Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

„Amikor orosz csapatok állnak majd Magyarország határánál…"

2024. február 21. szerda. 11:02 A bécsi eseményen résztvevő orosz küldöttség vezetője úgy gondolja, a tárgyalásokon akkor változik majd meg a hozzáállás és a hangnem, amikor az orosz csapatok az EU-tagállamok határainál állnak majd, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Európa hozzáállása Oroszországhoz a biztonsági párbeszédben konstruktívabbá válik, amikor az orosz hadsereg megközelíti az Ukrajnával határos keleti EU-államokat – jelentette ki a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz küldöttség vezetője a RIA tudósítása alapján.

Konsztantyin Gavrilov azt mondta:

A hév akkor fog csökkenni, amikor csapatok állnak majd Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovákia határánál. Teljesen más lesz a hangnem.

A diplomata szerint egy ilyen helyzetben kezdődhetnek majd a komoly tárgyalások fékekről és ellensúlyokról, garanciákról.

Az orosz elnök a Tucker Carlsonnak adott interjújában azt mondta a NATO-val és egy esetleges nukleáris háborúval kapcsolatban, hogy szerinte a NATO-tagállamok „a saját lakosságukat próbálják megfélemlíteni egy képzeletbeli orosz fenyegetéssel”.
https://telex.hu/belfold/2024/02/20/gyurcsany-ferenc-kuria-legfobb-ugyeszseg-fenyegetes-fekete-gyor-andras-varju-laszlo

Belabacsi 2024.02.24 2202 olvasás 30 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

30 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Belabacsi
    Kína védelmi megállapodást kötött Magyarországgal
    Vang Hsziao-hung kínai közbiztonsági miniszter szerint Peking garantálja hazánk biztonságát. Kína és Magyarország között 75 éve tart a diplomáciai kapcsolat.
    2024.02.19. 10:29 | Szerző: VG

    Kínai–magyar rendészeti csúcstalálkozót tartottak pénteken Budapesten. Az egyeztetésen Vang Hsziao-hung kínai közbiztonsági miniszter Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalt. A Belügyminisztérium közleménye szerint a két ország együttműködését a biztonság és a stabilitás garantálása teszi lehetővé, amelyek nélkülözhetetlenek az átfogó stratégiai együttműködés megalapozásában és továbbfejlesztésében. Vang nemcsak Pintérrel, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott látogatása során.
    HUNGARY-BUDAPEST-PM-CHINA-WANG XIAOHONG-MEETING(240218) -- BUDAPEST, Feb. 18, 2024 (Xinhua) -- Hungarian Prime Minister Viktor Orban meets with Chinese State Councilor and Minister of Public Security Wang Xiaohong (L) in Budapest, Hungary, Feb. 16, 2024. (Xinhua) (Photo by Xin Hua / XINHUA / Xinhua via AFP) Kína Magyarország megállapodás
    Vang Hsziao-hung kínai közbiztonsági miniszter Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyalt. Fotó: AFP

    A miniszterelnökkel folytatott találkozón Kína felajánlotta, hogy a kereskedelmi és befektetési kapcsolatokon túlmenően közbiztonsági kérdésekben is támogatja Magyarországot, amelyre stratégiai partnereként tekint – adta hírül a Reuters. A két ország idén ünnepli diplomáciai kapcsolataik 75. évfordulóját.

    Vang úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy a biztonsági együttműködés a kétoldalú kapcsolatok új csúcspontját jelenti majd. A tárcavezető szerint ezek az erőfeszítések olyan területekre terjednének ki, mint a biztonság és a bűnüldözési kapacitások kiépítése.

    Hszi Csin-ping elnök Övezet és út kezdeményezésének fontos eleme, hogy a kereskedelmi és infrastrukturális kapcsolatokon keresztül összekösse Kínát a világgal.

    Vang és Pintér pénteken aláírták a bűnüldözési és biztonsági együttműködésről szóló dokumentumokat, azonban ennek részleteit egyelőre nem közölték.

    A Reuters írása szerint a Pekinggel való védelmi megállapodásra azért került sor, mert a kormány igyekszik mérsékelni a Nyugattól való függőségét, és Kelet felé is nyitni. A kínai állami média a NATO jelenlegi politikáját a globális béke és stabilitás egyik jelentős kihívásának nevezte, emiatt diplomáciai siker Kína számára a megállapodás, amely ajtót nyithat számára az Európai Unióban, mivel a blokk több tagja is mérlegelheti, hogy erősítse-e kapcsolatait a világ második legnagyobb gazdaságával. Emlékeztetett, hogy Magyarország már több alkalommal nem osztotta a közös EU-s álláspontot Kínával kapcsolatban.
    - 2024. 02. 24. 21:23
  • D
    Amennyiben Magyarország határai Szentgotthárdtól Konstanzáig terjednek majd és ezt garantálja Kína ÉS Oroszország - hát ez a garancia engem nem fog zavarni.
    Már most sem zavarna igazán.
    Az E-U-SA meg húzhat a kurvaédesanyjába!
    - 2024. 02. 24. 22:33
  • F
    Ázsia-unió gőzerővel, az biztos ez a mindenhová kis politika nem fog működni amit a fidesz előad, valahová le kell rakni az esküt.
    - 2024. 02. 25. 07:40
    • D
      Én Oroszországra, Kínára és Indiára - meg az összes többi ázsiai kistigrisre fogadok. Sőt, tovább megyek: felkészül Fekete-Afrika!<br />E-U-SA meg baszhassa!!!
      - 2024. 02. 25. 11:24
  • M
    Ugyan már-P,I foghatja megint a fejét---csak egy hatalom létezik mégpedig piramis csucsáán lévö mindent bláto szem s ez én szerintem már nem emberi szint---hülyeség drukkolni akkármelyik félnek is hisz ugyanabbol a kottábol játszik mindegyik--sokan kinát favorizálják pedig elég lenne megnézni hogy mit tesznek ujgurokkal vagy kelet türkménekkel illetve megnézni társadalmi pontozásos kredit rendszerüket s még folytathatnám....nem országok,népek az ellenség hanem fölöttö állo háttér hatalom...
    - 2024. 02. 25. 11:46
  • G
    A nagy Kína megvédi a kis Magyarországot?

    Hát én inkább egy oroszlánnak szeretnék engedelmeskedni, ha muszáj , mint kétszáz patkánynak.
    - 2024. 02. 25. 12:59
  • Gerry


    ... maradjunk annyiban, én a kinaiból csak ezt szeretem:
    cdn.gutekueche.de/media/recipe/75433/chinesische-fruehlingsrollen.jpg
    akkor inkább a mostani oroszok! (de az se hiányzik! Elég szonszédnak és persze nem veszek össze velük a Kerti törpék miatt!)
    - 2024. 02. 25. 18:17
    • L
      Mi ez a kínai trutyi?
      - 2024. 02. 26. 00:04
      • Gerry
        Ez a "trutyi" nagyon vékony rízstésztába tekert zöldséggel töltve de van hússal töltött verziója is. 
        Sütõben kb 8 perc, olajban mindkét oldalát, ca 3 + 3 Perc az elkészítési ideje.

        Elég messze van a "trutyi"-tól!
        Meglehetõsen ismert is... persze marinírozott patkányfalokkal töltve biztos nem olyan jó de azzal még nem ettem. Hihihi
        Németül "Frühlingsrolle", angolul "Spring roll", Kinaiul "春卷" - aki itt nálam kipróbálta az magyarul így nevezte: "Hú bamme', ez kurva jó"!
        Nevet
        - 2024. 02. 26. 12:52
  • Gojpofi
    Szerintetek ebben a formában talán meg fogják érteni az üzenetet?:
    postaimre.net/filmek/agymosas.mp4

    Szerintem nem. Így sem. De majd el fogják magyarázni nekünk miért nem...

    upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Alarm_Clock_GIF_Animation_High_Res.gif
    - 2024. 02. 25. 22:56
  • F
    Rómában, mikor a köztársaság veszélyben volt,akkor a mindenkori uralkodó felfüggesztette a köztársaságot és diktatúrát vezetett be. Ameddig veszélyben érezte a köztársaságot,és ennek akkor is tehát 2000-évvel, ezelőtt is tapsoltak .
    Akkor most miért ne hiszen van 7-millió oltott, van 1,5-millió zsidó, 1-millió cigány ,hát az a 5-százer kapaszkodjon meg és tegyen a sárga veszedelem ellen, semmi nem lehetetlen több is veszett már Mohácsnál ! Itt már mindenki csak magára gondoljon, "magad uram ha nincs szolgád !".
    - 2024. 02. 26. 06:46
  • J
    Regen volt egy natos játákszabály, hogy a falka csak a saját tagországainak nyujthatott katonai segitséget. Most a legnagyobb tagállamai úgy játszák ki ezt, hogy külön- külön védelmi megállapodást kötnek Ukrajnával, hogy azok műszaki és katonai segitséget adhassanak a tagsággal nem bíró , hadban álló országnak.
    Itt van pld. az egyik:https://hu.euronews.com/2024/01/12/bi...zelenszkij
    Kína ezt " viszonozza" a hazánkkal között védelmi megállapodással. Ne csodálkozzunk, ha megvéd egy eszak-atlantis országot, mely ráadásul jelentős kínai lakossággal bír, " hála" az arogán kötvénybiznisznek."
    Már régen sejtettem, hogy a hazánkon átmenő vasúton nem csak a selymet gombolyitják tovább, hanem a hernyótalpasokat is.
    Azt is mondták a Szerbia felé menő vasútvonal fejlesztése előtt is, hogy a pálya melletti láétesitményeket a saját katonái őrzik majd.
    - 2024. 02. 26. 15:55
  • G
    Hirtelen egy legújabb magyar "El Presidente"

    Nálunk nincs hosszú álszent bohóckodás, a semmiért, mint US-ban.
    A mi hazai, likud édestestvér pártunk, úgy kapásból, kinevezte az új legfelsőbb méltóságát az országnak.
    Ez a súlyos döntés jól sikerült: az új fiú az utcában, Sulyok (schulek? schulsinger?) Tamás.

    Mehet rögtön Kijevbe, köteles felszentelésre, majd esetleg Kínába is, néhány akku gyár még ,esetleg csurran cseppen.
    Had jöjjön még több filippina dolgozni.

    Biztos vagyok benne, hogy Magyarország nemzetközi politikai súlya növekedni fog, a mi sulyok tamásunk vezetésével .....
    - 2024. 02. 27. 13:05
    • D
      A nagyapjának a testvére volt Sulyok Dezső, korábbi kisgazda, majd Magyar Szabadság Párt-i képviselő, akinek Kovács Béla szovjetek általi letartóztatása után menekülnie kellett Nyugatra. Sulyok Tamás egyébként teljesen normális srác volt az egyetemen, benne volt a bulikban is. És ő legalább volt gyakorló jogász is (már ahol a kádár-rendszer megengedte neki).
      - 2024. 02. 27. 17:23
  • S
    Üres fenyegetés ez sajnos. De remélem azért mégsem.
    - 2024. 02. 27. 13:21
  • G
    Laci,
    Jó, hogy megemlítetted Sulyok Dezsőt.(Tamás nagyapjának testvérét)

    Ki is volt Sulyok Dezső?
    Miközben a magyar hadsereg élet-halál harcát vívta a kommunista vörös hadsereggel, dezső barátunk fasiszta ellenes harcot vívott, messze a frontvonaltól, Magyarországon belül, magyarok ellen.
    De azért valahogy mindent megúszott itthon, és aztán Debrecenbe utazott 1944 októberében, ahol részt vett az "Ideiglenes Debreceni Kormányban"!
    Ez a "Kormány" hivatalosan átállt a vörös hadsereg oldalára, sőt egy hadtestet is felállított a németek és magyarok ellen, harcolva a szovjetek oldalán.

    Aztán miután az országot elfoglalta, és kirabolta a vörös hadsereg, röviddel rá a magyar? kommunisták a teljes hatalmat, dezső New Yorkba menekült, és ott is maradt.
    Sokkal jobban járt mint Kovács Béla barátja, aki a szojetek vendégszeretetét élvezte Szibériában évekig.
    Most akkor reménykedjünk, hogy Tamás, egy olyan alma, amely messze esik a fájától?
    - 2024. 02. 27. 20:07
    • D
      A történettudomány az nem tudomány, csak az irodalom részeként történet-írás.
      Ezért minden bizonytalan benne, soha nem kerülhet benne végleges nyugovóra semmi, mert mindig kiderülnek - pont általa - olyan körülmények (tényeknek nem mondanám őket), amelyek az addigi ismereteket megkérdőjelezik.
      A háború előtt és alatt két BALOLDALI párt volt a Parlamentben: a szocdemek és a kisgazdák (a kisgazdáknál is az "elvtárs" (!!!) megszólítás járta!!!...).
      Ez a két párt ellenezte a háborút és 44-ben "antifasisztáskodtak" is valamennyire.
      A román átállás után - ez a kevés történeti tények egyike - nem az volt a legalábbis praktikus megoldás, hogy Magyarország is "átálljon"??? - hogy ne az újabb katasztrófa oldalán fejezzük be már megint a háborút???, de legalábbis az esélyt megteremtsék erre?
      A válasz egyértelmű.
      A háború után a politikai erőviszonyok újra rajzolódtak.
      Aki addig baloldali volt, az "jobboldali" lett.
      Így járt Sulyok Dezső is.
      És - ezek tények, mert megvannak a parlamenti jegyzőkönyvek a felszólalásokról - Sulyok Dezső állt ki a legkövetkezetesebben a magyar nemzet szabadsága és önállósága mellett - a szovjet megszállókkal szemben is!! - , annyira, hogy a kommunisták őrjöngésének engedve a Kisgazdapárt végül kizárta/kitúrta a soraiból, így alapította meg a Magyar Szabadság Pártot, és amely párt még a "kékcédulás" csalások ellenére is be tudott jutni önállóan a parlamentbe!
      És, hogy nem várta meg, hogy Kovács Béla sorsára jusson?? - te megvártad volna akkor?? Én biztos nem.
      Úgyhogy én abban reménykedem, hogy NEM esett messze az alma a fájától...
      - 2024. 02. 28. 10:05
  • G
    Laci,
    Egyetértek.
    Ami a magyar történet tudományt illeti:
    Egyedül, csak, Lőwy Árpádot tudom idézni:
    (Természetrajz)
    "Hányféle tyúk van?
    gyöngytyúk, fiastyúk, és ba...hatjuk"
    mint a nekünk beadott magyar történet tudományt
    - 2024. 02. 28. 13:56
    • D
      Egyetértünk!!! Habár az utolsó "tyúk" az lehet "hattyúk" is...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      - 2024. 02. 28. 18:14
  • J
    Kár, hogy ennek a Mandiner cikknek a forrását nem találom sehol. Szeretem mindig az ilyen provokáló, ijesztgetős irásokat az eredeti kijelentéseket tartalmazó forrással összevetni. Jelen esetben ez nem sikerült., azért vagy elhiszen enenk az igazságtartalmát, de inkább nem.
    - 2024. 02. 28. 18:59
  • D
    Tegnapelőtt hajnaltájban Jézussal álmodtam.
    Egészen pontosan a keresztre feszítéséről és úgy álmodtam, hogy én egy festő vagyok, de ott vagyok a Koponyák hegyén és személyesen látom Jézust és a két latrot a kereszteken, de érdekes szögből: hátulról és oldalról látom őket egy egyre jobban besötétedő/esteledő időszakban, vagyis színek már nem nagyon vannak, csak komor, sötét sziluettek.
    Aztán tegnap reggel elmentem egy boltba a környékünkön apróságokat venni, és jött az a bácsi velem szemben a járdán egy kemping-kerékpárt tolva, amin ugye elől és hátul is van egy-egy kosár, aki a környékünkön szokta kihordani a különféle szórólapokat télen-nyáron hóban-fagyban már közel harminc éve, és gondoltam egyet, hogy megkérdezem, hogy nincs-e prospektusa (mivel nálunk a feleségem böngészi át őket, hogy hol és mi olcsóbb?), és akkor az öreg azt mondta, hogy nincs, de adna ingyen egy könyvet, kérem-e?
    Mondtam, hogy megköszönöm, ha ad egyet.
    És ez a könyv A Mormon könyve volt.
    És amikor otthon felütöttem, az pont ott volt, ahol Jézus az amerikai őslakóknak hirdeti az Igét.
    Tudjátok rólam, hogy finoman szólva nem vagyok vallásos, de be kell valljam töredelmesen, hogy (nem kicsit) belém állt a frász!
    És azóta is nem fér be a zabszem nálam, ha erre gondolok.
    Miért álmodtam Jézussal?
    Miért gondoltam úgy, hogy megszólítom ezt a bácsit?
    Miért a Mormon könyvét kaptam és nem egy szokásos Bibliát?
    Miért Jézusnál nyílt ki pont a találomra felütött könyv?
    Lehet ennyi véletlen egyszerre?
    A feleségem szerint - aki, ha nem is látványosan, de hívő ember - : nem!
    Nekem a józan-logikus eszem most is azt mondja, hogy mindez véletlen egybeesés.
    De a nem tudom hanyadik érzékem meg azt súgja, hogy: legyél eszednél, gondolkodj, ennyi véletlen NEM LEHET egyszerre!!!
    Mi volt ez?
    Megszólítás?
    De pont engem? aki oly sokat élcelődtem a vallásokon és a hívő embereken (Jézuson nem gúnyolódtam - mindig mérhetetlenül megrázott az a szörnyűség, amit elkövettek vele szemben és dühöngtem a tehetetlenségemen, hogy nem lehettem ott és nem akadályozhattam meg)?
    És aki ezért garantáltan nem méltó semmilyen magasabbrendű hatalom/érték számára, hogy akár csak észre is vegyen!?!?
    - 2024. 03. 01. 09:57
  • G
    Laci!
    "Anyám az álmok nem hazudnak"

    Ne félj, nyugodjál le.

    Akinek egy Isten, bárki legyen is az, a Mormon könyvét adja a kezébe, az csak viccelhet, a legjobb esetben is.
    Joseph Smith (kovács jóska) a Mormon vallás, inkább szekta, megalapítója, az még Mohamed prófétán is túltett, a zsidó Torából összelopkodott baromságokból "új vallás!" alapításban.
    Ami érdekes módon összekapcsolja a két "nagy vallást": ami imponál a hithű muszlim sivatagi araboknak, és az amerikai hithű sivatagi mormonoknak , az a többnejűség, és a nők csordában tartása.

    Persze Joseph Smith barátunk, csak néhány ezer évet tévedett. A zsidók nem Jézussal vonultak be Amerikába a bibliai időkben az indiánokhoz, hanem a 19-ik század végétől, kezdve New Yorkba, majd folytatva mindenhova.

    Pillanatnyilag ott tartunk, hogy nem tudjuk hol kezdődik Izrael, és hol van az Egyesült Államok vége .........
    - 2024. 03. 01. 16:34
    • Gerry
      Amen!
      MORMON m.blog.hu/as/aszazadikjuhblogja/image/nonem.gif
      - 2024. 03. 01. 21:04
  • D
    Szóval Gyerekek aszongyátok, hogy "szórakozva lett velem"??? :)))))))))))))))))))))))
    Hogy stílszerű legyek: "istenbizony" mán kezdtem örülni (vagy inkább őrülni), hogy mégis van "something outside there"...:))))))))))))))))))))))))))
    Oszt' akkor mégsincs???
    Na húzok akkor a halál "alkatrészére", csá mindenkinek és jó hétvégét Nektek!!!
    - 2024. 03. 01. 21:29
    • Gerry
      remélem nem bántódtál meg a kacsámra! Ez olyan mint én mindenre nemet mond! A HIT nem opció. Ezt Joe bácsi is tanúsíthatja Floridából. A hit nevében több gyilkos ölt mint bármi más élõ vagy élettelen képzõdmény ezen a földön. (én még magamat is lepofozom amikor valakinek megpróbálok hinni a szavában! Régi mondás: Ne ingereld az alvó kiskacsát!)
      - 2024. 03. 03. 00:34
      • D
        :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (ennyire bántódtam meg! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        - 2024. 03. 03. 14:03
  • J
    Ha Kárpátalját visszaadnák, akkor állhatnának a határon. Szerintem....
    https://444.hu/2024/03/04/karpatalja-...ukrajnaval
    - 2024. 03. 05. 13:11
  • J
    Román hadgyakorlat Székelyföldön:
    https://szekelyfold.ma/hirek/marcius-...kelyfoldon
    Aztaaa!
    - 2024. 03. 05. 14:28
    • D
      És ennek csöppet sem megfélemlítési célzata van a magyarokkal-székelyekkel szemben. Ja, de.
      - 2024. 03. 05. 17:33
  • J
    De még mennyire lehet megfélelmités. Most, hogy esetleg Ukrajnából is visszakaphatunk területet.
    - 2024. 03. 07. 13:04

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése