Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Ilyen még nem volt! Szabadkőművesekről szerveznek konferenciát Budapesten

A macesz-zabáló szabadkűmíjesség! Tóth Gy. László politológus kezdeményezésére kétnapos szabadkőműves konferenciát szerveznek Budapesten, ahol a titkos szervezetnek a magyar társadalomra gyakorolt hatását elemzik a téma előadói – tudta meg az Erdély.ma portál. Interjú az esemény főszervezőjével.


– Pont egy évvel ezelőtt Romsics Ignác akadémikus írása után robbant ki az úgynevezett szabadkőműves-vita, a történész ugyanis meseszerű magyarázatoknak nevezte azt, hogy a titkos szervezetnek bármilyen befolyása lett volna a trianoni eseményekre. Az elmúlt évtizedekben ezernyi példa van arra, hogy a történészek miként hamisítják meg a magyar történelmet. Ebben az esetben hasonlóról beszélhetünk, vagy ez egy olyan tabukérdés, amiről továbbra is jobb, ha nem beszélünk?


– A XX. századi magyar történelem bővelkedik sorsfordító eseményekben, amelyeknek a megítélése ma is megosztja a társadalom jelentős részét, sokszor valóságos hitvitáknak vagyunk a tanúi. Ezek aligha segítik a történések jobb megértését. Nem véletlen, hogy az emlékezetpolitika az egyik legellentmondásosabb kérdés. Különösen érzékeny terület a szabadkőművesség szerepének és jelentőségének megítélése a múlt század első két évtizedében. E téma sokáig tabunak számított: voltak évtizedek, amikor magára valamit is adó ember nemlétezőnek tekintette a szabadkőművességet. Következésképpen a történelmünkre sem lehetett semmilyen hatása. Mások szerint a történelem valamennyi eseményét zsidó szabadkőművesek irányították.
Raffay


– A szabadkőművességgel kapcsolatban mi az a tény, ami tabukérdéssé teszi a szervezettel kapcsolatos bármilyen kutatást?

Miután Magyarországon elérhetővé és kutathatóvá vált a magyarországi szabadkőműves páholyok írásos dokumentációja, ezért már fölösleges hipotéziseket felállítani. Raffay Ernő történész munkásságának köszönhetően a mozgalmak dokumentációja lábjegyzetek és forrásmegjelölések formájában bárki számára elérhetőek. Ugyanakkor a tények értékelése és a folyamatok elemzése között lényeges eltérések vannak. A kanonizált történettudomány képviselői igyekeznek kicenzúrázni a magyarországi zsidók szerepét a szabadkőműves mozgalmakban, ideértve az 1918-19-ben történteket is. Az az állítás nyilvánvalóan hamis és történelmietlen, amelyik csak azt hirdeti, hogy a zsidóságnak semmiféle, vagy csak jelentéktelen szerepe volt például a Tanácsköztársaság létrejöttében és annak tragikus következményeiben.
raffay

A korabeli dokumentumok alapján kijelenthető, hogy a korabeli zsidóság értelmiségi elitje jelentős és megkerülhetetlen szerepet játszott a XX. század első két évtizedében.

Értelmetlen vállalkozásnak tűnik ennek kétségbevonása vagy letagadása. Nevetséges, hogy zsidó származású szabadkőművesek önálló kötetben dolgozzák fel a szabadkőművesség történetét, anélkül, hogy a zsidó szót leírták volna. Ez olyan, mint a kommunisták története – kommunisták nélkül.
ablonczy Balázs
Ablonczy Balázs a Népszavának nyilatkozik

– "Nehéz alátámasztani, hogy a magyar szabadkőművesek rosszabb hazafiak lettek volna, mint a románok" – nyilatkozta a vitával kapcsolatban Ablonczy Balázs történész a Tanácsköztárság mai szellemi örökösének számító Népszavában. Raffay Ernő több könyvet írt ennek az ellenkezőjéről szabadkőműves levéltári forrásokra hivatkozva, amelyet mindmáig senki nem cáfolt. Kutatásaiban konkrétan az áll, hogy a magyar államot, a magyar identitást megszüntetni akaró bolsevizmus, a Tanácsköztársaság szellemi hátországa a szabadkőművesség volt.

– Nehéz eldönteni, hogy a megfelelési kényszer vagy az elfogultság, esetleg a butaság áll az ilyen kijelentések mögött.

– A történettudományban ma már teljesen elfogadott tudományos módszer, hogy bizonyos eseményeknél nem hagyható figyelmen kívül a különböző informális vagy titkos hálózatok befolyásoló szerepe. Borvendég Zsuzsanna Niall Ferguson nemzetközi szinten ismert történész munkáin keresztül pont erre hívta fel a figyelmet a vitában. Korábban miniszterelnöki főtanácsadóként a magyar történelmet befolyásoló események közelében volt. Érezte-e bármilyen hálózat befolyásolását? Tényleg figyelembe kell venni a rejtett hálózatokat is?

– Hálózatok mindig léteztek, de nem misztifikálnám őket. Tagjai megszállott, önző,hiú, karrierista, hatalomvágyó, pénzéhes emberek. Vagy pszichopaták. Ennek ellenére név szerint ismerjük őket, a rejtett szervezeteiket és az alig rejtett céljaikat is. Az eseményeket – a véletlenek közreműködésével – mindig emberek alakítják, formálják. Olyan is. A szabadkőművességgel kapcsolatban egy olyan szervezetről beszélünk, akiknek tagjai a politikai céljaikat a titkosság mögé bújva próbálták leplezni és elérni. Ennek hátteréről rengeteg dokumentum áll rendelkezésre, ezért is fontos napirenden tartani a kérdést, hiszen ma is okulhatunk belőle.
szabadkőműves konferencia


– Magyarországon az elmúlt évtizedekben a legjelentéktelenebb eseményekről is konferenciák tucatjait szervezték meg, miért nem gondolt senki arra, hogy talán érdemes lenne a Magyarország történelmét jelentősen befolyásoló titkos szervezetről is egy hasonlót fórumot létrehozni?

– Fontosnak tartom, hogy a megosztó és feldolgozatlan kérdésekben tudományos diskurzust folytassunk. Pont ezen szeretnénk változtatni, ezért kezdeményeztem egy olyan kétnapos konferenciát, aminek célja a Magyarországon működött szabadkőműves páholyok történetének áttekintése, megalakulásuktól napjainkig. A felkért előadók a titkos szervezetnek a magyar társadalomra gyakorolt hatását elemzik. Ilyen még nem volt, ez lesz Magyarország történetének első szabadkőművesekkel foglalkozó konferenciája. Az előadásokra itt lehet jelentkezni.
[url]https://www.erdely.ma/ilyen-meg-nem-volt-szabadkomuvesekrol-szerveznek-konferenciat-budapesten?fbclid=IwAR1CeaipTkyauMTLGXCEHZm6Oy1OqZimb9c7XjADKvdfTLR55JmwBMdQOWI[/url]

Posta Imre 2021.06.17 1123 olvasás 2 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • R
    Dehogynem volt... 2 hónapja a facen hót nyíltan hirdették magukat ezek is: https://eroter.rozsakereszt.hu/?fbclid=IwAR0muq82LBJW5cXGgr7qaYIAm3QlsHiMqib7keTxv2tkPGjAN57DUPKp2-Q Bár ez inkább új tag toborzó "műhely".
    - 2021. 06. 17. 23:29
  • Vizilo
    Akkor meg kell hivni az Osztrák köztársasági elnököt Van De Bellen ,Rendy Wagnert szoci kömüvest csempézöt is ök sokat tudnának mesélni ök akiket én ismerek habár nagyon sokann lehetnek ...!!!!
    - 2021. 06. 25. 09:31

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (1)100 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése