Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek
Összes Cikk

Külföldi hírek


kulfoldihir.gif (5 KB)Ami jelenleg történik vagy történhet a világban, esetleg már meg is történt.

Módosítva 2024.05.03

A rabbi válaszol Oltásellenesség és háláchá: szabad-e kihagyni egy védőoltást?

A rabbi válaszol Oltásellenesség és háláchá: szabad-e kihagyni egy védőoltást? Az Újpesti Önkormányzat egy hozzájuk forduló kiskorú kötelező oltásának kapcsán kereste meg Oberlander Báruch rabbit, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetőjét: „mivel a gyermek vallási okokra hivatkozva megtagadta a kötelező Hepatitis B (1) illetve a Hepatitis B (2) védőoltások beadását. Kérem szíves tájékoztatását arról, hogy milyen módon tudná az iskola beszerezni a kóser oltóanyagot, tekintettel arra, hogy a gyermek ezt írásban kérelmezte.”

Franciák elbukták a Száhel-ővezetet

Így férkőzik be az orosz hírszerzés az afrikai országok biztonsági szerveibe! A Wagner-csoport – a volt orosz magánhadsereg, jelenlegi nevén Afrika Hadtest – feletti felügyeletet átvette a Kreml. A feladatot a védelmi minisztériumra és a katonai hírszerzésre bízták. De vajon miként épül be, milyen módszereket használ az orosz kémszervezet a különböző afrikai országokban a pozíciói kiépítésére?

Tisztán látás kedvéért az Észak -Atlanti szerződés.

Washington DC, 1949. április 4. Hatályba lépett 1949. augusztus 24-én E szerződésben részt vevő Felek, újbóli hitet téve az Egyesült Nemzetek Alapokmányának céljai és elvei mellett és megerősítve abbeli óhajukat, hogy minden néppel és kormánnyal békében éljenek, elhatározva, hogy megőrzik a szabadságot, népeiknek a demokrácia, az egyéni szabadság és a jog uralma elvein alapuló közös örökségét és civilizációját, eltökélve, hogy egyesítik az együttes védelmük, valamint a béke és biztonság fenntartására irányuló erőfeszítéseiket, megegyeztek a jelen Észak-atlanti Szerződésben:

Szó szerint vett próféciák A keresztény cionizmus története

Keresztény cionizmus . Három héttel ezelőtt négy közel-keleti egyház vezetője - egy távozó vatikáni nuncius, a szíriai ortodox, valamint az episzkopális és a lutheránus egyház képviselője - nyilatkozatában „hamis tanításnak” bélyegezve elítélte a keresztény cionizmust. A dokumentum egyházi berkeken belül egyértelműen a palesztin propagandát sulykolja, s elutasítja az amerikai és az izraeli kormányokban levő cionista csoportok támogatását. A keresztény cionisták a támadásra válaszolva kifejtették, hogy ők is a békéért imádkoznak, azonban nem hajlandók egy olyan palesztin kormánnyal együttműködni, melynek nyilvánvaló szándéka Izrael elpusztítása.

Száz éves a saint-germaini béke

Egy hosszú esztendő vége. Száz éves a saint-germaini béke. Azt a tényt, hogy Magyarország az első világháborút követően elveszítette területeinek jelentős részét, a köztudat általában a trianoni békeszerződéshez köti. Valóban, 1918–1919 zűrös forgatagából kikeveredő Magyarország ebben a békeszerződésben fogadta el a párizsi döntőbírák ítéletét. Azonban az elszakított területek már 1920 előtt a szomszédos államok fennhatósága alá kerültek, ezzel együtt megjelentek a magyar kisebbségi közösségek.

Korok és démonok. A daytoni majompertől a lieszenkoizmus bukásáig

Korok és démonok. A daytoni majompertől a lieszenkoizmus bukásáig. Minden a majomperrel kezdődött 1925-ben John Washington Butler képviselő (Tennessee) arról beszélt, hogy "a Biblia az az alap, amire az amerikai kormány épült... Az az evolucionista, aki visszautasítja a Biblia teremtéstörténetét, miként más bibliai történeteket is... elrabolja a keresztények reményeit és aláássa a kormányzatot", és ez a megközelítési mód elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy a Képviselőház nem sokkal később 21:5 arányban fogadja el azt a Tennessee -i törvénytervezetet, aminek az értelmében 1.tilos a Bibliával ellentétes dolgokat tanítani

Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta a magyar Hamász-túszok rokonait

A találkozót a családtagok kezdeményezték. Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A Hamász több mint kétszáz civilt ejtett túszul, akikért cserébe palesztin foglyok szabadon bocsátását követelik. A fogolycseréket, a tűzszüneti megállapodást és a konfliktus más fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

Tömeges mozgósítás folyik a kárpátaljai térségben - magyarokat soroznak be az ukrán hadseregbe

A kárpátaljai magyarok mozgósításának kikényszerítésére az állampolgárokat okmányellenőrzésnek vetik alá. Különösen a kárpátaljai régió járásainak és városainak parancsnokait nevezik ki, akik azonosítják az okmányellenőrzés elvégzésére jogosult személyeket. A parancsot a Kárpátaljai Regionális Katonai Igazgatóság vezetője a TCC vezetőjével együtt írta alá.

Gaza

A Hamász vezette izraeli katonai támaszpontok és kibucok elleni meglepetésszerű támadás után több mint egy héttel kiadott fehér könyvben a Nemzetbiztonsági és Cionista Stratégia Intézete felvázolta „a Gáza teljes lakosságának Egyiptomban történő letelepítésének és esetleges rehabilitációjának tervét”. az „egyedülálló és ritka lehetőség az egész Gázai övezet evakuálására”, amelyet az ostromlott tengerparti enklávé elleni legutóbbi izraeli támadás nyújtott.

Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése