Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Elmúlt egy év... valójában sokkal több

Miután ma (július 24.-én, hétfõn) kitekintve a nagyvilág - ablakomon látható szeletére - másfél óránként szinte ritmikusan kiderült, hogy beborult két-három alkalommal égzengéssel és rövid esõvel vagy zivatarral így ki se dugtam az orrom a lakásból. Helyette néhány órát eltöltöttem a szerver pucolásával és néha elolvastam egy-két régebbi hírt - cikket - hozzászólást is.

Imrével közösen ez az ötödik weboldalunk és még az elején megbeszéltük, hogy õ lesz az okos én meg a szép. (Mostanában nekem ezt elég nehéz betartanom, mert az utóbbi években már nem jegyeznek a tõzsdén, ami csak azért nem zavar, mert amikor azt javasolták, hogy operáltassam át magam valamelyik ABC betüre, akkor rájöttem, hogy a fülemen kívül - amit kisebbnek elviseltem volna - másra nem igazán vágyok). Ez a mostani weboldal 2020 májusa óta döcög, annál az oknál fogva, mert jött a TEK - ezek nem szeretik, ha valaki okoskodik és tudjátok mér' nem szeretik? (Senki se?) Azért mert nem értik. Ugyanis ezek a droid ruhák nem engedik át a gondolatokat. Se adás se vétel. Persze én se vagyok okos de rájöttem... ezek a rohamosztagosok a jövõbeni MI burkai. Amikor majd beléjük építik az MI-t (rájöttetek mi az, nem? Az MI az az AI. Világos?) Az õ szintjük jelenleg olyan mint Kill GeCica, a Roth-seggü Schild család, Budi-Biden, Yólvan Harari - imádja ha vállon veregetik -, meg még néhány milliárdos-szarosgyuribácsi rendesen összegyúrva... az állag szine barna... szerintetek van köztük zsidó?... nem zsidózok, csak kíváncsi lennék rá... azt tudom, hogy okos emberek... illetve okosak. A korcs rendõröknek még nem de a világ politikusainak már kivájták az agyukat, hogy legyen elég hely az új mesterséges agy beültetésekhez - a probléma ott van, hogy még mindig nagyon kevés a hely! - Hallomásból tudom, hogy egy tehnikus javasolta, ha nem fér el a koponya alatt akkor az alsó részét megnyújtva nyomják le a torkukon, nem fogják észrevenni.
Szóval ahogy kutakodtam, eljutottam az elsõ  - együtt készített weboldalhoz is (az azt megelõzõ - rövid életü - szürkeveréb féle weboldalt nem számítom bele, nem ér meg egy misét), ez az öt viszont már ímát és egy-egy meggyújtott gyertyát is kiérdemelne, ugyanis 2009 október 21.-én indítottuk el (akkor imádkoztam utoljára, hogy el is induljon és müködjön is.)

Még két hónap és elérjük a 14 évet.

De mivel - ezekben a zavaros idõkben ki tudja mit hoz a holnap, úgy gondoltam, hogy nem várom ki ezt a két hónapot szó nélkül, mert nem tudni mikor csap valaki a pofámra... idõnként ugyanis voltak sikertelen próbálkozások.

Azt azért tudnotok kell, semmit nem bántam meg ahogy - szerintem - Imre sem.
Azt is jó ha észben tartjátokl, ha ez a rendszer ezek putrilelkü hatalommániás avagy az általuk lefizetett szolgalelkü nyomorékok akik Istennek hiszik magukat és önhatalmulag igényt formálnak arra, hogy tönkretegyék az egész világot - esetleg (remélhetõleg) - megbuknak, akkor veletek együtt a sírjukon fogok táncolni. Tudom - randa dolog ez is, de inkább én táncoljak mint õk!

Imre - 14 éve az elsõ napon feltett egy verset... képzeljétek! Ma is aktuális:

Ha megöltök, én százszor meghalok.
Míg vígan költök, hogy éljenek a dalok
Az álmok égi földjén.
A harang értünk szól,
A jászolban nincsenek dicső viadalok.

Míg eszem és testes borokat nyelek,
A végzettől csak időt nyerek.
A föld álmát élem,
Vörös patak a vérem
Szívem, felnőttként is suhanc gyerek.

Naponta újra kezdem a rögös utat,
Zsebemben mindig valaki kutat.
Apróm van csak,
Fej, alatta írás,
Lesz itt sírás: ujjam irányt mutat.

Harang kötele rángatja a karom,
Zúg a torony, pedig nem akarom.
A legelő kiürül,
Egybegyűlik a sok barom
Mert azt hiszi, vár rá a jutalom.

De a szelíd pásztorok is sereglenek,
A templomhoz embereket terelgetnek.
Fellobban a tűz,
Szavuk szellemet űz,
Az anyák magyar gyermeket nevelgetnek.

Ha megöltök, én százszor meghalok,
Míg írok, vigyáznak rám az angyalok.
A kürt édeni szónok,
S míg hozzád szólok,
Lelkem a jegyző, a pecsét így maradok.

Így zárul be az évezredes titok!

.... Ami meg a címet illeti, az alábbi, régi dalról jutott eszembe:

Gerry 2023.07.24 1570 olvasás 8 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

8 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Gerry
    - 2023. 07. 24. 20:26
    • H
      Sajnos abszolút hallásom van. Tényleg. Nincs jó hangom, de a hallásom tökéletes. És sajnos Rost is és Szörényi is többször is baromi hamisak voltak. Kár, mert jó ez a nóta. Habár Rost hangja alatt Szörényi inkább varjú (a a varjú is énekesmadár - csak ilyen a hangja <img src="https://postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/csiiiz.gif" alt="Mosoly" />)
      - 2023. 07. 25. 10:35
      • Gerry
        Na tessék direkt nem akartam Koncz Zsusza verziót feltenni... én azt is szeretem, de itt sokan anyázni szoktak miatta mostanában...

        Na lássuk!


        Te, Hessler', ezt írod: "Sajnos abszolút hallásom van..." talán Phonak hallókészüléket vettél? Az tényleg jó! Svájci. Az enyém az meg "Abszurdum" typusu, 1953-as modell!

        m.cdn.blog.hu/ha/hallasspecialista/image/beethoven.jpgkb. ilyen! Amint látod Beethovennek is megfelelt és elemet se kell beletennem!
        Aua!HihihiAua!HihihiAua!HihihiAua!HihihiAua!Hihihi
        - 2023. 07. 25. 12:21
        • Gojpofi
          Hello Gerry. Azt ugye tudod,hogy Beethovennek se használt? Nevet
          - 2023. 07. 25. 13:52
          • Gerry
            tudom...Üzenet
            - 2023. 07. 25. 16:35
        • H
          Feleségem ének-zene tanár, tanult hegedülni, ment is neki és ő állapította meg - döbbenten -, hogy tényleg abszolút hallásom van. Ez azért szar, mert alig tudok énekhangot meghallgatni anélkül, hogy nem jajonganék neki, hogy már megint hamis volt, amit hallottunk. Persze G. B. Shaw-val értek egyet, akitől egyszer megkérdezték, hogy hogyan mer opera-kritikákat írni, amikor saját maga sem énekelni sem zenélni nem tud? Mire azt válaszolta, hogy nem kell ahhoz tojást tojni megtanulni, hogy el tudja dönteni, hogy a tojás friss vagy záp? Egyébként én magam nem tudok énekelni. De vettem az iróniát, köszi, amúgy tetszett.
          - 2023. 07. 25. 17:36
  • H
    Nagyon nagyon jó vers!!! Gratula!!! Egészen különleges a versforma is!! Aki tud - az tud. És a cikk is nagyon jó. Még majd írok, most mennem kell. üdv!
    - 2023. 07. 25. 08:48
  • zolitz
    Nagyon köszönöm. Szép, érdekes.
    - 2023. 07. 25. 17:45

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése