Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Rémálomban ébredni

Az egyik dolog, amire ez a globális ébredés (legalábbis számomra és néhány ismerõsom számára) ráébresztett, az az, hogy mindannyian már jó ideje a pokolban élünk. Nem akarok mások nevében beszélni, de nekem úgy tűnik, hogy a technológiai fejlődés nem igazán segített az emberi léleknek.


Persze, lehet, hogy tovább élünk, nem rágcsálják folyamatosan paraziták a húsunkat, nem pusztítanak fertőzések és belső borzalmak a testünkben (általában nem, de a rák egyre gyakoribb), autózhatunk, repülhetünk a világ minden táján, nézhetünk tévét, játszhatunk videojátékokat a számítógépen vagy a mobiltelefonunkon.

Igen, a technológia sok jó dologért is felelős, mint például az élelmiszerhez, tiszta vízhez stb. való könnyebb hozzájutás, de maradjatok velem.

Az orvosi technológia csodákat tett az emberi szenvedés enyhítésében. Valójában? Nem vagyok orvostörténész, de elég gyakran olvastam, hogy manapság több betegségünk, több bajunk, több szívbetegségünk, több ez és több az.

Hányszor hallotta már egy százéves ember szájából, hogy a hosszú életének kulcsa az, hogy nem kell orvoshoz járnia?

A statisztikák szerint a kórházak a legveszélyesebb helyek közé tartoznak. Természetesen ennél többről van szó, de tudjátok, mire akarok kilyukadni.

Bizonyára elég sokan vannak, akik mindent megtesznek azért, hogy elszakadjanak a hálózattól - eldobják a mobiltelefont, a tévét, az internetet, mérföldekre laknak a kórházaktól és az orvosoktól. A bozótban élni - ez nem azt jelenti, hogy a legtöbb technológiát el kell engedni, és a pokolba vele?

Gondoltak már arra, hogyan boldogulnak az emberek a harmadik világban, ahol nincs nemzeti egészségügyi szolgálat, nagyon korlátozott az orvosi ellátáshoz való hozzáférés és nagyon kevés az orvosi technológia? Hogy vannak azok a milliók vidéken, mérföldekre a nagyvárosoktól, akik a birkáikat vagy kecskéiket gondozzák, családi életet élnek, táncolnak, nevetnek és sírnak, amikor a nagymamájuk természetes halállal hal meg? Hogyan teljesítenek?

Ez valószínűleg a világ népességének nagy részére igaz.

Persze, az orvosi ellátáshoz való korlátozott hozzáférésük miatt ezeknek az embereknek olyan egészségügyi problémáik vannak, amelyek miatt a mi kényelmes első világbeli környezetünkben a hajunk is égnek állna, de mégis... az emberek talán nem élnek olyan sokáig (vagy mégis?), de túlélnek és valószínűleg tisztességes életet élnek, ha meg vannak védve a környezetükben lévő összes többi dologtól, ami árthat nekik (ismétlem, vannak rossz dolgok, amelyek alapvetően a technológiának és a városi területek wonton-mérgezésének köszönhetőek).

Lehet, hogy én beszélek itt a dobozon kívül.... Biztos vagyok benne, hogy az ilyen jellegű információkat (hogy a természetes, orvosi ellátás nélkül élő emberek jól vannak) nagyrészt elhallgatják előlünk, de úgy tűnik, hogy a világ többi részén a higiénia, a tiszta víz hiánya és a táplálkozási hiányosságok (az ehető ételek hiánya) teszik egészségtelenné az embereket - mind olyan dolgok, amelyek könnyen a technológiai fejlődésünknek (és az azt követő visszaéléseknek), az ebből eredő szennyezésnek, a GMO- és növényvédőszer-katasztrófáknak stb. tulajdoníthatók. tulajdonítható.

Tévedek? Olvassa ezt valaki, aki szakértő ezen a területen, és felvilágosítana? Kérem, tegye meg... Szeretnék jobban tájékozott lenni.

Ez a kérdés bonyolult. Természetesen a hatalmon lévők azt akarják elhitetni velünk, hogy a WHO, az orvosok, a vakcinák és az orvostudomány nélkül a fél világ már halott lenne.

Ez valóban igaz lehet, de pontosan mi ölne meg minket - a természeti világ vagy az ember alkotta világ? Nehéz lenne erre a kérdésre válaszolni, mert nincs olyan hely a Földön, amelyet ne fertőzött volna meg az ember kapzsi és gyakran gonosz keze.

Az orvosi kérdéseken kívül milyen mértékben befolyásolta a technológia az életünket? Mi romlott összességében a technológia fejlődésével? Erőszak? Betegségek? Depresszió? Öngyilkosság? Félelmek? A hiábavalóság érzése? Kevesebb valódi boldogság (az adrenalin és más szedett drogok nem számítanak), a családi értékek elvesztése? Gyermekbántalmazás? Kábítószerrel való visszaélés? Alkoholizmus? Pedofília? Elszigeteltség és elhagyatottság?

Folytassam? Mit lehetne még hozzátenni ehhez a listához?

Összefüggés ok-okozati összefüggés nélkül? Talán. De ez olyasvalami, amin szerintem mindannyiunknak egy kicsit többet kellene gondolkodnunk, mint ahogyan tesszük. El sem tudom mondani, hányszor olvastam például cikkeket arról, hogy az 50-es években és korábban a fegyverek alig vagy egyáltalán nem voltak jelen a kultúrában.

Fegyverklubok az iskolákban, ahová a fiatalok fegyvert vittek céllövöldözés céljából - ott nem történt gyilkosság. Egyértelműen nem a fegyver a hibás, és sajnálom, hogy megismétlem a fegyverpárti mantrát: "Nem a fegyverek ölnek embereket, hanem maguk az emberek" - bármennyire is problémás ez a kijelentés, alapvetően igaz.

Mindig ember kell a fegyver mögé, hogy kárt tegyen, és évtizedekkel ezelőtt, a kultúra eróziója előtt az emberek nem voltak hajlamosak arra, hogy gyerekeket lőjenek szét az iskolaudvaron. A valódi ok, amiért hirtelen minden olyan más lett a világunkban, nem kerül komolyan szóba - valójában egyáltalán nem.

Mi köze a technológiai fejlődésnek a fegyveres erőszakhoz? Nos, közvetlenül semmi, eltekintve a fejlettebb automata fegyverektől, amelyeknek van némi közük a problémához.

Valójában a technológiailag fejlett gyilkológépek kifejlesztése (és a mögöttük álló pénzhatalom!) a probléma nagy része. Persze mindannyian tudjuk, hogy az egész bolygót el lehet égetni egy gombnyomással. A technológiának köszönhetően.

A technológia - talán inkább közvetett módon - hozzájárult a fegyveres erőszakhoz az ebben a cikkben tárgyalt összes alapvető módon: a kultúra hanyatlása, az emberi értékek és jellem helyett a fogyasztásra és az anyagiasságra való összpontosítás, a fiatalok (különösen a fiatal férfiak) elszigetelődése és elhanyagolása, a lélek és a szellem elvesztése, és ezáltal az emberi erkölcs, azaz a szeretet elvesztése.

Túl szélsőséges vagyok? Ahogy én látom, az egyetlen igazán biztonságos hely az ember számára az ősember kora. Kétlem, hogy vissza lehet ugrani az időben egy ilyen egyszerű létezéshez.

Ahhoz, hogy természetesen újrainduljunk (ó, ez a szó!), szükség lehet egy olyan özönvízre, mint Noéé, ami eltöröl minden embert a Földről (egy atombomba vagy több atombomba jó modern helyettesítője az özönvíznek, vagy még jobb, ha egy gyilkos vírus!).

Vagy még jobb, (a gyilkos vakcina egy vírus ellen!) Vagy megtehetjük ezeket a fontos kiigazításokat anélkül, hogy a nulláról kellene kezdenünk? Tudjuk-e felelősségteljesen kezelni a technológiai fejlődést, és nem követjük-e el azokat a hibákat, amelyeket eddig elkövettünk, csak azért, mert a technológiának nyereségesnek kell lennie ahhoz, hogy megérje?

Tudjuk-e magunkat arra nevelni, hogy ne legyünk ennyire megszállottak a fogyasztás iránt? Vagy hogy ne legyünk annyira megszállottjai az örökkévalóságnak (az emberi test tökéletesítésére irányuló könyörtelen törekvésünk a technológia segítségével), vagy hogy elkerüljük a test általánosan megtapasztalt fájdalmát és szenvedését? Mi volt a múltban, ami ma nincs meg, ami mindezt valamiféle magasztos rendben tartotta?

Azt hiszem, jobban értettük a szellemünket és a lelkünket, mint manapság. Igen, e tudatosság nagy része a valláson keresztül adatott meg nekünk, de sajnos a vallás elvesztette a helyét, amikor a materialista paradigma ránk tört. Vissza kell térnünk a természet és az abban betöltött szerepünk mély tudatosságához, hogy megértsük, hogy arra rendeltettünk, hogy bizonyos módon éljünk és később meghaljunk (a természettel harmóniában és a minket körülvevő teremtés misztériumának éles tudatában). Újra meg kell tanulnunk szeretni.

Én például nem akarok újra ősemberré válni.

És talán nagyon igazságtalan lenne a technológiát önmagában hibáztatni a kultúránkban tapasztalható problémákért. Talán pontosabb lenne azt mondani, hogy a technológia fejlődése mögött álló szándék az, ami eltávolít minket a természettől és a természetes életmódunktól. A részletektől és árnyalatoktól függetlenül, kitartok az általam itt elvégzett általános elemzés mellett.

Úgy tűnik, mindig is tisztában voltunk a mesterséges intelligencia, a robotika stb. fejlődésének veszélyeivel. Véleményem szerint azonban aggodalmainkat elsősorban rossz okokból vetették fel: A robotok és a fejlett mesterséges intelligencia fenyegetést jelentenek a környezetünk feletti fizikai uralmunkra, azaz elvehetik a munkánkat, rabszolgasorba taszíthatnak minket a "gépek" számára stb.

Úgy tűnik, nem sok embert érint a lelkünk, emberségünk, emberségünk és az Istennel való kapcsolatunk elvesztése. Igen, kimondtam, az "Isten" szó. És ezt komolyan gondolom.

Véleményem szerint ez az igazi fenyegetés, és ha nem gondoskodunk róla megfelelően, akkor ez lesz a felelős a végső pusztulásunkért.

https://off-guardian.org/2022/07/23/waking-up-in-a-nightmare/

Gerry 2022.07.31 4303 olvasás 184 hozzászólás 3 értékelés Nyomtatás

184 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • H
    Ha a böngészőben nyomsz egy F12-t (developer mode), majd a konzolba másold be ezt a sort és enter:

    document.getElementsByClassName('col-xs-12 col-sm-6 col-md-8 col-lg-8')[0].className='col-xs-12 col-sm-6 col-md-8 col-lg-12'

    amíg nem töltöd újra a lapot addig széthúzza teljes képernyőre a hozzászólások részt.
    Utána megint lehet ezzel szórakozni. A legjobb lenne ezt az elcseszett témát javítani.
    - 2022. 08. 04. 16:56

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)66,7 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (1)33,3 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése