Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

GILGAMES eposz

A Gilgames eposz, az egyik legősibb elbeszélő költemény, jelentősége abban áll, hogy történelemkönyvként elmeséli a régmúlt eseményeit, ráadásul hihetetlenül alaposan. Ez a történelemkönyv sok esetben megerősíti az addigi elképzeléseket, melyeket a régészeti leletek alapján állítottak fel, illetve maga a Biblia is merített az itt leírtakból. Ennél csak egy régebbi eposz létezik, a Teremtés eposz, mely a Föld teremtését meséli el.


Az eposz agyagtáblákon maradt fenn, részben akkád nyelven, részben asszír, babiloni, hetita fordítás formájában.

A cselekmény majdnem 5.000 évvel ezelőtt játszódik, a régi sumer civilizáció idején, időszámításunk előtt 2.900 körül. Az agyagtáblákra először időszámításunk előtt 2.500 körül írták le, ékírásos formában. Főhőse Gilgames, a király, aki megtagadta a halandóságot, és halhatatlan akart lenni akár az istenek.

Az események megértéséhez tudni kell, hogy a sumer időkben a földön éltek és űrhajóikkal leszálltak, és rendszeresen visszatértek azok az asztronauták, akiket később isteneknek neveztek el. Ők hozták a tudományt, technikát és a sumer civilizációt létrehozták a semmiből. Akkor ez a civilizáció olyan fejlett volt, mint a mai, sőt bizonyos területeken meg is haladta azt.

Ezek az űrhajósok, mivel más bolygóról jöttek, más volt az életciklusuk, gyakorlatilag a földi emberhez képest halhatatlanok voltak, bár ez a valóságban nem igaz, csak sokkal többet éltek. Ittlétük alatt ők is elkezdtek gyorsabban öregedni, és hogy ezt ellensúlyozzák, bizonyos készítményeket szedtek, folyadék formában, ezt nevezik az eposzok az élet vizének.

Ittlétük alatt keveredtek a földi emberrel, így lehetséges, hogy gyerekeik félistenek lettek, azaz egyik szülő egy asztronauta, másik egy földi ember. Bár az ilyesmi a Vízözön előtt bűnnek számított, azután már nem.

A történet Uruk nevű városból indul, ez a Vízözön után egy szent területnek számított, majd a főisten, egyik tetszetős isten barátnőjének adományozta a területet. Ez szépségével és rámenősségével elérte, hogy be is népesítették a várost, majd lassan kezdett központi szerepet betölteni. Uruk nevű város nevéből származik a mai Irak elnevezés.

Ezek a városok akkoriban pár ezer fős lakosságot számláltak, a kezdetekben inkább egy mai nagyobb faluhoz hasonlítottak, aztán lassan gyarapodni kezdtek. Minden ilyen városnak volt egy uralkodója, akit királynak neveztek.

Gilgames származását tekintve kimutathatott apai ágon is egy istent, illetve anyai ágon is egyet, a többi rész természetesen földi emberi ág volt. Az isteni eredet miatt, jogosulttá vált, hogy neve elé az isten jelzőt ragasszák.

A kezdetekkor a városok királyai istenek voltak, azonban hamar átvették helyüket a félistenek, majd emberek, és apáról fiúra szállt a királyság. A királyok feladata volt, hogy a rájuk bízott várost felvirágoztassák, jó gazdaként gyarapítsák azt, mely tulajdonilag mindig egy istenhez tartozott, igazából az ő vagyonát kellett gyarapítani.

Gilgames büszke, ügyes, lelkiismeretes király volt, és nagyon okos. Tette feladatát, és mellette megtanulta az istenek, az emberiség, a Föld történelmét. Azonban minél több tudásra tett szert, annál jobban kezdett félni a haláltól. Tudatában volt eredetének, és hogy két istenség is kimutatható a családfájában, ezért fellázadt és követelte az örök életet biztosító szert, az élet vizét.

Az istenek azonban nagyon szigorúan kezelték a szer használatát és nem engedélyezték azt Gilgames számára. Ekkor ő, hű szolgájával, Enkiduval útra kelt. Célja az volt, hogy erővel behatol az istenek lakhelyére, és ott, a felmenő ági isteneket ráveszi majd, hogy adjanak neki is az örök élet lehetőségéből.

Első lépésként egy leszállópályához mentek, hogy onnan az égbe tudjanak emelkedni. Ez viszont hatalmas utat jelentett Uruk várostól, továbbá erősen őrzött terület volt.



A képen Gilgames és barátja megtámadnak egy robot kinézetű lényt, mely gyilkos sugarakkal harcol, a reptérre betolakodókkal szemben.

Az eposz nagyon jól értelmezhető formában leír egy űrrepülőgép felszállást, melyet még az 1900-as években nem tudtak egyértelműen megmagyarázni, ám a mai technikai fejlettségi szinten, a gyönyörű, leíró magyarázatot olvasva még a gyerekek előtt is egy felszálló űrhajó képe jelenik meg.

Szorult helyzetükből a terület istennője menti meg a két harcost, ám ennek komoly ára van, az istennőnek tetszik Gilgames, ezért kéri, hogy maradjon vele, mondjon le tervéről. Gilgames kikosarazta az istennőt, egyfelől ismerve annak ledér múltját, másfelől továbbá is hajtja a halhatatlanság iránti vágy. Az istennő bosszút esküdve meg akarta öletni Gilgamest és szolgáját, akiket egy másik isten visszajuttatott Uruk városba.

Az istenek nagyon megharagudtak a történteken, veszélyesnek tartották Gilgames útját, ezért úgy döntöttek, hogy bár az ő életét meghagyják, barátját száműzik, élete hátralevő részét egy bányában kell ledolgozza. Az ítéletnek Gilgames nem örült, de úgy tudta, hogy a bánya mellett van az Élők Földje, ahol olyan emberek élnek, akiknek az istenek oda ajándékozták az örök életet, azaz ittak az élet vizéből.

Hosszú időbe telt mire az istenek megengedték, hogy elkísérje szolgáját az ismeretlen helyre. Megjelölték az uticélt térképen. Hosszú poros út vezetett oda. Az istenek segítséget is ígértek, egy szárnyas angyal, valószínűleg valamilyen földi repülésre alkalmas eszköz képében.

Azonban Gilgames másképp gondolta, hajóra szállt, 50 evezőst vitt magával, dél felé hajóztak a Perzsa-öbölben, céljuk volt, hogy felhajóznak a Vörös-tengeren. A haragos istenek elsüllyesztették hajójukat, bár a két hős kijutott a partra, azonban Gilgames barátja, Enkidu meghalt.

Hosszú és fáradtságos bolyongás után, öreg ember kinézettel, Gilgames elér a keresett területre, mely egy lakott, benépesített terület, a leírások szerint egy, az Édenhez hasonló, amit őrök vigyáztak. Itt találkozott Gilgames saját ősapjával, aki már előrehaladott korban volt, nem volt isten, viszont részesült az élet vizéből. A következő részek azért értékesek, mert az ősapa elmagyarázza a Vízözön történetét, mert akkoriban ő volt az egyik város uralkodója, Túlélte a Vízözönt az istenekkel együtt, összebarátkoztak, és ekkor részesült az élet vizéből, melytől ugyan halhatatlan nem lett, de lelassult az öregedése és sokkal hosszabb lett az élete.

Az istenek úgy döntenek, hogy Gilgamesnek vissza kell mennie az emberek közé. Indulása pillanatában ősapja elárulja a titkot, hogy létezik egy vízi növény, melyből kivonatot készítenek az istenek, és ezt isszák. Ha kivonatot nem is tud maga készíteni, de a növényt fogyasztva bizonyosan tovább él majd. Hazafelé azonban Gilgames szerencsétlenül jár, ugyanis egy tóban történő fürdőzés közben egy kígyó elfogyasztja azt a növényt, melyet hősünk haza szeretett volna vinni, szaporítás céljából.





Az eposz jelentősége, hogy leírva pontos eseményeket, a vándorlás pontos útvonalait, olyan eseményeket, mint egy űrrepülőgép felszállása, segít összerakni a régészeti leletek apró kockáit. Hihetetlen pontos a leírása robotoknak, fénysugár fegyvereknek, az istenek emberi tulajdonságainak. Az eposzból azt is megtudjuk, hogy két fajta repülő eszköz létezett, egy, amelyik az űrbe repült, és egy másik, amelyik a föld légkörében repült, mint a mai repülőgép.

Az eposz Nagy Sándor uralkodása idején még hagyományként élt, bár ők nem olvasták az eredeti agyagtáblákat, a mondák alapján a nagy hódító is kereste az élet vizét, az Édent. Tudni kell, hogy Nagy Sándor egyik felmenője isteni származású volt, így ő maga is Istenként szeretett volna élni, és Gilgameshez hasonlóan kereste az örök életet. Nagy Sándor követte Gilgames vándorlásait az eposz alapján, éppen ezért erre zajlottak hódításai. A babiloni leírások szerint Nagy Sándor is megtalálta az Élők Földjét, de őt is elutasították az istenek, igaz akkoriban az a terület már messze túl volt virágkorán, igazából vagy csak az őrök voltak, vagy egy isten, aki utolsóként élt ott, ő közölte az uralkodóval, hogy halhatatlanságban biztosan nem fog részesülni.

Napóleon is ismerte a Gilgames legendát, bár már még pontatlanabbul, azonban ő is azért ment Egyiptomba, hogy felfedezze az Édent, bár tudósai erősen kétségbe vonták annak a létét, legalábbis abban a korszakban, mikor éltek. Viszont keresték romjait, maradványait és szintén arra amerre Gilgames járt.

Az eposzon túl…

Fontos még a mű szellemtudományos tanulsága is, az örök szellemi élet. Az istenek csak most az egyszer árulták el, és csak Gilgamesnek, hogy ők maguk is halandók. Tudták, szellemük ettől függetlenül tovább él egy másik világban. Éppen ezért élték fizikai szintű életüket is nagyon tudatosan. Azonban Gilgames már nem hisz senkinek. Ezért az istenek elküldték terápiás céllal egy helyre, ahol megnyugodhat. A hiberniai kelta misztériumok egyik közép-európai telephelyén, a mai Burgenland területén értette meg Gilgames, hogy barátja Enkidu bár fizikailag meghalt, mégis örökké élő szellem, és közöttük karmikus kapcsolat volt. Ezen a helyen részesült egy beavatásban, és megtanulta a kozmikus lét szabályait, a földi élet eredetét, az élet értelmét. Bölcsen tért haza.


http://maga-a-valosag.com/?page_id=217

Felforgato 2022.10.15 1536 olvasás 18 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

18 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Posta Imre
    A napokban kaptam örökbe egy könyvet, Karl Brugger AKAKOR krónikája címmel. Amazónia, őslakosok, fehér bőrű törzs..., a történet 6 millió évvel ezelőtt indul, több részre szabdalva, kataklizmákkal tarkítva és az első fejezet az Istenek birodalma címet viseli. Megjött egy űrhajó és tudós embernek látszók szállnak ki belőle...teljesen ugyanolyanok, mint "mi", csak 6 gyűrű kell egy kezükre, ha minden ujjukra kívánnak egyet. 6000 évente jár erre az égi bárka. Lassan esedékes lesz az újabb kataklizma is...
    - 2022. 10. 17. 09:16
  • V
    Egy érdekes sorozat volt a Spektrumon: Hórusz Szeme 1/10.
    https://www.youtube.com/watch?v=FwFuv...wFuvdcX0aM
    - 2022. 10. 17. 10:36
  • H
    Most, 1722. október 17-én én úgy látom/számítom, hogy még messze van annak a "bárkának" az újra eljövetele.
    Ismétlem: 1722. október 17-én.
    Megőrültem?
    Nem, én elfogadom Heribert Illig SZÁMÍTÁSAIT (!!!), hogy 1000-ben az egyébként nagyon okos II. Szilveszter pápa, III. Ottó németrómai császárral mély egyetértésben, simán betoldott 300 évet az "idő"-be.
    Hogy a várható - tételezett - "Végidő" pápája és császára ők ketten lehessenek.
    Idézet Illig könyvéből:
    "a jelenleg elfogadottnál kevesebb, azaz nem 1627 év
    telt el Caesar és Gergely között; vagyis a ma használt időszámí
    tás fiktív évszázadokat tartalmaz. Hiszen emlékszünk: egy javí
    tott nap a hibahalmozás során kb. 128,2 évnek felel meg. Ha an
    no, 1582-ben Gergely pápának 13 helyett csak 10 helyesbítő nap
    volt szükséges a napéjegyenlőség újbóli, március 21-hez, illetve
    szeptember 23-hoz kötéséhez, akkor csak 10 x 128,2 = 1282 év
    telhetett el a két naptárreform között - ha 1627 év lett volna a
    két alkotó között, akkor Gergelynek 13 napot kellett volna töröl
    nie."
    És ez nem okoskodás, hanem színtiszta MATEMATIKA.
    A számok meg nem hazudnak - mert nem tudnak hazudni (kivéve a statisztikában, de valójában ott is az igazat hazudják...).
    Meg tudta tenni mindezt a Pápa?
    Hát hogyne.
    Induljunk ki abból, hogy akkoriban minden - de tényleg minden - kultúra és ismeret (most nem a kézműves szakmák és a földművelés, valamint a hadakozás ismereteire gondolok, hanem a "magasabb" kultúrára) letéteményese, egyedüli letéteményese az Egyház volt. És az egyházon belül is - abszolút központosítva - a pápai hatalom.
    A világban nem, vagy alig volt - mai szóval - kommunikáció.
    Ha egy pap azt mondta a híveinek, hogy ma Krisztus után 999-et írunk, akkor ezt senki egy pillanatig sem kérdőjelezte meg. Mert a pap sem kérdőjelezte meg. Mivel "fentről" jött az info, hát akkor annak úgy is kellett lennie.
    Ez számunkra, ma elképzelhetetlen.
    De ha lenne egy áramszünet, mindjárt elkezdenénk kapisgálni (capiscere?....), hogy miről is van szó - amikor se tévé, se internet, se mobil és lehet, hogy még rádióadás sem... Hirtelen csak úgy élnénk bele a világba...
    Az idegenekről.
    Ha igaz, amit a tudomány állít, hogy az ember 4-8 millió évvel ezelőtt vált el a majmokkal közös őstől, akkor ez a cca. 6 millió év a Föld történetéhez képest egy másodperc töredéke (sincs).
    Akkor pedig miért nem lehetséges az, hogy mindez már korábban, sőt, lehet, hogy akár többször is megtörtént.
    Azaz: élt már ezen a bolygón előző emberiség, és azt megelőző emberiség(ek) is.
    Vannak is ennek nyomai Oopart-ok formájában, amit az akadémikus tudomány eszelős-paranoid módon páni félelemben tagad.
    Én meg nem zárom ki. Sőt nagyon valószínűnek tartom.
    Úgyhogy az " idegenek" Gilgames idejében (is) valójában kurvára emberek (Emberek!) voltak.
    És hogy miért viseltek űrruhát?
    Nagyon egyszerű.
    Ha mondjuk a pleisztocénban fejlődtek ki, ahol sokkal magasabb volt a széndioxid ÉS az oxigén szint is (most csak példálóztam a pleisztocénnal), nekik a sumér idők levegője nagyon nem volt/lett volna megfelelő. Ezért kellett űrruhát, szkafandert viselniük.
    Nyilván ezek az emberek egy nagyon fejlett korból jöttek, amelynek mi, még most is, csak a kőkorszakában vagyunk (!!!), úgyhogy túlélték a saját korukat és visszatértek, hogy az új - fél-, vagy tán még egészen - hülye, degenerált - emberiséget valahogy terelgessék az Értelem felé, több- kevesebb (valószínűleg kezdetben: igencsak kevesebb) sikerrel.
    Időnként nagytakarítást is kellett végezniük - lásd a világon mindenütt jelenlévő özönvíz legendákat -, mert a beavatkozások igencsak félresikerültek, újra kellett kezdeni a génpamipulációt, aztán végre 40 ezer évvel ezelőtt megtalálni vélték a jó kombinációt, amit ma Homo Sapiens Sapiens-nek nevezünk ("maga megbolodnult, hogy mindet kétszer mond, mindent kétszer mond?" - írta Karinthy Frigyes Ady-t karikírozva).
    És attól tartok, hogy a maradékaik mára rájöttek, hogy tényleg van esze ennek a mocskos gecinek (értsd: Homo Sapiens), de csak egy dologra: egymás gyilkolására - minél szofisztikáltabb eszközökkel.
    És szerintem csak azért nem avatkoznak most be, mert látják, hogy a probléma meg fog oldódni magától....
    - 2022. 10. 17. 11:05
    • Posta Imre
      Bár ilyen egyszerű lenne, de lehet az is. Egyelőre többszerű. Illig, vagy nem, sok ezer évek hibáznak a történetből, sok millió kieséssel. Úgy tűnik, vannak, akiket majmokkal kereszteztek, hibridizáltak, van, akiket gyíkokkal, hüllőkkel...és  más emlősökkel, akik nem tojást raknak. Valószerű, hogy minden életformához "értelmet" kötöttek, fához, fűhöz..., de ez a Földtányér itt a kezdetekhez képest mára másról szól. Míg a Mars is lakott volt, itt kicsit melegebb éghajlatok jártak, aztán a kazánfűtőt leváltotta Soros György és azóta megy a férőhelyért az ádázabb tülekedés. Ezt használhatták ki a "programozók" és erre írtak valami szonátát, vérre és jajra! A teljes "tört én elem" hazugság. Pont úgyannyira, mint itt bármi egyéb. Buddha mondja, a hamis tudattól köll szabadulni. Ez lényegében semmit nem jelt. Pont annyira, mint az "élet", vagy "halál".
      - 2022. 10. 17. 14:20
      • H
        Ha - módszertannak - elfogadjuk az "Occam borotvája"-nak az elvét, akkor a legegyszerűbb magyarázat a történtekre a földi eredet. Ugyanis az "akadémikus" tudomány az égvilágon semmilyen magyarázatot nem tud adni arra, hogy míg a neandervölgyi ember kialakulását is legalább évszázezredre taksálja, ámde a Homo Sapiens Sapiens-re  - aki kb. akkora ugrás a neandervölgyihez képest, mint amekkora ugrás volt a petróleum lámpához képest az elektromos világítás feltalálása - cca. 40 ezer évet mindössze, és ráadásul úgy, hogy a HSS pikk-pakk, abszolút kompakt formában jelenik meg, és ráadásul mindjárt négy nagyrasszban - amelyek eléggé homogének ahhoz, hogy amúgy durván eltérjenek egymástól külső megjelenésben?!?! És mindez úgy, hogy az emberi génkészlet a három (valójában négy) másik főemlős fajtól általában kevesebb, mint 3 %-ban tér el, a bonobóktól (csimpánz alfaj - a békés alfaj) pedig csak 1 - írd és mondd: EGY - százalék az eltérés!!!!!
        - 2022. 10. 17. 16:05
        • Posta Imre
          Hess, nem sok faj származhat a mostaniak közül innen a helyi génlaborokból, bár gyártottak itt is hibrideket. Egyértelműnek tekintik, hogy több "faj" egészen biztosan nem földi. Ilyen az "ember" is. Bár ez nehéz kérdés, mert van föltételezés a "vízi" eredetről, úszóhártya, úszóreflex, 70% víztartalom.., de a mostani gravitációhoz nem passzol a gerincünk, ruha nélkül elpusztulnánk, szőrünk fölöslegesen növekszik, vagy éppen nem növekszik és az a sok fajta pH...stb...az evolúcióval nem magyarázható. Az összes legendákban "égi" eredetről van szó. Maradjunk annyiban, hogy a tányért benépesítették, de voltak itt is kísérletek, szóval ezért nem vagy/vagy, hanem is/is a megközelítés. A tengeri malactól is alig tér az "emberi" genom, ahogy a potkány is sokban hasonlít az "emberre".
          - 2022. 10. 17. 16:20
          • H
            Azt elképzelhetőnek tartom, hogy kezdetben a Mars volt lakható/bb, a Nap is erősebben tűzött még, szóval a Mars kapott eredetileg annyi sugárzást, mint most a Föld, úgyhogy az élet valószínűleg Mars-i eredetű (lehet). Egyetértek, hogy az embernek a Föld-i 'nehézkedés' nem 'emberi'. Mivel a Mars-éhoz szoktunk (szoktak az ősök) - ahol a 'súly' kevésbé volt 'súlyos'/megterhelő. Ha majd a Nap elkezd felfúvódni Vörös Óriássá, akkor a méreteket és arányokat figyelembe véve könnyen lehet, hogy a Szaturnusz Titán holdja lesz a lakható övezetben. Azon kéne törnie az Emberiségnek a fejét, hogy közben hogy tudna oda elég vizet "fröcskölni", mondjuk valamelyik kis 'vízholdat' (Európa, Ganymedes, Enceladus) eltéríteni és ütköztetni a Titánnal, hogy olyan hold-bolygó legyen, mint amilyen bolygó, most a Föld.<br />A Vénusz szegény reménytelen a borzalmasan lassú saját tengely körüli forgása miatt, ami azt jelenti, hogy az egyik oldalát a Nap iszonyat hosszú ideig 'fűti', ezért rettenetesen felmelegíti. Ott a magját kéne ellentétes irányú forgásra késztetni, de hát ez még a sci-fi-kben is a vicc kategóriája. (És egyáltalán nem a széndioxid miatt forró a légkör a Vénuszon. Ha a CO2-nek lenne üvegházhatása, akkor még a Marson is - a ritka légköre ellenére is - kurva melegnek kéne lenni, mivel a légkör 99%-ban CO2-ből áll - de erről szó sincs, fejmagasságban már mínusz 30 fok van, ha a bolygón álldogálnánk  - igaz, boka magasságban meg plusz 50 fok...)
            - 2022. 10. 17. 16:51
  • H
    Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, akik itt üzentek nekem, hogy nem válaszoltam. Egészen egyszerűen nem tudtam erről a lehetőségről. Pedig kiverte a szemem, most már látom. Kérek mindenkit, hogy ne haragudjék rám, én nem voltam "elég fejlett", hogy használjam az üzenetküldés és fogadás funkciót. Mindig csak a topic-okra figyelmet, mást észre sem vettem. (Tipikus korlátolt férfi-magatartás - mint a vadászaton annak idején, nem lát mást, csak az elejtendő vadat. A nők nem ilyenek. Ők egyszerre akár 10 dologra is tudnak figyelni, talán nem olyan mélységig, elmélyedéssel, mint egy férfi, de látják a tűz körül bukdácsoló kisgyereket, a kutyát, amelyik kergeti a macskát, a két rosszcsont nagyobb kölköt, akik huzakodnak egy boton, meg a tűz mellett aszalódó bogyókat stb.)
    - 2022. 10. 17. 12:06
  • G
    Bilga-mes (sumer), Gilga-mes (asszír), jelentése= öreg-fiatal

    Maga a sumer kutatás kezdetben úgy kapott szárnyakat (de fontosabb Pénzt), hogy az ősi iraki romok alatt, a semita kutatók, eredeti és ősi semita kulturális kincseket és bizonyítékokat reméltek felfedezni.
    Nagy kiábrándulás lett az eredménye, mert a megtalált és kiásott ezer és ezer írott agyagtáblák egészen másról árulkodtak.Egy olyan nagyszerű és kulturált ősi nép nyomait találták meg, akik évezredekkel a semiták megjelenése előtt már ott éltek, meglepően fejlett város államokban.
    Elnevezték őket suméroknak, mivel semitáknak, a sok ügyeskedésnek ellenére sem sikerült.
    Ami kor ez kiderült, természetesen a pénz is elfogyott a további kutatásra, és az írásos agyagtáblák nagy részét vissza temették a sivatag homokjába.
    Mint furcsa folytatás: az US -Iraki háborúban feltűnt néhány normális embernek, miért is bombázták a jenkik az érintett, senki által nem lakott sivatagos területeket.
    Az eposzon túl:
    Talán Gilgames, de inkább Bil-games, az öreg-fiatal, rossz helyen kereste az örök élet titkát, az nem valahol kint rejtőzik, hanem az belül van minden emberben?
    Talán az Istenek se az égből pottyantak ide le, hanem azok a nagyszerű emberek voltak, akik a semiták előtt megteremtették a csodálatos virágzó kultúrákat .......
    - 2022. 10. 17. 16:08
    • Posta Imre
      gutai, kapcsolatban vagyok Marton Veronikával, írtam már róla, mikor keresett, hogy a könyvében felhasználhatja-e tőlem az idézetet a koronával kapcsolatban, hogy ez nem az...<br />Nos, vannak olyan hangok is, amik az "sumerológiát", sőt ezt az egész "népfogalmat" is zsidó praktikának tartják. Jó előre elásott, később meglelt ilyen -olyan artefaktumok...<br />Ez már teljesen vicc kategória és mégsem az. Trója feltárása is tán arról szólt, hogy a meglelt állítólagos város alatt volt még vagy 8 ko-rabbi. Mezopotámia? Mező-folyama? Kérdés mindig az, milyen messzire akarunk és vagyunk képesek előre menni az időben, ami visszafelé vezet? A Majomkirály legendája is hajaz a Gilgames eposzra. Nekem Enkidu (vagyok, aki vagyok) és Ur(m) napisti (napisten) jobban megragyogta a fantáziámat.
      - 2022. 10. 18. 08:41
  • szabir
    eppen most halgatom azt a Jaszon gyereket aszongya Gilga-mesi az Nimrod votl de ha Nimrod=Almos akkor? [NiMRoD s a DoRMieNT ugyanazok a m-hangzok s latanul dormient=almos]
    -
    amugy unnezki Jezi = az 1etlen szkita bolts + a ''masik'' szkita v hy/borean Abarisz de aki Chaba-risz azaz Szikul a gyerek XD + Matyi akkor telleg unnezki hazahozta a Hungarokot + lehet Tengeri a dolog Anachars/Anchor/Horog/Horgony/Hungar/Ukran stb

    - 2022. 10. 20. 15:27
    • szabir
      + Helas vagy Halaszok?XD
      - 2022. 10. 20. 15:30
  • szabir
    ''Gilgames''; GLMS; Amalgam az kulfoldiul = Keverek s angolul az ossze-vissza= Mess XD; s ha Gilgames az Nimrod jo mert ha jol tom Nimrod epitette a tornyot amikor a ''nyelvek keveredtek''; ami akkor Kaosz de erdekes aszongyalk a ''torony sose Keszult el''; de Kaosz az jelent Elsodleges Univerzumot is; szoval universz e v nem de ''valami elKesz-ult s azt kriminalizalatak szet a ''tort-enelembe''; osztan miert ;''nyelvek'' nemtom de kaptam vot vmit erre is [megnezve szlavul a nyelv az Jazik stb csak mar nemtom mi volt]
    -
    ja s akkor Almos ha Nimrod/Dormient/Almos akkor mi ez a ''mes'' ize? eMese al-mos? messze/mese-far/fairy tale/tul turul vammi? El-Mos --- VizOzon? nemtom
    - 2022. 10. 20. 16:02
    • szabir
      Mes = Halo angolu; Halasztak a Jaszok/iJaszok? mert Jaz romanul = To [gyujto medencxze] vagy az Anchor/Horgony/Hugarok?XD akik Huszarok/Khazarok?; a ''kazar'' az vilagoss miaz; a hungarokot a khazarok s az uzok uztek [azaz nem oket hanem a besenyoket s ezek majd oket - de a besenyo nevben si s vizenyo van vagy irtak Patzinak-nak is amiben a Byzant nev van ami VizOnto amit meg Gabi baek is igy mondanak]; kazar=  KiZar/ZaVar [zivatar?] ''zavar=szabir/szavar'' vagy orszag/Haza mert g=k s a Jasdi korforgon Kazar=orszag stb stb + lasd az Azov jelet Hullammal + a 1848 ''a Jasz!!!! Huszarok hazatertek KoSzegre'' stb junius 9 1849 s pont akkor a Kozakok 32 kompania Ar-va [!!!] megyebe 1 jasz+32 kozak/szeg = jezus/ghiesu/szeg stb
      - 2022. 10. 20. 16:07
      • szabir
        ja s a hUSZAR MEG ELFELEJTETTEM DE NEM HISZME NEM KAPCSOL AKI NEZI; HUZ, UZES [HAJTAS] USZAS [VIZBEN] AR=VIZ ARADAT STB
        - 2022. 10. 20. 16:11
    • szabir
      vagy ugye Kaosz/Kesz s Kez-det! habar a tobbit mar lassatok tuk es! XD
      - 2022. 10. 20. 16:09
  • szabir
    amugy van ez a Betsi/b=p/Peste=Hal romanu - leanka aki aszongy aa tatarlaki lelet az Urhajos; s ugy eAlmos s a masik akit emlegetnek helyette az Chussal; Allomas + KiSzall-as?
    -
    - 2022. 10. 20. 16:33
  • szabir
    a Burgen landot honnet szedik vaon? Svajcz lehet erdekesebb mert van olyan hogy Engadin [nemtom osztan hogy Enkidu e? nem olvastam meg ezeket sose]; s Atill [csak most jut eszembe nem neztem utanna honnet szedik] hog yENgadiba nevelkedett; elsore akkor Swiss-land [vagy vis=alom latinu?] meg olyanok hogy Licht-en-Stein/iSten? vagy Lux-emburg-i Zsigmond<-->?Mundzuk Atill apja stb?
    - 2022. 10. 20. 16:41

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése