Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Pénzügyekről - kicsit másként

Szerintem abból induljunk ki, hogy bennünket itt - rajtunk és a tit-kuss-szolgálato-kohn (sic!) kívül - nem olvas senki.

A cikket beküldte DJLaszlo

Gyorsan mondom tehát a titok-szlugáknak (kissé oroszosan, ez most (“riszálom”) ígyis-úgyis divat manapság), hogy nem kívánom a fennálló csodálatos rendszerünket nemhogy fegyverrel, de még klaviatúrával sem megdönteni, ezzel szemben én mindössze javaslok valamit, amit a jelenlegi rendszar (sic!) is nyugodtan magáévá tehet(ne), copyright is free of charge! - alapon.
És én itt alapvetően egy képzeletbeli dimenzióban egy képzeletbeli országról és világról írok, amelyet Magyraelnek neveznek és amelynek hős vezetője egy bizonyos Furmány Piktor kivilágosodott falazóművész al-fő neológ és biológ rabbinikus (T)rab(b)i és a Jahve Egyetemen okleveles sakter-diplomát szerzett szemé/ly/t, mert akkor éppen ő volt “Soros” erre a papírra, aki egy Finesz nevű párt élén is áll ebben a Magyraelben.
Minden hasonlóság, netán egyezés valós személyekkel és valós helyszínekkel tehát csakis a vakvéletlen műve. Ezzel kapcsolatban nemhogy szándékosság de még gondatlanság is teljességgel ki van zárva!
Mai agymenésem lényege Magyrael pénzügyi helyzete.
Magyrael tehát szerencsésen eladósodott 1990-re úgy, hogy addigra az adósság tőkeösszegén felül 242 milliárd “tallért” is kivittek innen mindenféle hasznok formájában. Ez azt jelenti, hogy Magyrael akkor 10 milliós lakosságának minden egyes emberétől - az újszülöttől az aggastyánig - kivettek a zsebéből cca. 24.000.- tallért. Akkori árfolyamon fejenként 50millió “froncsit”. Akkor egy átlagos 53 nm-es panellakás ára 1,300.000.- froncsi volt, egy új autó meg (Ladadala) cca. 200 ezer froncsi. Mostmár csilingel, hogy mennyi is volt az az annyi?????
Ehhez képest 1990 óta soha senki nem merte felvetni Magyrael vezetői közül, hogy neba....amármegazöregistenlova?!? - nem volt már elég??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????, mától nem fizetünk csak trillióbilliómillió-milpengőben, oszt’ azt meg használjátok, amire tudjátok!!!
Hát én ammondó vagyok, húgy (sic!) ami késik, az nem múlik: mivel mi itt Magyraelben és Magyraelből úgysem leszünk soha elsőáldozó transzgenderleszbi kisleánykák sem a messzi brüccelben sem pedig túlazóperencián Nyúj-orkok-ban - jelentse már be Furmány Piktor, hogy holnaptól szocskával szeretnénk fizetni. És ha nekijek nem tetszik a Lófa menti szocska, akkor lehet keresni a le is utat meg a fel is utat, és azok valamelyikén elballagni a halál retkes fa..ára, de izibe’!!!
Mert hát ugyan mi történnék???
Nem kapna Magyrael további kölcsönöket???
Hálaistennek, épp ideje volt, hogy ne kapjon!!
Nem lesz Magyrael jogálom???
Hát b+ majdcsak elviseljük, ha a kölkeinket nem kell szakállas-szoknyás-rúzsos bácsiknak érzékenyíteniük már az óvoda kis-csoportjában.
Nem kapunk brücceltől "támogatást"???
De hát így sem kapunk, vagyis ők már felösmerték a “szocska” makarenkói jellegét.
(Ba)szóval és tettel: le kell járatni (lejárttá kell tenni) az összes kiba...ott külső adósságot, bejelenteni, hogy annak legfeljebb 1, azaz egy százalékát még hajlandóak vagyunk MA kifizetni FRONCSIBAN, de most iziben gyüjjenek üstöllést a lóvéért és még ma le is vásárolhatják itt, aztán másnap bedöntjük a froncsit és akik nem fogadták el az ajánlatot húzhatnak oda, ahova fentebb tanácsoltam, meg vonszolhatják maguk után talicskán a froncsit, fűteni talán még lehet vele valahol...
Mondom, mindezt Magyrael-lel kapcsolatban deliráltam vala!!!
Ez lenne az egyik megoldás egy Magyrael szerinti – nem is olyan képzelt - ország számára.
De lehet ezt még tovább fokozni, szóval “tovább is van, mondjam még?” (Mondjad, mondjad - vélem hallani a messzi gyerekkorból saját hangom, amikor nagyapám kérdezte ezt tőlem, hát most én is mondom tovább...)
Nos, az a baj a mai "pénzügyesekkel", hogy ezek nagyon intelligens emberek.
És, hogy ez miért baj???
Nos, azért, mert az intelligens ember attól intelligens, hogy megtanulja a kereteket és a kereteken BELÜL - és csakis azokon belül - képes másoknál jobban gondolkodni.
A kreatív ember (akár pénzügyes, akár nem) meg képes arra, hogy megkérdőjelezze a kereteket, azokból ki tud lépni ("ki-gondolkodni") és képes a meglévő keretek helyett új, más kereteket/feltételeket is kialakítani.
Az nyilvánvaló, hogy a jelenlegi kereteken belül számunkra NINCS MEGOLDÁS.
És melyek ezek a keretek: hát kérem a belső érték nélküli, bankszámla/hitel pénz viszonyai.
Nos, ebből kellene kilépnünk, hogy az 1970-es évek közepétől indult és máig tartó KÜLSŐ ELADÓSODÁSUNK és ELADÓSODOTTSÁGUNK végre megszűnjék és ne tudjanak másik/újabb 242 milliárd dollárt (fejenként cca. 50 millió forintot!!!!!) innen kiszivattyúzni többé.
Mi lehet hát a megoldás?
A megoldás felvázolása előtt tegyünk egy rövid kis történelmi kitérőt.
Kevesen élnek már azok, akik ténylegesen átélték az 1945-ös pengő-inflációt.
De olyanok még bőven köztünk vannak, akik első kézből hallottak erről (ilyen vagyok én is).
Akkoriban a legfőbb gondjuk - főleg a városon élőknek - az élelmiszerhez jutás volt, méghozzá az alapvető élelmiszerekhez való hozzájutás.
És hiába volt pénzük, az a pénz exponenciális ütemben inflálódott, úgyhogy maradt fizetőeszköznek az: ARANY.
Akinek volt egy kis aranya, az tudott krumplit, lisztet, olajat, kis husikát vásárolni.
Tehát az arany élelmiszert (életet!) ért - de fordítva is igaz a dolog: az élelmiszer meg aranyat ért!
Azonban a dolog egyirányú (volt már akkor is), mert az aranyat nem lehet megenni, de az élelmiszert: igen!!!
Én messzemenően támogatom azt az Nemzeti Bank-i újabb keleetű gyakorlatot, hogy igyekeznek minél több aranyat felhalmozni.
Oké, ez rendben is van.
De akkor miért nem halmozunk fel élelmiszert is, államilag persze??
Tovább megyek: miért nem tesszük a jelenlegi (vagy egy jövőbeni) pénzünk részbeni (vagy inkább dominás) alapjává az ÉLELMISZERT??
Mármint az alapvető élelmiszereket.
Mondhatnánk azt, hogy egy forint (mondjuk: "új-forint", korona, pengő, P.Imre, azaz pimre, mindegy az elnevezése, habár nekem a pimre tetszene legjobban...) pénzlába:
1 kiló, jófajta Pick vagy Herz - szalámi, 2 kiló gyulai vagy csabai kolbász, 4 kiló füstölt szalonna, 8 kiló zsír, vagy 8 liter olaj, 20 kiló liszt, 10 kiló cukor, 1 köbméter tiszta víz (!!!) stb. (most az értékarányokon ne akadjunk fel).
És persze ezeket az élelmiszereket állami raktárakban tárolnánk és nyilvánvalóan "forgatnánk" (elvégre még a legjobb hűtés/tárolás mellett is romlandó termékekről van szó) - és innen kapná meg őket a kiskereskedelem - nyilvánvalóan szabott áron (fogalmilag ki is zárt, hogy ne szabott áruk legyen ez esetben, mert ők maguk az “árak”/értékek).
Persze a forrásukat is államilag kellene kezelni/ellenőrizni (nem feltétlenül kellene állami tulajdonban lenniük az előállítóknak, de szigorú állami ellenőrzés alatt kellene működniük, mint elsőrendű és rangú nemzetbiztonsági cégeknek).
Mit is jelentene egy ilyen pénzláb?
Azt, hogy amikor egy - azaz: 1 - "új-forintot", pimrét tartok a kezemben, akkor tudom, hogy ott van mögötte pld. egy egykilós szalámi-rúd. Nem több és nem is kevesebb. De ott van. Bemegyek a pénzen lévő vonalkód szerinti raktárba, vagy üzletbe és kérem az én konkrét szalámimat, ha éppen pont azt akarom. Vagy persze kérek egy másikat valahol. És meg is kapom!! Vagy nem szalámit kérek, hanem olajat, akármit, ami ott van fedezetként mögötte. Vagy egy tévét - mert aki eladja a tévét, az kap/hat/ mondjuk 50 kiló kolbászt érte.
Vagyis olyan pénz forogna közkézen, amely mögött MINDIG ott van a fedezet, másképpen: MINDIG VAN MÖGÖTTE KÉZZELFOGHATÓ VALÓDI FEDEZET!!! És szó és betű szerint ÉLETET JELENTŐ FEDEZET!!!!
Mondanom sem kell, hogy a fedezet köre bővíthető, csak a lényeg, hogy alapvető szükségletekkel kapcsolatos termék, áru, esetleg valamilyen közszolgáltatás legyen!!!
Na, ez az, ami hazavágná a jelenlegi teljesen, tökéletesen és maradéktalanul FEDEZETLEN papír-bankszámla-hitelpénzt, és természetesen azt a felfújt hitelezési rendszert és kamat-világot is, amely a munka nélküli sápszedés mocsárvilága és amely mindig és törvényszerűen menetel a gazdasági összeomlás és katasztrófa felé, mert nem tud nem arra masírozni.
By the way: elgondolkodtak már azon, hogy a hitelnek – azaz: A HITELNEK – milyen szerepe van a pénzromlásban, az árak felfújásában???
Most gondolkodjunk el egy pillanatra egy olyan világon, ahol nincs hitel.
Ekkor az árut csakis valós áron/értéken lehet eladni. Hiszen a vásárló zsebében nem KÖLCSÖNVETT pénz van, hanem a valódi és kutyakeservesen megkeresett pénze, amit nem háromszor, de tízszer meggondol majd, hogy mire költi el?!?!
Ha tehát el akarsz neki adni valamit, annak nagyon jó áron kell “árulva lennie”!
Lehet, hogy egy most 7 milliós autó csak 1 millióba kerülne ez esetben???
Ja, hogy a cégek tulajdonosai nem kaszálhatnának akkora hasznot, mint most - helyesbítek: a bankok nem kaszálnának annyi profitot?? Mert nem a cégeknél csapódik le és ki a haszon java, hanem az őket finanszírozó bankoknál.
Hát, lehet.
Mi az? (találós kérdés): száz döglött bankár úszik lefelé a Dunán. Válasz: nem tudom, de nem rossz kezdet!
Mindenesetre, ha Nagycenken járnak, ne felejtsenek egy vesszővel jó Széchenyi Istvánunk sírjára egyet odacsapni – csakis a Hitel megírása miatt...
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy jó esetben - részben követve a "jó magyar szokást" - azonnal azzal fognak jönni, hogy mindez MIÉRT NEM VALÓSÍTHATÓ MEG?, részben - kevésbé jó esetben, habár ez engem teljesen hidegen hagy - lehülyéznek, leőrültöznek, lekreténeznek majd - utóbbi esetben mindazok, akik a jelenlegi pénzrendszernek és pénzvilágnak abszolút haszonélvezői.
Mindkét társaságnak csak annyit mondok, hogy egyet ne mondjanak rám: hogy én “feketeseggű” vagyok! Mert akkor kénytelen lennék azt üzenni neki, hogy nyalják fehérre!! (Ezt a poént is nagyapámtól hallottam kb. háromévesen...😊 😊 😊 )
Summa summárum: amíg nem szabadulunk meg egyszer és mindenkorra, azaz végleg a külső államadósságtól ÉS amíg nem lesz VALÓDI SAJÁT PÉNZÜNK - addig lehet itt sírni-rívni, fogakat csikorgatni, akinek van: szakállt, bajuszt tépdesni - de nem lesz előrelépés sehova, soha, semmikor.
Gondolom rájöttek, hogy a belső államadóssággal sem más a helyzet: merthogy azt is fel kell számolni, de mielőbb.
Summa summa summárum: a Magyar Államnak VISSZA KELL VENNIE A SAJÁT PÉNZ KIBOCSÁTÁSÁNAK A JOGÁT. És nem egy “”””Nemzeti”””” “”””Bankon”””” keresztül, hanem KÖZVETLENÜL.
Az Államnak ugyanis – ha tényleg szuverén?!?!?! - a legelső főkegyúri joga: A SAJÁT PÉNZ KIBOCSÁJTÁSÁNAK A JOGA!!!!!
És annyi pénz kibocsájtásának a joga – a fentiek szerint – amennyit jónak lát.
És nem amennyit a “Vöröspajzsosok” látnak jónak.
Nehéz szívvel írtam én le ezt ide: merthogy két év múlva (2026-ban) lesz kerek ÖTSZÁZ éve annak, hogy egy magyar király és okos és szeretett felesége (aki egy Habsburg volt Máriaként, de azóta sem volt olyan jó Habsburg ebben az országban) ezt próbálták itt megvalósítani, hogy aztán az ettől megrettent nyugati “Fukarok” cserébe ránk uszítsák a “rossz testvéreket”, a törököket, ezzel elindítva hazánk máig töretlenül tartó végromlását, persze csakis nevelő célzattal.
Attól tartok, a mai “Fukarok” sem lesznek restek keresni újkeletű “rossz-testvéreket”...
De azért II. Lajos mégis elment Mohácsra - és máig nincs lovasszobra a világ egyik legszebb - habár legpipogyább - Parlamentje előtt...
Szóval itt a ló - hajlandó felülni rá valaki és ellovagolni rajta “Mohácsra”???.....

Gerry 2024.02.14 1316 olvasás 17 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

17 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Gerry
    Szerintem most van itt az ideje annak, hogy azt a verset, amit egyik öreg barátom írt és elküldött nekem jó ideje ez év elején), hogy továbbítsam - persze eddig nem tettem meg - most mégis továbbítom itt - ez alatt az írás alatt, mert remélhetőleg ez el is jut öreg barátom fiának az asztalára vagy a komputerének a kijelzőjére. Szerintem az öregek nem ismerik már jól ezt a világot, meg a gyereküket sem.... de ezt nem mondtam neki, azt gondolta volna rólam, hogy félek továbbítani vagy 'úgy gondolom, hogy a leírt gondolatai csupán kukába.... Pusztába kiáltó szavak.
    Azzal viszont tisztába vagyok, hogy a fia nevét címzettként ide nem írhatom ki, mert akkor még a végén engem is begyűjtenek, mint Imrét oly' hosszú ideje. Ezért a verset csak beírom ide, aztán a sok miniszter amikor elolvassa, tudni fogja, hogy nem neki szól, mert vagy nincs apja, vagy letagadja, vagy nem beszélnek sok éve, esetleg sejti valamelyik, kinek írhatták, mert rá nem vonatkozik az tuti... és különben is ... miért ne olvashatná el mindegyik? Egy apa levele - verse esetleg rá is hat. Vagy nem. De ez legyen az õ dolga.
    Én - itt - nem mondhatok el egyikért se imát... az legyen azok dolga, akik majd ott lesznek a legfelsőbb bíró előtt.

    ÉS A VERS:

    Idézet


    A miniszter apja
    ...öregapa, aki büszke fiára,
    fontos politikus ma ez így járja!

    'reggelt fiam!
    Új évre ébredünk, jól aludtál? - mondd!
    Szeretlek fiam, hiszem; Jól neveltelek.
    Megint egy év elmúlt, végén ott a pont.
    Mostanában nem sokszor beszéltem veled.

    Hogy vagy fiam? Nyugodt még az életed?
    Harc, néha győzelem új és új problémák,
    hogy megértsék mit teszel, nem kérheted,
    mögötted a hangok ujjongók vagy durvák.

    Mi újság az Országházban? Néha látlak
    ahogy komor arccal, szótlanul figyelsz…
    Nyoma sincs ott egyetlen régi barátnak.
    A hiénák közt minden szavadra ügyelsz.

    Utad járatlan, kikövezve pokol köveivel.
    Jövőd ködben hol megpihenni sincs időd.
    előre rohansz mögötted szörnyetegekkel.
    Meddig bírja ezt még fogyatkozó erőd?

    Régen zengett a hangod, most némán ülsz.
    Féltelek fiam! Tudod-e mi lesz a vége?
    Miért aludt el lelkedben a lángoló tűz?
    Mikor veszett el szíved utolsó reménye?

    Úgy mondtad régen, Te megvéded a hazát!
    "Egy mindenkiért!" - Az az egy te leszel.
    Országot akartál, de a sorsa ma gyalázat.
    Jóslatod halott abban már te sem hiszel.

    Kérdeztem, fiam, van még nekünk hazánk?
    Ha mégsem, konokságod ment meg téged,
    vagy kötél jut neked, …egy rugalmas faág.
    Milliók sorsát látva az ember mit remélhet?

    Indulj fiam! Forró kávéd és reggelid kész.
    Áldásom kísérjen! A világ még rád figyel,
    de szívem érted reszket s iszonyú nehéz;
    Félek; Az öl meg aki ma dühödten irigyel.
    - 2024. 02. 14. 22:28
    • Gojpofi
      Az apák akkor is szeretik a gyermekeiket amikor azok nem érdemlik meg.
      Az apák soha nem akarják elfogadni, hogy ártatlanból lesz a gyilkos is.
      - 2024. 02. 14. 22:38
  • G
    "Nem a győzelem a fontos, hanem az őszinte részvétem."
    Besenyő Pista bácsi

    Magyrael Állam kormánya:
    Orsos, Gulyás, Lázár, Rogán, Varga, stb.
    Ebből érdekes módon, Rogán hasonló fizimiskával rendelkezik, mint Berija népbiztos, Sztálin valamikori jobbkeze.(de a többi se kutya)
    Az állam, tulajdonképpen egy erőszakszervezet.
    Ennek az erőszak szervezetnek kifelé az első, látható csapata a rendőrség.
    Ezt a csapatot jelenleg, a Magyrael Állam, cigányokkal szeretné feltölteni.

    Magyrael országban több millió jól, vagy kevésbé jól fizetett bürokrata végzi a dolgát, nem teremtve az égvilágon semmit, ami bármi értéknek az alapja lenne, csak burjánzó bürokráciát.
    Magyrael országban több millió nyugdíjas él, aki munkás életében még abban reménykedett, hogy valami értékteremtő új generáció veszi majd át szerepüket.
    Magyrael országban több millió cigány, és elcigányosodott proli lakozik, rászorulva az élősködő pénzrendszerre, potyázásra.

    Ki lenne itt képes bármilyen változásokra, és kiért ........
    - 2024. 02. 15. 15:52
    • D
      1492. Granada. A spanyol rekonkviszta teljes győzelme. Addigra "Spanyolország" (azért az idézőjel, mert itt most inkább a fogalom által lefedett területre gondolok) szinte teljesen el volt "mórosodva" (arabosodva) és - ÉS - zsidósodva. De próbáld ezt egy mai spanyolnak az arcába vágni - nem fogod megköszönni, amit ezért kapni fogsz. Úgyhogy nem fogjuk megúszni, hogy lóra kapjunk és ellovagoljunk rajta Mohácsra, megvívni újra a csatát és megpróbálni - ezúttal - nyerni. Azokkal, akik csatlakoznak hozzánk - nem nézve honnan jönnek, milyen valagból bújtak elő??....
      - 2024. 02. 15. 18:46
  • G
    Laci,

    De jó történelmi példát dobtál be.
    1492 Spanyolország.
    Katolikus Izabella, és a katolikus spanyoljai? kiűzték a mórokat, és a zsidókat Spanyolországból?
    Izabella és férje, Aragóniai Ferdinánd, rögtön a kezdetben, az első pénzügy miniszterük már zsidó volt.

    Kolumbusz első útját már ő finanszírozta. Aztán a katolikus? spanyolok, pénz és arany éhsége milyen borzalmakat, és népirtásokat hozott Közép és Dél Amerikában, azt már nagyon szeretné a világ elfelejteni.
    Mint mondod, kapjunk lóra .......
    - 2024. 02. 15. 20:34
  • G
    Laci te hallod e? Azért ezt a pénzt megnézném: az egyik felén Posta Imre arcképe a másikon meg egy nagy kolbász. Afrikában vannak banánköztársaságok, mink majd leszünk szalámiköztársaság vagy kolbászkirályság? Akinek a legnagyobb van az lesz a kolbászkirály? Ha valaki felhalmoz otthon 1 millió kolbászpengőt annak van szavatossága? Mert mondjuk a kolbásznak van. És ha valaki 5 évig csak gyűjti honnan lesz annyi kolbász? Csak nehogy úgy járj mint Amerika a franciákkal mikor követelték az aranyukat azt több volt a papír, mint az arany. Azért azt is megnézem mikor mondjuk elmész mondjuk Csehországba 4 vagon szalámival utána meg hazajössz egy vagon vassal. (Na nem fokozom, mert már fáj a röhögés. Azért ne szívd mellre! ) Komolyabban: biztos, hogy kell pénz belföldi árucserére? Külföldire mindenképp, arra jó az arany vagy adott esetben nyersanyagon vagy készterméken szerzett külföldi valuta. Na de belföldön? Élelmiszerben lehet fizetni cetli nélkül is, úgy volt az régen is, hogy a pásztor pl. a nyáj levágása után kapott adott mennyiségű húst, melléje egy-két véka búzát, lencsét vagy ami éppen volt. Ha élelmiszerhiány van és arany áron megy az élelmiszer akkor egy kolbászcetli nem old meg semmit,addigra már túl késő. Régen egy jobbágytelek 1 hold volt belterületen, külterületen még hozzá 25-30 hold, ezen felül adott esetben legelő, erdőhasználati jog stb. 7 évenkénti föld újrafelosztás mivel a család mérete nőhetett vagy csökkenhetett. Szerintem nem kell újra feltalálni a kereket. Történeti alkotmányunkban mindenre van precedens, csak elő kellene venni és ott folytatni ahol még nem volt javíthatatlanul elb.szva, ez kb ott lehetett amikor még volt foki gazdálkodás. Az már más kérdés, hogy ez az egész ország mára már nagyon úgy tűnik, hogy javíthatatlanul el van b.szva.
    - 2024. 02. 15. 21:29
    • D
      Kedves Barátom!<br />Én azt írtam volt, hogy le fognak hülyézni, meg azzal jönnek, hogy MIÉRT NEM valósítható meg az ötletem.<br />Hát köszi, ezek szerint bejött a jóslatom.<br />Abban azért ne legyél biztos, hogy Csehországban nem örülnének nagyon - adott esetben - négy vagon szaláminak??!!?? ....:)))))))))))))))))))<br />És bizony a jelek szerint olyan világot élünk, hogy lassacskán a kereket is újra fel kell találni.<br />Most lerántom magamról a leplet!<br />Volt egy kis csel a cikkemben: természetesen nem a kolbászfedezetű "pimre" a lényeg - hanem a külső államadósság felmondása/lejárttá tétele ÉS a valódi saját pénz kibocsájtási jogának a visszaszerzése!!!<br />Mert ez a legfontosabb, mondhatnám ez minden megoldási kísérlet origója (alfája és omegája - megjegyzem itt lóg előttem apám Omega karórája - csekély 80 éves darab és egy héten maximum (!!!) 1 perc késést hoz csak össze - pedig abszolút mechanikus, felhúzós darab!! - régen (is) tudtak még jót gyártani - tőlem lehet ilyen karóra is a "pimre" fedezete...:)))))))))))))<br />Szóval azt is mondhatnám, hogy Te intelligens vagy - de én meg kreatív.<br />És - ne haragudj meg - nem cserélnék veled.<br />Minden jót neked!
      - 2024. 02. 16. 13:58
      • G
        Örülök, hogy kreatív vagy. Ahogy én ismerem magam nálam sem hiánycikk a kreativitás. A külső adósság felszámolása és a saját független pénz valóban nagyon fontos. Ennek megvalósítása nem igényel ilyen körmönfontságot. Van egy közös ismerősünk akinek az ismerőse már régóta elmondta, hogy ezt hogyan kellene csinálni: Az országot vezető szemetet el kell távolítani, az új vezető kiáll, határok lezárva, minimum 200 ezer fős honvédség elfoglalja a pozícióit, az államadósság egy tolvonással megszüntetve nem fizetünk senkinek egy petákot se, atomsilókban rakétát élesíts, aztán utánunk a vízözön!
        - 2024. 02. 16. 21:50
        • D
          Nézd, ezt én magamtól kínlódtam ki, de elismerem, hogy vannak, voltak mások is, akik így, vagy nagyon hasonlóan godolkodtak erről a kérdésről. Azt gondolom, hogy nem árt ezt ismételni (nem is lehet elégszer ismételni - mert mindig vannak "újszülöttek", akiknek minden új...). Egyébként egyetértünk.
          - 2024. 02. 17. 09:54
          • G
            Egyébként nem hülyéztelek le. A haza jobbátételén gondolkodsz, ez mindenképpen tiszteletet érdemel. Bárcsak minél több ember ezen lenne, és olyan emberek lennének döntési pozíciókban, akik ezt tartanák céljuknak és nem csak megjátszák azt. Szerintem csak együtt gondolkodunk itt, ahogy azt te is megfogalmaztad, még akkor is, ha bizonyos dolgokról más a véleményünk, mivel eleve más háttérel rendelkezünk. Ezért hát nem értem, hogy egyesek - meg kettesek- miért nem értik azt, hogy a PI kör szellemi műhely és olyan szellemi töltet, ami előre viheti közös sorsunkat, még akkor is, ha bizonyos vélemények nem is szimpatikusak elsőre vagy élesen vannak megfogalmazva.<br />Visszatérve egy új pénzügyi rendszer megalkotásánál tényleg mérlegelni kellene, hogy milyen mértékben és miért lenne szükség pénzre. Megalkotásánál el kellene kerülni a múlt hibáit, és létrejötekor illeszkednie kell a gazdasági rendszerhez. Ehhez pedig azt kellene eldönteni először, hogy milyen gazdasági rendszer lehetne az amiben élhető és fenntartható módon tudnánk élni. Nagy szavak ezek amikkel a mostani elit is szívesen dobálózik és jól eldöntik helyettünk, hogy milyen kísérleti telep lenne nekünk a legjobb, és agyba főbe nyomják nekünk új világrendesen a propagandát, és mégsem vádolja őket senki altokmányos rend erőszagos megváltoztatásáért.<br />Véleményem szerint egy fenntartható gazdasági rendszernek a lehető legnagyobb mértékben önfenntartónak kell lennie, már csak ebből adódóan is fenntartható. Az önfenntartásnak pedig a lehető legnagyobb mértékben meg kellene valósulnia nem csak közösségi, hanem egyéni szinten is. Nemrég falun, sőt sok helyen városon is még mindenkinek volt a lehetőségeihez mérten háziálata, veteményese és nem a rendszertől függött vagy attól várt mindent. Mára már más lett szokássá. És ez egy fontos pont: a szokás. Valaha a szokásjog volt az ami a jogban és a bíráskodásban Magyarországon a legfontosabb volt. A szokásjog alapja a nemzeti közmegeggyezés, tehát az erkölcs azon normái amik egy közösség számára egyéni és kollektív módon is elfogadhatóak. Egyre többen hivatkoznak most a szkítákra, szkíta erkölcsre. Történeti alkotmányunk, nemzeti emlékeztünk szkítáktól eredeztet minket és szokásjogunk alapjának a szkíta erkölcsöt tartja. Szokásaink, erkölcsiségünk pedig tőlünk függ. Mi hagytuk ott azt, és csak mi lehetünk, aki újra felfedezi és felveszi. Távol kerültem a kiindulóponttól, csak azt akartam kifejezni, hogy milyen mélységekig elmehet ez az apró kérdés. Merthogy a pénz eszköz legalább is az én szememben mindig is az volt, és nem mindegy hogy az eszköz használja az embert, vagy az ember az eszközt. Tehát a gazdasági rendszernek önnfentartónak kell lennie. Ezenfelül a bányászható alapanyagoknak és erőforrásoknak abszolút állami monopólium alá kell tartozniuk. Azok bányászatának jogát bérbeadni szigorúan tilos. Így volt ez a középkorban is aztán már akkor is megjelentek az önjelölt jó tanácsadók, akik azt mondták, hogy ez hatásosabban működik, ha bérbe van adva. És nézzük meg a 20.századot, ugyanez privatizáció címszó alatt, egy történelmtanár a miniszterelnök és nem esek le neki, hogy ez ugyanaz. Na ezért fontos a történeti alkotmány és azért írtam, hogy a múlt hibáit már ne kövessük el újra.<br />Na és itt most abbahagyom, ha be nem is felyezem mert holnap 4:30kor kelés megint, de talán még lesz folyt. köv.
            - 2024. 02. 17. 23:54
            • D
              Kb. 100/100! Egyetértek, inspiráló volt, amit írtál, köszönöm!
              - 2024. 02. 18. 10:19
      • Dance Monkey
        - 2024. 02. 17. 18:15
  • V
    És ott vannak a kínaiak is:
    A letelepedésikötvény-üzlet kínai kulcsalakjához kötődő cég milliárdokat fizetett be korábban a már Rogán-közeli családhoz köthető cégekbe
    https://telex.hu/gazdasag/2024/02/13/...k-reszveny
    - 2024. 02. 16. 11:23
  • M
    Sziasztok megoldásokon gondolkodók!
    Úgy gondolom, a javaslataitok azon Emberek között működhetne, akik igazán Emberek.
    Nagyon optimista Ember vagyok, és bevallom, néha még mindig naiv.
    Tapasztalatom, hogy a kisebb környezetemben, akár település szinten, akár ország szinten már az emberek oly nagy része meg van vezetve, el van kényelmesedve, hogy ezen javaslataitokat már meg sem értenék, nemhogy azt gondolkodnák róla, hogy JÓ.
    Hogyha nek-TEK köszönhetően ez megvalósulna, és kiderülne, hogy a Ti ötlete-TEK volt, Ti-TEKet feszítenének először keresztre! Kiabálnák felé-TEK, hogy "Hol itt a jó világ? Amit ígérte-TEK? Többet kell dolgozzunk, és nincsen nyaralás, wellness, repülőutak, éttermi zabálások, MINDENT házhozrendelések, fesztiválok és sorolhatnánk...!" A ma emberének (sajnos) EZ jelenti azt, hogy JÓ. Sőt! Még ez sem! A feldoroltak közül mindent élveznek, de mégsem jó semmisem!!! Hát akkor hogyan lenne jó nekik az önfenntartás? Az nem ingyen sör!
    Kiknek akarnátok megmenteni EZT? Csak időhúzása, késleltetése ennek a felszínes, mű világnak, ami zajlik. Nyújtják a rosszat, mint a rétestésztát, ahelyett, hogy tarlóra égetnék, mint a kaszálót, hogy ÚJ élet sarjadhasson.
    Jómagam legszívesebben meggyorsítanám ezt.
    Nem fogyasztani, csak a legminimálisabbat ebből a rendszerből. Ami már nem éri meg nekik. S már össze is omlott a kártyavár. De még mindig wellnesseznek, éttermekben zabálnak, olcsó pénzért repülgetnek a zemberek! Ez mind meghosszabbítása a rossznak, lassítása az összeomlásnak.
    Termelje-TEK ÉL-elmet, ÉLET-elemet, főzze-TEK otthon, járjatok biciklivel vagy gyalog, esetleg tömegközlekedéssel. Javítsátok vagy javíttassátok meg a megjavítható házat, autót, műszaki eszközt, ruhát, cipőt stb... Vágjátok le egymás haját, varrjátok meg egymás ruháit, segítse-TEK egymásnak, hogy minél kevesebb pénzt használhassatok! LegyeTEK TERM-észetesek, TEREMTETT lelkek! Nincs szükség műkörömre, hajfestékre, műszempillára, szoláriumra, zumbára. Ezek nélkül szebbek vagytok!
    És a legfontosabb! Szeresse-TEK!
    Ezeket adjátok át gyerekei-TEK-nek!
    Belőlem ezek jöt-TEK ide.
    - 2024. 02. 18. 11:59
    • H
      Sajnos igazad van. De hát Babits Mihály örökbecsű költeményében, a Jónás könyvében az Úr mit is mond Jónásnak, amikor sokszenvedése után azt látja, hogy az Úr mégis megkegyelmezett Ninivének?:
      "

      S monda az Ur Jónásnak: "Lásd, valóban
      méltán busúlsz s vádolsz-e haragodban
      a széleslombu, kövér tök miatt,
      hogy hűs árnya fejedről elapadt?"
      S felelt, kitörvén Jónásból a méreg:
      "Méltán haragszom azért, mígcsak élek!"

      És monda akkor az Isten: "Te szánod
      a tököt amely egy éjszaka támadt
      s egy másik éjszaka elhervadott;
      amelyért kezed nem munkálkodott;
      amelyet nem ápoltál, nem neveltél,
      lombja alatt csak lustán elhevertél.

      És én ne szánjam Ninivét, amely
      évszázak folytán épült vala fel?
      melynek tornyai vetekedve kelnek?
      mely mint egy győztes harci tábor terjed
      a sivatagban, és utcái mint
      képeskönyv amit a történet irt,
      nyilnak elém? Ne szánjam Ninivének
      ormát mely lépcsőt emel a jövőnek?
      A várost amely mint egy fáklya égett
      nagy korszakokon át, és nemzedékek
      éltek fényénél, s nem birt meg vele
      a sivatagnak annyi vad szele?
      Melyben lakott sok százszor ezer ember
      s rakta fészkét munkálva türelemmel:
      ő sem tudta, és ki választja széllyel,
      mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?

      Bizd azt reám, majd szétválasztom én.
      A szó tiéd, a fegyver az enyém.
      Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
      Ninive nem él örökké. A tök sem,
      s Jónás sem. Eljön az ideje még,
      születni fognak ujabb Ninivék
      és jönnek uj Jónások, mint e töknek
      magvaiból uj indák cseperednek,
      s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi
      az én szájamban ugyanazt jelenti."

      Igy szólt az Ur, és Jónás hallgatott.
      A nap az égen lassan ballagott.
      Messze lépcsős tornyai Ninivének
      a hőtől ringatva emelkedének.
      A szörnyü város mint zihálva roppant
      eleven állat, nyúlt el a homokban."

      És még egy idézet és ez a lényeg lényeg:
      "Halld, Hatalmas!
      Hires Bosszuálló, szavamra hallgass!
      Elküldtél engem, férgekhez a férget,
      kik ellenedre s fricskád nélkül éltek.
      Én inkább ültem volna itt a pusztán,
      sorvadva, mint ma, gyökéren és sáskán.
      De böjt s jámborság néked mint a pélva,
      mert vétkesek közt cinkos aki néma."
      - 2024. 02. 19. 13:29
  • M
    Hesslermarsall, köszönöm, hogy válasszal tiszteltél. Jók az idézetek.
    Az "Ur" az egyenesekre és bátrakra kiváncsi, és úgy tűnik azokat próbálja meg leginkább az életben.
    Én is ideteszek egy lényeges idézetet: "Az igazság az, hogy kisebbségi sorsban csak a tudatlanok meg a gonoszok élnek. A tudatlanok azért, mert ők nem ismerik az igazságot, s ezáltal nem tudják, hogy az ember, minden ember, mindössze annyit ér ezen a földön, mint amennyit Isten jóságából visszatükröztet embertársaira. A gonoszok pedig azért, mivelhogy ők nem tükröznek mindebből semmit, és így nem is érnek semmit. Akárcsak a megvakult tükör, amit szemétre hányt az ember... Tizenötmillió semmit, húszmillió semmit hiába teszel össze, hiába adsz egymáshoz, az eredmény továbbra is csak semmi. Míg egy, egyetlenegy ember az Isten oldalán többséget jelent, milliókkal szemben is!"...
    "Mert a tükör, még ha homályos is, még ha gyönge is, de csak azt tükrözheti vissza, ami előtte van..." (Wass Albert)
    - 2024. 02. 19. 19:08
    • H
      A legutolsó mondat a lényeg: "vétkesek közt cinkos aki néma".<br />Ez kb. a magyar irodalom egyik - ha nem 'a' - legfontosabb mondata.<br />Sajnos ez az ország döntő részében "cinkosok" országa - mert ők vannak túlnyomó többségükben itt.
      - 2024. 02. 20. 18:19

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése