Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Ajjaj... lassan vége lesz az ingyenes filmletöltéseknek!

- Na tessék. Bezárják a világot négy fal közé. Aztán még Bruce Willist is csak moziba nézhetünk. Maszkban... Na meg a TV müsorokban lejátszott filmeket - 20 percenként reklámmal megtüzdelve. - Csodás világ. .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Ecce Homo:


1.

Három év börtönt kapott szerzői jogsértés miatt egy budapesti férfi

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy illegális szerveren jogvédett tartalmakat terjesztő budapesti férfit.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt közölte, hogy a havi előfizetéssel elérhető több ezer jogvédett film, zene és szoftver 40 millió forintot hozott az elkövetőnek a 2015-ös lebukásáig, a jogtulajdonosoknak okozott kár azonban az egymilliárd forintot is meghaladta. Az ügyben a NAV nyomozott. A zártkörű, előfizetéses weboldal nem hirdette magát, első felhasználói ismerősi, baráti körből kerültek ki, majd a szolgáltatás híre szájról szájra terjedt. A havidíjat - ezt bitcoinban is lehetett rendezni - a felhasználók egy bankszámlára utalták át, amelyet az elkövető egy hajléktalan ember nevére nyitott.

A férfi a pénzt rendszeresen egy lakásához közeli ATM-ből vette fel, lebukásához végül az automata kamerafelvételei is hozzájárultak - tették hozzá. A weblapot a férfi - aki egyébként egy magasan képzett informatikus - egy lopott IP-címről működtette: félezer szoftvert, több mint ezer zenét, valamint csaknem háromezer filmet tett elérhetővé felhasználóinak.

A NAV azt írta, a tanúként meghallgatott előfizetők ugyan tisztában voltak azzal, hogy az általuk letöltött tartalom illegális forrásból származik, a nagy választék, a jó sávszélesség és a megfizethető ár miatt vállalták a kockázatot. Felhívták a figyelmet arra, hogy a szerzői jogok megsértése, a jogvédett tartalmak, zenék, filmek, szoftverek illegális terjesztése vagy akár letöltése a köztudatban gyakran nem jogsértésként él. Mégis az elmúlt tíz évben az ehhez hasonló ügyek elkövetési értéke meghaladta a 30 milliárd forintot.

A NAV bűnügyi IT-szakterülete több tucat ügyet derített fel, tizenöt olyan bűnözői csoport ellen nyomozott, amely hasonló módszerrel és céllal illegális weboldalakat, szervereket működtetett. Harmincöt ember ellen indult eljárás, de a mostani az első, amely letöltendő börtönbüntetés kiszabásával végződött.

2.

Több százmillió forintot keresett illegális streameléssel egy nagykanizsai férfi

Több százmillió forintos kárt okozott egy illegális műsorszolgáltatást végző nagykanizsai férfi, aki budapesti társával közvetítette több ezer előfizetőjének a lopott tévéműsorokat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Haszon Dávid közölte: a NAV nyomozói Budapesten bukkantak rá a 88 magyar nyelvű tévécsatornát kínáló weblap szolgáltatójára, amelynek nyolcezernél is több regisztrált felhasználója volt. A szerzői jogok megsértésével az illegális szolgáltató csaknem 200 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A feketén működő műsorszóró ötletgazdája egy nagykanizsai férfi volt, aki a szintén a zalai városban élő édesanyja meglévő tévészolgáltatását szerette volna valahogyan a saját otthonában nézni. Ehhez egy budapesti férfit talált társnak, aki vállalta a szerverszolgáltatást, így interneten kezdte el közvetíteni az egyik legismertebb, országos lefedettségű távközlési szolgáltató tévécsatornáinak műsorát.

A lopott műsorok szolgáltatójához először csak néhányan csatlakoztak, majd miután a két férfi meglátta az illegális műsorszolgáltatásban a pénzkereseti lehetőséget, meghívásos alapon kezdték el hirdetni a streamoldalt. A már meglévő előfizetők ajánlására lehetett csatlakozni regisztrációval és az előfizetési díj átutalásával, így az illegális internetes tévészolgáltatás bárkinek, bárhol a világon, bármilyen okoseszközzel elérhetővé vált.

A nyomozás eddigi adatai szerint több mint nyolcezren vették igénybe a kétezer vagy ötezer forintért kínált műsorcsomagokat, a páros ezzel megközelítőleg 600 millió forint bevételre tett szert. A NAV vizsgálja a két férfi vagyongyarapodását is. A technikai hátteret nyújtó fővárosi férfi otthonából a nyomozók 52 asztali számítógépet, dekódereket és tévékártyákat foglaltak le, az illegális sugárzást biztosító szervereket pedig azonnal leválasztották a hálózatról.

A közlemény kitért arra is, hogy a jogdíjak megfizetése nélkül nyújtott illegális IPTV-szolgáltatás szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogokat sért, ami bűncselekmény, elkövetőjére akár nyolc év szabadságvesztés is kiszabható.

3.

350 ezer forintos pénzbírság premierfilmek közzétevéséért

Pénzbüntetésre - 350 ezer forintra - ítélte a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa azt a honvéd törzsőrmestert és civil társát, mert több tucat premierfilmet tettek elérhetővé az interneten.

A bíróság szerzői jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit. A szerződéses törzsőrmester 2012 elejétől a MUXUJ becenevet használva az általa különböző weboldalakról letöltött, szerzői jogi védelem alá eső, Magyarországon röviddel korábban bemutatott film idegen nyelvű hangsávját leválasztotta, majd ráillesztette a magyar szinkront. Utóbbit általában a filmek első vetítéseinek egyikén vette fel. Az így szinkronizált 39 filmet egy torrentoldalon tette elérhetővé .

A törzsőrmester még abban az évben összeismerkedett a világhálón az RNI nicknevet használó - korábban már többször büntetett - másodrendű vádlottal, de személyes kapcsolatba nem léptek. Megállapodtak abban, hogy az átszerkesztéseket közösen végzik, a filmek letöltésének, összeszerkesztésének, majd feltöltésének feladatait megosztják. 2013. február 12-étől a két vádlott RNI-MUXUJ megjelöléssel 31 filmet tett a nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé, több esetben már a mozipremier után néhány nappal.

A bíróság a tizenegy magyarországi filmforgalmazó kárát - a hazai bemutató és közzététel között eltelt idő függvényében - 800 és 3000 dollár között alapította meg alkotásonként. Az esetleges fellebbezések bejelentésére valamennyi érintett három nap gondolkodási időt kért.

4.

Illegális filmfeltöltőkre csapott le az adóhivatal

Több mint 3000 szerzői jog védelme alá tartozó filmet, számos zenei albumot és számítógépes programot tettek hozzáférhetővé az interneten a jogtulajdonosok jóváhagyása nélkül azok az elkövetők, akiknek illegális tevékenységére a múlt héten derítettek fényt a NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozói.

A a gyanú szerint a balatonfüredi huszonhét éves nő és társai magyar és külföldi internetes portálokra illegálisan, szerzői jogdíj megfizetése nélkül töltöttek fel és tettek hozzáférhetővé filmeket, zenei albumokat, számítógépes programokat. A szervezet közleménye szerint ezzel a forgalmazóknak, szerzőknek, alkotóknak előzetes számítások szerint több százmillió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okoztak.

Az ügyben a pénzügyi nyomozók Balatonfüreden és Hódmezővásárhelyen rajtaütést hajtottak végre. A házkutatások során több mint 7000 gigabyte mennyiségben zároltak adatokat az elkövetők által bérelt szervereken. A biztosított adatállomány elemzése jelenleg még folyamatban van, de az előzetes becslések alapján mintegy 3500 filmalkotás, számos zenei album és számítógépes szoftver vált ilyen módon illegálisan hozzáférhetővé. Az elkövetőknek szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett miatt kell majd felelniük a bíróság előtt, a büntetés a különösen jelentős érték miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

5.

Négy év börtön egy torrentoldal üzemeltetőjének

Interneten elkövetett szerzői jogi jogsértés miatt összesen 3 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a torrent.to portál üzemeltetőjét. Az ítélet nem jogerős, a jogsértő ellen pénzügyi visszaélések miatt is folyik a nyomozás.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a valaha volt egyik legsúlyosabb ítéletet szabta ki a bíróság interneten elkövetett szerzői jogi jogsértéses ügyben, amikor 3 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte a torrent.to oldal korábbi működtetőjét. Az ítélethirdetésre majdnem pontosan egy évvel a hírhedt kalózportál, a kino.to működtetője ellen hozott elmarasztaló ítélet kiszabását követően került sor. A kino.to vezetőjét 4 és fél év szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A jelenlegi per szerint a kino.to helyét annak bezárása után a torrent.to vette át.

A torrent.to portál ügyében hozott ítélet nem jogerős, várható, hogy az üzemeltető fellebbezni fog a rá kiszabott büntetés ellen. Fontos megemlíteni ugyanakkor, hogy a most elítélt személy ellen pénzügyi visszaélések gyanújával is folyik a vizsgálat. A hatóságok szerint a torrent.to üzemeltetőjeként, a reklámhelyek értékesítésével a férfi jelentős összegeket kereshetett. Az ebből származó jövedelmét valószínűleg svájci és liechtensteini számlákra menekítette, valamint csődöt jelentett annak érdekében, hogy a szerzői jogok megsértése miatt indított ügyében lehetetlenné tegye az esetleges anyagi felelősségre vonást.

Az eset kapcsán a The Hollywood Reporter cikkében beszámol arról, hogy számos európai országban lépnek fel egyre következetesebben a szerzői jogok megsértése ellen: Norvégiában például napirenden van az a szerzői jogi törvényt érintő módosítás, amellyel az illegális letöltők elleni fellépés és a kalózoldalak blokkolásának lehetőségét kívánják megteremteni a jogalkotók. Áprilisban Olaszországban 27 kalózoldal blokkolását rendelték el a hatóságok, míg márciusban Nagy-Britanniában a bíróság a KickassTorrents, a H33T és a Fenopy kalózoldalak blokkolását rendelte el. A Torrent.to oldala ugyanakkor még mindig működik.

6.

Fél év börtönt kapott egy francia fájlmegosztó tulajdonosa

Négy évnyi nyomozást követően hat hónap szabadságvesztést és pénzbüntetést szabott ki a francia bíróság arra a személyre, aki egy tízezer tagot számláló, kalózfájlok megosztására specializálódott internetes fórum operátoraként tevékenykedett.

A francia jogvédő szervezet, az ALPA 2009-ben kezdett vizsgálódni az Infernio Advitam elnevezésű fórum ügyében. Miután felfedezték, hogy az online közösség tagjai több mint 1500, szerzői jog által védett filmet osztanak meg egymással engedély nélkül, a jogvédők panaszt tettek a rendőrségen. A hatósági eljárás eredményeként a napokban született meg a bíróság ítélete az Infernio Advitam ügyében, amely hat hónap börtönbüntetést szabott ki az internetes fórum üzemeltetőjére, valamint 8000 euró összegű pénzbüntetés megfizetésére kötelezte őt.

A TorrentFreak beszámolója szerint annak vonatkozásában egyelőre nem határozott a bíróság, hogy körülbelül mekkora kárt okozhatott a fórum működése a szerzői jogi jogosultaknak, és ennek fényében az operátornak mekkora összegű kártérítést kell fizetnie az érintett stúdióknak. A Fox, a Columbia, a Disney, a Paramount, a Universal Studios és a Tristar képviselőinek becslése szerint az üzemeltető legkevesebb 25 ezer euró összegű adományt kaphatott az oldal felhasználóitól a portál üzemeltetéséért cserébe.

7.

Óriás filmmegosztóra csapott le az olasz pénzügyőrség

Az olasz Pénzügyőrség hosszas nyomozás után végül rajtaütött az itáliai félsziget legnagyobb forgalmú illegális filmmegosztó portálján.

A legújabb és legkeresettebb hollywoodi alkotásokat kínáló oldalt a működése kezdete óta eltelt alig 12 hónap alatt több mint 240 millióan keresték fel, és 80 millióan néztek meg valamilyen kasszasikert. A szerzői jogvédelemmel foglalkozó olasz civil szervezet, a SIAE úgy becsüli, hogy a filmalkotások szerzői jogosultjainak az oldal működése mintegy 330 millió euró vagyoni hátrányt okozott, amelyhez kapcsolódnak a kieső adóbevételek és a munkahely-veszteségek is. Bár a hatóság nem nevezte meg az oldalt, a torrentfreak következtetése szerint a veronai Casacinemas nevű oldalról van szó, amelyet Moldovában jegyeztek be. Az olasz hatóság számos számítástechnikai eszközt lefoglalt és folytatja a nyomozást az ügyben.

"Most kezdődik a most kezdődik a most kezdődik a tánc"

Gerry 2021.07.14 1021 olvasás 2 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Bazalt
    Bazalt
    Gyorsan,letöltöm a Schindler listáját az egy oktató film .
    - 2021. 07. 14. 12:32
  • Szittyahajdu
    Én már letöltöttem mindent. Megvan az Izaura, a Szomszédok, minden.Nevet
    - 2021. 07. 14. 14:52

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése