Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Z, mint Béke

Z, mint Béke

Mentálisan rendben vagytok? Bírjátok még? Nyugtató van elég? Legyen, mert még tényleg el sem kezdődött (na jó a frontvonalakon ezt nem így érzékelik) a gépezet átállítása, csak előmelegítik azt. A Z-k háborújának előőrsei tartanak egyelőre bemutatókat. Mint pszichológus (jé, mert az is vagyok tán) azt kell mondjam, mindenkinek ideje önvizsgálatot tartani lelkiismereti kérdésekben. Mondom ezt már évek óta és alig hitték, akik tudták, hogy ennek is be kell következni. Hogyan segíthetnék azokon, akik már most ki vannak borulva? Meditáció? Hm? Tanácsadás? Baj, ha néha írok pár sort, hogy lássátok mennyire rendben haladnak a dolgok? Valahogy csak le kell vezetni a gőz és az alkoholt, drogot és a tüntetéseket sem javaslom, ahogy eddig sem. A fölkészülést igen, a kikészülést nem.

 



Tudom jól, rájátszanak, direkt húzzák az agyatokat, perverzkednek, de hát ki mit várhat még tőlük. Otthon tegyen rendet, ha tud, ha van otthona…, úgy is haladunk az államosítás irányába, de legalább a rendbe tett portáját vigye az ördög, ne a rumlisat! Hát nem? De! Jó csak vicceltem ám. Most olvasom a The Economist legfrissebb számát. Hozta a postás a Komszomolszkaja Pravdával együtt. Érdekes párosítás, de az asszony rendelte még, mikor börtöntöltetlék voltam (most is az vagyok, csak itt a hon. Végigfutottam a szemlém és az egyébként nagyon is liberális The Economist olyan, mint egy háborús jobboldali propaganda kiadvány. Lehet annyira nem érteni angolul, vagy csak már annyira rátanultam, hogy mindent fordítva kell érteni és ezért tűnik annak a beltartalom? A cím már maga imponáló: The Stalini Z acion of Russia. Érti ezt valaki? A Z egy harckocsiról van beképelve. Ugyan mire utalhat? Z, mint Zion? Z a hangya? Z, mint Sztálin? Eh, megvan, hát Z, mint Zorró? Egyébként nem vicces a dolog, csak most még úgy tűnik, nem maradnak ki belőle a mogyorók.

A dolgok logikája szerint akkor sem maradhat ki belőle Magyarország, ha Magyar Királyság lenne, de mivel az, ezért meg kimaradhatatlan. Már gyanítottam, mikor a korábbi Komszomolszkaja Pravdában Sztálin elleni merényletekről (sőt, több magas rangú és rendű állami tisztnök rovására megkísérelt agyeszbugyeszről) cikkeztek (2020.02.22 dátummal), hogy itt mentális sokkolás készülődik. Mikor Lenin lehetséges halála is szóba került (szifilisz és társai), már vártam a folytatást. Teregetik ki a lappokat, no meg a letteket, litvánokat, észteket...és szépen sorjában mindenkiket. Nem maradhat ki senki, sőt még a senki sem maradhat ki! A szlovákok már készenlétben várják a háborút. Okkal, tán nem kellett volna a Szputnyik oltószert annyira komolytalanul venni elvtársak. A NATO a legmagasabb készültségi fokozatban van, extra pelenkák kiosztva. Tudjátok ti milyen pszichés terhelés ez? Jön a biológiai, vegyi és radioaktív fenyegetés? Tegnap írták, tán a fölszálltak a stratégiai vezetési pontok is a légbe, melyekről a ballisztikus csapásokat koordinálhatják. És ez még csak a bemelegítés eleje! A gáz akár 10-szeres áron is mehet az őszre Nyugaton, de ha eldurran véletlen az ukrán vezeték (Lavrov tett ilyen utalást), talán sokkal többe is kerül a köbméter. Mit eszik Európa? Egymást? Persze sok minden változó mozog a térben, de vannak stabil változók is, amik nem változnak és ez a változatlanság sokakat zavarba tud hozni. Sok éve mondom a dollártalanítást és a yüanos kereskedelmet az Eurázsiai Uniót, Selyemutat, BRICS-es, Szovjetunió II-t és úgy is lesz, mert nem lehet máshogyan. Csak idő kérdése, az meg már elfogyott és nem is lesz már beszállítás, azzal kell garázdálkodni, ami maradt, akinek, amire, amennyi. Az Iráni csapás a moszad bázisra, vagy Kadirov nevének emlegetése az orosz fél részéről, mit tárgyaló fél az ukrán megadással kapcsolatban csak kell mondjon valamit! Tudom, a zömben semmit nem jelent ez sem, majd csak ha már nyakig benne leszünk mi is a fizikai létsíkú átalakításokban...és tudjátok mit? Jó lesz? Nem győzöm kapkodni a fejem, mert látom a Tóth Gabit, hogyan énekli visszafogottan a huszárok elvonuló sorfala közt Gábor Áron rézágyúját citálva, de ugyanezt látom Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje kivitelben is...már-már belébuzogva a vérembe vonulni az asztrális létsík elyziumi csatamezőire esendve áldozni a nemzetemért a 30 ezüstöt, plusz az aprót. Nagyon tetszik ez a felhozatal! Fehér ló is lesz áldozva, vagy előbb azért belovagolásban lesz része a Budai várba? Na, meg kell legyen ez is, szó ne érje a békét.

Jól van ez így! Az orosz honvédő speciális operáció zajlik, csúnya dolgok történnek és lehet még május 09-re időzítik a teljes tisztogatást…, de az biztos, hogy Putyin kivár, ahogy mindenki más is. A szankciók csak megerősítik a keleti piacokat és most lenne érdemes Rubelt venni, ha valaki esetleg üzletelne, de az meg csúnya és nem keresztényi dolog. A Fekete tengeren hadmozgás van, tán a franciák is kavarnak arra meg valami deszant hajókat is észleltek Odessza irányába, pont, ahogy a Norvég partok közelében is, ahol éppen NATO hadgyakorlat zajlik Északon és akkor még Indiáról, Kínáról és Pakisztánról szó se esett, vagy a dél-korai választásokról, pedig rendszerátállás van...ám ezt a témát is hanyagolnám, ha már szóba jött Sztálin. Bizony, „személyi kultuszra” utaló jeleket lehet kiolvasni a csillogós égből. Ha valaki ebből arra következtet, hogy megjelentek nyíltan is az Orbán Viktoros Európa vezetője pólók, az az ő baja. Igen, van erről is szó, már 2010-ben ez volt a terv, de ezzel mi a gond? Büszkén vállalható a nagyság átka és lássuk be, posztkovidos tünetektől, mentális állapot-hiányban szenvednek a népek, így segítségre szorulnak és ehhez kell egy erős kéz, sőt láb is. Az, hogy Kijevben tárgyal a cseh és a lengyel államfő, ne tévesszen meg senkit. Engem sem!

Béketárgyalások zajlanak, csak egyelőre a béke nem demokrácia-importot jelent, hanem tisztogatást, megtisztulást. Most olvasom, hogy az Azov zászlóalj eltüntette a Fordított és keresztbe húzott Z- betűs hieraldikáját a közüzemi számlákról, nehogy valaki azt gondolja, amit gondol. Lehet, eztán csak a Dávid csillag marad egyedül a meghatározó szimbólum, de akkor érdekes, kik azok a „nácik”, akiket tisztogatni kell? Minek szépíteni a dolgot, ahogy halad az operáció, onnan ide is menekülnek azok, akiket keresnek és nem fognak lemondani az előtalálásukról. Mondtam, nem tudunk kimaradni, mert ezer szálon össze van bogozva a történet és a bűnözők cselekménye. Igaz, Putyint magát az USA szenátusa háborús bűnösnek titulálta, de hát mit lehet tenni? Bagoly mondja verébnek...és ráadásul az orosz álláspont minden szempontból (már amit én látok) érthető és védhető, még ha nehéz lélekkel is. Azért kell ezt tenni, mert bizony a sok közigazgatási főfej és a „civilek” hagyták (mit is tehettek volna, pont úgy ott, mint itt is), hogy ez megtörténhessen. Isten akarta. Vagy nem? Talán nem véletlen kezdték kiteregetni a lapokat melyekben melyekben olvasom Galícia történetét, hogyan sikerült ott az orosz nemzetiségűeket szisztematikusan megsemmisíteni, elzavarni, kiirtani...és lakosság-csere program keretében, no meg agymosással létrehozni egy bábállamot. Kemény dolgok és a Habsburg-Magyar királyság nyakig benne volt. Most kell megtudnom, hogy az első koncentrációs tábor is ott keletkezett Európán, a már jól ismert angol-búr gyakorlat tapasztalataira hagyatkozva? Ja, a cseheknél volt a másik ilyen orosztalanító komplexum. A medve nem játék és nem felejt. Itt a cikk, ha valakit érdekel.

 

https://topwar.ru/193376-istorija-unichtozhenija-russkoj-galicii.html Mondottam sokszor, oroszul kell tanulni!

 

Úgy tűnik a sárkány sem és a kínai vonalon is lesz törleszteni való. Kicsit késésben vannak, de nem lehet sietni sem. A nép nagyon tudattalan. Mindig is az volt és az is marad, már ha marad még olyan, hogy „nép”. Talán a nemzet lesz az új „nép” fogalom. Az USA és Európa feldobálta a magas labdákat Keletnek, már csak le kell csapkodni. Mentálisan bírjátok még? Vera kiakadt a Budaházy ítéletre, természetesen rám, ránk asszociálva. Mit lehet erre mondani? Minden rendben van, vagy nincs. Ez egy ilyen világ és Jézus szeretete határtalan. Nem hiszem, hogy ez lenne a vége a Gyuri féle történetnek...sem, pont így a nemzeti március 15-ét követő 16-án. Ébresztőnek szánhatják, fölrázni a zalvókat és bármennyire is hihetetlen, de Gyurival, mint apa, min ember, nagyon tudok empatizálni, ami a családtól való távollétet illeti.

 

Figyelni kell a fejleményeket, mert a „választósdi” utánra itt is komolyodni fog a diaré. Nem tudok vele mit kezdeni, csak mondom, látom a jeleket. Szombaton nálunk meditációs csoport lesz, de van még hely, ahogy látom.

Doki.bubo@gmail.com címen lehet jelentkezni, esetleg egyéni tanácsadásra, konzultációra…, vagy ha valakinek tetőt kell javítani, építeni valamit...és még beleférünk…

 

Most lenne hegesztő munkám is, de mennem kell hozzá másik műhelybe, így kérelmezzük a bíróságot, tegye már lehetővé, hogy a bokafixemmel családom eltartása okán had dolgozzak már.

 

Végül mára egy korábbi versemmel had mondok búcsút, ha már április 3-n lesz az ixelés, az meg már április 04-re van datálva, a felszabadulás hivatalos napjára. Ugye milyen szimbolikus ez is? Persze csak annak, aki kapja, a

 

Ahányszor csak akarom

 

Születtem, mikor senki se látta,
egykoron, egy másik világra.
Borzongtam, s ha anyám tudna
ölelne, s vinne magához, túlra!

Magamat formázom, ha jól esik, hibázom,
de nincs már kinek hangja rám szól,
bölcsõmre rászakadt a jászol.
Velem beszélve játszol.

Kétszer születtem, mire emlékszem,
S mire emlékezni megtanulok,
megszületek újra, ahány életre, hol
megannyi élettelen múlatja idejét.

Forgatom a bajlódók fejét, ingatom
elõre-hátra, a karom lendítem,
mert a mozgásban az agy-helyben
állás egyedül az EGY, az uralom.

Anyám, ha élne, még nem élnék, s
apám sem élne már bennem,
mert mióta élek, aggódni megszûntek,
s akkortól, éppen csak, de vagyok.

Itt sûrûsödik bennem az éltetõ erõ.
Igazság gyökerét rágom és tudom,
ilyen az ernyedtség a robbanás elõtt.
Szememre nem jön szelíd álom.

Csak egy pillanat kell, csak egyetlen
szemhunyásnyi idõ, amiért itt vagyok.
Sorsomba beleláttam, s ha dolgom
elvégeztem, mindent itt hagyok!

Nem sietek és rá sem érek, de egyedül
sem vagyok, ahogy a gyermek, akit
testvérét õrizve, nem hagyják magára
a nagyok, s így soha nem lesz árva.

Megszületek százszor, ha kell,
és nem tekintek hátra!

 

postaimre - 2013. április 04.


Majd lemaradt a lényeg, amiért egyáltalán a mantrális állapot szóba jöhet. Előkerestem egy nagyon régi leleményt még 2009-ből, amit ajánlok németül tudóknak és nemtudóknak es egyaránt. Az írás Svájcban született és németül magyarázza  a helyzetet a hozzánk betelepített atomfegyverekkel, Izraellel kapcsolatosan és a destabilitásból, háborúból, megelőző csapásból adódó menekültváltsággal.  Nos, akkor is így láttam akkoriban azt a helyzetet, ami az izraeli megszállásból következően egy esetleges orosz ellencsapás kapcsán Magyarországból csinál atomtemetőt a magyaroknak, akik nem is tudják, hogy meg vannak szálva és Izrael (NATO) az atomarzenálját szépen behurcolta.

Warum geht dieser Fall auch die Schweiz an?
Die Entwicklung durch die Globalisierung ist jedermann bestens bekannt. Diese beeinflusst nicht nur ein Land, sondern die gesamte Welt. Die Destabilisierung Ungarns und militärische Aktionen gegen Ungarn können nicht als Inselerscheinungen betrachtet werden. Sie können auch auf die Nachbarstaaten überschwappen. Ausserdem ist zu erwarten, dass andere, ebenfalls aggressiv veranlagte Staaten, sich diesem Beispiel anschliessen, was die Sicherheit der ganzen Region, evtl. der ganzen Welt, gefährdet. Grosse Flüchtlingsströme sind zu befürchten, was wiederum zu grossen Belastungen des Staates führen würde. Diese Flüchtlingsmassen werden dann aus unausgebildeten, arbeitsscheuen Menschen bestehen, welche von den anderen erwarten, dass ihre Existenzprobleme gelöst werden……
Ausserdem ist zu beachten, dass - gelingt den Israelis die Übernahme Ungarns - auch ihre Atomwaffen dorthin verlegt werden, die dann als Ziel von atomaren Schlägen erscheinen. Es ist weitgehend bekannt, dass die Israelis sich weder der UNO noch anderen Organisationen unterordnen, geschweige denn irgendwelche Entscheidungen akzeptieren. Ein sich in Europa etablierender, aggressiver und sich nicht einfügen wollender Staat bürgt für die Zukunft grosse Gefahren, welche sich in wirtschaftlicher, sozialpolitischer und auch staatsicherheitlicher Hinsicht in bisher nicht bekanntem Ausmass bemerkbar machen können (zum Beispiel Italien mit den rumänischen Zigeunern). Diese Gegebenheiten können sehr bald zu bewaffneten Konflikten auch in Europa führen.

https://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=5454

Most, hogy Ukrajnában is az atomsilók szóba keveredtek, biológiai laboratóriumokkal, genetikai fegyverekkel, talán aktuális lesz, hogy mi is a nagy nemzetbiztonsági helyzet minálunk. Sokan emlegetnek atomcsapást Magyarországra. Ugyan miért? Orosz nem tudná mi a helyzet? Megfog-e állni úgy, hogy ne győződne meg róla, innen nem fenyegeti veszély? Ezek csak ártatlan nemzetbiztonsági kérdések, melyeket  mennyiszer feltettem hazaárulás témakörben annak idején és tán azóta is a szerveknek, persze minden válasz nélkül. Nos, talán a Z lesz erre is a válasz. Béke!

Gyertek meditálni és imádkozzunk együtt a közös békéért és azért, hogy elhiggye nekünk egy nálunk sokkal rafináltabb és tudósabb társaság, hogy semmi közünk az őket innen fenyegető veszélyekhez és tudjanak különbséget tenni majd, ha parittyázásra kerül soros. Mindezt persze csak lázálmaiban összeeküvéselmélkedtem össze és merően teoretikusan mertem csak leírni, mint egy készülő tudományos-fantasztikus utópista postapokaliptikus regény pár oldalát. Az, hogy felderítetlen drónok repkedhetnek szabadon az ország légterében ne rettentsen senkit. Rendben lesz minden, a Nagy Testvér kézben tartja a dolgokat, ha meg nem, úgy szájban.

Na, megyek olvasni a Pravdát, mert nagyon érdekel Bugyonníj sorsának alakulása, aztán jön a The Economist, de azt fenntartásokkal kezelem, mert annyi konteót tartalmaz, ami rémisztő. Mi lesz, ha igazat ír, sőt már most is mi van? Megmondom. Semmi!

Áldás! Vigyázzatok a lelkeitekre, senki nem fogja azt megmenteni, ha ti magatok nem igyekezTEK!

Most jövök rá, utólag, hogy lemarad a "győzelem" a Z mögül. Hát az úgy volt, hogy az EU nagyjai és az apró összegyűlt Versailles-ben és tetű alá hozták az Új Európa békaszerződését, határrendezést, át és visszarendezést...úgy nagyjából amit ilyenkor szoknak csinálni a vakolókanalasok. Nem is értem, hogy nem szúrt szemet, pedig a lényeg megint ott volt, mint 100 esztendeje is a Nagypáholyban franciáztak. Makron eleget járt Moszkvában, hogy lezsírozzák a kroaszant. Orbán Viktor lesz Európa Vezetője, pont, ahogy a már kinyomtatott pólókon ez írva vagyon.


53 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • J
    Azt írják itt, hogy 140 ezer atlanti katona van Európában, abból is 100 ezer yenki. A főtitkár mondta, ő csak tudhatja.
    https://m.lenta.ru/news/2022/03/16/na...to_europe/
    Amikor hasonló nagyságrendben gyakorlatoztak az oroszok a saját határaikon belül, mindenki őket szidalmazta. De ez a tengeren túlról ide vezényelt katona a többi volt gyarmatositó állam katonáival együtt túl sok a jóból. Ez is valamilyen spec .művelet lesz az Elbán innen, Kelet-Európán keresztül-kasul.
    - 2022. 03. 16. 22:22
  • Posta Imre
    A specoperáció Ukrajnában végig lesz víve! De meddig is tart "Ukrajna"?

    https://topwar.ru/193594-vladimir-put...konca.html
    - 2022. 03. 16. 22:40
    • C
      Sokáig már biztos nem!Ebben a formában.
      - 2022. 03. 16. 23:31
  • Gerry
    "Bele fáradtam és már mindentől fáradok.
    A világ vezetőihez szeretnék szólni. Mi történik veletek? Milyen gonosz tervet szőtök ?
    Olyan emberek vagytok, akik szándékosan próbáljátok a népességet csökkenteni.
    Ezt, az ártatlan emberek kárára teszitek.
    Ó, világ zsarnokai, ismerem baljós terveiteket, a népesség csökkentését ezen a bolygón ..
    De a történelem ma megmutatja, hogy a kollektív bölcsesség és a józan ész erősebb.
    Követeljük, hogy vonjátok vissza a terveiteket.
    Ma békében állok itt és arra kérünk benneteket, hogy tartsátok békében a fiatalok és az elnyomottak elméjét.
    Legyetek biztosak benne, hogy tudok a terveitekről, és hogy azonnal meg kell változtatnia a politikátokat.
    Az amerikai és európai médiátoknak el kell kezdenie az igazságot közvetíteni.
    Ha nem hagytok fel a terveitekkel és nem fejezitek be, a tervetek következmánye az isteni harag mellett az én haragom is
    Isten és a hazám vagy a halál."


    https://postaimre.net/filmek/putin_2_...-09-19.mp4

    Ez a beszéd - 2021 novemberében hangzott el, de most érkezett el az utolsó pillanata annak, hogy meghallja a világ!

    2022, 03. 16
    - 2022. 03. 16. 23:30
    • Posta Imre
      "Gerry elvtárs", ez egy remek beszéd, csak hát Putyin a győzelem napján beszél a hivatásos állományhoz a globális terrorizmus elleni győzelem jegyében. A fordítás nem csak sántít, de még tolószéklettel sem állná meg a helyét, viszont aki elkövette angolul is, remekül írta le, mit kellett volna mondania Vladimirnak. Lehet, mondta is, csak nem akkor és nem ott.  Azért jó volt ez így hallani, egész nekibuzdultam és kész vagyok a győzelemre. A vereségen meg már rég túl vagyunk, sőt az az alapbeállításunk, de most az egyszer, na most az egyszer meg már teljesen mindegy és ez olyan nyugalommal tölt el, hogy az felér egy önmagunk feletti győzelemmel is. Szinte irigylem magamat, hogy ez sikerült. Legalább ez, viszont erről meg nem tudhat senki, csak az, aki le van győzve, tehát én. Családon belül marad, tehát konvertibilis.  Ma reggel a rádió a mihazánk Dórijával ébresztett, majd Toró süketelt valami globális hazugságról, háttérhatalomról...szörnyű volt ezt hallani. Most kell ezt és így megtudnom, hogy ha nem rájuk szavazok, akkor ..., várjál már, akkor mi van? Pont az. Semmi. Maga Budaházy Gyuri is azt javasolta a siralomházba menet, hogy szavazzatok a Fideszre, pedig a Toró a barátja. Csak tudhat valamit, vagy nem? Vagy ez is csak hazugság lenne? Összezavartatok.
      - 2022. 03. 17. 08:07
      • Gerry
        ...ÉN NEM TUDOK OROSZUL... Komor - AKKOR MEGMONDOM ANNAK AKI NEKEM KÜLDTE, HOGY.... (majd neki... jobb ha kulturlények nem tudják mit fogok mondani.)
        Te Imre - nem tudsz neki (Putyputy-nak) odaszolni és lefordítva elküldeni az itt felrakott szöveget? Lehet, hogy felvállalja Hihihi
        - 2022. 03. 17. 13:20
        • Gerry
          MEGMONDTAM! Anyád!
          - 2022. 03. 18. 12:55
          • Posta Imre
            Gerry, hamarosan Putyin is megmondja, amit itt már a szájába adtak.
            - 2022. 03. 18. 13:01
  • Posta Imre
    Orosz krémtorta Hévizen...na, de okos ez a Tarjányi. Most mi lesz? Elmarad a pereszrojka?

    Orosz kémközpont Hévízen: a fürdőváros évek óta a keleti és nyugati hírszerzési nagyüzem jelentős bázisa

    A szálloda orosz tulajdonban van, sok az orosz vendég, de senkire sincs ráírva, hogy kém /Fotó: Varga Imre

    A szálloda orosz tulajdonban van, sok az orosz vendég, de senkire sincs ráírva, hogy kém /Fotó: Varga Imre
    Hévíz – Nem biztos, hogy Mata Hari, a gyönyörű kémnő, avagy James Bond, a britek 007-es ügynöke valaha is megmártózott Hévíz gyógyfürdőjében, de szinte bizonyos, hogy kémek sokasága, főként orosz hírszerzők már voltak vendégei a világhírű fürdőnek. Az elmúlt évtizedekben orosz állampolgárok százai telepedtek le, jutottak nagy értékű ingatlanokhoz Hévízen és környékén, nagy valószínűséggel évek óta a Kelet-Nyugat hírszerzési nagyüzem egyik jelentős pontjává nőtte ki magát a fürdőváros.

    – Bécs és Budapest után valóban kiemelkedő szerepet játszhat Hévíz városa is az orosz hírszerzési tevékenységben. Ez a fejlődés már vagy 25 éve érzékelhető, számos ingatlant felvásároltak az oroszok, és kialakítottak egy komoly turisztikai centrumot polgárainak – mondta el a Blikknek Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő....
    https://www.blikk.hu/aktualis/belfold...n=hirstart
    - 2022. 03. 17. 11:34
    • T
      Igor Kondratuk akinek a kedves neje Marina Kondratuk,két fiú gyermekük van, Váci u,-ban Biatorbágyon , Damjanich u ban és a Rákóczi u-n is van némi ingatlan meg ki tudja még mennyi. Rendes  társaság, igaz Igor kicsit morózus néha, lehet akkor valakinek nagyon rossz napja lesz, de amúgy "minden " rendben velük :)
      - 2022. 03. 19. 18:26
  • H
    https://tudas.hu/szaud-arabia-dollar-helyett-juan-alapu-elszamolast-fontolgat-a-kinai-olajugyleteknel/
    - 2022. 03. 17. 14:54
  • A
    https://index.hu/gazdasag/2022/03/17/haboru-ukrajna-oroszorszag-hianycikk-korom-gumi-gyartas-auto/
    - 2022. 03. 17. 17:36
  • V
    A topwar.ru cikke nagyon érdekes,
    fordítóval olvastam, de jól érthető
    - 2022. 03. 17. 19:12
  • A
    Köszönöm a hozzáférést, jó tudni újra ittvagy.
    - 2022. 03. 17. 19:28
  • Posta Imre
    Remélem ez már komoly dolgokat jelent és beindul a dózer, vagy legalább egy globális atomkakasztrófa! Asszony éppen mondta, lenyomhatnák már a gombot, mert semminek semmi értelme. Na tessék, a kár menny -i gombok vannak, csak tessenek már jó erősen lenyomni, oszt se kovid, se járvány, se környezetszennyezés, CO kvóta, csak nyugalom és hullaszag. Sajnos beszariak és nem teszik meg. Élni akarnak és ez hiba. Jézus arra tanított, hogy ne féljünk és arra is, hogy nyomd meg a gombokat! Vagy nem?

    Kína felé tartott az orosz külügyminiszter gépe, aztán hirtelen visszafordult

    2022. március 17. 14:45
    A német Bild szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerda este Pekingbe akart repülni, mikor gépe félúton, a szibériai Novoszibirszk térségében, 2800 kilométer megtétele után hirtelen visszafordult.

    A német lap szerint kérdés, vajon Pekingben nem akarták fogadni az orosz diplomácia vezetőjét, vagy esetleg Vlagyimir Putyin rendelte hirtelen haza, mert „ég a ház”.

    Eközben csütörtökön egyszerre féltucat orosz utasszállító kormánygép szállt fel Moszkvából, majd kelet felé vették az irányt. Egyelőre nem tudni, miért.
    Kapcsolódó cikkünk
    2022. 03. 17.
    Egyszerre felszállt egy csomó orosz kormánygép Moszkvából, heves találgatás megy arról, hogy mi történhetett
    https://www.portfolio.hu/global/20220...lt-533859#
    - 2022. 03. 17. 21:23
  • Laplage73
    Van A terv, és van B terv, menekülni, idős vagyok már, meg hát hová?! 😀
    Remélem, hogy azért, előre megy egy pár szolga 😀😀😀
    Azért annak örülök, hogy sokan megkeresnek, mit kellene tenni, a válasz gyors és egyszerű, rövid!
    Amit akarsz, és ahol akarod, korábban kellett volna kérdezni! 😀
    - 2022. 03. 17. 21:28
    • Posta Imre
      Van bennem egy kisördögség, kaján vigyor, de Vera ezt ne lássa. Fogni szeretném a kezét és a gyerekeknek is, ha úgy lesz, hogy menni kell innen és szinte vágyom rá. Nem kívánom nekik sem azt, ami rájuk vár. Felvillan a gondolat, jó lenne belenéznem azok szemébe, akik kinevettek, megvetettek, elítéltek..., de aztán elsuhan a gondolat. Nem is akarok tudni sem róluk, hozzám egyik se dörgölőzzön. Pusztuljon mindenki úgy, ahogy élt. Sajnos nem fog, ezt nem engedik és ez így kardinális nagy hiba. Pontot kellene már tenni az egészre egy jó nagy plazmatikus izzó pöttyöt. Persze demokratikusan, vagy ki, hogyan szeretné. Nagy baj, ha nem teszik meg. Ha megteszik, az is baj, de talán nem olyan nagy. Sajnos nagyobb az esélye, hogy nem lesz megint csak porhintés és lokális, vagy esetleg globális haditechnikai bemutató, a pórnép fingatása, nyiffantása. Na erre nem vagyok már kíváncsi. Ha meg minden hepi lesz végül és mégis élünk, konkrétan azt is lexarom. postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/csiiiz.gif Isten a karja!
      - 2022. 03. 17. 21:36
      • C
        Teljesen érthető!!!!!<br />Igazad van.Pár tekintetét már én is elképzeltem. A zárókőnek lassan a piramis tetejére kell kerülnie. Kérdés, hogy mikor???
        - 2022. 03. 17. 21:52
  • J
    Tarjányi kap egy amerikai jutalomutat ezért a " szösszenetéért". Nem tudom biztosan, hogy igaz-e vagy hamis info amit az előbb tények nélkül " biztonságpolitikai szagértő " módjára kijelentettem, Bizonyítani, sem állításomat forrás megjelölésével alátámasztani nem tudom, mint ő. Ha már senki sem cáfolta ebben az országban a azt sem, hogy a nemrég alapított itteni orosz bank is kémbank, akkor miért ne lehetne gátlástalanul és aljasul mindent, ami és aki orosz, kémkedéssel vádolni? Mi lesz a következő rágalmazás? Nem kérik számon senkitől a rágalmazó kijelentéseket, büntetlenül lehet ebben az itthoni "európai kulturában" barbár módon kollektíven megbélyegezni embereket, nemzeteket? Jogállamban élünk, vagy még sem?

    Volt nem is olyan régen egy olyan időszak, amikor Hévizen örültek minden turistának, nyaraló vendégnek. Ebből él a szép, tiszta, rendezett kisváros.
    Ingatlan vásárolni ebben a demokráciában bárkinek lehet, a arabnak, németnek, orosznak is. A kisebb pénzűek ezt tudják megfizetni.
    Vajon milyen féltve őrzőtt titkot tud megszerezni 2 hét alatt egy olyan magát napokig meleg vizzben áztató idősebb beteg vendég, aki az anyanyelvén kívül más nyelven nem beszél? Talán azt, hogy pld Tapolcán mennyibe kerül 1 kg paradicsom.
    Megjegyzem, a gengszerváltás előtti " régi diktatúrában" azon voltak a állami vezetők, hogy a különböző népeket össze kell békíteni. Főként a fiataloknak rendeztek nemzetközi találkozókat, sportrendezvényeket. Nyaranta a Balatonnál együtt szórakoztunk német, lengyel és más külföldi fiatalokkal. Örültünk, hogy egymással szót tudtunk érteni.
    Most pedig megy a média által uszított , szinte kötelező kirekesztés a magyar nemzet kettéosztása, családok politika miatti szembeállítása.
    - 2022. 03. 17. 22:16
  • J
    Ez a régebben lerombolt épület újabb háborús esemény szinhelye a gyüli tv-je szerint:
    https://www.atv.hu/kulfold/20220317/a...-tudositas
    Volt már gyerekkórház, szülőotthon , járási egészségügyi intézmény, most színház.Jaj ne!
    - 2022. 03. 17. 22:39
    • T
      kamu az egész, 2014-15 óta folyamatos a szarkeverés ugyanis, Imre már akkor rendelkezett infókkal, hogy mi "rezeg " a háttérben. Arról is volt tudomásunk, hogy ki, és mennyire nyálazza ezt a "bájnyúlványt" és arról is, hogy valójában kihez is tartozik.<br />Mégsem hitt senki Imrének, miért is, na erről van szó-<br />Elmennek a qrva anyjukba, most meg a szaros pelenkát próbálják drónokkal elhordatni-.
      - 2022. 03. 19. 18:33
  • A
    Én nem izgulok! Trump azt mondta, hogy pattogatott kukorica és nézd a filmet! Én hiszek neki.
    Minden kirakat, a színészek játsszák a rájuk osztott szerepet, ki maszkkal, ki csak maszkírozva. Ez egy igazi valóságshow! Megtévesztés, média manipuláció!!! A háttérben teljesen más folyamatok folynak.
    Az átrendeződés meglesz, az oroszok "visszakapják" a "régi" területeiket. Kelet-német helyett Ausztriát is.
    Nem az új világrend jön!!! A tervezett új világrend felszámolása történik!!!! Lejátsszák a meccseket mindenhol, azért tart ilyen sokáig.
    A KM még nem nyugodott bele a vereségébe és mindent megpróbál, de az új QFS-be már nem tud belenyúlni és egyéb pénzcsapok is el vannak zárva előle. A QFS már elindult, Kína, India, Oroszország már ezt használja. Az átállás folyamatos világszerte.
    Az űrerő valóságos, arról azért nem esik szó a médiában. Kukik, mukik, nukik hazaküldve!!!
    A kubai rakétaválság szintjéig fokozzák a feszültséget!!!
    Egy kis bizonyíték, hogy történnek jó dolgok: A Pfizert 2022. március 7-én kivezették a New Yorki tőzsdéről! https://www.sec.gov/Archives/edgar/da...ry_doc.xml
    Béke lesz, nyugi! Mert ez most háború, a III.vh., amit nem jelentettek be, de játsszák!
    - 2022. 03. 18. 02:50
    • Claudius
      Nem akarom kedvedet szegni, de a Földet még soha, senki nem hagyta el emberi testben... test nélkűl is csak kevesen! A zűrutazás egy ordas nagy hazugság... ahogy az általad preferált trumplis sztorid is a fehérkalaposokkal együtt!Ezek a megvezetések csak arra jók, hogy senki Ne foglalkozzon a Lelke megmentésével a Jó, Igaz, Segitő, SZERető, Békességes Emberré válásán, mert majd valaki megment, felszabadítja az egész emberiséget. Minden írás Hazug és Félrevezető, még akkor is, ha Te szentül hiszel bennük.A háttérben tényleg egész más dolgok zajlanak... az éppen aktuális Korszakváltás és Szelektálódás, hogy hamarosan ki, hova kerűl a Szellemi-Lelki minőségének megfelelően...Mindezt Csak azért, hogy Téged se érjen a késöbbiekben Csalódás! Minden jót... 😉
      - 2022. 03. 18. 04:04
  • Claudius
    Ahogy látom, még mindig alig akad aki Érti.
    Ennek a világnak hamarosan vége, mivel a Végidőket éljük, az idők Legvégét!
    Ahogy monduk páran, már Csak a Lelkünk Megmentése lehet az Egyedüli cél...

    ... Az idő lejár
    A világ megáll
    Hogy hited mit ér
    Arról bírád ítél...

    ... Ha minden pecsét felszakad
    Elsötétül majd a Nap
    De lesz aki semmitől sem fél
    Lesz aki örvend ünnepel
    Hogy a Megszabadító így jön el
    És a remény újra él

    Mert beleremeg a föld
    Amikor megszólal
    Nem fog tetszeni
    Az utolsó hangos dal...

    - 2022. 03. 18. 03:51
    • A
      Ákos is csak találgat a felrakott dalban, és nem érti mi is lesz. Ahogy látom még senki sem érti, és ti sem. A lovasok tényleg el lesznek indítva, de senki sem tudja, kik is a lovasok, és mit is képviselnek. Ákos csak a régiek jóslatairól énekel, semmi másról.
      - 2022. 03. 19. 16:28
      • Claudius
        A Teremtő sokszor dalokban is üzen, hogy minél több Emberhez eljuthasson az Igazság!

        Sokszor még maga a dalszerző sem érti, de ez esetben maximálisan értelmezhető a dal üzenete.

        Ahogy Élsz, aszerint Teremted saját Ítéletedet, s mivel a Nagy Többség a sötét oldal Szellemiségét táplálja, Éli és Élteti, így NE számítson túl sok jóra, ha ütött az a bizonyos Óra!

        Ezért SEM fog tetszeni a sokaknak, az a bizonyos Utolsó HANGos Dal, ami a Végidő jelenlegi és a küszöbön várakozó eseményeit fogja lezárni... 

        Azért megosztanád velünk... hogy Valójában mi lesz?! Érdekelne nagyon. 😉
        - 2022. 03. 20. 00:00
  • Posta Imre
    Jó, jó, jól van na, ne szorongjatok már ennyire! Semmi nem az, aminek látszik, de még csak nem is azonos önmagával. A régióban csak most kezdik megtanulni nyomogatni a pánikolós gombot. Had erőlködjenek a mentális hadirokkantak. Nehéz elhinni, hogy minden megváltoztatható és meg is változhat...kivéve a zembert, mert az sokkal hülyébb annál is, amilyen gyárilag lehetne. Konstrukciós hiba, de kiküszöbölhető. A meós nem vette komolyan a munkát és rá lett pirítva. Én szóltam, illetve lehet nem is én, de rajtam keresztül szólott és ha most szó bennakad már nem rizsa.
    - 2022. 03. 18. 11:20
  • J
    Hadüzenet az orosz kultúrának. A sportolók után kitiltják a világból az orosz művészeket, az irodalmat, a világhírű zeneszerzők műveit.Jaj ne!https://www.vesti.ru/article/2690748
    - 2022. 03. 18. 12:32
    • Posta Imre
      Jazmin, ez csak amolyan európéer szorongásoldás. Most néztem ezt a filmet. Francia őrszem

      Klara tolmácsként dolgozik a francia hadseregben. A nő részt vett a szíriai Sentinel nevű bevetésen, amely örök sebet hagyott rajta. Miután áthelyezik, megpróbálja újraépíteni a kapcsolatát édesanyjával és nővérével, Taniával. Nem sokkal később azonban Taniára félholtan találnak rá a tengeparton, megerőszakolták. Klara képtelen beletörődni a történtekbe, és ő maga ered a tettes nyomába.
      <a href="https://www.mafab.hu/movies/sentinelle-523268.html
      A történet lényege, hogy egy orosz anya két lánya két utat választ Párizsban. Egyik tolmács lesz, katona, másik meg libernyák. Aztán a katona PTSD-s lesz, de közben leszbikus. A tesót meg félholtra kufircolja egy orosz oligarha, aki francia, de előbb úgy tűnik, a fia az elkövető, de kiderül, ő meg homár. Naszóval Klára aztán fegyvert rabol a szolgálatból és kinyírj az oligarhát az összes bodigardjával, de túléli...végül aztán Dubaiban döfi le étkészletes villával...Az orosz kultúra most olyan, hogy leszámolnak egymással, bárhol is legyenek., s mindezt francia állatpolgárként előadva. Azért ennek is van egy kulturális üzenete. A lányok a családban oroszul beszélgetnek és az oligarhával is...tehát terjed a kultúra. Ebből le lehet szűrni, hogy nincs bocsánat a "sajátjaiknak" sem, nehogy az ellenségeknek, no meg azt is, hogy kihaló fajta, mert ugye ...
      - 2022. 03. 18. 12:58
      • H
        Megnéztem már eddig pár orosz akciófilmet (9. század, Fehér Tigris stb.) és azt kell mondjam, hogy semmivel nem rosszabbak, néha még jobbak is, mint a halivúdi tucat-szarok. Sőt üdítőek voltak a klisékhez képest.
        - 2022. 03. 18. 15:38
  • Claudius
    Hogy ki, mire számíthat a közeljövőben, rímbe szedve!

    Ahogy a SZÍVedben megnyilvánult az ÉLET,
    úgy lesz a holnapod MEGVÁLTÁS vagy ÍTÉLET!
    Ahogy kinyújtottad eddig segítő kezed.
    Ahogy hagytad, hogy utadon a TEREMTŐ vezet.

    Ahogy lelkedben és tettekben nyitott vagy a Jóra,
    Csak úgy válhatsz méltóvá az Égből kapott szóra!
    Ahogy Magodból az ármány csíráját kioltva,
    Szeretetet táplálva, áldozatot hozva.

    Büszkén haladsz tovább, semmitől sem félve,
    hisz Teremtőddel szárnyalsz, mindig kéz a kézbe.
    Ahogy hazug világunk leple fellebben,
    Te mindig választ kapsz Égi berkekben.

    De a nagy tömeg sajnos ezt örökre megveti
    és tudatában sincs hogy, a sötétet élteti.
    Vigyázó szavaid, melyek Égben születtek,
    nem elég hangosak e süket füleknek!

    Az igazság várat egy rövidke időre, majd úgy jön,
    hogy sikítva futnak el előle.
    Forró lávaként Ég bele a mába,
    felrázza a Tudatot, mely nem lesz többé kába.

    Hegyek, völgyek, vizek... helyet cserélnek,
    langyos, lusta lelkek most már nem henyélnek.
    A sok pusztulást látva, sok Jót nem remélnek,
    de miattuk az idők, melyek oly kemények.

    Bárcsak a lelkedet ápoltad volna...
    Miért is nem hallgattál a halk Égi szóra?!
    Miért nem segítettél, ha azt bárki kérte?!
    Miért nem hoztál, soha áldozatot érte?!

    Mondd, miért csak magadat szeretted?!
    Így puszta léteddel az "ördögöt" etetted!
    Sosem voltál képes, önzetlenül adni,
    egy dologra vágytál, mindent csak megkapni.

    Ki fog most a bajban téged megszánni?!
    Miért hagytad magadat ennyire megszállni?!
    Tudod, hogy te kinek nyújthatod most a kezed,
    neked csak az maradt, ki mindenkit megvezet...
    - 2022. 03. 18. 12:39
  • H
    Megmondom én milyen kémek vannak Hévízen?
    Hát seggecskémek.
    Ki a fene akar itt és mit kikémkedni ebben a kis országban??
    Eszünk - magunkhoz való - biztos nincs, az után tehát fölösleges kutakodni, a hülyeségünket meg hiába is próbálnánk eltitkolni, annyira nyilvánvaló.
    Kiló (g) a lóláb, ahogy a nagy Hofi megmondotta volt az "átkosban".
    Kormányunk már megint kiáll immár a IV. Birodalom mellett és előre megmondom ugyanazok lesznek a következményei, mint amikor a III. Birodalom mellett topogtunk.
    Nemcsak a gyáva, de a hülye embereknek is finggal harangoznak.
    Én már hallom is ezt a harangszót a messzi távolból, egyre erősödve...
    - 2022. 03. 18. 15:20
  • J
    A világ egyik legszebb keringőjánek a szerzője is tiltás alatt van. Tíz éve még még erre táncoltak a fél EU polgárai.
    Itt ez a fantasztikusan jó hangulátó holland EU-s ünnep Sosztakovics 2. keringőjével: Hallgassuk, nézzük, még be nem tiltja a Cenz Ura!
    https://www.youtube.com/watch?v=vauo4...auo4o-ExoY
    Akkor még minden olyan szépnek , békésnek látszott, Európa önállónak tűnt, de most valaki kiadta a parancsot, hogy minden ami orosz, gyűlölni kell.Jaj ne!
    - 2022. 03. 18. 17:49
    • Gerry
      Bajok lesznek!
      Képzeld el ezeket az embereket;

      - Be kell tiltani! Orosz szerzõ! Ki kell törölni az emberek világából...
      - De melyiket?
      - Hát a Sergejt!
      - Azt igen, Sergejt azt igen. De melyik Szergejt, sokan vannak, ez mit szerzett? Egy tankot?
      - Nem. Zenét.
      - Zene? Az csak bona, ha orosz... Tiltsuk ki! Hol lakik?
      - Már meghalt.
      - Annál jobb, akkor már nem szerez semmit. Anyja, apja neve? Zabigyerek volt?
      - Nem.
      - Akkor mi a családneve?
      - Valami Prokofjegy... Prokofjev... igen
      - Ismerik valahol?
      - Igen.
      - Milyen zenéje van? - Olyan guggolós?.
      - Nem hanem ilyen.
      .... Lejátszák: https://youtu.be/lw6YwYLJBIs - Ekkor egy harmadik figyelõ szólal meg a háttérben:
      - Nem lesz jó. Akkor a filmet sem lehet lejátszani, pedig az kell nekünk.
      - Kinek?
      - Hát "N E K Ü N K" - Tudod te azt!
      - Ja, igen... a film meg a diktátor. Értem. De akkor mit tegyünk?
      - Hát a film elejére odatesszük:"A méltán világhírü Klezmer Band nagysikerü dalának feldolgozása egy ismeretlen szerzõtõl."
      - Igen, értem! Az összesre?
      - Hát persze. A világ minden fontosabb nyelvén!
      - 2022. 03. 18. 18:16
      • Posta Imre
        A humorod verhetetlen!  Most csinálnak igazán komoly reklámot az oroszoknak, nyelvnek, kultúrának. Fordított pszichológia. Kif-ordított!
        - 2022. 03. 19. 09:03
      • S
        Gery! Prokofjev?! Sztoj!A Háború és béke, Tolsztoj; A Rómeó és Júlia, Willi bátyó...; A Péter és a farkas, erdei népmese. A Hamupipőke meg egy lányoknak való Grimmelés. Figyú! Azt a hülye is tudja, hogy a Köves(d) Slomoék szerezték az összeset az egyiptomi 40 év alatt manna majszolgatás közben, mielőtt Zeusz villáma a csipkebokorból kipattintotta Pallas Athénét az öreg saját fejéből. A Prokofjev meg lenyúlta és mivel nem tudott írni, olyan kis fekete izéket tett a sorvezető vonalakra. (Azt is olyan kacsázva, mint a homokba pisilés.) Ezek a hangszeresek meg ott küzdenek rajta, hogy megszólaltassák. - Ahhoz is kell nekik egy frakkos pingvin. - Még jó, hogy  a szolidáris Eu-ból ki lesznek tiltva! <img src="https://postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/s_duhos.gif" alt="Anyád!" /> Ennyi! UnniJó. De ki az a Prokofjev?
        - 2022. 03. 23. 14:12
        • Gerry
          Amikor hozzászólást írsz valaki után akkor írj keveset: pl.: Gerry (de azt két R-el! )aztán elmented és ha megjelent akkor az alatta lévö [Szerkeszt] gombbal folytasd!
          Akkor a másik, jobb szerkesztöfelület kapcsolódik be és megmarad a szöveg formálása. Sajnos az okos PHP programozók két év alatt sem tudták kijavítani a hibát.
          - 2022. 03. 23. 16:58
          • S
            Köszönöm Gerry! Mentségemül, a legkedvesebb születése óta ismert fiatal barátom hangzásra hasonló neve Gery és, amit ez a szívemben okoz, minden bizonnyal elhomályosította a megfigyelési képességemet. Igyekszem objektív lenni és jól írni le a neveket. Csacsi kis lelki gyöngeség volt. Nincs harag, ugye? :)
            - 2022. 03. 25. 11:05
  • Posta Imre
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (7)87,5 %
Nagyon jó (1)12,5 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %