hogy mindezt öntudatlanul tennék...<br />Ja, hogy melyik Izrael 2.0???<br />Nos, nem, nem Amerika!!!<br />Azt bizony úgy híjják, hogy: Hunrael. És már cca. 150 éve megvalósult.
      - 2024. 01. 28. 12:46
  • G
    Térjünk vissza a témához

    "Új zsidó reneszánsz van"? (szalay- bobronovicki- meg még ki tudja ki, kristóf szerint)

    Ez a reneszánsz 1867 után kezdődött igazán Magyarországon. Az elvesztett szabadságharc után (1848-49), minden kedvező feltétele megszületett ennek a "reneszánsznak".
    Ez a kedvező "feltétel", a mai napig, minden ami Magyar, üldözni kell.
    - és csodák csodája, azóta érdemben, erre a birka őslakosság még nem is reagált soha. Kivéve néhány kivételes rövid eseményt, amelyet azóta is mint elrettentő szitokszónak emlegetnek.

    Mert még a nagy Történelmi Reneszánsz is többnyire hazugság, a pénz uralmát, egy sötétebb korszakot hozott végül is, mint a nagy mumus Sötét Középkor ........
    - 2024. 01. 28. 14:16
  • V
    Laktanyai kiképzésre „csábítják” a kormánytisztviselőket
    https://24.hu/kozelet/2024/01/26/lakt...ztviselok/
    - 2024. 01. 29. 07:48
  • J
    A külügyér is "kitett magáert " odaát délen a reneszánsz érdekében. Szinte Európában egyedüli a gázai népirtás el nem ítélése a hazai vezetők résézéről.
    https://kormany.hu/hirek/szijjarto-pe...nvedelemre
    - 2024. 01. 30. 14:50
  • G
    Gázai övezet és Magyarország?

    Gázai övezet: 41 km. hosszú, 6 - 12 km. széles.
    Magyarország: 93 ezer négyzet km. (vagy amit még nem adtak el) (Európa 1 százaléka)

    Lakosság
    Gázai övezet: 2.2 millió
    Magyarország: 10 millió? (közben több mint 12 millió lakcímet igazoló kártyát adott ki a hatóság?)

    Pénz és bankrendszer
    Gázai övezet: külföldiek, idegenek kezében
    Magyarország: külföldiek idegenek kezében

    Élelmiszerek országos nagy és kiskereskedelme:
    Gázai övezet: Külföldiek, idegenek kezében
    Magyarország:Külföldiek, idegenek kezében

    Folytathatnánk a végtelenségig, energia,média, politikai és gazdasági függőség, stb. stb

    A nagy különbség, eltérés csak az: ha a magyar övezetben az eredeti lakosság olyan bátor és harcias lenne mint a gázai övezetben, akkor ugyanazok, ugyanúgy, irtanának, vagy toloncolnának minket is innen kifelé bárhová, mint a palesztinokat.
    Így a cigányokra, és a vendégmunkásokra vár a lakosság csere feladat, az új magyar? elit számára .......
    - 2024. 01. 31. 22:13
    • F
      Magyarországot működtetni nem egyszerű és ez nem csak gazdaságilag he nem itt szakrálisan se lenne képes az újdonsült elit .<br />Látszik , ha nincs benne magyar akkor minden csak tönkre megy és ez néhány hónap és nap alatt is látszik már és ez Magyarország minden területére értendő .
      - 2024. 02. 01. 07:11
  • F
    Cigányok előzése a rendiségben .
    https://magyarkozlony.hu/dokumentumok...egtekintes
    - 2024. 02. 01. 11:39
  • G
    Emberi paraziták?

    Csak a vak nem látja ma már, hogy "Parazita" Reneszánsz van, és nem szorítkozik csupán Magyarországra.

    A Természetben két nagyobb csoportra is oszthatjuk őket: az egyik a gazdafaj testfelszínén él, annak testéből, véréből táplálkozik.
    Ilyenek nálunk a cigányok.
    Ezeket el lehetne zavarni mint a szúnyogokat, legyeket, egy kisebb összefogással. Sőt, talán fegyelmezni is lehetne őket, kellő szigorral?

    A másik parazita csoport jelenti az igazi dilemmát:
    A Természetben ezek a Szemférgek, az Agyevő amőbák.
    Ezek már, nem a testfelszínen élősködnek, ezek már a gazdatesten belül táplálkoznak, átveszik az irányítást az agyban. A gazdatestet, magát a Gazdát irányítják, viselkedését, gondolkodását ellenőrzik.
    Na ez a reneszánsz ?
    - 2024. 02. 01. 15:11
  • J
    Készül az Eszaki tengeri kikötőktől a nehéz katonai járművek és szállítmányaik részére a "hadi ösvény" Németországon, Hollandián és Lengyelországon át keletre, hogy a szállítások akadálytalaul hozhassák a nyugati haditechnikát az oroszok ellen.
    Természetesen a világbéka érdekében. Komor
    https://www.defensenews.com/global/eu...-eastward/
    Most már ideje utakat, hidakat felerősiteni, mivel már a magyar kormányfő is megszavazta az ukránoknak szánt mérhetetlen összegű katonai támogatást, a törökök a svédek belelépését a katonai falkába. A magyar hozzájárulást az északi bővitéstől már csak egy hajszál választja el.

    Itt a nagyszerű lehetőség arra, hogy a fent útvonalon lévő hidak felújitásában magyar szerepvállalás is történjen. A hidakhoz felújításához A-híd ért a legjobban. Az arra szánt összegből talán nekünk is csurran-cseppen vissza valami.Nevet
    - 2024. 02. 01. 16:07
  • J
    A nato szorgalmazza az katonai Schengen létrehozását az európat országok számára.
    https://report.az/en/other-countries/...y-passage/
    Északon Nyugat-Keleti szabad, bürokrácia mentes hadi átjáró, délen selyemút.
    Ahogy a dakota közmondás mondja: Ha békét akarsz, készülj a háborúra!Jaj ne!
    - 2024. 02. 01. 16:48
  • F

    Kvíz műsor mára .
    - 2024. 02. 02. 08:11
    • D
      Egy dolog biztos: Gulyás Gergely értelmes ember. Ha ő váltaná Orbánt és ezt az irányt tartaná, amit bemutat, akkor egy általa vezetett Fidesz akár maradhatna is még jó ideig (persze az oligarchák kirugdosásával és sok minden másban más - értelmesebb - politikával).
      - 2024. 02. 02. 10:34

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése