Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

David Barneát nevezték ki az izraeli Moszad új főnökévé

Kérdezzétek már meg miért annyira fontos ez a "hír" a "honvédelem.hu" oldalon? Csak nem? De? David Barneát nevezték ki az izraeli külföldi hírszerző ügynökség (Moszad) új főnökévé, a több mint öt év után távozó Joszi Kohen helyére – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet május 24-én.


A korlátozott jogkörű, átmeneti kormány élén álló Benjámin Netanjahu miniszterelnök Avicháj Mandelblit főügyész különleges engedélyének birtokában nevezte ki Barneát, aki június 1-től váltja fel elődjét.

Az 56 éves Barnea 1996-óta dolgozik a Moszadnak, korábban hat évig az intézmény Comet nevű egységét vezette, amely a hírszerző tiszteket irányítja, kapcsolatot tartva a külföldi ügynökökkel. A szervezet ezen szárnya vezetése alatt négyszer nyerte el Izrael legmagasabb biztonsági kitüntetését. A szervezet új főnöke 2019 óta már a Moszadot vezető Joszi Kohen helyetteseként dolgozott. Kinevezését tavaly december végén jóváhagyták, de a főügyész korábban nem akarta engedélyezni, hogy az átmeneti kormány vezetője döntsön állandó hivatalba lépéséről. Miután azonban továbbra sem tűnik valószínűnek, hogy új kormány születik Joszi Kohen hivatali idejének lejártáig, vagyis június 1-ig, végül Mandelblit ügy döntött, hogy jogilag elfogadható, ha Netanjahu Barnea állandó kinevezéséről dönt.

„A bátrak nyernek" – mondta Netanjahu, amikor hétfőn bejelentette az új kinevezést. „Valakinek mernie kell jóváhagyni az egyre merészebb, egyre nehezebb javaslatokat” – hangsúlyozta a kormányfő. „Minden akció merészebb, ötletesebb és őrültebb, mint az előző. James Bond ezekhez képest kispályás. Néhány nap múlva megnyithatnak a mozik, de nincs olyan film, amely összehasonlítható lenne a Moszad tevékenységével” – tette hozzá és közölte, hogy Barnea elsődleges küldetése az iráni atomfegyverkezés megakadályozása lesz.
[url]https://honvedelem.hu/hirek/david-barneat-neveztek-ki-az-izraeli-moszad-uj-fonokeve.html[/url]

Posta Imre 2021.05.25 1056 olvasás 4 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

4 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • G
    " A bátrak nyernek"?

    Most braun bácsi lesz a nagy főnök. A szervezet még merészebb, ötletesebb és őrültebb lesz világszerte. Az ügynökök beszervezése se jelent semmi problémát világszerte. Pénz van dögivel, lelkes rokon james bondok tolonganak a világ minden országában, Amerikában, Európában, mindenhol.
    Nagyon ravaszul a szivárvány színeiről, árnyalatairól kapják neveiket, megtévesztve az ellenséget: braun, weisz, swarc, roth, stb. A környezete észre se veszi amikor a weiszből, barátságosan weiszkém lesz.

    Néhány nap múlva megnyithatnak a mozik, a filmekben lehet hogy nem olyan merészek az akciók, de a szereplők ugyanazok: braunok, weiszek, swarcok .......
    - 2021. 05. 26. 10:14
  • J
    Elsődleges küldetése az iráni atomprogram megakadályozása, írják róla. Akkor semmi sem változik. Az utőbbi időben is egyre több támadás volt az ellen, csak az irániak nem verik nagy dobra ezeket.
    https://www.thetimes.co.uk/article/mo...-gqvbgtcx2
    - 2021. 05. 26. 12:35
  • mentsvar
    Szokták mondani, hogy néplélek. Az orosz népnek nagy lelke van.
    Mi van akkor, ha a szülők veszekednek, elválnak, újraházasodnak, ordítoznak? A gyermek kissé sérült lesz nagy korára. Könnyű megfigyelni, hogy ha a testvéreket együtt látod, valami szavakkal ki nem fejezhető, közös böszmeség járja át a tesókat. Külön külön szemlélve őket talán észre sem vennéd. Ez a család-lélek? Kell lennie. Posta-család lélek, Kubinyi lélek, Orbános lélek, stb.

    Ha egy faluban a cigányok és magyarok veszekednek, vagy ha a komformista dusnokiak nem állnak ki a faluban történt vérlázító eset sértettjei mellett, akkor annak a falunak a lelke nem lehet ép. Falu-lélek, Helység-lélek. EGy tájnak, tájegységnek, mint a Balaton, is van lelke.

    Lassan görgetem a gondolatot, hogy ne maradjon le senki. Viszont, ha nézzük a török-orosz, vagy német-francia kapcsolatokat, eljuthatunk egy kontinens-lélekhez is. Mint Kína és környéke. Mondhatni nemzeteket összefogó birodalmi lélek. No de, az amerika terrorizálja mind kínát, mind az oroszt, ahogyan a kína orosz ellentét is tartós. Az etiópok hagyva vanank éhenhalni, a négereket afrikában tömeg mészárolják, az ujgurokat átnevelik. Milyen lehet vajon az emberi faj lelke? Amikor leszállnak a kis szürkék kihúzzuk-e magunkat?
    - 2021. 05. 26. 18:42
  • Posta Imre
    A dán hírszerzés segítette adatokkal az amerikaiakat az európai vezetőkről


    2012 és 2014 között olyan európai politikusok után után kémkedtek, mint Angela Merkel német kancellár. A Danmarks Radio információi szerint a dánok az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséggel, vagyis az NSA-vel működtek együtt, és a német vezetőn kívül francia, svéd és norvég tisztviselőkről gyűjtöttek információkat.
    Angela Merkel és a telefonja 2020 decemberében Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

    Hasonló vádak merültek fel 2013-ban, akkor Edward Snowden állította azt, hogy az NSA lehallgatja a német kancellár telefonját. A kémkedéssel kapcsolatos vádakat akkor a Fehér Ház nem tagadta egyértelműen, de úgy fogalmaztak, Merkel telefonja akkor nem volt bepoloskázva, és a jövőben sem lesz.

    A BBC azt írja, egy több európai hírügynökséghez is eljuttatott jelentés szerint az NSA számos európai vezető szöveges üzeneteihez és telefonbeszélgetéseihez jutott hozzá a dán hírszerzés segítségével. Merkel mellett Frank-Walter Steinmeier akkori külügyminiszerről és Peer Steinbruck ellenzéki vezetőről is gyűjtöttek adatokat.

    Trine Bramsen dán védelmi miniszter a Danmarks Radiónak azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy „a közeli szövetségesek rendszeres lehallgatása elfogadhatatlan”. Az ügyben egyelőre sem a dán, sem az amerikai hírszerzés nem nyilatkozott.

    A vasárnap kirobbant hír kapcsán Edward Snowden Twitteren azt írta, Joe Biden amerikai elnök, aki akkoriban az Egyesült Államok alelnöke volt, „mélyen érintett volt ebben a botrányban”. (BBC)
    - 2021. 05. 31. 13:11

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése