Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Vidám Január 4.-ét!

Kedves Világvége Hívők, a Világ Végét Túlélők, Megkönnyebbülők! Mindenki előbújhat a rejtekhelyéről! Riadóóóóóó! A megszólítás kicsit két értelmű. Igen valóban van egy világvége hangulat, ami és -tegyünk a szívünket a kezünkre- nagyon közel van. No meg elnézve a birka bandát, aminek tagjai fejvesztve rohannak használhatatlan vackokért. Az élelmiszerről már nem is beszélve. 30-31.-én sprintereket megszégyenítő tempóban rohanták le a üzletek pultjait főleg virsliért. Na mármost, mindenkinek van 1-2 ismerőse aki dolgozott ilyen-olyan húsfeldolgozóban. Keringenek erről sztorik bőven, hogy készül a szebb napokat látott eledel. Drága testvérem, a dugodba kell hogy döntselek, mert a hír igaz! Dög, maradék csont és bőr, na meg az esti, földről felporszívózott maradék. Minden! Érted? Minden!

Aztán Domestos-al átöblítve, fűszer hozzáadva és kész is a birkacsemege. Kicsit hajaz a diákcsemegére. Ami szintén a maradék hulladékból lőn kreálva. Én is szoktam volt vásárolni, de egyenként veszem meg a hozzávalókat, aztán az árus előtt összekeverem. Meg is kérdezik mindig, miért nem a készet veszem? Visszakérdezek, maga miért nem azt eszi? Ezt ők sem bírják ki röhögés nélkül. Elkanyarodtam. Bal kettővel. Szóval ha túlélted az ünnepi őrületet, minden mellék és idegszáladdal, Te igazi túlélő vagy! Ha meg hatott Rád a ki és besugárzás, 2.-án Te is lerohantad az Aldi-kat, meg az egyébb hasonló hangzatos nevű rockcentrumokat. Ennek több oka is lehetett: 1. nagy marha vagy, 2. nem borult Rád a spájz tartalma, 3.hatott a Bilagit és még fér a gyomrodba, 4. minden egyéb indok. Becs szó láttam ezeket a tömegeket, mivel más okokból volt szerencsém megkörnyékezni, eme szentélyeket. Kanyar megint. Nem is a csordáról és a hozzá szorosan köthető csodáról akartam írni. Csak azért sikerült, mert szerény véleményem szerint már olyan magasságokig ér fel ez a népi sport, hogy ihaj. Szóval még nem utazom, de fogok. Sokat. Az új (ismétlődő) tapasztalások ideje még nem jött el. De jön. Már látom. Emlékszik még a Nagyérdemű, miket hordtam össze, részben személyes, részben kapcsolataim elmondásaiból, a bevándorlók áttelepítése és a jukrajnában zajló ember bontás kapcsán? Nem önigazolásképpen, de a minap felröppent egy másik hír ami tulajdonképpen, ugyanaz a szál ugyanazokkal a szereplőkkel. Sakk, matt. https://kuruc.info/r/67/268772/ Aki nem hiszi járjon utána, csak nehogy úgy járjon!

Belabacsi 2024.01.04 1852 olvasás 18 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

18 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Még hogy a bor nem idegméreg, idegekre mennek nem kis pályáznak .
    Így énekelt bordalt Orbán Viktor szilveszterkor - videó.
    https://www.bama.hu/orszag-vilag/2024...rkor-video
    - 2024. 01. 05. 08:00
  • D
    Az, hogy az ember résztvesz-e az évvégi őrületben, csakis elhatározás és akarat kérdése. Én nem veszek részt benne. Már hosszú évek óta. És a zabálásban sem. By the way: az ünnepi nagy zabálás eredete a NAGY NYOMORRA vezet vissza. Ugyanis régen - a XX. század elején és az azt megelőző évszázadokban vissza az őskorig, az emberek tömegei bizony nagyon nyomorultul éltek és főleg ÉTKEZTEK. Hús elvétve került az asztalra, levesek, kásák, talán némi tejtermék (sajt, túró) és vacak kenyér került a hasba hét- és hónapszámra. Nagy és nehéz munkáknál - pld. aratás (kézzel-kaszával) idején - a férfiak ettek egy kis szalonnát, hogy legyen energiájuk, de semmi több. Az ünnepi zabálás tehát egy év folyamán ritka volt, mint a fehér holló, és olyankor "tombolták ki" magukat a jónépek.
    De a mai világban erre semmi szükség. Húst azért már sokkal gyakrabban fogyaszt a mai ember - talán túl sokat is, valóban - az ételek energiatartalma több aratásra is elég lenne akár egy-egy kiadósabb ebédnél is - miközben nyomokban sem dolgozzuk le fizikai munkával a bevitt iszonyatos mennyiségű anyagot. Ezért (is) a mai ember - kivétel nélkül szinte mindenki - el van hízva. Én is. Sajnos.
    Bár a virslibe tényleg sokminden belekerül, de állatorvos nagybátyám vágóhídon dolgozott és ugyan megerősítette ezt, de azt is elmondta, hogy a technológia során nagyon ügyelni kellett arra, hogy semmilyen mérgező, romlott rész ne kerüljön bele a virslibe és társaiba (felvágottak), úgyhogy ezt nem írom alá, hogy dögöt etetnének a néppel, főleg a tényleg virslinek nevezett terméknél.
    Megjegyzem a virslinek, meg a hamburgernek - mármint a létrejöttüknek - nagyon egyszerű FOGÁSZATI okai vannak: régen az egyetlen fogászati kezelés a HÚZÁS volt (sajnos a mai magyar egészség(???) (bűn)ügy(???) is e felé tendál...), és mivel a nagyon fogatlan emberek nem bírták megrágni a normál sült húsokat, ezért azokat ELŐ KELLETT RÁGNI, azaz meg kellett darálni - mert az így elődolgozott húsféleséget még az ínyével is el tudta a nyomorult fogatlan ember nyammogni.
    Innen jön hát a virsli és társai és a hamburger/fasirt is ( a fasirt/hasé szintén a biztos nyomor jele: kevés volt a hús, hát feljavították jó esetben tejbe, rosszabb esetben vízbe áztatott kenyérrel, hogy több legyen, ennek leágazása az általunk oly istenített töltött-káposzta, ahol a húst ugye rizzsel, esetleg kölessel "bővítjük" - nyomor a köbön, de zsírbomba, egyenes út a murdaláshoz, megjegyzem én is bőszen járkálok ezen az úton, mert szeretem...:)))))))))))))
    Szóval fegyelmezett ember Karácsonykor kitűz egy fenyőágat, meggyújt egy gyertyát, eszik valami egyszerű - hétköznapi!!! - ételt, megiszik egy (na jó, két-három) pohár bort, elgondolkodik, hogy drága Jézusom értünk ugyan kár volt megszületned, és szépen nyugovóra tér.
    Ennyi.
    - 2024. 01. 05. 10:48
    • Gerry
      Beee! Ilyen hozzáállással, hogy képzeled, hogy "...és boldogan élj(ünk) amíg meg nem hal(sz)/(unk)???" Nem jó :(

      ocdn.eu/../../images/pulscms/MjY7MDA_/4b959e1a-9760-4bbc-8336-9e0a56db0567.gif
      - 2024. 01. 05. 14:53
      • D
        Barátom! Boldogan élni, itt????? Én csak egyet remélek: hogy a Jóisten békén hagy, ha megmurdaltam és megkímél attól, hogy újjá-szülessek (kivéve, ha milliárdosnak születtet újjá, mert azt azért egyszer kipróbálnám...:)))))))))))))))))) Amúgy jó a kislány, régebben kb. én is így zabáltam a spagettit pörkölttel és tejföllel meg csípős zöldpaprikával...:))))))))))))))))))))))))))
        - 2024. 01. 06. 16:44
    • F
      Ennél már csak az jobb ? Mikor elmennek nyaralni és utána pszichiátriára járnak na meg elválnak mert annyira nem bírják egymást és az utáni terhet mert kölcsönből csinálták fedezték a édes nyaralást .<br />Ahogy a vicc-ben van voltunk, San Antónián na meg a pszichiátrián .<br />Virsli az egy bab-sajt mint a parizer is amit ízesítennek, magyarán a babot áztatják majd darálják és keverik bármivel ami ízt ad neki és itt jön be az állati vér , belsőség, köröm, szőr, és minden amit kidobnának . Ezt  Kínában kínjukban mert Kína magyarra fordítva kín úgy hívják szójabab igen ám de ott tudják hogy ezt előtte fermentálni kell mielőtt fogyasztják magyarán mint itthon a kovászosuborkát és a káposztát . Utána már ehető na nálunk ez elmarad .
      - 2024. 01. 05. 15:06
  • F
    Ugyan ez a szitu a kenőmájassal is az nem más mint szín tiszta vér ugye a vér oxigénnel érintkezve pecek alatt rögösödig na már ez után főzik ízesítik és kész a kenőmájas .
    - 2024. 01. 05. 15:53
    • Gerry
      Azt nem tudom - otthon, napjainkban, hogy csinálják a kenõmájast, viszont a 80-as években itt svájcban már 200 grammos müanyag-csomagolásban árultak kenyérre kenhetõ májat... finom volt és nem sokat keresgéltem a polcokon, néhányszor vettem magamnak. Lassande  bizonytalanul kezdtem tanulni a nyelvet, így megpróbálkoztam az olvasással is. Aztán egyszer (amikor már felfogtam, - hogy itt mindenre 3 nyelven írják fel a csomagolásokra a tartalmát - rájöttem arra is miért nem értem a franciát és az olaszt, pedig nem cirill betükkel írták...- kikeresgéltem a kisbetüs németet és elolvastam a májason, reggeli közben... elvégre mindig tanul az ember. A leírtak felét ugyan nem értettem, ahogy az E-betüs lista is kínainak tünt, de egy rövid mondat azért megragadta a figyelmemet (magyarul írom, hogy a gyengébbek is megértsék): "májtartalom 2%" Huhh! Akkor mit eszek én és ilyen lelkesen? De igazság szerint nem akartam tudni. A sok év alatt erröl elég szépen leszoktak, az újabb - tubusos - csomagolásokra már "nem fér rá", de azóta mindig magamnak csinálom a kenõmájast. Nem nehéz és a gyerekeim is finomabbnak gondolták az üzletinél. Azt nem tudom most hány százalékos a "hazai" kenõmájasom, de fõzni azért megtanultam az évek alatt!

      Ilyene volt a májas régi csomagolása, mint az otthoni Maci-sajté:
      static.groby.hu/media/632/3aa/conv/Medve-sajtkr%C3%A9m-100-g-nat%C3%BAr-t%C3%B6ml%C5%91s-full.png

      Ezek a reklám grafikusok meg megtanunulták közben azt, hogy egy kép többet mond mint az írás, de kevesebbet pofázik.
      - 2024. 01. 06. 14:27
      • F
        Lényeget meg fogtad , nem tudom miből de finom ?! Magyarán szín tiszta vért esznek az emberek le van írva a recept . A vér tele van vassal nincs ezzel baj csak van egy olyan adalék amit úgy hívnak stabilizátor és romlásodásgátló na evvel van a bibi . Mivel a vér hamar romlik és ezt ütik ki ezekkel olyan mint az étolajban a hexán étolaj gyártásában úgy történik a magokat egy tartályba gyűjtik erjesztik felöntik hexánnal ami bontja a magot magyarán elegyítik majd sajtolják uszkve 300-tonna nyomással ami már egy hő kezelés és árulják mint hidegen sajtolt olaj ? <br />Azért az tudni kell a hevítés közben ami 300-tonna nyomás, ami annyit jelent hogy a nyomás közben legalább 250-fok celzius fölé emelik az olajat magyarán abban értékes vegyület már nem marad .
        - 2024. 01. 06. 15:46
      • D
        Egyetértünk, ha tehetem én is megveszem a májat és kvázi pörköltként elkészítem, utána ledarálom. Na ez gyakorlatilag 100% -ban máj tartalmú kenőmájas lesz. Valódi. Egyébként több kiváló recept van a jútyubon erről is, meg például a házi - szintén 100% hústartalmú - löncshús-készítésről is. Ha az ember nem lusta, akkor azért nem kell az ipari szaharát megzabálnia. Egyébként meg zsírt is készíthetsz házilag. Elismerem, azt sajnos ezen esetekben sem tudod kivédeni, hogy szegény állatnak életében mi mindent kellett megzabálnia?? De még mindig jobb, mint az E-szám végtelen számsorban...
        - 2024. 01. 06. 16:38
        • E
          ...hát abban azért nem vagyok biztos! Milyen csirke az, amit 6 hét alatt "felnevelnek", azaz vágható és fogyasztható! (ez nálam minimum fél év) És milyen disznó az , ami 3 hónap alatt vágásérett! És milyen saláta az, ami 4 óra alatt kifejlődik, majd 2 hétig is friss benyomást kelt a multik polcain? Mi a fenét esznek nyomorultak növekedési hormonon és antibiotikumon  kívül.... hát. az élelmiszer ipar biztosan termel jó sok profitot, de hogy ehető élelmiszert nem, az biztos!!! Ha nem figyelsz oda, már alapanyag szinten sem juthatsz normális élelmiszerhez! De legalább megoldja a túlnépesedés kérdését (is) extra profit termelése mellett. És így mindenki happy! ja nem!!!!
          - 2024. 01. 06. 18:15
          • D
            Egyetértünk. Én is azt írtam, hogy a házi elkészítéssel maximum az "E-szám"-okat tudjuk csak kiküszöbölni, az alapanyag sajnos továbbra is olyan, amilyen. És sajnos a "háztáji" is terhelt a mű anyagokkal és műanyagokkal is valamilyen szintig.
            - 2024. 01. 07. 11:05
            • E
              Sajnos itt is az emberi kapzsiság a legdurvább! Munkámból adódóan volt "szerencsém" végighallgatni un. bio gazdálkodókat és nagyon gáz...  a régi vicc, hogy ők sötétben permeteznek, az sajnos többségüknél igaz! (és még viccesnek is tartják, hogy a sok balek 3x-os áron megveszik a cuccaikat!) <br />Én 8 éve leköltöztem vidékre és próbálok valami önellátás félét csinálni, de nem egyszerű! És igen, tisztában vagyok azzal, hogy amit magamnak termelek azt sem lehet tiszta élelmiszer. legjobb esetben is csak kevésbé mocskos! ..hát, talán valami kis egérút!!!! De valójában nincs menekvés, már rájöttem!
              - 2024. 01. 07. 18:10
              • F
                Evaanna! Szívesen segítek , én 5 hektáron gazdálkodóm minden fideszes és magyar adó fizetők pénze nélkül ! boros hold kórósok mindent lenyúlnak támogatás gyanánt és még mindég élek !   . Mert én csak tej , víz és keserűsó val permetezek .
                - 2024. 01. 08. 03:54
              • F
                Evaanna! Szívesen segítek , én 5 hektáron gazdálkodóm minden fideszes és magyar adó fizetők pénze nélkül ! És nem is akárhol Szerencsen ahol a boros hold kórósok mindent lenyúlnak támogatás gyanánt és még mindég élek ! Tavaly csak héjatlan tök magjából 5-millió  tiszta hasznot hoztam ki 3-hektáron a németek vitték mint a cukrot  . Mert én csak tej , víz és keserűsó val permetezek .
                - 2024. 01. 07. 19:05
                • E
                  szia Felforgató! Köszönöm szépen és, lehet, hogy élek is az ajánlatoddal. Én egyenlőre nem mezőgazdaságból élek és ez nem is fog változni a 24-es évben. A (szülőktől örökölt) földek bérbe vannak adva legkorábban kb. 2,5 hektár 25-ben lesz szabad, a másik föld kb 4 hektár  pedig 27-ben,! Egyenlőre kis háztáji önellátást csinálok, kert. állatok, gyümölcsös! ... hát több kevesebb sikerrel, mint malac a jégen!:) Mondjuk ez is 1 hektár! :) Szóval nem, unatkozom :):)<br />Ha lesz lehetőségem és bátorságom  belevágok ahogy lehet, én sem fogok semmiféle támogatást kérni/ elfogadni! Ezért ismeretlenül is  nagyon tisztellek!!!! Számomra elmondja, hogy érted a lényeget!!!
                  - 2024. 01. 07. 19:35
                  • F
                    Magam sem ebből élek csak már ha van használom , az egész történetet csak azért írttam le hogy van a fideszen is túl is van élet az egész magyarnak nevezet gazdaság egy vicc . A fok és vetés forgot elutasítják miközben az a magva az egésznek . Kitartást ! Természet legyen veled !
                    - 2024. 01. 07. 20:08
  • B
    Akkor most beszélhetünk arról hogy ez egy ételi fölény?Mert ilyenkor meg az szokott lenni,hogy véletlenül beütnek valami mutáns -hibridek,és vége a fölénynek,vagy valami ilyesmi és egyre többen megfertőződnek.
    - 2024. 01. 06. 19:40
  • V
    Már a föld alatt is ott vannak - szorgos zsidó kezek ástak alagutakat egy New York-i zsinagógában
    Forrás: https://kuruc.info/r/6/269014/https://kuruc.info/r/6/269014/
    Nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak az állatvilág egyes képviselői szeretnek alagutakat ásni, hanem a haszid zsidók is. Lehet, hogy Izraelből vették az ötletet, ahol valami „különös véletlen” folytán két mészárlás között mindig találnak „Hamász-alagutakat”. Szürreális jelenetek következnek.
    Forrás: https://kuruc.info/r/6/269014/
    https://telex.hu/kulfold/2024/01/10/a...gut-rendor
    A Chábád Lubavics az egyik legnagyobb zsidó szervezet és a legnagyobb haszid mozgalom, önmagában emiatt azonban nem kellett volna, de nyilván nem emiatt lett egész Amerikában hír a történtekből, hanem azért, mert kevés furcsább dolgot lehet elképzelni annál, mint hogy Brooklynban egy zsidó közösség alagutakat ásott, aztán több tagjuk összetűzésbe keveredett a rendőrökkel.
    - 2024. 01. 11. 10:33

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése