Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Ha szkítának érzi magát, eljött az ön ideje!

Nemzetiséggé akarnak válni Magyarországon a szkíták – aláírásgyűjtést indított az ügy érdekében Pócs Alfréd egri önkormányzati képviselő, aki a pandémia idején ortopéd szakorvosként áltudományos nézeteket hirdetett, majd munkásságával elnyerte a Laposföld-díjat, írja a Népszava a valasztas.hu alapján.

 

 
Ha szkítának érzi magát, eljött az ön ideje!
Pócs Alfréd – Fotó: Egységben a Városért Egyesület / Facebook
 
 

 

A Nemzeti Választási Iroda átadta az íveket, kezdődhet az aláírásgyűjtés. A valasztas.hu oldalon közölt információk szerint előzőleg a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kezdeményezést, amely egy magánszemélytől ered.

A magánszemély Pócs Alfréd, aki 2019-ben az Egri Városvédők Egyesülete jelöltjeként kapott 5 százalékot az egri polgármesteri posztért indulva, így a kompenzációs listáról bekerült a közgyűlésbe. Az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként előszeretettel hangoztatta vírusszkeptikus véleményét, kampányolt a maszkviselés ellen, de az 5G-s mobiltornyok egészségre káros hatásait is taglalta, sőt, ilyen tüntetést is szervezett az egyesülete Egerben. A pandémia idején áltudományos nézeteket hirdetett, Gődény György szűk köréhez tartozott. A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőle, a gyöngyösi kórház – mivel rendelési időben se volt hajlandó maszkot viselni – elbocsátotta. A Szkeptikus Társaság 2021-ben többek között neki ítélte oda a mérsékelten hízelgő Laposföld-díjat.

 

A nemzetiséggé nyilvánításhoz legalább ezer olyan személy érvényes aláírására van szükség, aki az adott nemzetiséghez tartozónak vallja magát. Ez azonban csak az első lépés, a döntő szót a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása ismeretében az Országgyűlés mondja ki.

A szkíta nyelvet beszélő ókori kelet-európai és közép-ázsiai etnikai csoportokról sok elmélet, legenda és téveszme kering, jórészt a szélsőjobboldalon. Annak, hogy a magyar parlament nemzetiségi státuszt adjon az állítólagosan ma is létező szkítáknak, egészen kicsi esélye a lap szerint. A kisebbségi törvény tizenhárom nemzetiséget sorol fel: ez a szám a kilencvenes évek első fele, a törvény elfogadása óta változatlan.

https://telex.hu/zacc/2023/07/01/ha-szkitanak-erzi-magat-eljott-az-on-ideje

Álnok szerzetesek meghamisították a történelmet?

 

Egy XVII. századi francia teológus és könyvtáros arra a következtetésre jutott, hogy az ókori görög és latin nyelvű irodalom szinte teljes egészében hamisítvány. A bretagne-i születésű Jean Hardouin 16 éves korában lépett be a jezsuita rendbe, a később XIV. Lajos királyról átnevezett jezsuita líceumban volt könyvtáros, és komoly teológiai szövegkiadások, kutatások fűződnek a nevéhez.

Álnok szerzetesek

Hardouin elképzelhetőnek tartotta, hogy bizonyos művek eredetiek lehetnek (ide sorolta Homérosz, Hérodotosz, Cicero és idősebb Plinius munkáit), ám a többit egyértelműen hamisítványnak minősítette. Szent Ágoston és az egyházatyák, valamint a skolasztikusok sem jelentettek kivételt, sőt, szerinte Aquinói Tamás soha nem is létezett. Egy 1696-ban írott könyvében a könyvtáros úgy érvelt, hogy 14. századi renegát szerzetesek egy csoportja a felelős a nyilvánvalóan alacsony minőségű hamisításért, irányítójuk pedig egy bizonyos Severus Archontius volt, aki alatt egyesek szerint II. Frigyes német-római császárt értette.

Szerinte az álnok, ateista meggyőződésű szerzetesek célja az lehetett, hogy eretnekséget plántáljanak az anyaszentegyházba.

Az egyháztörténet is hamis?

Hardouin magát a Bibliát is revízió alá vette, a véleménye az volt, hogy az Újszövetség már eredetileg is latinul íródott, nem görögből fordították. Összességében úgy hitte, hogy a Péter utódjaként számon tartott Linusz, Róma második püspöke és a könyvnyomtatás feltalálása közötti korszak egyháztörténete egy az egyben hamis, és természetesen a kortárs világi irodalom is nagyrészt fabrikált.

Bár a jezsuita könyvtáros nem teljesen állt egyedül a nézeteivel, hiszen az egyházi dokumentumokat mások – köztük Baruch Spinoza és Thomas Hobbes – is erős kritikával illették akkoriban, őt mégis meglehetősen szélsőségesnek tartották, egyik kortársa például „arrogáns, hipotézis- és paradoxonfüggő alaknak” titulálta.

https://24.hu/tudomany/2023/07/02/hamisitvany-irodalom-tortenelem/


Belabacsi 2023.07.02 961 olvasás 7 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

7 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • D
    A hamisítás már akkor és ott elkezdődött, amikor valamelyik korai zsinaton (most nincs kedvem utánanézni) egyes iratokat kanonizáltak másokat meg apokrifeknek minősítettek. Teljesen önkényes szempontok alapján.
    Aztán a Koránnal is hasonló a helyzet: amikor az írástudatlan Mohamed lediktálta Gábriel arkangyal szavait egy írástudónak, akkor simán változtatott a szövegen, amikor az írástudó stilizálni javasolta azt. Ha valóban Isten küldöttének a szavait mondta volna tollba, akkor nem tehetett volna ilyet. De megtette.
    Úgyhogy kedves Hívők!
    Így olvassák, amit olvasnak. (merő kamu az egész)...
    - 2023. 07. 02. 14:49
    • S
      Még szerencse, hogy vannak sokan akik mindenhez-is értők, akik persze nem kamuk. Mindenhez-is értők országa vagyunk!
      - 2023. 07. 02. 17:29
      • D
        Ehhez nem kell érteni. Csak elolvasni ÉS megérteni az olvasottakat.<br />Nekem is van Bibliám. <br />Ott van Benedek Elek Magyar népmesék és a 77 magyar népmese könyvek között.<br />Ahova való.
        - 2023. 07. 02. 18:42
        • K
          Azért a magyar népmeséket ne degradáljuk le azzal, hogy a bibliához hasonlítjuk! A magyar népmesékben mindig a jó győzedelmeskedik, a bibliában meg (majdnem) mindig a gonosz.
          - 2023. 07. 03. 11:44
          • D
            Igaza van. A Bibliát letettem a Yellow Pages darabjai közé!! :))))))))))))))))
            - 2023. 07. 03. 16:55
  • szabir
    a szkitak a szakadtak stb olyan orszag nem volt vagy amugy a zsido arab banda akczioit pakoltak at reank eszakiakra; vagy 2; tengeri atkeles volt amerikabol nem ''nomadok azsiabol'' - vagy 3; foldon tulkrol - kerdes mi a fold hold nap stb?
    amugy mi vagyunk az vilagoss meg a tobbi itt eszakon csak mas nevet kene kitalalni stb
    -
    itt amit gyutottem vot anno;
    https://www.youtube.com/playlist?list..._dFbGm3Kxz
    - 2023. 07. 03. 09:01
  • szabir
    ez a pots/olya al-fred/ferd/tő/tó bá/al [[balaur=sár-kány románu s coen[um]=iszap/mot-sár látánul]] nekem gyanus stb
    - 2023. 07. 03. 13:07

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése