Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Stratégiai nyúlalom és a Ji King

Stratégiai nyúlalom és a Ji King

Mily sebesen változik a világ! Taktikai pánik. Halogató hadművelet. Z, mint háború; V, mint béke…, de nem ezért  klimpírozok most is, hogy beavassak avatatlanokat, csak ideje van Ön – és közmegvalósítás.  Holnap lesz az első meditációs találkozónk, azokkal, akik jelezték, hogy még van hova és van miért.  Sokakban állítódik éppen most át a szemafor, de hát a Nagy Újraindítás előtt kell egy „rezetelés” is és mégsem könnyű ezt fel sem fogva meg sem értve megélni. Ha összeáll a meditációs csoport (ez lehet majd online is, ha lesz hozzá gépem, mert még a telefonom és a többi kütyüm is letartóztatás alatt van, ugyan már kibelezték teljesen, de hát ez már egy ilyen cég, ahol könyörögni kell, mintha Isten előtt lenne bilincsbe verve az ember…., pedig azért nagyon messze vannak attól), akár lehet többet is szervezni. Most indul a teszt, ki gondolja komolyan és hogyan férünk és mennyien a logisztikai központban el.


A kertben sokan meglehetnénk, ám nem vagyunk Szer-jó-zsák, akiknek zsákban hozzák a melegeket, bár ki tudja mit hoz a tegnap.  Inkább legyünk kevesen többen, mint sokan kevesebben, mert úgy is egyéniben vagyunk számszakilag és szolgálatilag is „tartva”.  Felmerült a kérdés, hogy nem lesz-e ebből „baj”, vagy legális-e, hogy meditálunk, miközben az izraeli lehallgató készülék a lábamon lábatlankodik. Nos, maximálisan, akit nem zavar a helyzet, mert ugye helyzet van. Vagy nincs. 

Szó van túlélős oktatásról is, telken belül, de rugalmas vagyok. Ha valaki megveszi „nekem” Pest megyét, akkor ott hivatalos lehetek bárhol, de ez ugye nem reális. Ha már ennyire kitört a háború, adni kell a formalitásra, főleg mert én hirdettem ki Kulcson és ezt is felrótták nekem. Nos, nem vagyok finnyás, de ha már hadiállapot lett egyértelműen, talán újra kellene értelmezni a „Posta Imre jelenséget” úgy egészében is és nem csak a megmaradt titkosszolgálati  kapacitás tekintetében. Ha jól emlékszem Kulcson a Magyar Honvédség alakulatait is készenlétbe „helyeztem”…., csak úgy mellesleg…, de hagyjuk ezt a vonalat, mert „végre” kitört a béke és úgy tűnik nem fog megállni Záhonynál, stratégiai nyugalom ide, vagy oda és jól is teszi.

A békének most világméreteket kell öltenie. Had ne magyarázkodjak, mert azon vagyok, hogy minél kevesebbet közöljek abból, amit értek. Had aggódjanak, akiknek aggódniuk kell…és még mindig nem jött egyetlen szolgálat sem, hogy kikérje az elemzésemet, amit persze amolyan „postásan” tudatukra is adnék, ha komolyan ellenszolgáltatnának és mondjuk, nem a megöletésünket tervezgetnék, ahogy eddig tűnt ki.  Egyelőre maradok szerény szurkolója az orosz rendcsinálásnak, defasizáló, decionizáló specoperációnak, nem titkolt elvárással, hogy az Atlanti nagy vízig meg se álljanak.  Már szellemileg, spirituálisan…, mert ugye a többi meg csak illúzió. Vagy nem?  Ezt a pár sort is csak azért röppentem a térbe, hogy pszihoterápiásan csillapíthassam a feszültséget. Minden rendben zajlik és ha jól megy, akkor Orbán Viktor beszédének- szokás szerint az ellenkezője kell, hogy teljesüljön.

Nem maradunk ki a háborúból és ezért meg is tesznek mindent, mert aki kimarad, az lemarad.  Buddha szerint az élet megsemmisítését kerülni kell! Az elv megszegésének legfőbb ismérve az ölés szándéka, amely olyan tettet eredményez, amely megfoszt egy lényt az életétől.  Az öngyilkosság is az elv áthágásának minősül a véletlen ölés azonban nem, mert hiányzik a szándék.  Nos, a komoly szándék a mérvadó és a mostani ölések nyilvánvalóan az élet védelmében történő események, megfelelő figyelmeztetések, óvások előzték meg és folyamatosan hangoztatva vagyon, hogy ami történik, nem az emberi életek (és nem csak) kioltása okán történik, hanem a nagyobb és már meggátolhatatlan, totális háború és pusztulás előidézése ellenében történik. Buddha szerint ez a retorika védhető. 

Ugye nem kapott még senki behívót? Háború előli migráció, Kovid-veszély hirtelen törlése…és tán még a vegyipermetezés fokozatos eltűnése is beszédes kell legyen…, de csak azért mondom, mert ezt mér sok éves előkészített folyamat fejleménye és had ne térjek ki a részletekre.  Végre beindult a „háború”, ami valójában a Béke, vagy nem? Mire mindenki felfogja, hogy baj van, Nekem, nekünk a nyugalom, stabilitás  rögzítése lehet a dolgunk. Eszem ágában sincs fegyvert fogni a „haza védelme érdekében”, s aki ezt teszi, nagyon is hamis tudattal tekint bele a körbe tükörbe tőrbe csalva. Mindent elmondtam már, mint lesz, hogy lesz és úgy is kell legyen!  Tessék oroszul tanulni! Az orosz már beszéli a magyart és a Z-k háborúja Zion (Zelenszkij), az ÁBC utolsó betűje…, de ne feledje senki, hogy a magyar algoritmusban a ZS az utolsó és abból kell legyen az első a bibliai igézetben.  Szóval, csak fel a fejjel és nem félni. 

A Kulcson elhangzottakat és előzményeket lehet újra gondolni, …, de BátorNyilas ügyet is Veres Mónika legutóbbi előadásának tükrében a helyére zökkenteni. Már írtam többször, általánosban az egyik gúnynevem volt Plútó, szakmám pedig vegyivédelmi üzemmérnök, ami az atomfegyver és vegyi-biológiai fegyver szakértőjének számított akkor. Tessék beleszippantani a legelőbe és tudom ugyan, hogy én lettem a „konteokirálynak” és a fő elmebetegnek kikiáltva a sok hivatalos „médiás”  által, de engem ez csöppet sem izgat. Most pisloghatnak, ahogy a „nemzetiek” is, akik sajnos semmit nem értenek változatlanul.  Csak azért írom ezt is le, mert itt volt az ATV  is nyilatkozatvételre a héten, ahogy korábban a Blikk, de nem nyilatkoztam, csak beszélgettünk, s felőlem azt írnak, amit akarnak. Háború van, vagy nincs. A java csak most jön. Nem akarom befolyásolni az eseményeket, nem akarok megmenteni már senkit, sőt, szinte óhajtom, hogy következzék be, aminek a formális logika szerint is ideje van.

Imádkozom a bűnösökért, vétkesekért, akik nem hallgattak a szóra, de nem gondolom, hogy ez már elég lesz a megmentésükhöz, sajnos. Nekik kell ezt megtenni. A többi média hallgat. Az ügyészség nem hívott tanúkat be, pedig ott vannak a nevek. Áron helyzete elég kényes, sajnos a családi háttere nem rendezett, így az ügyvéd megválasztása sem volt valami szerencsés, ahogy kitűnik, de lehet tévedek. Most intéződik másik vonalon egy lehetőség. Remélem sikerül kihozni őt is a rácsok mögül. Ahogy most a papírokból tűnik, már január végén is szabad lehetett volna, csak pár papír nem került a bíróság asztalára, amit elviekben az ügyvéd tehetett volna le oda. Fura, de ne menjünk bele. Bár elveimmel ellenkezik, hogy beleüssem az orrom a „politikába”, főleg a katonai doktrinába, ami latrina-szerű spirituális felhozatallal egyre árnyaltabban ontja az álhíreket, behívható korosztályosként felemlítem, hogy Ukrajnában és a környező országokban (Magyarország is jaj de mennyire az) zsoldosokat toboroznak…, mint magánhadsereg, bevetésre. Ugye, múlt év augusztusára lett magyar magánhaderőre is kormányzati felhatalmazás. Ugye Orbán Viktor most jelenti ki, hogy :

– Aki azt mondja, hogy a NATO megvéd minket, az téved – jelentette ki, ellentmondva a NATO-szerződésben foglaltaknak. Indoklása szerint ezért erősítik meg a magyar haderőt….https://24.hu/belfold/2022/03/04/orban-interju-a-kossuthon/

 

Ja, ez még csak a kezdet, most pörögnek föl a hadászati, harcászati események. A zsoldosokat az orosz haderők bűnözőkként kezelik, nem hadifoglyokként. Csak szólok.  Putyin kijelentései, Lavrov nyilatkozatai arra utalnak, hogy Európában nem maradhat NATO katona, sem annak atomtöltetei.  Ugyan mi lesz, mi van a Romániába és Magyarországra is behurcolt Izraeli atomfegyverekkel? Magyarország tényleg ki tud maradni a hadműveletekből? Van, aki ezt még elhiszi?  Aki még nem tette meg, erősen ajánlom neki Posta Imre összes költeményeit, írásait, beszédeit…kezdje el szorgalmasan tanulmányozni, ha már az ügyészség így felhívta rá a figyelmet a titkosszolgálati feljelentésre…talán nem is véletlenül. Lehet az Alkotmányvédelmi Hivatal egy-két szakija mégiscsak összetettebben képes gondolkodni egy kétsejtűnél. Ó, nagyon perverz lett a világ és már nem most. Kíváncsi lennék, hogy most milyen jellemzést adna rólam a pszichiáter, aki megszagérti az elmeállapotomat! Lehet ők ülnek fordítva a döglött lovon? De jó is lenne, ha nekik lenne igazuk és én vagyok csak a doxazmás paramarha.  Beindítom a szakmai oldalt is, hátha szükség van rá.

https://www.postaimre.net/  

és persze a

doki.bubo@gmail.com címen elérTEK.   

Személyes kérés, sőt, s-óhajtás, ne tegyétek ki a facéra az írást, még azt gondolnák, én voltam, pedig köztudott, hogy jó egy esztendeje már letöröltem magam onnan…és ezt javaslom nektek is.

Hamarosan sok minden megváltozik, ha ti is megváltoztok…, ha nem, akkor is…csak fájósabb lesz.  Jézus már aktív, a képeket nézve sokszor reaktív, de tán nem lesz radioaktív. Bár…jód tabletta azért legyen otthon, ezt javasolják egyre-másra. Nem, mintha számítana.  Felütöttem ma a Ji Kinget és a KIMERÜLÉS-t mutatta. Azt írja, ez a hexagramma  a test és a tudat csiszolását, megtisztulását jelenti…a kimerülésben lévő fejlődési lehetőség a hibátlanságban gyökerezik… Úgy tűni a zsákutcából is nyílik kapu, de valaminek vége szakadt  Nyuszó-muszó!

Zárszóként: Azért voltam kénytelen írni, mert kimerültem. Nem akarok több "újságírót" látni a kapuban ácsorogva, valódi kíváncsiság és igazmondásra való hajlam nélkül, csak a szenzációs összeesküvés-teorémálmokra kiéhezetten az ostobaságokat terítve az amúgy is nagyon labilis, félrevezetett és nagyon gyatra mentális paraméterekkel bíró populus számára. Majd, ha akarok és mód is adódik, közlöm, amit kell, ahogy a mester is megizente a Karmelitáktól: "Tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen”..., bár korábban volt már más üzenet is, mely szerint: "Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"...  Szerintem bőven van mit olvasnia, néznie egy valódi "oknyomozó" riporternek, aki mára nincsen, kifogyott, kifáradt, ha valóban kíváncsi és valóban lehozná a tényeket valamely országosan hírhedt média-guru, aki persze nincs bekötve a Soros lapítványhoz, vagy a csatolt többi cenzúra alá. De ilyen nem van és nem is lehet. A háború törvénye ez.

Tehát azért írok, mert ne figyeljetek oda arra, amit írok és mondok és akkor talán úgy lesz, ahogy alakul.

És, ha már Gerry irodalmi oldalt nyit, emlékeztetnék egy korábbi szösszenésemre, mely már rég nem aktuális..., de talán, vagy ha mégsem, úgy biztosan

Nincs menekvés!


Ó mennyi vár alatt vártak már hadat
míg városok múltak el feledve sok
keservvel tele zord idõt lengetve
felette gyászos lobogóit hit és akarat.

Ó mennyi vér csorgott erekben egykor
patakokba gyûlve míg emberek hevülve
néztek farkasokkal szemet szemért
ki most fogkövet véset s koronát remél.

Hol vagy hát Hektor?
Dicsõséget már senki nem remél.

Értelemmel mértékkel mértem könnyedén
arcokból törött tükrök köröttem
könnyekbõl rítt szemet szerettem
sóhajok vásznába kötve a mélybe lökve.

Suhanó árnyként követ minden kétely
mely vehetetlen vágyként feszíti elmém
roskatag zsindelyes viskónak állít be
palotát hurcol csigaház helyett a métely.

Gyalázva válsz egyre jobbá a jobbágyok
közt nem bocsát meg magadnak sem úr
sem szolgája nem lehetsz ha nem leszel
szabad szerelemmé nem teszed magad!

Vissza-vissza tér egy meg nem álmodott
élet gépekbe oltott harangzúgás tornya
ormos sziklán kopár csend nem változott
sután múlik a lárma és létre jó a rend.

Iszony?

Ó mit ér csupasz szív ha benne izom
mint a húr mi elpattanni készülve még
felsikolt halkan nem zavarva kéretlen
fület vidáman dalolja: A véretekbõl iszom!

postaimre - 2015. január 08.

38 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • R
    "Miért távolította el az Egyesült Államok Nagykövetségének hivatalos webhelye az ukrán biofegyver-laboratóriumok minden bizonyítékát?" Miért távolította el az Egyesült Álla...ítékát?
    - 2022. 03. 04. 15:12
  • Posta Imre
    Kína figyelmeztette Putyint: Izrael és az USA világháborút akar!

    Hinnye, azt a rézfánfütyülõit nekije! FSZB-Blackwater, Kína és Putyin, micsoda összeesküvés-teória ez? Putyin komoly figyelmeztetést kapott egy magas rangú kínai tisztviselõtõl. Ezt azért lényeges kiemelnünk, mert nem holmi földalatti mozgalom fantáziadús elemzõinek irományáról van szó, amelyet közzétettek a honlapjukon, hanem a legfelsõbb szintû kínai vezetés figyelmeztetésérõl Moszkva számára. Az FSB nyilvánosságra hozott adatai is alátámasztják, hogy a fenyegetés valós, és az ismert összeesküvés-elméletektõl sem áll távol. A közelmúltban a kínai belügyminiszter-helyettesnek egy Underwood nevû Blackwater-zsoldos bizalmas anyagokat adott át, amelyekbõl kiderült, hogy ezek a mûveletek már most is elõkészítés alatt vannak, és a közeljövõben számítani kell olyan amerikai akciókra, amelyek célja katasztrófák okozása, hogy a világ káoszba boruljon.

    Az Egyesült Államok az afganisztáni kudarcért a pakisztáni vezetést okolja, melyet azzal vádol, hogy kijátszották az amerikai vezetést és támogatták a tálibokat. A képet bonyolítja, hogy Pakisztán fontos stratégiai partnere Kína. Több közös vállalkozásban is érdekeltek, többek között a kínai-pakisztáni ötödik generációs vadászgépet is együtt fejlesztik, valamint Pakisztán a saját tengerpartján haditengerészeti támaszpont létesítését is felajánlotta Kínának és a nyár folyamán Kína közölte, hogy "Kína a saját maga elleni támadásként fog értelmezni bármiféle Pakisztán elleni agressziót." Ezért várható volt, hogy Pakisztán elõbb vagy utóbb terítékre kerül az USA hadigépezete elõtt. Pakisztán azonban atomfegyverrel rendelkezik. Van még egy csavar a történetben, miszerint az oroszok kezdik megszellõztetni a korábbi ukrán rakéta-eladásokat. A Szovjetunió széthullása után Irán 20 atom-robbanófejek hordozására alkalmas rakétát vásárolt. Ezek szolgáltak késõbb a Sahab-3 rakéták alapjául. Állítólag a robbanófejek nélkül vették meg, de ezt senki sem tudja leellenõrizni már, az viszont tény, hogy Ukrajna több robbanófejjel nem tud elszámolni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Irán már nukleáris robbanófejekkel rendelkezik, de azt sem jelenti, hogy nem rendelkezik. És pont.

    De vissza a jelenre. Az átadott anyagok szerint a CIA Pakisztánban szándékosan megfertõzött több tízezer embert dengue-lázzal, ami egy gyengített, katonai célú baktérium, és egy kis fejlesztés után az amerikai lakosság ellen szándékoznak bevetni. De tervbe van véve az USA és az EU gazdaságának szándékos bedöntése, masszív hagyományos háborúk az USA-EU és Afrika, Ázsia, Dél-Amerika viszonylatában. Mindezek után jönne a Nagy Béke, amikor be szeretnék vezetni a Világkormányt. A tervezett háborúk egyikét az USA vezetné Mexikó és Dél-Amerika ellen, egy másikat a dél-kínai tengeren egy harmadikat pedig Pakisztán ellen, ez utóbbiban már nukleáris fegyvereket is bevetnének. Mellesleg Pakisztánban megtörténtek az elsõ nyílt fegyveres összecsapások az amerikaiak és a pakisztáni haderõ között.

    Underwood - akit most tartóztatott le a CIA, mert nagy mennyiségû nemzetbiztonsági anyagot adott át Kínának -, elmondta, hogy az USA olyan mocskos háborúra készül, ami annyi halottat fog eredményezni, hogy jóérzésû ember számára egyszerûen elfogadhatatlan, ezért adta át az adatokat Kínának. Pakisztán és Irán ellen a háború már teljesen elõ van készítve, és hogy mikor fog kirobbanni, az csak a hatalmasok pillanatnyi döntésein múlik.

    Kína felhívta arra is a figyelmet, hogy az USA csendes-óceáni katonai parancsoksága figyelmeztette Kínát, ne terjeszkedjen a flotta mûveleti térségében, ne távolodjanak el a partoktól messzebbre, mert a Csendes-óceán egész területe az USA hadmûveleti zónája, és oda senkit sem fognak büntetlenül beengedni. Kína reagált a fenyegetésre, és készenlétbe helyezte flottáját, valamit felgyorsították az anyahajók gyártását, amelyekbõl összesen négy készül, a korábban megvásárolt szovjet-ukrán repülõgép hordozó alapján. Közölték az Egyesült Államok haditengerészetével, hogy a dél-kínai tengert akár fegyveresen is megvédik, ha bárki be merészeli tenni a lábát oda. Az amerikai figyelmeztetés Észak-Koreának, és az oroszoknak is szól. Líbia ügyét, valamint a szíriai eseményeket is ebbe az eseménysorba helyezték.

    Kína kifejezte aggodalmát, hogy az Egyesült Államok olyan háborúra törekszik, amelyben elõször katasztrófák tömkelegét idézi elõ, járványokat fog elindítani, hogy a világ a káosz állapotába kerüljön. Elõször hangzott el az összeesküvés-elmélet gyártók tézisein kívül, hogy az amerikaiak még a saját területükön belül is karanténzónákat állítottak fel, és hatalmas tömegsírtelepeket hoztak létre.

    Az amerikai hadianyag gyártás a csúcson üzemel, és több háborúra elegendõ készletet halmoznak fel folyamatosan. Az elõkészített háborúknak két célja van Kína szerint: elõször az, hogy az USA-val szemben felállt egységet szétverje, majd politikai rendszereit megdöntse, a másik pedig az, hogy kieszközölje a nyugati világban, majd az egész bolygón a világkormányt.

    Kína két módon válaszol az amerikai kihívásra. Az egyik, hogy hadseregét, tengerészetét, rakéta technológiáit rohamlépésekben fejleszti, a másik, hogy gazdasági háborút fog indítani az EU és az USA között, és valószínûleg ezért támogatja az EU-tagállamokat segély-hitelekkel.

    Kína külön kitért a kaukázusi térségre. Az USA által befolyásolt szélsõségesek a hírek szerint tömegesen kapják különbözõ csatornákon az amerikaiaktól a hadianyagot. Oroszország belbiztonságát elsõdlegesen a Kaukázusban próbálják megingatni. Erre vonatkozólag Underwood nagyobb mennyiségû adattal is szolgált, 10 000-nél több fényképet, dokumentumot adott át Kínának. Az Egyesült Államok azonban próbálja bagatellizálni az ügyet, mivel hatalmas katonai-stratégiai hiba történt.

    A hírek nem szólnak róla, de a történethez hozzá tartozik valószínûleg az Iránnal kapcsolatos új botrány, mely szerint Irán merényletekre készült az Egyesült Államokon belül. A történet már szinte sablonosnak mondható: vagy egy szeptember 11-e, vagy tömegpusztító fegyverek birtoklásának vádja, vagy egy mostanihoz hasonló terrorcselekmény elõkészítésének a legendája és egybõl készen is van az ürügy a cselekvésre. „Ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor meg azért verjük össze.” Ez mind részletkérdés, a lényeg, hogy már keresik az okokat egy háborúra.

    Az ehhez hasonló nagyszabású világfelforgató tervek persze meglehetõsen ismertek a világhálót böngészõk körében, de most elõször fordul elõ, hogy nem egy fantáziadús weboldalról származnak, hanem az FSB-tõl és a kínai belügyminisztériumtól.

    Link
    · postaimre - 2012 04 11 ¦ 09:09:37 · 30 hozz�sz�l�s · 34360 megnyit
    https://ch-serverhosting.com/postaimr...dmore=5801
    - 2022. 03. 04. 18:27
    • Csodaszarvas
      Putyin nagymester zseniális sakk-mattja a Nyugat gazdaságának zsákutcáját és a petrodollár végét jelenti Egy zseniális cikket ajánlok és osztok meg én is veletek, amit mindenkinek el kell olvasni ! A szakújságírók e-mailen küldözgetik egymásnak: „Olvastad ? Nem ? Mondj véleményt te is! Szerintem, szuper !” A rengeteg tovább-posztolás okán utóbb nagyon nehéz lett megállapítani, hogy ki az eredeti szerzõ. De ez egy túlságosan is jó írás! Ezért is volt az, hogy a keresés addig folytatódott, amíg az eredményre nem vezetett: a szerzõ – DMITRIJ KALINYICSENKO. Nyugaton Putyint hagyományosan azért szokták kárhoztatni, hogy a KGB-nél szolgált. Ezért ez egy kíméletlen, erkölcstelen, stb. ember. Putyint mindenfélével meg szokás vádolni. Ám soha, senki sem vádolta Putyint azzal, hogy nincs esze. Bármivel is vádolják azonban ezt az embert, az csak megvilágítja a gyors, analitikus gondolkodásra való, illetve azt a képességét, hogy egy szempillantás alatt képes legyen meghozni világos, megfontolt politikai és gazdasági természetû döntéseket. A nyugati sajtó nemritkán egy olyan nagymesterhez hasonlítja Putyin eme képességeit, aki képes nyilvánosan is villámpartiban szimultánt játszani, egyszerre több sakktáblán. Ha megfigyeljük azokat a legutóbbi fejleményeket, amelyek az amerikai és a nyugati gazdasági életben mentek végbe, akkor elmondhatjuk: Putyin személyisége eme szegmensének értékelésekor a nyugati sajtónak abszolút igaza van. Dacára a Fox News és a CNN stílusában elõadott számtalan gyõzelmi jelentésnek, a Nyugat gazdasága, élén az amerikaival, mostanra Putyin csapdájába esett. És hogy miként lehetne szabadulni ebbõl a csapdából, azt Nyugaton senki sem látja: senki sem találja a kiutat. És minél inkább igyekszik a Nyugat kivergõdni ebbõl a csapdából, helyzete annál inkább egyre reménytelenebbé válik. De hát miben is áll a lényege annak a kétségkívül tragikus helyzetnek, amiben a Nyugat, az USA találta magát ? És miért hallgat, hallgatnak errõl, mint valami fõbenjáró hadititokról, az egész nyugati sajtó, a vezetõ nyugati közgazdászok? Nos, hát, tegyünk egy kísérletet arra, hogy az éppen most végbemenõ gazdasági események lényegére rájöjjünk – méghozzá úgy, hogy ennek során lehetõleg minél jobban elvonatkoztatjuk önmagunkat a morál, az erkölcsiség, a geopolitika tárgyalásának legapróbb összefüggéseitõl is. Nos, hát, miután a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal tudatára ébredt ukrajnai kudarcának, azt a célt tûzték ki maguknak, hogy – az orosz költségvetés bevételi forrásai szempontjából is fontos exportbevételeinek, az orosz valuta- és aranytartalékok alapvetõ forrásának, a kõolaj, és következésképpen a földgáz árának a leszorításával – megsemmisítsék az orosz gazdaságot. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a Nyugat által elszenvedett ukrajnai kudarc valójában nem elsõsorban katonai és politikai természetû. A kudarc valódi oka, hogy Putyin igazából nem volt hajlandó a Nyugat ukrajnai projektjét az orosz költségvetés terhére finanszírozni. Miáltal a Nyugatnak ez a projektje eleve életképtelenségre ítéltetett, a közvetlen jövõben és távlatilag is. Legutóbb, még Reagan idején, a Nyugatnak a kõolajárak csökkentésére irányuló taktikája még sikeres volt, és a Szovjetunió felbomlásához vezetett. Ám a történelem nem ismétli önmagát. Ez alkalommal minden másképpen sül el a Nyugat számára. Az, amivel Putyin a Nyugatnak válaszolt, egyszerre emlékeztet a sakkra is, és a dzsúdóra is. Ez utóbbiban az ellenfélnek a támadásra felhasznált erejét õ, saját maga ellen fordítják – miközben a védekezõ fél csupán minimálisan vesztegeti saját erejét, eszközeit. Putyin tényleges politikája a külvilág számára nem nyilvános. Ezért Putyin tényleges politikája nem a hatást, hanem a hatékonyságot tûzi ki célul. Csak nagyon kevesen vannak azok, akik értik, hogy Putyin e pillanatban voltaképpen mit is mûvel. És gyakorlatilag nincs olyan, aki tisztában lenne azzal, hogy a továbbiakban mit is fog csinálni.Bármennyire is furcsának tûnjék is ez most, Putyin – és csakis természetes aranyért – orosz kõolajat és földgázt ad el. Putyin, persze, ezt nem kürtöli világgá, mint valami tolakodó reklámot. És, természetesen – közbülsõ fizetési eszközként – továbbra is elfogadja a dollárt. Ám az olaj és a gáz eladásából befolyó dollárokat azonmód átváltja természetes aranyra ! Ahhoz, hogy ezt megértsük, elegendõ megtekintetni, hogy Oroszország arany- és valutatartalékában milyen ütemben nõ az arany mennyisége – illetve ezt összevetni azzal, hogy ugyanabban az idõszakban milyen mennyiségben nõttek az olaj és gáz eladásából származó orosz valutabevételek. (A felsõ grafikon a sanghaji tõzsdén be-, illetve visszaváltott arany mennyisége látható, míg az alsó grafikon a hetenkénti visszaváltásokat mutatja, – mindkettõ tonnákban, illetve 2009 és 2014 között.) Mi több, az év harmadik negyedében Oroszország természetes arany vásárlásai példátlanul magas, rekord szinteket értek el. Ez év harmadik negyedében Oroszország, hihetetlen mennyiségben vásárolt aranyat, összesen 55 tonnát. Ez több mint amit – a hivatalos adatok szerint – a világ összes többi országának központi bankjai, együttvéve, vásároltak! (A 6. ábra mutatja, hogy melyik ország mennyi aranyat vásárolt: a név szerint felsoroltakon kívül az összes többi központi bank – egyenként kevesebb, mint egy tonnával – együttvéve 3 tonna aranyat vett.) Összességében véve, a világ összes országának központi bankjai 2014 harmadik negyedében 93 tonna drágafémet vásároltak. Összességében ez volt egy huzamban a 15. olyan negyedév, amikor központi bankok tisztán aranyat vásároltak. A világ központi bankjai által összesen megvásárolt 93 tonna aranyból Oroszország részesedése, a maga 55 tonnájával, egészen elképesztõ. Nem is olyan régen brit tudósok ugyanarra a bizonyos következtetésre jutottak, ami pár éve az Egyesült Államok Geológiai Szolgálatának szakvéleményében vált ismertté. Mégpedig: Európa nem tud meglenni az Oroszország felõl érkezõ energiahordozók nélkül. Ami angolról a világ bármely más nyelvére lefordítva azt jelenti: „A világ nem lesz képes a túlélésre, ha az energiahordozók világméretû egyenlegébõl kihagyjuk az Oroszországból érkezõ kõolaj- és földgázszállítmányokat.” Így az olajdollár hegemóniájára épülõ nyugati világ egyszeriben katasztrofális helyzetben találta magát. Amelyben a Nyugat nem tud meglenni az orosz kõolaj és földgáz nélkül – ám Oroszország mostantól csak természetes aranyért cserében lesz hajlandó eladni olaját és földgázát. Putyin mostani játszmájának pikantériája abban rejlik, hogy az a mechanizmus, amelynek keretében Oroszország csak aranyért adja energiahordozóit, immár attól függetlenül mûködik: kész-e a Nyugat arra, hogy az önmaga által mesterségesen leszállított árú arannyal fizessen az olajért és a gázért, vagy sem. Oroszország ugyanis – folyamatos dollárbevételekkel rendelkezvén az eladott kõolaj és földgáz után – bármikor vásárolhat e dollárokért aranyat. Méghozzá a mostani, pont a Nyugat által minden, szabályos és szabálytalan módon leszorított árakon. Azaz olyan aranyárakon, amelyeket az FRS és az ESF a töredékére szorított le, szemben az olajdollárnak a piaci manipulációk révén mesterségesen felfújt vásárlóértékével. Egy érdekes tény: az Egyesült Államokban mára a törvény erejével bír az, hogy az amerikai kormány egy különleges részlege, az ESF (Exchange Stabilization Fund) – a dollár árfolyamának stabilizálása céljából – lenyomja az arany árát. A pénzrõl minden igazság ! A Bank Of England tanulmánya elismeri, hogy a semmibõl teremtik, amit Te rabszolgaként használsz A pénzügyi világban axiómának számít az a tétel, hogy az arany: az antidollár.– 1971-ben Richard Nixon amerikai elnök becsukta az „aranyablakot”: megszüntette a dollár szabad átválthatóságát az aranyra – noha azt az Egyesült Államok korábban, 1944-ben, Bretton Woodsban ezt garantálta. – 2014-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök kinyitotta ezt az „aranyablakot” – fittyet hányva arra, hogy mit gondolnak és mondanak errõl Washingtonban. Pedig a Nyugat éppen most áldoz óriási erõket és eszközöket arra, hogy lenyomja az arany és az olaj árát. Hogy ilyenformán, egyrészt, a dollár javára torzítsa el a mostani gazdasági realitásokat. Másrészt pedig megsemmisítse annak az Oroszországnak a gazdaságát, amely nem hajlandó a Nyugat engedelmes vazallusának a szerepére. A helyzet most, momentán, az, hogy az olyan csereeszközök, mint az arany és a kõolaj, a dollárhoz képest aránylag gyengévé és alulértékeltté váltak, ami a Nyugat kolosszális gazdasági erõfeszítéseinek a következménye. Putyin pedig, mindeközben, a Nyugat erõfeszítéseivel mesterségesen erõssé tett dollárokért adja el az orosz energiahordozókat. Melyekért azonmód aranyat vásárol fel – mely éppen a Nyugat igyekezetének következtében, most mesterségesen leértékelt. Putyin játszmájában van még egy érdekes momentum: az orosz urán. Melynek köszönhetõen ég ma az Egyesült Államok minden hatodik villanykörtéje. Mely uránt Oroszország ma szintén dollárért ad el az Egyesült Államoknak. Ily módon a Nyugat azzal a dollárral fizet Oroszországnak a kõolajért, a földgázért és az uránért, mely dollár vásárlóértéke, magának a Nyugatnak az igyekezete következtében, mesterségesen magas, a kõolajhoz és a földgázhoz viszonyítva. Ám Putyin csak arra használja ezeket a dollárokat, hogy értük kivonja Nyugatról annak természetes aranyát, amelynek dollárban kifejezett árát éppen a Nyugat szorította le mesterségesen. Putyinnak ez az igazán ragyogó gazdasági kombinációja olyan helyzetbe hozza a Nyugatot, az USA-val az élen, mint azé a kígyóé, amely dühödten és eltökélten harapdálja saját farkát.A Nyugat számára felállított gazdasági aranycsapda elgondolása, valószínûleg, eredetileg nem Putyintól származott. Az elgondolás alighanem inkább Putyin gazdaságpolitikai tanácsadójáé, Glazjev akadémikusé. Különben miként lenne az lehetséges, hogy Glazjev állami hivatalnokot – akinek feltételezhetõen nincs köze az üzlethez –, sok más orosz üzletemberrel együtt, Washington személy szerint felvétette a nyugati szankciós listákra? A közgazdász akadémikus Glazjev elgondolását Putyin ragyogóan megvalósította – miután elõzõleg bebiztosította a maga számára kínai kollégája, Hszi Csin-pin teljes támogatását. Ezzel összefüggésben különösen érdekes lehet az Orosz Központi Bank elsõ elnökhelyettesének, Kszenyija Judajevának a novemberi nyilatkozata. Aki azt hangsúlyozta, hogy a Központi Bank, szükség esetén, az import kifizetésére bedobhatja aranytartalékait. Nyilvánvaló, hogy a nyugati világ által elfogadott szankciók idején, ez a nyilatkozat a BRICS országainak, mindenekelõtt pedig Kínának szólt. Az, hogy Oroszország az árukért kész nyugati arannyal fizetni – mint kiderült – Kínának nagyon is jól jött. Hogy miért – errõl szól az egyik korábbi írás.2 Földrengéssel felérõ új pénzügyi rendszert hoznak létre a dollár rovására a BRICS-országok ! Kína nemrégiben bejelentette, hogy nem növeli tovább dollárban kifejezett arany- és valutatartalékait (AVT). Ha figyelembe vesszük, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokban az elõbbi deficitje állandóan növekszik (a jelenlegi egyensúly immár 5 az 1-hez, Kína javára), akkor ez a nyilatkozat, pénzügyi nyelvrõl lefordítva azt jelenti: „Kína a továbbiakban áruiért nem fogad el dollárt”. A világsajtó jobbnak látta nem észrevenni a legújabb kor pénzügyi történelmének ezt a kolosszális eseményét. És itt a kérdés még csak nem is az, hogy Kína, szó szerint, nem lesz hajlandó dollárért adni áruit. Kína természetesen ez után is el fogja fogadni a dollárt – ám csupán mint az áruiért járó közbülsõ fizetõeszközt. Ám Kína, miután megkapta a dollárt, nyomban meg is fog tõle szabadulni, és arany- és valutatartalékainak struktúrájában a dollárt valami mással fogja fölváltani. Különben nem lenne semmi értelme annak, amit a kínai pénzügyi hatóságok bejelentettek: „A továbbiakban Kína nem fogja tovább növelni dollárban kifejezett arany- és valutatartalékait”. Vagyis Kína a különbözõ országokkal folytatott kereskedelmébõl befolyó dollárjaiért többé nem fog amerikai állami kincstárjegyeket (treasuries) vásárolni. Ahogy azt korábban állandóan tette.Vagyis Kína a jövõben valami másra fogja cserélni azokat a dollárokat, amelyek a továbbiakban nem csupán az Egyesült Államokkal, de általában bármely más országgal való kereskedelmébõl befolynak – hogy „ne növelje tovább dollárban kifejezett arany- és valutatartalékait”. És itt jön a legérdekesebb kérdés: mi lesz az, amivel Kína fel fogja váltani a kereskedelembõl befolyó dollárjait? Milyen valutára – illetve milyen csereeszközre? A mostani kínai pénzügyi politika elemzése arra enged következtetni, hogy – a kereskedelembõl befolyó dollárjait, vagy legalábbis azok jelentõs részét – Kína szép csendben aranyra fogja átváltani, ahogy azt már, de facto, teszi is. Ebbõl a szempontból az orosz-kínai kapcsolatok pasziánsz kártyajátéka nagyon szerencsésen alakul mind Moszkva, mind pedig Peking számára. Oroszország közvetlenül aranyért, annak folyó árán vásárol árukat Kínától. Kína pedig az aranyért, megint csak annak folyó árán, orosz energiahordozókat vesz. Ebben az orosz-kínai idillben mindennek van helye: a kínai áruknak is, az orosz energiahordozóknak is, és az aranynak, mint kölcsönös elszámolási egységnek is. Ebben az idillben csupán egy kéredzkedõ számára nincs hely: a dollárnak. És ebben nincs semmi különös. Minthogy a dollár se nem kínai áru, se pedig nem orosz energiahordozó. A dollár csupán egy közbülsõ pénzügyi elszámolási eszköz – egy fölösleges közvetítõ. Márpedig két önálló üzleti partner együttmûködésébõl a fölösleges közvetítõket, elõbb-utóbb, ki szokták iktatni. Itt mindjárt külön meg kell jegyezni: a természetes arany világpiaca eltörpül a tényleges olajszállítások világpiacához képest. A természetes arany világpiaca ráadásul még inkább mikroszkopikus, ha összevetjük a kõolaj, a földgáz, az urán – a különbözõ áruk – tényleges szállításainak világpiacával. Az arany megnevezésekor a hangsúly azért van a „természetes” szón, mivel természetes (és nem papíron lévõ) energiahordozóiért cserében Oroszország aranyat von el a Nyugattól. Mégpedig az energiahordozók kézzel fogható, és nem papíron megvalósuló leszállításáért cserében. Ugyanígy jár el Kína is, amikor – a jelenlegi, mesterségesen, többszörösével leszállított árú, ám valóban létezõ aranyat – elvonja a Nyugattól. Ellenértékeként annak, hogy kézzel fogható áruit ténylegesen leszállítja. Nem váltak be a Nyugat azon reményei sem, hogy Oroszország és Kína – az általuk leszállított energiahordozókért, árukért cserében – elfogad majd mindenféle pénzérméket, illetve „papír aranyat”.Oroszországot és Kínát ugyanis, végsõ fizetõeszközként csupán az arany – az pedig csak mint kézzel is tapintható fém – érdekli. Közbevetõleg: A papír alapú arany forgalma – csupán, mint az arany határidõs szállítására adott kötelezvény (futures) – havonta mintegy 360 milliárd dollárt ér el a piacokon. Ezzel szemben havonta csak mintegy 280 millió dollár értékben valósul meg arany tényleges szállítása. Ami a kereskedések során ezer az egyhez arányt teremt a papír alapú, illetve a természetes arany között. Amikor Putyin beveti azt a mechanizmust, hogy a piacról ténylegesen kivonja a Nyugat által mesterségesen leértékelt egyik csereeszközt (az aranyat), cserében egy, a Nyugat által mesterségesen felértékelt, másik csereeszközért (a dollárért) – ezzel elindította azt a visszaszámlálást, amellyel véget ér az olajdollárnak a világszerte élvezett hegemóniája. Ez jelentheti az USA és a Nyugat számára a végsõ gazdasági kiütést. K.O. /* Sajnos egyéni megérzésem arra sarkall, hogy ennél a pontnál az Irányítók, a háttérhatalom közbe fog lépni, hiszen nem azért hozták létre a jelenlegi FED-típusú magán.központi bank-rendszert, hogy a Paul Warburg által kivitelezett Irányítói hálózatot egykönnyen feladják ! Semmi áron nem fogják....., azaz egyenes út vezet a végsõ világháborúba, melybõl az emberek megtanulják és elfogadják majd azt a világrendet, ami követi a kásozt. Hiszen pusztulásnál minden csak jobb lehet....... (SBG Buddha - VilagHelyzete megj.)/ Ezzel Putyin bevitte a Nyugatot abba a zsákutcába, amelybõl hiányzik bármiféle pozitív gazdasági perspektíva. Mostantól a Nyugat fordíthat bármekkora erõfeszítéseket, bármekkora eszközöket arra, hogy mesterségesen növelje a dollár vásárlóerejét, csökkentse az olaj árát, és mesterségesen leszorítsa az arany vásárlóerejét. A gondot az fogja okozni a Nyugat számára, hogy a rendelkezésére álló természetes arany készletei végesek. Ezért minél inkább fog törekedni a Nyugat arra, hogy a dollárhoz viszonyítva elértéktelenítse a kõolajat és az aranyat, annál gyorsabb ütemben fognak apadni az egyre olcsóbb aranyból rendelkezésére álló, ám távolról sem végtelen tartalékai. E Putyin által mesterien megjátszott gazdasági kombináció során a természetes arany a Nyugat tartalékaiból gyors ütemben áramlik majd át Oroszországba, Kínába, Brazíliába, Kazahsztánba és Indiába – a BRICS országokba. Ha természetes aranyból való készletei továbbra is ilyen ütemben csökkennek majd, a Nyugat által megteremtett, az olajdollárra épülõ világrend összeomlása elõtt a Nyugat már nem fog tudni tenni semmit Putyin Oroszországával szemben. Azt a helyzetet, amibe Putyin az Egyesült Államok által vezetett Nyugatot hozta, egy sakkjátszmában úgy hívják: a felek egyike idõhiányba („Zeitnot”) került. A nyugati világ még soha nem látott olyan gazdasági eseményeket, jelenségeket, mint amilyenek a szemünk láttára mennek végbe. A Szovjetunió – amikor estek az olajárak – sietve eladta aranyát. Oroszország, ezzel szemben – megint csak az olajár esésének közepette – az aranyat sietve vásárolja. Így Oroszország immár közvetlenül aláásta az olajdolláron alapuló világuralom amerikai modelljét. Az olajdollárra épülõ világmodell arra alapszik, hogy az USA nemzeti valutája domináns szerephez jutott a világ valutáris rendszerében. Ami lehetõvé teszi, hogy a Nyugat országai – élükön az Egyesült Államokkal – más országok és népek munkájából, anyagi tartalékaiból éljenek. A dollárnak a világ valutáris rendszerében játszott szerepe abban áll, hogy ez a valuta a kereskedelmi ügyletek lezárulásának, végsõ fizetõeszköze. Ez azt jelenti, hogy az amerikai dollár, a világ valutáris rendszerében, a felhalmozás olyan végsõ csereeszköze, melyet nincs értelme más csereeszközökre átváltani.Ám az, amit a BRICS országai – élükön Oroszországgal és Kínával – most csinálnak, az gyakorlatilag megváltoztatja a dollár szerepét és státuszát a világ valutáris rendszerében. Moszkva és Peking együttes akcióinak eredményeként az Egyesült Államok nemzeti valutája, végsõ csere- és felhalmozási eszközbõl csak afféle közbülsõ csereeszközzé változik. Amelynek csupán az a rendeltetése, hogy ezt a közbülsõ csereeszközt átváltsák egy másik és valóban végleges csereeszközzé: arannyá. Így a dollár gyakorlatilag elveszíti szerepét, mint a csere- és felhalmozás végsõ eszköze – átadva eme mindkét szerepét egy másik, általánosan elismert, nemzetiségtõl és politikától független monetáris eszköznek: az aranynak. A Nyugatnak hagyományosan két módszere volt arra, hogy elhárítsa az olajdollárra épülõ világmodell hegemóniáját, és a Nyugat ebbõl eredõ aránytalanul széleskörû elõjogait fenyegetõ veszélyeket. 1. Az egyik ilyen eszközt jelentették a színes forradalmak. 2. A másik ilyen eszköz – amit a Nyugat rendszerint akkor vet be, amikor az elsõ eszköz nem válik be –: a katonai agressziók, a bombázások. Oroszország esetében azonban a Nyugat számára a kettõ közül egyik sem alkalmazható: vagy azért, mert lehetetlen, vagy azért, mert elfogadhatatlan. Mégpedig azért, mert, elõször is: az orosz lakosság – ellentétben sok más ország lakosságával – semmiképpen sem hajlandó szabadságát, gyermekei jövõjét felcserélni az akár már most rögtön is megkapható nyugati kolbászra. Ez már azokból a nyugati közvélemény-kutatásokból is nyilvánvalóvá válik, amelyekben Putyin népszerûsége rekordmagasságokban található. Például az a személyes barátság, ami Washington favoritját, Navalnijt fûzi McCain szenátorhoz, igen csak nem tett jót sem neki, sem Washingtonnak. Azt követõen, hogy errõl értesült a sajtóból, az orosz lakosság 98 %-a immár semmi másnak nem tekinti Navalnijt, mint Washington vazallusának, az orosz nemzeti érdekek elárulójának. Ezért azok a nyugati szakértõk, akik a valóság talaján állnak, még csak álmodni sem mernek bármiféle színes forradalomról Oroszországban. Ami a második, a Nyugat számára hagyományos módszert, a közvetlen katonai agressziót illeti: Oroszország se nem Jugoszlávia, se nem Irak, se nem Líbia. Bármilyen Oroszország ellen, orosz területen indítandó, nem nukleáris hadmûvelet esetén a Nyugatot, élén az Egyesült Államokkal, megsemmisítõ vereség várja. És a Pentagon tábornokai – akik ténylegesen az irányítói a NATO erõinek – ezzel nagyon is tisztában vannak. Ugyanígy nincs esélye egy Oroszország elleni nukleáris háborúnak sem, beleértve az un. „megelõzõ és lefegyverzõ nukleáris csapás” koncepcióját is. A NATO egyszerûen nem rendelkezik egy olyan csapásmérés technikai lehetõségével, ami által teljesen hatástalanítani lehetne Oroszország nukleáris potenciálját, e potenciál számtalan megnyilvánulásával egyetemben.Ebben az esetben elkerülhetetlen lenne egy tömeges, megtorló válaszcsapás az ellenségre, annak területére. És egy ilyen válaszcsapás kumulált ereje éppen elegendõ lenne ahhoz, hogy a túlélõk utóbb már irigyeljék a holtakat. Vagyis egy nukleáris tûzpárbaj eleve nem jelenthetne megoldást az olajdollárra épülõ világrend érlelõdõ összeomlásának problémájára. Jobb esetben ez jelentené e világrend történetében a zárófejezetet, az utolsó állomást. Rosszabb esetben ez elvezetne a nukleáris télhez, minden élõlény kipusztulásához – kivéve talán a baktériumoknak azokat a mutánsait, amelyek a sugárzás hatására keletkeznének.A vezetõ nyugati gazdasági réteg látja a végbemenõ jelenségeket, tisztában is van azok lényegével. A vezetõ nyugati közgazdászok, kétség kívül, tisztában vannak azzal, hogy a nyugati világ – beleesve Putyin gazdasági aranycsapdájába – milyen mélységesen tragikus és kilátástalan helyzetbe került. Hiszen a Bretton Woods-i megállapodások létrejötte óta mindenki jól tudja azt az alapvetõ szabályt: „Akinek több az aranya, az állapítja meg a játékszabályokat”. Ám Nyugaton errõl mindenki hallgat. Mégpedig azért hallgatnak, mert senki sem tudja, hogyan lehetne most már ebbõl a helyzetbõl kikeveredni. És, éppen ezért, ha valaki elkezdené elmagyarázni a nyugati közvéleménynek a végbemenõ gazdasági katasztrófa minden részletét, akkor ez a bizonyos közvélemény az olajdollárra épülõ világrend hívei számára legszörnyûbb kérdéseket kezdi majd föltenni. Amelyek így hangzanak majd: – Meddig lesz képes a Nyugat természetes aranyért olajat venni Oroszországtól?– És mi lesz az olajdollárral az után, hogy a Nyugatnak elfogy majd a természetes aranya – amivel kifizethetnék az orosz kõolajat, földgázt és uránt, továbbá a kínai árucikkeket? Ezekre a látszólag egyszerû kérdésekre ma Nyugaton nem tudja a választ senki.Hát, uraim, ezt hívják sakk-mattnak. A játéknak vége. FORRÁS : TRANSZFORM.HULink http://vilaghelyz...attja.html - ipafai - <span style="text-decoration: underline;"><strong>2015. janu�r 08.</strong></span> 13:30 · 0 hozz�sz�l�s · 885 megnyit�s · Nyomtat�s<a href="http://magyarnemzetikormany.com/pi-kl...W-L7s1CcDs">http://magyarnemzetikormany.com/pi-kl...</a>
      - 2022. 03. 06. 18:36
  • szabir
    hatha Putin/Biden [p=b s amugy Pute s puttana = Dog/Budoss rom/lat s az Orr-ban-to? nem veletlenek a babuk nevei] ha az Atlantig menne akkor en es mennek hivas nelkul de a hujje Uncraniat tamatta meg azaz Ungariat --> zsidoberencz az es
    -
    az Uncrani nevet ''mar'' Regino leirta azaz ''akkoriba'' mikro jottek mentek az Ungarok is
    -
    https://books.google.ro/books?id=XYwA...mp;f=false
    - 2022. 03. 04. 19:51
  • S
    Jelenleg a csúf a szèp, ne akarjunk szépek lenni, ma ez a “tehetség”mindenhol, divat csúfnak lenni manapság, halottak, na azok akarjunk lenni, akkor úszhatunk árral szemben, ha élni akarunk, akkor csak a sodródunk a “széppel”.
    - 2022. 03. 04. 20:17
  • J
    Amerikai biofegyver kísérletek ukrán és grúz önkénteseken:
    https://www.veteranstoday.com/2022/03...d-georgia/
    Imre hsz-éhez kapcsolódva
    - 2022. 03. 04. 21:06
  • A
    Véleményem szerint nem lesz világháború! A sarokba szorított mély állam, avagy deep state szeretne, mert ez az egyetlen esélye, hogy egyáltalán a felszínen maradjon. Viszont már nincs meg hozzá a hatalma. Biden egy fals, kirakati elnök, ezt jó lenne figyelembe venni! Az atom bőröndök fölött nem diszponál, nem lettek részére átadva. A 3 betűs szolgálatok deep state hű emberei már el vannak távolítva.
    A katonaság nagy része még mindig Trump elnökhöz hű, aki a háttérből irányít. Akkor szerintetek Amerika nevében kinek lenne potenciálja háborút indítani?!
    Van háború a háttérben, de az pontosan azok ellen folyik, lépésről-lépésre, a világ 209 országának összefogásával, akik az emberiséget katasztrófába akarják sodorni, még nagyobba, mint amit tettek a vakcina biznisszel.
    A kopírozott Bill Gates (az eredetit Indiában felkötötték 2013-ban a gyermekbénulás elleni vakcinája miatt, mert halomra haltak tőle a gyermekek) kijelentései, hogy lesz még vírus és súlyosabb, mint az előző, csak a mesterséges intelligencia média megnyilvánulásai.
    Ukrajnában Putyin közbe lépésével megsemmisültek ezek a laborok, ahonnan az emberiségre akarták szabadítani az újabb és veszélyesebb változatot.
    Putyin, mint a Szövetség oszlopos tagja ezt megakadályozta, kilőve 13 biofegyver laboratóriumot sebészi pontossággal, a polgári infrastruktúra megkímélésével.
    Az ukrán részről mutatott háborús képek, média hazugságok. Zelenszkij air soft fegyverrel "parádézik", a háborús jelenetek felismert videójátékból valók, a sebesülteket is a média varázsolta elő az archívumából. A címlapokra tett szenvedő arcok is fals infók.
    Az ukrán Csernobilból és Odesszából, összehangolt részecske fegyver technológiával lőtték le Elon Musk Starlink műholdjait február elején, ami rést ütött a Starlink rendszer pajzsán. A Starlink egy globális szövetségi védelmi rendszer, amelyet az űrerő irányít.
    Putyin február 20-án ment be Ukrajnába rendet tenni, Elon Musk 21-én fellőtte a hiányzó műholdakat és ezzel a rendszer támadhatatlan és a teljes glóbusz védelmét szolgálja.
    Akik még beleszólhattak volna a tervezett világégésbe, ki vannak iktatva, mint pl. Erdogan.

    Az EU Amerika nélkül nem ellenfél az oroszoknak, amit ők is tudnak, de nagy az arcuk még.
    Kína is partnere az Szövetségnek.

    Az izraeli fenyegetettséget legfeljebb a "Sámson opció" adhatja, ami köztudottan azt jelenti, hogy Izrael minden jelentősebb városban elhelyezett egy atombőröndöt politikai zsarolási céllal, illetve bosszú megvalósítása céljából, ha céljaiban akadályoztatva lenne.
    Emlékezzünk Fukusimára, amit azért művelt Netanjau Japánnal, mert Japán nem volt hajlandó átadni a japán nyugdíjalapot.
    Netanjaut már kiiktatta a Szövetség.

    Még az is lehet, hogy a magyar magánnyugdíj pénztár alapot sem a magyar költségvetés (Orbán Viktor) nyelte be, hanem zsarolási célpont volt.

    A bőröndök begyűjtése évek óta folyik. csak reménykedhetünk, hogy egy sincs rossz kezekben.

    Fentiek saját gondolatok, több száz órai információ szerzés letisztult összegzése, nem kiollózott hírmorzsák.
    Saját vélemény, ami valós tények megismeréséből fakad.
    - 2022. 03. 04. 23:26
  • Posta Imre
    Ó, merem remélni, hogy nem a levegőbe beszél és ha már "beígértem" a hab-urut, akkor most már nem csak az ilyen parajnás túlérzékeny doxazmatikus és persze sértődött személyeknek lesz az meg a fejében és szívében és látensen, hanem amúgy fizikai szinten is a hitetlenek arcába tolva keményen! Nesztek, ez miattatok és érteTEK van, mert nem érteTEK a szóból! Aki azt meri mondani, hogy mi nem tettünk meg meg mindent, ami erőnkből telik, sőt tán azon a bizonyos józan észen túl is az ébresztésért, az csak beszéljen, amit akar.

    Budapesti ukrán nagykövet: „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni”
    „Hány embernek kell még meghalnia, hogy többet tegyen a Nyugat? Nektek a rezsicsökkentésetek fontosabb? A sírban lesz majd stratégiai nyugalmatok” – mondta Ljubov Nepop egy konferencián.

    https://www.startlap.hu/hir-szem/buda...-megallni/

    ASUM, mondtam ezt is...a lokális háborúk alkotják most a "VH" fizikai részét, de ezt itt ne kelljen magyarázni. Jaltában megegyeztek és persze erről beszélt Zsilinovszkíj és én is elmondtam már miről lehetett szó. Hogy ki irányít és kik a bábok...ez momentán teljesen mellékvágánnyá vált. A gépezet végre beindult és ugyan sokáig elhúzódhat a vonatozás, de hát mit lehet tenni? Isten majd megsegít, ahogy eddig is mindig. Vagy nem.
    - 2022. 03. 05. 08:55
  • Posta Imre
    Titokban találkozik Putyinnal az izraeli miniszterelnök

    Szombaton Moszkvában tárgyal Putyinnal Naftali Bennett izraeli miniszterelnök – közölte a Reuters. Barak Ravid izraeli újságíró szerint Bennett titokban utazott az orosz fővárosba, hogy megvitassa az ukrajnai helyzetet az orosz elnökkel. Ezt később annyival kiegészítette, hogy Washington tudott a látogatásról.

    Bennett hivatala később elismerte a találkozó tényét és azt mondta, hogy a találkozó két és fél órán át keresztül zajlott.

    Izrael már korábban felajánlotta, hogy közvetítene az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusban, de az izraeli kormánytisztviselők közölték, nem bíznak abban, hogy áttörést érnének el.
    https://24.hu/kulfold/2022/03/05/tito...zterelnok/
    - 2022. 03. 05. 20:57
  • Claudius
    Imre!
    Elöbb Minden a Szellemi Szférákban jön létre, ami Kivetűl a fizikai világunkba...

    Így kijelenthetem, hogy az Egyetlen oka Ennek az eseménynek is, maga az emberiség... azon belűl is az Érzelmeik.

    Amit Te mondasz, az Csak a materiális elemezgetésed eredménye, de azért ettől még sokkal mélyebb a nyúl ürege...

    Nézz körbe a világba, hogy mit tesznek az emberek...

    Szinte mindenki, kivétel nélkűl Háborúzik egymással a sikerért, hatalomért, pénzért, parkolóért... bármiért!

    A rengeteg háborús Játékok is megtették hatásukat a gyilkolászós... hellywoodi filmekkel karöltve.
    Ennek a Manifesztációja az emberiség Érzelmi állapotából kifolyólag ez a Negatív esemény is...

    De ami ennél is rosszabb hír lehet a sokaknak, hogy Ez még Csak a kezdet az előjáték... mert a java még Csak most fog jönni!

    Beteg, SZERetetlen, Haragvó, Békétlen, Önimádó, Gőgös, Arrogáns... a mai kor embere és ezzel az Érzelmi állapottal, ugyan ilyenné Teremti saját világát!

    Erre vevő sajnos a nagy többség, így Ezt kapjuk vissza!

    Ezért is vagyunk az Idők Legvégén, mert Okafogyottá vált az emberi ittlét!

    A maradék Kegyelmi időt viszont mindenkinek a Szellemi - Lelki Fejlődésére kellene fordítania, hisz hamarosan mindenki a Lélekminőségéhez megfelelő helyre kerül és annyira lesznek rá hatással a közeljövő Világi események, amennyire részese volt a Megteremtésében is.

    Most a Végidőkben az egyedüli Cél a Lelkünk megmentése... a JÓ EMBERRÉ válással!

    Nem függni ettől a sötét oldali rendszertől, IGNORÁLNI azt... mindenével együtt!

    Utat kell(ene) találni vissza az Ős SZER Elem Forrásába a Teremtő Égi Szüleinkhez!

    Ha ezek megvannak, akkor jöhet bármi, az ember haja szála sem fog görbülni a Teremtő Gondviselése által!

    Áldjon az Ég...😉
    - 2022. 03. 05. 23:39
  • Claudius
    Lényegében minden Erről szól... hogy Ne tudjon az emberiség Szellemileg - Lelkileg Fejlődni, az Egyetlen és Valós Élet vagy Sorsfeladatával foglalkozni!
    Így teljesen hasztalan, meddő... a Világi dolgokon rugózni, elemezgetni azt, mivel Csak elfele visz!

    https://youtu.be/A5F40zw304c
    - 2022. 03. 06. 00:46
  • A
    Polip csevegőre betett linkje: (szerintem nagyon fontos infó!) https://www.naturalnews.com/2022-03-0...tion.html#

    Rövid kivonat belőle: Hogy függ össze a vakcinázottság és az atomvillanás?
    "A tüskeprotein-mRNS injekciók körülbelül 90%-kal elnyomják az NHEJ – nem homológ végcsatlakozás néven ismert DNS-javító mechanizmust. Ez egy sejtmechanizmus, amely az emberek, állatok és növények sejtjeiben létezik, hogy fenntartsa a genetikai integritást – ez az élet szükséges feltétele.

    Az NHEJ mechanizmusnak köszönhetően képesek vagyunk automatikusan kijavítani a kettős száltöréseket (DSB) a kromoszómáinkban, amikor ionizáló sugárzásnak vagyunk kitéve.
    Az ionizáló sugárzás gyakori forrásai a napfény, a kereskedelmi sugárhajtású repülések és a mammográfiás vizsgálatok.
    Amikor NHEJ motorunk normálisan működik, az ionizáló sugárzás által károsodott kromoszómák helyreállnak, és nem válnak rákos daganatokká. Ha azonban az NHEJ-t elnyomják, a szervezet nem tudja helyrehozni a DNS-károsodást, és mikro tumorok növekedésébe kezd.
    Mára teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy mi lesz a következő szakasz a globális elnéptelenedés elérésében. A vakcina biofegyver-fázisa bizonyos szintű morbid „sikert” ért el a globalisták szemében, és valószínűleg 1-2 milliárd ember halálát okozza a következő évtizedben, mivel a tüskefehérje-károsodás meghozza áldozatait.
    De még ez sem elég a bolygónkat irányító démoni lények számára, mivel valami közelebbit keresnek az emberi populáció 90%-os teljes csökkentéséhez.
    A cikk végén a szerzők azt írják: „Azt találtuk, hogy a tüskeprotein jelentősen gátolta mind a BRCA1, mind az 53BP1 gócok kialakulását (3D-G ábra). Ezek az adatok együttesen azt mutatják, hogy a SARS–CoV–2 teljes hosszúságú tüskeprotein gátolja a DNS-károsodások helyreállítását azáltal, hogy akadályozza a DNS-javító fehérjék toborzását.
    Ötmilliárd ember, akit most mRNS génterápiával injektálnak, könnyen megölhető BÁRMILYEN forrásból származó alacsony szintű ionizáló sugárzással.
    Mindössze annyit kell tennie a globalistáknak, hogy megöljék ezt az ötmilliárd embert, hogy felszabadítsák az alacsony szintű ionizáló sugárzás új forrását, amely szerte a világon kering… a többit pedig hagyja a fizika.
    Új nukleáris „baleset” felszabadítása Ukrajnában vagy bárhol máshol.
    Nukleáris bomba felgyújtása bárhol az északi féltekén, beleértve azt is, hogy hamis zászlóként Oroszországot hibáztatják.
    Piszkos bomba felrobbantása bárhol az északi féltekén, potenciálisan nukleáris terrorcselekményként.

    A három forgatókönyv bármelyikében ionizáló sugárzás szabadul fel, és a szél hatására szétterjed az egész világon.
    Egy normális, egészséges, működő NHEJ-vel rendelkező személy képes helyrehozni az ionizáló sugárzás okozta károsodást, különösen, ha az expozíció időben eloszlik. Az mRNS-sel beoltott emberek azonban elvesztették ennek a javítóképességének körülbelül 90%-át. Ez az oka annak, hogy az mRNS-injekciót kapott embereknél már 2000%-kal megnőtt a rákos megbetegedések aránya.
    És ha egy atombombát bármilyen módon Oroszországra lehet hibáztatni, akkor Putyin lehet a bűnbak a globális rákos halálozásokért és az emberiség majdnem kiirtásához.

    Természetesen az mRNS injekciókra volt szükség ahhoz, hogy megteremtsék a feltételeket a tömegpusztuláshoz.
    1991-ben, a Szovjetunió bukásakor orosz gyártmányú nukleáris anyagokat csempésztek ki Ukrajnából, és a nyugati hírszerzési források a káosz idején rátették a kezüket az orosz nukleáris anyagokra.

    Ez azt jelenti, hogy a globalista „mélyállamnak” orosz atomfegyverek vannak a kezében, és bárhová felbocsáthatják, majd Oroszországot hibáztatják a szörnyű cselekedetért. A nyugat engedelmes propagandamédiája szívesen megy a hazugság mellé.
    A világ lakosságának körülbelül 63%-át fecskendezték be mRNS-sel. Majdnem 100%-a lesz kitéve ionizáló sugárzásnak, amint a nukleáris detonációkat (vagy piszkos bombákat) a globalisták megvalósítják.
    A lakosság közel 100%-a ki van téve a hazug vállalati média és a kormányzati propaganda pszichológiai terrorizmusának.

    Nem meglepő, hogy nagyon kevés egyén képes mindezt ép elméjével és testével ellenállni. Számolj az áldásoddal, mert e nagyon kevés ember közé tartozol.

    Értsd meg azonban, hogy ha a globalisták elérik a kívánt eszkalációt, az általad ismert emberek közül sokan meghalnak két éven belül."
    - 2022. 03. 06. 00:52
  • J
    Titokban találkozott az orosz-izeaeli vezetés:
    Annyira " titokban". hogy előtte le le tt egyeztetve az uSA-val, Franciaországgal és Németországgal.
    Utána lehet nézni az izraeli sajtóban, de így rejtelmesebben lehet megjelentetni a hírt magyar olvasók számára , hogy lehessen kombinálni az oroszok ellen.Aztaaa!

    Kereslet mutakozott a régi szovjet gyártású repülőgépekre ukrajnai szállításokhoz, mert a pilóták azok vezetésében jártasabbak és igy meg lehet kímélni az amerikai harci gépeket, USa-lengyel ötletként:
    https://www.timesofisrael.com/liveblo...ra-planes/

    A volt szovjet gépek " jók lehetnék még bármire".Komor
    - 2022. 03. 06. 11:56
  • Posta Imre
    Az oroszok szerint Ukrajna atomfegyver kifejlesztésén dolgozott Csernobilban

    Három orosz állami hírügynökség, a TASZSZ, az Interfax és a RIA Novosztyi is idézett vasárnap egy névtelenül nyilatkozó, az orosz Külső Hírszerző Szolgálatra (SZVR) is hivatkozó forrást, amely szerint Ukrajna két évtizedig tartó titkos nukleáris és fejlesztések nyomán mindössze „néhány hónapra volt attól”, hogy minden feltétele meglegyen saját nukleáris fegyvere kifejlesztéséhez – számolt be az MTI. Az egyik „kompetens szervet” képviselő, „jól értesült” informátor szerint a 2014 után felgyorsult programja keretei között Kijev mind uránium, mind plutónium alapú nukleáris robbanószerkezet kifejlesztésén dolgozott.

    A feltételes módot gyakran használó illetékes azt állította, hogy a kezdeti szakaszban Ukrajna az Egyesült Államoktól kapott „megfelelő minőségű” plutóniumot, és egyéb technológiákat is beszerezhetett titokban Nyugatról. Az informátor, aki kijevi, harkivi, odesszai és lembergi tudományos intézeteket is megemlített a fegyverprogram részvevői között, azt hangoztatta, hogy a csernobili zónában, ahol megemelkedett a sugárzási háttér, titokban végezték az ilyen munkát, „piszkos bomba” előállítását és a plutónium leválasztását.

    A rakétafejlesztésben az orosz hírügynökségek által egyhangúlag terjesztett anyag szerint Ukrajna Törökországgal és Szaúd-Arábiával működött együtt.
    https://index.hu/kulfold/2022/03/06/h...rnobilban/
    - 2022. 03. 06. 16:06
  • J
    Imre előbbi HSZ-éhez kapcsolódva.:
    Plotóniumja van doszt, gyártási lehetőségei még szovjet időkből megvannak :
    https://consortiumnews.com/2022/03/03...ine-nukes/
    - 2022. 03. 06. 20:10
  • J
    Az előbbi linkben az ukrán náci vonal is jól ki van fejtve. Talán megértik végre, mit akar az orosz elnök a nácitlanítással., mert ők, a náci szervezetek ölik a donyecki oroszokat lassan 15 éve. Amiról a hazai média kussol rendesen. A donyecki menekültek Oroszországba menekülnek, mig az ukránok igen nagy részének Bécs, Prága, vagy más nyugati város az uticélja. Mo is csak egy tranzit úovpnal, mint a feketéknek most és anno.
    - 2022. 03. 06. 20:23
  • S
    Imre, üdvözletem!

    Nem ízléstelenkedni akarok amikor PI-re Toroczkayt küldök. Van vagy jó 10, - 20 éved abban, ami itt "materiálisan" elhangzik. Hangsúlyozom, átolvasva minden tisztes hozzászólást, nem mellőzni kívánom a "spiritualitás" elsődleges világmozgató lényegét. Az itt elhangzó jó, politikai választási hang igazba burkoltan nem veszíti el a célt: győzni a választásokon. Azért tetszetős, hogy ezt egész jól előrejelezted, hát épp annyira rád is kapcsolódtak, amennyire a közízlés éhezik a balhékra. Ez a Kék fény persze nem volt sem angyali sem indigó harmadikszemes. Kiheverted, hogy "levertek" (?!)
    Idebiggyesztem a "szónokot" Toroczkayt, de ne kövezzetek meg, mert én nem követem a zsidó hagyományt.: "Az egypólusú világrend áll a háború mögött!" - a tüntetésen elhangzott beszéd (Kb.4.perctől szóla.)https://www.youtube.com/watch?v=75y7V6cTpoI

    Ezek után ugornék is arra, ami művészként megérintett, s úgy tűnik nemigen rezeg a spirituális közszeretet ezen a húron:

    "Vissza-vissza tér egy meg nem álmodott
    élet gépekbe oltott harangzúgás tornya
    ormos sziklán kopár csend nem változott
    sután múlik a lárma és létre jó a rend."

    Metafora, hasonlat, alliteráció, allegória... Jézus!
    ÖNKIFEJEZÉS. Szavakból festett képek. Képpé lényegülő gondolatok. Érzések.

    Olvassatok olykor, drága érzőszívű társaim verseket, 'mely rejtett zugait szólaltatja meg a szív-értelemnek, s akkor nem csak a hideg ész, hanem a fő vezérlő is összehangolja mindazokat akik egy húron pendülve ezt a földi forgatagot is meg tudják állítani egy pillanatra, hogy ebből a káoszból kiszálljunk!
    Nem elemzek ritmust. Verslábakat. Nem játszok kéretlen irodalmárt. A jó vers nem attól jó, hogy mindenkor összecseng a vége. Attól sem, ha modernül szabad. De amikor íze, illata, börünkön borzongató fuvallata van, akkor az jó.
    Miért?
    Talán azért mert életté lesz, akkor is, ha hordozza az elmúlást.

    Áldás minden jószándékkal egyesülőakaratra!

    Zsuzsánna
    - 2022. 03. 07. 10:07
    • Gerry
      üdv!

      Toro kivételével tetszik amit írtál...

      Toro hamis próféta - akire ugyanúgy rá vannak erõsítve a marionett madzagok. Amúgy sajnálom, hogy így van. De a HIT és a gondolkodás nem járnak mindig kéz a kézben!

      Csak emlékeztetõnek: Orbán is így kezdte!

      .
      - 2022. 03. 07. 11:05
      • S
        Bizony igazad van két apró dolog kivételével :), de ez a tapintatodból adódik: 1. még prófáta sem lehetne a MI HAZÁNKBAN 2. Fekete Istvánnál a vetési varjú neve "TORO" így már megint az irodalomhoz kanyarodtam a jóvoltodból. Köszönöm.
        - 2022. 03. 07. 11:37
  • R
    "Vajda Miklós: Demokráciával a világ körül (Mihályi Molnár László elemző írása a háborúról)"
    https://www.szilajcsiko.hu/single-pos...ilag-korul
    - 2022. 03. 07. 11:36
  • J
    Lassan félnünk kell minden márciustól. Akkor indít újabb háborút a nagy testvér:
    https://www.globalresearch.ca/the-pen...ar/5326464

    Azon sem lennék meglepve, ha tőlük eredne az 56-os ellenállók jelmondata, a " Márciusban újra kezdjük."
    - 2022. 03. 07. 12:09
  • S
    Kispályás vagyok én a politikához, de azért ezt a két dolgot idebiggyesztem Tudjátok, "újszülöttnek..."

    Ki kit irányít és kik a bábok? - tette fel a kérdést és ki is fejtette Imre.
    Én meg most botorkodtam bele ebbe a két "jóravaló" anyagba, amit George Friedman a „született magyar” világ-rálátással kifejtett:

    George Friedman megdöbbentő beszéde az USA geopolitikai stratégiájáról.
    https://www.youtube.com/watch?v=ShwVPUxiu_Q&t=81s;
    Bukásra van ítélve az Európai Unió - George Friedman - ECHO TV
    https://www.youtube.com/watch?v=TLCBK77JSg0

    Nem hiszem, hogy az újdonság erejével fog hatni, de legalább nem kendőzi a szándékokat és az alapos rákészülést a háborús USA virtusra. Kétségtelenül, a nagy amerikai nemzeteszmény mögött valójában a megalomán hatalmisták lapulnak, s ők az összeuszítás szemérmetlen nagymesterei akik mindörökkön "a kezükben akarják tartani a világtengelyt".
    Az ún. II.vh. óta mát több, mint 60 háborús "fellépésük" szenvedett katonás kudarcot, bár a kifutó technikát, ami akkor is csúcsnak számított, rátestálták a pártfogoltjaikra. Ellenük nem szankcionált a kényes úri közönség soha!

    Ha ízléses, ha nem, szívből ajánlom ezt a karcosan fárasztó vígjátékot, ami az USA hadifejlesztésének egy állítólagosan igaz története :
    Hullagyártó harckocsi https://www.youtube.com/watch?v=UHh_4OrTA9o&t=3052s
    Szerintem nem sok Szergej vagy Szása úszhatna meg hasonlót egy kis felfelé buktatással.

    Üdvözletem és legyetek jók, ha tudtok!:
    :) ZS
    - 2022. 03. 07. 12:52
  • Posta Imre
    Demokrata

    Biológiai fegyver fejlesztésével vádolják Ukrajnát


    Biológiai fegyver fejlesztésével vádolta meg Ukrajnát vasárnap Igor Konsenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.


    Az orosz katonai tárca vasárnap az ukrán egészségügyi minisztériumtól származó iratokat hozott nyilvánosságra. Az orosz támadás napján, február 24-én kiadott utasítás értelmében a poltavai és a harkivi laboratóriumok munkatársainak sürgősen meg kell semmisíteniük a pestis, a lépfene, a tularémia (nyúlpestis), a kolera és más halálos betegségek ott őrzött kórokozóit.
    Hirdetés

    „A birtokunkba jutott dokumentumok megerősítik, hogy ukrán biológiai laboratóriumokban, Oroszország területének közvetlen közelében biológiai fegyverek összetevőinek kifejlesztése zajlott” – hangoztatta.

    Konasenkov szerint a katonai célú biológiai programot a Pentagon finanszírozta. A tábornok a bakteriológiai (biológiai) és toxinfegyverek tilalmáról szóló ENSZ-egyezmény megsértésével vádolta meg Ukrajnát és az Egyesült Államokat. Az elmúlt években Moszkva többször is azzal vádolta meg Washingtont, hogy volt szovjetköztársaságok területén ismeretlen rendeltetésű biológiai laboratóriumokat üzemeltet.

    Gyenyisz Pusilin, a luhanszki szakadár „népköztársaság” vezetője egy „NATO-nyilvántartási számmal ellátott laptopon” talált adatokra hivatkozva bejelentette, hogy az ukrán hadsereg március 8-án szándékozott egyidejű támadást indítani a Donyec-medence szakadárok által ellenőrzött területei és az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím ellen.

    A laptopot, amelyen az orosz és oroszbarát erők állásait feltűntető donyecki, luhanszki és krími térképeket és drónfelvételeket találtak, Pusilin szerint donyecki „népi milícia” foglalta le Jobboldali Szektor ukrán radikális szervezet Berdjanszke falu mellett elfoglalt főhadiszállásán. A haditervek, mint mondta, egyidejű tengeri és szárazföldi behatolással számoltak.

    A tisztségviselő azt mondta, hogy az elfoglalt főhadiszálláson az ukrán fél NATO-támogatásának egyéb jeleit is észlelték, egyebek közütt különleges titkosítási szinthez való hozzáférési jogosultságot.

    Vasárnap egyébként három orosz állami hírügynökség, a TASZSZ, az Interfax és a RIA Novosztyi egy névtelenül nyilatkozó, az orosz Külső Hírszerző Szolgálatra (SZVR) is hivatkozó forrást idézett, amely azt állította, hogy Ukrajna, két évtizedig tartó titkos nukleáris és fejlesztések nyomán, mindössze „néhány hónapra volt attól”, hogy minden felététele meglegyen saját nukleáris fegyvere és a hordozóeszközök kifejlesztéséhez. Az informátor szerint Kijev mind uránium, mind plutónium alapú nukleáris robbanószerkezet kifejlesztésén dolgozott.

    Konasenkov az esti hadijelentésében arról számolt be, hogy Oroszország nagy hatótávolságú fegyverrel használhatatlanná tette a vinnyicai katonai repülőteret. Azt mondta, hogy gyakorlatilag az egész bevethető ukrán légierő megsemmisült, amely ez elmúlt nap folyamán 11 harci repülőgépet és két helikoptert veszített.

    A tábornok arra figyelmeztette a szomszédos országokat, hogy ha repülőtér-hálózatukat olyan ukrán katonai repülőgépek rendelkezésére bocsátják, amelyeket bevetnek az orosz fegyveres erők ellen, az ezeknek az államoknak a fegyveres konfliktusban való részvételeként értékelhető. Utalt rá, hogy néhány ukrán harci gép korábban Romániába és más országokba menekült.

    Figyelmeztette az ukrán hadiüzemek alkalmazottait, hogy az orosz haderő nagy pontosságú fegyverekkel csapást készül mérni a létesítményekre.

    Az orosz katonai tárca szerint vasárnap az ukrán fél hibájából kudarccal végződött a mariupoli civil lakosságára tett második kísérlet is, mert Kijev félretájékoztatta az embereket a fegyvernyugvás idejével kapcsolatban. A donyecki „népi milícia” arról adott ki tájékoztatást, hogy az Azov ukrán nacionalista zászlóalj fegyveresei a genfi konvenció megsértésével tüzet nyitottak a Mariupolból Novoazovszkba vezető humanitárius folyosón távozni készülő emberekre. Az incidensnek legkevebb két halottja és négy sebesültje volt. A városból végül 150 embert sikerült kimenekíteni.

    Gyenyisz Pusilin közölte, hogy eddig 26 civil vesztette életét a Donyec-medencében.
    https://demokrata.hu/vilag/biologiai-...at-499775/
    - 2022. 03. 07. 13:47
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (9)90 %
Nagyon jó (1)10 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %