Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Fontos tudni!

Fontos tudni!
Hallgassátok/ olvassátok végig és terjesszétek!



------------------------------------------------
---------------------------------------

-----------------------------
-----------------

19 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • T
    Marx elvtárs szinte mindent leírt. . . .csak kussolt a judrákbankár kamatoskamatos. . . szarságról.. . nem?
    - 2021. 11. 29. 12:12
  • M
    Az összefoglaló tartalmazza a valós gazdasági folyamatokat és megfogalmazza a célok mögött álló szándékot. Jó hír, hogy a társadalom passzivitása, tájékozatlansága jelentős kerékkötője a folyamatnak. Komoly esély csak ezen társadalmi téboly által körvonalazódik, a tudatos fellépés inkább csak hátráltatja a fordulat minél gyorsabb zajlását.
    - 2021. 11. 29. 12:35
  • Gojpofi
    - 2021. 11. 29. 20:55
    • Gerry
      Gojpofi - köszönöm, hogy találtál nekünk még két hiteles magyart. Tetszik
      - 2021. 11. 29. 21:10
  • M
    végezni kell az elittel...
    - 2021. 11. 29. 21:10
    • Gerry
      Monguzking - a fohászok a templomba valók! A megoldás lehetséges módja meg nem tartozik a nyilvánosságra
      ....
      szóval?
      - 2021. 11. 29. 21:15
      • M
        számomra teljesen felfooghatatlan hogy emberekben még felsem merül hogy felkénne lépni bankárdinasztiák,jezsuiták s minden olyan ember ellen kinek akkora hatalma s pénzügyi befolyása van hogy korlátlan hatalmuk van emberek felett...nincs megoldás addig mig megnem fosztjuk öket hatalmuktol s ezt másképp nem tudom elképzelni mint hogy likvidájuk öket.....
        - 2021. 11. 30. 15:27
        • Mormi
          CSAK EGYETÉRTENI TUDOK VELED MONGUZKING! MÁR CSAK HAJLANDÓSÁG KELLENE RÁ, NÉHÁNY JÓ SZERVEZŐ ÉS FELÁLLHATNÁNAK MÁRIS A HALÁLBRIGÁDOK! VAN AKIRŐL MÁR BIZTOSAN TUDHATÓ, HOGY SZABADVAKOLÓ, JEZSUITA, VATIKÁNI LOVAGRENDES, CIONISTA, TALMUDISTA ÉS STB...! CSAK A FÉSZKELŐ HELYÜKÖN KELLENE MEGFIGYELNI ŐKET, MIKOR KI BE JÁRKÁLNAK, MONDJUK EGY SZABADKŐMŰVES PÁHOLYBA! AZTÁN KINYOMOZNI, HOGY TÉNYLEG AZOK-E, MAJD JÖHET A LIKVIDÁLÁS! ÁLMODOZNI MÉG LEHET, DE A MEGVALÓSÍTÁSSAL MÉG VANNAK BAJOK BŐVEN! <br /><br />IMRÉÉK IS A SEMMIÉRT ÜLNEK, CSAK AZÉRT, MERT ŐK LEGALÁBB KI MERTÉK MONDANI AMIRE SOKUNK VÁGYIK! SZABADULNI A PARAZITÁK HADÁTÓL ÖRÖKRE, A SÁTÁNISTÁK CINKOSAITÓL!
          - 2021. 12. 02. 21:48
      • N
        Tokeletesen felvezette Ernst Wolff a helyzetet. Szerintem minden ugy alakul, ahogyan kell. Ez a harom rendszer: kapitalizmus, penz rendszer es a demokracia teljesen hamis, pusztito rendszerek es halalra vannak itelve. Sajat kartyavaruk pusztul el, es nem pedig az ELO EMBER es az ELO Vilag. Termeszetesen, szeretnek magukkal vinni a pusztulasba amit es akit csak tudnak. De meg vannak szamlalva a napjaik. Az elet pedig tovabb fog menni NELKULUK. Lehet, legtobben akik ma elunk ezt nem erjuk meg, de amint a beszedeben ravillantott, a vegso jatszma nincs eldontve.
        - 2021. 12. 05. 10:24
  • J
    Nagyon szuper előadás volt a Nagy Reszetről. Ennek már sok előjele itt van évek óta . Ilyen a készpénz kímélés , a bankkártyával való fizetésre való átterelés. A kártya is a megfigyelő rendszer egyik eleme, a vásárló teljes követése, vagy a különféle shop kártyák használata, akiknek tulajdonosai bagóért adják oda személyes adataikat. Csak azért, hogy vásárlásaik után néhány forintot visszakapjanak.
    A mobil telefonok és a számítógépeink használata miatt úgy fel vagyunk szőve egy megfigyelő hálózatra, mint a szúnyogok a pók hálójába.
    Még azt is ellenőrzik, hogy ki melyik cikket olvassa el a neten . Önként hagyjuk jóvá a cookik használatát is.
    A közösségi halókon pedig önként tárja a világ elé a tagok nagy része barátait, családtagjait, ismerőseit.
    - 2021. 11. 29. 21:51
  • Mormi
    RÉGEN JELENTKEZTEM BE, DE LASSAN MÁR SAJÁT CSOPORTOM LESZ A FACÉN ÉS RENGETEGEN JELÖLTEK BE ISMERŐSNEK! LÁSSÁK A SOK MEGOSZTÁST, A FELTÖLTÖTT VIDEÓKAT ÉS CSAK JÖNNEK ÉS JÖNNEK!

    VAN NÉHÁNY NAGYON FONTOS VIDEÓ GERRY, AMIT HA VAN RÁ LEHETŐSÉG ÉS VAN HOVÁ, GYORSAN FEL KELLENE TÖLTENI! A GMAIL CÍMEM MÁR BLOKKOLJÁK! KÜLFÖLDRE ÜZENTEM VOLNA EGY HÖLGY ISMERŐSÖMNEK AKI VIDEÓKAT RAK FEL KOVID TÉMÁBAN FŐLEG, DE MEGAKASZTOTTÁK AZ ÜZENET TOVÁBBÍTÁSÁT!

    NÉHÁNY KLUBTAGUNKNAK KÖSZÖNHETŐEN A MORMI NÉV MOST MÁR A FACÉN IS KÖZKINCSÉ LETT TÉVE, DE NEM BAJ, EDDIG SE SZÁMÍTOTT! AZ A TITKOSSZOLGÁLATOS AKI MÁR AZ ITTENI, YOUTUBE, FACEBOOK-OS ÉS EGYÉB HELYEKRE ÍRT KOMMENTJEIMBŐL NEM NYOMOZTA KI KIT IS REJT A MORMOTA NICKNÉV, AZ NYUGODTAN ELMEHET KAPÁLNI A FÖLDEKRE!

    VAN MÁR JÓ NÉHÁNY KÜLFÖLDI ISMERŐSÖM, AKIKNEK A VIDEÓIT SZÍVESEN FELTÖLTENÉM IDE IS, HA LENNE RÁ LEHETŐSÉG! MINÉL TÖBB HELYRE LEGYENEK ELMENTVE!

    VAN EGY NAGYON DURVA VIDEÓ, AMIT AZ ÉJJEL MENTETTEM LE GYORSAN, MÍG EL NEM TÜNTETIK, AZTÁN OSZTOTTAM IS TOVÁBB MINDENFELÉ! A GÉPJÁRMŰVEK FÉKTÁRCSÁINÁL HASZNÁLT GRAFÉN-HIDROXIDRÓL BESZÉL EGY SZAKEMBER, HOGY ENNEK AZ ANYAGNAK ATOMNYI MÉRETŰ RÉSZECSKÉIT FECSKENDEZIK BE AZ EMBEREK VÉRÉBE, AMI AZTÁN BELÜLRŐL VÁGJA SZÉT AZ EREKET! ÉS EZZEL FOGJÁK OLTANI A GYEREKEKET IS DECEMBER 20-TÓL!

    MIKOR LÁTTOK VIDEÓKBAN SPORTOLÓKAT ÖSSZEESNI HIRTELEN A PÁLYÁN, EZ GYILKOLJA MEG ŐKET! IDŐZÍTETT HALÁL, VISZONT HA VALAKI VÉNÁBA VAGY ARTÉRIÁBA KAPJA VÉLETLENÜL, AZ AZONNALI HALÁLT OKOZ!

    MA KAPTAM EGY NAGYON ROSSZ HÍRT OROGÁTÓL! EGY KÖZÖS FACEBOOK ISMERŐSÜNK SZÍVROHAMBAN ELHUNYT! CSAK A 12 ÉVES FIUK VOLT ODAHAZA, Ő FIGYELT FEL A HATALMAS CSATTANÁSRA, AHOGY AZ APJA BELEZUHANT A KÁDBA! 1972-ES SZÜLETÉSŰ VOLT! INFORMÁCIÓIM SZERINT NEM VOLT OLTOTT, DE KI TUDJA? ÚJABB HIRTELEN SZÍVHALÁL, EGY ÚJABB 50-ES!

    MOSTANÁBAN ÉN IS FURCSA TÜNETEKET TAPASZTALOK MAGAMON. AZ 5G-S WIFIM-EN KERESZTÜL ELKEZDTEK MÉRGEZNI, HANGHULLÁMOKKAL! AHOGY AZT GARGAJEV PROFESSZOR IS ELMONDTA, HULLÁMGENETIKA! HANGHULLÁMOKON KERESZTÜL ELŐIDÉZETT VÍRUSOK! HIRTELEN KISZÁRAD A SZÁM, DE CSONTRA ÉS MEGÁLLÍTHATATLANNAK TŰNŐ KÖHÖGŐROHAM TŐR RÁM! OLYANKOR ALIG KAPOK LEVEGŐT ÉS A MELLKASOM IS RENDESEN FÁJ SOKSZOR! ORVOSHOZ PEDIG NEM MEHETEK, ANNYIRA AZÉRT NEM UNOM MÉG AZ ÉLETET!

    EZEK TÖMEGMÉSZÁRLÁSRA KÉSZÜLNEK EGÉSZEN 5 ÉVES KORTÓL! HATALMAS TRAGÉDIAHULLÁM VÁRHATÓ HAMAROSAN, AMIRE MÁR ÚJ VÍRUSOKAT IS BEHARANGOZTAK, HOGY LEGYEN MIRE FOGNI!

    SOKAN KÉSZÜLNEK 2022 FEBRUÁRJÁRA, AMIKORRA A HAZAI SÁTÁNFAJZATOK BE AKARJÁK ÉS FOGJÁK VEZETNI A KÖTELEZŐ OLTÁST! NEM TUDOM MIRE VÁRUNK MÉG? IMRÉT, ÁRONT ÉS EGY HARMADIK EMBERT BEBÖRTÖNÖZTEK ÉS HA NEM HOZZUK KI ŐKET, KI TUDJA MI LESZ VELÜK IS? IMRE IS ÍRTA A LEVELEIBEN, HOGY Ő IS TART EGY ILYEN LEHETŐSÉGTŐL!

    VAN EGY VIDEÓ AMIBEN EGY AUSZTRÁL VOLT ALEZREDES BEJELENTETTE, HOGY VISSZA FOGJÁK HOZNI A HALÁLBÜNTETÉST, AMIVEL NEM MINDEN AUSZTRÁL FOG EGYETÉRTENI, DE HA MEGTUDJÁK HOGY MILYEN HÁBORÚS BŰNÖKET KÖVETTEK EL AZ AUSZTRÁL LAKOSSÁG ELLEN AZ OTTANI FASISZTA KORMÁNYZAT, VERŐLEGÉNYEK, MÉG KÖTÉLRE SEM LESZ SZÜKSÉG! SBERT MÁR NAGYON MENNE, HA AKADNA MÉG KATONA, AKI HAJLANDÓ VÉGRE MEGMOZDULNI A MAGYARSÁG ÉRDEKÉBEN IS ÉS NEM AFRIKÁBA MEGY ZSOLDOSNAK!

    MOST MINDEN A KATONÁKON ÉS RENDŐRÖKÖN MÚLIK, AZOKON AKIKBEN MÉG MARADT EMBERSÉG, HAZA ÉS FAJ SZERETETT! MERT EZEK NAGYON DE NAGYON KI AKARNAK INNÉT IRTANI MINKET MAGYAROKAT ÉS MINDEN VELÜNK ÉLŐ NEMZETISÉGIT! MÁR A CIGÁNYOK KÖZT IS AKAD LÁZADOZÓ, FELÉBREDT! HA AZ AUSZTRÁLOKNÁL TÉNYLEG A HADSEREG FOG FELLÉPNI A TÖMEGGYILKOS KORMÁNYUK ELLEN, NAGYON GYORSAN KÖVETNI KELLENE A PÉLDÁJUKAT!

    SZÓVAL, KEDVES GERRY, VAN RÁ LEHETŐSÉG, HOGY VIDEÓKAT TÖLTSEK FEL VALAHOVÁ AHONNÉT NEM TUDJÁK ELTÜNTETNI ÉS BÁRMIKOR LEMENTHETŐK? AMIT FELTÖLTÖTTÉL MÁR LE IS MENTETTEM, MEG IS OSZTOTTAM ÉS MOST ÍROM ÁT ÚJSÁG FORMÁJÁBA! HA MÉG VAN ÉRTELME, MERT MA IS EGY IDIÓTA ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETESNEK NÉZTEK! NAGYON EGYEDÜL VAGYOK EBBEN A KÖZSÉGBEN, BÁR VAN NÉMI REMÉNY, HOGY TALÁN MÉG SEM! TALÁLKOZOK NÉHA AZ IGAZSÁGRA FOGÉKONYABB EMBEREKKEL IS! TÉNYLEG ÖSSZE KELLENE MÁR HOZNI EGY HELYI CSAPATOT ITT IS! LEHETNE VETÍTÉSEKET TARTANI, DE MÁR NAGYON FOGYTÁN AZ IDŐNK! DE AMÍG ÉLÜNK REMÉLÜNK! NÉHA ELKESEREDEM, DE AZTÁN MAKACSUL FOLYTATOM AMIT KELL, MERT SOHA NEM TUDOM FELADNI!

    VAN EGY NÉMET NYELVŰ VIDEÓ, FELIRATOZNI KELLENE! EGY NŐVÉR RUHÁBA ÖLTÖZÖTT FIATAL NŐ MUTATJA BE AZ ÁLLÍTÓLAG DUGIG TÖMÖTT ÜRES KOVID OSZTÁLYOKAT ÉS KÖZBEN MAGYARÁZZ, HOGY MENNYIRE OSTOBÁNAK NÉZIK AZ EMBEREKET! MONDJUK A TÖBBSÉG AZ IS!
    - 2021. 12. 02. 21:36
  • Gerry
    Mormi - amiket itt mint "elmentett videók" felsoroltál, azok mindegyike fent van a telegram-on. Nem kell mást tenned, mint rátenni a telefonodra a telegram programot (Play Store-on keresztül - beírod "telegram" és azonnal megtalálja), máris alakíthatsz magadnak egy hírközlõ rovatot amivel mindenkinek elküldheted ami szerinted fontos és érdekes. Arrol nem is beszélve, hogy a világon mindenkivel ingyenes telefonkapcsolatot tudsz létesíteni - persze csak akkor, ha a másiknak a telefonján is fent van a telegram.app. Próbáld ki, müködik. Beszélgetés közben fotót is készíthetsz, rögtön el tudod azonnal küldeni, videót is át tudsz adni, hangfelvételt, valamint egyéb dokumentumokat... több emberrel is tudsz egyszerre konferenciát tartani... Ha saját rovatot nyitsz - akkor a feltett hír-minöségtöl függöen hamar összegyülnek nálad is - A facebook-on is tudod jelezni, amikor új dolgot tettél fel.
    Sok sikert!
    - 2021. 12. 02. 21:42
    • Mormi
      HELLÓ GERRY! AKKOR MÁR CSAK EGY MOBIL KELL AMIN VAN INTERNET IS, MERT AZ ENYÉMEN NINCS! ANNAK IDEJÉN ÚGY LETT MEGVÉVE, HOGY NEM IGÉNYELTEM HOZZÁ AZ INTERNETET! BÁR A HÚGAIM SZERINT A WIFIMMEL MÉG ÍGY IS TUDOK CSATLAKOZNI, CSAK BŐVÍTENEM KELLENE RAJTA A TÁRHELYET!

      A TELEGRAMOT MÁR MÁSOK IS AJÁNLOTTÁK! KÁR, HOGY EZ A TELEGRAM CSAK MOBILON VAN, ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPEN NINCS! MÉG WEBKAMERÁM SINCS, BÁR NEM IS VÁGYOM RÁ ANNYIRA, HOGY A SZŐRÖS POFÁM MUTOGASSAM! SAJNÁLNÁM LEVÁGNI A SZAKÁLLAM, ÚGY IS OLYAN LASSAN NŐ ÉS NYAKUNKON A MIKULÁS NAP!

      DE VICCET FÉLRETÉVE, KÖSZÖNÖM A JÓ TANÁCSOKAT! EGY RAKÁS FACEBOOK CSOPORTNAK VAGYOK MÁR A TAGJA, A POSTA IMRE FACEBOOK CSOPORTON KÍVÜL IS! ALUDNI IS MÁR CSAK ÚGY SZOKTAM, HA NEM BÍROM TOVÁBB NYITVA TARTANI A SZEMEIMET ÉS BEÁJULOK!

      GONDOLOM ISMERED KERTI ANDREA, BUDAI ÉVA ÉS MÁS KÜLFÖLDRE SZAKADT HAZÁNK LEÁNYAI ÉS FIAI VIDEÓIT? HANGÜZENETEKET MÁR KAPTAM TŐLÜK, DE NEHÉZ ÜZENNI NEKIK, MERT TILTVA VANNAK A FACÉRÓL, AZ ÜZENETEKET PEDIG BLOKKOLJÁK!

      TALÁN A BITCHUTE VAGY RUMBLE VIDEÓMEGOSZTÓKON KELLENE PRÓBÁLKOZNOM, HA MÁR A TELEGRAM MACERÁS NET NÉLKÜL! MAJD MEGKÉREM A HÚGAIMAT, HOGY SEGÍTSENEK, ŐK KENIK-VÁGJÁK A TÉMÁT! EGYENLŐRE MOST A FACÉN SEM GYŐZŐM MÁR A DOLGOT!

      ORSZÁG LACI IS SZORGALMASAN OSSZA A HÍREKET, ÉN MEG TOVÁBB OSZTOM AMIT CSAK KELL ÉS LEHET! NAGYON SOK ÚJ EMBERT ÉRTEM MÁR ÍGY IS EL! MONDOM, RENGETEGEN JELÖLNEK BE ISMERŐSNEK, MÉG KÜLFÖLDRŐL IS! MOST CSATLAKOZTAM EGY ÚJABB FACEBOOK CSOPORTHOZ, AZ OLASZORSZÁGI BETTI CSOPORTJÁHOZ! MEGOSZTOTTAM VELÜK EGY CSOMÓ VIDEÓT, AMIT A FACE OLDALAMRA TÖLTÖTTEM FEL MÁR RÉGEBBEN, MEG AZ ÚJABBAKAT IS ÉS SORRA JÖNNEK A VISSZAJELZÉSEK EDDIG SZÁMOMRA ISMERETLEN EMBEREKTŐL!

      A MORMI ÖSSZEST IS SOKAN OLVASSÁK, MÁRMINT AMIKET ODA ÍROGATOK! SOKAN OTT VANNAK MÁR A CSAPATBÓL IS!

      ÁLLÍTÓLAG A TÉNYELLENŐRZŐK A VÉGKIMERÜLTSÉG ÁLLAPOTÁT MUTATJÁK, HOGY SZORÍTANÁK A NYAKUKON! MONDJÁK, HOGY EGYRE NAGYOBB SZARBAN VAN A SÁTÁNISTA ELIT, EZÉRT EZ A NAGY KAPKODÁS, EGYRE DURVÁBB MEGSÉRTÉSE AZ EMBERI JOGOKNAK, MERT ÉRZIK, HOGY TALÁN MÉG SEM JÖN ÖSSZE AZ ÚJ VILÁGRENDJÜK AMINEK KIÉPÍTÉSÉT CSAK 2030-RA TERVEZTÉK BEFEJEZNI! SOK MILLIÓAN LÁZADTAK MOST MÁR FEL ELLENÜK!

      NÉMETORSZÁGBAN RENGETEG AZ ÖNGYILKOS RENDŐR! ŐK SEM BÍRTÁK MÁR A LELKI TERHEKET, HOGY A SAJÁT NÉPÜK ELLEN KÜLDIK ŐKET! NAGYON ÉRIK MÁR VALAMI GLOBÁLIS LÁZADÁS, AMI SZERINTEM AKKOR ÉRI EL MAJD A CSÚCSPONTJÁT, MIKOR AZ OLTOTTAK, KÜLÖNÖSEN AZ OLTOTT GYERMEKEK TÖMEGESEN ÉS NAGYON LÁTVÁNYOSAN KEZDENEK EL HULLANI! PONT MINT ANNO A SPANYOLNÁTHAJÁRVÁNY IDEJÉN, MIKOR AZ AKKORI ROCKEFELLER BANDA ELKEZDTE KÍSÉRLETI VAKCINÁKKAL LEMÉRGEZNI A VILÁG LAKOSSÁGÁT, BÁR A TÖBBSÉG A MASZKOK MIATT BESZERZETT BAKTERIÁLIS TÜDŐGYULLADÁS MIATT HALT MEG IDEJEKORÁN! MOST IS EZ LESZ!
      - 2021. 12. 02. 22:17
      • Gerry
        Nem kell a telefonba semmi - otthon használod, a telegram müködik. Ha megvan akkor a Kompjutereden is müködik /Windows alatt használom, kivéve amikor telefonálok /  (és nincs se mikrofonom, se kamerám azon a kompjuterem - ott van a telefonom) - tökéletes szerszám ... ha üzenetet küldök akkor normális billentyün írok, a telefonon pötyögjenek a szükszemüek. A Telegram miért lenne macerás - az utcán akarod használni? Jó neked - majd ha arra járok kocsival figyelek, nehogy elém lépj.
        Sok sikert... azért vigyázz miket osztasz meg mert mindenhol szórják a hülyeséget is!
        - 2021. 12. 03. 00:40
        • H
          Tisztelettel szeretném kijavítani, hogy a Telegram pont nem működik. Legalábbis nem hajlandó vissazigazoló kódot küldeni SMS-en keresztül. 3 napja próbálkozom és nem megy... de ahogy elnézem a hibabejelentések számát máshol sem. Hmm....
          - 2021. 12. 04. 12:00
          • Gerry
            Müködik (ma 3 emberrel is beszéltem/írogattam ... esetleg a felvételnél van gond? Elöször csak azon a telefonon lehet aktiválódni amelyik egyben a tel. kapcsolataidat is használja.Elöször hallom, hogy gond van vele - de elképzelhetõ föleg, hogy egyre többen lépnek át a többi hasonlóról. Pl. Whatsapp... több millióan hagyták ott az utóbbi idõben.
            Sajnálom, de remélem nemsokára sikerülni fog neked is!
            - 2021. 12. 04. 18:20
            • H
              Értem, köszönöm. Akkor próbálkozok tovább. (Igen csak a regisztrációnál nem megy az sms, gondolom a többi megy... csak nem sikerül belépnem.)
              - 2021. 12. 04. 20:01
  • T
    Adj Ős-ten jóreggelt!
    Mormi,- Monguz, komolyan gondoljátok a felvetéseiteket,? Ha igen, akkor kezdek aggódni, hiszen,sokak itt, s más oldalakon, tudják, hogy megoldás kell a jelen Világ méretű problémára, viszont, azzal is tisztában vannak, hogy nem az általatok " említett" a megoldás.
    Több okból, "hivatalból"? üldözendő, s meg is tesznek mindent ezért, lévén, maguk is tudják, hogy a sarki éjszaka közeleg, sokuk számára.
    Sokakat, vagy így,-vagy úgy, de ellehetetlenítenek, /látjuk érezzük/. Arról nem is beszélve, hogy, jelenleg, minden eszköz a kezükben van.
    Mi hát a megoldás, kérdezhetitek, mindketten jogosan,,,
    Emlékeztetni szeretnélek titeket, a megoldás, az egyes emberben van, aki képes önállóan gondolkodni, akár úgy is, hogy a jelen életét-életvitelét átértékelve, változtat az eddigi dolgain. Gondolkodik.
    Nos, gondolkodni, nem káros, saját és környezete is hidd el , képes nagyot alkotni.
    Tudod, tudjátok, az a megoldás amit ragoztok, már csak a jövőt illetően sem hasznos, senkinek,pillanatnyilag hasznos,/vagy annak tűnik/, de a dolgok cipelése, ami abban marad, ki ezt a megoldást választja, nem okoz katartikus élményt. Olyan ez tudjátok, mint egy játékgéppel való élvezkedés. Látszólag nyersz, de a "program" bekebelez és a végén mindent vesztesz, mégis, látszólag nyertél. Elmondom, NEM nyertél, sem Te, sem senki.
    A helyzet nem változik, csak felszínen, és az elv, a kezdeti sikerként értékelt valami, a mélybe húz, ahonnan, csak az erősek képesek felszínre emelkedni, viszont örökös gyötrelem lesz a részük.
    Háborúban vagyunk, nem harcban, ott kötelező, de! jelen esetben végzetes megoldáson töri az a fejét, ki ebben a megoldásban bízik, netán hisz.
    Mártírt nem kell gyártani, a bűnöst viszont kötelező felelősségre vonni.
    - 2021. 12. 04. 10:44
  • Gerry
    Egy magyarra lefordított cikk (Az esetleges nyelvtani hibákért a digitális fordító a hibás, de meg kell jegyeznem, hogy az utóbbi néhány évben - annak ellenére, hogy a nyelvünk egyedi - nagyon sokat tudtak rajta javítani a programozók)

    https://tkp.at/2021/12/06/erinnerung-...-covid-19/

    Az orvosi etikára való emlékezés a Covid-19 idején
    pfm Egészségügy 2021. december 6. 7 jegyzőkönyv

    Ha idősebb emberekkel beszélgetünk az egykori és a mai orvosokról, a legtöbben közülük komoly különbségeket tudnak felsorolni a kezelés sikerességét és a betegekkel való találkozás módját illetően. Míg a múltban a személyes gondoskodás, az egyéni diagnózis és a terápia volt a jellemző, ma már az irányelvek, a személyes távolság és a számítógépek uralkodnak. Ennek megfelelően a sikerek elmaradnak. De vannak olyan orvosok is, akik szenvednek a betegségektől. Itt egy orvos véleménye.

    Vendégszerző Helga Wagner

    Idézet

    Az orvosi szakma tagjaként
    Ünnepélyesen megfogadom, hogy életemet az emberiség szolgálatának szentelem.
    A páciensem egészsége és jóléte lesz az elsődleges szempontom.
    Tiszteletben tartom a páciensem autonómiáját és méltóságát.
    Fenntartom az emberi élet iránti legnagyobb tiszteletet.
    Nem engedem, hogy az életkor, betegség vagy fogyatékosság, hit, etnikai származás, nem, nemzetiség, politikai hovatartozás, faj, szexuális irányultság, társadalmi helyzet vagy bármilyen más tényező a kötelességeim és a betegem közé álljon.
    A rám bízott titkokat a beteg halála után is megőrzöm.
    Szakmámat legjobb tudásom szerint, méltósággal és a helyes orvosi gyakorlatnak megfelelően fogom gyakorolni.
    Támogatni fogom az orvosi hivatás becsületét és nemes hagyományait.
    Kellő tiszteletet és hálát tanúsítok tanáraim, kollégáim és diákjaim iránt.
    Megosztom orvosi tudásomat a betegek javára és az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében.
    Gondoskodom saját egészségemről, jólétemről és képességeimről, hogy a legmagasabb szintű ellátást nyújtsam.
    Még fenyegetés esetén sem fogom orvosi tudásomat az emberi jogok és a polgári szabadságjogok megsértésére használni.
    Ezt ünnepélyesen, szabadon és becsületemre esküszöm.

    (Az Orvosi Világszövetség genfi nyilatkozata) (1)


    Az orvosi szakma tagjaként szeretnék ma minden kollégámnak írni. Szakmánk jelenleg nagyon nehéz, megalázó, embertelen időket él át - és ezt a levelet nagy aggodalmamban és értetlenségemben írom.

    A kötelező védőoltás, amelyet mi, orvosok fogunk kikényszeríteni, nemcsak az Orvosok Világszövetségének Genfi Nyilatkozatát (1) sérti, hanem az UNESCO Emberi Jogok Nyilatkozatát (2), az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Nyilatkozatát (3) és az ENSZ Emberi Jogok Nyilatkozatát (4) is.

    Bármilyen megelőző, diagnosztikai vagy terápiás orvosi beavatkozás csak az érintett személy előzetes, szabad és megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezésével végezhető és végezhető. Ez nem lehetséges az oltási sorokban történő tömeges feldolgozás esetén. Ráadásul az "oltást" masszív külső nyomás alatt végzik a betegeken, ami lehetetlenné teszi a szabad akaratnyilvánítást.

    Az állam arra kényszeríti betegeinket, hogy orvosi beavatkozásnak vessék alá magukat, hogy korlátozott időre visszanyerjék azt a szabadságot, amely minden emberi lényt sérthetetlen születési jogként megillet. A kötelező védőoltás azonban más alapvető törvényeket is sért: a "nil nocere" (ne árts) elvét, amely Hippokratész óta orvosi etikánk alapját képezi, az Orvosi Világszövetség (WMA) orvosi etikára vonatkozó nemzetközi konszenzusát (5) - és végül, de nem utolsósorban az orvosi lelkiismeretünket.

    Orvosi gyakorlatunk alapja a betegek autonómiájának tiszteletben tartása; ha olyan orvosi kezelést nyújtunk, amely nem sürgősségi eset - és az oltás nem sürgősségi eset! - beleegyezés nélkül, a betegek méltóságának és önrendelkezési jogának tiszteletben tartása nélkül, ez nemcsak etikátlan, hanem törvénytelen is.

    Ha egy orvos a rendelkezésre álló új szakirodalom (6) fényében azt állítja, hogy ezek a "védőoltások" "alternatívák nélkül", "biztonságosak" és "hatékonyak" minden ember számára, az azt bizonyítja, hogy az illető vagy nem tanult meg eléggé olvasni a tudományos szakirodalmat, vagy tudatosan a tudományos orvoslás és az egyéni kockázat-haszon értékelés ellen döntött. Hogyan lehetséges másképp beadni ezeket a termékeket, amelyek összetevői nincsenek teljes mértékben feltüntetve, amelyeknek súlyos mellékhatásai vannak, és amelyek hosszú távú hatásai ismeretlenek, még a kisgyermekek számára is?

    Legkésőbb kamarai elnökünk nyilatkozatai után nehéz azonosulni egy olyan szakmai szervezettel, amely minden ellenkező véleményt tudományos diskurzus nélkül elutasít. Valójában a "Kemény az elme és lágy a szív" alaptételnek kellene érvényesülnie - a mi orvosi egyesületünkben ez nyilvánvalóan fordítva van. Ott inkább a politikusok tanácsadásával foglalkoznának, mint a saját feladatainkkal, nevezetesen a beteg méltóságának védelmével, a kutatási adatok kritikus vizsgálatával, az élet tiszteletben tartásával és az emberek feltétel nélküli kezelésével (ami a priori kizárja az etikátlan szelekciós kritériumok alkalmazását).

    A közelmúltig sajnos több olyan kolléga vált dicstelenül ismertté, akik nem akarják tovább kezelni azokat a betegeket, akik a "védőoltások" ellen döntöttek, vagy szándékosan tovább várakoztatják őket a járóbeteg-szakrendeléseken, megtagadják a létfontosságú dialízis kezelést, és eltávolítják őket a transzplantációs listákról. Az a tény, hogy egy orvosoknak szóló "szolgáltatási magazin" (7) aztán egy orvosi jogi szakértővel is megvitatja, hogy milyen jogalapra van szükség a kötelező védőoltáshoz (és hogy van-e akkor kezelési szerződés), számomra az orvosi szakmai etosz rendkívüli perverziója.

    Mi, orvosok, a kezdet kezdetén élen jártunk ebben a visszaélésben, és hozzájárultunk ennek a visszaélésnek az előidézéséhez. Véget is vethetünk neki.

    Eljön majd az idő, amikor mindannyiunknak személyesen kell feltennünk magunknak a kérdést: "Mi a fontosabb számomra? A lelkiismeretem vagy a hírnevem? A betegeim egészségét vagy a munkámat? Kinek akarjuk elkötelezni magunkat végső soron? A pénz vagy az élet iránti felelősségünk?"

    Legyen bátorságunk, és éljünk a személyre szabott, egyéni orvoslással, fenntartható orvos-beteg kapcsolattal. Ne egy alkotmány nélküli állam végrehajtóiként lépjünk fel. Emlékezzünk arra, hogy mi késztetett bennünket arra, hogy ezt a felelősségteljes hivatást válasszuk. Az önkritika, az őszinteség és a páciensek szabad választásának tiszteletben tartása kell, hogy maradjon szakmánk visszavonhatatlan alapja.

    Szakirodalom és tájékoztatás
    1. https://www.wma.net/policies-post/wma...of-geneva/ (lekérdezve; 05.12.2021)
    2. https://en.unesco.org/udhr (lekérdezve; 05.12.2021)
    3. https://www.ohchr.org/en/professional.../ccpr.aspx (lekérdezve; 05.12.2021)
    4. https://www.un.org/depts/german/mensc...e/aemr.pdf (lekérdezve; 05.12.2021)
    5. https://www.wma.net/policies-post/wma...hics-2006/
    6. http://vigiaccess.org/
    - 2021. 12. 06. 11:12
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)60 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (2)40 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %