Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

A birodalom visszavág(na, ha tudna)

Orosz hírszerzési források szerint az Európában állomásozó amerikai haderők harckészültségét olyan szintre (Defcon 2) emelték, amire mindeddig csak kétszer került sor: az 1962-es kubai válság idején és az amerikai szoldateszka iraki Sivatagi vihar hadműveletének megkezdése előtt.

Ugyanakkor az utóbbi időben jelentősen megnövekedett amerikai katonaiműhold-konstelláció jelenlétét regisztrálták Oroszország területe felett, az amerikai hadsereg 101. légideszant-hadosztálya pedig – majdnem 80 éve először bevetve Európában – az Oroszország elleni háborút gyakorolja néhány kilométerre az ukrán határtól Romániában. Az amerikaiak tehát tovább szítják a feszültséget és provokálják Oroszországot, miközben prüszkölnek az iráni harci drónok ukrajnai megjelenése miatt. Objektíve persze minden okuk megvan rá.

Az iráni Sahed-136 deltaszárnyú kamikaze drónok ugyanis technikailag jobbak és praktikusabbak, mint az örmény–azeri konfliktus legutóbbi fordulójában az azeri fél csodafegyverének bizonyuló török Bayraktar TB2-es drónok. Ukrajnai bevetésükkel Oroszország az amerikai Himars harcászati ballisztikus rakétarendszerekre is csapást mérhet, nem véletlenül nevezik őket a katonai szakzsargonban Himars-gyilkosnak. Ha az amerikaiak tervezték volna, akkor következő generációs lopakodónak neveznék, és a nyugati katonai szaksajtó dicshimnuszokat zengene róluk. Rakétavédelemmel persze viszonylag könnyű leszedni őket, a probléma csak az, hogy az ellenrakéták hússzor többe kerülnek, mint maga a drón. Rakétákkal lövöldözni rájuk kész gazdasági öngyilkosság. Ezek az iráni drónok a NATO katonai doktrínájának egyik gyenge pontját használják ki. Könnyű ellenük védekezni, de bármilyen ellenszer, amelyet a NATO bevet az elhárításukra, horribilis összegbe kerül.

Amerika fegyvereit nem háborúra tervezték, hanem elsősorban arra, hogy maximalizálják a profitot az amerikai politikai rendszert és médiát uraló globalista vállalati-pénzügyi kaszt számára, másodsorban pedig hogy lenyűgözzék velük az amerikai közvéleményt. A profitmaximalizálás magában foglalja a váltságdíj beszedését is az amerikai maffiának behódoló korrupt külföldi bábkormányoktól, amelyek túlárazott bóvlikat vásárolnak Amerikától. Az irániak okosabbak, mint az amerikaiak, mivel a háborús stratégiájuk arról szól, hogy hogyan lehet gazdaságilag fenntartható hadsereggel harcolni korlátozott erőforrások birtokában. Ezzel szemben az amerikai katonai doktrína mottója: minden pénzt elkölteni, minden erőforrást elpazarolni, költséges tömegpusztító fegyvereket gyártani, tömegesen bevetni őket, és nem gondolni a holnapra. Amerika terrorizmus elleni háborúja a pénzügyi hadviselés iskolapéldája. Pontosan ehhez folyamodtak az irániak és a tálibok is, hogy elűzzék az amerikaiakat Irakból és Afganisztánból. Olyan stratégiát folytattak, amely arra kényszerítette az USA-t, hogy eszetlenül költekezzen és pazaroljon, amíg teljesen ki nem merült anyagilag. A Sahed-136 lényegében gerilla-hadviselés – csak a levegőben.

Az ukrajnai háború azt mutatja, hogy az egyenrangú vagy közel egyenrangú ellenségek közötti konfliktus megköveteli a technikailag fejlett, nagyipari mértékű termelőapparátus meglétét. Az orosz támadás olyan ütemben fogyaszt lőszert, amely jelentősen meghaladja az amerikai előrejelzéseket és lőszergyártási kapacitást. Ahhoz, hogy az USA a demokrácia arzenáljaként léphessen fel Ukrajna védelmében, meg kellett volna őriznie korábbi teljes spektrumú ipari bázisát, amelyet azonban időközben már jórészt de­lokalizált Kínába. Ez a helyzet azért kritikus számára, mert az orosz invázió mögött a világ gyártási központja, Kína áll. Miközben az USA egyre több és több készletét kezdi felhasználni, hogy Ukrajnát a háborúban tartsa, Kína még nem nyújtott érdemi katonai segítséget Oroszországnak. Márpedig a Nyugatnak abból kell kiindulnia, hogy Kína bizonyára nem fogja hagyni, hogy Oroszországot legyőzzék, pláne nem lőszerhiány miatt.

Ugyanakkor a különböző fegyveres erők harci képességét és az USA-t fenyegető potenciális veszélyeket elemző Heritage Foundation nevű washingtoni agytröszt az USA katonai erejéről szóló jelentésében – annak kilencéves történetében első alkalommal – az amerikai hadsereget „gyengének” minősítette. Kína továbbra is a legátfogóbb biztonsági kihívást jelenti a rosszul felkészült amerikai haderő számára. Az amerikai hadsereg által kapott általános „gyenge” minősítés mellett az alapítvány minden egyes haderőnemet külön-külön is rangsorolt a képesség, a teljesítmény és a készenlét alapján, és így a szárazföldi haderő „csekély jelentőségű”, a légierő „nagyon gyenge”, a haditengerészet pedig „gyenge” minősítést kapott. Az USA technikailag is lemaradt egyre erősebb riválisai mögött, beleértve a nagy hatótávolságú rakétákat, amelyekből jelenleg mindössze háromszázzal rendelkezik, szemben Kína több mint 14 ezer és Oroszország több mint 12 ezer rakétájával.

Ráadásul a személyi állománya tekintetében sem áll sokkal jobban. Az amerikai hadsereget népszerűsítő hollywoodi propagandafilmek ellenére a katonai pálya egyre kevésbé népszerű a fiatalok körében. Az idei például a vietnámi háború óta a legrosszabb toborzási évnek bizonyult, a célként kitűzött újonclétszám alig felét sikerült besorozni, mert a katonakorú fiatalok kevesebb mint egynegyede alkalmas a szolgálatra, a többieket büntetett előéletük, mentális vagy fizikai állapotuk (főleg elhízottságuk) miatt kénytelenek kiszuperálni. Hivatalba lépését követően a Biden-kormány sietett ugyan kijelenteni, hogy „a transzneműek jogai emberi jogok”, és ingyenes nemváltoztató műtéteket kezdett felajánlani az aktív szolgálatot teljesítő és a leszerelt katonáknak egyaránt, de sajnálatos módon az a kilátás, hogy ingyen megváltoztathatják a nemüket, mielőtt meghalni mennek Oroszország ellen Ukrajna védelmében, nem volt elég vonzó az amerikai fiataloknak ahhoz, hogy tömegesen megrohamozzák a toborzóirodákat.

Másrészt a leszerelt katonák közismert amerikai sorstragédiája is sokakat elrettent a szolgálattól. Az utóbbi két évtizedben ugyanis több mint 114 ezer amerikai veterán követett el öngyilkosságot, és ha a tendencia változatlan marad, 2030-ra 23-szor több obsitos amerikai katona végez magával, mint ahányan a 2001. szeptember 9-i iszlamista merényleteket követő háborúkban harci cselekmények során vesztették életüket. Amerika érdekében nem érdemes háborúzni – még maguknak az amerikaiaknak sem.

Forrás: https://harcunk.info/index.php/hirek/5587-a-birodalom-visszavag-na-ha-tudna

Gerry 2022.10.30 1996 olvasás 18 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

18 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • H
    Amíg a Világnak szüksége van a dollárra, addig Amerikára is szüksége van.
    Sajnos a Világ még mindig hisz a dollárban.
    Ergo: hisz Amerikában is.
    Én nem írnám le az amikat végleg.
    Ha csak ránézel a glóbuszra, látod, hogy maga Amerika nem más, mint egyetlen hatalmas repülőgéphordozó a bolygón. Kiváló a földrajzi elhelyezkedése, nem függ semmitől és senkitől, és nagyon jól védett. Csak a tengerek/óceánok felől lenne elfoglalható, de hát a normandiai partraszállás óta tudjuk, hogy az milyen rettenetesen nehéz katonai feladat. Ráadásul olyan távolságokat kell/ene megtennie egy inváziós haderőnek, hogy az alatt ez a haderő százszor szétverhető még a két óceán közepén.
    És amíg az extenzív kapitalizmusnak van forrása - és egyelőre még van - addig gazdaságilag is ő a vezető hatalom.
    Kína is és Oroszország is menthetetlenül kontinentális hatalmak.
    Oroszország elvileg ki van téve a tengereknek - de máig nem sikerült belakniuk azt a 17 millió négyzetkilométernyi területet.
    Én ezért nem merném leírni az USA-t (helyesebben Észak-Amerikát, mert ugye Kanada csak formálisan önálló).
    - 2022. 10. 30. 11:02
  • J
    "Az amerikai hadsereget népszerűsítő hollywoodi propagandafilmek"

    Itt azt írják, hogy 800 jelentősebb amerikai film és filmsorozat mögött a SZIAJÉ áll és a hadügy áll.
    https://yogaesoteric.net/en/cia-and-p...tv-titles/

    Némelyiken erősen érezhető enélkül az info nélkül is. Láttam olyan videót is a neten, amelyikben amarikai katonák röhögve vadásztak helikopterról távcsöves puskával tálibokat, mintha állatokra vadásztak volna. Mert nekik mindent szabad. Egyetlen emberjpgi szervezet sem nyitotta ki emiatt a száját.Jaj ne!
    - 2022. 10. 30. 13:06
    • H
      Kérdés, persze, hogy a tálibok mennyire tekinthetőek "ember"-nek??<br />Ahogyan a nőkkel bánnak, annak alapján: semennyire.<br />Az iszlám vallásuk szélsőséges felfogása és gyakorlása miatt: még annyira sem.<br />Szóval pont ezért, az amerikaiakat nem ítélem el.
      - 2022. 10. 30. 13:19
  • J
    Az Unió katonai segítségnyujtási misszót hozott létre Ukrajna katonai támogatására.
    https://www.consilium.europa.eu/hu/pr...ed-forces/

    Nyilván azért, hogy ne legyen mostanában vége ennek a háborúnak és hogy az oroszokat még jobban magára haragítsa Európa.
    Vagy a béna pasa kiadta a parancsot.
    - 2022. 10. 30. 13:17
  • J
    Hessler, ha ember, ha nem, röhögve gyilkolni sem igazán emberi.
    - 2022. 10. 30. 14:21
    • H
      Tévedsz: röhögve gyilkolni csakis az Ember tud. <br />Az állat simán csak öl, és eszik. És azért öl, hogy egyék.<br />Az már más kérdés, hogy az Ember részéről röhögve gyilkolni - erkölcsileg mennyire "szép"??<br />Tálibok esetében én azért megengedő lennék... :))))))))))))))
      - 2022. 10. 30. 14:56
  • A
    Igazad van Gerry , de az USA igazi gyengesege az elkenyeztetett es gyakorlati tapasztalatokkal nem rendelkezo vezerkar .
    A masodik vilaghaboru idejen az USA het negycsillagos tabornokkal rendelkezett , akik tizenket millio katonat iranyitottak es ket fronton harcoltak . Ekkor hatalmas ipari hatterrel rendelkeztek. Ma az Amerikai hadseregnek negyvenhet negycsillagos tabornoka van akik ket millio katonat hivatottak iranyitani . Ezek a tabornokok kozul meg egy sem szagolt puskaport es csak legi bombazasokhoz ertenek , felkeszuletlen es gyenge vedelemmel rendelkezo ellenfelek ellen.
    Viszont ezek kozott a tabornokok kozott mar vannak olyanok akik magassarku cipoben jarnak tabornokoskodni es mas gendernek valjak magukat . A mai tabornokok csak alattomos terror cselekmenyekre kepesek amik katonai gyengesegre mutatnak . Ma modernizalt nuklearis fegyvereket hordanak Europai bazisaikra , es ezeket az Amerikai kontinensrol biztos tavolsagbol akarjak es szandekoznak bevetni . A mai vezerkar csak rombolni kepes , de gyozelemre nem alkalmas .
    - 2022. 10. 30. 16:11
  • H
    Az az orosz nép, aki és akivel végig lehetett csinálni a II. vh-t már akkor elkezdett megszűnni, amikor a rettenetes emberveszteségekkel járó - végül győztes - csatáikat megvívták. Ez egyfajta genetikai szelekció is volt: akik készek voltak harcolni , ölni - de elestek a harcokban - nem szaporodtak tovább, nem adták tovább azokat a génjeiket, amelyek olyan utódokat eredményeztek volna, mint amilyenek ők voltak. Ez természetesen a németekre is igaz, még fokozottabban is, de igaz a többi hadviselő országra is. De az oroszokra nagyon igaz. Tehát mára - katonai, harci szempontból - sokkal "silányabb" (valójában: békésebb) nemzedékek nőttek fel, mint akik meghaltak a II. vh-ban és nem lehettek utódaik. Tehát a mai orosz nép már nem az a mindent eltűrő és elviselő nép-tömeg, mint amilyennek a történelemből és a katonai regékből ismerni véljük. Ezzel a körülménnyel nem számolt az orosz vezetés. És ez a mostani állapotuk egyik - fő - oka. Oroszország már most vereséget szenvedett - úgy, hogy közben meg Ukrajna sem győzött.
    - 2022. 10. 30. 16:52
    • A
      Ez nem igy van , az Orosz lelek harciassaga ugyan olyan hosiessegre kepes mint az elodeik , csak ki kell razni oket a kozonyos hetkoznapokbol, es ha kollektivan megertik , hogy sarokba vannak szoritva , akkor megmenthetik a menthetot a Satanista gonoszoktol .<br />Az Oroszok nem Ukrajna ellen harcolnak , hanem az egesz nyugati gengszter rablobanda ellen . Ukrajnat onmagaban mar reg levertek volna , de elkerulhetetlen az uszitok es tamogatok teljes visszavonhatatlan eltorlese . Egesz Latin Amerika , Afrika , es Kelet Azsia ebben latja sajat tulelesuket . <br />Edig az Oroszok katonai erejuk husz szazalekat vetetek be, es a maradek a NATO nak van tartogatva.<br />Az igaz , hogy a nyugati media a valosagot fejetetejere allitva magasan nyeresre all a propaganda haboruban . Ha a Pentagon es a NATO gyengenek velne az Oroszokat , mar reg lerohantak volna oket . De csak terror cselekmenyek szervezesere kepesek ami a katonai gyengeseg jele .
      - 2022. 10. 31. 01:02
      • H
        Egyetértek Veled, én is - már többször is - leírtam, hogy az oroszok a normalitás oldalán és érdekében (is) harcolnak, ergo: természetes szövetségeseink. De az esélyeik - az állapotuk miatt - sajnos nem támogatja a reményeinket. Bárcsak ne lenne igazam!
        - 2022. 10. 31. 10:16
        • Gerry
          Küldök nektek egy-egy remény halat. Nálam még itt lubickolnak a kádamban! Vigyázok rájuk, mert mostanában hiánycikk lett ahogy látom.Komoly

          A világ nem lehet olyan rossz, hogy ne lehetne még rosszabb ... szóval "-Fel a fejjel még ha kóvályog is!" (õsrégi Agárdy Gábor idézet!)
          - 2022. 10. 31. 10:39
          • H
            A remény hal megdöglött - új kedvencem: a szarok rája!!
            - 2022. 10. 31. 11:39
  • G
    "Amerika érdekében nem érdemes háborúzni"

    Az Egyesült Államok harmadik legfontosabb közjogi méltósága, rögtön az alelnök után, Nancy Pelosi.
    Tegnap amikor Nancy éppen nem volt otthon (San Francisco) a férje Paul Pelosi felhívta hajnali kettőkor a rendőrséget.
    A kiérkező rendőrök két férfit találtak a házban, Pault és David Papet.(papinak ejtik ki) Mind a kettő kezében kalapács volt, és állítólag Davidnak az utolsó pillanatban sikerült fejbe vágnia Pault. Davidot letartóztatták, Paul már jobban van.
    Ennyi a hivatalos!

    Csak annyit lehet még hozzátenni esetleg. Papi egy ismert harcias buzi San Franciscóban, De Paul is ismert, hogy sűrűn látogatja a buzi bárokat, mint már tudjuk, sokszor részegen.

    Természetesen a hírekben másképp lesz ez tálalva.
    De azért ez már valami amerika?
    - 2022. 10. 31. 00:30
  • S
    Az elmebeteg zsidók a saját fãszukat nyaldossák. Isszák a szar levét, amit létrehoztak.
    Buzik, széthízott “fiatalok”, agyalágyultak. Ez a “haladó szellemű” nyugat záloga. Olyan ez mint a magyarország előre megy, nem hátra.
    - 2022. 10. 31. 01:21
  • H
    Úgy látszik, hogy viktorunk mindenkire balszerencsét hoz akivel találkozik. Ezek láttán szerintem az Orosz vezetés is lassan elkezdhet pánikolni. Mosoly

    https://www.vg.hu/kozelet/2022/10/lezarult-a-brazil-elnokvalasztas-szavazatainak-szamlalasa-elkepesztoen-szoros-az-eredmeny
    - 2022. 10. 31. 10:53
    • H
      Azért gondolkodjunk már el "egy pajkaszegi szóra"!<br />Vajjon nem arról van szó, hogy az oroszok csak végrehajtják az amerikaiak tervét???<br />Mármint azt, hogy Európa (az EU) teljesen és véglegesen letérdeljen????<br />Ha ugyanis Ukrajnát az oroszok visszabombázzák a kőkorszakba, akkor ennek a helyrehozatala annyi pénzébe fog kerülni Európának, hogy abba totálisan belerokkan.<br />És kénytelen lesz iszonyatos kölcsönöket felvenni - na, kitől? - Bingó!!! Az Usákoktól!!!!!!<br />Nem lehet, hogy erről van szó??? (a kérdés abszolút teoretikus volt...)
      - 2022. 10. 31. 11:37
  • H
    Brit hírszerzés: gyenge, elavult fegyverekkel szerelte föl a mozgósított tartalékosait Oroszország
    A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési értesülés szerint az orosz hadsereg tisztikarán belül már szeptemberben aggályokat keltett, hogy a nem sokkal korábban mozgósított tartalékosok közül többen fegyver nélkül érkeztek Ukrajnába. Az elemzés szerint nyilvánosan hozzáférhető fotók utalnak arra, hogy azok a mozgósított tartalékosok, akiknek jutott fegyver, rendszerint AKM típusú karabélyokat kapnak. Ezt a fegyvertípust 1959-ben rendszeresítették az orosz hadseregben – áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.
    A hírszerzési értesülés szerint e fegyverek közül sok alig működőképes a tárolás rossz körülményei miatt. Ráadásul ehhez a fegyvertípushoz 7,62 milliméteres lőszer való, jóllehet a reguláris orosz haderő egységeinek zömét AK-74M vagy AK-12 típusú fegyverekkel szerelték fel, amelyekhez 5,45 milliméteres lőszer kell.(Pesti Srácok)
    Szerintem:
    Nyilván egy AK-47-es is tönkremehet, ha rosszul tárolják és/vagy nem tartják karban rendesen.
    Mivel az alkatrészei elképesztően olcsók, így nem nehéz pótolni a szétrozsdásodott darabokat.
    És attól kezdve működni fog.
    Mert gyakorlatilag nem tud elromlani.
    Egy ellenséges katona megsemmisítéséhez (megöléséhez) pontosan elég egy lőmag, a megfelelő helyen eltalálva a katonát.
    Ha egy újonc különösebb célzás nélkül kilő egy 30 lőszeres tárat kb. 3 másodperc alatt és csak egy lövedék talál célba: már megérte.
    Ha a válltámaszt egy vonalba hozzák a cső vonalával, már a szórása is minimális lesz. Akkor meg már biztos, hogy nem egy lövedék fogja az ellenséget eltalálni.
    És az okozott seb nagyon csúnya tud lenni.
    A sebesült katonánál pedig nincs rosszabb: a társait borzasztóan demoralizálja, az arcvonalból azonnali kivonásra szorul, amihez legalább 2 másik katonát kell elvonni a harctól, a hátországban pedig iszonyú költség lesz majd a gyógyítása és a puszta léte otthon a hátországot fogja demoralizálni.
    Egyébként az oroszok most leamortizálják a régi technikájukat.
    Azt nem értem, hogy a T-62-es harckocsikra előre miért nem szerelnek fel egy-egy “hótoló”-lapot??, ez felfogná a szemből kilőtt páncéltörő rakétákat, felülre meg egy kb. másfélszer-két négyzetméteres, pár centis vaslapot kellene felszerelniük kb. másfél-két méter magasan, és máris meg van védve a tank a Javelinek ellen.
    - 2022. 10. 31. 15:29
  • H
    Nem baj gyerekek, ha be köll vonulni, az ellátásban semmi változás a Magyar Néphadsereghez képest, lesz déja vu fíling doszt: https://www.youtube.com/watch?v=QcV52knHSgY
    - 2022. 10. 31. 19:13

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése