Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Xiangxin

Xiangxin
Jól eleredt, ha már jól bepermeteztek! Ősz vala és sok jó hírt hírből sem hallani. Kémény telet jósolnak, röpül a gáz ára, vagyis mindennek az ára, amiért meg kell fizetni. Tudom, ömlesztve vagyok mindenféle mentálhigiénét igénybe vevő infóval és Sojgu sem ásta még ki Tuvában a szkyta csatabárdot...de hát ki tudja. Jön a népszámlálás, bárki lehet szkyta, hun, vagy kazár...esetleg goauld.

A figyelemelterelés a figyelemelterelésről működik. Orosz hadigépezet második front nyitásra kész, ha igaz. Szerbek startolhatnak, Téltábornok is készül. 10 éves átállást emlegetnek. Orosz közoktatásból kitiltják a telefonokat és ha lehet, csakis a digitális-mentes oktatásra térnek rá. Ha igaz, már a harmadikosoknak is nemzettudatot építenek, az elsősöknek is oktatják a Velikaja Russzkaja Mátuskát! Meghalni a hazáért boldogság! Van egy ilyen jelszó. Élni- bűn- de ez meg igaz. Na szóval, halad a másik program is, az anticsipizációs, digitális börtön-telenséges...de elég sután van ez bedobva, mint törölköző. Késő is már ehhez. Se tanár, se gyerek, illetve ...gyártanak.

Olvasom, hullanak az oltott usa katonák, rákosak, spermahiányosak, sterilek..., de mi ezzel a bajság? Nagyon helyes! Olvasom, az angol haditengerészet éke sem ér oda a közös hadgyakorlatra, mert nem zsírozták meg eléggé a tengelyt! Eh, ezek a tengelyhatalmak! Most aztán szárazon túlhevülés van. De nem kell elhinni. Mi van még? Valami korrupcion miatt őrözetbe vették az ÖRO elnökét, aki nem Farkas és nem Flórián..., de az egy másik hedonista kör..., lemondott az amerikai tik-tok szolgálat alelnöke...Bánfihunyadon hiába épüllt "magyar óvoda" (igen, ez a cigány palotaparadicsom a Partiumban)..., Pécs nem adja az "államnak" a vizét és vízműveit...és meghalt Tőke Péter is. Mennyi minden történik..., tán még új hajszál is felmerül a Fenyő -gyilkosság ügyében is, amihez Pintérnek köztudatosan semmi köze. Nem csodálom, ha egyre többen hangyásodnak be és lesz elegük és vonatot akarnak kisiklatni azzal, hogy elibétuszkolják magikat!  Ne tegyétek! Jönnek a hunok-szkyták és lesz náluk körömlakk és szájfény, szempillaspirál is elég, vazelinnel, vagy análkül! Sojgu most ássa ki Tuvában a csatabárdot!

Tőke Péterről akartam pár szóban megemlékezni, Gorbacsov így is kap a májfoltos kobakjára eleget, mint CIA-ügynök. Fura ez a hazaárulásos kérdés. Úgy tűnik, csak mikroban lehet elkövetni, makróban esély sincs rá. A Rubel stabilan túlteljesít, de valamiért az van a fejemben, hogy lesz még 20 Ft is, mint régen, ugyanakkor a shékel egyre jobb. Gyerekek, palesztinnak lenni nem lehet olyan rossz, ha így hasít! Vagy mégis?

Na, Tőke Péter Drábik kollégája. Ügynök volt. 2009-ben tán le is bukott (nem tán), de nekem új infó volt, hogy ő alapította a Blikk-et is! Most már értem, miért a Blikk volt nálam is elsőnek. Titkosszolgálat. Na, Péterrel párszor váltottunk szót. Ő keresett. Egyszer a FUSZ hívott előadásra, ahol Tőke ajánlotta fel, dolgozzak Drábik keze alá a parlamenti kiválasztottak kettős állampolgársága okán. Aztán 2009-ben a Leleplezőben még hozta a H1N1-es vakcinázás és csippezés, bináris fegyver elméletet, de a 2010-es MOGY előtt azzal hívott, hogy Orbán egyesek szerint Antal balkézről gyermeke, ezért mehetett a halálos ágyához, ami persze nem itt, új-júdeában volt. Később a MOGY-on tele szájjal éltette Viktort és említette, hogy valaki lecigányozza és lezsidózza. Eh! Tőke a brancs része volt. Van már új generáció. A szolgálatok gondoskodtak róla.

Apropó, most kaptam értesítést, hogy az eredetileg Ágiék ellen indított zaklatási ügyben, melyet már 2 éve "nyomoznak", nem tudják tartani a határidőt és a Főügyész fél évvel hosszabbítja a nyomozás határidejét. Zaklatás! BátorNyilas ügy a hivatalokat érintő levelezésről van szó, minden igazolt, minden bizonyított, tán még a jogtalanságuk is, ha azt vesszük a bíró minden igazoló okirat nélkül az "ismeretlen" gyereket visszaítélte a szüleinek. Szóval ebben az ügyben még mindig nyomoznak...(jó csak vicceltem, mert nincs itt mit nyomozni a többi ügyekben sem), miközben a gyilkosságos előkészület és az erőszakos alkotmány megdöngetése lezárását emlegetik. Nem tudom biztosan, mert az ügyész elérhetetlen, telefonon. Hivatalos kiértesítés jen jött iratbetekintésről, csak beszéltünk róla. A lefoglalt holmijaink közül sok minden visszajár, már a többiek bementek érte. Engem nagyon nem érdekel a cucc, hányingerem van már ettől a bandától és a környezetüktől.

Tegnap láttam, hogy neszemánt is aktivizálták és rágatják vele a gittet. Most nem emleget konspirációt az idézett cikkében, cserébe egy alkotmányt igen, amit állítólag mi írtunk. Hát persze, hogy nem..., de írhattuk volna...az ellenállási záradékkal, ami benne szerepel, ami viszont az Aranybullából lehetett megidézve. Talán sok milliárdért csak elkészül most ez a film is.

Szóval, ha már a titkosszolgálatokról volt szó, akik most igyekeznek egy Gyurcsány-polgárháborús irányt szabni a tematikának és keresik a helyét a "pi-kör" szellemi műhelynek, had ne csináljak találós kérdést abból, hogy jól látható, miképpen igyekeznek valami összeesküvés-elméletet összetákolni a nyilvánvalóból.  Mondjam, vagy mutassam?

Amikor "elrabolták" Bátort a 4 hónapos szoptatós csecsemőt édesanyja melléről, kikapcsolták István telefonját arra az időre. Velem beszélt, hogy körben állják a rendőrök, civilek...és egyszer csak adásszünet. Jó egy óra múlva kapcsolták neki vissza. Addig hívtam a kalocsai rendőrkapitányt vagy 4-szer mindig letagadtatta magát. Feljelentést írtam az ORFK-nak, AVH-nak..., de hagyjuk is.

Itt egy összefoglaló, amit ABA új polgármesterének írtam, mikor kikelt magából, milyen MAG szekták vannak az ő településén, amiről semmit nem is tud. Most leltem meg a levelet, amit akkor összerittyentettem. Szerintem érthető.



Rovás Mikulának

Örömmel olvastam veretes írását, melyben felemlítette - köztünk szólva némi okkal és joggal- Aba új polgármestereként a dusnoki "állami fegyveres gyermekrablást", Géczy Gábort és mindenféle szektákat. Érintettség okán néhány gondolattal járulok hozzá a valóság kibontásához, aztán kiderülhet milyen lélek lakozik önben.
 
Tisztelt polgármester úr,
 
hogy önnek mennyire igaza van! Szégyen az, ami ebben az "országban" zajlik és már nem most! Nagyon régen az, csak lehet önnek eddig nem tűnt fel, mert társtettes volt a "közigazgatás" nagy útvesztőjében elveszve a hazugságok hálójába belegabalyodva. Nem baj, jobb később ébredni, mint sosem.
 
Nos, Géczy Gábor egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy megválaszolja önnek a "vádakra" a válaszát, de remélem ezzel a lehetőséggel nem csak ő, hanem még nagyon sok honfitársam, magyar embertársam élni fog. Nos, ön jogász végzettségű és úgy tűnik "felültették" a hivatalos "rémhírterjesztők". Kár. Nem mondom, hogy könnyen tájékozódhatott volna, de hát ön írta, hogy csak be kell googlizni. Tegye meg és törekedjék a megértésre, értő olvasásra. Ha valóban magyar szív dobog önben, menni fog, persze, ha "fideszes", vagy egyéb pártoskodó a  szíy, az "szívás".
 
Rövid leszek.
 
Dusnokon titkosszolgálatialg felépített és kivitelezett gyermekrablást hajtott végre az az 'állami apparátus" segédletével, nagyon sok saját "törvényi tényállását" is sértve, az emberieket meg teljesen keresztül hágva. Van bőven előzménye és lesz következménye.
 
Bedobták a "köztudatba" a "szekta" kifejezést, mely pontosan arra való, hogy az átlagember agyában tematizált "elszigetelt" és mások által elítélt csoportosulásként azonosítsa az érintetteket és negatív érzelmeket keltsen minden pontosabb ismeretanyag nélkül bennük. Ilyen "szekta" a "hitgyüli", vagy a "chabad ludavics" irányzat, esetleg a szcientológia...melynek a "teológiai" és "nemzetállami" megítélése igen csak számos kérdést vethetnek fel. Persze, ha nem tud róluk, nem zavarhatja meg a fejében lévő stabil és azért igencsak komoly aggodalomra okot adó világképet. De ezt most hagyjuk. Maradjunk az ön által tálalt "valóságnál", melyek írásában alkalmasak lehetnek az abaiakban (és nem csak bennük) indokolatlan félelmek, riadalom, sőt erőszak kiváltására is. Ön jogi  guru, tisztában kell lennie vele mit cselek-szik. Ne üljön fel alaptalan híreszteléseknek, hazug propagandának!
 
Állítja, hogy itt "állami struktúrák" elleni agitációról van szó. Nos, nem. Nos, ezt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom. Nem felelek Géczy Gábor által vallottakért, tanítottakért, de azt tudom, hogy komoly kérdések merülnek fel a "törvényhozói és végrehajtói "struktúra, de még az "államforma", vagyis az alkotmányosság kérdéskörét illetően egyre több gondolkodó emberben és jó okkal. Erre nem akarok részletesen kitérni, csak mint átlagember jelzem, hogy egyesek már évek óta cionista bábkormánynak, Magyarországot pedig új-izraelnek, Budapestet, judapestnek titulálják. Lehet komolyan vették Simon Peres 2007-es kijelentéseit, mert látja, hogy az idegeneknek egyre jobban megy, a magyarnak meg a hivatalos "kormányzati" drill ellenére förtelmes dolog ez manapság fehér bőrű keresztény heteroszexuális magyar emberek számára. Nem kevésbé az, mint látni, hogy hatalmas pénzeket tűnnek el, csalódnak el, lopódnak el és cserélnek gazdát legmagasabb "kormányzati" és pártpolitikai szinten és felmerül már nem csak a gyanúja a központosított rablásnak, de a központosított rabszolfatartásnak is. Az, hogy az alkotmány legitim, vagy nem, hogy a kormány legitim, vagy nem ehhez már majdnem indifferens kérdések. magyar ember ha nem is érzi, de érti már, hogy ha élni akar még éhbéren, vagy jó fizetéssel csencselve a "kormánnyal", akkor kussol, lapít, vagy kicsavarják a nyakát az élet minden területén. Az "közbizalom" megingott a "közhatalmat" gyakorló "elitben". Ez ilyen egyszerű és nem kell ehhez "szélsőségesnek" lenni, elég, ha csak sima "vállalkozó" a magyar ember. 
 
Lajos, hogy nem tudja, nem észlelte, hogy az abai gimnáziumot Atilla névvel "anyakönyvezték" bocsánatos "bűn". majd kialudja, de lehet borogatással is elmúlik. Nyilván nem mindegy, mert ha kimegy a rendőrség és nekik Attilát kell rabosítani és nem Atillát, akkor egy betűn is sok múlhat. Kérem figyeljen a részletekre, mert komolytalannak veszik, vagy ami még annál is rosszabb, nagyon is komolyan.
 
Kérem ne vegye fél vállról a MAG -ot. Ön nyilván nem tájékozódott a magyarság kérdéskörében, kultúrájában és annak mélységeiről esetleg az ATV  veretes adásaiból, Spiró György , Eszterházy Péter és esetleg Kertész Imre írásaiból, pedig már van hivatalos Magyarságkutató Intézet is, keleti nyitással, turáni, hun-szkyta valóságfeltárással is. Tanuljon, ha van ideje, ha már vezetőnek tette meg a közössége egy a figyelem középpontjában lévő településen.
 
Kérem, ne keltsen pánikot! Teremtsen tudatában békét és keresse az igazságot. Jó úton jár. A dusnoki vonalon elindulva egy "tiszta lappal induló" Bátornyilas névvel bíró magyar gyermek sorsa felhívja a figyelmét az emberségre. Ne a polgárok mestere legyen, hanem az embereké és abban legyen mester, ami az emberi minőség kvintesszenciája! Menni fog! Ne féljen! Éljen!
 
Az iskolával kapcsolatos, oktatással, neveléssel, őstörténettel, magyar néplélekkel összefüggő kérdéskört szerintem mások fogják önnek segítő szándékkal kibontani. Ne nézze ostobáknak azokat, akik lehet jóval többet tudnak önnél akár még az ön szakterületén is, de nem fűti őket politikai ambíció. Ne becsülje alá a szeretet erejét!
 
Ami az Alkotmányvédelmi Hivatalt és a "paramilitáns szektával" kapcsolatos félelmeket, illeti, teljesen alaptalan hiedelmeket táplál, de ez egy jóval összetettebb kérdéskör. Nem untatnám vele, úgy sem értené. Most még. Persze pár hét múlva lehet ez lesz a "vezető hírek" a kóser-médiában, amit nemzetinek is neveznek, csak a nemzetit nem nevesítik, melyik is pontosan. Tehát ne vágjuk az események elébe, úgy is bekövetkeznek. Kérem, akkor se legyen hamari. Ne becsülje túl a "titkosszolgálatok" tevékenységét. Addig nyújtózkodnak, amíg a pórázuk ér és arra tekergetik velük és általuk a köznép félretájékoztatott és elbágyított fejecskéjét, amerre az aktuális érdekük megkívánja. Komoly magyar emberek már régen Istenben látják a megoldást, nem pedig az istent játszó titkosszolgálati manipulációkban, de csak "guglizzon" szorgalmasan és alázattal. Az abaiak és nem csak ők, megérdemlik, hogy megtudják mi zajlik és miért a szűkebb hazájukban. Lehet egy-szer még büszkék is lehetnek arra.
 
Köszönöm, hogy mindezt röviden leírhattam "őexelenciájának" és bízom megértésében, türelmében és bölcs megértésében, no meg Géczy Gábor mielőbbi felépülésében és személyes kapcsolatuk, megismerkedésük következében kibontakozó tudati emelkedésben.
 
 
Üdvözlettel,
 
Posta Imre
 
 
bubó Doki doki.bubo@gmail.com
címzett: onkormanyzat@aba.hu
dátum: 2020. febr. 2. 19:40
tárgy: Rovás Mikulának
küldő: gmail.com


Szegénységi bizonyítvány? De kié? Szerintem egy afrikai banánköztársaságban megirigyelnék rég az itteni viszonyokat.  Most volt hír róla, Moszkvában, vagy hol elszabadult egy fotózásra használt majom. Cézár a neve. Érdekes, hogy ki fotózkodott kivel, mert majomnak itt már elmehetne a sok banán. Hazug egy társaság ez itt, a fejétől a farkáig és vissza...- az ismerősöm szerint.

A titkosszolgálatok kavarását már ecseteltük itt eleget. Tele velük a média, a bíróság, ügyészség, rendőrsé, gazdasági "élet" s a "politikum" másról sem szól, csak arról, miképpen nyírják ki az értelmes magyart. Vagy nem? Majd most lesz a nagy "felfedezés", hogy hát tényleg?

Nekem kicsit fura, hogy akkor most van iratismertetés, vagy akkor most mi van? Kicsit zavar már ez a házi őrizetesdi is. Ellehetetlenítettek már eleget, talán Kadirovnak kell elmagyarázni, hogy mi a pálya? Úgy tűnik! Az orosz médiában amúgy is úgy ábrázolják  Mogyorólandot, mint a legutolsó csatlósukat. Szijjártót ismételgettetik, hogy "nem tehetünk mást", "kell az orosz gáz"...nos, tényleg nem tehettek mást! Fel kellene fogni a többinek is!

Hírek Galéria

Image #185
Image #186

59 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Posta Imre
    Pártalapítás helyett új módszerrel épít bázist a magyar politika


    2022.08.29.

    Csurka Istvánék Magyar Út Körökkel, Orbán Viktorék polgári körökkel, a Jobbik nemzeti egyletekkel próbált országos, aktív bázist létrehozni, azóta pedig megszülettek a Kossuth Körök és a Klímakörök is. Így építkezik a magyar politika.

    Miután Ujhelyi István bejelentette, hogy elindul az MSZP társelnöki pozíciójáért – azóta visszalépett –, lapunknak adott interjújában kifejtette, hogy elindítaná az esélykörök országos mozgalmát, amelyről így fogalmazott:

    Nem hinném, hogy az emberek ma pártalapszervezetekben gondolkodnak, még ha aktív támogatói is a baloldalnak. Ezért szeretném az esélykörök országos mozgalmát elindítani, amely akár a legkisebb településeken is egy-két emberrel létrejöhet. A helyi közösség problémáival foglalkozna, az ottani kéréseket, javaslatokat juttatná el az országos hálózatba, amely meghallgatná azt is, ha programjavaslataik, kérdéseik és kéréseik vannak. Sokszor fordítva ültünk a lovon: elvittük a politikai üzeneteket és javaslatokat, de visszafelé már ritkábban fogadtuk be. Ezen is változtatni akarok. Egy nagy országos mozgalommá – sok-sok létrejövő kis civil esélykörrel – bővíteném a pártot, amit a javaslatom szerint Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközösségének szeretnék hívni, de nincs semmi kőbe vésve.

    Az LMP a fakitermelést megkönnyítő rendeletre adott válaszként indított megyei alapon erdővédő köröket. A körök riadóláncként működnek, ahova az indokolatlan fakivágásokat be lehet jelenteni, az eseteket szakértők segítségével vizsgálják majd. Ungár Péter, a párt társelnöke augusztus 20-án arról számolt be, hogy egy hét alatt több mint ötezer ember csatlakozott az országos erdővédő hálózathoz.
    Orbán Viktorék polgári körei

    Orbán Viktor a 2002-es, elveszített választás után tartott beszédében, amelyben többek között kijelentette, hogy „a haza nem lehet ellenzékben”, polgári körök megalakítását kérte.

    Arra kérem önöket, hogy a következő három hónapban hozzanak létre kis, néhány emberből álló csoportokat, baráti csapatokat, polgári köröket. Nem jogi formákra, hanem együttlétre, összefogásra, készenlétre van szükség. Most arra van szükség, hogy százszámra alakuljanak polgári körök és társaságok. Az erőnk, amely a sokaságban van, akkor valódi erő, ha képesek vagyunk magunkat megszervezni. Erőnk csak akkor valódi erő, ha képesek vagyunk megteremteni és megszervezni a polgári Magyarország nyilvánosságát. Ezért arra kérem önöket, hogy a reményeim szerint százszámra létrejövő polgári körök jelentkezzenek a Demokrácia Központ ismert telefonszámain. Tudnunk kell egymásról, hogy ha a sorsunk úgy hozza, hogy mozdulnunk kell, akkor egyszerre mozdulhassunk.

    2002-ben több mint tizenegyezer polgári kört regisztráltak, a jelszó „Készenlét és mozdulás, ha eljön az idő” volt. Schmitt Pál akkor úgy jellemezte a szerveződést, hogy „a polgári körök selyemháló a nemzet testén”. A polgári körök csúcsa a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör volt, ebben vett részt Orbán Viktor, és tagja volt a Jobbik későbbi elnöke, miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor is.

    A polgári körök hitvallása című dokumentumban mások mellett célként jelölték meg a nemzeti érdekek védelmét a politikai intézményrendszerrel párhuzamos szerveződési formában.

    Hende Csaba, a polgári körök volt koordinátora 2014-ben világossá tette, hogy a polgári körök mozgalma nem veszett el, csak átalakult, olyan új egyesületek jöttek létre, amelyek aktívan részt vesznek a települések helyi közéletében. „Megmaradt a szellem, tudunk együtt mozdulni, ha kell” – húzta alá a politikus, hozzátéve, hogy mindaz, amit együtt átéltek, megtettek a nemzetért, örökre összekapcsolja őket.
    Váraljai Találkozások címmel megkezdődött a polgári körösök negyedik országos találkozója a bonyhádi Kármentő Polgári Kör szervezésében a Tolna megyei Váralján, a Parkerdőben 2005. szeptember 10-én
    Váraljai Találkozások címmel megkezdődött a polgári körösök negyedik országos találkozója a bonyhádi Kármentő Polgári Kör szervezésében a Tolna megyei Váralján, a Parkerdőben 2005. szeptember 10-én
    Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI

    Kövér László úgy látja, hogy a polgári körök mozgalma európai szinten is egyedülálló politikai innováció volt, és ez adta az erőt, hogy szembe lehessen szállni „a nyugati világ politikai életét kivásárolni akaró gazdasági érdekcsoportok” nyomásgyakorlásával.

    A házelnök ugyanazon a 2014-es rendezvényen, ahol Hende Csaba felszólalt, elmondta: „A polgári körök eszmeisége vitte ki az embereket az utcára, a Békemenetekre is, amikor ezek a háttérhatalmak, semmibe véve a választók akaratát, idő előtt meg akarták buktatni a választott kormányt.”

    A polgári körök története mindannyiunk története, életünk egy fontos, sorsfordító állomása lett

    – hangsúlyozta Kövér László a Polgárok Házában, kiemelve: a mozgalom legfontosabb üzenete az volt és az marad, hogy a politikában is „meg kell maradnia a léleknek: ebben az értelemben mindannyian, akik a nemzet és a szabadság ügyéért dolgozunk, polgári körösök vagyunk”.
    Márki-Zay Péterék Kossuth Körei

    A Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Körökre keresztelte a saját hálózatát. Az MMM-től megtudtuk, hogy Magyarországon 103 településen működnek csoportjaik, legnagyobb létszámmal a fővárosban vannak jelen, de vannak Kossuth Körök az ország nyugati, keleti, északi és déli felén egyaránt. Külföldön három nagyvárosban van Kossuth Kör: Londonban, Berlinben és Münchenben.

    Az MMM lapunknak adott válaszaiból kiderül, hogy az április 3-i választás óta több mint háromezer új tag regisztrált a Kossuth Körökbe, így a taglétszám meghaladja a tízezer főt.

    Természetesen a választások utáni apátia a régi tagjaink között is megjelent, de ennek ellenére is öt-nyolcszáz aktivistával tudunk heti szinten önkéntes tevékenységet végezni, ami országos szinten is kiemelkedő teljesítmény.

    Az aktivisták kampányokban betöltött szerepével és súlyával a választások előtt részletesen is foglalkoztunk ebben a cikkben.

    Pár száz emberen múlhat a választások végeredménye

    Kik ők, pontosan hányan vannak, és miért olyan fontosak?

    A Kiss Balázs, a Mindenki Magyarországa Mozgalom közösségépítésért felelős alelnöke által jegyzett válaszokban kifejtették: az a céljuk, hogy „a becsületes magyarok összefogásával elérjük, hogy közös hazánk újra demokratikus, európai jogállam legyen”. Politikai otthont nyújtanak azoknak a „változást akaró demokratáknak” is, akiket a pártok nem tudnak megszólítani.

    Meggyőződésünk, hogy a céljainkat csak hiteles szereplőkkel tudjuk elérni, ezért a hiteles alternatíva felépítését tűztük a zászlónkra. Ennek érdekében, a Szeretemország program keretében az alábbi tevékenységeket végezzük: tüntetéseket szervezünk, és felhívjuk a figyelmet az Orbán-rendszer hazugságaira, kiállunk a rendszer áldozatai mellett, amivel példát szeretnénk mutatni, hogy milyen fontos a szolidaritás egymás iránt.

    Ezek mellett a fiatalok közéleti felkészítésére szabadegyetemet és oktatásokat szerveznek, segítik a hiteles jelöltek felkutatását, és támogatják indulásukat az önkormányzati választásokon. Szerepet vállalnak a Nyomtass Te is! országos terjesztésében, és saját helyi kiadványokkal is informálják a lakosságot.

    Vannak szemétszedési, ruhagyűjtési, valamint játszótér-felújítási kezdeményezéseik, ételosztást is szerveznek. Van Mama tábora is, ahol a nagymamáknak és unokáknak szerveznek közösségi programokat.

    Jelenleg két, prioritást élvező folyamaton dolgoznak. Az egyik, hogy szakértők bevonásával „valódi rezsicsökkentő javaslatcsomagot” állítanak össze, ezen az utolsó simításokat végzik. A másik, hogy Mindenki Szabadegyeteme néven közéleti oktatássorozatot indítanak, az első alkalom szeptember elején lesz Pilismaróton.
    A Momentum Klímakörei

    A Momentum még 2020-ban jelentette be Klímakörök indítását. A párttól megtudtuk, hogy 2020 kora tavaszán mintegy tíz településen vagy régióban indultak Klímakörök (Debrecen, Szombathely, több budapesti kerület, Pest megye esetében megyei Klímakör), viszont a járványhelyzet miatti lezárások idején a személyes összejövetelek helyett a szakpolitikai fejlődésre helyezték a hangsúlyt, létrejött egy mindmáig működő, ezerfős szakpolitikai fórum.

    A Momentum helyi szervezetei azóta is számos településen indítottak a Klímakörökhöz kapcsolódó kezdeményezést, valamint a párt ifjúsági szervezetének, a TizenX-nek is saját klímaköre van.

    A Klímakör központi csapatának elsődleges célja a Momentum zöld szakpolitikájának erősítése, a helyi szervezetek segítségével pedig környezetvédelmi és klímavédelmi figyelemfelkeltő akciókat szerveznek. A Klímakörök szervezésében már két erdőültetési akció is lezajlott, szerveztek országos szemétszedő akciót, de képviselik a Momentumot szakmai fórumokon, tanulmánykötetek készítésekor is

    – részletezték kérdésünkre a párt részéről.

    A Klímakörök aktívak voltak a közelmúlt ügyeiben is. A teljesség igénye nélkül: a Sajó szennyezésével kapcsolatban helyi politikusokkal, aktivistákkal és Donáth Annával bejárták a helyszínt, és igyekeztek tájékoztatni a folyó mentén élő lakosokat. Az aszály miatt Újbudán kétszer is részt vettek, valamint segítettek a közösségi locsolás szervezésében. A Klímakörök részt vettek az erdőrendelet elleni tüntetéseken, kiegészülve a Momentum és a TizenX politikusaival, aktivistáival.

    A párt viszont leszögezte, hogy nem kizárólag Momentum-tagok vannak a Klímakörökben.

    A Klímakörök alapvetően önállóan működő közösség, saját ötletekkel, közösségépítő programokkal, beszélgetésekkel – ahhoz, hogy valaki a tagja legyen vagy az eseményeire becsatlakozzon, egyáltalán nem feltétel a Momentum-tagság, sőt több olyan tagja is van a csoportnak, akik a napi politikától inkább távol tartják magukat, de a környezetünk kérdése fontos számukra, és a Klímakörök közösségében találták meg azt a csapatot, ahol azt érzik, tudnak ezért valamit tenni.

    A magyar közéletben nemcsak különböző körök, hanem új pártok is rendszeresen feltűnnek, a 2010 utáni pártalapításokkal itt foglalkoztunk részletesen.
    https://index.hu/belfold/2022/08/29/k...-politika/
    - 2022. 09. 01. 12:26
    • H
      Érdekes, hogy ökör-kört senki nem alapított eddig. Pedig a Kőkorszaki szaki-ban már volt ilyen, és milyen jól is működött??:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      - 2022. 09. 01. 12:57
  • H
    Ha jönne egy új, becsületes, patrióta és szociálisan érzékeny kormány (mindjárt kifejtem a jelzőket), akkor legelső intézkedéseként azt kellene tennie, hogy az összes titkosszolgálatot egy-az-egyben feloszlatja, bezárja, az épületeiket lelakatolja.
    Aztán vár fél-, egy évet és elkezdi újraszervezni, de úgy, hogy senki a régi "kurvák" közül nem lehet tagja az új "kuplerájnak".
    A kezdeti jelzőkhöz:
    - "új" - olyan kormány, ahol egyetlen politikus sem lehet olyan, aki eddig bármilyen pártban vezető szerepet vitt.
    - "becsületes" - minden 'új' politikus kap egy kis készletet: egy derringer (kétlövetű) pisztoly és két deci konyak lesz a kis dobozban. Akit rajtakapnak, hogy elvett 5 forintot is a közpénzből, az bezárkóztatik az irodájában és előveszi a kis dobozt, aztán "Redl ezredes..."
    - "patrióta" - egyedül és csakis a magyar érdekre van tekintettel, minden mást leszar, leköp, fütyül rá, mehet mindenki a kurvaanyjába, aki/ami nem magyar!
    - "szociálisan érzékeny" - kurvára megadóztatja a milliárdosokat és szétosztja a nép között a vagyonuk 90%-át (még így is rohadt sok pénz fog maradni ezeknek a tolvajgazdag szarháziknak), irgalmatlan durva progresszív adóztatást vezet be és rengeteg állami vállalatot gründol. A Munka Törvénykönyvében csakis a dolgozók védelmét tartja szem előtt. A bankvilágot államosítja!!!
    Na, most ért a bilibe a kezem, felébredtem és nagyon elkeseredtem.
    Mert: ".... meg vagyunk már mi....aszva mindörökre...."
    - 2022. 09. 01. 12:35
    • Posta Imre
      Hess, Sztálin is megpróbálta- ha igaz- a szabadkőművesek eltakarítását, merthogy a "tik-tok" szolgálatok és ezek a társaságok, jezsuiták...egy gubanc. Épp a cionista orvosok pere előkészítésekor adta be a kulcsot. Milyen érdekes! Ezek jelentik mára, meg tegnapra is az "államiságot", ezek építettek ki párhuzamos hazugságot a "plebsnek", amit "államnak" neveznek és ezeknek csináltak "kalaptörvényt" - ahogy az ismerősöm állítja...de mindez kamu. Nem ma kezdték. Ha jönne egy becsületes...stb...ahogy írod, akkora pucolásba kellene kezdenie, mint annak idején Lenin-Trockij elvttársak, vagy Mao...szóval inkább ne jöjjön, vagy de...vagy teljesen mindegy...jöhet Apophis (a pap nem hisz).
      - 2022. 09. 01. 12:49
      • H
        Mondom, kedves Imre, már kihúztam a kezem a biliből, meg is mostam, és el is keseredtem a valóságon. Lehet, hogy Sztálinnak mégiscsak igaza volt a tisztogatásoknál??? Borzadva gondolok arra, hogy ezt nem lehet kizárni...<br />Ehhez képest a feloszlatás még igen emberséges megoldás lenne.
        - 2022. 09. 01. 12:56
        • Posta Imre
          Hess, mostanában elég sok titkosszolgálati filmet csinálnak, borigatva a biliket. Látnod kell, nagyon sok "önálló" olyan "sérült", de pénzügyileg "független" és magasan beképzelt alak van szabadjára eresztve, akiket már nem tudsz szép szavakkal ámítani, mert pontosan tudják, kik a gazdáik és mire képesek. Ott nincs ám demokrácia, meg ilyesmi. Ez csak ennek a hülye népnek van előadva: az ismerősöm szerint. Ezeket szélnek ereszteni? Melyiknek? Mindenről (is) tudnak...szerinted csak úgy hagynák, néznék...és nekik tényleg vannak eszközeik, kapcsolataik...Sztálin nem volt paranoiás. Elég jól ismerte mi a dörgés az ő köreikben. Végül mégis egyedül maradt...mert ez is törvényszerű. Ez persze nem mentség semmire, de ha szétnézel a parazita-özönben...már Ákos is énekli az Utolsó békeév lemezén (2021)

          TÖBB NEM IS KELL

          Azt hitted, hogy semmiség De mostanra már túl nagy a tét Minden emberi ellen
          Tör ez a szellem Eddig elég volt, ha csendben maradsz A sorsodról meg dönthet a kaszt
          De kiderült, hogy micsoda vétek A puszta léted És lecserélnének Több nem is kell
          Csak ne felejts élni Több nem is kell Csak tudj még remélni Őrizd, ami csak a tiéd Soha ne engedj, ha túl nagy a tét Több nem is kell De ha te nem véded meg, senki se védi Több nem is kell Örök szükségállapot
          Tudod, a klíma meg vírusok És egyformán csahol a falka Ha a gazda hajtja Vonaglanak betűszavak
          Szeretnék a lányod, fiad
          Ami eléjük állna Nincs határ ma De gyilkos a lárma Több nem is kell Csak ne felejts élni Több nem is kell Csak tudj még remélni Őrizd, ami csak a tiéd
          Soha ne engedj, ha túl nagy a tét
          Több nem is kell De ha te nem véded meg, senki se védi Több nem is kell
          - 2022. 09. 01. 13:27
          • H
            Kedves Imre én csak szervezeti feloszlatásra gondoltam és nem egyéni "szervezeti" feloszlatásra. :))))))))))))))))))))<br />Egyszer már leírtam, hogy <span style="text-decoration: underline;"><strong>köztörvényes</strong></span> ügyeknél a rendőrségi felderítés - értsd: besúgóhálózat - az egyedül indokolt tevékenység, az összes többi fingfos ("titkos")-szolgálatra nekünk semmi szükségünk.
            - 2022. 09. 01. 15:08
            • Posta Imre
              Jelen állás szerint a szervezett bűnözést a szolgálati hálózat biztosítja...nem lehet elválasztani a kettőt. Csinálnak "munkát" maguknak...és csak elenyésző az egyéb "bűnözés". Ilyen a "terrorizmus" is, amelyet ők indukálnak és bujtanak fel, majd vezetnek és közben likvidálják azt, akikre a megbízóiktól narancsot kapnak. Itt nem vamzerkedésről van szó, hanem nagyipari bűnszervezetről, melynek alternatív elnevezése: állam....az ismerősöm szerint.
              - 2022. 09. 01. 15:15
              • H
                Nem tudnék vitába szállni Veled. A legnagyobb maffiózó valóban mindenütt az: Állam.
                - 2022. 09. 01. 16:06
  • Posta Imre
    Ez már hanydik kiesés? Nincs rajtuk ernyő? De jó, hogy a fődszinten lakok. Vagy nem?

    Kiesett a kórház ablakából és meghalt a Lukoil vezetője

    2022. 09. 01.

    Szörnyethalt csütörtökön a második legnagyobb oroszországi olajvállalat a Lukoil vezetője – adta hírül a Reuters az orosz sajtóra hivatkozva. A 67 éves Ravil Maganov egy moszkvai kórház ablakából zuhant ki.

    Maganov 1993 óta dolgozott a Lukoilnál, és 2020-ban lett az olajcég igazgatótanácsának vezetője. Testvére, Nail Maganov a szintén orosz Tatneft olajvállalat vezérigazgatója.

    https://24.hu/kulfold/2022/09/01/luko...z-ablakon/
    - 2022. 09. 01. 13:34
    • S
      A sportból kölcsönvett kifejezéssel: egyenes kiesési szakaszba lépett a küzdelem.
      - 2022. 09. 01. 13:53
      • Posta Imre
        Az itteniek is potyogni fognak, ha már az ottaniak kiestek.
        - 2022. 09. 01. 13:55
        • H
          Én nem csodálkozom. Ősz van, az elmúlás, elhullás (helyesbítek: ki-, és lehullás) évszaka. Mondhatnánk, hogy ősszel nemcsak a legyek (legyek vagy ne legyek? v.ö.: Hamlet monológja...), és az elsárgult falevelek (v.ö. Máté Péter slágere: "Hull az elsárgult falevél...") hullanak, de a nem comme il' faut orosz nacsalnyikok is...
          - 2022. 09. 01. 15:03
          • S
            Ez a Maté argentin magyar lehet mint a Fleto pápá. Ezek az argentinók is hogy eemagyarosodtak, az annyályukba az stehenfohászát nekije... Egyébként a Maté Theia Péter az elsárgult fogairól nem lett híres, de a koka cserje miatt é abagy az magyar fordításban Petroses Maté: Hulla elsárgult fogam, spárga csillag a jogam... Lyrics hun nem hun.hu
            - 2022. 09. 01. 15:29
            • H
              Köszi, ez jó vót, jót röhörögtem!!
              - 2022. 09. 01. 16:07
              • S
                Szívesen, nekem az a hadházi = lófax, az akárhányszor olvasom, az zseniális, ez az etimológia ez mindig megröhögtet.
                - 2022. 09. 01. 16:16
        • S
          Igen, vannak nemzeti bajnokságok ahol megy az egyenes kiesés, meg vannak nemzetköziek, ugye addig azért tűrhető, amíg a nézők is be nem állnak az egyens kiesési rendszerbe, mert akkor rendszerváltás lesz, és tömeges kiesési rendszer indul. Elég sok játékvezetővel.
          - 2022. 09. 01. 15:23
  • S
    Jön a rammstein jövőre Judapestre! Ez itt a lényeg
    - 2022. 09. 01. 17:55
  • J
    Július 11-én lesz a konzertjük. Bejárják, mint a kísértet, Európát:
    https://www.rammstein.de/en/news/euro...tour-2023/
    - 2022. 09. 01. 20:44
  • A
    .A szekta kifejezést is elég rendesen eltorzították. Szekta valódi jelentése: szik út, tehát ugyan az a jelentése, mint a szkítának, vagy a aszkétának. Így már talán érthető, miért lett a szekta szitokszó, pont a jelentése miatt.
    A nézés, és a figyelem megtapasztalása. Vegyen valaki egy tárgyat a kezébe, és mozgassa. azt kell mondani, hogy nézd a tárgyat. Ez egy folyamat. majd egy pontot mutassatok, és mondjátok, hogy a pontra nézz. Ez a pontra nézés Ha ez megy, akkor hunyd le a szemed, és mond, hogy figyelj a légzésedre, ahogy beszívod az orrodon a levegőt, végigmegy a gégecsövön, a tüdőbe, majd kiáramlik az orrodon. Ez egy folyamat figyelése. Ez után mond, hogy figyeld az orrod hegyét. ez egy pontra való figyelés. Tehát ha magadra figyelsz, akkor a belső kapudon, a belső gátadon egy pontra kell figyelned a magodra lehunyt szemmel, és ha ez folyamatosan megy, akkor menni fog nyitott szemmel is. A folyamatra figyelésnek is meg lesz a szerepe. Szóval először fontos, hogy csukott szemmel figyelj, még akkor is ha nem érzékelsz semmit a magban. Azért sem fogsz először látni semmit, mert nem érted meg a magot meg olyan könnyen, sőt nem is a megértés a fontos, hanem az érzések, meg az amit a mag kérni fog egyszer tőled, és vár addig, amíg megteszed, és csak utána fog kérni újabbat. A kérés sokféleképpen fog történni, pl. sugallat, beszéd, valamilyen helyzetbe kerülés, stb. ezzel a gyakorlattal megismerheted mi a figyelem. A figyelem a hét érzelem egyike, és fontos, hogy a magra, magadra tudj figyelni. Vannak olyanok, akik csak akkor tudnak magukra figyelni, ha szabadok, tehát nincs barátjuk, szexpartnerük, élettársuk, férjük, feleségük, olyan felnőtt fiúk, jányuk, akiket nem engedtek még el.
    - 2022. 09. 01. 22:00
  • A
    Oriasi pofaraeses a Zaporozhye atomeromunel , Rambo stilusban .
    Amerikai es Angol tervek alapjan az Ukran specialis egysegek megtamadtak az eromuvet azzal a cellal ,
    hogy lerohanjak az Orosz orseget es mire a kulfoldi atomeromu specialistai megerkeznek , mar majd ok fogadjak az erkezo kulfoldieket . Hat mint latjatok mi itt vagyunk az Oroszok meg bombaznak minket .
    Ezert az Ukran hadsereg feltartoztatta a kozeledo kulfoldi csoportot harom oran at , arra varva , hogy hireket kapjanak, hogy mikent halad a terv. Az Oroszok resen voltak , mindenkit ledaraltak , csak harom foglyot ejtettek , ketto sulyosan megsebesult , de a harmadik mar dalol.
    Az Oroszok azt gyanitjak , hogy Rafael Grossi a kulfoldi csoport vezetoje is bevolt avatva a buliba . A pofajarol latszik , hogy nagyon sunyi alak lehet . ( En szemely szerint a sunyi fajtat utalom ) Lehet , hogy anti sunyi vagyok ? A nagy nyugati strategak egnek mint a Reistag .
    De hat a valo vilagban nem minden megy olyan siman mint a Hollywoodi filmekben .
    - 2022. 09. 02. 05:56
    • Posta Imre
      Betyár, te műveltebb főnek tűnsz attól, hogy benyalj ilyen egyértelmű produkciókat. Közös kompozíció...persze a halott katonák lehetnek igaziak, de hát azért vannak. Nincs itt rég se Nyugat, se Kelet. Nem röhögök jókat azon, micsoda "Nyugatellenesség" van Keleten és az összes "propa-Gandistának" a vagyonkája, dácsája, ladikja, számlája, kölke...kinn punnyadozik a rohadt Nyugaton, míg Kelet tényleg le van rohadva, de olyan szinten, hogy nyugodtan ki lehet tenni rá a KONYEC táblát. Porhintés ez itt elvtársak...és szó sincs Kelet-Nyugatról. Faji háborúról van szó és egyértelmű, hogy a lélekkel rendelkezőknek vége. Ez jó hír. <br /><br />Ma mondja kisfiam (17), hogy az egyik osztálytársnője mondja, a szülei "megtiltották" neki, hogy erre a világra gyermeket szüljön. Nem radikálisak, nem nemzetiek, sőt...de akinek egy csöpp esze van, ide már nem hoz le életet, sőt a magáét is eltakarítja innen.   Asszony mondja, hogy ha annak idején jobban odafigyelünk a szcientológus volt osztálytársamra és nem vesszük félvállról, tán most nem kellene a gyermekeink miatt is "aggódni", mert nem lennének. Szóval...hajrá! A maciéknál bevezették a himnusz rendszeres hallgatását a dedósoknak az iskolában, de lesz itt ima-rimaszombat.  A beloruszoknál a hadipópák békalencsés hadikaftán kamuflázsban téríthetnek és kenhetnek utolsót a halottaknak. Bexarás! Tényleg nincs kedvem nevetni rajt. El kék húzni innen a csikót a Dagobah rendszerbe, hátha Yoda is reinkarnálódott már valami giliszta testbe és megtaníthat horgászni!
      - 2022. 09. 02. 10:11
      • A
        Igazad van a horgaszas az nagyon hasznos tevekenyseg , es ez az egy dolog amit turelmesen kepesek vagyunk megtenni . A horgaszast a szegeny halon kivul mindenki elvezi , minket turelemre tanit ,es orulhetunk a fogasnak , es a finom falatoknak , kulonosen ha betyarosan van elkeszitve . Horgaszni meg akkor is jo ha nem mindig a legnagyobb halat fogjuk ki. mert ez okot ad abban remenykedni , hogy bezzeg majd legkozeleb ki tudja hatha nagyobb lesz.<br />De azert az nem igaz , hogy ne legyenek gyerekek , a gyerekek uj lelkekkel erkeznek es uj kepzeloerovel ok fogjak folytatni azert mert ez a vilag sora . Ez meg a nehez idokben kulonosen fontos , mert nehez idoben kizokkenunk a megszokott rutinbol es uj megoldasokra lesz szukseg amire csakis a fiatalok onbizalmabol johet letre. Ha a mi eletunket mar elrontottuk attol meg kutya kotelessegunk nekik megadni a legjobb eselyt. <br />Ami Ukrajnat illeti Szeptember 8.an lesz a NATO bandavezerek talakozoja ahol is megbeszelik tobbek kozott azt is , hogy hogyan fogjak tovabra is segiteni az Oroszellenes haborus kalandot. Az Ukranok ezert idozitettek be a nevetsegesre sikerult ellentamadast , hogy felmutassanak mar valami eredmenyt. Hat eredmeny az nem jott ossze , csak szamolatlan menyisegu fiatal embert legyilkoltak , es talan igy tovabb kovetelozhetnek penzert az allamhaztartasra , es fegyverekre . Az atomreaktor elleni szabotazs akciojukat csunyan levertek az Oroszok . Latod hat ezert nem bombazzak az Oroszok sem Kijevet sem mas varoskozpontokat , mert olykor jol jonnek a besugok , a kemek , vagy csak alkalmi informatorok akik leadjak a drotot az Oroszoknak a kello idopontban.<br />Jo sakkozok az Oroszok , de aljassagban nagyon le vannak maradva a nyugati nagymesterektol .<br />Az Orosz olajipar fejeseit meg kidobaljak a hatodik emeletrol , csak azert , hogy terheket gorditsenek igy a zokkenomentes termelesre . Szerintem meg potyognak egy darabig.<br />Hat latod Bubo Doki kutya elet ez , de meg is, aki ezt letre hozta nalunk joval okosabb lehet , szandekai vannak es celjai . Mi nem ismerhetjuk ezeket a celokat , de mivel egy csapatban jatszunk biznunk kell benne, meg akkor is ha belehalunk .
        - 2022. 09. 02. 12:12
        • S
          Rafael Grossi egy újabb "argentin" zsidó.
          - 2022. 09. 02. 12:36
        • Posta Imre
          Betyár-betyár...nekem a családnevem anyai ágon ez. Betyár Terézia volt Kengyel Katalin nevű édesanyám édesanyja. Szerintem ne becsüld le az "orosz" aljasságát, nem kell itt romantikázni, nem érzelmi kérdés ez. Megértem a lelkesedést "hivatalból" és csak remélni merem, magad sem hiszed el, hogy ez így van. Putyin, vagy nem Putyin, teljesen mindegy...illetve mindkettő. Őszintén, mit vársz még ezektől? Gondolod, hogy neked akar bárki is jót? Volt erre példa? Eleget olvasok oroszul és mondhatom, a nagy "nemzeti" felemelkedés ott is csak kirakat. Közben mindent megtesznek, hogy amit csak lehet, átadjanak Kínának, területet, embereket..., pont, mint régen, vagy bármikor. De, majd csak meglátod, ha ideértek, hogy milyen cukik tudnak lenni. Azért addig tanulj meg rendesen jiddisül, nehogy ne értsetek szót! <img src="https://postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/csiiiz.gif" alt="Mosoly" /> Jó, csak  vicceltem, persze, hogy sokkal olyanabbak, mint másmilyenek és ugyan a Nyugat tele van zsidó "orosz" maffiózóval..., de ettől is tekintsünk el. Megy az üzlet, oszt ez van. Semmi egyébről nincs is szó.
          - 2022. 09. 02. 13:19
          • H
            Sajnos így igaz. Teljesen egyetértek veled. A Keleti és a Nyugati vezetők között nincsen sok különbség. Egyik sem a saját népük érdekeit szolgálja hanem a saját és ( keleti vagy nyugati ) cionista gazdáik érdekeit. Ezért nem csoda, hogy az Orosz emberek sem hisznek már a vezetőiknek. A Keleti vezetők ugyanannyira hiteltelennek mint a Nyugatiak. Ezért ugyanannyira nem méltóak az emberek bizalmára és a saját népük vezetésére mint a nyugati vezetők.
            - 2022. 09. 03. 07:29
            • Posta Imre
              Ugyanazt a római jogos állatságot nyomatják, amit mindenki a "világban", a nememberek világában. Közjószágokkal bánnak, mint marhákkal a vágóhídon. Semmilyen különbség nincs. A vidéki oroszok kezdik visszaríni a cárt, de legalább Sztálint, már aki még maradt és nem masszív alkesz, vagy teljesen agyatlan zombi. A helyzet nem kicsit komolytalan, de nem kell aggódni, eddig is meghaltak sokan, eztán meg rengetegen fognak. Na és? Zavar ez bárkit is? Engem nem.
              - 2022. 09. 03. 09:28
          • A
            Ez biztos az en hibam , hogy olykor nem fejezem ki magam pontosan felreertheto lehet amit mondani probalok . Negyven eve majdnem miota csavargo lettem nem volt lehetosegem magyarul irni , mert nem volt ra szuksegem . Ki ir ma mar leveleket , a mai vilagban mar csak telefonozgatunk . Azert kezdtem el a Bubo Doki forumjan belekotyogni a dolgokba . Az anyanyelvet elfelejteni nem lehet , de az irasbol ki lehet esni a gyakorlatbol , meg a helyesirasbol . A mulo evek miatt mar a gondolatok sem olyan frissek mint regebben . <br />Tehat mit is probalok mondani amikor ugy tunik , hagy en az Oroszokat partolom vagy Putyint partolom. Most volt egy felmeres Magyarorszagon arra vonatkozolag , hogy mit szolnak az emberek az Orosz vizumok eltorleserol es a gazdasagi szankciokrol , es nyolcvan szazaleka a megkerdezetteknek ellenzi . Vajon azert ellenzik mert Orosz es Putyin partolok ? Nem! Azert ellenzik mert ez nem helyes emberileg es erkolcsileg .<br />Egesz Eurobaban a Magyarok egyedul akik nem csak onzo erdekbol hanem erkolcsileg is <br />probalnak kiegyensulyozott dontest hozni. Az emberek ugyanis osztonosen erzik , hogy valami nagyon buzlik . A nyugati kalmar lelkek kiprovokaltak a sarokba szoritott Oroszokat, hogy vedjek meg magukat ha merik . Aztan addig vereztetik oket amig vegul mindet halomra gyilkoljak es szemermetlenul kiraboljak oket mindenukbol . Ma olvastam,<br />egy riportot arrol , hogy az Amerikaiak hatvanezer hordo olajat rabolnak ki minden nap Sziriabol . Vagyis a Sziriai neptol. Nekem ezeket a rablokat kell husegesen tamogatni? A forgatokonyv ugyanaz mint a nehai vadnyugaton , az Apacsok a koserek ezert tamogatjuk es fegyverezzuk oket . A komancsok a gonoszok es had gyilkolasszak egymast . A mai koser Apacsok a Tajvaniak es az Ukranok , a mai gonosz komancsok az Oroszok es a Kinaiak . Utban vannak a kalmarok vilaguralmi torekveseikhez. <br />Tehat mi akik iciri piciri szemleloi vagyunk ezeknek a fejlemenyeknek , es ebbe a velemenyunk kimondasan tul semmi beleszolasunk nincs . <br />Megis a lelkunkben egy dontest kell hoznunk , es en igenis mindenkeppen az Orosz nep melett vagyok , es alig varom a kalmarok teljes bukasat .<br />Csak ugy mellekesen mint szemelyes velemenyt , szerintem a Jiddis nyelv tanulasa a vilag  legnagyobb marhasaga.<br /><br /><br />Erdekes figyelni , ahogy mulnak az evek mar neha azt erzem , hogy en mar kivulallo vagyok , csak megfigyelo es mar nem igazan resztvevo.<br />Pedig meg nagyon aktiv eletem van , a hazon belul keves idot toltok.<br />El sem tudom kepzelni mit keresnek az emberek napkozben a lakasban, akkor amikor kint egy erdekes vilag rejtozik a mi fatyolos gondolataink<br />mogott.
            - 2022. 09. 03. 11:14
            • Posta Imre
              Ó, ne szívd mellre, láttam én rögtön, hogy valami önkifejeződési procedúrába keveredtél. Elsőnek, amikor lehülyéztél...de az nem baj, az jobban szokott aggasztani, ha valaki elnézést kér és elkezd "viselkedni". Kis mesterkélt propa-Gandhizmus mindig kiérződik a sorsaidból, ami magos labda, nehéz nem leütni. Semmi nem az, aminek látszik. Most írsz valami mogyorókról meg erkölcsről...hát biztosan ebben a dilimenzióban vagy, hahó! Hol látsz te itt magyart és erkölcsöt...főleg a politikában? Szijjártó, aki elintézte, hogy dupla annyiért jöhet a gáz, mint a piaci ár, cserébe még nem lesz lerakétázva egy darabig új-izrael? Szerinted hol itt a magyar érdek? Lölő megveszi az EON-t...erre felmegy a hálózati használati díj. Nem az áramé, hanem a hálózaté? Betyár, ezek most mindent megtesznek azért, hogy akinek egy agysejtje is maradt, csak kezdjen el végre gondolkozni s húzza ki a gci cionpolitikai-összeesküvők senekéből a nyelvét..., de ez nehezebben megy, mint Jézus megnefeszítése és Júdás felnemakasztása (bár van verzió rá, hogy Pontius ölette meg az árulásért). Azért jó, hogy tolod. Végül is teljesen mindegy. Az évek telnek, az emberiség nincs és ami van is egyre csak hülyébb lesz. Kell ide az a végső villanás!
              - 2022. 09. 03. 12:13
              • A
                Hat ami a politikai erkolcsoket illeti biztosan igazad van, mert az mar regen lezulott . Emiatt aztan majd a fergesse pusztulni is fog , de ez nem az en felelossegem . De hat a vilag az egyenekkel kezdodik es meggyozodesem , hogy magunkban rendet kell tartani erkolcsileg , hogy hova tartozunk . Ez kifele kimondva ez csak az en velemenyem , de szerintem tartozunk onmaguknak a becsuletes hovatartozassal.<br />Ezzel en nem ( " tolni " ) , vagy befolyasolni akarok , de szerintem mindenki tartozik onmaganak az allasfoglalassal barmi legyen is az egyenileg. Mert ha ezt megtesszuk egyenileg akkor konnyeb lesz helyes donteseket hozni mint tarsadalom. Ez persze eleg unalmasnak es elcsepeltnek hangzik , de mint tarsadalom egymasra vagyunk utalva . A vilag maholnap egy globalis faluva fog valni , en ezt nem ellenzem ,ha ez az elni es elni hagyni elven mukodne.<br />De hat ezt inkabb a gondviselesre bizom , mert ehez rozoga regi betyarok nem ertenek.
                - 2022. 09. 03. 13:25
                • Posta Imre
                  Nem falu, hanem Faludza! Ahogy értékelgetik az ismerőseim is a helyzetet, két opció van, de egyik sem választható, tehát egy sincs. Megy a szétválogatás. A parasztvakítás az, hogy "jól dönts", de ez nem valódi döntés. Olyan helyzetet hozott létre a kommunista-cionista-fasiszta-náci zsidó, hogy bárhogy is forgatod a szavakat, csak rajtuk legeltetheted a rabszolgasorsod. Persze, most lehetne azt mondani, hogy a keleti a hun-szkyta minség...és hűbammeg hanyatt vagyok esve attól a pi-edesztáltól, amit..., de hát ilyen a mesekönyvben sincs. Azt nekünk kellene előidézni, csakhogy éppen azok szarják már telibe ezt a kamu-politikai-erkölcsi kánaán látszatát, akik érettek rá. Pont őket hagyja már hidegen ez a "jaj most majd Kelet" mutatja meg! Mit? Hááát van mit, de arra senki em lehet büszke. Megy ez a nemzeties tudatmódosítás mindenhol...de szégyen ez már. Szégyennel ejtem ki  a magyar nevet és inkább letagadom már, látva, mik és nem kik  a magyarok. Egy gerinctelen ostoba szarházi csorda...pont, ahogy a többi is...   Van valami nosztalgia..., de majd elmúlik ez is. Szerettem volna, hogy az oroszok tán azok lesznek, akik...de sajnos, vagy nem...ez a hajó már elment. Ők is látják, bármi volt az elképzelés...most azzal indul, hogy le kell öljék saját magukat...aztán persze a többieket is. Na, az eredeti opció az volt, hogy ha jól döntesz, később döglesz meg, látva, hogy akik rosszul döntöttek, előbb. Ám figyeld meg, a legjobban a cionisták fognak oda hajlani, ahova "kell", ahogy mindig is volt. Így marad az a verzió, hogy jobb előbb halni, mint megvárni ennek a tetvészkedésnek a "végét". Semmilyen illúzióm nincs a "Kelettel" kapcsolatban sem. A szar mindenhol ugyanaz a szar. Lehet hozzá mosolyogni...nem fognak élni hagyni ezek sem, ahogy azok sem, mert ezek ugyanazok. Mondtam már neked, üzlet, semmi egyéb. Most éppen istenesíteni akarják, de ettől a tartalom mit sem változott.
                  - 2022. 09. 03. 14:28
                  • S
                    Ha teljesen kihagyom azt a tudást amivel a világűrről, Kintről, a lélekstruktúrákról, háborúkról, stb. tudok, pusztán földlakóként vizsgálom hogy mi történik a Földön, és semmi másra nem hagyatkozok, se múltra, se nemzetre, se országokra, se családra, akkor is hibádzik az ami a Földön történik.
                    Ha kihagyjuk a fentieket, akkor is látszik, hogy nem logikusan, valamint érződik a mindennapokon szinte minden országban a Földön, hogy valakik döntenek előre kimondott folyamatokról, a politikusok nevesítve ezt végrehajtják, mindenhol bevezették a parlamentarizmust, a választásokat, ahol a többség nyer ha nincs csalás, viszont ha lenne súlya a vállasztásnak, akkor a választók intelligenciaszintjénél a szörnyen buták vannak többségben, tehát a nem vagyoni alapú választójoggal a buta, primitív emberek vannak és szavaznak többségben, és a buta, primitív emberek döntik el hogy ki legyen az országot vezető báb siserehad. És látható, érzékelhető rengetg értelmetlen döntés, ha valaki gondolkodik.
                    Példa:
                    Oroszország háborúja Ukrajnában. Az EU belép a háborúba sokféle támogatással. Nincs hadüzenet sehol, pedig Ukrajna támogatása háborús ok. Oroszország ehelyett gazdasági szankciókat vezet be. Kik szívják meg az egészet? Az egyes államok lakói. Felhatalmazták erre a választott vezetőiket? A jogrendszer úgy van megalkotva, hogy a kérdésre a válasz: igen.
                    Konklúsön:
                    A mechanizmus, amit valakik irányítanak, az nem az országok lakóinak az érdekét szolgálják.
                    Végső konklúzió:
                    Ezt a mechanizmust csak olyan több országnyi embertömegekkel lehet eljátszatni és eljátszani, akik többségének a fent leírtak eszükbe sem jutnak.
                    Mindezek alapján, a végtelen primitivség tengerében miért gondolja valaki azt, hogy itt tömegeket lehet megmozgatni bármi olyan céllal, amit nem a valódi hatalom akar. És akkor nem említettem az írásom tetején lévő információk felhasználását.
                    - 2022. 09. 03. 20:38
                    • A
                      Igazad van SzVabodna ! (" Itt van a kutya eltemetve " ) Ezt igy mondjak az Alfoldon. <br />A siserehad aki nem teljesitette kotelesseget a tarsadalom fele azzal ,hogy a konnyu es buta eletmodot folytat azok nem erdemelnek azonos erteku szavazati jogot a valasztasokon. A teremto adta jogok mindenkinek kijarnak , de a tarsadalmi jogrendszer szerinti jogok , csakis a felelosegteljes polgaroknak jarhatna . Ezeket a jogokat mindenki Demokratikusan kierdemelhetne , ha erettevallasaval , PL. iskolavegzettseggel , buntetlen eloellettel , es peldamutato csaladvezetessel bizonyitja a kozossegnek , akkor kierdemelne a szavazashoz valo jogot . A kozelethez valo beleszolasi jogot .<br />Az ilyes tarsadalom sokkal jobb donteseket tudna hozni , es sokkal kevesbe lehetne manipulalni a politikusoknak. Csakis az eros alapokra epult tarsadalom tud elheto korulmenyeket epiteni meg a lusta siserehad retegeknek is akik nem kepesek tobre . <br />Amig nincs helyesebb hozzaallas addig maradunk az ostobak bolygolya , ahol a felettunk uralkodok mindent ellophatnak es kastelyokat epithetnek a zullot tarsadalom szemetdombjara .
                      - 2022. 09. 03. 22:25
                      • A
                        Hat Tigabe nehez azokat meggyozni akik nem tudnak odafigyelni . A Demokracia szo a kozosseget szolgalo nepuralmat jelent . En a velemenyemben azt probalom kifejezni , hogy aki nem kepes kierdemelni a tarsadalom ugyeibe valo beleszolast ,azok eljatszak jogaikat a beleszolasba . Tehat fegyelem es kotelesseg eloszor es tersadalmi jogok utana . A lenyeg nem azon van , hogy ki erdemli meg ezeket a tarsadalmi jogokat , hanem azon , hogy ki nem erdemli meg azokat . Ezt a Szvaboda a "siserehad" nevvel jellemezte. Akik megrefolmalhatatlan bunozok , akik kimaradnak az iskolabol , vagy lusta eletmodot folytatva terhet jelentenek a tarsadalomra.<br />A "siserehad" az adofizetokbol elnek , szerinted ez helyes , hogy nem egyenlo hozza allasal egyenlo jogokat elvezhetnek ? Ez a bableves Demokracia ahol szavazatokat lehet vasarolni egy tanyer etellel . Ezert van az , hogy az egesz "nyugati demokracia a visszavonhatatlan osszeomlas szelen all. Na latod Tigabe ez az igazi humbug .<br />Ha legkozelebb vitatkozni akarsz akkor keszulj fel jobban,<br />legyenek atgondolt erveid . A nagy jelzoid mint PL. humbug<br />nem az erveidet kozvetitik . Ne csak azt akard , hogy igazad legyen , hanem azt is hogy a lelked szerint a belso ened szerint becsuletes maradj .
                        - 2022. 09. 04. 00:33
                    • S
                      Tigabe, engem nem érdekel hogy egy-egy bolygón, ahol szintén szenvedtető szimuláció van, hogy mik a részletek. A mechanizmus, az algoritmusok a lényegek. Én nem nézek tévét meg egyéb tömegtudat befolyásoló virtuális valóságot, nem azért hogy tartanék tőle hogy hat rám, hanem azért mert időmet veszi el. Nem foglalkoztat egyetlen állam politikája sem, mivel egy szimulációs játékszabályrendszerrel leírható például a szétdarabolódás, államok egyesítése pulzáció, stb.
                      Ebben a földinek nevezett szimulációban a történelmet pár tíz algoritmussal digitalizálni lehet, hiszen maga a szimuláció is digitalizált, betömörített egységekkel, amelyek akkor aktivizálódnak ha kölcsönhatásba kerülnek egy tudattal, különben csak információs szingularitások és nem anyagi eredetű gráfokkal kapcsolódnak össze, így létrehozva egy egységes hálózatot HUB-okkal, amit mátrixrendszerben le lehet írni, amelynek parancssorait tetszőlegesen programozni lehet és ez az a Mátrix, amit nem szoktak tudni hogy valójában mit fed, én tudom, mert létrehozni is tudnék, de nem szenvedtető algoritmusokkal. Az emberi megfogalmazás nevezi terraformálásnak, de ez így nem igaz, mert a DNS-fájlokhoz írt operációs rendszer egy szimuláció.
                      Visszatérve, teljesen mindegy hogy egy szimuláció elemei hogyan cserélem fel, a parancssorok ugyanazok maranak. Mondok egy földi példát.
                      A II. világháborgásnak nevezett faxságban az észak-déli irányú tengelyhatalmak voltak az askenáci zsidó Illuminati főpáholy által támogatott emberek felé kommunikált politikai egységek, győztek a szefárd-haszid lluminati főpáholy által támogatott emberek felé kommunikált politikai egységek, a szovjet-angol-amerikai szövetségesek.
                      A mai helyzetben ezt 90 szögfokkal elforgatták. A tengelyhatalmak Ukrajna-EU-USA kelet-nyugat iránnyal mint askenáci lluminati főpáholy által támogatott emberek felé kommunikált politikai egységek, és győzni fognak a szefárd-haszid lluminati főpáholy által támogatott emberek felé kommunikált politikai egységek, az orosz-szerb-török-izraeli szövetség.
                      Lényegtelen az elemek variációiról beszélgeni, mert ha még létezik ez a szenvedtető szimuláció, akkor a következő világháború megint észak-dél irányú és elszórt ellenfelű háború lesz.
                      Tigabe, semmi értelme a választásoknak, mivel a demokráciát a zsidók használták kiterjesztve polgárjoggal, ami zanzásította, felhígította a döntéshozók valdi hatalmi státuszát. A minta az athéni dimokratía újgörögül, amely vagyoni alapú vala, csak athéni felnőtt bizonyos vagyonnal rendelkező férfi lehetett szavazó. Rohadt nagy demokrácia nem? Mint a három grácia, szenthárom demokrácia. Cum Deo pro Patria et Libertate II.Rá-kóczi Fleto után szabadon. A többi athéni, nők, gyerekek, szolgák, rabszolgák eccse volt szavazó. A körüllakók, a perioikoszok sem, meg a többi koszok sem, a heló-TÁK sem. Ahogyan Alföldi betyár mondta, a kutya itt van elhamvasztva, ahogy Szögedébe mongyák esztet.
                      A demokrácia továbbfejvesztett formalinja a mai parlamentarizmus összes vállfája fejfája.
                      Tehát kik irányítanak egy társadalmat vagy mind? Ahol a befektetési javak összpontosulnak. Kiknél összpontosulnak? A pararzita zsidóknyál. Mivel lehet irányítani az emberiséget? Eladósítással. És kik fizetik meg az eladósítást akát állami akár egyéneenkénti szinten? A la-kos-ság. Van felelőse egy állam eladósításának??? Hallottál oljast hogy államadósság létrehozása miatt felelősségre vontak-tik-tak val-kit-kat? A válasz: Nem az an-nyája körösztbe szexualizát úristállaját, nem a nyomorútakat.
                      Na akkor Tigabe, nem tudom miljen részletekkel "ajándékoztál meg" - Neked igazán ismerned kellene, hiszen specialistája vagy a bolyóknak -, hogy én mit veszek észre mikor és miről, de légenytelen, mivel Te egy mechanizmus, programcsomag belsejéből beszélsz kifelé, én meg kívülről látom befelé. Látszólag ugyanazt látjuk, mint két varangy amikor ugyanazt a legyet kapják el szemből és összeragad a nyelvük, de inkább ha a légy nyújtaná ki a nyelvét hogy bekapja a varangyot, na az a kifelé nézve a földi nagy bél-szél áramlást.
                      - 2022. 09. 04. 04:00
      • R
        DopeMan, úgy Zen-esen elmondja, hogy miért ne féljünk a világvégétől ! 8 perctől https://youtu.be/-IN3IaW6eF4
        - 2022. 09. 02. 12:07
        • S
          Nemrég olvastam egy komment párbeszédet. Felhozva, hogy a méhecske mondja a légynek, hogy a virágpor jobb mint a szar. Komment válasz rá, hogy a légynek természetéből adódóan a szar a jobb.
          Erre, hogy akkor a légyből van többség.
          DopeMan videó eleje is nagyon beszédes 5 perc önreklám, hogy fent van a Twitter, TikTok, Reddit, YouTube, Facebook srb… oldalakon és van új dala is. Nemrég még a választás után esély latolgatós videót is csinált.
          Szóval ki mit is mond, hogy mitől ne féljünk?
          - 2022. 09. 02. 17:54
          • Posta Imre
            légy a dögfajtából...
            - 2022. 09. 02. 18:35
  • szabir
  • Posta Imre
    Na, ez már döfi és a hülyék nem értik? A Földön már minden rendben van "jogilag" és kell a sok képzett űrtanácsadó...és tényleg nem hülyültünk meg, sem el!

    Világűr-politikai tanácsadónak vitték volna a szentendrei önkormányzat munkatársait

    2022. szeptember 2.
    HÉV-vel a Holdra?

    A szentendrei önkormányzat arról számolt be, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) megkereste őket, hogy a munkatársaik vegyenek részt egy világűr-politikai tanácsadó szakirányú továbbképzésen – vette észre a 24.hu.

    A képzés célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a világűr emberi felhasználásának jogi, politikai és gazdasági aspektusaival. A közös modulra épülő két félév során levelező munkarendben, magyar nyelven tanulhatnak a hallgatók űrjogot, űrgazdaságtant, releváns biztonság- és védelempolitikai ismereteket, illetve olyan ismereteket, amelyek a szektorban való munkához nélkülözhetetlenek.

    – írják a felhívásban.

    Az NKE feltehetően azért kereste meg az önkormányzatot, mert az önkormányzati törvény értelmében minden önkormányzat köteles munkatársait a közszolgálati egyetem valamelyik képzésére beíratni. Az erre a célra fordítandó összeget a munkatársak bére határozza meg, Szentendrén 2 millió forintot jelent.

    A városvezetés reagált a felhívásra, a válaszukban azt írták: egyetlen önkormányzati alkalmazott sem vesz részt a világűr-politikai tanácsadó képzésen, ami azt jelenti, hogy az eget kémlelő, űrkutatás iránt érdeklődő szentendreiek nem fognak tudni az önkormányzathoz fordulni a témában.
    [url]
    https://rtl.hu/belfold/2022/09/02/vilagur-politikai-tanacsado-szentendre-onkormanyzat[/url]
    - 2022. 09. 02. 13:05
    • H
      Sokféle teljesen haszontalan muciológusi büfé-diploma van, de azt hiszem ez a/z/űr-képzés a csiborasszója az összesnek. Bazmeg, a semmiről tanulni!!!???!!! Hát ez kaffa!!!!<br />Még a nemzetközi jog - ami nincs, mert az csak egy kártyaparti-szerű szabályrendszer és alapvetően mindig az erősebb kutya/játékos szerint értelmezve, mégha ez a kutya csal is (és persze mindig csal) - néhány szabálya a világűrre jelent még valami - teljesen használhatatlan - konkrétum-szerűséget, de a többi????????????? Mintha bazmeg úgy járnánk a/z/űrbe, mint a hármas metró Újpest és Kispest között???? Alig tudunk az nemzetközi űrállomásra feljuttatni személyzetet, meg ellátmányt!!!! Az egész Föld!!!! Bocs a bazmeg-ezésért, de ide tényleg illik, és ez illik!!!! Volt ez a "Munkaügyek" szatirikus - és zseniális - sorozat a Dunán, hát most ezt érzem valósággá válni!!!!!
      - 2022. 09. 02. 14:04
      • Posta Imre
        Erről majd cikkezek egyet, mert komoly-talan dolog.
        - 2022. 09. 02. 18:36
    • S
      Jó hír.
      Örülök a Hold - HÉV-nek. Ha-ha.... ha.
      Mosoly
      Csepelről a Kálvin-téri csatlakoztatás így biztosan olyan űrtechnológiai szakaszba fogy lépni, hogy a tervek után nem kell újabb 30-40 évet várni az utazóknak. Vagy mégis?

      A Közsolgálati képzésbe már beletartozik a különböző rendteremtéshez szükséges, akár egy személy eliminálásához is elegendő fegyverek jegyzet szinten történő ismeretanyaga. Ezek ugyebár mégsem papírindigózó irodisták! Naná, hogy haladnak az új idők új szellentéseivel.

      Nanu-nanu!
      - 2022. 09. 02. 20:21
    • S
      Két (három valójában) irány létezik a világűrben egy égitesthez viszonyítva:
      keringés és az eltávolodás-visszatérés 

      1/
      A földi tudomány technológiája a keringéshez megfelelő (üzemanyag-gravitációs koordináció),
      az eltávolodáshoz gyenge (üzemanyag-többtest problémás gravitációs koordináció)
      a visszatéréshez keringésből elégtelen (ld. űrrepülőgépek katasztrófái, óceánba való érkezés). 

      2/
      Védelmi szempontból az időbeni észlelése egy Földet veszélyeztető ismeretlen égitestnek elégtelen,
      a már ismerteké megközelítően gyenge (pályameghatározás többtestprobléma).
      Idegen eredetű irányíthatóan repülő objektumok ellen a földi védelem elégtelen.

      3/
      A földi repülő eszközök kiterjesztése a világűrre és azok egymás elleni alkalmazása kiegyenlítő, de nem magas szinvonalú.

      4/
      Idegen égitestből, világűrben lévő anyagfelhőből, csillagokból energiakinyerés elégtelen.

      5/
      A Naprendszeren belüli kívüli háborúhoz a technológia elégtelen.

      Idegen intelligenciák nem adnak át semmilyen technológiát bolygókon élőknek, ez minden esetben tévedés.

      A földi technológia összességében világűri katonai, gazdasági tekintetben elégtelen, ezért az űrjog, stb. a földközeli objektumokra korlátozódik de facto, akkor is ha de iure többet is lefed.
      - 2022. 09. 02. 19:09
      • Posta Imre
        Szerintem a tengerjogot akarták oktatni, csak eltévedtek és a goauld, vagy a klingon technológiás füzet került avatatlan kezekbe. Igen, úgy tudom, ezt az "emberiség" nevezetű csürhét, bélférges bandát nem eresztik innen el és okkal.
        - 2022. 09. 02. 20:32
        • S
          Vagy a tenger alatt járási bíróseggel kapcsolatos, Lehet hogy ahogy mondod, a stark-apu sorozatba betévedtek a Gold - goauld meg a Vlinton - klingon elIlluminált szövetség technocol füzetet hasnyálták. Egyformán tudjuk, hogy a bélférgességben szenvedő szimbióták, mint emberisegg maga testben innen el nem megy. Anál is inkább min-él dakotább, de azok se-
          - 2022. 09. 02. 20:52
        • S
          Én a Világóceán jogra gondoltam? Nem jó?
          - 2022. 09. 02. 20:44
          • Posta Imre
            De jó lehet, de csak ha van tengeralattjáród. Mondjuk, yelow színben!
            - 2022. 09. 02. 20:47
            • S
              Nekem csak teknőcöm van, három. De hadi-fegyver is mert harap. Vízalatti, de még szárazföldi, ha sütöm a palacsintát és kunyerálni jön.
              - 2022. 09. 02. 20:51
            • S
              És akkor Szub Marina elsüllyed a szégyentől vagy ha-Mar-ina?
              - 2022. 09. 02. 21:01
              • S
                Nem kell a kormány rúdját illetéktelenek kezébe adni akkor nem süllyed el.
                - 2022. 09. 02. 21:06
                • S
                  Rúdugró vagy rúdtáncos a jobb vezértlő szerkezet?
                  - 2022. 09. 02. 21:08
                  • S
                    Mit nem mondsz SzVabó! Ez olyan kupis dolog, amihez nem értek? Bár sportnak se rosz és van belőle tengernyi? Azonkívül már szakszervezetet is alapíthatnak. Kapitális hülyeség vagy kozmikus leiskolázása a térelhajlásnak?<br />Ajtó a tér-időben?
                    - 2022. 09. 02. 21:15
    • H
      > HÉV-vel a Holdra?

      Miskolc, a célváros annó élen járt vasúti közlekedésben, a MÁV-nak a Holdra is volt menetrend szerinti járata. A Búza téri piac elől indultak szerelvények.
      A járatgyérítés azonban ezt a vonalat is elérte: megszüntették, a síneket levágták. 2004-en már csak az induló és érkező sínpár csonkot tudtam lefotózni.
      A MÁV a mai napig őrzi a járat emlékét, a menetjegyek közt található "Űrjegy" megnevezésben.

      blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgA5UC47jiL23ycA2cE1HYxSrzds2U0XAZWsb_tQybTrZU3J8szt7qj_T84-UudBNpcArFmQw7yzGOxupdV_ZEc3HGRiT4lGaHGjduqXYSMGhe6Qqr8oZnoKnpF5scaVUSJg2p0Ma1LlzyClL9hqiU56OPAOOZ-sMPfAjbpbQxZngcfMmppHvdb4DVUWQ/s800/43134921a.jpg

      blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhO-P2uilpfXfGqJQNi-WCUYt_LnQ1JuV3nvkQ7l7PeGH5rkTbpwlaAfCLZkS7ZAfSz31wtFtpw7W8irPlfZgQc1MBrYUdtki8FzcZjQ1Xbo-SItPh7a-sb6cv1LKdclmYxl3ozIYT6Q9zsxcG7xTmL1o86ZaUqinBsKPU7lNy8bkWu4oYRveNVSX6BJQ/s800/43134919a.jpg
      - 2022. 09. 05. 21:09
      • S
        Így múlik el a világ dicsősége...
        És mit kellett fogyasztani a súlytalanság érzéséhez?
        - 2022. 09. 05. 22:31
  • V
    Kis-Benedek József az orosz oligarchák haláláról: Nem igazán hihető, hogy valaki kiesik egy kórház ablakán
    https://index.hu/kulfold/2022/09/03/h...halaleset/

    Egyre több orosz oligarcha halálhíre lát napvilágot, akik közül ráadásul sokan furcsa körülmények között végezték. Legutóbb a Lukoil igazgatótanácsának elnöke zuhant ki a moszkvai Központi Kórház ötödik emeleti ablakából. Ezzel ő a második Lukoil-vezető, akinek a halála kérdéseket vet. Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint nem igazán hihető, hogy ilyen vagyonos és nagy befolyással rendelkező emberek önkezükkel vetnek véget az életüknek.
    - 2022. 09. 03. 16:17
  • S
    Vitathatatlan, hogy a PI kör kerekasztalánál a vita heve hatékony.

    Beszúrok egy kis Toroczkait a Horthy szobor avatás után:

    "AZ ÉLETÜNK SOHASEM TÉR VISSZA A RÉGI KERÉKVÁGÁSBA!"
    https://www.youtube.com/watch?v=DJBuj5w4zro

    Ezt meg a Férkiak Klubjátékához:

    A győztes közösség receptje - Helytállás küzdelmes időkben 10.rész
    https://www.youtube.com/watch?v=_kIGNcXyu6Y

    Közösségi vezetők Emberi +1 pap + 1 aki a szervezet irányítást szakmailag "az egysége élet mentén" (Pap: kulturális vezető, KASZT = EMBER ....Mosoly hujujujujujujujj!)

    "Az életmód váltást le kell tudni menedzselni"

    Nincsen demokratikus működés. Nincsen cserebere

    A gyengéket hátrahagyjuk...(?!)

    "Ezt a fajta metamorfózist is meg kell tudni oldani."

    Na, éljenek az újszülöttek! Az "öregek", akik ezt már évek óta nyomatják mit fognak csinálni

    Na én megyek és felkötöm magam!-on a gatyát.

    Salute!

    SZAZSUAY
    - 2022. 09. 04. 13:06
    • S
      Thoroczkai előkészítése zajlik.<br />Salute!
      - 2022. 09. 04. 13:11
  • F
    Valaki egy kicsit jobban ismeri, Magyarország gáz és olaj készletét akkor azok számára nem lesz újdonság hogy a saját gázunkat és olajunkat adják el, nekünk és aza barátság, meg Isten adta vezetékek nem hoznak ha nem visznek innen gázt és olajat .
    - 2022. 09. 06. 21:20
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %