Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

2022 elsõ nyomorult havában...

2022 elsõ nyomorult havában...
öreg vándor, mormog egymagában;
"- Ahhoz, hogy elérjem a kék eget,
meg kell másznom e-szeméthegyet!"

Kedves Olvasók!
 
Pénteken megérkezett Imre legfrissebb levele. Nincs nagy változás.
Várakozunk szorgalmasan. Január 27-én jár le a 90 napos hosszabbítás. Addig valaminek történnie kell.
A bíró ismét csak a keletkezett iratokból és az ügyészség javaslatából fogja eldönteni a folytatást.
Itt a lehetőség, hogy beadjunk egy kérelmet, hogy helyezzék őt házi őrizetbe.
Megtesszük, a többit pedig meglátjuk. Szorítsatok értünk!

Vera

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 

Életem!

Nem várom meg a leveled, mert annyira a lelkemben vagytok, hogy lelkesülve fel, csak írok pár sort!

Talán eltúlzott írásban Boldog új évet emlegetni, de kit zavar ez, végül is elég egy perverz időszak volt az előző is, ez meg még inkább az köll legyen.

Írtam egyet a Főügyészségnek is, de semmi komoly, csak ha már „nyomozásba” kezdtek a kapcsolattartásom és a csótányos zárkák ügyében, puhítottam ezt a kemény ügyet, hisz mára rendeződött „minden”, ami meg volt, azt felejtsük el. Egy keresztény ember megbocsájtana. Ugyan én nem vagyok keresztény, de még bármi lehet.

Úgy mondják az idei elsőszülött a Szelim nevet kapta a keresztségben. Már majdnem Bendegúz, de a paradicsom is piros, nem sárga, a magyarság is lőcsre meg , nem szájra. Remélem Kína nem veszi zokon ezt a „rasszista” rigmust (mármint a „sárgázást”) és a „piros” se a komcsikra utal, mert egy cigány nótát így elrontva „magyar jelmondatnak” eladni azért zseniális. Büszke vagyok rájuk. Magamra már nem annyira, és az is csökken.

Túléltem az „ünnepeket”. Budapestért sosem voltam oda, sőt inkább taszított, de itt a „kolostorban” egy üvöltöző szellemi roggyanttal a szomszédban olyan pozitív impulzusok érnek, hogy önkritikát kell gyakoroljak. Szilveszterkor is neki futottam szokásos meditációmnak, de beláttam, ilyen zajban, CO-semleges tüzijátékok és kovid-mentes nyüzsgés közben tán ki is hagyhatom, és más módon kell belső utamat szemlélni. Nem sokat aludtam, de itt minek is aludni? Azt kiabálja most a „szomszéd”: „Szopd ki a g…met, haljál meg nővérke” és a világban rend van, illetve rendszere van a világtalanságnak. Rendszeretete.

Az év végi záró műsorok irányt mutattak. Aladdin, Múmia sárkánycsászárral és Tomürisz a sztyeppe királynője … Mind keleti áramlat. Törekszem elterelni a gondolataimat Rólad és ez csak úgy sikerül átmenetileg, ha ilyen ostobaságokkal kötöm le a figyelmem.

Megyek futni minden nap, ha már így kitavaszodott. Közben hétfő lett. Azt hihetné az ember fia, hogy valami hatalmas sebességgel közelít. Valami elkerülhetetlen. A TV-ben a felhozatal a női oldalt „erősíti”. Mária Terézia, Mulan, Tomürisz …, ha úgy nézem, akkor Novák Kati „jelölése” is ez, de a „híradó” maradt tömény horror. Leszúrták, elítélték, baleset és egy édes kis kutyát ellett a tel avivi sivatagi nyúl. Közben Márki-Zay ostobázza az „embereket” (választókat) és most mondják, hogy annak „örül”, a kovid megtizedelte a fidesz szavazótáborát. Ezt úgy tálalják, mintha a halálukat kívánná. Ez már „erőszak”, esetleg „fölbújtás” és még csak most nyitott az év. Nyugodt (nyju-god) vagyok, ha nem lenne színjáték az egész, bizton remélhetné a szemlélő, ezek „kinyírják” egymást és jöhet a polgárháború, csőd és minden egyéb „áldás”. Hiányzik ez valakinek? Lesz csattanó? Az ostor végén mindig van.

Áder beszédét is sokszor beidézték, amint Márait emlegeti és háborúval köti össze a mostani helyzetet. Micsoda élénk fantázia! Mintha a beszéd írója olvasta volna előző levelemet, de biztosan nem. Vagy de?

Tegnap vers mindenkinek soros zöngéje Radnóti Töredékje volt. „oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel ölt nemcsak parancsra …” A vers végét persze nem Jézussal zárja … Ezek vannak. Áder „háborúzgat”, Katalin válthatja és nincs nála jobb jelölt, mert hát ugye a „család” a társadalmi „atom” és jöhetnek a példaképek, sportolók … és látom, hogy az úszóknál is áll a családi erőszak rendesen kontrasztnak.

A háború zajlik, de hová tűnt Lukasenka és a lengyelek a hírekből? Radírpók.

Miután a Fidesz Fradija orosz edzőt kapott, Kubatov meg szorosabb őrizetet, Lavrov kitüntette barátság érdemrenddel Szíjjártót, miközben NATO elkötelezett az „ország” és rettegés van az orosz befolyástól. Jó ez a Szputnyik és Petikét úgy rángatják, mint valami marionettfigurát. Semmi új. Lavrov miket gondolhat magában, bele se merek gondolni. Baku, olaj, Azerbajdzsán, Törökország, turáni „átok”, Örményország, kereszténység, Karabah, orosz ellenőrzés, de a „magyarok” közvetítenek. Elintézik Erdogánnak az EU-s járandóságot, kitapossák Brüsszelből a lengyel és baltikumi kerítések és védekezés árát …, szóval diplomáciai nagyhatalom lett ez a lángoktól ölelt kis ország, Mózes szülőhazája, ahol a két leggazdagabb magyar nábob, Lőrinc és Csányi együtt fociznak az 1-es számú vezetővel. Lölö fölépítette a közpénzből a stadionokat, Csányi meg fociztat és mindenki jól jár. Igaz a TAO-ról kiderült, hogy nem lett volna szabad így felhasználni (ezt mondták a TV-ben, tehát igaz is lehet), viszont kit zavar egy kis költségvetési „csalás” akkor, ha előre megyünk és nem hátra.

Tény, ekkora osztogatás, amit most eszközöltek, ilyen infláció, adósság és gyönge Forint mellett, gazdasági, egészségügyi, energetikai, demográfiai … krízis mellett a klímaváltozás idusán is csak parányit feltűnő. Jól haladnak a dolgok, igaz háború van és Áder szerint is fásultság és beletörődöttség, de ezzel nincs baj. A normálisabbja azt kívánja, bárcsak meg se született volna, a többi meg bizakodással tekint a leoltott, rettegésben tartott és kiszámíthatatlan, bizonytalan, nyomorult jövője felé. Tény. Ehhez kell annyira föltuningolni a „vallást”.

A Mária Terézia filmben hangzottak el ezek a mondatok: „A tudatlanság a legjobb út a boldogsághoz … Látjátok egyedül a hit boldogít! … A jó uralkodónak gyűjteni kell a tudást és alkalmazni.” Satöbbi, satöbbi … Kell ez a véráldozat minden változáshoz, ezért csapnak reklámot a véradásnak is. A lényeg, hogy az ország aranytartaléka rendben legyen, a népek meg nem is akartak, de meg nem is képesek a fölfogásra.

Ezzel a Márki-Zay gyerekkel sok mindent kimondat a Soros Gyuri és nem csoda, ha az emberek olyan nyomik, amilyenek. Hisznek! De nem egy isteni, ősi igazságban, önmaguk isten mivoltában, hanem valami kihelyezett, összegányolt, ferde hajlamú és elvont dogmában, amely eleve halálra ítéli a „hívőjét”. Úgy tűnik, hogy a teisták zöme külsőségeknek élő ateista, valójában „holtak”, mint a Holt Lápban lubickolók a Gyűrűk Urában.

Kiolvastam a Piroska által küldött Anasztáziás könyvet. Kicsit meglepett a mű íve, naivitása, de bizakodtató, hogy a háttérhatalom” leleplezésére is fordított figyelmet Anasztázia. Ja, most adták a TV-ben is a Romanov históriát, hogy él a hercegkisasszony, mint a „remény”. Talán Piroska nem haragszik meg, ha pár mondatot írok az olvasottakról, a gondolat teremtő erejéről. Kulcsszó: Vlagyimir (mint Putyin) és Mózes. Anasztáziáról az a benyomás alakul ki, hogy ő a Megváltó női megtestesülése, a tajga aranyasszonya. A néphiedelem szerint jeleztek arra egy ősanya-kultuszt egy óriás aranyszobor női formátumában is testet öltetve. A kereszténységet, mint a zsidók dolgát megkönnyítő, nemzeti (pogány) gondolatot fölülíró programot és a zsidókat irányító Levi törzs tagjait (Leviták), mint „háttérhatalmat” profán módon szemlélteti. Magyarul minden keresztény a zsidóknak hajt hasznot és a zsidók is és a keresztények pusztán biorobotok a leviták kezében. Pénzről és hatalomról van szó. Nem csodálom, ha az orosz államvallás külsőségektől áthatott csili-vili istenképe, mint „pogányt” kezeli ezt a természet-szülte közvetlen isten-ember kapcsolatot, amit Anasztáziával hoz a szerző összefüggésbe. Vegyétek le Jézust a keresztről; mondja az egyik fejezet. Jé, hát ezt mióta is szajkózom? Rossz ómen úgy vallani az örök életet, igazságot, könyörületet. hogy a „fő szimbólum” éppen egy „isten-ember” áldozat, akinek szimbolikusan a húsát etetik és a vérét itatják ma is álmélkodva és ártatlanul. Izsák ettől sokkal kevesebbel úszta meg, vagy nem? Az a gondolat, hogy változtassuk a bolygót egy zöldellő, természetes élőhellyé, elég elvetemült gondolat. 1 hektár megművelt földecske és nincs szükség élelmiszerre, gyógyszerre … ez összeomlasztaná a jelenlegi világrendet, nem is beszélve arról, hogy a bolygó lakosságának majd a 90%-a él már városban és remekül halad az elsivatagosodás, vízért folyó „háború”, de ettől függetlenül nekem tetszik az ötlet. Majd most beindul a fásítás és a rekultiváció, csak előbb tisztázni kell, hogy kié is a föld. Egyesek szerint csak kölcsönbe kaptuk és erős kamattal kell visszafizetnünk, de mindenképpen megfizetünk érte.

Kedvesem, keress valami jó kis tanyát! Majd csak kirúgnak innen is egyszer, mert nem illeszkedek én ebbe a rendszerbe sehogy, bár ez nem biztos, lehet dolgoznak rajta, csak titokban, legyen egy illesztő modul még életünkben, de ez meg már nem érdekel. Nekem Áder mondhatja, hogy „fásultság meg beletörődés”, hisz ők tették ezt itt mindenkivel, no meg a „leviták”. Áron is kaphat pár kecskét és ellegeltetheti őket, míg él.

Ürítem a fejem – lelkem, s talán nem fáj már annyira a „világ keserűsége”. Nem mondom, hogy közömbössé válok, de dolgozom rajta, ne hozzon már „lázba” a tűz, esetleg vízbe a föld, mert végül úgy es földbe kerülünk vala.

A levitákra ráasszociáltam, ha már angolozok, és arra jutottam, hogy a „vita” = élet, a levita lehetne az élettelen, alsó világi élet, mely az angolban a levi = evil, vagyis a gonosz így összeszedték a gonoszságot és az életet, mint a sárga-piros paradicsomot és Magyarország előmenetelét cigány nótásan. Apropó, most volt valami riport, ahol a cigány hegedűs, prímás többször elismételte, hogy nincs olyan, mint „cigány zene”. Magyar az, csak cigányok (is) húzzák. No, Viktor, ez ám a konszenzus!

Egyébként tényleg nem is annyira bosszantó az egész színházasdi, bár sokakat megölnek azért közben, de hát isten igazságos. Vagy nem? A gondolat teremtő ereje bonyolult jószág, pont ahogy az igazság is az. Mára csak a hazugság a biztos, de ebben is meg lehet találni a jót, viszont szar így, ha csak Jézuson és az Igazságon keresztül megyen az üdvözülés, mert akkor viszont marad a biorobot létforma és se bizalom, se értelem, csak vegetálás, ahogy eddig. Jó lesz ez így. Az UHU skandiban az egyik megfejtés egy leánykérős képpel kapcsolatban: „Igent mondok, ha nem ragaszkodsz az oltási igazolványomhoz!” Ez most vicc, vagy a szomorú valóság? 2-3 hete volt hír, hogy valahol a németeknél az apa kiirtotta a családját és magával is végzett, mert lebuktak, hogy hamis az oltási bizonyítványuk. Itt olyan világ készül, amilyet a világ még nem látott! Vagy nem? Úgy látom a TV-s statisztikákból, nem nagyon akarózik a 3-at fölvenni a „veszélyeztetetteknek”. Ekkora háborús vészhelyzet sosem volt még!  Tele volt itt is minden utca és tér a maszk nélkül szilveszterezőkkel, de most valami kirándulóhajón is karantén van, igaz csak a személyzet lett „megmérgezve”, mert a 3 ezer fős kiránduló társaságból senki sem fertőződött. Ez így reális?

Közben voltam futni és olyan jól esett, pedig nem esett. Korai ez a tavasz, vagy csak a tél lesz szűk megint, ahogy szokott. Klíma-kulimász. Feje tetejére állt a fejetlenség. Mondom én, hogy „lányos” időszak jő a világunkban. Anasztázia ezt is elintézte. Linda sorozat megy a Dunán. Tudod, balfax férfiak és „pöcsös-tökös” lányok-asszonyok, mint a valóságban. Közben a Varjúdombi mesék epizódja megy az M2-őn, csak hogy értsd. 😊

Blankának izenem, nagyon pedzegetik a magyar népmeséket központilag, de a „kereszténység” előttiek életét is, hogyan csináltak „pogány” szimbólumokból „keresztényt”. Na erről írtam már eddig is, a kettősségről. Ábrahám vagy Babba Mária? Most magyarázzák, hogy a honfoglalók (magyarok) magasabbak voltak, mint az átlag római birodalmasok és a saját asszonyaikkal „költöztek” ide, nem az itt lévőket molesztálták. Antropológiai vizsgálatok mondják ezt most 2022-ben. Hol a gedvában voltak eddig? Az őshazában, Izraelben? Ajjaj, Kurultáj megy az M5-ön Bíró Andrással és a keleti gyökerekről van szó a kereszténység előtti korokról. Hűha, nehéz ezt egy kalap alá hozni a judaizmussal, de ez legyen már az ő bajuk.

Blanka vegye föl a kapcsolatot Kincsessel! A mesékből írta a professzoriját, illetve onnan indult, talán van anyaga hozzá. Hihetetlen, hogy nyáron két diplomás gyerekünk lehet, bár mi a sajátjainkat nyugodtan eldobálhatjuk. Változnak az idők és közben semmi sem változik. Vagy mégis? Szeretlek, ez az érzés nem változott „csak” erősödött. Annyiszor nézem a fényképet rólatok és végig puszilok mindenkit gondolatban. A kis dolgok is jelentősebbek lesznek ide benn, de a lényeg is kiviláglik.

Másik poén a rejtvénytársban, párocska babával a kézben a házasságkötő terem előtt: „Most akkor a covid-szünetben őt is megkeresztelhetjük! Kis rejtett utalások a „szerzőtől”. Legyen a neve mondjuk Szelim, vagy Radiátor. Várj, erre is van már itt egy poén. Tannéninek mondja a nebuló a tábla előtt, mely tele van írva „hagyományos” nevekkel: „Kicsi ez a tábla a divatból kiment keresztnevekhez!” Valakik nagyon szeretnék visszatekerni az idő kerekét., de úgy, mintha közben azért nem lenne akkora baj és nem azon dolgoztak volna, hogy rajtuk kívül dögöljön meg mindenki. Tetszik.

Mutatták tegnap, hogy égett le a Dél-Afrikai Közt. törvényhozási háza. Már akkor azt mondtam, Reichstag és fölgyújtották. Igen, ma már erről volt szó. Mutáns kovid vírus, BRICS, izraeli atomprogram, appartheid … és a történelem ismétlésre jár, repetázik szorgalmasan.

Fordítottam egy cikket a Spiegelből, amely egy oxfordi kutatást emleget, mely szerint a válaszolók 51%-a autokrata rendszert akar, mert úgy látja, ez a „demokrácia” nem tudja kezelni a „problémákat”. Nos, ez az irány és a többi csak porhintés volt eddig is. Elkezdtem Wass Albert Rézkígyóját, de szerintem annak idején olvastam már. A Hagyatékot egész biztosan. Talán okosabb ettől sem leszek már, de lehet a nyelvi fordulatok még esztétikai örömet okoznak. Lehet a mocsokról szép szavakkal is szónokolni. Előkeresed nekem Márait is Szabó Dezső mellé?

Ma már Áder idéz a naplójából, eszembe ötlött, hogy lassan már huszon éve olvasgattam és jegyzeteltem az „Ami a naplóból kimaradt” munkáját.

Végig szenvedtem a „híreket”, hátha kihalászok valamit a sorosok közül. Érdekesen tálalták az izraeli 4. oltást, mintha azt akarnák mondani, bárcsak fertőzne meg mindenkit gyorsan az omicron, hogy meg legyen a nyájimmunitás! Igen, valami ilyesmi, de addig a sok vacakot csak be kell tolni a népekbe, ezért erőlködnek. No, meg szar a Forint, de nagyon és mindenki árat emel. Még jó, hogy most osztogatnak, de már ez halottnak a csók. Most a „közszféra” jól teljesít. Nekünk is árat kell emelnünk?

Eltört a műanyag késem, amit küldtél, de próbálok szerezni egyet, azért ne küldj csomagot, a cérna se fontos annyira. Van „mindenem” rajtatok „kívül”. Ha pár angolos újságot sikerülne beszerezni, azzal ellennék egy darabig. Elég kószák a gondolataim, nem egészen vagyok „itt”. Most mondták, halva leltek az olaszoknál valami „ellenzékit” Homonnay Gergely néven. 52 éves volt. Ilyenkor kicsit irigy vagyok, bár mostanában ritkábbak az impulzusok, de annyira elegem van az „életből” …, de hisz tudod. Amikor meg erre a nyomorult „csürhére” gondolok, a világból is menekülhetnékem van.

Verset kellene írnom, talán segítene áthidalni ezt az „istentelenséget”. Szeretlek, és ha holnap összejön, akkor látlak is! Nagyon hiányzol!

 

2022.01.03.

                                                                                                          Imre

 



17 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • M
    Szabadságot Imrének és társainak- most!
    - 2022. 01. 10. 12:06
  • Claudius
    Áron levelét elolvasva, nekem az az érzésem, hogy Ő előbb kint lesz... mivel Megértette a Leckét!
    Drukkolok Imrének is, hogy megtalálja végre Önmagát és elszakadjon a Világi dolgok sötét útvesztőitől...

    Levél Kovács Áron Dezsőtől!

    "Üdvözlöm!

    Bálint vagyok, Áron testvére. Az egyik Pí-Körös facebook posztban volt, hogy Árontól elfordult a családja, és cserben hagyta. Ezt elmondtam neki, hogy ilyet írtak. Erre küldte válaszul ezt a levelet, amit akár meg is lehet osztani."

    Áron levele:

    " (1. oldal)
    Drága Bálint!

    Jó hogy tudtunk még beszélni karácsony előtt, meg hogy segítettél Naót is elérni, sokkal könnyebb volt így a benti ünneplés! Szenteste a zárkán csináltunk sütit -darált- kekszből, kakaóporból, tejből meg mazsolából. :)

    Este 6-kor koccintottunk Fantával, s jókívánságok közepette köszöntöttük a karácsonyt. Utána Monopolyztunk, szinte családias volt a hangulat.

    A 21 éves Kálmán amúgy is pótapjának tekint, néha már fárasztó is tud vele lenni.
    Remélem nektek még jobban teltek az ünnepek és még pihenni is tudtatok.
    Említettem múltkor, hogy gyakorlom a rovásírást.

    Megkérnélek, hogy a következő levélben nyomtatnál ki nekem rovás ABC-t?
    Az ,ly' és a ,ty' nem jut eszembe és van egy-két betű amiben nem vagyok biztos.
    A fényképeket is nagyon várom!

    Szeretnék válaszolni a múltkori beszélgetésünkkel kapcsolatban a családról és hogy miket gondolhatok itt bent!
    "A hátország az kell, azaz a család az legyen rendben, ez az alap!" -adott neki hangot többször Imre. Jó példaként elől járva ezt be is tudta mutatni.
    A szép nagy házat, a rendezett kertet, ahol minden fűszál a helyén van, a példásan tanuló gyermekeit, szerető feleségét, a meghitt családi légkört.

    Hitelesen idézte Uesiba Moriheitől:
    "....Összhangba kerülünk a világegyetemmel, fenntartjuk a békét saját környezetünkben, tápláljuk az életet, megakadályozzuk a pusztulást és a halált."
    Ha a család meg van ,mentve', akkor lehet kezdeni a ,Nemzet mentést' -magyarázta- de sokan az első kudarcából a másodikba menekültek, ahogy valamelyest én is.
    A ,hátország' jelentőségének súlyát itt a börtönben tapasztaltam meg saját bőrömön. Mennyire elveszett tud lenni az ember az okos telefonja nélkül, kiszakítva a környezetéből, elzárva a szeretteitől, mindent elvesztve egyik pillanatról a másikra. Fejből nem tudtam

    (2.oldal)

    egy telefonszámot sem, hogy értesíthetném a családomat.
    Mi lesz ha szóba sem akarnak velem állni, mert ők előre szóltak, hogy börtönbe kerülök, ha így folytatom.
    Láttam jó pár előzetesest, akinek az az egy ruhája volt amiben elkapták, és nincs se kapcsolattartó, se pénz. Az egyiknek én adtam tollat, hogy legalább egy levelet tudjon kiírni. Írtam én is levelet öcsémnek, de nem emlékeztem a pontos címre, nem is kapta meg, pedig ez volt az egyetlen szalmaszál amibe kapaszkodhattam. Mintha élve lennék eltemetve!

    De Öcsém nem hagyott cserben, megkeresett, végigjárta a börtönöket, míg meg nem talált. Hozott be nekem ruhát, tisztálkodószereket. Mondhatta volna hogy ˝"na ugye megmondtam" vagy hogy "megérdemelte, majd most megtanulja..."! De a bajban megmutatkozott testvéri szeretete, bebizonyosodott hogy van ,hátország'! Apám is segítségemre sietett ügyvédet keresve, amire szintén nem számítottam. Sokat számít itt bezárva, hogy van egy kis ablak kifelé,amin keresztül besugárzik a szeretet, a törődés, a remény!

    Átértékelődnek itt bent a dolgok. Amit kint az ember arrébb rúg, mint egy útjába kerülő követ, itt bent örvendezve emeli fel, mint becses kincset. Mekkora öröm volt például, mikor 2 hét után -mikor is csak csapvizet tudtam inni tejfölös pohárból- teafilterhez jutottam, és meleg csapvízzel készítettem belőle egy "jó teát"! Pedig otthon, a kertből frissen tépett gyógynövényekből forráztam, elképzelhetetlen lett volna, hogy valaha is filteres teát igyak.

    Azóta, mivel van "hátország", szépen lassan kiépül a benti élet. Már van vízforralóm és Nescafét is tudok venni. Lassacskán kiépülnek a kapcsolattartások, a lányommal 84 nap után tudtam beszélni telefonon, hamarosan talán a fiaimmal is tudok.
    Az idő itt teljesen más értelmet nyer, a beszűkült térben. Mintha csak egyetlen nap lenne amely folyton ismétlődik -kisebb -nagyobb változatosságokkal. Visszatekintve, az eddig bent töltött idő egy valószínűtlen pillanatba sűrűsödve veszti el érzékelhetőségét, előre nézve pedig a végtelennek tűnő sok

    (3. oldal)

    sok nap a bizonytalansága miatt veszti értelmét. Csak a ma és csak a zárka, s két gyilkos társasága. A nap fénypontja a reggel 1 óra séta a tetőn és a fürdetés. De minden napnak meg lehet találni az értelmét ha befelé, egy tágasabb világ felé halad az ember.

    A bezártság, kiszolgáltatottság és ingerszegény környezet hatására az idő múlásával, a külvilág képe elhalványul, s tovaszáll mint a füst, a vágyak tehetetlenül halnak el magukba, mint a tűzből kipattanó szikra az éj sötétjében.
    Még az olyanok is hogy érezze az ember a bőrén a napsugár bizsergetését, vagy beletúrjon a friss földbe, vagy hogy gyújtson egy illat mécsest.
    De a vágy a szeretteink után -mint legerősebb- az tovább ég!

    Ebben a kiürülésben viszont előbukkannak a megoldatlan belső problémák, elfojtott érzések, a múlt kijavítatlan hibái. S ezekkel valamit kezdeni kell!
    Sokat írogatok leveleket és csak úgy magamnak is, hogy rendezzem a gondolataimat, érzelmeimet, kapcsolataimat, jógázgatok, meditálok.
    Amire a kinti rohanó világban nem volt idő, nem volt rálátás, nem volt alkalom.
    Most meg csak ennek van értelme!
    Teszem a dolgom, felkészülök, a többit meg rábízom a Jóistenre!
    Mint aki önmagát győzi le. Megpihenve a belső mozdulatlanság csendjében már nincs cselekvési kényszer, csak az önmagunkkal való megbékélés

    Mára már nem az a kérdés, mihez kezdjünk a világgal, hanem az, hogy a világ mihez kezd azokkal, akik önmaguk békéjét megtalálva összhangba kerülnek a világegyetemmel, fenntartván a békét saját környezetükben, táplálják az életet és megakadályozzák a pusztulást és a halált!

    Bálint, tégy belátásod szerint!
    Sikerekben gazdag, áldott új évet kívánok mindannyiótoknak!

    Szerető Bátyád!

    2021. 12. 26."
    - 2022. 01. 10. 17:28
  • V
    Áron levele szerint ő nem egyedül van, hanem vannak cellatársai.
    - 2022. 01. 11. 08:16
    • V
      Áron a Venyigében van, és 2 "szobatársa" akadt. A kezdeti 2 hét karantén ideje alatt is volt társa a zárkában a Gyorskocsi utcában. Az ő esetében más a protokoll, mert úgy tűnik nem tartják olyan "veszélyesnek", mint Imrét, vagy mivel ő rá nem került augusztusban lézeres célirányzéknak vélt pötty, ezért nem ügyelnek úgy a testi épségére. Ki- ki döntse el, hogy melyik varáció tetszik neki jobban. Az uram a legmagasabb őrzési fokozatban van tartva a mai napig. A felügyelők szoktak is viccelődni, mikor sétára, vagy sétáról kísérik, hogy hozzák az intézet legveszélyesebb fogvatartottját. 🥺
      - 2022. 01. 11. 08:39
  • G
    A legveszélyesebb fogoly az országban

    A börtönt őrző söpredék is hangosan röhög.
    Pedig ez nem egy vidám előjátéka annak ami következik.
    Nem szükséges gazdag képzelet hozzá, hogy milyen horderejű vádak fognak születni Imre ügyében.

    Az egészben az a legbosszantóbb, hogy éppen őt választották ki arra a szerepre, ami ellen egész életében ágált.
    Félelmet kelteni az amúgy is gyáva sokaságban.
    Sokan kérdezhetnék: Minek kell itt példát statuálni egy ijedt birka országban?
    A válasz valószínű, "mert megtehetik", ma már bármit megtehetnek..........
    - 2022. 01. 11. 14:07
  • T
    gutai zub
    A "legveszélyesebb?" az igen, ugyanis a legveszélyesebbek, kinn lófrálnak.
    Arról, pedig, hogy "milyen vádak" születnek, azért azoknak "életben is kellene" maradniuk, szerintem, igen nehéz olyan dologból, dologról, vádat "fabrikálni" ami, csak képzeleti szinten létezik. Hiszen, ha a face oldalait olvassa a t cógálat, akkor bizony, itt ezrével kellene embereket lecsavarni. Igaz, a "szabad vélemény nyilvánítás "joga" egyeseket megillet, egyeseket pedig még gondolatilag sem.
    A börtönt őrző söpredék, ? hát azért ez egy kicsit "durva", de...., viszont nem vagyok abban biztos, hogy az őrök Imre helyzetén röhögcsélnek. Sokkal biztosabb vagyok abban, hogy azon inkább, a "vád" mint olyan, rohadtul nem éri el még az ingerküszöböt sem náluk.
    A gyanúm inkább az, egyre többen gondolkodnak, ezt tudva, a pálya elhagyáson, és ezt joggal, ismerve Imre szókimondását, s vegyük tudomásul, lehet" ronda egy hivatás" amit teljesítenek, viszont, mára, már nem annyira a "bunkó" verőlegény kategória az állomány.
    Gondolkodnak, tehát, veszélyesek, és nem a fogva tartottakra. Más kérdés, hogy esetleg, lehet, akad közöttük, "kőbunkó" viszont ez nem azon a szinten mutatkozik meg, kissé feljebb. Ezt, viszont a beosztott állomány is tudja, szerintem.
    Van egy érzésem, és úgy legyen, képtelenek" bíró számára elfogadható" vádat kreálni ami megállja a helyét, és most a szar visszalapátolása folyik a tehénbe, de az kissé nehézkes. Remélem, érzem, hogy a mai helyzet, az Unión belüli, jogtiprásokkal való cseszegetések, melyek a kormányzatot veszik célba, ezzel csak mélyítik az "elismerését" a kormány politikájának, sőt, azt is ki merem jelenteni, "nem véletlen a nagy hallgatás" az Unió részéről. Volt ugye, sajtó szabadság, volt Tiborc ügy, van független igazságszolgáltatás ügy, és most, ismét van "politikai fogoly" ügy.
    Nos, ennek tükrében nem a vádakon gondolkodnék, hanem azon, hogy ezt hogyan fogják rendbe rakni, mert ez kurva sokba fog kerülni valakinek.
    Korábban, nem egy alkalommal, maga Imre és sokan mások, tömegével adtak be "tájékoztatást-feljelentést komoly büncselekményekről, melyek magasabb régiókban lettek elkövetve. Ezekben egyetlen alkalommal nem indult eljárás, bár, mára,-egyre-másra, beigazolódik, hogy azok, több tíz éve, folyamatosan megvalósításra kerültek, mára, lassan azért, egy-egy kiderül, hogy valós volt, már akkor, nos akkor hogy is van ez.
    Ezek a cselekmények, bizony, nem egy esetben, milliárdokkal károsították meg a költségvetést és milliárdokkal az állampolgárokat.
    Így van, vagy nem?
    A politikai vonzatokról pedig nem is beszélve, hiszen, az elmúlt harminc év alatt, folyamatosan a nyomor felé vándorolt a lakosság, míg mások, a milliárdokkal kibélelve nyugodtan alhattak-alhatnak, hiszen a "kutya" sem szól rájuk, kivéve Imre, s még néhány ember,.
    - 2022. 01. 11. 22:21
  • T
    "Vegyétek le Jézust a keresztről; mondja az egyik fejezet. Jé, hát ezt mióta is szajkózom? Rossz ómen úgy vallani az örök életet, igazságot, könyörületet. hogy a „fő szimbólum” éppen egy „isten-ember” áldozat, akinek szimbolikusan a húsát etetik és a vérét itatják ma is álmélkodva és ártatlanul. "
    Idézem Imre levelét, gondolom, megbocsátja, egyszer és nem veszi plagizálásnak.
    Mégis, úgy nagy vonalakban, elgondolkodik a mai "kereszténység", és azok, felkent vezetői, miért is kell, folyamatosan, és kire is emlékeztetve, eme, egykori gyalázatos bűnre emlékeztetni az emberiséget. Azokat, akik, Jézus tanait követve a megbocsátás mellett törnek lándzsát, s tűrnek, mindenféle megaláztatást, szinte nap,-mint nap.
    Miről is nyilatkozott, tetteiben is" az írások szerint, a kufárokat és pénzváltókat, "korbáccsal" kergette ki a templomból. Igen, volt benne tetterő. Hirdette az egyenjogúságot, mások, önzetlen segítését. Egyszóval, az emberi kapcsolatok normalizálását.
    Gondolom, az sem ismeretlen" könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint gazdag embernek a paradicsomba jutni-
    Viszont, " boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa, kissé sántít, hiszen, az igazi szegények, már csak lélekben gazdagok, míg a szemben lévők, ugyan gazdagok, lelkük...? no ugye, akkor hol is van a mennyek országa, és kinek-kiknek: VAgy netán, itt is valami csavar van a dologban/?/
    Ugyanis, Jézust levették a keresztről, és érdekes mód, nap,-mint nap mégis úgy ábrázolja a keresztény egyház. Évente egy alkalommal a keresztút során említődik meg teljes valójában a történet, úgy, ahogy az írások említik, keresztről levétel, eltemetése, illetve a feltámadása.
    Sorolhatnám a parancsolatok és próféciák sorát, mégis egyetlen gondolat, vagyis, talán kettő,
    Atilla ugye Róma városát ostromolni készült, mégis "megbocsátott nekik" pedig, állítólag nem volt keresztény, keresztényi cselekedet?
    Több, mint kettő ezer éve volt Jézus megfeszítése és feltámadása, bizonyára, nem a bűnök miatt hozták ellene ezt a gyalázatos ítéletet, ezt se ragozzuk, mint azt sem, "kinek állt érdekében", ma, mégis több millió hívő ember követője van.
    Nos, eszemben sincs párhuzamot vonni, sőt,- de nem hasonlít kicsit ez a dolog?
    Igaz, nem Jézusról van szó, még csak megközelítőleg sem, nincs is millió szám elhivatott követő, viszont, egyben hasonlít a dolog, az igazság kimondásáért, a tiszta gondolatokért, a nemzet kirablásáért szót emelni, gyalázatos bűn, ezért "keresztre" feszítés jár, és csak egy dolog hibádzik, Imre, meg sem korbácsolta a kufárokat, csak szóban,pedig bizony, kufár van bőven.
    De hol van Pilátus, aki a "kezeit mossa",? mert valakinek a balhét el kell egyszer vinni és az nem a gondolkodók soraiból fog kikerülni.
    - 2022. 01. 11. 23:13
  • J
    A halott fenyőfa, amiről Thunder írt előttem, élő volt több millió társával együtt, de minden évben feláldozzuk őket a Karácsony oltárán, ahogy a muszlimok bárányokat ölnek neves ünnepükön. Őket elítéljük ezért, de a keresztényeket nem, mert ez a faállítás feldobja az ünnepi hangulatot, állítólag. 3-4 év alatt 10 millióra tehető a kivágott fák száma, holott legalább 20 %-uk eladatlan marad, megy zúzdába, komposztnak. Ezekből néhány év alatt csodálatos, fenyvesekkel vadregényes tájat lehetne betelepíteni, mely nagy mértékben hozzájárulna a levegő minőségének javításához.
    Azzal, hogy ezeket a fákat karácsonyi díszlet céljára kivágják ostoba módon, és áldozati bárányként feláldozzák, velük együtt az emberi tűdő is kárt szenvved. Milliók fulladoznak a szennyes levegő miatt, amit még tovább ront a tömjén füst, a karácsonyi gyertyák és a karácsonyi lakastüzek füstje is. A szilveszteri tüzijátékok közel fél napos füstje még tetézi a bajt. Így ünneplünk keresztény módon . Jaj ne!
    - 2022. 01. 12. 19:31
    • Gerry
      Jázmin... Neked rossz -életed lehet!

      Tudod - "valamikor réges-régen" a testvérem és én minden karácsonykor örültünk annak, hogy "jön a jézuska és hozza az ajándékot" még akkor is amikor jól tudtuk, hogy nem így van... és amikor a gyerekeim megszülettek és lassan-mégis gyorsan felnõttek ugyanezt a szívbõl jövõ ajándékozást és szeretet átélték. Egyik se vallásos ahogy mi se, mégis - úgy gondolom - tovább fogják adni a szeretetük lángját a gyerekeiknek. A mese akkor igaz ha jóra nevel és a karácsony ünnepe azt teszi. Te másként látod, de ezért csak sajnálni tudlak. Imádkozni viszont nem fogok érted.

      Az a világ amit te látsz nem fog áttörni az egészséges gondolatokkal élõ emberek védõpajzsán. De ne hidd hogy "mi" azért mert másként látjuk a dolgokat de esetleg ugyanúgy a tényeket gyengébbek vagyunk.
      - 2022. 01. 18. 00:06
  • szabir
    Tomorisz s Maria Terez? eppen meik nap ugrott be hogy nem e ugyanaz a ''ketto'' igy v ugy [Fomenko olta barmi lehet no s ferfi es le van gyartva a tort-czibe]
    -
    ne varialgattam;
    https://youtu.be/EuuXbtEelrQ?list=PLv...&t=213
    - 2022. 01. 13. 12:42
  • S
    Üdv.
    Jól emlékszem akkor talpi írta, hogy a lánya nővér (volt 2021 eleje) a kórházban.
    Voltak vagy 30-an az osztályon 3-4 nővér kivételével a többi nem akarta az oltást.
    Mikor az osztályvezető elkezdett burkoltan fenyegetőzni, hogy elbocsátások lehetnek 1-2 maradt talán aki nem oltakoztak.
    Ez az arány sok helyen megvan, hogy fognak ezek lázadni? Sehogy...

    Nekem is vannak ismerőseim akik felvették az már a 2 oltást és mondták, hogy különböző mellékhatások jelentek meg náluk az oltások után és fogadkoztak, hogy harmadikra márt nem mennek.
    Mikor mondom, hogy eddig nem volt kötelező és már kettőt felvetettek, ha majd szankcionálják köteleznek rá akkor nem fogorjátok?
    Ők nem biztos, hogy nem de ha tovább firtatom akkor megjelenik bennük a gyűlölet!
    Most úgy néz ki ha nem veszik majd fel a harmadik oltást érvénytelen lesz a 2 db oltásuk, nem ér majd semmit, mintha fel sem vették volna!
    Szabad utat kap a negyedik oltás azt is kötelezik majd lehet, hogy még nyár előtt.
    Csórikáim a sok ellenállást kifejteni képtelen ember, lesz most gondjuk mert eddig elvoltak lapítottak a 2 oltásukkal, míg a oltatlanokat rugdosták kifele mellőlük a munkahelyekről.
    - 2022. 01. 13. 13:40
  • J
    Teljesen zsarolásnak tűnik az a kijelentés, hogy érvénytelen / hatástalan lesz az első két oltás a harmadik hiányában.
    Olyan, mintha kötelezővé tennék a 3. oltás felvételét. Aztán majd valóban a 4-ét, és így tovább.Jaj ne!
    - 2022. 01. 13. 23:12
    • M
      A nagyobb probléma az, hogy az oltatlan, betegségen átesettek meg eleve kiesnek.
      - 2022. 01. 15. 22:43
  • S
    Jazmin
    Zsarolásnak tűnik?
    A politikus hanták minek tűnnek, igaznak?
    Mert működik, az emberek folyton bedőlnek.
    Sokan amit a 2 oltás beadásával nyertek a réven (igaz nem akarták csak belementek) most a többszörösét bukják majd a vámon!

    Van a gazdag kizsákmányoló Döbrögi és van a ravasz furfangos Ludas Matyi de ez csak mese, a Ludas Matyit valójában akkor veri át Döbrögi amikor csak akarja és ahányszor csak akarja, úgy hogy nézni is szörnyű...
    - 2022. 01. 14. 00:29
  • I
    "Például Ambrus Emőről aki Bódis Csabával, Pozsa Tamarával, a szentkoronásokkal és azokkal akik részt vesznek az emberek megtévesztésében, rendőrségi bokapereccel a lábán vígan online konferencián, kerekasztal megbeszélésen vesz részt, a Pi körrel meg (amelynek egyik alapítótagja) nem kontaktálódhat!? Ha valaki érti ezt, az kérem világosítson már fel engem is. <br />Az egész világunk hazugság. Még a karácsony is. "

    Érdekes.
    - 2022. 01. 17. 14:07
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %