Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Szó szerint vett próféciák A keresztény cionizmus története

Keresztény cionizmus . Három héttel ezelőtt négy közel-keleti egyház vezetője - egy távozó vatikáni nuncius, a szíriai ortodox, valamint az episzkopális és a lutheránus egyház képviselője - nyilatkozatában „hamis tanításnak” bélyegezve elítélte a keresztény cionizmust. A dokumentum egyházi berkeken belül egyértelműen a palesztin propagandát sulykolja, s elutasítja az amerikai és az izraeli kormányokban levő cionista csoportok támogatását. A keresztény cionisták a támadásra válaszolva kifejtették, hogy ők is a békéért imádkoznak, azonban nem hajlandók egy olyan palesztin kormánnyal együttműködni, melynek nyilvánvaló szándéka Izrael elpusztítása.


Finta Szilvia
[img]https://epa.oszk.hu/00800/00804/00448/israel.jpg[/img]


Míg a történelmi kereszténység zsidósághoz való viszonyát a keresztes háborúkban, az inkvizícióban, a vérvádakban testet öltő antijudaizmus jellemezte, addig a francia forradalmat követően az immáron „vallástalan” Európában a katolikus sajtó az antiszemita érzelmek, kirohanások gerjesztésében is jelentős szerepet vállalt. Majd ugyanez a történelminek és kereszténynek nevezett irányzat a cionizmus megjelenésével a zsidóság Izrael földjéhez való jogát tagadta. Theodor Herzl, a politikai cionizmus atyja a zsidó állam megszületését előkészítendő diplomáciai tárgyalásai kapcsán 1904-ben találkozott a pápával, hogy támogatását kérje. Kérésére a pápa válasza a következő volt: „Nem, nem támogathatjuk ezt a mozgalmat. […] A zsidó vallás volt a miénk alapja, azonban Krisztus tanítása lépett helyébe, és mi nem ismerhetjük el további létezésének jogosságát.” A Vatikán csak 1993-ban, majdnem ötven évvel a zsidó állam megszületése után vette fel Izraellel a kapcsolatot. Hozzáállásuk nagyon mély történelmi és teológiai okokra vezethető vissza.

A helyettesítendő teológia

A keresztény antiszemitizmus vagy antijudaizmus fogalom már eleve ellentmondást képez, s lényegében egy bibliai gyökereitől elszakadt, a Szentírástól teljesen idegen vallásnak a zsidósághoz való negatív viszonyát takarja. Ennek táptalaja az úgynevezett „helyettesítési (szubsztitúciós) teológia”, mely Izrael üdvtörténeti helyére az egyházat teszi.
A helyettesítési teológiát történelmi vonulata mellett egy téves írásmagyarázati koncepció szülte. Keresztény körökben a 2-3. században egyre jellemzőbbé vált a Szentírásra először alexandriai zsidók által alkalmazott - korábban hellénista filozófiai iskolák által mítoszokra kidolgozott - allegorista értelmezés. Ez a hermeneutikai módszer elszakadt Jézus és az apostolok, illetve a júdeai rabbik által is használt írásmagyarázati alapelvektől, hiszen megtagadta egyes szövegek szó szerinti értelmezésének még a lehetőségét is, s ezeket kizárólag allegorikusan értelmezte. Nem vette figyelembe azt az alaptételt, miszerint „az írás soha nem veszíti el szó szerinti értelmét”, vagyis hogy a szöveg értelmezésének bár lehet több rétege, módja, az egyszerű értelem soha nem vész el. Jézus például az ószövetségi próféciák értelmezésében is szinte teljességgel ezt az elvet követte. A korai egyházban az órigenista viták nyomában az allegorikus értelmezési elvek használatában végül a 4. században Ágoston hozott kompromisszumot, mely szerint az Ószövetségben leírt eseményeket történetileg kell értelmezni, de allegorikus magyarázat is fűzhető hozzájuk; viszont a jövőbeni eseményeknek csak allegorikus értelmezése van, vagyis a leírtak a múltra nézve Izraelre, míg a jövőre nézve az egyházra értendők. Ezt az elvet Lutherék sem bírálták felül, s a kálvinista és anglikán irányzatok is ezt követik. A fenti elven nyugvó helyettesítési teológia értelmében tehát mivel a zsidóság nem fogadta el Jézus messiási voltát, elveszítette a Mindenható jóindulatát, s kiválasztott szerepét végérvényesen az egyház vette át. Ebből kifolyólag az Ószövetségben található, „test szerint való” Izraelre, azaz a zsidóságra vonatkozó ígéretek a „Szellem szerint való” Izraelre, azaz az egyházra vonatkoznak, az „engedetlen zsidók” minden átok örökösei, így sorsuk a fokozatos felmorzsolódás, majd eltűnés. Ebből a gondolkodásmódból egyenesen következett a történelmi kereszténységnek a zsidókkal szemben az elmúlt kétezer évben tanúsított szégyenletes magatartása.

A keresztény cionizmus kezdetei

A keresztény cionizmus története is a Szentírás értelmezése mentén alakult. Bár az első századi zsidó-keresztény gyülekezetek természetüknél és Jeruzsálemhez, valamint az Íráshoz való
viszonyuknál fogva szintén „cionistáknak” mondhatók, a kereszténység zsidósághoz való viszonyának ellentmondásos történetében az első jelentős fordulatot a Szentíráshoz ragaszkodó, s az ágostoni tradícióktól elszakadó angliai puritánok hozták, akik az Izraelről szóló próféciákat szó szerint értelmezték, Izraelre vonatkoztatták, s vallották, hogy Jézus második eljövetele előtt a zsidóknak vissza kell térniük a Szentföldre.
Tulajdonképpen a zsidók 1290-es angliai kiűzetése után a puritánok szorgalmazták először a zsidók újbóli befogadását országukba, hisz próféciaértelmezésük szerint a zsidók Szentföldre való visszatérésének egyik előfeltétele a világ minden tájára - s így Angliába - való szétszóratásuk volt. A millenarista elveket valló Oliver Cromwell Manasse ben Jiszráéllel az oldalán ennek érdekében 1655-ben egy konferenciát is rendezett, s az angol kereskedelmi ellenlobbival szemben hallgatólagosan engedélyezte a zsidók visszatérését. Az angliai zsidók 1858-as emancipációja, majd az 1917-es Balfour-nyilatkozat, mely egy zsidó haza létrehozását szorgalmazta Palesztina földjén, ennek a folyamatnak a kiteljesedése volt.

[img]https://epa.oszk.hu/00800/00804/00448/cromwell.jpg[/img]

A 16-17. században számos képviselője - például Francis Kett, majd Thomas Brightman, Isaac de la Pey-
rere, Sir Henry Finch stb. - lépett fel ennek a millenarista teológiának, aminek kapcsán több teológiai és irodalmi mű is született. A keresztény cionizmus a 18. században mint Helyreállítási Mozgalom (Restoration Movement) már nemcsak teológusokat és írókat, hanem egyre több politikust is magáénak tudhatott. Például Anthony Ashley Cooper, Shaftesbury grófja 1839-ben mintegy első diplomáciai lépésként konzulátust létesített a Szentföldön.
A 19. században teológiai vonalon két erőteljes messianisztikus irányzat inspirálta tovább a keresztény cionizmus alakulását. Az egyik az Edward Irving, Henry Drummond és mások nevével fémjelzett futurista ág volt. Élénken érdeklődtek a próféciák tanulmányozása iránt, Izrael helyreállításával párhuzamosan az utolsó idők jeleként a karizmák (szellemi ajándékok) helyreállítását is hangsúlyozták. Ez a teológiai irányzat később a 20. századi amerikai pünkösdi-karizmatikus mozgalmakban éledt újjá.
A másik messianisztikus irányzatot John Nelson Darby - a próféciákban Izrael túlzott hangsúlyozása miatt némelyek által vitatott - személye fémjelezte. Ez a társaság felismerte, hogy a Szentírás az emberiséget három nagy csoportba - Izrael, egyház, nemzetek - osztva tárgyalja, s az üdvtörténelemben más-más szerepet tulajdonít nekik. Ezt a fajta eszkatológiát különböző módon a a pünkösdi-karizmatikus közösségek is vallják.
A keresztény cionizmus egyik legérdekesebb képviselője William H. Hechler (1845-1931), a bécsi angol követség agilis káplánja volt, aki mindvégig szorosan együttműködött Theodor Herzllel, s Izrael újjászületéséről szóló „prófécia-tabelláival” különféle kormányoknál, fejedelmeknél kapcsolatokat, audenciákat szerzett számára.

A 20. századi Amerika

Az amerikai keresztény cionizmus atyja William E. Blackstone (1841-1935) volt, aki élete végéig aktív szerepet vállalt a zsidó nemzeti újjászületésben. 1891-ben például petíciót nyújtott be az Egyesült Államok elnökéhez, melyben a világ vezető hatalmai számára Palesztina és a zsidók ügyében konferenciát szervezett. Blackstone volt egyébként az, aki a zsidóságnak hazájába való visszatérésében az Egyesült Államok szerepét a perzsa Küroszéhoz hasonlította.
Az első világháború és a Balfour-deklaráció megszületése csak fokozta az apokaliptikus hangulatot, a zsidóság Palesztinába való visszatérésével szimpatizáló keresztény csoportok folyóiratai rendszeresen tudósítottak a Palesztinában történt eseményekről. Cikkeikben bírálták a britek bevándorlásokat korlátozó politikáját, valamint az arabok ellenséges megnyilvánulásait, mindkettő mögött az isteni üdvterv megakadályozásának szándékát látták.
A második világháborúban elítélték a náci politikát, néhányan - például Charles Orde Wingate, John Hayes Holmes, prof. Reinhold Niebhur és Corrie Ten Boom - életük kockáztatása árán a zsidók mentésében vettek részt.

[img]https://epa.oszk.hu/00800/00804/00448/hatnapos_haboru.jpg[/img]
1967, Jeruzsálem újra Izraelé

A keresztény cionista teológia a 20. század második felében a világpolitika alakulásában mind jelentősebb szerepet játszik. A keresztény cionista csoportok Izrael megszületése után politikai és diplomáciai szinten fokozatosan lobbit alkotva fellépnek a cionizmus támogatása mellett. Az 1967-es, úgynevezett hatnapos háború óta, melyben Izrael viszszaszerezte a Jeruzsálem feletti fennhatóságot, az amerikaiak pénz, fegyverek és diplomácia tekintetében is egyre több támogatást nyújtanak Izraelnek. Az Egyesült Államok legutóbbi elnökeinek - Clintonnak és Bushnak - Izrael-barát politikáját egyértelműen az evangéliumi keresztény gyökereikből származó messianisztikus látás vezérli.

Teológiai számvetés

Az evangéliumi, pünkösdi-karizmatikus mozgalmak sajátja, hogy mind az Ó-, mind az Újszövetséget teljes egészében Istentől ihletettnek tartja. Az irányzat a teljes Szentírást klasszikusan - azaz
a jövőre vonatkozó próféciákat nem allegorista módon - értelmezi, így eleve nem lehet zsidó- és Izrael-ellenes. Az Írásból kiindulva vallják, hogy Isten nem vetette el végleg Izraelt, hanem a zsidóság csak részlegesen és egy bizonyos időre - míg a pogányok meg nem térnek - került csak ki az üdvtörténelem fő áramából. Ezért a keresztények hálával tartoznak a zsidóknak. Teljes érvényűnek tartják Isten Ábrahámnak adott ígéretét Izrael földjével kapcsolatban. Vallják, hogy Izrael a végidőkben helyre fog állni először fizikailag, majd ezt követően szellemileg, erkölcsileg. A diaszpóra zsidóságát is támogatják, hiszen a Szentírás szerint az összes zsidó az ezeréves királyságban fog csak Izrael földjén lakni, addig nem. A zsidó vallásos cionistákkal együtt hiszik, hogy a jelenlegi, szekuláris zsidó állam nem a messiási állam, hanem annak előkészítése, s így mint ilyen szellemileg, lelkileg és anyagilag is támogatandó. Ezek a csoportok többségükben nem kívánnak direkt módon zsidókat téríteni, mivel próféciákon alapuló hitük szerint a Mindenható beavatkozása folytán fogja a zsidó nép felismerni Jézusban a Messiást.
A keresztény világ Izraelhez való viszonyában, teológiájában azonban a mai napig megosztott, bár a holokausztot követő mély megrendülése után megértéssel és szimpátiával fordult a zsidóság felé.
A próféciák beteljesedése, a zsidóság Izrael földjére való összegyűjtése a történelmi egyházak megkövesült próféciaértelmezésének felülbírálatát is megkövetelte. Az 1967-es háborút követően, mikor is Izrel elfoglalta Jeruzsálemet, mind a zsidó vallásos cionisták, mind a keresztény egyházak többsége a végidők euforikus hangulatában égett.
A lelkesedés tüze azonban az 1973-as jóm kippúri, valamint a ’82-es libanoni háborúk idejére már csak pislákolni látszott, a tradicionális keresztény egyházakat mind jobban eluralta az arab- és palesztinpárti szemlélet. Térítő tevékenységüknek a zsidók ellenálltak, míg az arabok között „sikereket” értek el, így nyugati anyaközösségeik is az arab és palesztin politikai érdekek képviselői lettek. A próféciák tiszta értelmezését felülírta a békének és szeretetnek a krisztusitól merőben eltérő humanista értelmezése. Így több tradicionális keresztény egyház ma palesztin- és arabbarát politikát folytatva anticionista elveket vall.
Ezek a tradicionális egyházak, ahelyett, hogy bibliai alapokon újraértékelnék a kereszténységnek a zsidósághoz s Izraelhez való viszonyát, a „helyettesítési teológiához”, s az ebből természetszerűleg következő zsidó-, illetve jelen helyzetben Izrael-ellenes ideológiához húznak, mely sajnálatosan Izrael-ellenes cselekedetekhez - például kereskedelmi bojkotthoz, Izraellel szembeni erkölcsi-szellemi támadásokhoz - vezet.
Azonban ezt ellensúlyozandó szerencsére a keresztény cionizmus hívei is szaporodnak, akik mind szellemi, lelki, mind anyagi támogatást nyújtanak Izraelnek, szeretik a zsidó népet, és hálásak érte.


https://epa.oszk.hu/00800/00804/00448/61798.html

Felforgato 2024.02.07 883 olvasás 5 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

5 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Van hozzá egy film is . Ima Armageddonért .
    online-filmek.ac/imgs/ima-az-armageddonert-praying-for-armageddon-2023.jpg
    - 2024. 02. 08. 09:22
  • D
    Először is: minden tiszteletem a cikk szerzőjének/szerzőinek a kiváló, alapos és gondos összefoglalóért. Ezt azért bocsájtom előre, mert amit alább írni fogok, az nem a cikket, mint opuszt érinti, hanem a cikkben részletezett tartalmat sui generis módon és nem a cikk általi megformálásában/megfogalmazásában!
    Tehát:
    mindig őszinte csodálattal adóztam az olyan foglalkozások iránt, amelyek mesterien ügyködtek a fing-hámozásában!
    Ilyen foglalkozások szerintem a filozófia, a vallás, a vallás-filozófia, a pszichológia, az irodalomtörténet, a közgazdaságtan, a szociológia, a jog-filozófia (hogy haza is beszéljek kicsit) - szóval minden, ami társadalom-elméleti dolog.
    Ezek a stúdiumok - ha jól művelik őket - kiválóan elbájolják az embert a NAGY SEMMIRŐL összehordott NAGY SEMMIJÜKKEL.
    Így hát a cikk által leírt vallási-vallásfilozófiai okoskodás/ok engem is lenyűgöztek, nem tagadom.
    Még csettintettem is, hogy azt a kurva'! ennyi faszságot összekalapálni a nagy büdös semmiről - az nem sömmi!!!!
    Közben azonban végig ott csengtek - mit csengtek?! dörömböltek!! - a fülemben a kb. ezer éve élt perzsa költő, Omár Khajjám alábbi sorai:

    "Kacagj a Mullahon s a Dervisen!
    Csak a hit épít tornyot a vizen;
    s amiről ők mesélnek: puszta szó:
    ábránd, ködkép: nem látta senki sem!"

    Azonban nem tudom eltagadni a csodálatomat a cikkben említett cionista keresztények felmérhetetlen irracionalitása iránt!
    Kezdve azzal, hogy a zsidó Biblia (Ó-Testamentum, Tóra - a továbbiakban Biblia alatt mindig ezt a "Bibliát" fogom érteni) - kezdve magával a teremtéstörténettel - tele van illogikus mesékkel.
    Isten megteremti Ádámot és Évát, mint úgymond az első emberpárt, majd a saját maga által agent provocateur-ként odaküldött kígyóval behúzza őket a csőbe, aztán az így elkövetett bűnökért kibassza őket az Édenkertből, méghozzá olyan világba, ahol - ki tudja honnan, ki által teremtett - népek kavarnak összevissza, és ez persze a tébolyult leszármazás révén elér végül a zsidókhoz, akik ugyan ugyanolyan emberek, mint a többi már létező népek, de azért valamiért kedvesebbek Istennek, annak ellenére, hogy szemmel láthatóan folytonos nevelésre, Makarenko-i pofozásra szorulnak, mert annyira engedetlenek, hülyék és korlátoltak, hogy eszük ágában sincs a rájuk oktrojált isteni törvényeket betartani, amely törvények amúgy az emberi együttélés alapszabályai lennének, de lám, ezek a nyavalyás zsidók még ezt sem fogják fel!!!
    Persze időnként felfeslik a Biblia "báránybőre" alól a valóság farkasbundája: pld. Ezékiel könyvében, ahol vegytisztán leírja egy földönkívüli - szerintem nagyon is földi, csak egy előző emberiség által alkotott - űrhajó érkezését. Vagy ott van - igaz, apokrifnak minősítve - Énok könyve szintén hasonló eseményekről.
    Vagy a frigyláda, vagy Mózes (eredetileg Tuth-Mozisz egyiptomi fáraó - aki az új ötletének, az egyistenhitének keresett egy "tabula rasa" népet - lévén, hogy a sajátjai körberöhögték - és ezt a nemhogy emberi, de még fél-állatinak sem nevezhető szinten (inkább állatias szinten) vegetáló zsidókban vélte megtalálni) szóval Mózes legócskább vásári alkudozása az Istenként tetszelgő valakivel (aki persze gondosan ügyel arra, hogy Mózes még véletlenül se lássa meg az igazi arcát "Oz"-nak, mert akkor a "nagy varázslóról" seperc alatt kiderült volna, hogy egy ócska ripacs, egy közepes bűvész - egy szemétláda ember, az előző emberiségből, aki gusztustalanul szórakozik vele).
    Az sem zavarja ezeket a cionista keresztényeket, hogy mára schwartz und weiss bebizonyosodott, hogy az egész Biblia LOPOTT HOLMI, túl azon, hogy az egyes epizódok benne - kezdve a zsidók egyiptomi fogságával - színtiszta kitalációk, mesék, kamuk, hazugságok!!!, vagy ha nem azok, akkor más népek - első helyen a sumérok, aztán az egyiptomiak, babilóniaiak, asszírok, párthusok-szkíták stb. - átvett, ellopott, elorzott történetei.
    Ja, és azt, hogy pld. az egyiptomi fogság egyetlen merő kitaláció, izraeli történészek bizonyították be, nem mások!!!
    By the way egy találós kérdés: miért vitte át Mózes a népét a Vörös tengeren? --- Hát, mert szégyellt velük az úton menni........:)))))))))))))
    Mindazonáltal egy pillanatra sem tűnik fel a velejükig idióta cionista keresztényeknek, hogy a zsidóság már régesrégen otthagyta a picsába az Istent. Merthogy oly sokáig szórakozott velük, hitegette őket Kánaánnal, a jóléttel, hogy az összes vallásos nép közül elsőként ők jöttek rá, hogy lófasz van itt, nem isten, vagy ha van is isten, az kurvára szarik rájuk meg az összes többi emberre, ergo - nincs mese, kurvára itt és most kell boldogulni, nincs semmiféle "reset"!!!
    Így hát elsőként fordultak a valós anyagi világ felé és elsőként ismerték fel a: PÉNZ HATALMÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    És a zsidóság számára itt a Földön a PÉNZ LETT AZ ISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Természetesen ezt a felismerést megelőzte a KERESKEDELEM HATALMÁNAK A FELISMERÉSE részükről, az első között.
    Ezért lehet mondani mára, hogy nem minden kereskedő és bankár zsidó, de - majdnem mindegyik zsidó kereskedő és bankár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    És ez itt a lényeg és csakis ez a lényeg!!!!!!!!!!!!!!!
    A zsidóság lényege.
    Leglényege.
    Az okos zsidónak esze ágában sincs visszamenni Izraelbe! - neki nagyon is megfelel, hogy elvegyül más népek között, és ott szívja a vérét ezeknek a hülye népeknek és él, mint "Marci Hevesen", és röhög rajtuk, hogy azok eszik magukat miatta, ölik magukat és egymást szintén miatta, de a lényeg, hogy tejelnek-tejelnek-tejelnek neki feszt! (Lásd: Tevje, a tejesember a Hegedűs a háztetőn-ből (szerző: Sólem Álechem, mi más, mint egy zsidó), hogy stílszerű legyek, meg Hitler (echte zsidó származású!!!!) tábornoka, Milch (Tej) generális, aki a Wermacht - na milyen ügyeiért???? hát természetesen a - GAZDASÁGI ÜGYEIÉRT felelt végig a II. vh. alatt!!!).
    Aztán a holokauszt.
    Amely semmi más nem volt, mint egy "faj-tisztítás"!
    Az európai zsidó vezetők pontosan tudták, hogy a nekik ígért leendő Izrael annyi zsidót, mint amennyi a II. vh. előtt Európában élt, nem fog tudni eltartani.
    Ezért részben meg kellett ritkítani saját magukat, részben pedig hagyni kellett kiválasztódni - Á la Darwin! - a legéletképesebbeket!
    Így hát hagyták, hogy a kretén németek ezt a mocskos munkát úgy csinálják meg helyettük, hogy utána még a mai napig is fejhessék őket "kárpótlás" ügyében.
    Szóval ki van ez találva, de nagyon.
    És persze ki van találva az orosz-ukrán háború is.
    Melynek - teljesen nyilvánvalóan - egyetlen célja van: az ukrajnai népesség minél nagyobb arányú gyérítése - horribile dictu: kiirtatása! - , hogy legyen majd hova alijáznia annak a zsidóságnak, amelynek a talpa alatt egyre forróbb lesz a - hogy stílszerű legyek - Negev sivatag homokja, és amelyet előbb-utóbb biztosan kiszülnek Izraelből az arabok.
    Úgyhogy készül Izrael 3.0.
    (mert nem elég nekik Izrael 2.0 - azaz Hunrael - ez élettérnek kevés - Ukrael Hunraelnél közel kilencszer nagyobb lesz).
    Úgyhogy lehet olvasgatni a Bibliát - egyébként az emberi természet valódi arcáról kiváló leírásokat kapunk benne, márhogy az Ember mekkora nagy mocsok, ilyen szempontból tanulságos - de annak misztikus részét komolyan venni?: biztosan az elmebaj egyik formája.
    Mert az Élet nem főpróba - az maga az Előadás! (ezt egy debreceni ügyvéd mondta, aki a hatvanas években is úgy élt, hogy pld. neki volt a városban elsőként Skoda Feliciája, nyitott tetejű sportkocsiként, ami akkor luxus volt és mindenki a csodájára járt!) és egyébként ezt a Világ összes népe közül elsőként és mai napig hatóan a zsidóság ismerte fel (ez az előbb említett ügyvéd, ha jól emlékszem pont nem volt zsidó, de hát a kivétel csak erősíti a szabályt - azt a szabályt, hogy mi gójok alapvetően iszonyatosan hóthülyék vagyunk, többek között velem (is) az élen!).
    - 2024. 02. 08. 12:44
  • F
    Ez így a földön nem történhet meg mert mindég jön egy Isteni tényező, ami nem engedi a beteljesedést annak idején sem azért lett vége a kőkorszaknak mert elfogyott a kő .
    Vagy a keresztesháború sem azért ért véget mert elfogyott a kereszt .
    Magyarország sem a háborús részvétel miatt lett darabokban .
    Mindég van egy Isteni , tényező amivel a cionisták keresztények számolnak de nem látják a beteljesedést előre .
    - 2024. 02. 10. 06:29
  • J
    2010-es írás , melyben egy héber egyetem professzora elmagyarázza, hogyan tervezik a palesztinokat kitelepíteni a lakhelyükről. Amelyik európai állam kormánya ez ellen tenne, megcélozzák a fővárosát nuk. töltettel. Tudhatja ezt a kipafrizurás külügyerünk is.
    A végső megoldás ötlete a palesztinok eltávolítására már akkor kipattant.
    https://www.voltairenet.org/article16...64432.html
    - 2024. 02. 10. 16:37
    • F
      Erre jobban hajlok hogy Ukrajnai területeket akarják palesztinokkal feltölteni , mint zsidóval mert nekik Jeruzsálem kell és az lenne egy ilyen világ irányító központ . Trump annak idején 2017-ben odaadta a zsidóknak Jeruzsálemet vagy is elismerte Jeruzsálemet mint fővárost . Utána indítoták el ezt a hatalmas bevándoraltatást Európába  .
      - 2024. 02. 11. 10:31

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése