Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Pi-víz vagy csak átverés?

Pi víz és Pi-Mag víz áltudományos kígyó olaj


Nincs tudományos alapja azoknak az állításoknak, amelyek szerint ezek a vizek jelentősen eltérnének a közönséges szűrt ivóvíztől, vagy különleges egészségügyi előnyökkel járnának.
Annak idején ha otthonra lágy víz kellet mosdjuk a süteményhez, akkor 1-liter vízhez egy evőkanál szódabikarbónát tettek.

Nincs tudományos alapja azoknak az állításoknak, amelyek szerint ezek a vizek jelentősen eltérnének a közönséges szűrt ivóvíztől, vagy különleges egészségügyi előnyökkel járnának.

A Pi Water a különféle kereskedelmi forgalomban lévő víztermékek elnevezése, amelyekről azt állítják, hogy titokzatos módon javítják a szervezet és általában az élőlények javát. A "Pi Water" az USPTO védjegyeként van bejegyezve, a chicagói Pi-Tech America Inc.-hez rendelve, amely úgy tűnik, hogy nagyon alacsony profillal rendelkezik. Mind a Pi Water, mind a PiMag™ Water (lásd alább) széles körben elérhető többszintű marketingrendszereken keresztül.

A Pi-víz fogalma láthatóan Japánból származik, egy olyan országból, amely a jelek szerint megszállottja a vízcsempészésnek. Különböző helyeken adtak hitelt különböző egyéneknek – Kushinak, Masudának, Tatanabének, Yamashitának és még a hírhedt Dr. Jhonnak is. Az egyik történet a Pi Water "felfedezéséről" szól

Eredetileg úgy gondolták, hogy egy hormon felelős a növények rügyezéséért. Dr. Yamashita kutatásokat végzett, megpróbálta elkülöníteni ezt a hormont, amikor felfedezte, hogy ami a virág rügyezését okozza, az egyáltalán nem hormon, hanem egy nagyon kis mennyiségű vassó. 1964-ben Dr. Yamashita, egy mezőgazdasági tudós tovább folytatta kutatásait, és megállapította, hogy ennek az anyagnak más nagyon jótékony tulajdonságai is vannak.

(Természetesen ez téves nonszensz; a tudományos irodalomban erről nem hivatkoznak.)

Úgy tűnik, hogy a Pi Water a következő két dolog különbözteti meg a piacon lévő sok más hasonló terméktől:

Hype
Hozzászólások
A Pi-víz előállítása magában foglalja a "vas-vas (két- és háromértékű ferrit)" vegyülettel való kezelését és "ezt a vas(III) sót nagy energiájú állapotba hozzuk, és kerámiaszűrő eljáráson keresztül infundáljuk...", amely csak nyomokban van jelen. hogy közvetítse az "energia-jelét".
A „ferrit” rész kivételével ez Fe 3 O 4-et ír le, amelyben Fe II és Fe III egyaránt jelen van; egy ilyen vegyület a természetben ásványi magnetitként , a természetes mágneses kőzet fő alkotóelemeként fordul elő . Nincs bizonyíték arra, hogy ez bármilyen módon befolyásolná a vizet.

A "nagy energiájú állapotba hozásról" és a varázslatos "kerámiaszűrő eljárásról" szóló apróságok értelmetlen puffadás. És persze az "energia aláírás" része a homeopátiás humbug.

A Pi Water promóciói szeretnek egymás mellett fotókat megjeleníteni olyan növényekről, amelyekről azt mondják, hogy ezzel a varázselixírrel vagy anélkül termesztették. Egy másik általános állítás az, hogy "az aranyhalak akár 216 napig is képesek voltak élni egy lezárt tartályban, és a víz energiájából éltek." Nincs mód arra, hogy önállóan ellenőrizzük ezeket a képeket és az események leírásait. A tekintélyes tudományos irodalom nem tartalmaz bizonyítékot az ilyen hatásokra.
A Pi Water-re vonatkozó egyéb állítások, mind a BalancedLives webhelyen , és minden alátámasztó bizonyíték nélkül:

Az ipari felhasználás azt mutatta, hogy az oxidáció vagy a rozsdásodás jelentősen csökkent.
Növeli a szervezetben a természetes ölősejtek mennyiségét - Fokozza az antitest aktivitást. Javítja a test sejtjeinek (önhelyreállító) aktivitását – felébreszti az egészség sejtjeinek „emlékezetét”
A Pi-vizet szövetminták tárolására használták ahelyett, hogy hormonoldatba helyezték volna őket. Ezzel az eljárással a szövetek szerkezete több mint 30 évig érintetlen maradt.
A gyümölcsök és zöldségek pi-vízzel történő tisztítása eltávolítja a méreganyagokat és meghosszabbítja frissességüket.
pi-vízzel való öntözés fokozza a gyökérnövekedést és a lombozatot. A pi-víz nagyon hasznosnak bizonyulhat természetes élőhelyeink megőrzésében is.
A háziállatok magasabb energiaszintet mutatnak, ha pi-vizet isznak. Szintén előnyös szageltávolítóként, ha egyszerűen permetezzük egy spray-palackkal, vagy ha az állat fogyasztja a vizet.
Tisztítás – javítja a haj és a bőr tisztaságát (a pi-víz szűrőrendszereket sok japán fodrászatban gyakran használják). A ruhanemű nem sárgul be olyan könnyen.
Hogy ne maradjunk le az egymással versengő ivóvíztől, a Pi Water feltehetően megismétli a [hamisan] állítólagos előnyöket a piacon szinte minden más terméknél:

Emeletes
Leleplez
"Több oxigén szállítása a testben, oxigénben gazdag környezetet teremtve, amely elpusztítja az anaerob szervezeteket."
Hogy ez hogyan egyeztethető össze a fent említett állítólagos rozsdamentesítő tulajdonságaival, az jó kérdés a kémikus hallgatóknak!

"Növeli a szervezetben a természetes ölősejtek mennyiségét"



Egy vékonyan álcázott, hogy megelőzheti vagy gyógyíthatja a rákot.
"Apró víz csoportokat hoz létre, amelyek javítják a sejtek működését és a víz méregtelenítő hatását." "Fokozza az információ átvitelét az egész testben."

A "víz fürtök" egy klasszikus áltudományos hobbiló; lásd a Water Cluster Quackery oldalt; az „információtovábbításban” való részvételük a Cellcore által forgalmazott régi fikciókat tükrözi.
"Semlegesíti a víz pH-értékét, és valamivel 7 fölé viszi, ami nagyon közel van a test pH-értékéhez (kevés szűrőrendszer képes kezelni a víz pH-értékét, valamint a mágneses erőket, a távoli infravörös hullámot és a pi infúziót" Több ezer huckster oldal magasztalja a "lúgos víz" erényeit és a test pH-szabályozásának fontosságát; Kérjük, tekintse meg az ionizált és lúgos vízzel kapcsolatos csalások oldalát. Az az elképzelés, hogy a mágneses vagy "távol-infravörös" kezelés bármilyen hatással lehet a pH-ra, puszta bunkó.
Pi-Mag víz
A Pi-Mag™ víz a "Pi-Water" márka , amelyet a Nikken , egy kaliforniai székhelyű cég forgalmaz, és a termékek széles skáláját kínálja, amelyek furcsa mágneses és "távoli infravörös" (azaz hő) hatásokon alapulnak, és ezek egyike sem rendelkezik tudományosan. alapján. Az USPTO szerint a „PIMAG” a „háztartási, kereskedelmi és ipari víz kezelésére szolgáló mágneses folyadékkondicionáló egységek” védjegye.

A Nikken néhány különleges állítást tesz a Pi-Mag vízzel kapcsolatban:

Hype
Hozzászólások
"Természetes ásványi lerakódások és negatív ionok hozzák létre"
Ez valószínűleg a fent említett "vas-vas" dolgokra utal. Nem világos, mit értenek „negatív ionok” alatt; Az elektrosemlegesség elve szerint ömlesztett anyagban nem lehet jelentős töltési egyensúlyhiány. Bárhogy is legyen, nincs okunk hinni ebben.

"A mélytengeri korallból készült speciális pi kerámiák visszaverik a távoli infravörös energiát – ezt néha az "élet hullámhosszának" is nevezik. A víz mágneses mezőn keresztül áramlik, hogy befejezze a folyamatot. Ez áltudományos ostobaság, amely csak a tudományosan írástudatlanok félrevezetésére szolgál. A távoli infravörös a sugárzó hő egy másik neve. Nincs okunk azt hinni, hogy a kerámia anyagok (akár korallból származnak, akár nem) különleges tulajdonságokkal rendelkeznének e tekintetben, vagy hogy a far-irnek bármilyen különleges kapcsolata lenne az élő szervezetekkel. A korall misztikuma a puszta hucksterizmus, amint arról a CoralScams oldalon is szó van.
A Nikken két olyan eszközt is kínál, amelyeknek Pi-Mag vizet kell létrehozniuk:

"A Nikken PiMag Optimizer II ... egy speciális korallból álló pi-gyűrűt tartalmaz, amely az óceán mélyéből származik. Ez a gyűrű kalcium-karbonátot tartalmaz, egy ásványi anyagot, amelyet Japánban a víz sav/lúg egyensúlyának módosítására használnak. Erőteljes forgó mágnesek termelnek. összetett mágneses mező, és az örvényhatás oxigént ad hozzá."
"A PiMag Aqua Pour képes ellátni Önt Nikken Pi-Mag vízzel, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. Ez egy hordozható vízmű – amely áram és vízvezeték nélkül állít elő Pi-Mag vizet. Az Aqua Pour több szűrési fokozattal rendelkezik, beleértve a szenet, az ioncserélő gyantát és a zeolitot. Pi kerámiák vannak a szűrőben, hogy „az élet vizét” adják. A végső szűrés ásványi kövekből áll, és a Nikken Magnetic Technology teszi teljessé a folyamatot."
Nincs bizonyíték arra, hogy ezek az eszközök hasznosabbak, mint egy közönséges szűrővel felszerelt vízkancsó. A mágnesekre, a fokozott oxigéntartalomra, a rezgésekre, a pi-részecskékre és a sav/lúg egyensúlyra vonatkozó állítások tudományosan abszúrdak.
https://www.chem1.com/CQ/piwaterbunk.html

Felforgato 2024.04.19 1011 olvasás 10 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

10 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Emberiség 99%-gondolkodás mentes életet él miszerint vagy protokoll szerint magyarán olyat amilyet beléjük oltottak.
    - 2024. 04. 24. 06:53
  • D
    Állítólag ha egy üveg víztartály előtt ocsmány, durva, átkozódó, gonosz szavakat mondogattak az abból képződő jégkristályok amorfok lettek.
    Viszont ha szép szavakat, kedveskedő gondolatokat mondtak előtte, akkor a képződő jégkristályok szabályosak és szépek lettek.
    A mikrohullámú sütőben melegített/forralt víz sem tudott soha szabályos jégkristályokat képezni.
    Az emberi test több, mint 70%-a víz!
    A világűrben is a víz a leggyakoribb vegyület.
    Én messzemenően nem vagyok vallásos és ezoterikus, de elgondolkodtató mindez.
    Különösen annak fényében, hogy az ANYAG legmélyén kizárólag ENERGIÁT találunk.
    És egy atomon belül az atommag és az elektronok közötti távolság aránya nagyobb, mint a Naprendszerben a Nap és a bolygók közötti - tehát az atom nagy részét valami különleges energia tölti/teszi ki.
    Ma már semmit nem zárok ki.
    Főleg, mert rájöttem, hogy semmit nem tudok, és amit tudok, az sem mindig igaz, és főleg nem az, amit tudnom kéne.
    - 2024. 04. 24. 11:49
    • Gerry
      Ezt én is észrevettem: "... rájöttem, hogy semmit nem tudok, és amit tudok, az sem mindig igaz, és főleg nem az, amit tudnom kéne."

      Ugyanakkor azt is megfogadtam, hogy életem végéig tanulok, mert amikor eltemetnek ... egy müveltként meghalt ember mégiscsak több mint egy buta halott. Hát nem? Hihihi
      - 2024. 04. 24. 13:08
      • D
        The more we learn the more we know. The more we know the more we forget. The more we forget the less we know. The less we know the less we forget. The less we forget the more we know. So why to learn???
        - 2024. 04. 24. 14:11
        • Gerry
          Azért mert a tanulás közben, elfelejted, hogy hullámvasúton ülünk és nem hányod ki a beled emiatt!!! Ez is egy argument. Ezen kívül a tanulásban is érvényes az "oszd meg és uralkodj" - ez okból a napi programjaim ... ittlét, filmnézés, tervezés, 3D nyomtatás, fözöcskézés a konyhában, csavargás motoron (ha jó az idõ), itthon és az autómban zenét hallgatok vagy komponálás és gyakorlás az orgonámon (Tyros 5), amikor a Múzsám homlokon vág; írás, versek és novellák, regény még nem sikerült de próbálkozom mint egy dakszli a bernáthegyivel, olvasás, rendcsinálás és portalanítás (ezt persze csak módjával) - hiszen az igazi nagy emberek környezetére jellemzõ a káosz - de az is, hogy káoszban is mindennek tudják a helyét! (csukott szemmel is!).... Mit is hagytam ki? ... egy kis házi bicaj edzés ca. 3 naponta közben/néhány szemfogatás és erõteljes nyújtózkodások, hogy egészséges és szép és fiatalos maradjak (na jó ez a kettõ nem egészen sikerült eddig). Heti egy-két alkalommal pogramozás 'WinDev' illetve 'Website5 Pro' programnyelvek segítségével. (Ez utóbbi kettõ  több mint 20 éven keresztül napi 10...15 órában volt a elfoglaltságom alapja, de ez biztosítja a mai napig azt, hogy most napi 5 percem marad még arra is, hogy lógathassam a lábamat a semmittevésben
          Gondolom ebböl is látható, hogy a napi 6 óra (pihentetõ) alvás teljesen kitölti a 24 órás ritmust ... persze néha azért elöfordul, hogy valamilyen okból 1 órával korábban kell kellnem - behozni az elmaradásaimat...
          Ezért jó állandóan fejleszteni a saját agyunkat, mert ha nem teszed akkor ugyanúgy elsorvad mint A Schwarzenegger egykor csodálatos izmai...
          - 2024. 04. 24. 15:36
    • E
      Én erre tettem kísérletet. teljesen azonos feltételek mellett palántáztam paradicsomot (ugyan az a mag ugyan az a föld egyidőben ültetve) A különbség csak a locsoló víz volt! A végeredmény magáért beszél... Érdekes és mindenki számára kipróbálható! Tényleg megéri...
      - 2024. 04. 24. 19:05
  • D
    Kedves Gerry, minden tiszteletem és elismerésem a felsorolt "energiáidért"!!!
    Én most kezdem - egyre jobban (helyesen: egyre rosszabbul) - érezni az ifjúságom meggondolatlanságát.
    Meg annak nyomorát.
    Én már kb. 14 éves koromtól az egyetem végéig nyaranta nagyon nehéz fizikai munkákat végeztem.
    A gimnázium alatt téglagyárban, az egyetem alatt (magán)építkezéseken (ezeken napi 12-13 órában) végeztem nagyon nehéz fizikai segédmunkákat (merthogy itt a magyar átlaghoz képest sokkal többet lehetett keresni).
    Merthogy koldusszegény tanár-családban nőttünk fel a húgommal és nyaralásról, új ruháról, horribile dictu: farmerről! nem is álmodhattunk. Az érettségi öltönyöm a szomszéd bácsiék vasutas ruhájából lett átalakítva, és abban is diplomáztam. Az első farmeromat szintén a szomszéd bácsi felesége - Isten áldja ezért - hozta nekem Olaszországból, amikor a 11 hónap katonai szolgálat után leszereltem (merthogy vasutasként ők ingyen-jeggyel járhattak nyugatra is, és olyan jó szeme volt a néninek, hogy olyan - egyébként nagyon márkás Levi's - farmert vett, amelyik pontosan illett rám - ebben csináltam végig az egyetemet!).
    Úgyhogy a hátam és főleg a derekam ezt az (ön)kizsákmányolást most szépen (???) számon kéri rajtam - egyre jobban.
    Igaz, hogy az így megkeresett pénzből el voltam egy évig, és a 3 éves lehetőségen belül eltölthettem egy hónapot úgy Nyugat-Európában, hogy Skóciától Monaco-ig bejártuk Inter-rail-lel Nagy-Britanniát, Franciaországot, a Benelux országokat, Németországot, Svájcot, Ausztriát. Előtte meg Lengyelországot, Csehszlovákiát, illetve Finnországot, és szintén 1 hónapig a Szovjetuniót is.
    Úgyhogy én örülök, ha reggel nagy nehezen felkelek az ágyból, de délután már legalább egy órát pihennem kell, és szégyenszemre a nehéz dolgokat a kocsiból a feleségem cipeli már be.
    Hát, ez van, ezen már nem lehet változtatni.
    Mindenesetre sok sikert és kitartást Neked!
    És persze Imrének is!
    - 2024. 04. 24. 16:52
    • Gerry
      Õszintén sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Csak annyit tudok javasolni (miután nem vagyok se testedzõ se orvos), hogy próbálj meg találni valakit aki esetleg fel tud erõsíteni annyira, hogy még élvezhesd az életet egy jó ideig. Az otthoni orvosok még mindig tisztességesebbek mint az itteniek többsége... Kegyetlen dolog látnom néha, hogy óhazámbana nálam 10-15 évvel fiatalabbak rosszabbul néznek ki... drukkolok neked és kérlek ne add fel. Csak annyit tudok mondani - részben ez a leegyszerüsített életfilozófiám - hogy: Az élet akkor is szép ha randa.
      - 2024. 04. 24. 17:51
      • D
        ...és a lényeg, hogy sohase veszítsük el a csüggedésünket, ha semmi okunk a reményre!!! :)))))))))))))))))))))))))) Köszi a jókívánságokat, igyekszem, azért kenegetem, teszek a derekamra "bandázst" (ezek többé-kevésbé használnak is), meg pihengetek, a fekvés sokat segít. A húgom, aki ortopédsebész, szokta mondani, hogy kétféle ember van a világon: akinek MÉG NEM fáj a dereka, és a másik, akinek MÁR FÁJ a dereka. Annak idején az a legelső majom, aki lemászott a fáról, nem gondolta ezt rendesen végig...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
        - 2024. 04. 24. 19:32
  • D
    Az is benne van a Tiszapártban, hogy tiszavirág (életű) lesz.
    Pont olyan gyorsan, ahogy felkapták, ejtheti is majd a publikum - ha nem mond nagyon markánsat mind a kormányoldalhoz mind az ellenzékhez képest.
    Ez pedig csakis egy patrióta (erősen nemzeti és normális = nem buzi, nem lmbtq-gender, nem migránspárti, nem klímatébolyult), ámde szociálisan kiegyenlítő, és közvetlen demokrácia-párti (általános népszavazás-párti) álláspont lehet/ne.
    Magyar Péter nem fog ilyet mondani.
    - 2024. 04. 25. 15:46

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése