Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

A Bitcoin Argentína éves co2 kibocsátását generálja

Ó, és ez csak a bit, de mi van a többivel és mi van a rengeteg "felhő alapú" és egyéb informatikai platformokkal. Kiderülhet, hogy minél digibb valami, anál co-molyabban árt. A kriptovaluta kifejezés néhány éve még fura szónak számított, mára áhítozva gondolunk azokra, akik a kezdetekkor hajlandóak voltak minimális “valódi” pénzt áldozni arra, hogy beszerezzenek némi Bitcoint.

Minek?

Hogy mire jó a kriptovaluta? Nos, tulajdonképpen ugyan arra, amire a már megszokott pénz is. Az indulása is nagyon hasonló volt: valaki kitalálta, és fizetett vele egyes munkákért, csakhogy akkor még nem ért semmit. Mostanra ez megváltozott.


A Bitcoint számítógépek “bányásszák” és ma már komoly értéket képvisel - tetemes mennyiségű számítógép foglalkozik azzal, hogy biztonságossá tegye a kriptovaluta használatát. És hogy jó üzlet volt-e anno elfogadni egy értéktelennek tűnő, még csak meg sem fogható valutát? Ezt mindenki döntse el maga, de az biztos: mióta a Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért vásárol Bitcoint, és nemsokára az autói fizetségéül is elfogadja a kriptovalutát, azóta az egekbe szökött az ára.



Mennyi???

Pontosításképpen: jelenleg egy, azaz egyetlen egy Bitcoin 15 250 000 forint körüli áron cserélhet gazdát. És akkor lehet számolni: a kezdetekkor, ha egy programozó elvállat egy kisebb munkát Bitcoinért cserébe - mondjuk 6-8 darabért -, vajon mit gondol most, megérte?

A Bitcoin azonban digitális pénz, azaz hozzájárul a digitális szénlábnyomhoz. Minél drágább, annál jobban. Az elemzők arra számítottak, hogy 2018-ban a Bitcoin által generált co2 kibocsátás eléri Ausztria éves kibocsátását, mely 9 millió ember és az ország teljes infrastruktúrájának kibocsátását jelenti. Most ott tartunk, hogy 2021-ben biztosan eléri a kibocsátás Argentína éves co2 rátáját, mely 45 millió embert és az ipart, mezőgazdaságot, közlekedést, miegymást jelenti.



Az árak pedig emelkednek, vagyis a Bitcoin egyre károsabb. Szakemberek szerint ennek megfékezésére a kriptovalutákra is szén-dioxid adót kellene kivetni, nem is keveset. Ugyanakkor a kép akkor lenne teljes, ha azzal is tisztában lennénk, hogy egy ország pénzének elkészítése, kibocsátása, forgalmazása, javítása és bevonása - cseréje mekkora co2 lábnyommal rendelkezik. Ráadásul így is fals lenne a kirajzolódó adat, hiszen a Bitcoin nem tartozik egyetlen országhoz sem, vagyis egészen más elven működik a kibocsátás és használat szabályozása is.
[url]https://koponyeg.hu/hireso/a-bitcoin-argentina-eves-co2-kibocsatasat-generalja?utm_source=hirstartutm_medium=referral[/url]

Posta Imre 2021.02.23 1116 olvasás 4 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

4 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Szittya
    A Bit Kóhn ugyan oda tartozik mint a Grün-hasú. A légkörben levő CO2 pedig, egyes tanulmányok szerint, harmadannyi mint amennyire a növényzetnek szüksége van. Hajrá bányászás.
    - 2021. 02. 23. 15:55
  • P
    Feltétlen fontos hallgassátok meg!!!

    - 2021. 02. 23. 22:22
    • balu
      Pentrado, ha az orvosok beállnak Geri mögé az katasztrófa lesz.
      - 2021. 02. 23. 23:39
      • Posta Imre
        Balu ez már rég egy hatalmas kakasztrófa. De spongyát rá! Ennyire fussa a níplíleknek.
        - 2021. 02. 24. 08:14

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése