Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Felnyitották Mátyás király fia és unokája sírját Horvátországban

Megnézik kovidosan a genetikát! Újratemetés, újrateremtés. Keresik a "királyi vérvonalat". Csak amit mögmondtam. Corvin János és fia horvátországi sírjának feltárásával kezdődött a Hunyadi-család származásának kutatása - mondta el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden Makoldi Miklós, a Magyarságkutató Intézet Régészetkutató Központjának vezetője.


Mátyás király fiát és unokáját, Corvin Jánost és Kristófot a horvátországi lepoglavai pálos kolostorban temették el. Sírjukat a 19. században már kutatták, mégis reménykedni lehetett abban, hogy jó állapotban maradtak meg a csontok - emelte ki Makoldi Miklós.

Hozzátette: szerencsére így is történt, a sír fedlapjának eltávolítása után sikerült azonosítani egy 30 év körüli férfi és egy hatéves kisfiú maradványait.

A felnőtt csípőjén elváltozásokat találtak, ami egyértelműen sántaságra utal, és ezt Corvin János esetében említik is a szöveges források. Ebből is arra következtetnek, hogy valóban Mátyás király fiának és unokájának földi maradványait tárták fel.

A csontokból archeogenetikai mintát vettek, ami segíthet Mátyás király maradványainak azonosításában is. Az uralkodót számos más magyar királyhoz hasonlóan a székesfehérvári bazilikában temették el, ám a csontok a török idők dúlásának következtében összekeveredtek.

A bazilika területén megtalált csontok, köztük királyok, püspökök és főurak maradványai jelenleg teljesen összekeverve az Osszáriumban nyugszanak.

Ha sikerül azonosítani Mátyás csontjait, akkor lehetőség nyílik méltó körülmények között újratemetni a királyt - hangsúlyozta Makoldi Miklós. Kitért arra is: a csontokból vett minták elemzése pár hónapot vesz igénybe.

Ezt követheti majd az Osszárium felnyitása, és az ott egybegyűjtött nagyjából 600 csont elemzése, azonosítása.

[url]https://m.mult-kor.hu/felnyitottak-matyas-kiraly-fia-es-unokaja-sirjat-horvatorszagban-20210127?fbrkMR=detect[/url]

Posta Imre 2021.02.02 1535 olvasás 12 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

12 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • balu
    Na végre megtudhatjuk Mátyás a 12+1 törzs melyikébe tartozott. Mint ahogy a Turul nemzetség is valszeg a törzsszövetség egyik kazár törzséhez.
    - 2021. 02. 02. 09:21
  • M
    szkésfehérváron nem temettel el senkit sem....abban a korban egy mocsaras vidék volt--veszprém volt nagyobb vár székhely---rohadt habsburgok elhordták pilisben egész hegyeket is hogy nyoma sem maradjon budának s fehéregyházának...
    - 2021. 02. 02. 17:11
    • M
      A házamból látom ősbuda lerombolt falait. Mert, hogy ősbuda Esztergom mellett a Szamár ( Szirom ) hegyen volt ! Mátyás korában még állt ugyanúgy, mint az Esztergomi vár ( budai palota ) ,ami egy csoda volt, míg le nem rombolták, és oda nem baszták a zsinagógát ( bazilika ), csak úgy okulás és miheztartás képpen a magyaroknak ! Egy nemrég elhunyt kedves ismerősöm pedig látta egy király , valószínüleg negyedik Béla sírját. szintén Esztergomban a családjuk háza alatti pincében.Ebből következően, mivel Esztergom és ősbuda volt a királyi székhely talán Mátyás és a többi királyunk sírját is itt  kellene keresni ! Persze a zsidajok ezt pontosan tudják !
      - 2021. 02. 03. 22:42
  • Bazalt
    Bazalt
    Másolni akarják,azért kell a genetika nekik .
    - 2021. 02. 02. 18:50
    • szabir
      az mar reg megvan ekik ha megvan - ezek csak nephulyittes stb
      - 2021. 02. 02. 20:41
  • szabir
    erossen elindultak az utobbi 1-2 evben ezekkel a ''kiralcsontok'' meglelesevel; orbitalis kamuk amugy ha itt legalabb 1717-ig kamu minden
    - 2021. 02. 02. 20:41
  • Dance Monkey
    Kolozsváron (Cluj-Napoca) kint van a szobra a Mártásnak , mint az egyik legnagyobb román karaj. Ezek a "tudósok" régészek vagy részegek mit fognak most kitalálni?
    - 2021. 02. 02. 23:52
  • G
    "Meghalt Mátyás, oda az Igazság"

    1490 áprilisában , 47 éves kora körül, meghalt Mátyás. Utolsó igazi nagy és magyar királyunk. Folytatása soha nem következett, azóta is idegenek, idegen érdekek uralkodnak Magyarországon.
    Mi lehet az igazi oka ennek az azóta is tartó lezüllésnek?
    Sokan a magyarok összeférhetetlenségére, széthúzására, rossz természetükre apellálnak.

    Szerintem a fő ok egészen máshol van.
    A lejtő az "idegeneket" befogadó Istvánnal kezdődött. 1038 - ban, halála után néhány éven belül, Magyarország majdnem megszűnt létezni. Ha nincs András, Béla, Levente, és nincs még többségében magyar köznép, mi se okoskodnánk ezeken a dolgokon ma.

    Mátyás halála után néhány évtizeddel már, a magyar kincstárat egy fortunatus imre, eredeti nevén slomo ben efrajm nevű új "honfitársunk" rabolja ki, így szegény! II Lajos királyunk elveszti a csatát, életét és országát Mohácsnál.

    Ma már biztos nincs többségében magyar köznép, hiába jönne egy magyar király.............
    - 2021. 02. 03. 10:41
  • N
    Gutai Zub,

    szerintem van magyar köznép, de nagyon leépült formában. Te csak a felszínen úszó szart látod, ha körülnézel. Nem lesz könnyű a váltás.
    - 2021. 02. 03. 11:21
  • G
    Nyomkereso,

    Valójában, titkon, a látszat ellenére, én is ebben reménykedem.
    Jó, hogy mástól is ezt hallom.
    - 2021. 02. 03. 11:39
  • N
    A régészek egy része (Türk Attila, meg sok más MTAs kedvenc) már több éve kitartóan azon dolgoznak, hogy alapot adjanak a kazár honfoglalásnak. Ezek ugyanis haza jönnek ide :). Kell az a jogalap. De a magyar nem csak attól magyar, hogy magyarul beszél.
    - 2021. 02. 03. 18:38
  • Bazalt
    Bazalt
    Igazolták,hogy Corvin János fekszik a felnyitott sírban ? Azt mondják Mátyás csontjából vették a genomot ?
    Csak éppen senki nem tudja hol van eltemetve Mátyás ?
    https://www.origo.hu/tudomany/2021020...enyei.html
    - 2021. 02. 06. 21:45

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése