Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Üdvözöllek

Köszönöm, hogy megkerestél, nézz körül nálam! Posta Imre

pi-klub_logo.png (275 KB)

Klikkelj rá: Youtube oldalam
...további videók...és itt is...és még néhány (de ezeket már törölték) ...


Posta Imre felújított központi oldala (https://imre.club), sorrendben az elsõ 4 archívált oldal, a jelenlegi aktív (ez itt) valamint Lica weboldala...
Összes cikk kilistázása                                   Összes cikk kilistázása
s_reggel.gif (7 KB)                                               s_olvastad.gif (1 KB)
 összes HÍR                                 összes CIKK

Cikkek

Déli szomszédunkban visszaáll a kötelező sorkatonaság

Megszavazták az új szerb miniszterelnök kormányát. Ő pedig egyből bejelentette a kötelező katonai szolgálatot. A szerb parlament csütörtökön délután 152 igen szavazattal megerősítette Milos Vucevic új miniszterelnök, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetőjének kormányát. Ellene 61 képviselő szavazott.


Vucevic szerint az uniós integráció továbbra is az ország stratégiai érdeke. Kormányprogramjának szerdai bemutatásakor azonban azt is mondta, hogy Brüsszel „egyre újabb és újabb kritériumokkal” nehezíti Szerbia közeledését az EU-hoz. Vucevic „a folytonosság kormányaként” mutatta be kabinetjét, és ebben az értelemben teljesen kizárta az Oroszországgal szembeni szankciók bevezetését – írja a krone.at.

Vucevic volt védelmi miniszter a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetését is bejelentette. Ez azonban csak négy hónapig fog tartani.

Az új kormánynak 31 minisztere van. Aleksandar Vulin, a BIA hírszerző szolgálat korábbi vezetője lett az egyik kormányfőhelyettes, aki egyértelműen oroszbarát politikus. A külpolitikáért a korábbi washingtoni nagykövet, Marko Djuric felel.
https://acnews.hu/deli-szomszedunkban-visszaall-a-kotelezo-sorkatonasag/?utm_source=rssutm_medium=rssutm_campaign=deli-szomszedunkban-visszaall-a-kotelezo-sorkatonasag

Belabacsi 2024.05.03 904 olvasás 9 hozzászólás 0 értékelés Nyomtatás

9 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Sorkötelességről kicsit másképpen,Akár tetszik akár nem katona nem mindenki lehet!Sorkötelesség egy fajta sorskötelezettség is,még a 80-anas évek az a fiatal aki nem vitték be katonának arra azt mondták beteg vagy hülye vagy hogy nem voltál katona?!
    Chaplin alacsony termete és vézna testalkata miatt elutasították amit egész életében a szemére vetettek.
    Magyarán egy fajta! Társadalmi fokmérő is volt.
    Németek nyár végéig döntenek,lesz-e sorkötelesség vagy nem?!
    https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/...olgalatrol
    - 2024. 05. 04. 06:11
    • G
      Milyen militánsak lettek ezek az antimilitarista libsik. Csak nem a vágóhídra akarják terelni a maradék fehéret is? Még jó hogy gyakorlatozták a saját országon belüli atomfegyver használatot, ha esetleg másra használnák a bakák a fegyvert. Nyárra meglesz a digitális rubel is, utána jöhetnek a többiek is, oszt katonásan kuss a neved bazmeg, rend és fegyelem. Minden a terv szerint. Mire 2028 január 1-jén elkezdődik a nagy visszaszámlálás a Manhattan-i Metronome-nál addigra jobban össze kell grundolni a bandát, mint ezelőtt 2018-ban.
      - 2024. 05. 04. 20:30
  • D
    Lehet ezt értelmesen is csinálni. Vonzóvá kell tenni, hogy mindenki vállaljon - egyetértve a szerbekkel - egy legfeljebb 4 hónapos szolgálatot mondjuk 40 éves koráig.
    Szerintem 3 hónap is elég lenne.
    Viszont ez alatt az idő alatt nem alakiztatni kellene a srácokat, hanem megismertetni őket a fegyverrendszerekkel, hadtörténelemmel, katonai elvekkel, legyen benne éleslövészet is bőven, túlélési technikák (cserkészet?) megtanítása, egészségügyi ismeretek, egy kis nyári táborozás, bográcsozás, értelmes bulizás. Aztán egy maximum 1 hónapos téli képzés is (mert hát nemcsak nyárból áll a világ, habár úgy tűnik erre felé megy a klíma...:))))
    És ezt mindenféle kedvezményekkel támogatni.
    Lányoknak egészségügyi képzés.
    Ja, és persze a legmodernebb drónos és hasonló technikák tanítása és kezelése (ehhez nem kell szuper-egészségesnek lenni).
    - 2024. 05. 04. 09:09
    • F
      Egészség?Látott már valaki űrhajóst vagy pilótát 60-as bicepsszel vagy bármilyen rabsággal,szokással?
      - 2024. 05. 04. 09:16
  • G
    Rácok, déli "barátaink" ?

    A 13 - ik század utolsó évtizedeiben, függetlenné vált Szerbia.
    Dusán király (1331 - 1335) Velence támogatásával, csaknem 200 000 négyzetkm birodalmat alapít.
    "Rácország és Románia császárának" címezve magát! Dusán halála után a birodalma azonnal szétesik.
    A rácok többsége török uralom alá kerülnek, több mint 500 évig.

    De ez a rövid 10 év császársági epizód, még ma is a "Nagyszerb" program történeti alapja.
    A szerb "egyesülési" tendencia alapja, egy délszláv? fikció, szerb, horvát, szlovén, mecedon szláv különbözőségeknek, egy "Jugoszláv" azonosságba való erőszakos egyesítése.

    A jugoszláv fikció erőltetésében, rác barátaink?, észre se veszik, hogy ez a cél, másoknak egy kiváló eszköze volt háborúkra, pusztításra, rendzavarásra, az egész világon.
    A szerb uralmi ambíció és terror, már az Első Világháború kirobbantásában is nagy szerepet kapott, amint tudjuk.

    Most így a 3-ik VH. előtt, rác barátaink, nem a sorköteles katonáikkal jelentenek veszélyt, aggodalmat, hanem inkább a múltjukban elkövetett szarkeverésekre emlékezve lehet okunk aggodalomra .......
    - 2024. 05. 04. 16:35
    • A
      Déli "barátaink"... Èn, mint Vajdasági származású magyar, háromszorosan aláírom s helyesnek tartom, hogy idézöjelbe tetted a barátságot... Kb. tudjuk, miért ilyen nagy mostanában a "barátság".
      - 2024. 05. 04. 16:48
    • D
      Vigyázzunk ezzel a "rác"-ozással.
      A rácok olyan - főleg szerb - származású délszlávok voltak, akik áttértek az ortodox hitről a katolikus hitre.
      A szerbek meg megmaradtak "óhitűnek", azaz ortodox-kereszténynek pópákkal az élen.
      A szerb - valójában rác - származású Damjanich János mondta, hogy ha a szerbek Magyarországra támadnak, akkor mindet kiirtja egy szálig és a végén magával is végez, hogy senki szerb ne emelhessen kezet a magyarokra.
      A magyar nép etnogenezisében a délszlávság jelentős szerepet játszott, különösen a török hódoltság után, és értelemszerűen a két nagy délszláv népből, a horvátokból és a szerbekből nagyon sokan lettek magyarrá, megnövelve így a népességben a dinári embertípust.
      A dinári embertípus egyébként egész Európában jelentős arányt képvisel, különösen a németségben, az északi népekben és még az angolok körében is, a franciák embertípusában is jelentős részt képviselnek. Az oroszok, bolgárok, északmacedónok és a horvátok embertanában is nagyon sok a dinári, dinarid embertípus. Az albánok teljesen dinári embertípusúak, úgyhogy a szerb-albán ellentét egy vegytiszta testvérháború.
      A dinári embertípus egyébként óiráni, perzsa eredetű Európában.
      A szerbek közül sokan a magyarokat vérrokonnak tartják a nagy mennyiségű délszláv elem elmagyarosodása miatt, és úgy vélekednek, hogy a magyarok valójában elmagyarosodott szerbek. Ezek persze délibábos elképzelések, de a jelentős népkeveredés velük nem tagadható (lásd a rengeteg "-ics", "-its" végződésű családnevet).
      A két nép történelme sokáig problémamentes volt, a török hódítás kezdetén a Magyar Királyság igyekezett segíteni a szerbeknek - persze jól felfogott önérdekből is - aztán sajnos jött a hódoltság itt is ott is, és kevesen tudják, hogy a magyarországi "török" megszállás alapvetően délszláv népek janicsárjaival valósult meg, vagyis igazából nem is török megszállás volt, de mindenképpen muszlim égisz alatt.
      A problémák a nemzetté válások idején kezdődtek, azaz főleg a XIX. század elejétől és teljesedett ki az első világháborúra és azt követően - megjegyzendő, hogy a létrejött Jugoszláv Királyságban is elnyomás volt a szerbek részéről a többi nép felé, amit főleg a horvátok viseltek nehezen.
      A mélypont a két nép kapcsolatában nem vitásan az újvidéki "hideg napok" voltak és persze a "felszabaduláskor" a szerb kommunista/titoista partizánok vadállati bosszúja (tömeggyilkosságai) 1945-ben főleg a magyarok és a németek ellen.
      Meg kell jegyezni, hogy a "hideg napok"-at meg a szerb "partizánok" orvgyilkosságai előzték meg, amelyeket magyar hivatalnokok és katonák, csendőrök ellen követtek el lesből, gyáva orgyilkosokként, tehát itt is érvényes, hogy a "verekedés úgy kezdődött, hogy visszaütött...".
      Igaz az is, hogy aztán Tito Jugoszláviájában a magyarok viszonylagos szabadságban élhettek, mindenesetre sokkal elviselhetőbb körülmények között, mint bármelyik más "utódállamban". Ezt személyesen tapasztaltam, amikor Szegeden élve kishatárátlépővel egy évben nyolc alkalommal átmentünk Szabadkára, Zentára, Magyarkanizsára.
      Összességében azt gondolom, hogy a sokszor terhes és terhelt közös múlt ellenére a kinyújtott kezet nem szabad ellökni, de mindig gondolni kell arra, hogy az ortodoxia által meghatározott Balkán, az ma is Balkán, tehát a bizalom mellett mindig kell "B"-tervnek is lennie...
      - 2024. 05. 04. 19:04
  • F
    Rácok annak idején mikor a Német-Római császárság le akarta őket gyarmatosítani akkor a magyar királytól kértek segítséget?Szent László a magyar korona védelme alá rendelte őket és nem lettek rabszolgák! Erre mit tesz a ganéj rác a világégés után öli a magyart!
    Rácok ide hozták a lecsót meg a rácpontyot?
    - 2024. 05. 04. 20:55
  • G
    Magyarország minden szomszédja Magyarország (volt részben)

    Mi az ami egy embercsoportot, mint népet, egy másik embercsoporttól, néptől, döntő és exakt érvénnyel megkülönböztet?
    Nyelv,Faj, Vallás, Kultúra ?
    A nyelv látszik a legdöntőbbnek, de néha a vallási tagolódásnak is roppant ereje van. A római katolikus horvátot, áthidalhatatlan szakadék választja el az orthodox szerbtől.Az angol nyelvű néger sem válik angollá soha. A magyar nyelvű cigányok is megkülönböztetik magukat a magyaroktól.
    De a faji egységeket is egymás ellen fordíthatja a nyelvi és a vallási különbség.
    A zsidó meg semmiféle szempontból nem képes beilleszkedni egy népi közösségbe.

    A tatár és szláv együttesen lett orosz. A horvátok és a szlovének is csak pusztán a közös nyelv hatására állnak közelebb a kezdetlegesebb csiszoltságú szerbséghez.
    (A szerbek a 19 - ik század elején vették át a fejlettebb horvát nyelv hercegovinai tájszólását.)

    Ezt az etnikai tarkaságot, az 500 éves török uralom betolta a Kárpátmedencébe is.
    Előidézve ezzel, egy máig tragikus állapotot. Egy földrajzilag teljesen zárt, és egy nép számára rendelt medence, esett darabjaira.
    A betelepedő idegen etnikumok szaporodása felhígította a magyarságot, a világháború vesztesei közé tartozó magyarság aztán elvesztette a talajt a lábai alatt.
    Ez a természet ellenes állapot ma is, csak háborúkat, gyenge európai állapotokat, balkáni helyzetet teremtett Európa kellős közepén.
    Tragikus az, hogy nem véletlenül alakult így ........
    - 2024. 05. 06. 19:41

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése