Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Közjószágtalanítás

Közjószágtalanítás

Ha vannak köztetek jószágok, tegyétek fel a kezeiteket! Naugye! Irány a mézlegelő, Elízium! Kifúgáztam a követ, most már csak törlés van, s míg várok, töltöm az időt, majd törlöm. Nehéz napok ezek a világgarázdaságnak. Davos nyög, vagy inkább nyűg? Ide hallatszik. Mao Az új demokráciáról írja: „A kulturális forradalom ideológiailag tükrözi a gazdasági és politikai forradalmat, és azt szolgálja. Kínában a kulturális forradalomban, éppúgy, mit a politikai forradalomban is, egységfront van.”


 

Semmi nem változik és minden megváltozik közben, ki a nyálát nyeli, érzi. Csányit Mészáros előzi középről. A Forbes szerint Guatemalájziában egyre több a milliárdos és a koronavírus-járványt tetőzi a háború, miközben a zűrlények állnak sorba, mikor jöhetnek már végre elő, hogy velük őröztetik itt ezt a karantén-zónát. Az ismerősömmel sokat beszélgettem az élet értelméről és a lóhere kapcsolatáról. Állítottam, hogy Buddha tanításában bízva az amber lényege a tudatos igazságkeresés, vagy valami ilyesmi az meg mentális kapacitás és algoritmus kérdése, ki milyen igazságszinten képes bekalibrálnia magát. Azt nem tudom, hogy így van-e, mert az AzovSztálinban most adták meg magukat a „nácik”, vagy 700-en, de beszélnek 2500-ról is és Harkovnál még húzzák az ukránokat, de Szevasztopolnál is hamarosan elered a záporeső. Ez most akkor az igazság, vagy az, hogy jóval drágábban kapjuk az orosz gázt, mint a többi jewrópéjer? Esetleg Novák Katinkát az igazság miatt nem fogadja a román diplomácia, vagy már kezdik érteni, hogy „törököt” fogtak, ahogy a lengyel elvtársak is sejtetik? Dehogy is igazság. Ez színjáték. Ahogy eddig is az volt, de annak igaz.

Ugyanolyan bohózat, mint Rogán korrupcióellenes hivatala, az ismerősöm szerint. Nyerít mindig, mikor arról beszél, hogy van felépítve az „országokhoz” kapcsolva az „állam” és az azt képviselni hivalkodott szervek. Ő fedőtörténeteket emleget, cégeket, államinak álcázott intézményrendszert, valójában magánpraxist folytatva, kettős könyveléssel. Röhög, amikor az orosz szervezettségről beszél és mindig példának hozza fel Sztálint és Félixet, s megjegyzi, hogy Oroszország már egy ideje valójában azonos a KGB-vel és annak utódszervezeteivel. Nincs hiba. Kína tipikus példája a kollektív szerveződésnek és ő ezt követendő példának tartja, mert rendnek kell lenni. Igaz, vagy nem, de hosszú háborúra kell felkészülni, mely azonos kell legyen a békével. Ebben én ugyan nem hiszek, de nem is kell. Azt mondja, az űrkutatás egy kamu, valójában
búra alatt vagyunk tartva, mint valami cserepes növények a melegek házában. Példákat is hoz erre, de nem sorolom most föl, eléggé felzaklatott vele.

Azt mondja, hogy a Föld nem is létező bolygó. Ez azért durva. Valami titkokat emleget a Déli sarkkörön túl, vagyis a Terembura alatt az Üveghegyeken túl...szerinte sok másik világ van még ilyen koncentrációs táborként szervezve
ezen a „planétán”, vagy valamin. Nem viccel! Szerinte a Hold is csak egy lapos holografikus képzelődmény, ezért nincs is másik oldala a mandalának. Tehát mi is az igazság? Még a gravitáció sem biztos, sőt, biztos, hogy nem az...de ezt már mi is kibeszéltük itt vagy 10 éve. Szerinte ebben a majomketrecben, ami „Föld” név alatt fut egy genetikai kísérlet igen összetett szimulációja zajlik és azok a párhuzamos világok, melyekről moziznak mostanság egyre többet, itt vannak a szomszédban egy karnyújtásnyira. Ugyan a Föld nem lapos – állítja- mert nem is tudni pontosan, hogy milyen és mekkora, ugyanakkor egészen biztos abban, hogy a kísérlet vezetői elgaloppozták magukat és borulni látszik a mutatvány. Közben meg itt a sok szerencsétlen nyomorult lelkecske nem lel már kecskét. Nem gondoltam volna, hogy mostanra gondolom, de igen!

 

Múlt meditáció alkalmával valaki fölvetette, hogy majd jönnek az ufo-kák és akkor minden rendben lesz. Mondtam, hogy igen, mert akkor vége lesz a mutatványnak egyetlen csapásra. Semmilyen értelme nem lesz tovább ennek a „fejlődésnek” álcázott fejlövésnek. Most is éppen alig van, de akkor tényleg csak az maradhat itt bőrzakóban, aki nagyon is machievellista önsanyargató. Majd a nukikukik adnak nekünk enni, inni, egészséget, békés nyugodalmat és technológiát, hogy egy csip formájában egyetlen csapásra le és fel is tudjunk töltődni a szimuláció bármilyen metaverzumába…. Nem tud összejönni filozófiailag sem soha többé ebben a létformában a létállapot – az ismerősöm szerint.

Mao szerint kulturális forradalom zajlik. Nem lett ám vége, sőt mostanra az ellenforradalom ellenforradalma is zajlik és ebben ellentmondás sincs. Algoritmus van.

 

Ahogy meditálok és sokszor éjjel is azon vagyok, hogy alvatlanság okán áthatolja a búrán, valami olyan programba ütköztem, amelyet az ismerősömmel kell tudnunk megfejteni. Talán segít, de ha neki nem megy, van ismerősöm több is, aki talán orrhosszal előrébb lapátol a ganéban és nem maga mögé dobálja a maga elől kikanyarított villásreggelit.

 

Gondolom ez ma már alig újdonság a kereső kételkedőknek és a lehorgonyzott magabiztosaknak sem. Az ismerősöm szerint olyan szintű átverésben van részünk, hogy ez háromdében elképzelhetetlen és azért merik csak csepegtetni, mert végül tényleg teljes törléssel kellene végződjön ez a jelenlegi kísérleti fázis is. Ugyan ott vagyunk, mint jó 10 éve, amikor már ez is remekül meg lett állapítva.

 

Apropó, meditáció. Szombaton, május 21-én 11 órától meditáci du. 5 ig nálam. Reményeim szerint a keretben, mint legutóbb. Batyus, aki jön, ott lesz, ha akar, lefexik a fűre, felőlem és hallgatja a madártrillát és élvezi a fák lombjának susogását (ha lesz szél) és ha a szomszéd nem nyírja a füvet, még relatív csendünk is lesz hozzá. Egyébként, egyéni esetmegbeszélés is belefér, ahogy tapasztalom. Mivel szemmel is egyre láthatóbb, hogy a „világ megőrült” (eddig is az volt, csak még tartott a vakolat és a látszat, hogy azért nem teljesen) nem baj, ha ezt egy szakőrülttől hagyjátok konstatálni, aki persze nem én vagyok, de nem ismeritek az ismerősömet. Na ő aztán tud hajmeresztőket mondani, meg nem is nagyon tud tévedni. Valami algoritmusról zagyvál mindig, miszerint itt a verklit kíntornáztatják.

 

Jeletkezni: doki.bubo@gmail.com

 

Ugyan most valami erőlködésről is szólt, hogy a régi genetikai mintákat újraplántálják, de nagy marha ez. Tudat nélküli minták, vagy mintatudatú gének? Van vagy tucat spirálunk, ami meg se nyikkan, pedig bennük rejlik a basszus, itt pedig mindenki szopránban szereti az oráliát.

 

Változás van folyamatban. Meg kell oldani a maradék életünk ebben a présformában és közben előkészülni az illanásra. Ez a világ menthetetlen. Az volt mindig is, kár erre szót fecsérelni. A kollektív tudatmezőből hozta az ismerősöm, azzal a címkével, hogy míg itt vagyunk, élvezzük, de ne ragaszkodjunk már semmilyen formájához. Illúzió és árny-játék, marionett-paródia, Muppet show.

 

Példának hozza Orbán beiktatásának zárómondatát. Szerepjáték. E búra fakó! Kacsoda non coronat.

Ugyan mire utalhatott a szerző? A búrára, mely megköpött! Kacsoda = a csodák. Non coronat, vagyis nincs korona vírus – az ismerősöm szerint. Persze lehet arra utal, hogy mielőtt leTEK-eltek, arról beszéltem, hogy Orbán balkézről Habsburg génminta. Olyan, mint amit Lavrov Hitlerről szólott, hogy nyomokban tartalmazott telivért is, de alapvetően nem. Na, szóval, ezt elmondtam, oszt vittek a dutyiba. Az ismerősöm szerint ezzel Viktor arra utalhatott, hogy majd egyszer lesz valahogy és az igen meglepően a királyság irányába mutat, ha már a horvátokkal is összekalamajkázott Kadocsa a tengeri magyar kikötő ügyében. De mindegy is, a lényeg nem ebben a dimenzióban van, itt csak hulladékgazdálkodás, újrahasznosítás történik – szerinte.

 

Egyébként pedig szóljatok, ha tudok segíteni. Hegesztés, famunkák, villanyszerelés, gipszkartonozás, tetőfedés, nagyjából mindenhez is...a háborút meg ráhagyom azokra, akik nagyon nincsenek azzal sem tisztában, mit mondott Mao. „Az új demokrácia kultúrája nemzeti kultúra.”

 

De mi az igazság? Mi, akik vagyunk igazak. Vagy nem. A kísérletnek egyszer vége lesz, a kísértetek végtelenek.

27 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • P
    Tudod Imre, nagyon nagy örömet okoz, hogy leírod ezeket az infókat, köszönöm! Te és a katona bácsi adtok nekem végre megerősítést a téveszméimre, amiket már jó ideje érzek, tudni vélek. Jó tudni, hogy mások is vannak, akik nem fogadják el ezt az egész hazug álvilágot! Írtad, hogy éjjel alvatlanság okán valami programba ütköztél meditálás közben.
    Amikor az édesanyám már eléggé közel járt a halálhoz, ő mesélt furcsa dolgokat, hogy látja a világát egy kapun keresztül, ami nem is itt van, de nem tud oda eljutni, mert nem engedik ki, pedig az egy nagyon szép és jó hely, és nem a mennyországra utalt, mert soha nem hitt ebben a baromságban! Az unokahúgommal -aki olyan olyan látó féle-, akkoriban próbáltuk kideríteni, miért mondja a mama azokat az ijesztő infókat. A mama már csak félig volt közöttünk, de anno ő is látott nem e világi dolgokat. Nagyon furcsa történetet élt át az unokahúgom akkor. Korábban rendszeresen tudott közlekedni a nem fizikai térben, és látta a mama lényét is, de akkor, amikor elhangzott, hogy nem engedik el innen, az történt, hogy bár látta a mamát, de már nem érte el, mert egy furcsa búra szerű, valami erőtérféle választotta el tőlünk, ahová már nem jutott el a hang sem és állt ott egy valaki, aki felügyelte a mama lényét a búrán túl. Onnantól már szinte csak aludt a mama, és nem lehetett vele rendesen kommunikálni, bár még egy pár hónapig élt ilyen kóma szerű állapotban.
    Amúgy furcsa, de nem meglepő, hogy ez a fajta kommunikáció, amiket rendszeresen használtunk 1999-től a mostani időszakra teljesen lehetetlenné vált olyan, mintha valami zavaró energiasáv folyamatosan megszakítaná, vagy kioltaná azokat az energiákat, amivel zajlott korábban a kommunikáció. Persze sosem volt zökkenőmentes, de ma már szinte lehetetlen , legalább is a számunkra, pedig nekünk anno igen hatékonyan ment az a folyamat. Van valami folyamatos zavaró frekvencia-program a rendszerbe ágyazva.
    - 2022. 05. 18. 18:51
    • Posta Imre
      Tudod, hogy nem tudom, csak az ismerősöm mond ilyesmiket, de amint látom, magának a helyzetnek egyetlen zavaró körülménye van. Maga a körül-mény. Kőrül van metélve rendesen, hogy ne izzadjon. Én magam nem konstatáltam hangokat, nem raboltak el, mint Pataki Attilát (legalábbis nem szóltak, hogy ez amolyan rabolás). Az ismerősöm szerint én amolyan megrögzött antspiritiszta vagyok. Lehet, viszont amiket mond, azt értni vélem, sőt eddigi tapasztalataim igazolni tűnnek. Lelki értelemben itt mindenki halálra van ítélve, mert ez a "tér" egy kóma-szimptómára épül. Az alvók, keomások tudatszintje és a felügyelők beavatkozásai határozzák meg a lebenyeg-szférát. Nem volt ez mindig így, ha igaz, de ebben sem vagyok biztos, ahogy az ismerősöm mondja. Szerinte olyan 300 évente törlés van és újranépesítés, hamis tudatképek plántálása, regionálisan. Ehhez legyártott emlékművek, piramisok és egyéb előzmény-képek armadája, pont úgy, ahogy a színházi előadáshoz a színpadi díszletrakodók, fénytechnikusok szorgoskodnak. Jásdi szerint a Föld egyébként is egy technokrata-ta létesítmény volt eredetileg, ásványanyag-kitermelő kőbánya. A Fehér ló fiában benne van ez a momentum is. Úgy tűnik, nem is meséről van szó. János Vitéz? Hm? De ez hagyján, hisz azért erőltetik ezt az "isten képet", mert teljesen egyértelmű, hogy a gondozók, vagy szadista perverzek, vagy nevelők, vagy felügyelők...nem tartoznak ide, illetve igen, de csak, mint kápósok. Nehéz jól kijönni ebből a helyzetből. Ha a tudatod kiszabadítod a fizikai csapdából, még mindig ott vannak a korlátozó tényezők és ha azokat is leküzdöd, még mindig simán visszakerülhetsz ide, vagy egy másik színi előadásba, mely lehet ettől is perverzebb . Végül is börtön, vagy bölcsőde, esetleg egy mániákus gyilkos kaszinója, egyre megy. Amit tehetünk, megtanulhatunk ezt-azt és azért is szerethetjük a vinnyogó lelketlen-társainkat, akik sosem voltak azok, de ide lettek tukmálva, elhitetve, hogy egyek vagyunk. Nos, a feladat egy. A fejlődés most végletekig felcsigázva. Olyan érzés, mintha vége lenne a szezonnak és új film gyártásához elvonul a stáb, és új színészeket, statisztákat keresnének. Valami iszonyat bohózat készül, sok kecsöppel. <br /><br />Most volt az ismerősömnél valaki, aki harcol a szervekkel, NAV, bíróság, szolgálatok...és persze látja, hogy mindenhol teljesen hihetetlen módon gáncsolják és látja, hogy ezek se nem ..., na de hagyjuk is. Mikor korábban beszélgettünk, mondtam mi lesz.Szarja le, engedje el, már csak azért is, mert ha esetleg fordulat lehetne, ne adjunk a Mátrixnak újabb esélyt arra, hogy a becsület és tisztesség elvei szerint újra indulhasson. Már volt ilyen sokszor. A vége mindig ugyanaz. Nem, nem érdemel meg ez a kísérlet még egy deka esélyt sem. Ez persze nem az én véleményem. Buddha mondja, Jézus is ha lett volna, ezt mondta volna. <br /><br />Amit tehetünk, annyi, szellemeink összekapcsolódásával egymást gátolva emelkedhetünk. Ezt is tesszük. Ez a világ nem a béke, barátság szeretetről szól é sosem szólt arról és nem is fog. Nincs ebben semmi meglepő és elismerem, nem is mulatságos. Én azon vagyok, megtapasztaljam, amit lehet, bevállalok, amit lelkem még megenged és közben teszem a közös tudatba a tapasztalataimat, nehogy elkövessem azt a hibát, hogy még egyszer ide visszatoloncoljanak. Kiderül, sikerül-e. Ha nem, akkor a folytatásban kiderül.
      - 2022. 05. 18. 21:14
    • Posta Imre
      Tegnap már nagyon tegnap volt, de javaslom, hogy olvasgasd át megint. Már tízen éve ajánlgatja az ismerősöm
      Giordano Bruno életének áttanulmányozását. Kivonat a wikiből. Érdekes, hogy a karmeliták bújtatták. Viktor, tudsz te, ha nagyon akartatják veled!
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Giordan...dano_Bruno

      commons.wikimedia.org/wiki/File:Skulptur_giordano_bruno_berlin.JPG

      Régi mese ez. A "vezetőnek" huncut megátalkodott gazembernek kell lenni. Ez ilyen.

      Megkínozták a pápát halála előtt

      2022. 05. 19. 03:40

      IV. Miklós 1292. április 4-ei halála után az Anjou-párti és a francia befolyással szembe helyezkedő bíborosok két éven keresztül nem tudtak megállapodni az új egyházfő személyében. Végül az a javaslat győzött, hogy a világi uralkodók befolyását elkerülendő egy egyszerű remetét kell Szent Péter trónjára helyezni.
      Jámbor, idős ember

      Így esett a választásuk az idős, kis híján 80 esztendős Pietro Angelleróra. A későbbi V. Celesztin Itália egyik legszigorúbb remetecsoportjának vezetőjeként a dél-itáliai Abruzzók barlangjainak magányában élt. Egész életét a természetben töltötte, egyszerű bencés szerzetes volt, akinek erkölcsös és önsanyargató életmódja híres volt a félszigeten – írja a Rubicon.hu.

      A remetét meglepetésként érte a konklávé döntése de végül hosszas vívódás után elfogadta a tiarát – ő volt az első pápa, aki nem volt bíboros.

      Celesztin pontifikátusa idején végig a nápolyi Castel Nuovóban élt, rendelkezéseivel pedig igen hamar igazolta az egyházi méltóságok félelmeit. Az új pápáról ugyanis hamar kiderült, hogy tiszta életű és jámbor lelkű ember, de a politikához és a világi dolgokhoz keveset ért. Általában a bíborosok megkérdezése nélkül hozta döntéseit, címeket osztogatott, törvényeket hozott, jó szándékkal teljesítve alattvalói legtöbb kérését.
      Wikipedia.hu V. Celesztin
      Megszökött a pápa

      Hamar zűrzavart okozott az egyházban, mivel gyakran előfordult, hogy több személynek ugyanazt a pozíciót adományozta. Pár hónap után belefáradt hatalmának súlyába, ezért Celesztin decemberben beiktatta a Liber Sixtus nevezetű törvényt, mely lehetővé tette számára a visszavonulást.

      A hatalmat Benedetto Gaetani ragadta magához VIII. Bonifác néven, elődjére nézve azonban ez szerencsétlen következményekkel járt. Mivel Celesztin lemondásának érvényessége nem volt egyértelmű, az új egyházfő a biztonság kedvéért maga mellett akarta tartani elődjét, nehogy felhasználják ellene a francia párt bíborosai. Az idős szerzetes azonban Bonifác római útja során megszökött, és visszatért otthonába, az Abruzzók hegyeibe. Az új pápa emberei hónapokig vadásztak Celesztinre, mire el tudták fogni, és VIII. Bonifác parancsára Anagni mellett börtönbe zárták.

      Fogságában gyakran kínozták Celesztint, aki 1296. május 19-én hunyt el. Erkölcsös élete és szenvedései elismeréseként V. Kelemen már 1313-ban szentté avatta elődjét, akinek testét egykori koronázása színhelyére, Aquila székesegyházába szállították.
      https://24.hu/tudomany/2022/05/19/pap...ortenelem/
      - 2022. 05. 19. 08:31
  • L
    Köszönöm, hogy megosztod a gondolataidat, jókat derülök a szójátékokon, szinte már filozófia.
    Sokat, gondolkodtam én is a dolgok "értelmén" aztán messzire sajnos (bár lehet jobb így) nem jutottam, így mostanában inkább csak próbálom elcsendesedve szemlélni és megélni a dolgokat. Mert vagy az egésznek semmi értelme vagy az az értelme, hogy ezen a "kapacitáson" (ahogy nevezted) és az elérhető "külső" infók alapján ne tudd összerakni, hogy mi az értelme, így mindenki megtalálja magának az ő egyénileg definiált "értelmét". A belső infó az már egy más kérdés, misztérium, önmeghaladás, közös tudatalatti, Akasha.. ami lehet, hogy "csak" egy hightech "felhő", vagy csak egyszerű mentális tévelygés, téveszme vagy ezek elegye, de ha nem akkor sem számít. A pingvinek nem az atomfizikáról beszélnek, ezt is tudjuk, sokat jár a fejemben ez a gondolat, talán el vagyunk rendelve előre, talán nem talán már nem is érdekel. A világ meg olyan amilyen, vagy amilyet elénk tesznek. Igazából semmi más nem létezik csak a tapasztalás, az egy szétválasztotta saját magát, hogy megtapasztalhasson mindent (is), így a nemlétező megtapasztalható létező lett a semmi pedig a minden. Talán csak egy program vagyunk ami tapasztalatokat tölt fel a "felhőbe". Azért írom, hogy program, mert ha "csináltak" (teremtettek, összeraktak, megalkottak minket mint tapasztalat "generátorokat") akkor vajon miben különbözünk a mesterséges intelligenciától? Gyötrő kérdések.
    - 2022. 05. 19. 09:37
    • Posta Imre
      Ezek nem az én gondolataim, csak úgy néz ki, mintha szabadna akaratból bármit is megengedni magunknak. Illúzió. A szabadság jelszava alatt zajlanak a leggyilkosabb csalások. A játék lényege, hogy rávegyenek, te akarod ezt, így...és be is bizonyítják, hogy te akartad, a te döntési láncolataid következménye, hogy a legigazságosabb bíróról minden kollégája és a kitartói tudják, hogy a legalávalóbb mocskos gazember...vagy a legszentebb papról ki ne derüljön, hogy a leginkább istentagadó pedofil zsaroló...és a többi és a többi..., ahogy az ismerősöm állítja. Giordano Bruno szobra Berlinben és máshol is fejjel lefelé trancsírozva, csutka lábakkal, kezekkel az ég felé mutatva mered a semmibe. Itt minden fordítva van. Lehet nem az égben kellene keresni a menny-egzőt, hanem a Lentben, Lentiben? Az biztos, hogy senki nem mentet meg senkit és ha úgy is tűnik néha, mintha, mindenki megfizeti az árát igen kommersz mértékben. Egyébként a "játék" semmit nem változott és nem is tud. Annak idején is hülyék, hazugok voltak a népek, gyávák...persze harcolni ment, gyilkoskodni, az nem gond, de igazságot keresni, azért küzdeni...na ezek lettek az illuminácik és egyéb titkos hordák. Itt az Igazság =Tik-tok. <br /><br />Asszony mondja, meglelték a bölcsőhalál okát. Valami enzim-hiány. Ennyi? Mondom, mennyivel jobban járnak kis porontyok, hogy nem kell "megtudniuk" a családjuk micsoda romhalmaz, ő nem kívánt gyermek, az apja elhagyta, az anyja ...khm...és ez még csak a szűkebb miliő. Persze vannak kivételek, de hát ma egy átlagos csonka család nagyjából így üzemel. Lehet csak annyi dolga volt, hogy fényt kapjon és már szelelhetett is el innen. Irigylésreméltó így első látásra, persze a látszat szinte mindig csal...és nem csak ő.
      - 2022. 05. 19. 11:53
  • Posta Imre
    Ennyi Jézust gyerekek, most már az ismerősöm érti, miért ilyen szar hazug gyilkos a világ. Szerintem téved, de hát annyiszor kiderült, hogy nem, hogy lehet most mégis.

    A katonák egymást váltva vitték a keresztet

    A világ minden tájáról érkezett katonák imádkoztak a békéért és a kiengesztelődésért Lourdes-ban, ahol 62. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Katonai Zarándoklatot május 12. és 15. között – számolt be róla a Magyar Kurír.

    A Nemzetközi Katonai Zarándoklat nyitóünnepségén a missziós kereszt, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma is helyett kapott az oltár közelében.

    Ferenc pápa levélben üzent a jelenlévőknek, amelyben hangsúlyozta:
    „az idei katonai zarándoklat egyedülálló lehetőség arra, hogy a fegyveres erők tagjai összegyűljenek a világ minden tájáról, hogy együtt könyörögjenek az Úrhoz a világ és a szívek békéjéért.”

    A béke lángjának meggyújtásával vette kezdetét hivatalosan a zarándoklat, amelyen 38 nemzet katonái vettek részt közel tízezren. Magyarországról 110 zarándok volt jelen. A hazai közösség a második napon a Szeplőtelen Fogantatás-bazilika melletti domb oldalában található keresztutat járta be Berta Tibor tábori püspök vezetésével, amely során
    a keresztet a katonák egymást váltva vitték.

    A magyar különítmény a Szeplőtelen Fogantatás-bazilika melletti dombná. (Forrás: Facebook/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye)

    A zarándoklat záró szentmiséjén Erdő Péter bíboros volt a főcelebráns, aki prédikációjában elmondta, hogy az Európában pusztító háborúban most különösen érezzük Isten és a Szűzanya segítségének a szükségességét.

    A bíboros azt is kiemelte: „Krisztus békéje nem olyan, mint amit a világ szokott adni, mert a világ sokszor önző hatalmak győzelmét nevezi békének.
    Krisztus békéje az igazságosságon és a szereteten alapul.”

    Erdő Péter bíboros teljes prédikációja itt olvasható.

    Forrás: Magyar Kurír
    https://vasarnap.hu/2022/05/19/a-kato...keresztet/
    - 2022. 05. 19. 16:07
    • L
      Teljes agybaj az egész. Igazságon és szereteten alapul... aham.. és béke meg zarándoklak, meg Leopard tankok és önjáró lövegek így megy ez, olyan mint a finom főzelék, bár annyi előnye van, hogy amikor kihányod nem mondod meg róla, hogy már egyszer bement. Nagynéném, teljesen bele van buzulva az itt érintett egyházba, mindenre is jár ami a "vallási repertoárba" megtalálható, buzgó tagja a közösségnek, annyira meglelte a lelki békét, hogy több éve nyugtatókon él, vérnyomás, pulzus és gyomorfekély problémák miatt... ami állítólag lelki akarom mondani stressz alapú. Érti ezt valaki? Kiba**ott beteg világ! Rossz nézni, hogy a kétlábúak 90%+ része menthetetlen, ön és közveszélyes idióta...
      - 2022. 05. 20. 10:09
  • S
    Mi az a közjószági állapot és mi a sárember kora?
    Akikre illik az úgy sem vágja mert, hogy ők aztán nem...

    Frank E. Peretti: Ez ​élet sötétsége vagy az Áttörés a sötétségen fantasy könyvben, (vagy lehet, hogy nem is akkora fantázia) a láthatatlan démon világ és az angyal világ harcát mutatja be a háttérben.
    A lényeg, hogy a démon világ elhatározta, hogy gyengíti az adott városban a vallási közösséget úgy, hogy kiszemelnek egy családot amit megszórnak téves képekkel, érzetekkel akik azután majd jól megkeverik a szart és széthúzást szítanak a közösségben.
    Kérdi az egyik démon azt akit ezzel megbíztak, hogy hogy halad a dolog?
    Amire az azt mondja, hogy jó megy minden terv szerint el sem hiszi, mert ezeknek bármit mondhat sugallhat ezek mindent elhisznek és utána megteszik. :)
    - 2022. 05. 19. 16:56
  • Posta Imre
    Érdekes nem, hogy a "sántánt" becézik "fényhozónak"! Sok kérdés van ám, de az ismerősöm nem akar elmondani mindent egyszerre, sőt kétszerre sem.

    - 2022. 05. 19. 16:58
  • T
    Mecsoda békességesség? A latyikánus nak mondott állom, többségi tulajdonos a beretta fegyvergyárban, nem?
    - 2022. 05. 19. 17:20
  • A
    Szia Bubo Doki ! Erdekes , nem tudtam , hogy titeket ilyen elvont dolgok is erdekelnek.
    Egyszer majd ha erdekel , megosztok veletek , nehany felismerest amit ugy tunik ti figyelmen kivul hagytok .
    Peldaul ! Ha a figyelo, vagy erdeklodo az egyen, a birtokaban levo ismeretekkel meg akarja fejteni az ismeretlent ,( elvont) . Tehat ha az ismert bele akar latni az ismeretlenbe akkor ertelemszeruen (logikusan ) nem hasznalhat modozatokat mint peldaul meditacio , vagy vasarnapi mise stb . Mert ez mind az ismerthez tartoznak,es az ismeretlenhez vezeto ut nem ismert ! Ha az elso lepest elrontjuk akkor mi is beleesunk a hiedelmek csapdajaba . Ezekbol nagyon sok van jo penzert aruljak es mar evezredek ota nagyon nepszeru ..................
    - 2022. 05. 20. 09:43
    • Posta Imre
      Aha, meg Schrödinger macskája és Occam borotvája. Te hogy kutatod az ismeretlen ismerőst? Hibát hibára majszolva?
      - 2022. 05. 20. 10:20
      • A
        Szia bubo doki ! Az nagyon jo ha humorosan kozelited meg a dolgokat "Schodinger macskaja es Occam borotvaja " ezt meg nem hallotam . Csakis jokedvel es humorral lehet felfedezni pofon egyszeru dolgokat . Amit a fontiekben irtam ott a vegen azt mondom , ha az elso lepest elrontjuk akkor az oszes azt koveto lepes csakis hibas lehet. Tehat a legfontosabb nem a valasz hanem a kerdes , hiszen helytelen kerdesre nem letezik helyes valasz . Te azt kerdezed " te hogy kutatod ".<br />Ez a kerdes helytelen es teves utra vezet . A hogy kerdes helytelen mert modozatot feltetelez . Mondok egy peldat, sok sok evel ezelott az emberek talalkoztak az ismeretlennel. Ez az ismeretlen a faba csapo willambol eredo tuz volt ami ismeretlen volt szamukra. Nagyon sokszor megegettek a kezuket amig megertetek "Hogy " mirol van szo . De az o elso kerdesuk nagyon helyesen az volt "mi lehet ez ?" Csakis akkor amikor az elso kerdest megertetek , volt joguk feltenni a masodik kerdest.<br />Hogyan fogunk mi ezzel vacsorat fozni ? Mi, Mi ez, mirol van szo? Amig ez nincs megvalaszolva addig nincs jogunk feltenni a masodik kerdest Hogyan es mikent . Tehat az elso kerdes mi a meditacio ? en nem szeretem az idegen szavakat , mert mellebeszelnek . A Magyar jelentese ennek a szonak toprenges , vagy merlegel, vagy latbavesz, vagyis gondolkozik . Az elet kerdeseit merlegeli ,nem valaszt keresve , hiszen a valaszokat nem ismerheti , de merlegel es ohatatlanul eszreveszi a hibas iranyvonalakat , es ezeket kizarva tisztabb kepet kap . Es ha van ilyen egyen aki kepes elvalasztani az ocsut a buzatol , akkor egy napon reabukkan a legfontossab kerdesre amit nagyon nehez megkerdezni onmagunktol . Pedig vagy ebben az arnyekvilagban vagy majd a kovetkezoben ezt a kerdest mindenkinek fol kell tennie onmaganak .
        - 2022. 05. 20. 11:32
        • Posta Imre
          Játszmázni van kedved? Nem vagyok hozzája jó alany. Prométeusz legendája mese, bár ettől lehet igaz, csak nem akkor, ott és azokkal és nem a tűzről volt konkrétan szó. Bár felőlem akár lehetett csencselő is. Van itt egy jó feldolgozás a témában. Komoly témákat vet fel viccesen. Minden magyarul van, csak érteni kell!

          - 2022. 05. 20. 12:48
        • S
          A terminátorban azt hitték, hogy elkerülték az ítélet napját megmentették a földet, majd mielőtt bekövetkezik Arnold azt mondja, hogy nem kerültétek el hanem csak elodáztátok (eltolták időben, későbbre halasztották).
          Persze míg meg nem történik addig a többségnek fogalma sem volt semmiről, aki pedig tudott róla azok is nevetségesnek tartották vagy azt hitték megoldották.
          Nekünk is megvan a magunk ítélet napunk a jelenések könyvében.
          Tegyük fel igaz, akkor úgy néz ki sikerült jó hosszan elodázni...
          - 2022. 05. 20. 17:16
          • P
            Jelenések könyve?  Már a biblia is egy hatalmas nagy "rizsagyár", de azon belül a jelenések könyve egyenesen elmebaj! Ott annyi baromság és sületlenség van összehordva, hogy nem is értem ki, mit láthat benne megvalósulhatónak!? Már önmagában az, hogy az egész történet kizárólagosan a zsidók régi törzseihez szól, akik lehet vannak még, de már régen nem azok, és nem úgy élnek, mint azok, akikre vonatkozik az a sok agymenés. A legjobban az tetszik benne, hogy a beígért új Jeruzsálembe, ahová majd a (zsidók által utált, és megvetett) Jézus fog visszajönni és vele együtt a 12 tanítvány és -nem mellesleg-, Izrael fiai fognak élni. Az ítélet napja után persze. Ezeken felül mindenki más, akit megtartottak pogányként van aposztrofálva, akik majdan csak is a városon kívül élhetnek. A csili-vili Jeruzsálemben lebzselő kiválasztottak pedig megkapják az örök élt gyümölcsét, míg a csürhe pogányok legfeljebb ennek a csodatévő fának a leveleire pályázhatnak. Nem gondolnám, hogy ez túl bizalomgerjesztő jövőkép a magunkfajtának! <br />Szóval a jelenések könyve szórakoztató faxság, az ítélet nap is pont olyan marhaság! Azt nem mondom, hogy nem lesz itt pitty-putty, de az tuti, hogy lesznek, akik nem fognak birka módra a vágóhídra menni, talán még meglepetés is eshet ez ügyben, mert az álvilág helytartói lehet szembe kerülnek jó pár igen dühös, birkának tartott vérnyúllal!
            - 2022. 05. 20. 19:21
            • S
              Rizsagyár meg elmebaj van sokkal közelebb is hozzád mint a bibliában...
              nem mellesleg-, Izrael fiai fognak élni. Az ítélet napja után persze.
              szembe kerülnek jó pár igen dühös, birkának tartott vérnyúllal

              Ezeket te komolyan gondolod?
              Mert ha igen akkor nincs itt miről beszélni.
              - 2022. 05. 20. 20:54
              • P
                Én nem azt mondtam, hogy nyerni is fognak, csak azt, hogy lesznek, vannak olyanok, akik nem birkák, és nem adják olyan olcsón a bőrüket. Amúgy a bibliában lévő szöveget idéztem, bár pongyolán, de ott az van leírva, hogy a pogányok -újabban a népek-, a városon kívül fognak élni. Mert, hogy a jelenések könyvét emlegetted. Jaa, és azt már a biblia megírás idején is tudták, hogy izrael fiai nem szeretnek dolgozni, így kell, hogy maradjanak más faj népei is, mert kellenek a rabszolgák!
                - 2022. 05. 21. 08:02
                • S
                  Volt 2 hozzászólásod a bővítettre amire válaszoltam pont törölted így nem jelent meg amit írtam.
                  Még egyszer én már nem írom le, így marad.
                  Legközelebb ha hosszabban írok előtte lementem ha nem felejtem el, biztos úgy lesz. :)
                  - 2022. 05. 21. 09:24
                  • Posta Imre
                    Írjad csak nyugodtan, a rendszer duplikálta porcica hsz-én, én észleltem és sepertem, de akkor ezek szerint te meg ahhoz kötötted a kommentet. Ha van időd, pötyögd be nyugodtan.
                    - 2022. 05. 21. 09:44
                    • S
                      Lényeg, hogy szerintem a jelenések könyve megértéséhez, Istenhit, bölcsesség, ész, nem árt ha van.
                      Komoly vallási gondolkodók is van ,hogy eltérő véleménnyel vannak bizonyos részeiről.
                      Kiragadni belőle és az alapján megítélni, hogy miről szól, komolytalan.
                      A példa kedvéért ha elhisszük, hogy ez lehet már az (ötödik-hatodik?) földi projekt és az előző mind bedőlt, akkor már nem is olyan komolytalan.
                      Ember tragédiája szépen bemutatja a földi korszakokat.
                      Ádám majd a következő kor a szabadság, egyenlőség, testvériség, nem jött be.
                      Majd a következő a tudomány a művészet stb... nem jött be.
                      A végén már nem bírta elviselni a földi létet.

                      Mentem a városban és fiatalok beszélgetését pont elkaptam és az egyik  azt fejtegette, hogy neki nincs igazán semmi baja csak egy ,hogy nem bírja elviselni az embereket. :)
                      Elmosolyodtam és majdnem visszamentem megmondani, hogy neki az éppen elég, nem is kel ennél nagyobb baj.
                      Valószínű, hogy tudatosabb volt és értelmesebb dolgokról akart volna  beszélni de nem ment, mert a környezete csak a sok hülyeség és ökörséggel törődik, meg folyton szart kavart. :)
                      A másik az, hogy ez lesz, meg az lesz, meg lesznek akik...
                      Kik?
                      Sok ember aki pl még nem oltatta be magát az azért van mert a munkahelye nem követelte meg.
                      Ahol megkövetelték, ott nem sokan álltak fel attól a létszámtól nagyon nem kell beszarniuk, ami várható is volt...
                      - 2022. 05. 21. 11:01
                      • P
                        Csak azért, mert majdnem csak le ostobáztál. Az isten hit egy fura dolog, hiszen, ha csak a vallásokat nézzük, van belőlük bőven, és még sincsenek sehol. Legalább is, ha a hit kérdését félre tesszük, mert sokkal jobb a tudás, mint a hit. Nekem van tudomásom egy felső irányító erőről ami, mint Isten létező a számomra. Viszont, amit a Bibliából meg lehet tudni az ott leírt és ábrázolt istenről, az szánalmas, és a valóságban semmi köze ahhoz az entitáshoz, akit akár mindenhatónak is nevezhetnénk, ha már valahogyan szeretnénk megfogalmazni a létét. Akit a bibliában istennek titulálnak nem több egy pszichopata, istenkomplexusban szenvedő zsarnoknál! Aki a kezdetektől fogva megosztja a saját teremtményeit, egyeseket már az elején kiválóbbnak, kedvesebbnek tart, mint másokat. Ami még az embernél is eléggé visszás, hát még egy magát istennek tartató valakinél. Bölcsesség....<br />Mit jelent a biblia kapcsán ez a fogalom? Lehet én nem vagyok nagy bölcs, de azt azért észrevettem, hogy az ó szövetségi isten, teljesen eltér az újszövetségitől. Mi végre? Az isten is változik, vagy esetleg két egymástól teljesen eltérő egyénről van szó? A régi folyamatosan büntet, kiválaszt, elpusztít, míg a másik megbocsájtást hirdet és szeretetet. Meghasonult talán? Ami viszont a legszembetűnőbb számomra, hogy az állítólagos történet, melyet az egyház is előszeretettel szajkóz az az, hogy az isten feláldozta az egyszülött fiát az emberekért. Ettől a vallásos emberek elalélnak teljesen, hogy értük egy isten halt meg, hogy megváltsa őket a valamitől. De vajon az isten, akinek eddig mindig csak is a teremtményei mutattak be áldozatot, hogy jobb megítélést kapjanak, kinek is mutatott be áldozatot, amikor odadobta a fiát a zsidóknak? MAGÁNAK??? Vagy talán felette is áll egy zsarnok, aki ezt követelte? Akkor még sem ő a mindenható, és az egy igaz isten? Ha érdeklődőn és az igazságot keresve olvassa valaki a bibliát, akkor szerintem előbb-utóbb belebotlik a visszásságokba és szerintem attól nem a hit és az alázat érzése erősödik, hanem a harag és a felháborodás, hogy ebben a sártengerben vannak olyanok, akik az Istent egy ostoba, hataloméhes zsarnokként, és pocsék szülőként mutatják be, akiben semmi bölcsesség, és semmi szeretet nincs! Ez esetben nem Jézusról beszéltem, mert az ő személye is teljesen félreértett, és félre magyarázott, amennyiben létezett! <br />Szóval nekem van kapcsolatom Az Istennel, de ő nem itt van, és semmiben sem hasonlít az evilági leírásokban szereplő senkihez! Mellesleg nekünk sem kellene itt lennünk, már az Embereknek!<br />Persze mindenki abban hisz, amiben akar!
                        - 2022. 05. 22. 00:35
                        • S
                          Vallási téren nem vagy jó nem vagy eléggé képben.
                          Ahogyan fent úgy lent, te az ismerőseidet egyformán kezeled pl névnapra ahhoz mégy aki ki nem állhat, vagy akivel jóban vagy?
                          Feláldozta a fiát?
                          Jézus azóta bármikor leszületett volna 3 évnél nem nagyon húzta volna sokkal tovább ha úgy nyomja.
                          Lehet látni a történelemben akik nyomták keményen az igazat /ők sem szerettek sokáig élni./
                          Szerinted Imre ha vissza mehetne és választhatna, hogy szenvedteti majd magát (feleslegesen) vagy beáll a sorba és rágyúr az anyagi létre, melyiket választaná?
                          Aki IGAZÁN kijön a pincéből a fényre az nem vágyik többé vissza hiába égeti le a nap, vagy veri az eső, vagy télen a hidegtől fázik...
                          Tudod van olyan, hogy sokan kijönnek és utána itt is ott is egy kicsit... :)
                          Babiloni fogság előtt Isten 350 évig tűrte az Istentelenséget mindenféle hitványságot.
                          Majom létbe akarná  az embert tartani akkor annak teremti.
                          pl Van 2 gyereked az egyik hülye gyerek, te mit csinálnál vele dicséred babusgatod?
                          Két dolgot, 1 fegyelmezed fenyíted, 2 ha annyira ostoba akkor ráhagyod feleslegesen minek kínozd mert tudod, hogy majd börtönbe vagy idő előtt a temetőben végzi.
                          Nem nehéz kitalálni, hogy a mai korra emberére miért lett ráhagyva a mindenféle embertelen lét és mi várható...
                          Mi is volt a vezér cím közjószágtalanítás, miért is az?
                          - 2022. 05. 22. 08:21
                          • P
                            Az vajon kit minősít, ha egy istennek az egyik fia hülye lesz? Amúgy meg köszi, hogy azt írtad, hogy vallásból nem vagyok jó, ez a minimum, mert szerintem a vallás egy szar! Nem mellesleg semmi köze az igazi Istenhez!
                            - 2022. 05. 22. 14:16
                          • Posta Imre
                            Tanálós kérdés. Re-ligia, liga, légió, régi-jó...de már tegnap is a gyilkosság lett a világvallás és ezen minek már változtatni, hisz működik!
                            - 2022. 05. 22. 14:26
                            • A
                              Szia Bubo Doki ! Mikor beleutom az orromat a beszelgeteseikbe , en soha nem azert teszem mert en okoskodni akarok . Vagy megbantani valakit , de olykor szeretnek ramutatni a lenyegre ami ugy tunik neha eleg nehez eszre venni . Ezert fontos a RE-LIGION (gyulekezet ) , hogy egyut , kozosen megnezzuk a lenyeget . <br />A Porcica azt mondja " mindenki azt hisz amit akar" <br />Nezzuk meg egyut , hogy mi a hit . mindig az igeben rejtozik a titok .<br />Meditalva , ( merlegelni , megitelni ,atgondolni )<br />Mit teszek amikor hiszek ?<br />Miert van az , hogy masok nem hisznek ?<br />Vajon kinek van igaza , a hivonek vagy a nem hivonek .<br />Vajon mi az oka a hivonek ,hogy higyen es miert nem hisz a hitetlen?<br />Vajon van e kulombseg a hivo es a nem hivo kozott ?<br />Vagy lehetseges e az hogy a hivo es a nem hivo kozott semi kulombseg nincsen ?<br />Nem de igaz teny az , hogy ha valaki egy gondolatra pozitivan reagal akkor hivo lesz .<br />Nem de igaz az , ha valaki ugyanarra a gongolatra negativan reagal akkor o a nem hivokhoz tertozik ?<br />De ha ez igy van , akkor a hit vagy nem hit nem mas mint egy reakcio ?<br />De hat mitol fugg ez a reakcio ?<br />Nem de igaz , hogy az egyen reakcioja a multja szerinti ? <br />Ha felmenoi keresztenyek o is azza valik ?<br />Ha felmenoi hitetlenek o is azza valik ?<br />Tehat jelenunk es jovonk multunk szerint elrendeltetett? ( egyeni tendenciak , tanulmanyok , barati befolyasok , genetika szerinti kulsonk stb.)<br />Ezt lehet tovabb gonygyolgetni , de nem akarok fejfajast okozni . Hat akkor adjon isten .<br />
                              - 2022. 05. 22. 22:17
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)75 %
Nagyon jó (1)25 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %