"A modern Európa a második világháború óta nem élt át ilyen mértékű válságot" – fejtette ki az Országgyűlés elnöke a Rákóczi Szabadegyetemen tartott előadásában pénteken Sátoraljaújhelyen a Magyar Nemzet tudósítása szerint. Kövér László elmondta, az ukrajnai fegyveres konfliktus azzal is fenyeget, hogy átléphetünk a harmadik világháborúba. A házelnök úgy véli, az eddigi Fidesz–KDNP kormányzati ciklusokat összehasonlítva a legnehezebb négy esztendő áll előttünk.

 
 

"Egy kormánynak és az államnak az a feladata, hogy megóvja a lakosságot és a nemzetet a megrázkódtatásoktól és a válságoktól" – fejtette ki az Országgyűlés elnöke a Rákóczi Szabadegyetemen tartott előadásában pénteken Sátoraljaújhelyen.

Kövér László A válságok évtizede, Magyarország és a nagyvilág című panelbeszélgetésen emlékeztetett, a rendszerváltozás óta eltelt több mint három évtizedben kisebb-nagyobb pénzügyi, gazdasági és politikai krízisek váltották egymást a világon és Európában a 2008-as gazdasági világválságtól kezdve a koronavírus-járványon és a migráción keresztül az ukrajnai háborúig.

A modern Európa a második világháború óta nem élt át ilyen mértékű válságot

– mondta, hangsúlyozva: a kivezető utak keresése közben olyan lehetőségeket kell teremteni, amelyek a probléma megoldása mellett magasabb szinten történő újrakezdést tesznek lehetővé. A kormánypárti politikus kijelentette: a korábbiakhoz képest most annyiban van „új helyzet", hogy túlságosan összetorlódtak a problémák, ráadásul olyan válságok is keletkeztek, amelyekre senki sem számított.

Harmadik világháború fenyeget

"Az ukrajnai fegyveres konfliktus például azzal fenyeget, hogy átlépünk egy harmadik világháborúba, a háború átterjed a frontállamokra, a Baltikumra és Lengyelországra, ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek" – tette hozzá. Súlyosbítja ezt a helyzetet a "háborús uszítók" tevékenysége, a hivatásos politikusok mellett a Soros-féle szervezetek "szítják a tüzet", ők látnak hasznot ebben a konfliktusban.

 

Ez a veszély közvetlenül itt áll előttünk, de a „gyatra" európai vezetés, az Európai Unió és egyes tagállamok vezetőinek tehetetlensége miatt ezt a problémát nem lesz könnyű megoldani"

– mondta az Országgyűlés elnöke. Magyarországra kitérve Kövér László hangsúlyozta, az ország az elmúlt tizenkét évben „rendbe tette" a dolgait, a Gyurcsány-kormány által okozott válságot sikerült felszámolni és magasabb szintről tudta elkezdeni az építkezést.

Az első világháború kitörése óta egészen biztosan nem volt olyan hosszú gyarapodó időszak Magyarország történetében, mint amilyen 2010 óta tart – hangoztatta, megjegyezve, hogy ebbe a korszakba jöttek a legújabb válságok, ami miatt „összeomlott körülöttünk a világ".

A legnehezebb négy év

Az eddigi Fidesz–KDNP kormányzati ciklusokat összehasonlítva a legnehezebb négy esztendő áll előttünk, olyan nehézségekkel, amiket ebben a pillanatban a közvélemény nemhogy nem érzékel, hanem nem is sejt – fogalmazott Kövér László. Egyelőre „újabb és újabb meglepetések érnek bennünket magunkat is" – tette hozzá. Arra a moderátori kérdésre, hogy mi lesz az Európai Unió sorsa és benne Magyarország szerepe, a házelnök úgy válaszolt,

 

a magunk kertjét körbe kerítve, benne rendet tartva próbálunk időt nyerni".

Emlékeztetett, az unió alapítói között is voltak olyanok, akik a szövetség megalakításakor egy egységes európai egyesült államokat vizionáltak, de ez a rendszer akkor többségi akarat, azaz a szuverén nemzetállamok megtartásának irányába ment el. Egy bizonyos szint fölé növekedő bürokrácia azonban már szeretné saját maga irányítani ezt a rendszert, és ma már ott tartunk, hogy az EU bürokráciája önmagában akkora erő, amellyel szemben kezd védtelenné válni az európai államok közössége, sőt már fel sem ismerik ezt a veszélyt – jelentette ki Kövér László.

https://www.origo.hu/itthon/20220624-kover-laszlo-harmadik-vilaghaboru-fenyegetes.html?utm_source=origo.huutm_medium=referralutm_campaign=ott_a_01_n

Na, akkor gondolkodjunk Béláim!

A látszat szerint a "kormánynak" fingja sem volt arról, hogy milyen háború lesz, ezt kövér is beismeri a "kitörést" követően, pedig ők a "bennfentesek", vagy inkább mégsem? Ismerősöm szerint, ha igaz, amit Kövér állít a feladatukkal kapcsolatosan, na pont a tudatlanságuk és mérhetetlen kapzsidóságuk, hazaárulásuk sodorta idáig a helyzetet, pedig mennyit figyelmeztetűk őket....és ezt alá tudom támasztani, mert annyi jelzés ment feléjük, hogy nem mondhatják, hogy nem.  Jó, bármit mondhatnak, tudom, mondanak is. Végül is nekem tetszik ez a monológ és alig várom már, hogy nyiltan is kötörjön a parasztgyalázat és az egyébként illegálisan betelepített etiópok helyett mongol és ujgúr rokon népekkel mehessek morzsákért építkezésekre koldulni. Felemelő lenne!

Apropó, ajánlom figyelmetekbe egy friss filmélményemet.

Barbárokra várva a címe és igen sokat mondó a jövővel kapcsolatosan ...is! Aztán van egy új netflixes sorozat is Barbárok címen , ahol a romlott rómaiakkal hadakszanak....és már az elején is a "római jog", vagy "isten joga" kerül terítékre a halállal kapcsolatosan. Lesz itt még szerintem nyilvános kivégzés is, isten-ítélkezettel, persze csakis spirituálisan...de a terepet már trágyázzák alázattal és magok el vannak szórva.

Az angolszász témakör és a "Itália" is azért érdekes témák, mert mogyoróország, Anglia és Olaszország tán a zsidók legkedveltebb romkocsmázóhelye. Mivel a Kmeszetet feloszlatták és Netanjahunak áll a Likudos zászló, ő meg Orbán legjobb barátja és cionista...szerintem ha Moszkva kicsit is komolyan veszi, amit Sztálin elkezdett és a cionista orvosok perének előkészítése alatt halt meg igen fura körülmények között (hagyták neki és ugye nem is derült ki, ki, mi ölte meg)...most akár azt a befejezetlen történetet is lejátszhatják! Majomhimlő, titkos laborok, kovid-mizéria....miegyebek egyszerre nagyon sok Belzebúbot (légy) üthetnek agyhelyen...persze csakis demokratikusan!  Sokan csomagolják már a motyójukat, mert úgy gondolják, van hová menekülni. Az ismerősöm szerint nem lesz hová, genetikai minták megvannak, akár át is plasztikázhatják magukat transzhulladéknak is, nem segít. Ez az ő véleménye, én ezzel nem értek egyet és a többi gondolatát is hülyeségnek, komolytalannak tartom. Bolond! Én is csak azért hallgatom meg rendszeresen, mert a világ is bolond már eléggé és hátha nála van egy algoritmus..


Ja, végül még egy gondolat, ha a titkosszolgálatok esetleg nem figyeltek volna az ismerősöm mondataira, segítek a fordításban. Tudom, nem mennek vele semmire, max minket vegzálnak továbbra is, ahelyett, hogy a bűnözőket védenék és maguk is bűntelenekké válnának, mert már úgy is késő. Meg lesz minden és mindenki!


Kijev után Budapest az amerikaiak célpontja


Egy kínai lap szerint Kijev után Budapest az amerikaiak célpontja

Miután az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt költött az ukrán forradalomra, Magyarországnál és Csehországnál lépett fel kényszerítõ erõvel - írja a kínai Global Times amerikai szerzõje.



A kelet-közép-európai országok - Magyarország és Csehország - belügyeibe történõ beavatkozási kísérleteket ír az amerikai neokonzervatív politika számlájára a kínai Global Times (GT) címû angol nyelvû napilapban frissen megjelent írás.

Elszigetelni Oroszországot, megfékezni Kínát

Clifford A. Kiracofe, a lap amerikai szakértõ vendégszerzõje Ukrajna esetét említve megjegyzi: az Egyesült Államok nem csinált titkot abból, hogy az elmúlt két évtizedben több mint 5 milliárd dollárt költött színes forradalmakra, rezsimváltásokra.

Amerika újabban többféle módon is kényszerítõ erõvel lépett fel Magyarország és a Cseh Köztársaság ellen, "mivel a(z amerikai) politikacsinálók szemében ezek az országok túlságosan is közeli diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat építenek ki Oroszországgal és Kínával. Washington szeretné elszigetelni Oroszországot és megfékezni Kínát" - fogalmaz a GT cikkírója.

A Fidesz szembemegy a transzatlanti renddel


Magyarország most Orbán Viktor miniszterelnök és pártja, a Fidesz miatt amerikai célpont. Washington ellenzi Magyarország független külpolitikáját, kapcsolatait Oroszországgal és a Kínával. Orbán és pártja támadásnak vannak kitéve az amerikai külpolitikában a neokonzervatívok részérõl - véli a cikkíró. Washington és egyes befolyásos európai körök számára Magyarország álláspontja elfogadhatatlan, mivel szembe megy a világpolitikát és gazdaságot uraló transzatlanti nyugati renddel.

Az írás kitér arra is, hogy Washington beavatkozásainak egyik eszköze a National Endowment for Democracy (NED) nevû, kormányzati finanszírozású, a külügyminisztériummal és a Kongresszussal kapcsolatban lévõ amerikai szervezet. Emlékezetet rá, hogy Milos Zeman cseh elnököt nemrégiben a Washington Post címû lap hasábjain harsányan támadta Carl Greshman, a NED fõnöke oroszországi és kínai kapcsolatai miatt, hangsúlyosan bírálva Zemannak a barátságát kifejezõ pekingi útját, ottani megnyilatkozásait.


Érdekesen alakul ez a "kinek is tettünk esküt az új világrend érdekében" kategória és ez mennyire alkotmányos zsiványkodás? Eh, kell az a háború, mint egy falat kenyér, ami - remélem- hamarosan nyomokban sem marad! Jót tesz a koplalás a gondolkodásnak! Ja, kalács se legyen!

Egyébként a keleti fronton minden rendben. Hullanak a bakák, civilek....A BRICS + is összeáll, lesz új tartalék valuta keleti módra és jó hír, hogy Keleten pontosan tudják, hogy "kik" is azok, akik a "magyarok" nevében itt kavarják a maceszt. Az ismerősöm szerint legalábbis ez van. Aztán, hogy ki, mit kezd ezzel a tudással, más kérdés.

Na feledjétek, július 02-én szombaton 11-től meditáció, terápiás esetmegbeszélés, csoportterápia világbéke-rimánkodás nálam, Szigetszentmiklóson! Eddig remekül működött. Aki jönni akar, jelentkezzen: doki.bubo@gmail.com  címen. Ha tetőt kell csinálni, cserepezni, bádogozni, famunka...hegesztés adódik, akkor is jelezzétek, hátha meg tudjuk oldani.