Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Halál lista és akasztófa

Himler Márton adta át Péter Gábornak. Himler 1958-ban megjelent könyvében megemlíti, hogy amikor 1938-ban Pesten járt, a magyar jobboldal szereplőiről az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozó Waldapfel Eszter által könyvtárosi alapossággal összeállított névsort magával vitte Amerikába.


A statisztikák és az akasztófa
Az Andrássy út 60. pincéjében áll a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Maglódi utcai raktárában visszamaradt, amúgy patinás repedéssel, mondhatni, a hitelesség pecsétje alatt átszállított akasztófa. Egyébként a legfontosabb természetes szerszám, amelyre az ember politikai ellenfelei végleges eltávolítására szert tett: a koalíciós idők nyilvános kivégzésein a Markóban a közönség Lassan, Bogár! kiáltással biztatta a hóhért. (Bogár mester segédei Fülöp és Sipka nevezetű úriemberek voltak.)
Tamáska Péter
2002. 02. 24. 0:00
Vélemény hírlevél
Jobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
Feliratkozom a hírlevélre
A társadalom a kommunista diktatúra megteremtésének eszközeit látta a népbírósági különtanácsokban, hóhértörvénynek nevezte az 1946. évi VII. tc.-t, amely egyenlőségjelet tett – mint a francia forradalomban – tényleges szervezkedés és ellenséges érzület között: a Magyar Közösség elleni pert is erre alapozták. A népbírósági ítélettel kivégzettek száma 227 főt tett ki: a börtönökbe, illetve bitófára szánt embereket az amerikai hadsereg ezredese, a pásztói születésű Himler Márton adta át Péter Gábornak. Himler 1958-ban megjelent könyvében megemlíti, hogy amikor 1938-ban Pesten járt, a magyar jobboldal szereplőiről az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozó Waldapfel Eszter által könyvtárosi alapossággal összeállított névsort magával vitte Amerikába. (Látogatásáról a Hain Péter vezette politikai rendőrség is tudott.) Ez a lista lett aztán az alapja az amerikai hadifogolytáborokban végzett szűréseknek: Himler és tábori csendőrei nemcsak a háborús bűnösöket adták ki, hanem mindazokat, akik a keresztény magyar nemzeti gondolkodás elkötelezettjeinek számítottak a Waldapfel-féle felmérés szerint.
A nemzeti ellenállás megtörését, az ÁVH börtöneit és az ötvenes évek mártírjainak sorsát érzékletesen írja le Fehérváry István Börtönvilág Magyarországon című munkájában. Ő maga is megjárta az Andrássy út – akkor Sztálin út – 60–64. pincéit, amelyeket a Terror Házának kialakításakor csak kis részben tudtak feltárni: a feltárásból kimaradt a 64. szám alatti, volt MÁV-ház, amelynek pincéi háromemeletnyi mélységben nyúlnak el a föld alatt. A Politikai Elítéltek Közössége – amelynek Fehérváry az elnöke – kimutatást készített az ötvenes évek első felében politikai okokból kivégzett bajtársakról: a listán több mint 320 ember szerepel, s legalább ennyi az agyonvertek száma. Pusztított a betegség is. A Mosonyi utcai, a volt dologházból kialakított ÁVH-s börtönben és a börtönkórházban 1952-ben a jelentések szerint „járvány, öngyilkosság következtében nagymérvű volt az elhalálozás a hadifogságból hazajött és ellenőrzés alá vont horthyista főtisztek és tisztek között”. Aztán még egy elgondolkodtató feljegyzés: „Név szerint nem tudták, kit temetnek el, mert semmiféle hivatalos eljárás vagy feljegyzés nem történt a konspiráltan eltemetett személyekről.”
A halálra ítélt, majd kegyelemből életfogytiglant kapott Király Béla tábornok visszaemlékezéseiben sajátos elméletet dolgozott ki arra, hogyan kelthették halálhírét a Gyűjtőfogházban, amikor kivégzését várta a Kisfogházban. „Ha kivégzés volt, mindig többet akasztottak egyszerre. Valószínű, hogy az ÁVH praktikus akart lenni, és összegyűjtötte a jelentéseiben szereplő halottakat, hogy egyszerre végezze ki őket a valóságban… Az előírt kivégzési dátum és a valóságos kivégzés között az ember teste, esze, lelke az ÁVH rendelkezésére állott.” (Így járt a háborús bűnösként már régen halálra ítélt Bosnyák Zoltán, akit csak 1952-ben – miután megíratták vele egy cionista per forgatókönyvét – akasztottak fel.)
A bv Kozma utcai központi nyilvántartása tud olyanokról is, akiket szabályos bírósági ítélettel lopásért akasztottak fel. Soltész József kőművest viszont már a statáriális bíróság ítélte halálra lopásért: 1956. december 13-án a miskolci lőtéren lőtték agyon. Az ő neve véletlenül került rá a kivégzettek listájára, de akkor hol lehetnek a többi statáriálisan kivégzett, a szovjet hadsereg ellen harcoló felkelők nyilvántartásai? Az 1936-ban született Mány Erzsébetet a kecskeméti rögtönítélő bíróság ítélte halálra, s 1957. február 2-án a szegedi Csillagban az ítéletet végre is hajtották. Miért kellett egy huszonegy éves lányt fegyver- és lőszerrejtegetés miatt ilyen gyorsan a másvilágra küldeni? Mi mindent nem tudunk!
Az Igazságügyi Minisztérium 1970-ben összeállított statisztikája szerint 966 embert ítéltek politikai okokból halálra a szocialista Magyarországon.

https://magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2002/02/a-statisztikak-es-az-akasztofa

Felforgato 2024.05.01 963 olvasás 8 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

8 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • D
    Most megy a Spektrumon a KGB története egy négyrészes sorozatban, tegnap volt a második rész.
    Volt KGB-seket ÉS áldozatokat interjúvolnak meg benne, tehát nem a kémkedési/elhárítási oldalt emelik ki, hanem az emberi sorsokat.
    Bemutatják a börtönöket/kínzókamrákat és a gulág-táborokat is, meg azt, hogy hogyan zajlottak ott a dolgok, az élet, és a halál.
    Rettenetes.
    Annyira felkavaró - persze csak annak, akiben van empátia és/vagy volt kicsit is hasonló körülmények között -, hogy szavakat nehéz találni rá.
    Én Kalocsán voltam sorkatona és ott olyan elhelyezésünk volt, hogy valamikori lóetetőben/itatóban kellett mosakodnunk és csakis hideg víz állt rendelkezésre és kb. 50-en voltunk egy körletben, ahol egy kis vaskályha szolgált melegítésül, ami ha kihűlt - és iszonyat gyorsan kihűlt - utána olyan hideg volt éjszaka - nyilván télen - a körletben, hogy hajnalban a kilélegzett páránktól kis jégcsapok lógtak a vaságyak széléről - merthogy az ablakok sem zártak rendesen, meg majdnem mindegyik be volt törve. A kaja pedig katasztrofális volt, és meghízni is csak azért híztunk, mert tömtük magunkba a kenyeret, amit a vaskályhán pirítottunk és megkentük zsírral. És ez persze még így is százszor jobb helyzet volt ahhoz képest, amit a gulágokon az embereknek át kellett élniük.
    Szóval visszatérve a topic-hoz.
    Ami itt történt az egyenes következménye és folytatása volt annak, ami a megszállónál (Szovjetunió) ipari méretekben zajlott.
    Én ebben a mostani háborúban inkább kívánom az oroszok sikerét, de.
    De nem minden áron.
    Ugyanis abszolút a Nyugat sikerét kívánnám, ha mára a Nyugat nem tébolyodott volna meg teljesen (migráció, nemi eltévelyedések, klímahíszti és sorolhatnám), valamint nem lógna ki a végtelen profitéhség Belzebúb-patája a Nyugat hübriszéből.
    Ezzel együtt sajnos nem látom, hogy Oroszország tényleg érzékelhetően és hihetően határolódna el attól a Szovjetuniótól, amely a világ összes népe közül pont a Szovjetunió népeinek okozta a legszörnyűbb veszteségeket és tragédiákat és mindezen belül értelemszerűen legnagyobb népének, az orosznak/ukránnak/fehérorosznak (keleti szlávoknak).
    Értem én, hogy a Nagy Honvédő Háború ikonikus alakja Sztálin (tökéletesen érdemtelenül), de ettől még lehetne a hangsúlyt a harcoló köz-, és kisemberekre helyezni, akik áldozata nélkül ezt a háborút soha nem nyerték volna meg (ideértve az angol és amerikai "kis"embereket is, akik viszont munkájukkal és munkájuk javaival segítették a szovjeteket iszonyatos méretekben a "lend lease"-keretében - erről ugyanis szintén kevés szó esik máig!!!).
    Azt gondolom, hogy - példát véve a muszlimokról - naponta legalább ötször hálát kell/ene adnunk a jó sorsunknak, hogy nekünk eddig ilyeneket nem kellett átélnünk.
    Valójában fel sem fogjuk, hogy milyen jó dolgunk is van ma élő mázlistáknak.
    - 2024. 05. 01. 10:03
    • Gerry
      Stop, stop, stop!!!

      "Ugyanis abszolút a Nyugat sikerét kívánnám, ha mára[b] a Nyugat nem tébolyodott volna meg teljesen (migráció, nemi eltévelyedések, klímahíszti és sorolhatnám), valamint nem lógna ki a végtelen profitéhség Belzebúb-patája a Nyugat hübriszéből."[/b]

      Laci, ne legyél már ennyire negatív! - Le se szabadna ezt így írnod! Te egyértelmes ember vagy! Elkeseredett... az rendben, De ne 'általánosíts! Mi az, hogy "a nyugat"? Nem tébolyodott meg a nyugat, az emberek ugyanazok, mint bárhol - beleértve Magyarországot is - de fordítva is ugyanaz a helyzet, Magyarország "összképe" is pont olyan, mint az u.n. "nyugat” jelenlegi állapota.

      Nem akarom tovább ragozni - érti, aki érti, aki meg nem a szálljon magába és gondolkodjon. Nem nyugat változott, hanem a Globális hatalom cincálja szét az emberiséget. Az emberiség meg elfelejtette mi az az önvédelem, mi az, hogy megvédeni a családot, a hazát, és az élhető jövőt.

      Ez az egyik.

      A másik pedig az - nem mintha bármikor is szerettem volna azt a Szovjetuniót amibe Te is én is, néhány év eltéréssel "beleszülettünk" ... és egy aránylag csendes, békés fiatalságot köszönhettünk a szüleinknek /én legalábbis/, meg a Kádár korszak "Gulyáskommunizmuságának" - ami azt is megengedte a 60-as...90-es években felnőtt nemzedéknek, hogy müvelõdjön, megtervezhesse a jövőjét - bízva abban, hogy az élete értékes és fontos... jóllehet azért a függöny mögött történő dolgokat nem láthattuk, de szerettünk élni, boldogok voltunk vidámak és azt is meg merem kockáztatni, hogy nem lettünk teljesen agymosottak... ami pedig az Ideiglenesen Magyarországon állomásozó szovjet hadsereget illeti... nem voltak szem elött és béke volt... olyan amilyen, de vér nélkül, fájdalom nélkül, érezhető elnyomás nélkül.
      Én - saját akaratomból, sok év várakozás után, '81-ben hagytam el a szülőházamat (szeretem ezt a szót ma is, mert akkor is szerettem amikor elhagytam. Az az elhagyott Magyarországot ma már (és több évtizede) nem láthatom viszont így megmarad nosztalgiának. Nem az egykori, fiatal énem miatt, bár az is közrejátszik, hanem az akkor élő emberek miatt, olyak miatt, akiket tiszteltem, akiktől tanultam, akik a barátaim voltak és akikre fel tudtam nézni... akik életre és túlélésre tanítottak.
      De valami történt (mindegy, hogy megrendezett volt vagy részben spontán alakult, a tény az, hogy az a "bebetonozott", keleti országok "Példaképeként” ráerőltetett Szovjetunió (CCCP) - amire senki (átlagpolgárokra és egyszerű emberekre értve) nem gondolt előtét, egyszerűen szétesett. Történelmi időben számítva csak egy pillanat volt.

      A mai - Oroszország már egy másik világ, világrend, más irányítással, nem okolható a régi rendszer miatt... Nem mintha bíznék bármelyik politikusban - gondolom ezzel itt nem mondok újat, de azt látom, hogy a mai orosz irány - ha nem is kiforrott, nem érdemelte ki az emberiség gyűlöletet. A holnap nincs megírva, de itt tenném hozzá, hogy Putyin nem Szálin és nem is az utódja. Csak egy ember, aki egy - új rendszerben egy óriási ország és ugyanakkora felelősséggel próbál ember maradni... Szóval - mi - állítólag értelmes magyarok - próbáljunk már egy kis bizalmat adni hátha a bizalom jó dolgot eredményez a közeljövőben. Nem tudom, de úgy hiszem nincs olyan, hogy gonosz nyugat vagy -a vele szemben álló gonosz Oroszország stb... csak emberek vannak, akik élni szeretnének és olyanok, akik ölni akarnak: MEGÖLNI ÉLETEKET, KULTÚRÁKAT, MULTAT, ÖVÕT, REMÉNYT.

      Ezen a weboldalon talán ennek az egy dolognak lenne maradandó értéke. A jövőt (Magyarokét, a gyerekeinkét, az emberiség jövőjét csak egyféleképp tudjuk megmenteni ... persze ha egyáltalán ez még lehetséges. Ezért foglaltam el és vagyok itt most is Imre mellet a helyemet, mert õ ugyanezt a célt tűzte ki maga elött és ezt teszi - jól, rosszul - a mai napig. Nem hiszek benne - de ezt látom tőle amióta ismerem. Ha nem ezt tapasztalom az elmúlt években akkor már régen nem lenne itt köztetek ez az idegesítő "Gerry"

      Putyinba sem hiszek, de amit látok tőle az elfogadtatta velem az embert.

      Ez is csak egy kis bizalom kérdése íme egy video, amit biztos sokan láttak az elmúlt évek alatt, de szerintem még mindig ugyanazon az úton halad, mint akkor...

      https://vm.tiktok.com/ZGexmYmx3/

      Döntsétek el - szerintem ideje -, hogy dögöljön meg mindenki Tehene ezen a világon vagy fingjon csak tovább ... Kívánság?
      - 2024. 05. 01. 15:13
  • F
    1938-ban összeírták azoknak a magyaroknak a neveit akiket 1945-után fel kell akasztani?!
    Koncepciós perek Magyarországon.
    https://felsooktatas.oktatolapok.mnl....lmany?id=1
    - 2024. 05. 01. 16:24
  • D
    Gerry!
    Egy komment soha nem lehet teljes és a fogalmazás sem lehet tökéletesen egyértelmű.
    A Szent-László királyos cikkemben - szíves hozzájárulásodat ez úton is megköszönve, hogy e weboldalon lejöhetett -, pont, hogy az oroszokba vetett bizalmamat írtam le némi sci-fi beütéssel.
    A Nyugat alatt mindig a nyugati politikai vezetéseket és a mögöttük álló "think-tank"-eket értettem és értem most is.
    És földrajzilag Nyugat alatt pedig az USA-t, Nagy-Britanniát, Kanadát, Ausztráliát, Új-Zélandot és az egész Európai Uniót értem. Nekem ez így együtt "A" Nyugat.
    Egy angol mondás szerint "nekünk is csak egy csőcselékünk van".
    Némileg módosítva e kiváló mondást: "Minden népnek is csak egy történelme van."
    A keleti szláv népeknek is csak az a XX. századi történelme van, ami van/volt.
    És sajnos ennek része Sztálin és szörnyrendszere, az elképzelhetetlenül rettenetes Nagy Honvédő Háború, amelyet "Júdásfia József" neve fémjelez - és az a félelmetes jelenség, hogy egyre többen a ma élő orosz népességből kezdenek pozitívan gondolni 'Júdásfiára'! (A Dzsugasvili - Sztálin eredeti neve - grúzul Júdásfiát jelent).
    Természetesen tudom, hogy a mai orosz népesség közel 99%-a nem élt, vagy csak kisgyerekként élt Sztálin világában és a ma élő orosz népesség legalább 75%- pedig nem is élt a kommunizmusban.
    Azt azonban nem szeretném, hogy a ma élő orosz/keleti szláv emberek egy olyan rendszerben találjanak múltbeli fogódzót, amely a hódítást és más népek eltiprását tűzte ki céljául - hazug és aljas, de magasztosnak kikiáltott eszmék nevében - és amelyet többek között rajtunk is megvalósított.
    Tehát: az ukrán konfliktusban igazat adok az oroszoknak és nem zavarna, ha győznének, de.
    De abban is biztos szeretnék lenni (Lenin?), hogy utána megállnak Csap-nál és nem jönnek vissza/át a Tisza-hídon.
    Csak erre gondoltam és nem többre.
    És persze békén hagyják a kis balti népeket, első helyen a nyelvrokon észteket.
    - 2024. 05. 01. 17:04
    • M
      oroszoknak van nyersanyaguk,energia hordozojuk s mérhetetlenül sok földük igy semmi okuk sincs háboruzni----ugy állitod be hogy szegény kis balti államok kiket csunya oroszok fenyegetnek-pedig ez nincs igy hisz balti államokat nyugat bérenc WEfes politikusok vezetnek s nyugati NATO katonákat hivtak be s oroszok kiirtására szövetkeznek igy ha oroszok ugy döntenek hogy halomra ölik öket--tölem nyugodtan megtehetik nagy izben szarok baltiakra s nekem nem nyelvrokonain észtek...de egyébként én orosz,kinai vezetöket is háttér hatalom embereinek tartom s szerintem minden terv szerint zajlik---lényegében magamat is ostobának tartom azért hogy drukkolok keleti oldalért...
      - 2024. 05. 01. 19:52
      • D
        Válasszuk külön a népeket és kormányaikat. A 3 balti országot Sztálin szállta meg a német-szovjet háború előtt. Ezek az első világháború után lettek először függetlenek és normális polgári demokráciák voltak. Amikor a Szovjetunió bedarálta őket, akkor olyan népirtást szenvedtek el, mint a kb. a zsidók. És persze eloroszosítás is ment ezerrel, a lakosságaik cca. 1/3-a orosz, vagy keleti szláv most is - olyan, mint ahogy a mi Erdélyünket elözönlötték a románok. Tehát ezeknek a népeknek abszolút megalapozott a félelmük az oroszoktól. És akár tetszik, akár nem az észt nyelv is ugyanolyan ragozó toldalékoló nyelv, mint a magyar, finn, mongol, török nyelvek, koreai és a japán (sőt a közép-amerikai maya nyelv és a dél-amerikai inka birodalom nyelve, a ma is létező kecsua nyelv). Úgyhogy az, hogy ezeket a népeket öljék halomra, ahogy te írod, az téged minősít. Primitív barom vagy, ha nem vonod vissza, amit írtál és nem kérsz bocsánatot. Nem tőlem: tőlük, látatlanban.
        - 2024. 05. 02. 10:49
  • G
    Vae Victis! Jaj a legyőzöttnek!

    Himler Márton, amerikai ezredes?, 1945 június közepén, az OSS magyar osztályának a vezetője lett.
    A hátere erre a pozícióra Amerikában: mint újságíró és tönkrement bányatulajdonos szolgált erre a pozícióra?
    Az ő kezében összpontosult a magyar menekültek összeszedése, vissza tóloncozása, Németországból és Ausztriából.

    Ez nem volt nehéz feladat Himlernek.
    A balek és naiv magyarok, Brixen melletti nagy mezőn, de máshol is, hosszú sorokban álltak türelmesen jelentkezni az amerikai bizottságok előtt.
    Sokan közülük nem is gondolták, hogy hiszékenységük miatt saját halálos ítéletükért jelentkeztek.

    Az amerikai bizottságok átadták a magyar menekültek névsorát és adatait Himler Mártonnak és a bosszútól lihegő fajtársainak.
    Így történhetett az, hogy a Németországnak a háború után, 24 azaz huszonnégy háborús fő bűnöse lett, miközben a korabeli magyar? kormány 680 azaz hatszáznyolcvan háborús főbűnös kiadatását követelte.

    Volt egy szomorú árny oldala, amit a menekült magyarok egy része elkövetett, és megkönnyítették Himler Márton munkáját.
    Sokan úgy gondolták ha együtt működnek az amerikai hatóságokkal, elárulják honfitársaikat, túlbuzgónak mutatkoznak, megmenthetik irhájukat a büntetésektől.
    Nem vigasz az, hogy a németek, osztrákok, szlovákok, horvátok, hasonlóan viselkedtek.......
    - 2024. 05. 01. 19:49
  • F
    Eisenberger Benjamin szó szerint elkérte Szálasi Ferenctől zöld ingét amiben felakasztották állítólag egy bűnügyi múzeum részére?
    Állítólag az van ráírva "Miattuk,értük,velünk"!
    - 2024. 05. 02. 22:00

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése