Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Mai találós kérdés...

Kedves Kedvesek! Az alábbi szösszenetet csak kiollóztam egy könyvecséből... Dátum 1896. Mi lehet ez? Mi az ami ebből nem vált valóra? A kérdés csak költői. Az Utazó

III. Jegyzőkönyv
31. Az a cél, amelyet kitűztünk magunknak, amint ezt önökkel ma márközöltem, már csak néhány lépésnyi távolságban van.
Már csak kis utat kell megtennünk, akkor a jelképes kígyó köre - népünk szimbólumának (jelképének) köre - zárva van.

Ha az a gyűrű egyszer zárva lesz, akkor valamennyi európai államot erőteljes csavarpréssel°szorítja majd össze.

32. Korunk alkotmányainak mérlegserpenyői nemsokára ki fognak fordulni; mert pontatlanul állítottuk be őket avégből, hogy ne jussanak nyugvópontra. Gondoskodunk róla, hogy ne hagyják abba az ingadozást mindaddig, míg emeltyűjük felmorzsolódott. A gójok azt hitték ugyan, hogy elég keményre kovácsolták a mérleggerendát és mindig arra vártak, hogy a mérleg egyensúlyba fog kerülni. De a mérleggerendát, amely a mérlegserpenyőket tartja, a nép képviselői nyugtalanságban tartják, akik korlátlan és felelőtlen hatalmuk által mindenféle ostobaságra ragadtatják magukat. Ezt a hatalmat a rettegésnek - a terrornak - köszönik, amely behatolt a palotákba. Minthogy az uralkodók nem férkőzhetnek a nép szívéhez, ennélfogva arra sem képesek, hogy a néppel megértessék magukat és a hatalomra éhesek ellen felfegyverkezzenek. Miután az uralkodók látható hatalmát elválasztottuk a tömegek láthatatlan hatalmától, ennek folytán mindketten elvesztették jelentőségüket; mert mindegyik egymagában gyámoltalan, mint a vak bot nélkül.

33. Avégből, hogy a hatalom letéteményeseit a hatalmukkal való visszaélésre Indítsuk, minden hatalmat kijátszottunk egymás ellen, amennyiben függetlenség utáni szabadelvű törekvésüket fejlesztettük ki. Minden vállalkozási szellemet ebben az értelemben igyekeztünk éltre kelteni, felszereltünk minden pártot, az uralkodó hatalmat minden nagyravágyás céltáblájává tettük; az államokból küzdőteret csináltunk, amelyeken minden lázadás lejátszódik; még csak egy kis türelem és a lázadások és az összeomlások általános jelenségek lesznek.

-16-

34. Fáradhatatlan fecsegők a népképviseletek és az állami hivatalok gyűléseit a szónoki versenyek nézőtereivé változtatják át. Arcátlan újságfirkoncok, lelkiismeretlen gúnyírók (pamfletisták) nap-nap után támadják a kormány képviselőit. A hatalommal történő visszaélés végül meglazítja az állam alappilléreit és előkészíti azok összeomlását. Egy felkorbácsolt tömeg csapásai alatt minden romba fog dőlni.

35. A népeket a szegénység, amely erősebben hat a rabszolgaságnál és a jobbágyságnál, nehéz munkára ítéli.
A rabszolgaságból és a jobbágyságból az egyik vagy a másik úton ki tudták magukat szabadítani, a nyomorból azonban nem tudnak megmenekülni.

Mi az alkotmányokba olyan jogokat ékeltünk be, amelyeknek a tömegek részére beképzelt jelentőségük van, azonban nem valóságos jogok. Minden ún. „népjog” csakis a képzeletben van meg, azokat sohasem lehet átvinni a valóságba.

36. Mit használhat ez a dolgozó munkásságnak, amely kemény munkával tartja fenn életét, hogy néhány fecsegő elnyerte a jogot a szónokláshoz és hogy az újságfirkoncok igaz híreken kívül még minden ostobaságot is összefirkálhatnak. A munkásságnak az alkotmány a valóságban nem nyújt más előnyt, mint azokat a szegényes morzsákat, amelyeket neki asztalunkról odahajítottunk avégett, hogy reánk és képviselőinkre szavazzon. Jogok a népállamban: ez a valóságban csak keserű gúny a szegény ember részére. Ezeket a jogokat nem is gyakorolhatja hely esen, mert naponként ott áll a munka taposómalmában, amely alig nyújtja neki .ha szükséges mindennapi kenyeret. Egyetlen munkás sem számíthat biztonsággal Állandó munkabérre, a munkás a gyártulajdonosok kizárásaitól és munkatársai sztrájkjaitól függ.

37. A nép befolyásunk alatt szétrombolja a nemesség uralmát. Ez már saját érdekéből, amely elválaszthatatlanul egybe van kapcsolva a nép jólétének alapjaival, a nép természetes védelmezője és táplálója. A nemesség megsemmisítésével a nép meggazdagodott szerencsefik uralma alá jutott, akik irgalmatlan szolgaság jármát rakták a munkások nyakába.

38. Mi bizonyos tekintetben a munkások megszabadítóiként jelenünk meg ebből a szolgaságból, amennyiben
felszólí tjuk őket, hogy szocialistákból, anarchistákból és kommunistákból álló seregünk soraiba lépjenek.

Ezeket az irányzatokat elvből támogatjuk, állítólag testvériségünk szabályai alapján, amelyek társadalmi szabadkőművességünk általánosan emberi kötelezettségében gyökereznek. A nemességnek, amely jog szerint igénybe vette a munkásság teljesítményeit, természetes érdeke megkívánta, hogy a munkások jóllakottak, egészségesek és erősek legyenek.

39. Mi azonban éppen az ellenkezőjét akarjuk: tudniillik a gójok elsatnyulását. Hatalmunk a. munkás állandó rosszultápláltságán és gyöngeségén alapszik. Ebben az állapotban alá kell magát vetnie akaratunknak, minthogy nem találja meg sem az erőt, sem az akaratot, hogy ellenszegüljön.

40. Éhség a pénzhatalomnak sokkal biztosabban megszerzi a munkások feletti uralmat, mint ahogyan ezt a nemességnek megadta a király nyújtotta törvényes hatalom. A tömegeket a szükséggel és az ebből fakadó gyűlölséggel hozzuk mozgásba; ezek segítségével eltávolítottunk mindenkit, aki útunkon akadályoz bennünket.

-17-

41. Mihelyt elérkezett világuralkodónk megkoronáztatásának ideje, ezek a

tömegek el fogják seperni mindazt, ami még útunkat állhatná.

42. A gójok már nem tudnak gondolkozni a mi tudományos tanácsaink nélkül. Ez okból nem ismerik fel annak sürgős szükségszerűségét, amihez, ha uralmunk meg lesz szilárdítva, múlhatatlanul ragaszkodni fogunk: a népiskolákban prédikálni kell az egyetlen igaz tudományt, mindegyik közül a legfontosabbat, ti. az élet tásadalmi szerkezetéről szóló tant, amely megköveteli a munkamegosztást és ebből folyólag az embereknek osztályokba és kasztokba sorozását. Feltétlenül tudomására kell hozni mindenkinek, hogy az emberek egyenlősége a különféle ténykedések egyenlőtlen fontossága folytán ki van zárva. A törvény előtt különféle felelősségnek kell fennállani; mert nem lehet követelni ugyanazt a felelősséget egy embertől, aki tettei által csak saját jó nevét bélyegzi meg.

43. Az élet társadalmi szerkezetéről szóló igazi tan, amelyet a gójok előtt titokban tartunk, azt mutatja, hogy szellemi tevékenységnek és testi munkának az emberek határozott közeire kell korlátozva maradnia, mert különben az előképzettség és a foglalkozás között fennálló aránytalanságokból emberi szenvedések forrása fakad. Ha a népek magukévá tették ezeket a tanokat, akkor önként alá fogják vetni magukat a hatalmasságoknak és az ezek által az államban életbeléptetett rendnek. A tudomány mai állása és amaz irányzat mellett, amelyet mi a tudománynak adtunk, a nép vakon bízik a nyomtatott betűben és a beléjük oltott tévtanokban, korlátoltságában ezért gyűlöl minden kasztot, amelyet maga fölött levőnek vél, mert félreismeri annak jelentőségét.

44. Ennek az ellenségeskedésnek a bekövetkezendő gazdasági feszültségnél, amely minden tőzsdeügyletet és iparágat meg fog bénítani, még lényegesen ki kell élesednie. Minden általunk hozzáférhető rejtekúton és a pénz segítségével amely kizárólag kezünkben van,

általános gazdasági feszültséget fogunk előidézni, ezzel egyidejűleg minden európai országban a munkások egész seregeit fogjuk az utcára dobni.

Ezek a tömegek szívesen fogják kiontani azok vérét, akiket együgyűségükben ifjúságuk óta irigyelnek és akiknek azután minden jószágát elrabolhatják.

45. Embereinket azonban nem fogják megtámadni, mert tudni fogják a támadás pillanatát és ezért idejekorán intézkedni fogunk embereink védelméről.

46. Bebizonyítottuk, hogy a haladás minden gójt be fog vezetni az ész birodalmába. A mi erőszakuralmunk tudni fogja a módját, miként kell okos szigorral minden lázadást elnyomni és a szabadelvűséget az állami élet minden ágából kiszorítani.

47. Miután a nép észrevette, hogy neki a szabadság cégére alatt különféle kedvezményeket nyújtunk, azt hitte, hogy ő maga az úr és a hatalmat magához ragadta. Mint minden vak, természetesen ő is a nehézségek tömkelegére bukkant, amelyekből saját erejével nem tudott kievickélni. Vezetők után való keresgélése közben nem jutott eszébe, hogy

vissza kellene térnie régi vezéreihez, hanem ehelyett a hatalmat lábaink elé helyezte. Gondoljanak a Franciaországban bekövetkezett összeomlásra, amely tőlünk megkapta a „nagy” nevet. Előkészítésének titkait teljesen ismerjük, mert hiszen az a mi kezeink műve volt.

-18-

48. Ezen időpont óta a népeket egyik csalódásbál a másikba vezetjük avégből, rogy tőlünk is elforduljanak és a Cion véréből származó uralkodót ünnepeljék üdvrivalgásaikkal, akit mi készítünk elő a világ számára.

49. Jelenleg, mint világhatalom, megsebezhetetlenek vagyunk; mert, mihelyt az egyik állam megtámad bennünket, más államok állnak helyt értünk. Érinthetetlen pozícióinkat előmozdítja a gój népek végtelen alávalósága, akik a hatalom előtt csúsznak-másznak, a gyöngékkel szemben azonban irgalmatlanok, a vétségeket kérlelhetetlenül megbüntetik, a gonosztevőkkel szemben ellenben elnézők, egy szabad társadalmi rend ellentmondásait nem akarják tűrni,

a vértanuságig béketűrően elviselnek egy merész uralomból kiinduló erőszakosságot.

Visszaéléseket tűrnek a jelenkor diktátoraitól, a miniszterelnöktől és a kamarai elnöktől, amelyek legcsekélyebbikéért húsz királyt fejeztek volna le!

50. Mivel magyarázható meg ez a sajátságos jelenség, a tömegeknek ez a következetlen magatartása látszólag egynemű eseményekkel szemben? Azzal magyarázható meg, hogy ezek a diktátorok képviselőik által bebeszélik a népnek, hogy szándékosan károsítják meg az államokat, még pedig magasabb cél elérése

érdekében. A cél: a népek általános jóléte, azok testvériesülése, kölcsönös kötelezettség (szolidaritás) és egyenlőség. Azt természetesen nem mondják meg a népnek, hogy ennek az egyesülésnek csakis a mi uralmunk alatt kell végbemennie! Így ítéli el a nép az igazakat és engedi büntetlenül a gonoszokat; a nép egyre jobban engedi magát meggyőzni arról, hogy mindent véghez tud vinni, csak akarnia kell. Ilyen körülmények között a nép tönkretesz minden nyugodt fejlődést és minden lépésnél csak újabb rendetlenséget idéz elő.

51. Ez a szó: „szabadság”, az emberi társadalmat minden hatalom ellen küzdelembe dönti: Isten és a természet hatalma ellen. Mihelyt elfoglaltuk a trónust, akkor ezt a .szót ki fogjuk irtani az emberiség szókincséből, mert ez az állati hatalom összfogalma, amely a tömegeket vérszomjas vadállatokká változtatja át. Ezek az állatok persze álomba esnek, mihelyt vért élveztek; akkor könnyen lehet bilincsekbe verni őket. Ha azonban nem itatják őket vérrel, akkor nem alusznak, hanem harcolnak.

Jegyzőkönyv
52. Minden népállam a fejlődési fokok egész során megy keresztül. Az első

fejezet a vak ember őrült cselekedeteinek első napjához hasonlít, aki jobbra balra ántorog. A második fejezet a néplázítás (demagógia) ideje, amiből a örv:nynélküliség (anarchia) keletkezik. Ez elkerülhetetlenül az erőszak uralmá- hoz (despotizmus) vezet, amely azonban nincsen többé nyilvánosan és törvényszerűen elismerve és ezért nem visel többé felelősséget. Emellett inkább egy láthatatlan és ismeretlen hatalomról van szó, egy titkos szövetkezésről, amely titokban működik és amelynek eszközei megválasztásában semmiféle korlátot sem kell figyelembe venni,

amely mindenütt előtérbe tolja képviselőit és gyakori változtatásukból nem szenved kárt, hanem csak hasznot húz; ezek többek között már abban nyilvánulnak meg, hogy pénzét nem kell hosszú éveken át teljesített hűséges szolgálatok jutalmazására f ord ítani.

Utazó4106 2024.02.20 1370 olvasás 11 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

11 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Van egy rés a pajzson , amivel nem számoltak ez pedig a tudás hívhatjuk szabad akaratnak is amivel manapság itthon 10-millióból jó ha 100-ezer rendelkezik , de lehet hogy csak 100-an . Most is elmondta Kati az üzenetet , "nem a politika csinálókhoz szólok ". A többit mindenkinek magának kell összerakni .
    - 2024. 02. 22. 07:48
  • D
    Cion bölcseinek (hamisnak mondott/hazudott, ámde nagyon is valós) Jegyzőkönyvei.
    Pontról pontra eddig minden megvalósult és éppen megvalósulóban van belőle.
    Mára az összeesküvés-elméletet az összefüggés-gyakorlattól mindössze hat hónap választja el.
    Nagy kérdés, hogy ha valaki egy olyan közösséghez tartozik, mint amilyen a 'Cion bölcsei', de maga nem vesz részt ezen posztulátumok (és pusztulátumok!!) megvalósításában, akkor mennyiben felel az elkövető '...bölcsek' tetteiért???
    Vajjon nem minősül-e - nem-cselekvőként is! - legalább pszichikai bűnsegédnek???
    Vajjon nem ezért lakolt-e sokmillió ember a "választott nép" tagjaiból annak idején - az egyébként a britek (személy szerint W. Churchill által is) feltalált - koncentrációs táborokban???
    Vajjon ha kimondom magamról, hogy piréz vagyok, akkor nem leszek-e felelősségre vonható más pirézek tetteiért - noha ez utóbbiak tetteinek hasznából nem is részesedtem??? Vagy egyáltalán kizárható, hogy nem részesedem belőle - ha nem most, akkor majd később??? Pusztán azért, mert én is "piréz" vagyok????
    Van-e hát kollektív felelősség csak azért, mert olyan közösséghez tartozom, amelynek más tagjai disznóságokat követtek és követnek el más közösségek ellen???
    Attól tartok: van.
    - 2024. 02. 22. 16:11
  • G
    A "találós kérdésre" a válasz is találós?

    1897-ben, Bázelben folyt le az első cionista kongresszus.
    "Hazánk fia?, Herzl Tivadar volt az elnöke, hőse, az ünnepelt bajnoka a cionizmus mozgalomnak eddig!
    Cionizmus = a zsidóság visszatér ősei földjére

    Itt, Bázelben, egy megdöbbentő fordulat történt:
    Megjelentek a keleti zsidóság delegátusai. Az orosz? zsidók, a kazárok, askenázi zsidó tömegek képviselői, több mint 5 vagy 6 millió többségben.
    A talmudon, és a jegyzőkönyveken felcseperedett tömegeik, már nevetségesnek, és lealázónak, árulásnak, tartották a mi Tivadarunk elavult és óvatos célkitűzéseit.(néhány év múlva meg is halt bánatában)

    Most forduljunk a jelenbe. Talán nem lehet véletlen, hogy ugyanazok a jól meghatározható csoportok, szerte a világban, egyaránt támogatják Ukrajnát, és Izraelt.
    A mai zsidóság több mint 80% askenázi.
    Nekik Tarnopol, és Galicia a szülőföld, mint Jeruzsálem és Izrael földje a szefárdimoknak.

    Egyben viszont teljes az egyetértés: a világ többi része csak azért van, hogy "minket szolgáljon"
    - 2024. 02. 22. 20:11
  • D
    Gutai Zub!
    Ahogy már leírtuk: most készül Izrael 3.0.
    Ukrael formájában.
    Mert igazából sem Izrael 1.0 sem Izrael 2.0 = Magyrael sem váltak be eléggé.
    De Ukrael = Izrael 3.0 be fog válni, mert ott most irtják ki az őshonos népességet.
    Sajnos ebben Putyin és Oroszországa - partnerek.
    Hogy miért, még nem tudom, de partnerek.
    - 2024. 02. 22. 20:21
    • K
      <ul>
      <li>Kedves DJLaszlo,</li>
      <li>Azt gondolom, azért, mert a kis világunk nagy vezetői egy másik szögből szemlélve ujj-bábok.</li>
      </ul>
      - 2024. 02. 27. 06:24
  • G
    Laci,
    Te ezt felismerted, én csak cifrázom.
    De nem vállalom a kollektív felelősséget.
    Vállalják azok, akik sunyin, ravaszul, és erkölcstelenül, hasznot húznak vagy remélnek.

    Te és én, még próbálunk hangot adni valaminek, ami még emberileg elfogadhatónak látszik (ma már ez is ritkaság) .....
    - 2024. 02. 22. 20:43
  • D
    Kedves Gutai Zub barátom! (remélem nem sértelek meg azzal, hogy a barátomnak nevezlek - mármint nem tartod azt sértőnek, hogy egy ilyen alak szeretne a barátod lenni, mint jómagam?)
    Én az emberi viszonylatokban, azaz társadalmi (politikai) kérdésekben, abszolút összeesküvés-elmélet párti vagyok!
    Ha ugyanis mondjuk a kormány összeül - az maga a vegytiszta összeesküvés!!!
    Egy amerikai mondás szerint - mert ugye az USA ugyan fiatal ország de amúgy igen öreg demokrácia - ha a Kongresszus ülésezik: senkinek az élete, szabadsága és a vagyona nincsen biztonságban!
    Ezt lefordítva a mi viszonyainkra - ahol ugye a mamelukokból álló parlament abszolút figyelmen kívül hagyható - a 'kongresszus' helyett a Kormányt kell értenünk (lásd a hírek között a cikkemet a távhőszolgáltatás költségmegosztóival kapcsolatban).
    És ez minden országra érvényes némi kis eltérésekkel, kisebb súlyponteltolódásokka.
    Úgyhogy u krajina esetében sincs ez másként: jól átgondolt, nagyvonalaiban pontosan eltervezett folyamatok zajlanak borzasztó egyéni tragédiák tömegén keresztül - amely utóbbiak az "összeesküvőket" a legkisebb mértékig sem érdeklik!!!
    Nálunk sincs ez másként, a fő vonalakban abszolút nem: melyekben a kormány maradéktalanul be van állva a "sorba", legfeljebb a hétköznapi felszínen engedtek ennek a Kormánynak (is?, sem? - fene tudja) némi kis mozgásteret!
    Pedig - túl azon a kitűnő versen, melyet Gerry idézett az egyik topichoz - én minden magyar kormány mottójának József Attila versét is javasolnám, azt hiszem a címe: Egy spanyol földmíves sírverse Ady Endre A hőkölés népe verse mellé...
    - 2024. 02. 23. 11:07
  • G
    Laci,

    Megtisztelőnek érzem, hogy barátodnak neveztél.

    Aztán, hogy mi van a Nagyvilágban?

    Szeretnénk azt hinni, hogy valami "Nagy Valóságban" élünk, és ha normálisan odafigyelünk, valami érthető, logikus, felismerhető folyamatok zajlanak körülöttünk a világban, amit meg lehet érteni, majd elmagyarázni másoknak is.

    De ahogy az idő múlik, egyre inkább úgy érzem, hogy a "Valóság" nem több, mint összetett, komplikált, illúzió csupán az agyunkban?
    A legfőbb érzékszervünk a látás.
    Ma már tudjuk, a látás nem egy fényképezőgép, kamera. Olyan formák, színek, tulajdonságok jelennek meg nekünk, amelyek nem léteznek abban amit nézünk.
    Mi nem teremtjük meg a Világot, ahogy az valójában létezik. Mi csak úgy látjuk, ahogy pillanatnyilag szükségünk van rá.
    Az öntudat nem egy függeléke lényünknek, hanem egy alapvető része, sőt a valóságot irányítja, alkotja.

    Ma már az összeesküvés ott van, hogy ezt az "öntudatot" manipulálni képesek az új technológiával, médiával, okos telefonokkal, stb.

    De ez már nem csak elmélet .........
    - 2024. 02. 24. 16:50
    • D
      Sajnos én egyre jobban hajlok arra, hogy egy kiba...ott számítógépes szimulációban "létezünk".<br />Kamu az egész, úgy ahogy van.<br />Ma megnéztem a Spektrumon egy tudományos filmet a Világegyetem keletkezéséről, ősrobbanásról és hasonlókról - és azt láttam - nem mondom, hogy értettem, hiszen nem vagyok sem fizikus, sem asztro-fizikus -, hogy maguk a szakemberek sem értenek semmit és a Nagy Semmiről van Nem-Fogalmuk! (direkt így írtam).<br />Az viszont tetszett, hogy megcáfolták Einstein axiómáját, hogy a fénynél semmi sem lehet gyorsabb, amikor azt mondták, hogy az Univerzum tágulása viszont bőven lehet gyorsabb a fénynél.<br />Nem tudom észlelted-e, de a "választott nép" tagjai csakis deprimáló és reménytelenséget sugárzó (magyarán: pusztító) elméleteket képesek gyártani???<br />Vajh', miért?....
      - 2024. 02. 24. 22:41
      • D
        Annyi korrekció kell, hogy 1935-ben Einstein egy Rosen (?) nevű másik fizikussal rájttek az "Einstein-Rosen hídra", ami a térhajlítás lényege, és amivel elvileg seperc alatt lehet/ne a tér egyik - akármilyen távoli - pontjáról a tér egy másik - szintén akármilyen távoli - pontjára átugrani.
        - 2024. 02. 25. 11:19

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése