Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Az emberek az elmúlt két világháborút se látták előre (logikai levezetés)

Az emberek az elmúlt két világháborút se látták előre (logikai levezetés)
Tibi bá' oldaláról származtatva

Annak idején a széles körű társadalomnak fogalma se volt, hogy közeleg az I. majd a II. világháború, miközben a kormányok már évekkel korábban tisztán látták a ráutaló eseményeket.

Viszont tény az, hogy az egyértelmű jelek fekete-fehéren ott álltak azok részére is, akik vették maguknak a fáradtságot, hogy megismerjék a tényeket, pontosan úgy, mint napjainkban, amikor a napnál is világosabb, hogy a környezeti összeomlás beindulása és a III. világháború kirobbanása előtt állunk. És igen, a III. világháború termonukleáris lesz, amit se a laikusok, se a „szakemberek” nem tudnak se felmérni, se elképzelni.

A III. világháború csak termonukleáris lehet.

Az I. és II. világháborúkhoz vezető tényekkel a bölcs megfigyelők tisztában voltak, amiknek a segítségével, évekkel korábban figyelmeztették a társadalmat. De olyan is volt, aki közvetlenül az I. világháború békekötése után jelezte, hogy a béke sokáig nem tartható fenn. Ezek a ma is érvényes tények, vagy tényezők a következők:

A háború, mint olyan elfogadása, ami a felkészüléshez vezet.
Fegyverkezési verseny, ami az ipari tevékenységben az emberi haláltokozó eszközök gyártását az első helyre teszi. Ezzel a háború sikerét kívánják elérni, ahelyett, hogy a háború elkerülésén dolgoznának.
Az igen nyereséges (valamint státuszt és karriert jelentő) beruházások a fegyvergyártásba, kedvező egy háború beindítására.
Háborús propaganda által keltett félelem minden egyes nemzet állampolgáraiban azzal, hogy a másik háborút akar. Ez a propaganda félelmet szül, és megakadályozza az ellen oldal nézetének a megismerését.
A fenti tényezők okozta nézet szerint a háború kirobbantásához elég az egyik fél. Ezen nézet alapján puszta önvédelemből mindegyik oldal felkészül egy háborúra, ami így nem függ senkitől, hanem egy elkerülhetetlen eseménnyé lép elő.
A hatalmon lévők inkább vállalják egy szörnyű háború kockázatát ahelyett, hogy háború nélküli túlélésre koncentrálnának.

Az I. világháború előtt háborúk dúltak Észak Afrikában, Délkelet Európában. A fegyverkezés, és hadi tervezések felfutó félben voltak. A béke fenntartására tettek erőfeszítéseket, de közben az Osztrák-Magyar Monarchiának tálcán nyújtottak át egy ürügyet Szerbia megtámadására. A németek ürügyet láttak arra, hogy megtámadják Belgiumot, és Franciaországot. Az angolok jó alkalmat láttak arra, hogy harcoljanak a németek ellen, és így tovább. Megindult tehát az öldöklés. Ez megakadályozható lett volna, de több évtizedes célkitűzéssel összhangban volt a háború. Minderről a társadalom mit sem tudott.

Az I. világháborút alig két évtizeddel később követte a második, mert az előző háború győzteseinek volt rá gondjuk, hogy a német népnek szenvedéseket okozzanak, ami egyre sértettebbé tette őket, és közben folyt egy eszeveszett fegyverkezés is, amivel kapcsolatban a Nyugati bankok jelentős segítséget adtak a németeknek, akik számukra szimpatikusabbak voltak a bolsevikoknál. Közben az USA felemelte Japánt partneri szintre, de ellene fordultak, amikor kiderült, hogy túl sikeresek. A nácik zsidóüldözése tudott volt, és tiltakoztak ellene. Az amerikai hadigépezet agresszív japán ellenessége ismert volt, és tiltakoztak ellene. Közben az amerikai kormány készített egy jegyzéket, amiben fel voltak sorolva azok a tevékenységek, amelyekkel ki lehetett kényszeríteni egy japán támadást. Ezeket sorba bevezették. Az olaj embargóra Japán beindult. (Tibor bá’: Ma ugyanezt teszik Iránnal, Oroszországgal és Kínával)

A társadalomnak jelentős része nem vette észre, hogy közeleg a háború. Az amerikai nép elhitte, hogy az USA távol tartja magát a beindult európai háborútól. Az amerikai szavazók kétszer is megválasztottak egy olyan elnököt, aki kampányában megígérte, hogy nem lépnek be egy európai háborúba.

David Fromkin könyvében az I. világháborúról (Europe’s Last Summer = Európa utolsó nyara) kifejti, hogy „A háború Európában nem véletlenül tört ki. Két kormány (Németország és Ausztria-Magyarország) előre megfontolt szándéka állt a háttérben. Abban a pillanatban, amikor ezek megtámadták a szomszédaikat, a béke fenntartása lehetetlenné vált.” (Tibor bá’: Az igazság az, hogy Anglia és Franciaország sokkal jobban akarták a háborút, meg akarták semmisíteni a feltörekvő Németországot)

Ugyanez volt a helyzet a II. világháború esetében is. Japán eldöntötte, hogy háborút akar, majd meglepetésszerűen megtámadta Pearl Harbort. Amerikának nem volt más választása, reagált az általa kikényszerített támadásra. De Amerikának nem volt választása Európában se, mert Hitler 1941-ben hadat üzent az USA-nak. (Tibor bá’: Japán nem akart háborút, Pearl Harbor megtámadása nem volt meglepetés, csak úgy állították be.)


Fromkin pontos leírást ad egy gazdag ország szegény országokkal vívott háborúiról. Amikor Amerika megtámadta Irakot, Szíriát, Pakisztánt, Jement, Szomáliát, Afganisztánt, Líbiát, Panamát, Vietnámot, stb. stb. nem volt szükség ezen országok hadba lépési szándékára. Háború robban ki, mert a Pentagon háborút akart. Ennek ellenére megállapítható, hogy nem lettek volna világháborúk, sok tízmillió áldozattal, ha nem akarták volna azokat a háborúkat mind a két oldalon. Egy bekövetkező egyoldalú háború, jelentős egyoldalú szenvedést vont volna maga után, de a halottak nagy száma és a totális pusztítás nem következett volna be.

De most nézzük az Amerikai Egyesült Államokat! Washington felmondta az Anti-ballisztikus Rakéta Megállapodást, és egy tucat új ország bevonásával a NATO egészen Oroszország határáig terjeszkedett. Majd fegyvereket és csapatokat küldött az orosz határra. Puccsot szervezett Ukrajnában, ami után neo-nácikkal kibővített ukrán kormányt hozott létre. Azt hazudta saját állampolgárainak, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát, és utasszállító gépet lőttek le. Az állampolgárai számára olyan rakétaelhárító rendszerről fantáziál, ami lehetővé teszi, hogy megtámadja Oroszországot, vagy Kínát (ha már benne vagyunk a dologban) anélkül, hogy azok ellentámadásra lennének képesek. Javasolja még több termonukleáris töltet elhelyezését Európában, amelyek célkeresztjében Oroszország lenne. Bázisokat épített ki Kína körül. Megpróbálja Japánt újra militarizálni. Szankciókkal sújtja Oroszországot. Putyint, az orosz elnököt, megfenyegette, kigúnyolta, nevetségessé tette és démonizálta. Jól informált megfigyelők figyelmeztetnek a termonukleáris Armageddon veszélyére. Miközben az amerikai állampolgárok legnagyobb részének az egészről halvány fogalma sincs.

Bár nem hiszem, hogy Moszkvának a legbölcsebb, egyetlen, vagy a stratégiailag a legkedvezőbb reakciója a harc felvétele lenne, azt se javasolnám, hogy tartsa oda a másik arcát is. Mivel amerikai vagyok, amerikai háttérrel és kultúrával, nem tisztem megmondani az oroszoknak, hogy mit tegyenek. Viszont felszólíthatom az amerikaiakat, hogy ébredjenek fel és állítsák le ezt az tébolyt, mielőtt mindannyiunkat megölnek. A III. világháború még nem elkerülhetetlen, de az egyértelmű, hogy gyors tempóban haladunk felé.

Tibor bá’ véleménye: Az nyilvánvaló, hogy ez egy, az amerikai néphez szóló felhívás, amiben nem lehet azt állítani, hogy a háború elkerülhetetlen, de az amerikai felkészülés (utolsó előtti bekezdés) egyértelművé teszi Amerika szándékát, és azt a tényt, hogy az amerikai elitet nem lehet eltéríteni tervének végrehajtásától. Ehhez ma még hozzájön a polgárháborús hangulat, amit könnyen lehet, csak egy igazi háború tud elfojtani.

Forrás: Antalffy Tibor oldaláról

45 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Hazafinak
    miközben a kormányok már évekkel korábban tisztán látták a ráutaló eseményeket." 2008-tol jól látják és helyezkednek, készülődnek a társadalmakat alakítják a helyzethez. De a totális háborút még nem sikerült kirobbantani, így hajtják a durva hibrid háborút. Ez még nem is a legkeményebb jelenleg. Napról napra ott a penge élén billeg a hatalmi háború.
    - 2020. 06. 01. 12:59
  • Hazafinak
    "Van egy álmom, hogy egy napon ez a nemzet fel fog állni és élni kezdi vallásának valódi jelentését:" Ezeket az igazságokat magától értetődőnek tartjuk, hogy minden ember egyenlő a teremtő előtt. " https://twitter.com/IRIMFA_EN/status/...rotests%2F
    - 2020. 06. 01. 13:07
  • J
    Igen ez nagyon szomoru!

    Es foleg az , hogy minden orszagnak a SAJAT vezetoi a leg nagyobb ellensegei!
    Mert minden orszagba a dolgozok TUDTA es bele eggyezese nelkul tervezik az haborukat!
    Sajnos be kell latni , hogy mind azok akik ALLITTOLAG a mi erdekeinket kepviselik ok az igazi aruloink!
    Amig a katona tisztek es rendorok KEPESSEK gondolkodas nelkul olnia sajat nepuket ,addig eleg kilatastalan a munkasok jovoje.Komor

    Soha eggyetlen nemzet munkasai se konyorogtek a vezetoikhez , hogy legyen haboru a szomszed orszag munkasaival.!!
    Az ilyen dolgok nincsennek a SZAVAZO LISTAN !
    EZ PARANCS !!
    - 2020. 06. 01. 13:14
    • Hazafinak
      Mindig is a hatalmi pozícióban levők, magáénak tudták, hogy ők tudják és lépik meg a tutit. A sakktáblán a hátsó sorban áll a vezérkar és a kiszolgálói. Előttük a parasztok, akik akikkel azt tehetnek amit akarnak. Előre küldhetik, beáldozhatják. A lényeg nekik nem a győzelem, hanem a saját győzelmük. A hatalom megtartása.
      - 2020. 06. 01. 14:18
  • Hazafinak
    Letartóztatások és könnygáz | A tiltakozások agresszívvá váltak Las Vegasban is.
    - 2020. 06. 01. 14:12
  • Hazafinak
    Az Egyesült Államok „az ANTIFA-t terrorista szervezetnek nevezi ki” Antifa - az antifasiszta röviden - az 1920-as és 1930-as évek európai baloldali milíciáiból modellezi magát. Közvetlenül Trump nyilatkozata után Barr főügyész bejelentette, hogy az Igazságügyi Minisztérium az 56 regionális Közös Terrorizmus Munkacsoportjának hálózatát használja fel a „békés tiltakozást megragadó erőszakos radikális agitátorok kivizsgálására ”, "Az Antifa és más hasonló csoportok által a lázadás kapcsán kezdeményezett és alkalmazott erőszak belső terrorizmus, és ennek megfelelően kell kezelni" - mondta Barr nyilatkozata. Most már csak egyre lennék kíváncsi! Ha Amerikát követi a zsidó cionista Izrael seggnyalásában a nagyvezérünk, akkor lesz mersze hazai törvényt is alkotni?!
    - 2020. 06. 01. 14:55
  • Hazafinak
    Egy érdekesség!! Portland rendőrségével lehetett másként is intézni, mint gumi lövedék, vagy könnygáz?! https://twitter.com/Oregonian/status/...2532741121
    - 2020. 06. 01. 15:04
  • J
    Majdan van Amerikában is "may day"-el együtt május végén . Annyira tetszett nekik az ukránoké-, hogy be is segítettek,majd a hong-kongiaké, hogy rendeztek maguknak egyet, de itt is orosz nyomokat vélnek felfedezni , legalábbis Rizsa Zsuzsa ezt állítja. https://www.foxnews.com/politics/susa...nstrationsJaj ne!
    A titkos szolgák is megsérültek.
    https://www.foxnews.com/politics/secr...d-protests
    - 2020. 06. 01. 15:10
  • Hazafinak
    The israeli occupation terrorists mastering knee techniques used by the Minneapolis Police Department that killed #GeorgeFloyd. American police officers are receiving the same exact training by the illegal & murderous israeli occupation. End the Gestapo training! Free Palestine!"

    Az izraeli megszálló terroristák, akik a Minneapolis Rendőrkapitányságának térd technikát tanították, és meggyilkolták a #GeorgeFloyd. Az amerikai rendőrök ugyanolyan pontos képzést kapnak az illegális és gyilkos izraeli megszállás által. Vége a Gestapo képzésnek! Szabad Palesztina!
    https://twitter.com/Resistance48/stat...1014361090 A VT gondosan megvizsgálta a videót Detroitban, Atlantaban és Minneapolisban, és megtalálta a szervezetek tagjait, a Pentagonnal szerződéses cégeket, amelyek minden tiltakozáson jelen vannak, közre működnek az erőszak indulásában."
    - 2020. 06. 01. 15:33
  • Hazafinak
    Mely államhoz-országhoz hű egy kettős állampolgárságú zsidó?" Ne az legyen, hogy csak a mi kitalációnk! https://www.veteranstoday.com/2020/05...nist-jews/
    - 2020. 06. 01. 15:44
  • Hazafinak
    És íme a saját hatalmukat védő és firtató rendőrök a demokrácia főhazájában. Emberiesség, erkölcsösség és hazafiság ilyenkor nem létezik. Csak a közeli hatalmi érdek kiszolgálása. https://twitter.com/GayPimp/status/12...h-worse%2F
    - 2020. 06. 01. 16:10
  • Hazafinak
    A média képviselő igazolvány sem véd meg, hiába igazolod magad: Hogy a rendőr miként lép fel, az kis mértékben függ, hogy kitől milyen utasítást kapott politikai porondról. Ez egyszerűen a rendőr. https://twitter.com/MichaelAdams317/s...8567678976
    - 2020. 06. 01. 16:20
  • Hazafinak
    A háborúk folyamatosan zajlanak. Mocskos egy hibrid rendszerben. A z összetevők amiket a napokban láttunk, elfednek egy sor fontos zajló dolgot. Így hagy említsek meg egyet: Az Arab Amerikai Kongresszus megköveteli, hogy Trump fejezze be háborúját a szír nép ellen. https://www.veteranstoday.com/2020/06...an-people/
    - 2020. 06. 01. 16:33
  • szabir
    ez a zsido irta?
    https://markoferko.tumblr.com/post/273115591/a-76-%C3%A9ves-tibor-b%C3%A1-blogja/amp
    kamu konyvek ment e penz anno
    + ez a baszos konyv [ tom me anyamek anno megvettek XD]
    https://csunyairodalom.webnode.hu/konyvek/rataka-siva-leanya/
    - 2020. 06. 01. 16:52
  • Hazafinak
    A vírus mizéria mindent elfed.
    - 2020. 06. 01. 17:03
  • G
    Valamikor az 1800-as években, Amschel Rothschild felesége szólta el magát:
    "ha a fiaim nem akarják, hogy legyenek háborúk, akkor nem lesznek háborúk"

    Ha a háborúk okait az ismert és tanított történelmi részletek, okok, vezető politikusok, hazafias szólamok, érdekek , kibogozhatatlan hálójában keressük, az olyan, mintha egy haldokló rákos beteg testén a látható pattanásokat okolnánk az állapotáért.
    - 2020. 06. 01. 17:57
  • Hazafinak
    Tudjuk mely USA kormány támogatta Ukrajna átállítását és milyen céllal. Ebből az ukrán seregből származik az a kamion sofőr aki a hídon a tüntető tömegbe akart hajtani . https://twitter.com/DeanoBeano1/statu...0102348803 "Az Antifa jelenléte minimális, de sokkal zavaróbb a jobboldali faji alapú gyűlöletcsoportok. Például a Boogaloo Fiúk, akik úgy gondolják, hogy versenyen alapuló polgárháború jön" - mondta az MSNBC-n.
    - 2020. 06. 01. 18:44
  • rich932
    Majmok bolygója... kiváncsi vagyok mikor honosítják meg itthon is a liszenszet? Alapanyag van bőven nálunk is, fosztogatni, rabolni a moréink is igen kedvelnek...

    Egyébként szerintem meg sem történt ez az egész nyakon térdelős vidi és a "szegény becsületes" negro halála is egy hatalmas hoax! Ha megnézitek az intézkedés hatásvadász aláfestéssel tálalt videóját, tele van szabad kőmíves jelekkel utalásokkal. Persze ez csak véletlen meg konteo...
    - 2020. 06. 01. 18:46
  • Hazafinak
    Izrael „rendkívüli számú rendészeti tisztviselőt” képzki Minneapolisban www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/jinsa.jpg Képzik-e őket arra, hogy úgy kezeljék az amerikaiakat, ahogyan Izrael egyenruhás banditái kezelik a palesztinokat? Nem csoda, hogy a fekete közösség a zsarukat a megszállás hadseregének tekinti." www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/PHOTO-2020-05-29-21-21-10-3.jpg www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/PHOTO-2020-05-29-21-21-08-2.jpg www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/PHOTO-2020-05-29-21-21-08.jpg Tűz!
    - 2020. 06. 01. 18:52
    • Mormi
      Kedves Hazafinak! Aki erre képes, hogy rátérdeljen egy másik ember fejére, testére, azzal ugyan ezt kell tenni, hogy "TUDJA MEG" milyen érzés "KISZOLGÁLTATOTTNAK" lenni! Az ilyen "SZADISTA ÁLLATOKAT" élve kellene egy vizes gödörben megrohasztani!
      - 2020. 06. 02. 00:08
  • A
    Hazafinak, a black lives matter soros gyuri alapítványa, nálunk a lauderben képzik őket. Ők azok akik a cigókat hergelik, provokálják. Nincs itt semmi baj, ha a "tolvajok mocskos vére hömpölyög".
    - 2020. 06. 01. 19:44
  • Mormi
    Tudjuk kiket kellene likvidálnunk, de ki teszi meg? Ja, hogy senki nem vállalja be a mártír szerepét! Meg minek is tenné, egy birka állományért? Ezeknek a "NAGYON BÁTOR VERŐLEGÉNYEKNEK" is van otthonuk, szeretteik és bizony felderíthető mindenkiről minden! Kár, hogy "SENKI NEM HAJLANDÓ LÉTREHOZNI EGY MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATOT" akik "TÉNYLEGESEN A HÁTTÉRBEN MARADVA INTÉZNÉK A FÉRGESÉT!" Filmes példák dögivel! Persze a "VALÓSÁG" kissé más, tudjuk! Szóval, megint csak "SAKK-MATT" mindannyiunk, a világ népei ellenségeinek javára! Senki sem szeretne "HŐS" lenni, de ha majd "RÁKÉNYSZERÍTIK" simán "MEGDÖGLIK" a "VILÁGOT URALÓ ELIT SZOLGÁLATÁBAN!" Farkasok? Itt már a farkas is "ÁLDOZATI BÁRÁNY" mióta is? Mióta csak létezik emberi történelem és létezik "JÓ ÉS GONOSZ!" Az "ember" MENTHETETLENÜL HÜLYE, VÉGTELENÜL OSTOBA ÉS MINDIG BELEMEGY A BOLYGÓ LEGVESZEDELMESEBB PSZICHOPATÁINAK HALÁLOS JÁTÉKÁBA!" Mondom! Tudjuk "KIKET KELLENE SÜRGŐSEN LIKVIDÁLNI, HELYBEN" na de mit csinál a "RENDŐR, a KATONA, no meg a "TITKOS SZOLGA?" Hát szolgál! Kiket? Hát a saját népét, rasszát, faját biztos nem! ŐK A "SZÁMOKAT SZOLGÁLJÁK, A SZÁMOK RENDŐREI, KATONÁI, TITKOS SZOLGÁI!!! Tudjátok van az a pénz! Ba@hatják a pénzüket, ha odalesz a családjuk, rokonaik, barátaik! Ja, hogy nem számít! SZÁNALMAS MARHÁI A SZÁMOK URAINAK!!!

    Elnézegetem ezeket a háborús filmeket, maffiákról szóló filmeket, akció filmeket és "EGYRE KEVÉSBÉ ÉRTEM, HOGY MIÉRT IS TARTJA AZ EMBERI FAJ, A BOLYGÓ LEGINTELLIGENSEBB FAJÁNAK MAGÁT? Azok lennénk! ERŐSEN KÉTLEM!!! Lenne háború, bármi, ha azok ellen fordítanánk a fegyvereket, amikkel a hozzánk hasonló szerencsétleneket kellene legyilkolnunk, akik "ÖLÉSRE KÉNYSZERÍTENEK" minket? EGY NAGY FENÉT! MI MARHÁK MEGYÜNK "MINDIG" ÖNKÉNT A VÁGÓHÍDRA, MÍG A PARANCSOT OSZTOGATÓK BIZTONSÁGBAN MEGHÚZÓDNAK A HÁTTÉRBEN!

    MIRŐL SZÓL A "HON VÉDELME?" CSAK A SAJÁT ORSZÁGOD HATÁRAIN BELÜL, A SAJÁT FAJTÁDAT VÉDVE VAN IGAZAD! Határokon kívül, más népek földjén "TE ELLENSÉGNEK SZÁMÍTASZ!" EZT KELLENE CSAK MEGÉRTENIE MINDENKINEK!

    AKI NEM A SAJÁT HAZÁJÁT, SAJÁT FAJTÁJÁT VÉDI, AZ EGYÉRTELMŰEN ELLENSÉG!!! AZ ELLENSÉG PEDIG KÖZTÜNK ÉL, NEM EZT A HAZÁT ÉS EZT A MAGYAR RASSZT VÉDI! ELLENSÉGEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉRTHETŐ???
    - 2020. 06. 01. 23:56
    • Hazafinak
      Tudod én nagy állat barát vagyok. Mivel nem vagyok 110 kilós benga állat sem húszon éves már, így nem mehetek senkinek két kézzel. Bár megtehetném. Ahogy mondtam állat barát vagyok és csak egy gepárdra vágyok igazán.
      - 2020. 06. 02. 15:10
    • E
      Mormi! "Létrehozni egy titkosszolgálatot"... és fenntartani azt nem csupán kellő emberanyagot, de sok pénzt is igényel. Itt nemrég Matteo Renzi szólta el magát "véletlen", hogy az ENI van az olasz titkosszolgálat mögött. Érted...
      - 2020. 06. 04. 08:41
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (1)50 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (1)50 %