Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Gaza

A Hamász vezette izraeli katonai támaszpontok és kibucok elleni meglepetésszerű támadás után több mint egy héttel kiadott fehér könyvben a Nemzetbiztonsági és Cionista Stratégia Intézete felvázolta „a Gáza teljes lakosságának Egyiptomban történő letelepítésének és esetleges rehabilitációjának tervét”. az „egyedülálló és ritka lehetőség az egész Gázai övezet evakuálására”, amelyet az ostromlott tengerparti enklávé elleni legutóbbi izraeli támadás nyújtott.

 A szervezet honlapján héberül megjelent dokumentumot Amir Weitman, az intézet „befektetési menedzsere és vendégkutatója” írta, aki egyben az izraeli kormányzó Likud párt libertárius frakcióját is vezeti.  A dokumentum azzal kezdődik, hogy megjegyzi, hogy a szomszédos Egyiptomban 10 millió üres lakás van, amelyeket "azonnal" elfoglalhatnak a palesztinok.  Weitman ezután arról biztosította az olvasókat, hogy „a fenntartható terv… jól illeszkedik Izrael állam, Egyiptom, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia gazdasági és geopolitikai érdekeihez”.

 Weitman etnikai tisztogatási javaslata a volt izraeli tisztviselők által az elmúlt napokban előterjesztett kényszeráttelepítési terveket tükrözi, kihasználva az izraeli hadsereg által a Gáza északi részének teljes polgári lakosságának adott evakuálási parancsot.

Weitman baljós projektje azt képzelte el, hogy Izrael 5-8 milliárd dolláros áron vásárolja meg ezeket az ingatlanokat, ami hatalmas ár, amely Izrael GDP-jének mindössze 1-1,5%-át tükrözi.

 „Ezek a pénzösszegek [a Gáza megtisztításához] az izraeli gazdasággal kapcsolatban minimálisak” – állítja Weitman.  "Innovatív, gazdaságos és fenntartható megoldás, ha dollármilliárdokat fektetnek be e nehéz probléma megoldásába."

 Weitman elismerte, hogy terve gyakorlatilag azt jelenti, hogy Izrael "megveszi a Gázai övezetet", azzal érvelve, hogy a lépés "nagyon megtérülő befektetés" lenne a cionisták számára, mert "idővel sok értéket hozzáadna".  Azt mondta, hogy a térségben a helyi „földviszonyok” „sok” izraeli telepesnek magas életszínvonalat biztosítanak, így lehetővé válik az egyiptomi határhoz közeli Gush Dan településeinek bővítése, „óriási lökést adva a negevi telepeknek”. .

 2021 decemberében Tel-Aviv jóváhagyta azt a tervet, hogy négy települést hoznak létre Negevben 3000 telepes család elhelyezésére.

Népirtó háború minden háború befejezésére

Bár Egyiptom eddig elutasította az izraeli nyomást a gázai lakosok tömeges kivándorlására a déli rafahi átkelőn, Weitman azzal érvelt, hogy Kairó „azonnali ösztönzőként” fogja fogadni a palesztin menekültek tömeges kivándorlását, amely „mindenki számára óriási és azonnali hasznot fog hozni”. ."  A Sisi rezsim”.

 Weitman szerint Kairó fő hitelezői – köztük Franciaország, Németország és Szaúd-Arábia – valószínűleg üdvözölnék az egyiptomi gazdaság újjáéledését, köszönhetően a palesztinok végleges eltávolítására irányuló „izraeli befektetéseknek”.  Feltételezi, hogy Nyugat-Európa örömmel fogadja „Gáza teljes lakosságának Egyiptomba való áthelyezését”, mert az „jelentősen csökkenti az illegális bevándorlás kockázatát… óriási előny”.  Eközben arra számít, hogy Rijád üdvözli a lépést, mert „a Gázai övezet evakuálása Irán fontos szövetségesének felszámolását jelenti”.

 Gáza etnikai megtisztítása a „szakadatlan és ismétlődő harci ciklusok végét jelentené, amelyek az Izrael elleni gyűlölet lángját szítják”.  Továbbá „a gázai kérdés lezárása biztosítja az izraeli gáz stabil és megnövekedett ellátását Egyiptomban és annak cseppfolyósítását”, amely az Izrael által a gázai partok közelében elfoglalt hatalmas készletekből származik.

 A palesztinok viszont várhatóan élni fognak a lehetőséggel, hogy erőszakkal elköltöztessék őket otthonaikból, ahelyett, hogy „szegénységben élnének a Hamász uralma alatt”.  Ezért Izraelnek "meg kell teremtenie a megfelelő feltételeket" ahhoz, hogy Gázából Kairóba "bevándoroljon".  Weitman megjegyezte, hogy Gáza kétmillió lakosa „egyiptom teljes lakosságának kevesebb mint 2 százalékát teszi ki, amely ma már 9 millió menekültet foglal magában.  Egy csepp a tengerben."

 A dokumentum vészjóslóan zárult: „Kétségtelen, hogy ennek a tervnek a megvalósulásához sok feltételnek egyszerre kell fennállnia.  Jelenleg ezek a feltételek teljesülnek, és nem világos, hogy ez a lehetőség mikor merül fel újra, ha valaha is.  Itt az ideje cselekedni.  Most."

"Ha életben akarunk maradni, ölnünk kell, ölnünk és gyilkolnunk kell"

 Bármennyire is barbárnak tűnnek ezek a javaslatok, azt tükrözik, amit sok izraeli tisztviselő magánkívül motyog, és amit legalább egy korábbi kormányvezető nyíltan hirdetett a palesztin "probléma" altruista megoldásaként.

 „Óriási kiterjedésű, szinte végtelen tér van a Sínai-sivatagban, közvetlenül a Gáza túloldalán” – hangoztatta Danny Ayalon volt izraeli külügyminiszter-helyettes a javasolt Weitman mögött meghúzódó népirtó cionista logikát az Al Jazeera Marc Lamont-nak adott interjújában.  Hegy.  „Az ötlet az – és nem ez az első eset –, hogy nyílt területekre mennek majd, ahol mi és a nemzetközi közösség elkészítjük az infrastruktúrát – tudod, 10 város élelemmel és vízzel – akárcsak a menekültek számára. Szíriából”.

2004-ben Arnon Sofer, a Haifai Egyetem cionista demográfusa közvetlenül Ariel Sharon kormányának mutatta be a Gáza elszigetelésére vonatkozó részletes terveket.  Ez magában foglalta az izraeli erők teljes kivonását a területről, valamint egy szigorú megfigyelési és biztonsági rendszer kiépítését annak biztosítására, hogy semmi és senki ne lépjen be vagy távozzon a cionista beleegyezés nélkül.  Örökös vérfürdőt jósolt:

 „Amikor 2,5 millió ember él egy lezárt Gázában, az emberi katasztrófa lesz.  Azokból az emberekből még nagyobb állatok lesznek, mint ma… Szörnyű lesz a nyomás a határon.  Szörnyű háború lesz.  Tehát ha életben akarunk maradni, ölnünk kell, ölnünk és gyilkolnunk kell.  Egész nap, minden nap… az egyetlen dolog, ami aggaszt, az az, hogyan biztosíthatom, hogy a gyilkosságokat elkövető fiúk és férfiak hazamehessenek a családjukhoz, és normális emberek legyenek.”

 Az Intézet világos és egyszerű elképzelést terjesztett elő a Sofer által javasolt cél elérése érdekében.  A siker érdekében a palesztinoknak csak le kell tenniük a fegyvereiket, és el kell indulniuk az állandó száműzetés sivatagába.

MB: Róma politikai rendszere a zsidó uralom szöges ellentéte volt, amely nem ismer más formát, mint a népgyűlölet általi kormányzás – amelyet a Tóra ír elő –, és ezért a holodmorral: különböző népek hívása volt, és potenciálisan ellenséges. hogy valami nagyszerűt csináljunk együtt.  Amikor leigázta a környező népeket, kezdve a latinokkal, „Róma egy nagy létfontosságú vállalkozásra gyűlt össze, amelyben mindenki együttműködhetett.  Róma „alatt” lenni azt jelentette, hogy beléptünk egy egyetemes szervezeti projektbe, egy felsőbbrendű jogrendszerbe, egy csodálatra méltó közigazgatásba, egy Görögországtól kapott ötletkincsbe, amely kiváló fényt adott az életnek” (Ortega y Gasset)

Forrás: https://www.maurizioblondet.it/un-ufficio-studi-sionista-pubblica-il-progetto-di-genocidio-palestinese/

Beküldte: Enid

Itt meg a héber változat: https://drive.google.com/file/d/1e8ytZWVQyt1XncFPeDT9n1RoD_mZJRUk/view



Gerry 2023.10.31 4643 olvasás 30 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

30 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Belabacsi
    Volt, nincs a zsidó állam!?

    Letörölték Izrael nevét több digitális térképről is Kínában Két vezető kínai technológiai óriás, az Alibaba és a Baidu, hozzáláttak az “Izrael” szó eltávolításához a saját digitális térképeikről. Ennek az intézkedésnek a hátterében az áll, hogy Kínában az antiszemitizmus terjed a zsidó állam és a Hamász iszlamista terrorszervezet közötti konfliktus után. A kínai internet szigorúan ellenőrzött terület, amelyen a Kínai Kommunista Párt tart szigorú felügyeletet. A cenzúra eddig is iszonyatos mértéket öltött az ázsiai országban, de most új szintet léptek. Az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán a kínai kormány mindkét felet az ellenségeskedések befejezésére szólította fel, és elítélt “minden erőszakot és a civilek elleni támadást”, azért az jól tudjuk, hogy Peking régóta a palesztin ügy barátja. Ellenségem ellensége a barátom elv alapján, ha Egyesült Államok és Izraellel szemben áll valaki, Kína egyből odaáll a másik oldalra. Oroszország esetében is elítélte a háborúskodást, de azért támogatja több módon is Kreml életben maradását. Itt írtunk erről bővebben: Kína valóban vazallusá tette Oroszországot, vagy ennél sokkal okosabb módot talált a céljaihoz? Kína kommunista elnöke, Hszi Csin-ping egyértelműen a palesztin oldal mellett foglalt állást, hangsúlyozva, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a palesztinok által elszenvedett történelmi igazságtalanságokat. Az Egyesült Államokat folyamatosan ekézi a kínai média, amiért “a történelem rossz oldalán állnak Gázával kapcsolatban.” Mint ismert, a Gázát uraló Hamász iszlamista terrorcsoport fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, háromezret megsebesítettek, és a legutóbbi izraeli adatok szerint 229 túszt a Gázai övezetbe hurcoltak. A támadás elszenvedői civilek voltak, pártállástól és vallástól függetlenül. Izrael erre válaszul támadásba lendült, és Index azt írja, hogy a Hamász szerint 7950-re emelkedett az áldozatok száma. Az amerikai The Wall Street Journal írja, hogy a Baidu online térképei, melyek a kínai nyelvet használják, ugyan megrajzolják Izrael nemzetközileg elismert határait és a palesztin területeket, valamint a fontos városokat is jelölik, de nem nevezik meg Izraelt a nevén. Olyan kisebb országok, mint Luxemburg, könnyedén azonosíthatók a térképen, de Izrael neve hiányzik. Hasonló módon járt el az Alibaba, amely az amerikai Amazon megfelelőjének tekinthető Kínában. A kínai vállalatok nem adtak ki eddig magyarázatot erre az intézkedésre. Talán az egyik legnagyobb megdöbbentést az keltet az elmúlt években, amikor megváltoztatták a Harcosok klubja befejezését Kínában, részletek itt. Antiszemitizmus Kínában Az antiszemitizmus megjelenése a kínai médiában és a közösségi médiában az elmúlt hónapokban megnövekedett, és ez egyértelműen a kínai hatalom akaratával esik egybe. A Hamász Izrael elleni támadásai óta végképp az tapasztalható, hogy antiszemita megjegyzések árasztották el Kína erősen cenzúrázott online platformjait és az izraeli kormány kínai közösségi média fiókjait. Egy meghatározó kínai nacionalista kommentátor egyik bejegyzése nagy figyelmet kapott a kínai Weibo nevű közösségi média platformon. Ebben a kommentárban a Nyugatot figyelmeztetik, hogy ne szorítsák sarokba másokat, és összehasonlítják az eseményeket a múltbeli Németország és a zsidók üldözésével. “A múltban Németország üldözött titeket. Most ti üldözitek a palesztinokat. Ebben a világban ne szorítsatok másokat a sarokba, mert ezzel csak a saját sírjátokat ásnátok” – írta Ziwu Xiashi, akinek 1 millió követője van a Weibón, az X kínai megfelelőjén, a korábbi Twitteren. A kínai interneten hosszú ideje terjednek olyan összeesküvés-elméletek, melyek szerint a zsidók szabadkőművesekhez hasonló szervezeteken keresztül befolyást gyakorolnak az amerikai kormány és a globális ügyek felett. Az állami tulajdonú CCTV-hoz köthető Weibo fiók például azt állította, hogy a zsidó közösség jelentős befolyással rendelkezik az amerikai pénzügyek és politika terén, és gyakran Izraelre hivatkozik, mint az amerikai választások meghatározó tényezőjére. Ezeket a bejegyzéseket azóta eltávolították, de a hatásuk megmaradt. A magyar kormány Izrael mellett, az antiszemitizmus ellen Bár Orbán Viktor fontosnak tartja a kínaiakkal való együttműködést, az izraeli-palesztin konfliktusban teljes mértékben kiáll Izrael mellett, és elítéli az antiszemitizmus újabb hullámait.

    Kérjük, használja a cikkek alján található megosztási lehetőségeket. A cikkek másolása másokkal való megosztás céljából sérti a HelloMagyar szerzői jogi szabályzatát. Engedély kéréséhez írjon e-mailt a info@hellomagyar.hu címre. Olvasd tovább itt: https://hellomagyar.hu/2023/10/31/letoroltek-izrael-nevet-tobb-digitalis-terkeprol-is-kinaban/?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator | Helló Magyar
    - 2023. 10. 31. 14:39
  • Gerry
    AZ USA CSENDBEN KITERJESZTI TITKOS KATONAI BÁZISAIT IZRAELBEN[
    A titkosított amerikai támaszpont építésére utaló különleges kormányzati dokumentumok egy kevéssé ismert amerikai katonai jelenlétről számolnak be Gáza közelében.

    KÉT HÓNAPVAL MIELŐTT a Hamasz megtámadta Izraelt, a Pentagon több millió dolláros szerződést kötött amerikai katonai létesítmények építésére egy általa fenntartott titkos bázis számára az izraeli Negev-sivatag mélyén, mindössze 20 mérföldre Gázától. A „Site 512” kódnevű amerikai bázis egy radarlétesítmény, amely az eget figyeli az Izrael elleni esetleges rakétatámadások miatt.

    Október 7-én azonban, amikor több ezer Hamász rakétát lőttek ki, az 512-es helyszín nem látott semmit, mert Iránra összpontosított, több mint 700 mérföldre.

    Az amerikai hadsereg csendben halad az 512-es helyszín építésével, egy titkosított bázissal, amely a Negev-i Har Qeren-hegy tetején helyezkedik el, és belefoglalja a kormányzati feljegyzések szerint "életfenntartó létesítménynek" minősülő létesítményt – a katonai tárgyalásokat a személyzeti laktanyához hasonló létesítményekről.

    Noha Joe Biden elnök és a Fehér Ház ragaszkodik ahhoz, hogy a Hamász elleni háború részeként nem tervezik amerikai csapatok Izraelbe küldését, már most is van titkos amerikai katonai jelenlét Izraelben. A kormányzati szerződések és a költségvetési dokumentumok pedig azt mutatják, hogy nyilvánvalóan növekszik.

    A 35,8 millió dolláros amerikai katonai költségvetést, amelyet nyilvánosan nem jelentettek be vagy korábban nem jelentettek be, közvetetten megemlítette a Pentagon augusztus 2-i szerződésbejelentése. Bár a védelmi minisztérium igyekezett elhomályosítani a helyszín valódi természetét – más dokumentumokban egyszerűen „világminősítésű” projektként írja le –, a The Intercept által áttekintett költségvetési dokumentumokból kiderül, hogy az 512-es helyszín része. (A Pentagon igen nem válaszol azonnal a megjegyzéskérésre.)

    „Néha valamit hivatalos titokként kezelnek, nem abban a reményben, hogy az ellenfél soha nem fedezi fel, hanem azért, mert az Egyesült Államok kormánya diplomáciai vagy politikai okokból nem akarja hivatalosan elismerni” – mondta Paul Pillar. Az Intercept egykori főelemzője a CIA terrorelhárítási központjában azt mondta, nincs konkrét ismerete a bázisról. „Ebben az esetben a bázist talán a Közel-Keleten máshol végzett műveletek támogatására fogják használni, ahol annak felismerése, hogy Izrael szervezte, vagy valamilyen együttműködést foglal magában Izraellel, kényelmetlen lenne, és valószínűleg több negatív reakciót váltana ki, mint a tevékenységek. különben felriadna.”
    Az Egyesült Államok izraeli katonai jelenlétének ritka elismerése 2017-ben történt, amikor a két ország felavatott egy katonai helyszínt, amelyet az Egyesült Államok kormánya által finanszírozott Amerika Hangja „az első amerikai katonai bázisnak Izrael földjén” minősített. Az izraeli légierő dandárja. Tzvika Haimovitch tábornok „történelmi”-nek nevezte. Elmondta: "Első alkalommal hoztunk létre amerikai támaszpontot Izrael államban, az Izraeli Védelmi Erőkben."

    Másnap az amerikai hadsereg tagadta, hogy amerikai támaszpontról lenne szó, és ragaszkodott hozzá, hogy ez egyszerűen egy „lakóhelyiség” egy izraeli támaszponton dolgozó amerikai katonák számára.

    Az Egyesült Államok hadserege hasonló eufemisztikus nyelvezetet használ az új izraeli létesítmény jellemzésére, amelyet a beszerzési nyilvántartások „életfenntartó területként” írnak le. Az efféle homályosság jellemző az amerikai katonai helyszínekre, amelyeket a Pentagon el akar rejteni. Az 512-es helyszínt korábban „együttműködő biztonsági helyszínnek” nevezték – ez a megjelölés a könnyű, olcsó jelenlétet hivatott biztosítani, de olyan bázisokon alkalmazták, amelyek – amint a The Intercept korábban beszámolt – akár 1000 katonát is befogadhatnak.

    Az 512-es helyszínt azonban nem azért hozták létre, hogy a palesztin fegyveresek által Izraelt fenyegető fenyegetést kezeljék, hanem az iráni közepes hatótávolságú rakéták által jelentett veszély miatt.

    Az Iránra helyezett elsöprő hangsúly továbbra is az amerikai kormány Hamász-támadásra adott válaszában nyilvánul meg. Irán ellen – amely mind a Hamasz, mind pedig Izrael északi riválisának, a Hezbollahnak, egy erős katonai szárnyú libanoni politikai csoportnak, amely mindkettőt terrorista csoportnak tekinti az Egyesült Államokat – a Pentagon jelentősen kibővítette jelenlétét az Egyesült Államokban. az országot. Közel-Kelet. A támadást követően az Egyesült Államok megduplázta a térségben lévő vadászgépek számát, és két repülőgép-hordozót telepített Izrael partjaihoz.

    „Azt sejtem, hogy ez a titok maradványa abból az időszakból, amikor az Egyesült Államok elnöki adminisztrációja megpróbált úgy tenni, mintha nem állna Izrael oldalán.”

    Az olyan vezető republikánusok, mint a szenátusi kisebbség vezetője, Mitch McConnell mindazonáltal bírálták Bident állítólagos „Iránnal kapcsolatos gyengesége miatt”. Míg egyes médiajelentések azt állítják, hogy Irán szerepet játszott a Hamász-támadás megtervezésében, az amerikai hírszerző közösségtől olyan jelzések érkeztek, hogy az iráni tisztviselőket meglepte a támadás.

    A bázis elismerésének hiánya mögött az amerikai-izraeli kapcsolatok története állhat – mondta az amerikai katonai támaszpontok külföldön foglalkozó szakértője.

    David Vine, az Amerikai Egyetem antropológia professzora, „Az a sejtésem, hogy a titok maradványa abból az időszakból, amikor az Egyesült Államok elnöki adminisztrációja megpróbálta felkínálni azt az ürügyet, hogy ne álljon Izrael oldalára az izraeli-palesztin és az arab-izraeli konfliktusban. Elfog. "Az elmúlt években bejelentett amerikai katonai támaszpontok Izraelben valószínûleg azt tükrözik, hogy feladták ezt a követelést, és azt a vágyat, hogy nyilvánosan kinyilvánítsák Izrael támogatását."

    Forrás: https://theintercept.com/2023/10/27/s...-site-512/
    - 2023. 10. 31. 15:07
  • L
    Biztos.
    - 2023. 10. 31. 16:59
    • L
      Gyermekek legyilkolása megbocsáthatatlan bűn. Ezzel izrael teljesen leírta magát, aki mellé áll, az is bűnös.
      - 2023. 10. 31. 22:49
      • L
        <p>Beszélgettem "emberekkel", akik azt mondják, hogy nincs véleményük, mert nem érdekli őket semmi. No, persze, bősz faszblokk-rajongók. No, ők is bűnösök, mert szemlesütve járnak a világban, és ha Neked szükségük van rájuk, simán elfordulnak, és tovább mennek, még akkor is, ha éppen tudnának segíteni. Bocsánat! No, én se vitatkoznék tovább, hiszen nincs értelme. Nekem ez a lelkiismeretem, Neked más. Ezt mindenki maga küzdi le saját magában. Nekem sose volt ezzel problémám, bár apámmal néha szembeszálltam. Ő még keményebben gondolkodott. Neki volt igaza, de itt azért más a helyzet!</p>
        - 2023. 11. 01. 20:26
  • A
    Az Europaiak kezdhetnek aggodni , mert felo , hogy a sok hamaszos "menekultet" raeroltetik Europara . Marpedig a konfliktus nem vesz el , csak helyet valtoztat . Veletlelul eppen akkor amikor Europa sajnos nem rendelkezik gerinces epelmeju vezetokkel.
    - 2023. 10. 31. 19:13
  • A
    A Realrawnews oldalról:
    "Janet Yellen Hanged at GITMO
    Janet Yellen, az elítélt, gyengéd megjegyzéseket fűzött Crandall adminisztrátorhoz és a tisztek egy küldöttségéhez, amikor október 18-án reggel kötélnyakláncban állt az akasztófa tetején.

    "Utállak. Utállak, Crandall – mondta Yellen feszült és rekedtes hangon. „Ez a mi országunk. Értesz engem? Ez a mi országunk, a miénk, nem a tiéd, és ezen semmi sem fog változni. Hallasz, Crandall?

    Az admirális Yellenre pillantott. – Hallom, de szerencsére már nem sokáig. És ki a "miénk"?

    Yellen a válla fölött a hóhérra pillantott, aki a kötelet vizsgálgatta, nem kopott szálakat keresve. – Te is meghalsz – mondta neki. Azt mondta Crandall admirálisnak: „Nem mondom meg a nevét, de tudja, ki ő, és ez nem számít Önnek, mert érinthetetlen. Amikor az Egyesült Államok és Ukrajna egyesül, és Ukrajna Egyesült Államokává válik, felfedi magát.”

    „Először azt hittem, hogy csak gonosz vagy. De te is őrült vagy – mondta az admirális. – Olyan tévedésben vagy, mint azok, akik előtted azon a platformon voltak.

    – Akkor valószínűleg te is hallottad ezt korábban, Crandall: Mindenhol ott vagyunk.

    Crandall admirális mélyet sóhajtott, majd megparancsolta a hóhérnak, hogy teljesítse kötelességét. Megnyomták a gombot, Yellen zihált, fulladozott és vonaglott, ahogy a padló eltűnt a lába alól."
    Eredeti cikk: https://realrawnews.com/2023/10/janet...-at-gitmo/

    Szóval az Egyesült Államok egyesül Ukrajnával? Nem érdekes? És az is érdekes, hogy ez a zsidó nő, azt mondja, hogy Amerika az ő országuk. Na, mindjárt lesz hova menniük Izrael megszűnésével.
    - 2023. 10. 31. 20:01
  • A
    UNICEF: Gáza a gyermekek temetőjévé vált

    A Gázai övezet a gyermekek temetőjévé vált, a palesztin enklávéban eddig meghalt kiskorúak száma meghaladja a 3400-at – közölte James Elder, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) szóvivője egy genfi sajtótájékoztatón.

    “GÁZA A GYERMEKEK TEMETŐJÉVÉ VÁLT” – MONDTA.

    A gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint több mint 3450 gyermek halt meg az enklávéban – mondta Elder. Megismételte felhívását az azonnali tűzszünetre és az összes átkelő megnyitására, hogy a humanitárius segélyek zavartalanul áramolhassanak.

    “Ha 72 órára tűzszünet lenne, az azt jelentené, hogy ez időre ezer gyermek lenne ismét biztonságban” – mondta Elder.

    Megjegyezte, hogy a gyermekek életét fenyegető veszélyek “túlmutatnak a bombákon és aknavetőkön”. A kiszáradás miatti csecsemőhalandóság “egyre nagyobb veszélyt jelent” az enklávéban, mivel a gázai víztermelés a szükségletek 5%-át teszi ki. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb sótalanító üzem a károk vagy az üzemanyaghiány miatt nem üzemel.

    Korábban az Al-Dzsazíra tévécsatorna az enklávé egészségügyi minisztériumára hivatkozva arról számolt be, hogy a közel-keleti konfliktus súlyosbodása következtében a Gázai övezetben 8525-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

    A feszültség október 7-én ismét fellángolt a Közel-Keleten, amikor a Hamász radikális palesztin csoport fegyveresei a Gázai övezetből meglepetésszerű támadást intéztek izraeli terület ellen. A Hamász az akciót válaszként írta le az izraeli hatóságok agresszív fellépésére a jeruzsálemi Óvárosban a Templomhegyen lévő al-Aksza mecset ellen. Izrael teljes blokádot rendelt el a Gázai övezet ellen, és légicsapásokat hajtott végre a palesztin enklávé, valamint Libanon és Szíria egyes területei ellen. Ciszjordániában is összecsapások zajlanak.

    Október 30-án Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője bejelentette a gázai szárazföldi katonai művelet “kiterjesztését”.

    https://oroszhirek.hu/unicef-gaza-a-g...jeve-valt/
    - 2023. 10. 31. 20:18
    • V
      ENSZ: az izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak 70 százaléka nő és gyerek
      https://infostart.hu/kulfold/2023/10/...-es-gyerek
      Lazzarini a felszólalásban kifogásolta, hogy az övezet palesztin lakóit kitelepülésre kényszerítik, és kollektív büntetéssel sújtják őket.

      Beszélt arról is, hogy a Gázai övezetben az izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak 70 százaléka nő és gyerek. Kiemelte, hogy adatai szerint három hét alatt csaknem 3200 gyerek vesztette életét. "Az ilyesmit nem szabad járulékos veszteségnek nevezni" -
      - 2023. 11. 01. 11:35
  • A
    Mukodesben a kepzeloero .
    Mivel Gazabol is es meg a kozeljovoben ki tudja honnan remiszto kepeket kozvetitenek a valosagrol , ezert ugynevezett " informacios hygeniara" lesz szukseg . Vagyis a kezi telefonok valamifele kontrolasaval elerheto lenne hogy erzekeny lelkuletu emberek ne lathassak a szomoru tenyeket.Amit nem lathatnak az ellen nem is szolhatnak fel . Mindez egy ismerosom szerint aki szinten Svajcban el .
    - 2023. 11. 01. 05:01
    • Gerry
      "...egy ismerosom szerint aki szinten Svajcban el"
      IGAZAD VAN, ÉN IS ISMEREK ILYENEKET. Ez azért történik meg mert "a védett környezetben éllô állatok sokkal szelídebb lelküek maradnak".
      De a nõkre is jellemzõ amit írsz; ".... ez borzalmas, el is sírtam magamat". - ez addig létezik ameddig az adott nõ a gyereke vagy a családja miatt át nem változik nõstényoroszlánná.
      Ilyenkor még a sörényes is a fa mögé bújik!
      postaimre.net/kepek/gyavaoroszlan.jpg
      - 2023. 11. 01. 13:15
      • polip
        papucs amazonoknak nincs hazája
        - 2023. 11. 18. 19:07
  • A
    Tények Izrael múltjáról.

    Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

    Tíz évvel ezelőtt nem is volt kérdés, hogy Izrael politikáját elutasítjuk és szóvá tesszük a zsidó állam terrorakcióit, de a magyar nemzeti oldalon is terjed az a nézet, hogy Izraellel nemcsak, hogy hasznos, de eszmeileg is elfogadható szövetségben lenni. Sokan ezt egy „ellenségem ellensége a barátom” sötét elv alapján mondják. Nézzük meg, hogy mi is a gond Izraellel! Vajon hogy lehetséges az, hogy a folyamatosan az arab országokat támadó és agresszívan terjeszkedő, az ENSZ határozatait semmibe vevő zsidó állam tevékenységeit az egész világ tétlenül nézi? Miért történhet meg, hogy büntetlenül lehet atombombájuk és demokratikusságukat harsogva nyomják el az arab őslakosokat az eltulajdonított területeken?


    Az állítólag mindig csak védekező Izrael az alábbi esztendőkben indított háborúkat arab szomszédai, illetve a palesztinok ellen: 1948, 1956, 1967, 1978, 1982, 1987, 1996, 2000, 2006, 2008. Az arabok egyetlen esetben kezdeményeztek háborút Izrael ellen: 1973-ban.

    1948-ban, ahogy megalakult a zsidó állam azonnal kitört az első arab-izraeli háború.

    1956-ban a szuezi válság kapcsán kapóra jött Izraelnek a „muskétás hadművelet”, melyhez csatlakozva ismét harcba szállt az arab államok ellen.

    1967 júniusában az egész izraeli légierő indult útnak és semmisítette meg csaknem az összes egyiptomi harci gépet még a földön. Szám szerint 298 repülőgépet pusztítottak el, mellyel gyakorlatilag már meg is nyerték a háborút.

    1973-ban Egyiptom és Szíria megtámadta Izraelt, de a sikeresen elfoglalt területeket nem tudta megtartani.

    1978 márciusában megtámadták Libanont és a déli részén tartózkodó palesztinokat.

    1982-ben Izrael ismét megtámadta Libanont és Bejrútig nyomultak, ahonnan kiűzték a Palesztin Felszabadítási szervezetet. Az óriási számú civil áldozatok miatt nemzetközi felháborodás keletkezett, ezért Izrael visszavonult, de megszállva tartotta az ország déli részét. Az agressziónak 20.000 polgári áldozata volt, ezen kívül 2000 palesztint vadállati kegyetlenséggel meggyilkoltak az Izraellel szövetséges libanoni milicisták a sabrai és sathilai menekülttáborokban. Több, mint egy tucat ENSZ-határozat ítélte el Izraelt 1982 nyarán az elkövetett súlyos jogsértések miatt.

    1987- az öt évig tartó első Intifádában 20 ezer palesztin vesztette életét a megszálló izraeliek elleni harc okán. Ekkor már a világ legnagyobb koncentrációs táborát tartják fent a palesztinok számára: bezárva, fallal körbe véve (lásd a vezető képünket) kell élniük összezsúfolva, másodrendű állampolgárként Izraelben.

    Az 1996-os évben Izrael célzottan ágyúzta a libanoni Qánában található ENSZ-központot, ahol civilek sokasága keresett menedéket. A halálos áldozatok száma meghaladta a százat, akik között sok volt a nő és a gyermek. Az ENSZ vizsgálatot folytatott az ügyben, és megállapította, hogy a zsidó állam katonái szándékosan bombázták az épületet.

    2000-ben kitört a második Intifáda melynek kirobbanásának oka, hogy az izraeli politikus Aríél Sárón belépett az al-Aksza mecset területére, ami miatt palesztin fiatalok kövekkel kezdték dobálni, amire válaszul fegyveres kísérete tüzet nyitott a fiatalokra. 2000 szeptembere és 2006 áprilisa között 5144 palesztin (köztük 952 gyermek) halt meg az izraeli hadsereg akciói következtében. A sebesültek száma 57.100.

    2006-ban Izrael ismét megtámadta északi szomszédját. Porig rombolta Dél-Libanont, és több mint 1300 polgári személy halt meg a bombázások következtében. A Vöröskereszt és az ENSZ lobogói alatt haladó konvojokat is lőtték, sokan ekkor veszítették életüket. Az agresszió utolsó három napja alatt 2 millió fürtös bombát szórtak le az izraeli gépek Libanon területén. Ezek ellenére hála a Hezbollahnak, Izrael nem érte el stratégiai céljait. A kereszténybarát siíta szervezetnek sikerült méltóképp felvenni a harcot és gyakorlatilag döntetlenre kihozni azt, de az áldozatok száma így is magas volt.

    2008 decemberében Izrael megkezdte az „öntött ólom” hadműveletet. A 17 napos gázai vérengzés során mintegy 1300 palesztint gyilkoltak le a zsidó állam katonái.

    1920 és 2006 között, tehát 86 év alatt összesen 3173 izraeli vesztette életét ún. “terrorista akciók” következtében, szemben a többtízezer arab áldozattal.

    A sort sajnos hosszasan lehetne sorolni, hiszen minden évben újabb és újabb lépéseket tesznek a palesztinok még nagyobb elnyomására, amivel kiprovokálják azt, hogy kővel és molotov-koktélokkal, néha kezdetleges rakétákkal támadják meg dühükben az elnyomó katonákat. Válaszul felszállnak a bombázók, illetve tüntetők közé lőnek éles fegyverrel. Ilyenkor nagyon sok a polgári áldozat, sokszor ártatlan gyermekek (lásd itt) halnak meg. Az újságírókat sem kímélik, mint az látható ezen a 2015-ös felvételen,

    Az atomfegyver

    Vezetői ugyan sohasem ismerték be, hogy Izraelnek vannak atomfegyverei, de az érdekeltek tudják, hogy ezek nagyon is valósak és Izrael rendelkezik a célba juttatásukhoz szükséges hordozóeszközökkel, rakétákkal, vadászbombázókkal is. Nincs hivatalos adat róluk, de mértékadó becslések szerint nyolcvan-háromszáz darab atom-robbanófej áll bevetésre készen izraeli katonai támaszpontokon – és tengeralattjárókon. Az izraeli légierő F-15I és F-16I Sufa vadászbombázói képesek a becslések szerint az egyenként tizenkét Hiroshima-bomba erejével felérő 200 kilotonnás izraeli taktikai nukleáris bombák célba juttatására.

    Hasonlóan rejtélyes az izraeli atombomba kifejlesztésének a története. 1979. szeptember 22-én a Dél-Atlanti óceánon a Prince Edward sziget térségében a Vela amerikai műhold jellegzetes, kettős villanást észlelt. A műhold észlelési adatait titkosították, de kiszivárgott, hogy szakértők 2-3 kilotonna erősségű atomrobbanásként azonosították a jelenséget. Habár nincsenek megcáfolhatatlan bizonyítékok, nagyon valószínű, hogy Izrael, közösen Dél-Afrikával, atomfegyver-kísérletet hajtott végre, egy kisebb teljesítményű nukleáris neutron-bombát robbantott.

    Az is felettébb érdekes, hogy ha felmerül a gyanú, hogy egy ország atomfegyvereket szeretne kikísérletezni a nagyhatalmak azonnal szankciókkal sújtják és bombázással fenyegetik. A zsidó államnál miért van ez is másképp? Jogosan merül fel a kérdés, hogy annak, aki a legjobban kardoskodik az ellen, hogy Irán atombombákat kísérletezzen ki, hogy lehet pont neki mindenki tudta nélkül nukleáris fegyvere főleg úgy, hogy szinte az összes arab-izraeli háborúban ő volt a támadó fél.

    Háborús bűncselekmények

    A fenti felsorolásból láttuk, hogy Izrael számos ENSZ határozatot megsértett már. Az is háborús bűncselekménynek számít, ha egy ország erőszakosan megváltoztatja az etnikai népesség arányát. Izrael ennek alapján folyamatosan háborús bűncselekményeket követ el. Elég csak ránézni erre a térképre.

    Továbbá nem egyszer fordult elő (a teljesség igénye nélkül 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben), hogy az izraeliek palesztin lakótelepeket bontottak le, hogy a zsidóknak építsenek fel ugyanoda lakásokat.

    2018-ban elfogadtak egy olyan törvényt miszerint Izrael zsidó nemzetállam. Ez kimondja, hogy Izrael a zsidó nép történelmi otthona. Az ott élő 20%-nyi arabot másodrendű állampolgárnak tekintik és diszkriminálják őket az egészségügyben, az oktatásban, az érvényesülésben. Teszik mindezt úgy, hogy az 1947-ben az ENSZ által meghúzott izraeli határokat már rég semmibe vették és folyamatos terjeszkedést hajtanak végre az arab országokban. Ezt az egész világ gyakorlatilag tétlenül nézi és ugyanúgy szemet huny felette, mint az összes, előzőekben felsoroltak felett.

    https://szentkoronaradio.com/blog/202...bb-allama/
    - 2023. 11. 01. 11:06
  • V
    Közel-keleti háború: megnyílt a rafahi határátkelő, de csak kiválasztottaknak - videó, képek
    https://infostart.hu/kulfold/2023/11/...ideo-kepek
    - 2023. 11. 01. 11:30
  • J
    Még az idén márciusban kiadta Bibi, hogy palesztint lelőni büntetlenül lehet:
    https://www.globalresearch.ca/wp-cont....39-PM.png

    DJ Lászlónak, a te mentalitásod is azonos a magukat kiválasztottnak tekintőkkel, mely szerint minden ember másodrendű rajtuk kívül. Látom, nézed a közszolgálati TV-t, mely szerint minden palesztin merénylő, összemosva őket azokkal, akiket, ha igaz, az ellenfél titokszolgálata hozott létre. Azok, akik hogy, hogy nem , a támadás előtt most" bealudtak".

    Hogy írhattad le azt, hogy " ezt a szart most a a palesztinok kezdték" ? Azok, akiknek élőhelye 1947 óta folyamatosan csökken, akik elnyomva, elzárva, falak között táborokban élnek? Nincs okuk egy saját államhoz sem?
    Csendben, békében kellene elviselniük az elnyomást, a foldjükról való kiüzetést milliós nagyságrendben?
    Nézz már utána, hogy tisztán láthass ebben az ügyben!

    Ha visszatekintünk a történelemben, az indiánok sem türték békésen a földjük elvételét, a rezervátumban való tartásukat, ahogy az öslakos ausztrálok sem. A török ellen harcoló magyar hősökről nem is szólva.
    Az elnyomást egy igazi ember nem viseli el, tesz ellene, ha kell, az élete árán is. Egy józanul gondolkodó ember tud különbséget tenni egy háborús konfliktusban is a felek között. Attól, hogy a gyengébb , az elnyomott mellett áll ki, még nem szellemi fogyatékos. Inkább bátor.
    - 2023. 11. 01. 13:22
  • G
    HIDRA

    "Egy mitológiai? Szörny, kilenc feje nőtt. (olykor még ennél is sokkal több fejről tesznek említést)
    Olyan mérges aura veszi körül, hogy nem csak a lehelete, de a lábnyoma is halálosan mérgező".

    Itt és most a Hidrának csak az egyik fejéről vitatkoznak,(vitatkozunk) elmélkednek, háborúznak nálunk is, de az egész világon hasonlóan.
    Az, hogy miért legyőzhetetlen, elkerüli a nagy figyelmet, vitatkozásokat, harcokat, vérontást.
    A többi feje szinte mindenhol a világon szétszórva, aktívan részt vesz a pusztításokban, öldöklésekben, össze esküvésekben. Mindenhol, láthatatlanul, de mindenhol vezető, irányító pozíciókban.

    Ami a mai világban hiányzik: egy hős Héraklész, aki valamikor régen? levágta az összes fejét a Hidrának ........
    - 2023. 11. 01. 13:44
    • V
      Ferenc pápa: „Migrációra szükség van, ha Európában települések néptelenednek el”
      A katolikus egyházfő aggódik az izraeli-palesztin háború kimenetele miatt.
      „Az antiszemitizmus el volt rejtve, de sose múlt el”
      https://mandiner.hu/kulfold/2023/11/f...tele-miatt
      ...és Latin Amerikai vélemények: Latin America and the Gaza crisis
      https://www.realinstitutoelcano.org/e...za-crisis/
      - 2023. 11. 02. 07:44
      • A
        Ha migraciora szukseg van a Ferenc Papa szerint , akkor legyenek a Ferenc Papa vendegei . Ott van a sok lopott holmi elrejtve , es mar a vipera feszket is ki kellene szelloztetni . Akkor talan lenne Europanak eselye. Ferenc Papa ledobta az allarcot es elarulta a kereszteny Europat . Ha szeretetet hirdet a masok iranyaba , a mi rovasunkra akkor az nem szeretet, hanem arulas !
        - 2023. 11. 02. 08:15
  • G
    Laci,

    "magyar külügy?"

    Most hülyeségeket beszélsz, vagy csak viccelsz? (mint a magyar? külüggyel)
    Van egy piros vonal, van egy nagyon meghatározható határ, ameddig te ember vagy.
    Az áldozat lehet cigány, hottentotta, kutya macska,vagy bármi, bárki.

    Aki ezt a határt átlépi, az ellen, akinek még van gerince, aki valahogy még ember maradt, azoknak igen is nagy pofával ki kell állni, nem lapulni mint szar a fűben.
    Annak ellenére, hogy sok gyáva szar ezt teszi ........
    - 2023. 11. 01. 16:36
  • L
    Csak simán fosnak izraeltől. No, de nem sokáig. Itt a nagy összefogás lesz, sajnos ellenünk. Izraelnek, és a rótsild -amerikának kell a háború, akarom mondani héberű-derű. Ők ebből élnek-derülnek. Palesztina békés, virágzó állam volt addig, ameddig a zsidók ki nem szemelték maguknak. Mi lenne, ha rámutatna egy zsidó a házadra, hogy mostantól ez az övé?, hogy éreznéd, ha kihajt az otthonodból? Vigyázz, mert naponta jönnek, és éhesek!
    - 2023. 11. 01. 21:43
  • L
    No, és Ja! "Jobb lenne kimaradni belőle". Nem tudsz kimaradni, mert benne vagy! Az ismerőseim is szemlesütve nem akarnak beleszólni. Pont ezzel a mentalitással tartjuk hatalmon a nem  méltókat. Az is bűnös, aki hallgat!
    - 2023. 11. 01. 22:00
  • B
    Semmi nem a Tiéd,csak a döntés joga hogy melyik szekeret tolod.Aztán válasz bátran ahogy kedved tartja csak ne felejtsd el soha,lelked múlik rajta.Ábrahám hámábra fiai marakodnak,a Betyár meg jól látja így lesz a kórság terjesztve a világba. "Ha életben akarunk maradni, ölnünk kell, ölnünk és gyilkolnunk kell"mondja ezt Káin,mert akarja Káin légy,és van joga agyon verni,(Pap Gábor)de ha Ábel vagy akkor is agyon vernek,csak nincs hozzá jogukKörbe- körbe a paradoxon megoldása egyszerű :ééén vagyok,mint legény vagy leg én,de miért?Mert a gyerek nem tehet az apjától örökölt tulajdonságáról,de az apja Atyja,az az ő Nagyapja.Az ausztrál őslakos aboriginal,magyarul lehet :AB EREDETI,no fene. Mindig éreztem,hogy gáz a város,de ami nagyon gázos az Gáza város,melynek szaga félelem,bosszú szagú,romlott penészes elég rossz,de "minél rosszabb annál jobb" mondta egy bölcs,mert ott kicsi a fény és nagy a nyomás és kristályosodhat.Aztán meg a minap az jutott eszembe
    És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója LEVETTETT, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.
    11.
    És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig.
    12.
    Annakokáért örüljetek egek és a kik lakoztok azokban. Jaj a föld és a tenger lakosainak; mert leszállott az ördög ti hozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van. Na és a lényeg az az hogy majd amikor levetik ide mert már nagyon alacsonyan rezgett akkor mit mondana amikor megérkezik, a féreg járaton ( a hunok állítólag elme harcban használták,mint a Maorik (THX ) emlékszel?hogy tükröt tartasz,és amit lát benne az nem tetszik mert azt hiszi Te vagy az) .Mondjuk így kezdhetne?Itt vagyok ........., (majd az az összes kutya a környéken így tenne úúúúúú vaúúúúúúú feltéve ha éjszaka lenne,és megtörténne.Még szerencse hogy ilyen csak a mesében van.
    ui:Ti vagytok azok? hát még jó hogy.
    - 2023. 11. 02. 00:22
  • L
    Lehet!
    - 2023. 11. 02. 23:00
  • G
    "100 év óta mi vagyunk Európa palesztinjai"?

    Laci, ne haragudj, de nem értek Veled egyet.
    Sokkal de sokkal több mint 100 éve, mi vagyunk Európa legszerencsétlenebb balekjai. (én inkább ezt látom)

    A palesztinokat összetartja, és részben megvédi, egy primitív elvakult vallásosság, egy több mint milliárd "szektás",akiknek ez a vak és minden normálisnak ellentmondó hit jelenti, hogy ők is valakik, sőt sokkal különbek mint a hitetlenek.
    Még ebben is hasonlóak azokhoz, és a hitéhez, akikkel most életre halálra gyilkolásszák egymást .
    Mi soha nem lehetünk ilyen kisebbségek, szimplán azért, mert akik még Magyarok megmaradtak itt, ezeknek mind a leg élesebb ellentétei, a másik, a többi, sajnos mára a többség, aki itt maradt, azokat már megemlíteni magyar szempontból nem érvényes ........
    - 2023. 11. 03. 15:38
  • G
    Laci,

    Örülök, hogy újra itt vagy.

    Mert milyen szép világ lenne, ha a degenerált lefizetett politikusok világ szerte a mi példánkat követnék?
    Sok mindenben esetleg nem értünk egyet, de utána megbeszéljük, és nem a háború a következő.

    Persze, tisztában vagyok, hogy ez egy utópisztikus álom, a realitás ma nem ez. De mint tudjuk: "a remény hal meg utoljára"
    Sajnos mi meg előtte ......
    - 2023. 11. 03. 18:16
  • G
    "Dearborn Independent" Henry Ford"
    Hát igen Laci!
    Henry becsületére mondva, évekig próbálta nyilvánosságra hozni a 20-ik század kezdetén, milyen furcsaságokat észlelt a kapitalizmus kezdeti klasszikus idején, az új embrió világhatalomban, az egybesült államokban. Pontosan 1919-től kezdve. Megvásárolta a Dearborn Independent helyi újságot, ahol periodikusan közölte meglátásait.
    Az amerikai közvélemény nem éppen az intelligenciájáról közismert, ezért az egésznek a hatása ma is kérdéses.
    Minden esetre, mások figyeltek, így aztán évekkel később, Henryinek bocsánatot kellett kérni a zsidó szervezektöl, hogy folytatni tudja híres Ford autóknak a további gyártását.
    - 2023. 11. 03. 20:39
  • G
    "Az unokáink pont azokon a dombokon fognak harcolni, ahol most mi" https://m.youtube.com/watch?v=9m3Avtc...m3Avtc7FwY Robert C. Castel született Khón Róbert. Született Aradon kivándorolt Izraelbe utána Magyarországra költözött - érdekes... - ja meg erdélyinek tartja magát (én úgy tudtam Arad Partium, de nem fontos ebből a szempontból abból igen ha majd "mindent vissza" jön majd). Na de most jön a lényeg: harckocsizó tisztként emlegetik, de a fontosobb beosztása hírszerző, katonai diplomáciai tiszt, idegen csapatok közötti összekötő tiszt valamint ellenséges csapatokkal(!) is összekötő volt. És most őt tolják a magyaroknak?!?!? Nem tudok nem rosszra gondolni. Lőkiképző gyakorlaton veszélyeztetette más harcosok életét, gyakorlatilag megszegett minden szabályt, de megoldotta a helyzetet. Utána elmondja azt is, hogy túsztárgyalóként is volt egy ilyen esete. Nálam meg önkéntelenül is pörögnek a gondolatok: Bátor Nyilas, Posta Imre, Megoldó... Hááát!? Érdemes meghallgatni!
    - 2023. 11. 10. 00:46

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése