Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

„Elkezdhetünk fizetni a gyermekeink vérével" – háborúra készül Lengyelország

Szymon Holownia szerint van jövője a V4-nek, mert az országok az orosz-ukrán háború ügyében a diagnózisban egyetértenek, csak a receptben nem. A Szejm elnöke úgy véli, muszáj segíteni Ukrajnát, hogy ne nyerjen Vlagyimir Putyin.


Vlagyimir Putyin nem nyerhet Ukrajnában, ellenkező esetben a saját földünkön kell majd legyőznünk őt – jelentette ki Szymon Holownia, a Szejm elnöke a V4-ek csúcstalálkozóját követően.

Vagy ma fizetünk, hogy segítsünk Ukrajnának, vagy egy idő után elkezdhetünk fizetni a gyermekeink vérével

– mondta a politikus a Do Rzeczy beszámolója alapján. Szerinte természetes, hogy mindenki a békére gondol a háborúval kapcsolatban, ám ez nem történhet meg „bármi áron", csak olyan békét tudna elfogadni, ami garantálja Ukrajna és Lengyelország biztonságát.

Holownia hangsúlyozta, a V4 nem fog felbomlani, mert bár a háborúra írandó „recept” ügyében vannak közöttük nézetkülönbségek, a „diagnózisban" mind a négy ország vezetője egyetért.

Egyetlen ország sincs közöttünk, amely kéz a kézben állna Vlagyimir Putyinnal, mindannyian tudjuk, hogy Oroszország támadta meg brutálisan Ukrajnát

– szögezte le.
https://mandiner.hu/kulfold/2024/03/elkezdhetunk-fizetni-a-gyermekeink-verevel-haborura-keszul-lengyelorszag

Belabacsi 2024.03.02 1001 olvasás 10 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

10 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • D
    Az egyetemen önszorgalomból még tanultam lengyelül (is), viszonylag jól is ment. Voltam Lengyelországban kétszer is. Általában a lengyelek kedvesek is voltak velünk, magyarokkal. Ez a 70-es évek vége felé volt. Kicsit nagyobbnak tűnő szabadság látszott lenni náluk. Nagyon jó dzsessz-rock zenészeik voltak (Cieslaw Niemen, Silesian Blues Band stb.). Az ellátás/kaja azonban már akkor is borzasztó rossz volt náluk.
    Én értem, hogy a cári Oroszországtól és a Szovjetektől nem sok jót kaptak viszon annál több rosszat.
    De az utolsó háború óta máig 79 év telt el.
    A rendszerváltás óta is 35.
    Mindkét országban (lengyel, orosz) több olyan nemzedék nőtt és nő fel - és mára ők vannak többségben a lakosságban - akik az égvilágon semmilyen szemétséget nem követtek el a másik nép ellen.
    Egymás vonatkozásában abszolút bűntelen/vétlen nemzedékek.
    Akkor mire fel a tébolyult gyűlölet a másik felé (és 99%-ban lengyel részről az oroszok felé)????
    A történelmet ismerni kell - de távolságot is kell tudni tartani tőle.
    Nekünk, magyaroknak ez megy - a lengyeleknek nem.
    És ez nem fog semmi jóra, értelmesre, előrevivőre vezetni viszont biztos út a Pokolhoz.
    Azt hiszem érdemes lesz már most felépíteni pár menekülttábort - a lengyelek részére nálunk.
    - 2024. 03. 02. 16:32
  • J
    A lengyeleket én is kedveltem a 70-es évek táján. A fiataljaink között nagyon jó baráti viszony volt. A 80-as években a gazdaságuk a béka feneke alatt lehetett, mert a lengyel asszonyok , lányok eladandó ruhaneműkkel teli bőröndökkel ingaztak a keleti országokban. Itt vettek nálunk textil máterárut, majd feldolgozva azt kész konfekciót hoztak vissza eladásra. Az abból befolyó összeg jelentős segitség lehetett a megélhetésük számára. Még Közép-Ázsiában is talalkoztam velük.
    Az utóbbi időben sokat változott a vezetőik viselkedése, főként azután, hogy Duda elnököt kihívták az USA-ba eligazitásra.
    Most úgy viselkednek, mintha Európa vezető nagyhatalma lennének, vagy szeretnének lenni maguk mögött hagyva pld. Németországot. Valakik nyugaton elhitették velük, hogy ellenségesen kell viselkedniük Oroszországgal szemben, Bíznak a katonai erejükben a náluk lévő , erős amerikai katonai jelenlét miatt. Még megállapodást is kötöttek a jelentősebb tengeri kikötőkkel bíró nyugati szomszádaikkal ( Németország, Belgium,) arra, hogy közútjaikon akadálytalan, határok nélkül áramoljon keleti irányba a nyugati haditechnika. Még azt is különösnek tartom, hogy éppen mostanság szerezték meg a MOL olajkutak nagy részét idehaza. Ez is a háborús készülődésük egyik jele lehet. Miközben a lengyelek Ukrajna területi épségéért aggódak, ugyanakkor majd elemészti őket a vágy, hogy annak egy részét Lvovval együtt, mint korábbi lengyel területet visszaszerezzék.
    A gyerekeik vérét figyelmen kívül hagyva készülnek az oroszokkal való összecsapásra, fel sem mérve, hogy mekkorra annak a
    kockázata Kelet-Európára és az egész világra.
    Az USA feláldozna Európa keleti részét, vagy talán az egész Európát azért, hogy Oroszországot egy háborúban meggyöngitse, hogy azután már csak Kínával egyedül kellene elbánniuk.
    A nagyobb nyugati államok folyamatosan szállják meg, telepitik a katonaikat , hadfelszerelésüket a Balti országokba, a Kelet-Európai államokba azzal a hamis kijelentéssel, hogy megvédik őket a" gonosztól" . Eddig cserélgették időnként a katonáikat, de mostanra már állandó csapatok állomásoznak majd ezeken a területeken. Németország a litvánokat félti, az észteket a britek, a letteket a canadaiak, már évek óta. Már pedzegetik, hogy máshová is küldenek " elrettentésül" egy -egy nagyobb hatalom által nem "ideiglenes állomásoztatásra" katonákat. A hadiipari érdek vezérli az összes háborúzni vagyó nyugati vezetőt.
    A meleg Napóleon már küldené is a hidegebb éjhajlatra a katonáit is, nem okulva országa 200 évvel ezelőtti történelméből.
    - 2024. 03. 02. 19:06
  • G
    Lengyel Ukrán barátság?

    Mit is mondhatnánk Lengyel barátainknak?
    Ha nem tanulsz a hibáidból, akkor a történelem megismétli önmagát!

    Aligha van a világon olyan intellektus, amelyet meg kellene győzni arról , hogy Anglia nem Lengyelországért, hanem Németország ellen indította a 2-ik Világháborút, 1939 szeptemberében.
    A három történelmi tény, amit lengyel barátaink elfelejtettek:
    Anglia nem üzent hadat a Szovjetuniónak, pedig az is támadó volt, és akkor Németország szövetségese, 1939
    szeptemberében.
    Anglia a hadüzenet után, nyolc hónapig, semmi segítséget nem küldött a lengyeleknek, így a lengyelek minden fronton elvéreztek.
    A harmadik: ha Anglia tényleg a lengyelekért tüzelte fel a második Világháborút, akkor a nagy győzelem után miért dobták prédául Lengyelországot a Szovjetuniónak, ugyanúgy, mint a fasiszta? Magyarországot?

    Ukrajnának semmi esélye sincs legyőzni Oroszországot. Ukrajnának egészen más szerepet osztott ki a "háttérhatalom".
    Remélem lengyel barátaink észhez térnek, és nem játsszák el megint az Ukrajnát kisegítő balek szerepét, amit egyszer már más szereposztásban, nagyon sikeresen? eljátszottak, elszenvedtek.
    - 2024. 03. 02. 19:09
  • J
    Az előbb tévesen írtam a " military shengen" megállapodásban Belgium helyett Hollandi van.
    https://notesfrompoland.com/2024/01/3...therlands/
    - 2024. 03. 02. 19:32
  • D
    Az teljesen egyértelmű, hogy valami egészen gyalázatosan mocskos játszma megy a háttérben.
    Amely játszmához az európai népek csak alsóbbrendű bábuk a táblán.
    És ezen bábuk között a lengyelek a leghasznosabb hülyék.
    A minap kitettem egy kis üveg földgömböt az asztalomra és időnként forgatom, nézegetem rajta a belevésett matt földrészeket.
    És akárhogy forgatom, azt látom, hogy Eurázsia EGYETLEN FÖLDRÉSZ!!
    Amelyhez képest nemhogy Észak-Amerika, de egész Amerika is csak a "futottak még" kategóriában van.
    Főleg ha Eurázsiához odaveszem Afrikát is.
    Gondolom a velejéig rohadt judaista szabadkőműves-illuminátus bankár Háttérhatalom vezetőinek az asztalán is van egy-egy hasonló földgömb.
    És hát ők sem láthatnak rajta mást, mint én, meg sokan mások.
    És hát a dollár-hegemónia összeomlását úgy vélik megelőzni, ha ezeket az egybefüggő és egybetartozó földrajzi régiókat az ott élő emberek megőrjítésével és a vezető politikusaik korrumpálásával tudják részekre tagolni, megosztani, és egymás ellen fordítva egymással szemben kijátszani.
    Most képzeljék el, hogy Önöket azzal bízzák meg, hogy amerikai szempontból amerikai érdekeket próbáljanak meg érvényesíteni minden és bármi áron!
    Önök mit tennének?
    Teljesen logikusan azt tennék, amit az amerikai think-tank-ek emberei most tesznek.
    Tehát amit most tesznek, az - az ő szempontjukból!! - abszolút logikus, józan, átgondolt és célszerű.
    Nem is ezzel van a gond (vagyis ez gond természetesen, de ez a mi gondunk).
    Nem EZ a gond.
    A gond az, hogy ehhez eurázsiai vezetők (az európai részek vezetői, konkrétan az Európai Unió vezetői és tagállamai többségének - így a lengyeleknek - a vezetői is) asszisztálnak.
    Na, ez a gond!!!
    - 2024. 03. 02. 19:40
    • Gerry
      ⚠️⚠️⚠️ A felvételek szerint német katonai tisztviselők támadást terveztek a krími híd ellen. A cél „katonai stratégiai és politikai jelentőségű, de nem látható, hogy közvetlenül érintettek vagyunk”. Olaf Scholz veszélybe sodorja Németországot Oroszországgal szemben.
      Őrült.
      👉https://twitter.com/KimDotcom/status/...0271871377
      - 2024. 03. 02. 22:02
  • G
    Laci,
    "Na, ez a Gond"

    "Ha valami oknál fogva, ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarább a pokol fenekére küldi!
    De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.
    Akkor a Nemzet aljas vagy műveletlen."
    Széchenyi István

    Azt hiszem, hogy minden valamire való "művelt" ember látja és tudja, hogy a mai Európában, nevetségesen ostoba és komisz emberek ülnek a népek nyakán. Magyarország nem kivétel.
    Így a Gond még nagyobb, mert ezek az ostoba és komisz emberek mindenhol huzamosan ott ülnek Európában, Amerikában .........
    - 2024. 03. 02. 21:02
    • D
      Maradéktalanul egyetértünk!!! A PS-en leírtam kommentben, de ide is megismétlem: Mivel angolul és oroszul katonai szaknyelvben is felsőfokon beszélek, értek, írok és szinkron tolmácsolok, valamint van katonai szakképzettségem is, így, attól tartok, még hajlott, vagy hajló korom ellenére sem úszom meg, hogy ne hívjanak be. Nos, üzenem azoknak a magyar családoknak, akiknek a gyerekeit elküldik ebbe a háborúba és esetleg az én vezetésem/parancsnokságom alatt lesznek (ezredként, vagy dandárként legalább), hogy ahogy kikerülünk az "orosz frontra", azonnal fel fogom venni a kapcsolatot az orosz parancsnoksággal és megbeszéljük, hogy egy puskalövés (helyesen: gépkarabély elsütés) nélkül megadjuk magunkat nekik és ha a srácok is úgy gondolják, akkor még át is állunk az oroszok oldalára. Akik pedig itt ezért “lehazaárulóznak” majd, azoknak üzenem, hogy a HAZA-ÁRULÁST nem én fogom elkövetni, hanem azok a magyar(nak mondott, valójában hazudott) magyarország-i vezetők, akik minket ebbe az aljas és minden szempontból Magyarország érdekei ellen való háborúba vezényelnek!!! Ha rajtam múlik: KU—VA ISTEN, HOGY NEM LESZ NEKÜNK MÉG EGY “DONKANYAR”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      - 2024. 03. 03. 10:52
      • C
        Minden szóval egyetértek!!!!! Tökéletesen látod a helyzetet.
        - 2024. 03. 03. 13:07
  • D
    Kedves Gutai Zub cimborám!
    Sajnos nem ostoba és komisz emberek ezek a gajrópai vezetők itt.
    Persze, vannak köztük ostobák is bőven, de a nagyobb baj az, hogy a többségük egyáltalán nem ostoba.
    Sőt, nagyon is okos - bölcsnek nem mondanám - emberek ezek , de agyi huzalozottságuk alapján bizos, hogy nem buták!
    Viszont tökéletesen erkölcs nélküli lények, még csak nem is a borderline-os, és nem is az erkölcstelen kategóriából. Az utóbbi esetben ugyanis az illető nagyon is jól tudja, hogy mik lennének az erkölcsi imperatívuszok, de tudatosan úgy dönt, hogy ő azokat nem tartja be.
    Ezeknek a lényeknek viszont semmilyen erkölcsük nincs, szóval rosszabbak az erkölcstelen embereknél.
    Ezeket csakis az érdekeik vezérlik, méghozzá a végtelenül anyagias érdekeik.
    Úgyhogy barátom ezek nagyon is okos, vegytiszta PSZICHOPATÁK!!!
    --------------------------------------------------------
    Beleolvastam a Mormon Könyvébe, pont a Jézusra vonatkozó résznél.
    Elborzadtam.
    A könyv szövege - túl azon, hogy végtelenül zagyva, a Monthy Pyton-t is megszégyenítően bugyuta (de a Monthy Pyton legalább tudatosan ilyen!) - oly mértékig judaista, tébolyultan filoszemita, zsidó-istenítő, hogy felfordult tőle a gyomrom!!!
    És ha EZ az Isten ILYEN Isten, hogy neki EZEK/AZOK a zsidók a kedvencei, EZEKET/AZOKAT a zsidókat választotta ki népének, hát akkor én EBBŐL az Istenből NEM KÉREK!
    És nem kérek egyetlen olyan úgynevezett keresztény egyházból sem, amely erre a zsidósegg-nyalásra helyezi az alapjait!!!
    Talán egyeseknek szörnyen fog hangzani, de kénytelen vagyok egyetérteni Adolf H.-val a kereszténységről alkotott véleményét illetően.
    Okádmány az egész!
    - 2024. 03. 03. 12:00

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése