Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Tegnap este felizgult a nyulam.

Nem fogjátok elhinni, de tényleg. Kint volt az erkélyen adtam neki jó nagy répát, azt rágcsálta egész délután.

Este volt már, az órát is átállították, azt hittem már lefeküdt és zöld mezôkrõl álmodik, de egyszer csak dobbanásokat hallottam az erkélyajtónál. Odanéztem, nyuszimat látom ahogy rettegõ szemekkel ugrál neki az üvegnek. Hát evvel meg mi történt? Csak nem el akarja elvinni valamilyen ragadozómadár? Néha látni nagyobbakat is ahogy a vegyszerrel telített csíkos felhõk alatt keringenek (már ameddig!). Hirtelen valamilyen szürke árnyékot láttam elsuhanni a nyuszi mellett, gyorsan kinyitottam az ajtót, mire nyulambulam berohant, és rögtön az íróasztalom alá is bújt. Már éppen csuktam be az ajtót, amikor a résen átröppent egy szürke folt. Megdobbant a szívem, mi a F***..... ez, aztán hirtelen ezt hallottam a hátam mögött:

- Hé, majdnem odacsípted a farkam!
A hang nagyon ismerõsnek tünt. Megfordultam és már tudtam mitöl ijedt meg a nyulam. Hát igen - egy ilyen húsvéti április elsején, nem csoda, hogy különös dolgok történnek! Minden torlódik, összekeveredik, aztán eloszlik a légben...

Talán már sejtitek ki látogatott meg.

Kezében nyitott könyv vagy füzetecske rezgett, a borítófedélen Horatius nevét véltem felfedezni, aztán ahogy megszólalt, már azt is tudtam, hogy az Arc Poetika-ból idéz:

"Zengd Múzsám ama hőst, ki midőn nagy Trója leomlott,
sok népet látott, sok várost, emberi sorsot."
Nem lángból füstöt; füstből kell fényt kiemelni,
így költhet mondát, gyönyörű menetét a csodáknak.   

- Tudom, Te vagy a fény az éjszakában. De megijesztetted a nyulamat és babérlevél sincs a homlokod körül.
- Volt de lefújta a szél, ahogy hozzád jöttem - nem is örülsz nekem? Régen beszélgettünk. Most volt egy kis idõm és gondoltam itt Svájcban a kultúra a "Grüezi wohl Frau Stirnimaa ***" vagy micsoda és te szeretsz még olvasni - bár jobban szereted a Scifit, de azt nem kaptam ajándékba senkitöl ezt meg igen... gondolom az ajándékozó ismerõsömnek se kellett... Nincs sok idõm, holnap megint indul a munka és beszippant. A könyvet letette elém. (Most gondolkodhatok kinek adjam tovább születésnapi ajándéknak...)

Nyulam közben óvatosan elõbújt és odament megszaglászni a látogatómat, de rögtön az orrába gyürüzõdött a farka, amitöl megint megrettent és hátraugorva eliszkolt...

Remélem- ennyibõl már Ti is tudjátok ki volt az esti látogatóm. Pontosan. Ki más jöhetett volna ilyenkor, ha nem...

Postaimre szelleme

-Hua, Bubó doki, vagy ahogy mostanában mondják a nem nemzetárulók, shalom, nyihao és drásztye! Mi van veled, hol tek-eregetsz, nagyon belepiztél a nullás lisztbe, hallod! Olyan mély hallgatás van rólatok, hogy már üvölt.

-Nem tudom, hogy ki mit gondol és nem érdekel. Korábbi szellemességeimet tessék nyálazni, ott van a rabbi elásva.

- Azért ennyivel nem úszod meg a nyaggatást. Bakker, hát háború van, ahogy azt mondtad, kezd minden bejönni, amiről korábban beszéltél, írtál.

- Nem számít. Igaz a hír, már csak ötünket vádolhat a bolhacirkusz maffiakormány kilóra megvetett bírósága és az ügyészségnek nevezett maffia-szakosztály. Kókity Norbert, meghalt pár napja kórházban. Nem lehet véletlen.

- Azt mondod, megölték? De hogy? Miért?

- Nem ő az első és utolsó sem. Szakrális áldozat kell!

- Olvastam, lezárták sebtiben a nyomizást Juhász László a felrobbantott esztergomi mártír és a letépett fejű TEKes ügyében is a robbantással kapcsolatban, nem találtak se felbújtót, se tettestársat, pedig, ahogy tudni lehet, ezt a robbantást a szolgálatok intézték és a nyakadba akarták varrni, menet közben, nehogy már kiderüljön, hogy ti vagytok a magyar nemzet valódi krémje, ők meg a rémje.

- Ó, ez amolyan városi legenda. Persze, hogy a szolgálat tereli a pekingi kacsát és eteti macesszal a népeket, de hát miért ne lenne így? Eddig is így volt. Zavart valakit?

- Jó, értelek, nem akarod kommentálni, de lassan kinyírnak benneteket így. Olvastam az oldaladon, hogy az egyik kommentelőd és januárban fura körülmények között lett nemöngyilkos.

- Akár így is lehetett. Fura ez a szellemvilág. Januárban felhív, beszélünk és rápár hátra írja az újság, hogy tűz ütött ki a pajtában, de ő már az udvaron volt haldokolva és úgy is maradt.

- Nem túl sok körötted a titkosszolgálati kavarás és a halálesetek el nem enyésző száma? Nem félsz?

- Mióta a látványosan xart sem érő alaptörvénytelenség alkotmánybírója lett a köztársaságtalansági elnök, miután a pedofil botrányra ráfogva a politikai-médiaribancokat eltáncoltatták egy másik lebujba, bármi elképzelhető.

- Hogy látod, mi lesz a per trágya? Magyar Péter elmondja, hogy Magyarország egy KFT és maffiakormány van megbízva a rendszergarázdasággal, és akkor a bírónak megnyúlik az arca az ügyész kilép az ablakon?

- Lényegében, lényegtelen. Tudják ők azt, hogy orbitális faxcopók, nem kell ehhez Petike, Tónika, Viktorka...mert ez már mélytorkos nekik rég, csak még pojácáskodnak a kaftánjukban, míg egy kínai ügyész, bíró le nem cseréli őket és mehetnek a frontra a veséjük, májuk tüdejük és a buta fejük felajánlásával. Persze csakis demokratikusan és alkotmányosan!

- Szerinted mi zajlik most?

- Nyílt megszállás.

- Tényleg, az izraeli nyomkövető még rajtad van? Már van izraeli vaskupola rendszer, izraeli légelhárítás az orrmányzati gépen, izraeli Pegazus...mi a jó Q anyalyukat akarnak még tőled? Már lassan a legutolsó fészbukos kommentelő is lepipál szókimondásban, radikalizmusban, mindenki ezeknek a nyamvadékokat akarja a dögkútban látni.

- Ragaszkodnak hozzá, igaz a rendőrségnek látszó korrupciós moszad előretojt bázist november óta zaklatom, hogy már nem bírja az aksi és 2 óra után már dugás van töltésre, de nem zavarja őket. Mondjuk, míg olyan helyeken dolgozom, ahol folyamatosan a töltőn tarthatom Kohent, engem sem érdekel már. Aztán ha majd nem lesz erre mód, lemerül és hisztériázhatnak. Én szóltam. Szerintem lassan a seggük nagyon izzik már, lehet hamarosan megnövekedett tűzerővel és légitámogatással kapják meg, amit kiérdemeltek. Ki tudja?

- Qva egy világ van, egyre többen ezt látják és teszik szóvá. Mikor lesz a tárgyalás? Sokba kerül?

- Szólt a szellem nem? Aki érthette, értette, de a többinek futás lesz a vége. Tárgyalás? Bolhacirkusz a szabadkőműves köténykés, kaftános hazaárulók kénye-kedve szerint, 9 alkalommal van tervezve, ha addig nem lesz a hírekben újabb hirtelenhalál. Április 16, 18, 22, 24, 30, Május 2, 6, 8, 14, ha megéri még ez a velejéig korrupt rendszer. De megéri, hogyne érné. Mennyibe kerül? Nos, nagyjából félmilla az ügyvédi költség, per fő. Ennyibe, egyelőre. Persze ez csak a bíróságnak maffiarezsim alapköltsége, a veszteség ettől sokkal nagyobb, csak így tesznek bennünket addigra is tönkre. Jól kipróbált recept ez, hisz gyilkosok mind egy szálig.

- De hát ott van a nemzet mellettetek, nem?

- Nem értem a kérdést!

- Jó, értem és nem is akarok tudálékoskodni, hisz Április elseje van és mindez csak egy áprilisi szellemtréfa volt.

- Hol kísértesz legközelebb, ennyit még elhuhoghatnál!

- Mindenhol! Posta Imre szelleme járja be Jewrópát…, a többit találd ki magad!

- Akkor mazeltov elvtárs, mázel továris!

- Nyihaó!”

-hirtelen felkapta a fejét... mintha meghallott volna valamit, aztán, egy pillanat múlva, szó nélkül kirepült a zárt erkélyajtó üvegén keresztül. Kicsit meglepõdtam, de arra gondoltam, hogy lehet még egy-két meglepetés a tarsolyában, amiröl nem tudhatnak a halandók.

Nyulam rögtön kibújt az asztal alól és boldogan, megkönnyebbülve ugrándozott miközben a parkettámra pöttyentette néhány tojását. Persze nem a hímesekbõl.

Gyorsan átvettem a beszélgetésünk hanganyagát a komputeremre - van egy egész pici digitális diktafonom - idõnként jó, ha megmarad egy-egy beszélgetés titokban készült felvétele. Az emlékezetbõl - utólag - leírt beszélgetések pontatlanok lehetnek. Késõre járt, így csak ma írtam át és tettem fel nektek ezt a néhány sort, miután elõkészültem a mai ebéd elkészítéséhez.

Nyúlpörkölt lesz ebédre. Szeretek egyedül lenni. Béke van.

üdv!

Gerry 2024.04.02 2151 olvasás 22 hozzászólás 1 értékelés Nyomtatás

22 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Gojpofi
    Paprikás? Kacsint
    - 2024. 04. 02. 11:45
    • Gerry
      Hihihi
      - 2024. 04. 02. 16:44
  • F
    Svájcnak a védő szentje Flüei Miklós, na most ez a jó ember fogta magát és elvonult remetének ott a Svájcba és nem evet vagy 20-évig csak vizet ivót.
    Abban az időben a király ki kérte a véleményét hogy mint Svájc dolgában, Miklósunk annyit mondót ne lépjen soha egyetlen országgal se katonai tanácsába és társaságába ki is maradtak minden háborúból.
    Mondta neki Miklós!?
    - 2024. 04. 02. 12:38
    • Gerry
      1291-BEN ALAKULT MEG A SVÁJCI KONFÖDERÁCIÓ. Flüeli 1400-as években élt. (Nem tudtam, most kerestem rá: http://www.keresztenyelet.hu/svajc-ve...417-1487/). Melyik király kérte ki a véleményét? Svájci nem lehetett, mert ott már nem termett babér a számukra.
      - 2024. 04. 02. 16:42
      • F
        Klaus-testvér ahogy a svájciak hívták, tanácsadója volt Grundi Henriknek egyébként ő terjesztette a tanács elé Klaus-testvér békéjét és ezért nem lett háború a béke kötés Stansban volt.<br />Járttak hozzá a Habsburgok, Milánói herceg.
        - 2024. 04. 02. 19:18
        • Gerry
          Köszi ... Svájcot sokan megpróbálták megszerezni maguknak, szerencsére eddig még nem sikerült... (Persze soha nem adják fel!)

          Közben eszembe jutott, hogy egy ismerõsöm egy gyönyörü, 1 órás videót küldött nekem, privátban több kapcsolatomnak is elküldtem és most ide is felteszem. Amikor '90-ben arról értesültem, hogy Magyarországon rendszerváltozás van (nem az volt sajnos, de akkor még nem tudtuk), arra gondoltam, hogy talán néhány évtized múlva lesz három - láncot alkotó - ország Európa közepén, amit majd nagyobb hazámnak fogok érezni: Magyarország - Ausztria - Svájc ... néhány évig hittem is benne, de aztán észre kellett vennem, hogy az az álom megmarad álomnak. Arra még akkor nem gondoltam, hogy rémálom lesz belõle

          Ma délután végignéztem az alábbi filmet. Jó volt látni a Föld igazi szépségének egy darabját - bár az utóbbi 40 évben szinte egész Svájcot bejártam (bejártuk) motorral, autóval ezek közül sok helyen voltam... de remélem nektek is tetszeni fog .... hál' istennek embereket nem kell nézni a filmben ... igaz néhány mozgó hangyaféleséget látni lehet, de azok legalább nem próbálják tönkretenni a kék bolygót, mint ezek a hataloméhes WEF-es, WHO-s, vagy épp' Méregkeverõ gyilkosok...

          - 2024. 04. 02. 22:20
  • D
    (A Fidesz titkos kedvence és példaképe) Mária-Terézia királynő mondta, hogy etetni is kell a juhot, ha nyírni akarjuk! (és megvédte a jobbágyokat a túlkapásoktól). A Fidesz eddig követte ezt mondást. De eljött az idő, hogy már nem bírja etetni a juhot (mert már a juhok takarmányát is ellopta). Azonban nyírni továbbra is akarja. És a birkanép kezdi észlelni a/z egyre éhkopposabb/ helyzetet. Ez a magyarpéter-jelenség.
    - 2024. 04. 02. 13:32
  • G
    Nagyon szeretem a nyúlpörköltet. Praktikus, mert ha öregebb is a nyúl viszonylag puhára lehet főzni. Hmmm. Fiatal nyúl egészben sütve jó, jó ropogósan szalonnás töltelékkel megtöltve, almakompót mellé a legjobb, nagyanyám is mindig úgy csinálta. De üsse kő, kicsontozva klopfolva ki is lehet rántani a nagyobb húsokat,persze előtte egy éjszakára megy tejben úszni, a maradék meg megy levesbe sok zöldséggel. Hmmm, meg is éheztem.
    Mindenesetre jó volt átszellemülni.
    - 2024. 04. 02. 21:46
  • J
    Ebbol az irasbol nem igazan derult ki , hogy a nyuszi paprikas vagy tejfeles !
    De en NAGYON PAPRIKAS vagyok !
    Az utolso nehany BIROSAGNAK nevezett szarhaziak alltal osszehozott banda azt a kijelentest tette , hogy Imre es TARSAI tovabbi donteset a {{{{LELKI ISMERETE }}}}szerit hozza meg a buntetesi donteset !!
    Nagyon szeretnem latni a BIRO LELKI ISMERETET tavozik a testebol !!! A dontese elott !!
    Ez erdekes mert a FINGOT se latjuk a testbol tavozni !!! Csak erezzuk ! Mert BUDOS !!!
    Es ezt erzem minden alkalommal amikor a POSTA IMRE es tarsai targyalasat nezem !! SZAR SZAGOT !!! Mert szarban vannak !! De nagyon !
    En se lelket se Istent itt nem latok ! Vagy illllenk nem is leteznek a mai MAGYAR politikaban es a birosagon ???
    Nincs kedvem Magyar Peterrol es a volt fele seggerol itt nyilatkozni !
    De jo lenne ossze hasonlittani Imre csaladi allapotat a 3 gyerekkel eggyut hasonlittani az I_ GAZSAGI miniszter csaladszereto politikajaval es az o csaladjanak a sikeres eddigtarto minosegi osszehasonlittasara !
    Talan eddig TOBB kart tettek ezek a emberek a MAGYAR emberek eleteben mint POSTA IMRE !
    Mikor lesznek ezek a birosag elott ???
    A nyuszit segbe rugtan nem kell nyuszi drazse ! Menjen SVACIABA a harmadik emeletre .
    - 2024. 04. 03. 01:00
  • F
    Gerry! Nagyon szép Svájc mint Magyarország !Néhány hely megközelíti Borsodot is ,mert Borsod szép megye csak nem haddják hogy az legyen kezdődött a vaskohó ide építésével na nem a Fazolás bohóckodásra gondolok ha nem Lenin kohászati művekre.
    Na meg Káder nem Kádár elvtárs ide hordatta az összes cigányt aszódja kell a képzetlen munka erő a kohászatba?
    Evvel nem is volt baj csak a kohászat eltűnt a erő meg itt maradt most mi legyen velük?
    Hát nem más lesz belőlük is testvér vagy mi a rák csak így saját nyelvükön mondom,
    Azért van amire fel lehet tenni a kipát ja nem a pipát és a testvéri ügyek mert ilyet még Svájc sem tud lehet csemegézni.
    https://embassies.gov.il/budapest/Rel...rosok.aspx
    - 2024. 04. 03. 07:32
  • F
    Juciról jut eszembe miféle igazságnak a minisztere aki egy fürdőszoba ablakon menekül az ő héber Péterre elől vagy szájerjóska után szabadon?
    - 2024. 04. 03. 07:33
  • D
    Svájc katonailag egy európai Afganisztán.
    Elfoglalhatatlan, hiszen minden egyes hegye egy-egy erőd.
    Még a Führer sem próbálkozott meg vele - ezért sem.
    Meg azért sem, mert a Rócsildok rászóltak, hogy attól kuss b+! ott van a ti pénzetek is, meg a világ pénze is, úgyhogy attól orrod fokhagymás!
    Szóval noha Svájc a II. vh-ban végig körbe volt zárva, mégis úgy járkáltak oda ki-be, mint a forgóajtón szokás, az összes nyugati meg szojjet (sic!) seggecs-kémek!
    Egyébként arra már én is gondoltam, hogy milyen jó lenne egy "semleges tengely" itt Európa közepin: Svájc-Ausztria-Magyarország formájában (és talán még szövetségében is).
    Nem lesz.
    Mert ez a maceszkormány sem akarja/meri ezt meglépni.
    Csak a vaskupoldát, németesen és fonetikusan írva: (metélt) "faszkupolda"-t csinálják meg - persze kell az "újmagyarok" megvédésére, kíváncsifáncsi lennék, hogy aztán az a kupola pontosan milyen lakónegyedeket is véd majd meg és milyeneket nem???
    Végül csak arra vagyok még kíváncsináncsi, hogy az a sok tárgyalási nap osztán mivégre is még???
    Tudniillik a legelső tárgyalási napon a bírónak úgy kellett volna az egész vádiratot a hülyész képébe vágni, hogy repüljön a sok papír ezerfelé - mint bármilyen trágyalásra is alkalmatlan jogi szemét!!!
    Maximum el kellett volna küldeni az összes jógi-egyetemre mint elrettentő szörnyirományt, hogy aki ilyet a kezibűl kiad, hát vegyék el a diplomáját és vagdossák le az ujjacskáit, amivel azt le merte pötyögni vala!!!
    - 2024. 04. 03. 09:09
    • F
      Evvel vitába szállok mert az Ardennekbe beletört Amerika bicskája mert onnan akartak jönni csak hát Ardennek kemény dió volt számukra II.-háborúba.<br />Svájc a természeti adottságának is köszönhette a kimaradást nem csak a politikájának.
      - 2024. 04. 03. 11:13
      • D
        Nem gyanús neked ez az "Ardennek"?? Nem inkább "Erden-nek"? Erdő-nek?? Erdély-nek?? Ahogy Hispánia is nem Ispán-ia???
        Csak nem magyarok nevezték el???
        Csak IGEN!!!
        Nincsenek véletlenek a földrajzi elnevezéseknél.
        Ahogy az összes olyan európai településnél, aminek a régi időkben volt magyar neve - az mind, kivétel nélkül, valamikor MAGYAR volt.
        Bizony Európa ős-népe a magyar volt.
        És ez nem mítosz: ez az IGAZSÁG.
        - 2024. 04. 03. 16:49
        • F
          Erre mint eredő nem akarttam kitérni ne hogy sokkot kapjanak a szolgálatok! Akik már így is Nap keltétől, Nap nyugtáig szaladgálnak hogy mi legyen mert hát dagi és pártja bajban van nem demokratikusan ha nem erkölcsileg!<br />Magyarán az erkölcsi iránytűjük eltévedt!<br />Most még a kegyelmi döfést magam erejéből be viszem mert ebben az országban egyedül én vagyok aki még muhart termelek most 4-hektáron! Van is vevő rá Napkeltétől, Napnyugtig arany árában! Ja hogy erről nem beszél a lovasíjász és Magfalva se vajon miért?!Kassai is vajon miért nem áll szóba most a pedofilokkal annak idején a Gulyás Márton nevezetű zsidó buzival meg igen?<br />Na megyek mert a muhar nő meg a gyerekek is, Isten adjon neked utadon erőt magyar test és vérem!
          - 2024. 04. 04. 13:18
  • M
    szép svájc---egyik legszebb turám matterhorn körül volt----de hogy svájc szabad lenne azt azért vitatnám--svájc is sátánisták által megszállt ország--lásd például CERN a nagy hadron ütköztetö megnyito ünnepségét s amit ujra inditottak s nyilvánvaloan ez egyáltalán nem emberekért van hanem épp ellene s én eltudom hinni hogy dimenzio kapukat akarnak nyitni de nem felsö szférák felé hanem démoni portálok felé---svájc csak papiron szabad ország s svájci emberek többségét is elfogják pusztitani...
    - 2024. 04. 03. 12:16
  • F
    Miskolci tűzesethez, a mai napig nincs tisztázva a körülmények?
    https://www.boon.hu/helyi-kek-hirek/2...delem-boon
    - 2024. 04. 03. 12:41
  • M
    egy kicsi mühelyböl max akkor nem lehet kimenekülni tüz esetén ha erös robbanás történik----én leszarom nagy izben öket merrt ahalál biztos pontosabban nincs halál s vesztenivalom sincs---mai világban föleg elkövetkezö években egyáltalán nem jo élni--igy ha lenne bennük becsület elfogadnám párpajt de ezzek gyáva nagy rakás szar kupacok igy orvul gyilkolnak...mondjuk fekete mágiával én is tudok ölni de annak következményei vannak-legutobb börtályog lett miatta
    - 2024. 04. 03. 13:29
    • F
      Modttam Lacinak készüljön és vigyázzon, nem hallgatott rám. Naiv volt pedig 93-tól ismertük egymást még Miskolcon együtt ejtőernyőztünk Miskolci reptéren Posta György volt az oktatónk.<br />Milyen érdekes élünket körbe veszik a postások?!
      - 2024. 04. 03. 14:54
  • D
    Kohn hosszabb külföldi üzleti utat tervez. Van neki megtakarítva 1000 aranya. Nem akarja a házában hagyni, hát elmegy a Rabbihoz, hogy megőrzésre nála hagyja ezt a pénzt.
    - Kedves Rabbi! Én most egy hosszabb üzleti útra megyek, szeretném nálad hagyni megőrzésre ezt az 1000 aranyat, vállalod?
    - Persze - mondja a Rabbi - add csak ide! - azzal a zacskó aranyat éppen eltenni készül az íróasztala fiókjába, amikor Kohn megállítja.
    - Ne haragudj Rabbi, nem bizalmatlanságból, de bármelyikünkkel történhet bármi is a közel egy év alatt, nem lehetne, hogy behívjunk tanúkat, hogy odaadtam neked a pénzt?
    - Semmi akadálya - mondja a Rabbi - behívok két góhért (rabbi-növendéket).
    Be is jön a két góhér.
    - Na góhérok! itt van Kohn és itt van az ezer aranya, amit ő most idead nekem megőrzésre! Látjátok?
    - Igen, Rabbi, látjuk.
    - Rendben, elmehettek.
    Azzal a két góhér elmegy.
    Kohn megnyugszik, elbúcsúzik a Rabbitól és megy a dolgára.
    Eltelik az egy év.
    Kohnnak többé-kevésbé jól sikerült az üzleti útja, és újra nyitná a boltot, de eszébe jut, hogy van még neki ehhez itthon 1000 aranya a Rabbinál.
    El is megy a Rabbihoz.
    A Rabbi örömmel üdvözli, hogy újra látja és kérdezi, hogy amúgy mi járatban?
    Mondja Kohn, hogy kérné vissza az 1000 aranyát.
    Mire a Rabbi közli vele, hogy ő ugyan nem vett át semmiféle pénzt megőrzésre Kohntól egy évvel ezelőtt.
    Kohn összeomlik sírni kezd, a szakállát tépi, de közben eszébe jut, hogy volt ott két tanú is annak idején.
    - De Rabbi! Hát itt volt a két góhér tanúként!
    - Jó -mondja a Rabbi - hívjuk be a két góhért.
    Jön a két góhér és a Rabbi így szól hozzájuk:
    - Ugye nem láttátok egy évvel ezelőtt, hogy Kohn ideadott nekem 1000 aranyat?
    - Nem láttuk - felelik a góhérok.
    - Jó, elmehettek.
    A két góhér elmegy.
    Kohn ekkor végképp összeomlik, már alig van könnye is a síráshoz, amikor a Rabbi benyúl a fiókba és kiteszi az asztalra a zacskó aranyat.
    Kohn a könnyein keresztül döbbenten mered a Rabbira:
    - Rabbi, ezt miért csináltad velem? - kérdi alig hallhatóan.
    Mire a Rabbi:
    - Azért, hogy lásd, hogy milyen emberekkel vagyok én körülvéve!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Hát így van ezzel mindenki, aki a Népnek bármiben is segíteni akar.
    - 2024. 04. 03. 17:55
  • D
    Lenn van a lecsó a gyomorban. Jön felülről egy feles. - Téged ki küldött? - Hát, a Pista. Kis idő múlva jön egy nagyfröccs. - Téged ki küldött? - Hát, a Pista. Aztán jön felülről két korsó sör. - Titeket ki küldött? - Hát, a Pista. Egy idő múlva jön egy deci unikum. - Téged ki küldött? - Hát, a Pista. Na, jó, mondja a lecsó, felmegyek aztán megnézem már, hogy ki ez a Pista? - hát kb. így néz ki most ez a Magyar Péter- jelenség. A lecsó - a Nép - most "felmegy" megnézni, hogy ki is az a "Pista"?...
    - 2024. 04. 04. 15:41
  • D
    Hát feljött sok "lecsó".
    Aztán nem történt semmi.
    Ha majd egyszer a semmitmondásból lesz világbajnokság, akkor ez a magyar (???) péter örökös világbajnok lesz.
    "majd megunják - majd hazamennek" - és nem jönnek mégegyszer.
    Ezért?? Minek???
    - 2024. 04. 06. 17:19

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése