Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Szilmarilok és Gorbacsov, avagy antikrisztustalanság

Szilmarilok és Gorbacsov, avagy antikrisztustalanság
A nagy permetezésnek csak ősz lett a következménye. Remélem, hogy csinálnak egy recsegős telet is, had fagyjon rendesen és legyen energiaválság is, ahogy elő van írva. Bár ez nem biztos, mert mióta Mészárosé lett az áramoltatás, így mindenki megnyugodhat, hogy magyar zsebbe fog sokkal többet fizetni ugyanazért, amiért más kevesebbet. Szóval, minél jobb, annál rosszabb. Nem az energia, hanem a szolgáltatás árát emelik, de ez kell a teljes "államosításhoz", vagyis a Magyar Királyság új izraelének alkotmányos (khm...ez azért hagy némi kívánnivalót maga előtt) nyélbe menórázásához...az ismerősöm szerint. Jó hír, az, hogy az összes ebben részt vevő, tevőleges és tétlen "közszolga" hazaáruló, a rossz, hírem az, hogy a többiek meg teljesen hülyék. De ezt majd a még debilebb "szakemberek" is majd csak deklarálják.

Nos, tán tüntetnek a tanarak és szolidaritálnak a tanulók. Spongyát rá, hangot nem érdemel. Prágában 80 ezres demonstráció volt, biztos lesz prágai ősz is, ha már a tavaszt kibírták. Szépen alakul a maceszevő verseny. Tatán sírásó versenyt tartottak, másol a királycsinálást gyakorolják, kosztümösen és a sok ügynök-magyar legalább egy kormányzóért rinyál. Sok kis és közepes vállalkozó teszi most fel a keresztet a vállalkozására, viszi a rezsi a hasznot és az alkalmazottakat is, de nem baj, sőt az a jó. Most olvastam, hogy néhány patikus is kezd ébredezni, hogy először tönkre lesznek téve (ez már sok éve megy a kamara asszisztálásával) és aztán államosítva..., de sokáig tartott édeseim..,és így megy ez szépen minden területen...persze alkotmányosan, demokratikusan...meg amit csak akartok. Mészáros-Orbán-Gyurcsány...elintézi! Főispánok hajrá!   Végre, itt is halnak a "nagykutyák", ahogy azt "megígérte" az ismerősöm.  "Tragikus hirtelenséggel meghalt az Equilor Befektetési Zrt. elnöke, Gereben András. A halál oka a hírekből nem derült ki. Gereben mindössze negyvenhét éves volt. Néhány héttel ezelőtt számolt be arról a sajtó, hogy a nemrég Tiborcz Istvánhoz került Gránit Bank Zrt. többségi részesedést szerzett az Equilorban. De a Válasz Online már tavaly is Tiborcz Istvánhoz kötötte az Equilort." https://hang.hu/gazdasag/tragikus-hirtelenseggel-meghalt-az-equilor-elnoke-145319

Persze ennek semmi köze Orbánhoz...sem. Habár...nem tudom hová tenni, hogy kirendelték delegációval Moszkvába, Gorbacsov ravatalához. Ő az egyetlen csatlós...és ahogy azt az oroszok deklarálták, mindenki csak nagyköveti szinten vánszorgott el leróni szabadkőműves tiszteletét, kivéve a mogyoró-izraeli "pincsit"...mert neki személyesen kellett 3 heti szakalaskodás után jelenni és megnézni, hogy ez lesz, hogyha...! Ilyen a diplomácia nyuszikáim. Nem hiszitek? Előtte Szijjártó járt a Gazpromnál (FSZB) és úgy jött "haza", hogy mondjon bárki bármit, akár nevezhető őt ..., csak legyen gáz Mészárosnak. Ja nem...a betelepülőknek...ja ez sem..., na mindegy, nehéz ezt most definiálni, homár a cseh Babis a V4-ek kerékakasztójának nevezte tán a magyarokat képviselő cionistákat..., de hát innen szép a győzelem!  De ne aggódjatok, itt az üldözött keresztlények hazájában, mert van saját állattitkáruk és ez azért már valami. Igaz, korábban izraeli nagykövet volt, de azért ez Trisztán és Izolda  tekintetében már fajszítaságnak számít.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

Azbej Tristan
az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

 
Születési hely, idő
  • Les Lilas, 1979. március 4.
Tanulmányok
  • Virginia Egyetem földtudományok szak – Virginia, Ph.D. (2002-2006)
  • Eötvös Loránd Egyetem geológia szak – Budapest, MSc (1997-2002)
  • Külgazdasági és Külügyminisztérium, külügyi szakvizsga (2013)
  • Külgazdasági és Külügyminisztérium, konzuli szakvizsga (2013)
Szakmai tapasztalat
  • 2018. szeptembertől – Államtitkár, Miniszterelnökség
  • 2018. május-szeptember – Helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
  • 2017-2018 – Helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • 2017. február-2017 szeptember – Főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • 2013. július-2017. február – Diplomata, Magyarország Izraeli Nagykövetsége – Tel-Aviv
  • 2012. augusztus-2013. június – Politikai tanácsadó, Miniszterelnökség
  • 2010. szeptember-2012. július – Politikai tanácsadó, Fidesz-KDNP parlamenti frakciók
Nyelvismeret
  • angol
  • francia
Családi állapot
  • házas, 3 gyermek édesapja
Na, lehet népszámlálni, ki minek is mondja magát és mi is valójában...!

Gondoltam, elkezdek regényt írni, mert a valóság már annyira unalmas és mindig ugyanaz a vége. Tegnap belenéztem a Tolkien - ízesített Gyűrűkúra előzmény-mitológiába, mikor feltámadott a gonosz, majd sokáig harcoltak a tündék ellene és végül nem győzték le és éppen újra feltámad és éppen újra harcolni kell ellene és...így tovább. A középföldi emberek hajlottak a gonosz tettekre és cselekedetekre, de a tündék sem voltak elég bölcsek. A lényeg végül, hogy meg lett kétharmadolva a legenda-beli élőlények száma. Pont, mint most készül. Lehet, hogy írok egy regényt?

Már csak azért is, mert regénybe illő a kavarás, képmutatás, ami megy szerte a világban. Oroszoknál beharangozták, megvan az első igazoltan azért öngyilkos, mert rettegett az atomháborútól.Szerintem sokakat ledarált már eddig is a stressz, amit a "kormányok" cionista hírmondói generáltak mindenféle tárgyakban..., de erről azért írok most, mert egyre hallom, hogy ez sem fél a haláltól, meg az sem...mi van már...sírásó verseny Tatán? Mamán mi lesz közös-üllési meddőségi verseny? Kovid pont org?

Az utolsó léghajlítót nagy próba elé állították! El kellett viselnie, hogy ő az utolsó és nincs több.

Pár napja valami Demokrata (nem is értem az újság címét sem, mert izraelita a tulaj és Bayer csókosa, ők meg republikánus-demarkáltak..., de mindegy, most nem Bencsikről van szó, pedig hát ott masíroztatták az első 56 felavatott magyar gárdistát is kersztlényi maskarában, fingós oroszlánnal szimbolizálva.  Na, látom az újság borítóján, hogy interjúzták Schuster Lórit. Lóri...éppen akkor hívott valaki Dunaújvárosból, hogy a Lóri (Hegedűs) valamit avatott és Budaházyért tartott imát..., na mindegy, az asszociációs láncon a két Lóri összefutott, P. Mobil ide, vagy Hazatérés jehovához oda. A demokratás felvezetőben Lóri mondja, már majdnem vízumot kért Oroszországba! Osztán minek? 2014-ben tán én is raportot kértem a nagykövettől, hátha ...de csak a katonai attaséig jutottam. Bebicajoztam, tele a környék ügynökkel. Na, aztán ott tört oroszsággal közöltem, hogy a "magyar kormány" az én tudomásom szerint szabadkőműves, cionista...ő meg csak nyelte a gombócokat...mert szerintem ő is szabadkőműves volt..., de ne szakítsatok félbe örökké!

Na, Lóriról eszembe jutott, hogy van nálam egy füzete ANTIKRISZTUS címmel még 2011-től. Nem olvastam, mert mikor megkaptam 11 éve, úgy hozta valaki, aki Lórinál járt, hogy azt mondja "rólam", vigyázzanak, velem, mert ügynök vagyok. Nem tudom, hogy ezt mondta-e, de ez jutott el hozzám. Olyan, mint most Szimával kapcsolatban is azt mondják, hogy leügynöközött. Ez most jó nekem?

Lóri füzete egy gyűjtemény és csupa-csupa zsidókat igen élcesen megemlegető , azok életcélját feszegető és más fajokhoz való viszonyukat taglaló írásokat, idézeteket szedett benne össze. Alapvetően egy igen informatív, hasznos olvasmány, bár nekem újat nem ad, de jó tudni, hogy az arcát is adta hozzá. Nemes cselekedet.  Most meg ott látom a Demokrata címlapján : MEGMARAD? AMIT HITTEL KÖTÜNK ÖSSZE
Eszembe jutott az is, hogy éjszaka átugrok az orosz nagykövetség kerítésén, és menedékjogot kérek – mondta Schuster Lóránt, a P. Mobil zenekar vezetője, akit a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki a nemzeti ünnep alkalmából. Szánhúzó kutyákról, besárgult hazaárulókról, Bokros bajszáról és arról beszélgettünk, hogy miért nem fél a világvégétől.

Persze azonnal eszembe villant, mit mertek rólam írni, mert az is megvan, amúgy "demokratásan".

Bilincsben a konteókirály

Politikusokat, állami vezetőket és bírákat likvidált volna a radikális csoport, amelynek több tagját is elfogták a múlt héten a Terrorelhárítási Központ felszámolóegységei. Az egyik letartóztatott a radikális körökben jól ismert Posta Imre, aki több mint egy évtizede ontja a közösségi oldalakon, blogján és videóiban államellenes összeesküvés-elméleteit. De hogyan lett Postából szektavezér, és milyen ideológiát követnek a hívei?
 

„Tiltakozni kell, és el kell menni a fejüket levágni… meg kell haljanak, nincs más!” – hangzott el a felvételen, amelynek nyomán a TEK akciót indított. Megalapozott gyanú szerint a P. Imre vezette csoport vezetői szeptember 11-én a Fe­jér megyei Kulcson tartott találkozójukon emberek megölésére szólították fel a tagokat. Az ügyészség szerint komoly szervezettségére utal, hogy a magát Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás egyik vezetőjét „bírói hatalommal” ruházták fel, egy másik gyanúsított feladata a „végrehajtó hatalom” megszervezése volt, és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak. Múlt hét péntekig a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen az élet és állam elleni bűncselekmények miatt folyó nyomozásban négy gyanúsítottat hallgattak ki. Sajtóhírek és saját blogja, valamint mozgalmának Facebook-oldala szerint a szélsőséges nézeteket valló Posta Imre is köztük van.

Zavaros ideológia

Az említett találkozóról készült, YouTube-on közzétett felvételen Posta Imre, a Köztársasági Őrezred egykori pszichológusa bírónak kiáltja ki magát, közli, hogy „hadiállapot van”, majd az igazságszolgáltatás tagjaival többekre, köztük a devizahiteles perekben eljáró bírákra és családjaikra is halálos ítéletet mond ki. Ezután a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága” nevében egy másik vezető szólal fel, aki további „halálos ítéleteket” hirdet állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra és más közéleti szereplőkre, többek között Orbán Viktorra, Kásler Miklósra, Szijjártó Péterre és Müller Cecíliára, de Gyurcsány Ferencre és Dobrev Klárára is.

A csoport újabb vezetője arra utasítja a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek. Ezen felbuzdulva többen is jelentkeztek az „ítélet” végrehajtására, aminek komolyságát mutatja, hogy az ügyészég szerint a későbbiekben fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.

Az eseményről készült több mint négyórás felvételen a taps hangjaiból ítélve 40-50 fő vehetett részt, többen kisgyermekeikkel voltak jelen. A csoport vezetője antiszemita viccekkel szórakoztatta hallgatóit, de kikelt a katolikus egyház ellen is; az ostyát „fostyának” nevezte, a Budapesten megtartott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán pedig elmondta, hogy mivel a legutóbbi kongresszust a II. világháború előtt szervezték, egyértelmű, hogy hamarosan a III. világháború is „de facto” aktív fázisába fog lépni.

 

Posta élénk fantáziájához persze eddig sem férhetett kétség. Több mint tíz éve ontja összeesküvés-elméleteit blogjain és a közösségi portálokon. Noha az érdeklődés általában mérsékelt, egyes videói a több tízezres megtekintést is elérik. A fókuszban szinte minden esetben a zsidók vannak, akik meglátása szerint végső háborút indítottak a nem zsidók ellen. Többször is kifejtette, hogy „a zsidók” klímafegyverrel akarják befolyásolni az időjárást, aminek a célja, hogy elpusztítsák az emberiséget. De visszatérő elem az is, hogy a magyar kormány tagjai a Moszad kötelékében szolgálják a „kísérleti telepként” létrehozott Izraelt.

Visszatérő témája, hogy a politikusok egy része valójában nem is az a személy, akinek látszik, hanem csak az eredetit helyettesítő klón. Szerinte például Pintér Sándor belügyminiszter már 2009-től „nem létezik”, ugyanis kicserélték egy másik személyre.

Posta a koronavírus-járvány kezdete óta számos videóban állítja, hogy a vírus sem létezik, csak egy pszichózis, és hogy a „leoltottak” vagy más néven „oltáskárosultak” hullani fognak, mint a legyek. Az egész mögött szerinte a globális világhatalom áll, melynek célja a lakosság kiirtása, majd ingatlanjaik feltöltése zsidókkal. De egyik videójában arról is beszél, hogy a kínai táborokban átnevelt, magyarul is tudó ujgurokat telepítik majd be a vakcinák által meggyilkolt állampolgárok otthonaiba.

Videóiból kitűnik, hogy sok sci-fit néz, és számos esetben ismert hollywood-i filmek forgatókönyveivel magyarázza a világ eseményeit. A zsidókérdés címmel feltöltött videójában például arra utal: nem véletlen, hogy a nemrég debütáló A holnap háborújában a földet megszálló földönkívüliek szabadnapját sabbathnak nevezik, akárcsak a zsidók pihenőnapját.

Illegitim államhatalom

Posta Imre egykor a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezredének századparancsnoka volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, humánrészleg-munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, utóbb a Köztársasági Őrezred szakpszichológusa, ahonnan 2008-ban menesztették.

Az ismertséget a 2009-ben megjelent Rend-őr-i-gazemberek című könyve hozta el számára, amely a 2006-os gyurcsányi rendőrterrorról szól, és a baloldali kormányzás sötét éveiben átmeneti népszerűséghez juttatta a nemzeti oldalon. De nem tartott sokáig, mivel mondandóját paranoid összeesküvés-elméletekkel kezdte fűszerezni, és többször összetűzésbe került radikális szervezetekkel és vezetőkkel. Ez azóta sem változott, a Kulcson készült ominózus felvételen „buzi zsidónak” nevezte a Mi Hazánk Mozgalmat, és Toroczkai László is a kivégzendő személyek listájára került.

Posta 2010-ben alapította meg a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányát”. Álláspontja szerint Magyarország jogilag nem létezik, hiszen csak vállalatként van regisztrálva az Egyesült Államokban. Egy évvel később az UCC, vagyis az amerikai államközi kereskedelmet szabályozó törvénykönyv módosításával úgy vélte, hogy Magyarország kikerült Washington birtokából, így a jelenleg hatályos jogszabályok nem érvényesek.

Magyarország kormányát „idegen, de ellenséges tevékenységet folytató szervezett bűnözői csoportnak” tartja, amely „beépített ügynökein keresztül törekszik a nemzetközi bűnszervezet teljes hatalomátvételre”. Célja pedig, hogy cionista hatalomátvétel segítségével a nemzettestbe ágyazzák a zsidó és cigány etnikumot, „felszámolva ezzel az ősi rend, hun-szkíta fajunk, kultúránk, örökségünk alapjait”.

Ezzel párhuzamosan Posta számos weboldalt működtetett, és létrehozta a PI-közösséget a Facebookon, melynek tagjai letartóztatása óta is támogatják.

Szektás közösség

A Posta monogramja után PI-körként emlegetett csoportosulás először akkor került a hírekbe, amikor védelmébe vette azt az oltásellenes, az önfenntartást hirdető, MAG-szektával is kapcsolatban álló dusnoki házaspárt, amelytől a hatóságok 2020 elején vették el 4,5 hónapos gyereküket. A csecsemő semmilyen egészségügyi ellátásban nem részesült, és iratai sem voltak, szülei ugyanis nem fogadják el Magyarország joghatóságát, mert szerintük a magyar állam valójában egy izraeli cég. Bár a dusnoki házaspár nem a PI-kör neveltje, az interneten megtalálható videók bizonyítják, hogy Posta is adta alájuk a lovat, a kör egyik kalocsai rendezvényén például „hős családként” konferálta fel őket.

A csoport eszmevilága hasonlóan zavaros, mint a vezetőé. Vannak itt minden őrült irányzatból: oltásellenesek, alkotmánytagadók, FEMA-tábor-hívők, akik szerint a stadionokban népirtás folyik, és ezeknek különféle variációi is. A „szervezeti” hálót a különféle önjelölt messiások által vezetett csoportok adják, ilyen a Bertalan Attila által „elnökölt” RendSzerVáltók, akik bár hivatalosan nem működnek együtt a PI-körrel, tagjaik között jelentős az átfedés. Ők szintén tagadják az Alaptörvényt meg a SARS-CoV-2-vírus létezését, táboruk pedig főként devizahitel-károsultakból tevődik ki – akárcsak a PI-köré –, és havi rendszerességgel tüntetnek 40-50 fős csoportokban a Parlament környékén.

A több mint kétezer kedvelőt számláló PI-közösség Facebook-oldalának aktív tagjai akkor is és most is támogatásáról biztatták a karizmatikus vezetőt. Posta Imre manipulátori készségeit és jogi tudatosságát jól mutatja, hogy kulcsi beszéde végén kijelentette: ő nem tudott a halállista készítéséről, nem vett benne részt, és a „halálos ítéleteket” is az úgynevezett „főbíróval” olvastatja fel. Mintha már előre készülne a saját jogi védekezésére. Eközben felbujtott naiv híveit videóiban a nagy nyilvánosság előtt, tálcán kínálja fel a hatóságoknak.

Hogy Posta Imre közönséges futóbolond-e, vagy egy narcisztikus szektavezér, arra nehéz választ adni, ám ha ez így megy tovább, a hozzá hasonló önjelölt messiások társadalmi kára – már csak a koronavírus tagadása miatt is – a végén még életekben lesz mérhető.

https://demokrata.hu/magyarorszag/bilincsben-a-konteokiraly-434199/

Nos, ha most valaki konteózni akar, olvassa el Lóri Antikrisztus nekrológját...ha már Lovagkeresztet is kapott, olyan szépen össze vannak szedve benne a "konteók" az oltásokról "H1N1" és a "háttérhatalomról"...cionizmusról...pont, ahogy azt kell.

A Bencsik vonal érdekes amúgy. 2009-ben berendeltek tőlem sok postaimre könyvet a frissen nyitott Szkítia könyvesboltjaikba. Egyszer hívtak könyvbemutatót is tartani...csak éppen senkit nem hívtak rá. Gyorsan rájöttem, hogy ezek  csak álca és egy darab könyvemet el nem adták...majd 4-5 évre rá kellett menjek a ledobozolt könyvekért, mikor felszámolták a hálózatot. A Magyar Menedék Könyvesházban tudtam meg, hogy speciálisan "rájuk" lett telepítve a Bencsik -hálózat. Egy időben ők még eladtak pár könyvemet, majd teljesen elnyelte őket is a "jobbik" és - gondolom- meg lett véve kilóra, vagy fenyegetve..., na ennyit a konteológiáról. 

Annyira szépen rajzolódik ki a képmutatás és visszaolvasva a demokratás cikket is, jól hangsúlyozzák azokat a pontokat, melyekről tudják, hogy így van és nem csak ellenséges ügynökhálózat működését feltételezi, de aktív hazaárulás folyamatát is kihangsúlyozza. Mindez persze  a rendőrség, ügyészség, bíróság és a titkosszolgálatok részvételen nélkül lehetetlen volna.

Apropó, most kapom meg az iratokat, csak megyünk bíróságra végre! Izgalmas kérdések vetődhetnek fel arról, kik is itt a valódi bűnözők és mióta! Az ismerősömnek semmi kételye nincs, hogy mióta Ágiéknak a bíróság minden adategyeztetés nélkül, emberi jogukat elismerve mondta ki, hogy a saját gyermekük a sajátjuk és a ezt az egész "postaimrealkotmányellenesidiótaságot" is abba az irányba kötik, adja magát a tengerjogi kérdés, hogy a hulla ügyész és bíró milyen jogon akar ítélkezni eleven emberek felett. Na jó, ez legyen az ő dolguk, mert ugyan az ukránoknál is már vagy 120-150 ezer áldozatról beszélnek...az oroszoknál csak tippelni lehet, de mióta Koszovóban is katapultált egy magyar ezredes, remélem itt is vezető hírek lesznek nagyon gyorsan az emeleti kizuhanásos és más módon történő baleseti tényállások. Szóltam, nem? 

Most olvasom, hogy Romolusz örül, hogy több, mint négyezer kadét képződik. Fiam mondja, hogy eltörlik az emelt érettségi szintjét...és a legtöbb pont majd azoknak jár, akik voltak katonák. Nincs már alsó ponthatár és összevont környezetismeret tantárgyalás lesz...szóval tanarak lehet tüntetni..., mert lassan nem is kellettek, gyerek se lesz...ha jól alakul. A gimnáziumok lényegében elveszítették az értelmüket. Szakképzés lényegében nincs. Lehet menni katonának Kárpátalját "lerohanni", ahogy arról már hebregtek itt a közel-távolbalátók. Elvtársak, Erdély már az erdélyieké! A szerb nacionalizmus a cionista sovinizmust kenterbe vágja. Vagy nem? Ficó befickóskodott már?  Szkyták, hol vagytok? Gyertek elő a zsinagógákból! - mondja az ismerősöm!  Én csak nevetek rajta. Vége van!

Marci mondja, egyik kislánytól hallotta, szülei megtiltották, hogy gyermeket szüljön erre a világra!   Erről jut eszembe, mikor a börtönben lebzseltem, a nyakamba küldték a titkosszolgálatot. A pártfogói felügyelet címszó alatt egy joviális emberke kellett faggasson és meg úgy is ráértem. Beszéltünk jó 3 órát, kapott egy rövidebb postaimreösszest...és mondtam neki, is, hogy VÉGE! Nincs már ebben a "nemzetben" csak lágy fingszag és alkoholos böfögés...a többi meg cionista körítés. Ez 2021 novemberében volt. Decemberben már nem volt ott. Mikor kerestem, helyette más jött és említett, leszerelt.

Na, elég a sztorizásból. Tegnap házhoz került egy fúró gép, tudok tán kicsit termelni, bár ez sem ilyen egyszerű. Schuster Lóri karrierét nézve, akár még bármi is lehet, mert nem csak a szétválasztás megyen itt, de a xart a májjal mossák még rendesen!

Na, legyetek jók és ne feledjetek el meditálni a világbékéért! Igaz, béke csak a háború után lesz, annak meg mostanában nem csak nem lesz vége, de még el sem kezdődött! Frankó Spanyolországát vívják most "Ukrajnában" biznisz alappal, aztán természetesen Lenin is feltámad és Maoval menetelve felszabadítja az emberséget az embertelenség alól. Ha szerencsénk lesz, ezt ember már nem kell túlélje! A tündék is elhúztak végül, hiába fordította oly serényen Tolkient Göncz  (fedőneve: potkány) a börtönben (állítólag az sem igaz).

Ne feledjétek, szeptember 10-én meditáció, csoportos világmegváltás...jeletkezni: doki.bubo@gmail.com
20/9359052

Ha valaki eltévedne a titkosszolgálatoknak van kapacitása helyreigazítani a kételkedőket! Vera mindig ki van rajtuk akadva mikor akadályozzák a telefonálásban..., de hát mondom neki, hogy ezek Mordor szökevényei és az orkok már csak ilyenek.

Na, Hegye-shalom, mogyorók!

Bele ne gabalyodjatok az ápoló-g-etikába! A Z háború nem gyerekésznek való! Lesz itt Horhy-feltámadás, Szálasi rehabilitáció..., vagy bármi, amit Szeráf még megengedhet!

Hírek Galéria

Image #187
Image #188
Image #189
Image #190
Image #191

68 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • S
    TORO-czkai és a Mi Hazánk:

    "AZ ÉLETÜNK SOHASEM TÉR VISSZA A RÉGI KERÉKVÁGÁSBA!"
    https://www.youtube.com/watch?v=DJBuj5w4zro
    - 2022. 09. 04. 13:11
  • S
    Az Illuminatin belül is vannak tisztogatások. Ez egyértelműen az Illuminati egységesülésének a jele. Tehát a folyamatot felgyorsították.
    - 2022. 09. 04. 13:14
    • S
      Salute!

      A "Bilincsben a konteókirály" a jövőben PR cikknek fog számítani Posta ügyében, vagy csakúgy megkoronázzák Imrét?

      Mosoly
      - 2022. 09. 04. 14:45
      • Posta Imre
        Sok marhaságot összehordtak a cikkben saját kútfőből, zavarosnak írva, ami színtiszta mára. Ugyan mi nem világos még? Azóta sem? Az meg, hogy ki a király? Most volt épp az RTL-en a gyűrű kúra, ahol Aragorn a király.
        - 2022. 09. 04. 19:07
      • S
        Salute! SZAZSUAY, csatlakozom Imréhez, Ő megválaszolta helyettem.
        - 2022. 09. 04. 20:36
  • A
    Németországban zavargásokra készülnek – a hadsereget bevonják a rendfenntartásba.
    Németországban október 1-től a katonaság fog járőrözni az utcákon. A közelgő tél, valamint a hatalmas gáz- és villanyszámlák miatt nyugtalanság várható.

    A hírek szerint október 1-től duplájára nőnek a fogyasztói árak.

    Christine Lambrecht és Eberhard Zorn, a Bundeswehr főfelügyelője bejelentette egy új katonai egység létrehozását "a Bundeswehr Területi Parancsnoksága (TerrFüKdoBw)" néven, amely "a belső biztonság keretein belül" veszi át a nemzeti erők operatív irányítását.

    https://topwar.ru/201263-vlasti-frg-v...-svet.html
    - 2022. 09. 04. 14:15
  • Dance Monkey
    Fellelhető-e még az említett videó valahol? A fostyáról még nem is hallottam
    - 2022. 09. 04. 15:02
    • Posta Imre
      ?
      - 2022. 09. 04. 19:08
    • S
      Pedig első fel-áldozáskor fingerlő hatása vanik.
      - 2022. 09. 04. 20:46
  • G
    Csak egy észre vétel?

    Büszkén vesszük tudomásul, hogy az élő világban csak egyedül Mi, Emberek, vagyunk tudatában az Időnek.
    Minden élő lény rajtunk kívül, látszólag és kizárólag, csak a folyamatos Jelenben létezik.
    Az Idő tudatát, mi magasabb , kivételes és fejlettebb állapotnak könyveljük el.
    De tényleg az?
    Egy kínai bölcs mondta volt régen: a tavasz nem megy át a nyárba, van tavasz és van nyár, mint a tűzifa se válik hamuvá, van tűzifa és van hamu.
    Mint ahogy, mindenkinek folyamatosan létezik a jelen, a Múlt az elmúlt, a Jövő meg még nincs jelen.
    Az egész modern életünk tragédiája az, amikor állandóan aggódunk a jelenben a jövőért, és amikor megérkezünk a jövőbe, akkor folytatjuk az aggódást a jelenből a jövőbe. A folyamat végtelen a nem létezőről.
    Talán csak ezért mosolyog olyan nyugodtan Buddha (szerintem Buda), mert megvilágosult, felébredt, mert csak a "Jelenben" van, és azt gondolja: ne izgulj!
    Ha csak itt, a hozzászólásokat olvasgatjuk, mindegyik a jövőben, a még meg nem történteken aggódik, mint ahogy évekkel ezelőtt .......
    - 2022. 09. 04. 15:56
    • Posta Imre
      Az "idő" fogalma Egykő és Freund koholmánya...- na jó, nem egészen, de a neurózis lett a szinonimája. Az örökös valamiért rinyálás, izgágaság és szorongatottság...hisztéria...és más jól megkomponált civilizácionosta program kiütközik a dinamit megalkotójának nevezett díjazottak kapcsán. Az idő nem megy sehová, sőt állni sem tud, mert lába sincsen.
      - 2022. 09. 04. 19:13
      • S
        Igen, amíg meg nem alkották, nem volt neurózis, őrület volt, dehát az nem szorongás. Itt a szotongás kialakítása nagyon nagy energianyerést hozott az Illuminatinak.
        - 2022. 09. 04. 20:34
      • A
        anzsi a macska hala
        Az idő nem csak egy fogalom, hanem létező "dolog". Annyira létező, hogy nincs is más. <br />Kezdetben vala az Íge, és az Íge Istennél vala. Minden ami lett az Ígéből lett. <br />A magyar nyelvben az igének három alakja van múlt, jelen, jövő.
        - 2022. 09. 04. 20:36
        • S
          Az idő csak az anyagi vetülettel együtt jelenik meg, mivel energia, erő kell ahhoz hogy távolságot megtegyél. Az erők arányai az idő, ezért tűnik relativnak, mert nem létező gizikai dolog, pusztán állandóan változtatható értékű arányosítása az erőknek. Például egy kiló krumplit - ha nem Borsodban osztyák meg vogul szét - két kiló krumli erejével fele annyi idő alatt lehet odébb lebegtetni a világűrben ugyanakkora távolseggre. A nem anyagi eredetű entitásoknak nincs ideje, de értelmezhető és használható számukra, ilyen a lélek is.
          - 2022. 09. 04. 20:42
          • A
            anzsi a macska hala
            Mikor az idő megszületett, még nem volt sem anyag, sem tér. Ezek is az időből keletkeznek.
            - 2022. 09. 04. 21:03
            • S
              Mondja Kisfaludy is, de arra nem tudott válaszolni hogy mi van a nem tér-nem idővel, amiről annyit beszél, de bevallotta hogy van amire nem tudja a választ. Jó próbálkozás lenne amit bepróbált, hogy nem sikerült az egy dolog, de az Eredőt kereste, és ez becsülendő, még ha az egyháza pénzét költi is el saját játszadozásos kísérletezgetésre. Lelke rajta...
              - 2022. 09. 04. 21:10
              • A
                anzsi a macska hala
                Érdekes, innen eltűnt a válaszom, de a legújabb hozzászólások listában meg ott van.
                - 2022. 09. 04. 21:32
                • S
                  Látom, gondolom azt mondod később megválaszolja. Én leveleztem Kisfaludyval, a végén beismerte hogy sok baj van az elméletével, bízik abban hogy a tanítványai majd...
                  - 2022. 09. 04. 22:06
                  • A
                    anzsi a macska hala
                    Régóta hallgatom az előadásait, nekem kerek a történet. Persze sok türelem kell a palihoz, de nekem szerencsére van :)
                    - 2022. 09. 04. 22:28
                    • S
                      A türelemmel nem volt baj, csak a levelezésnél nem tudott adomázgatni. Több konkrét kérdésre - nem materialista vagyok, ez kiderült gondolom, de nem is kolóniaistenhívő - nem tudott válaszolni. Mindegy, legalább megmozgatja az emberek agyát, mert a rendszer nem rossz, de nem ALAP, nem az Eredő Alap, vagy mifenének mondjam. De beilleszthető abba amit én tudok és rögtön ki vannak tömve a megválaszolatlan rések. Az idő nem az első létező volt. Egyébként ő is átvett tőlem néhány dolgot amit írtam neki, ellopta, mint a Roland aki Garjajeves. De nem bánom, attól még az egész rendszert úgyse érti, a Kisfaludy is beépítette a saját működőnek vélt rendszerébe. De jól teszed, az sokkal jobb ha Kisfaludyt hallgatod és összerakod magadban a saját gondolataiddal együtt, mintha nem gondolkodnál ezeken. Le tudnám írni hogy mivel indult a Valami idő nélkül, de ahhoz tényleg külön blog kellene, nem Imre oldalát terhelnem. Egyébként jó lenne az idő dolog, de az anyag nélkül meg nem értelmezhető, no meg megfigyelő nélkül. De lehet szórakoztató is az előadása. Mosoly
                      - 2022. 09. 04. 22:45
                      • A
                        anzsi a macska hala
                        Igazad van a lényeg az, hogy gondolkodjunk a világ dolgain.
                        - 2022. 09. 04. 23:02
                        • S
                          Örülök hogy ezt egyformán látjuk. Aki gondolkodni képes, ha jólelkű, esetleg másként látja ugyanazt, az meg nem baj, egyáltalán. Minden jót Neked!
                          - 2022. 09. 04. 23:16
                          • A
                            anzsi a macska hala
                            Ugyanazt vizsgáljuk, csak más nézőpontból. Attól az amit vizsgálunk nem lesz másmilyen. Isten áldjon. (a teremtő, nem a kolónia :) )
                            - 2022. 09. 04. 23:39
                            • S
                              Ugyanazt vizsgáljuk, igazad van. És nem lesz másmilyen tőlünk. Fogadd jókívánságaimat, ami Te jót kívánsz Magadnak, mindazt a jót és szenvedésmentességet kívánom Neked!
                              - 2022. 09. 05. 00:00
                            • Posta Imre
                              "Emberi elmével" nincs értelme vizslatni a kérdést, mert olyan konstrukcióval találjuk magunkat szemben, ami a szűkös élethez kötött dimenzióban nem létezik. Vagyis létezik, de azt tényleg "mi magunk" hozzuk létre, mint illúziót, másik dimenziót. Tér-idő nem tartozik a materiális "világ" fogalomkörébe. Választ sem lehet ezen keretek közt adni rá, mert nincs. 

                              TAO

                              Az út, mely szóba-fogható,
                              nem az öröktől-való;a szó,
                              mely rája-mondható,nem az örök szó.H
                              a neve nincs: ég s föld alapja;
                              ha neve van: minden dolgok anyja.
                              Ezért:aki vágytalan,a nagy titkot megfejtheti;
                              de ha vágya van,csak a dolgokat szemlélheti.
                              E kettő mögött közös a forrás,csupán nevük más.
                              Közösségük: csoda,s egyik csodától a másik felé tárul
                              a nagy titok kapuja.
                              - 2022. 09. 05. 07:32
                              • A
                                anzsi a macska hala
                                Azt gondolom hogy az elme szükséges, de nem elégséges a kérdés vizsgálatához. Megérteni nem az elmém, hanem a lelkem fogja. A pszichológia - a nevével ellentétben - nem a lelket, hanem az elmét vizsgálja. A materialista tudomány ezért nem jut előrébb már sok ideje, mert egy életben, és csak a világ anyagi vetületében képes vizsgálódni. Tér-idő nélkül anyag nem is létezhet, mivel akkor nincs hely ahol megszülethetne.
                                - 2022. 09. 05. 10:28
                                • Posta Imre
                                  Nem mennék bele "mint szakmabeli", ám összetettebb a kérdés. A pszi-hológia sok mindennel foglalkozik és van, amivel még inkább. Pl. mint vélekedsz arról, ahogyan érzel. Költői a kérdés, lehet-e "amit" érezni, hisz az már "tárgy" és a lélek halhatatlansága és az idő mérhetetlensége a gondolat képtelenségével homályosítható. Amint megfogant a gondolat, máris tévedtél...írja a TAO.
                                  - 2022. 09. 05. 10:46
                                  • S
                                    A pszichében, ami a DNS-tudat érzelmeinek összessége azok az érzelmek vannak benne, amelyek a halálfélelemre és az ezzel szorosan összefüggő főggőségek iránti vágyra épül. A legfontosabb a halálfélelem - élési függőségi vágy binaritása, az egyik a szenvedtetés, a másik a látszólagos megoldás felkínálása a szimuláció részéről, és addig nyújt érezhetően jó érzést, míg a rászokás meg nem történik. Drog-, alkohol-, evés-, munka-, szexmánia, stb. addig ad a szenvedés ellen feloldást, amíg a fokozása kényszerűen be nem indul, mert onnantól börtönné válik, a szenvedések szenvedéséé. Szinte minden visszavezethető a létfüggőség valamint a generatív parancsosorok (családalapítás, ehhez lakás, ház, autó, jó kereset és sorolhatnám) szenvedtetési DNS parancssoraira és ha valaki ezekből próbálja összerakni hogy mik a válaszok, csak odáig juthat el amit leírtak már, és nem véletlen hogy annyi a vallás, filozófia, életmegoldás, hogy legyen minta, hogy ne gondolkozzon el senki hogy van más, ezeken kívül van más és megoldás. Ami a szenvedésen kívüli és a szenvedést feloldó bennső érzés, az a lélekben rejtezik, az időtlen és nem keresi sem a vallásokat, sem a kérdéseket, mert a válasz önmagában a kérdés. A taó áll a legközelebb rávilágítani, hogy mi az Eredő, de a szabályrendszerek, mint ami a taóban is meglelhető az emberielmére íródtak, ezért konvertáltak, ezért már másként hatnak mint ahogyan keletkeztek. A lélekstruktúra pedig annyi választ ad amennyit a struktúra képes érzékelni magában fogadottan és visszavetítve, ami megtévesztő lehet, mert pont így működik a DNS psziché is. De van egy lényeges különbség, ha az ember a lélektudatával gondolkodik sohasem a menekülésen, megmenekülésen gondolkodik, mivel a lélek halhatatlan, nem opció a végesség. A pszichológia hiába vizsgálja a lelket, azt a DNS tudat szabályszerűségeivel vizsgálja, és a DNS-tudat sohasem fogja föl a lélektudatot, mivel mesterséges intelligencia a psziché, így átjárhatóság a pszicjhé oldaláról nincs a lélektudat felé, viszont irányban van csak. De ezt a viszont irányt csak az tudja megtenni, akinek a lélektudata irányít a DNS-tudat visszaszorításával, ami vajmi kevés embernek sikerül, mivel pont ez a szimuláció lényege, hogy a szenvedés működjön, a halálfélelem nélküli lélektudat lefedve legyen. Ezért a sok kérdés, mivel most már az utóbbi évtizedekben a szenvedtetés erőteljesen és lassan exponenciálisan fokozódik a Mátrix és az Illuminati és az emberek egymás által egyaránt, ezért a DNS-tudat mögül időnként kivillan a lélektudat, amely megadná a válaszokat, de mindenkinél a maga lélekstruktúra szintjén, és ha megjelenik valami válasz, észrevétlenül visszazuhan a DNS-tudata irányítása alá, ami a már leírt tudásfélékhez való válaszadáshoz visszatérést eredményezi. Ráadásul ahány ember annyiféleképpen detektál, így "mindenkinél ott van az igazság", ami elfedi annak a megértését, ami valóban működik, annak a megértését hogy egyszerre van minden és semmi, hogy egyszerre van ugyanez a mindenben. Ezért lélektudattal mindenre vann válasz, csak az emberek számára ez olyan mint a valódi kvantumszámítógép: ha belépsz a rendszerébe, már nem kvantumszámítógép. Tehát a megoldás az, ha valaki tudja, hogy hogy legyen benne a rendszerébe a válaszoknak, hogy amikor megvannak, már nem is létező válaszok. Létezők, de nem arra amire a kérdés vonatkozott.
                                    - 2022. 09. 05. 11:49
                                  • A
                                    anzsi a macska hala
                                    Az érzékek az elme és testhez kapcsolódó jelenségek. Ezeken keresztül kapcsolódunk az anyagi világhoz, és ezért vagyunk illúzióban. Ráadásul sok olyan kötöttség is van, amit nem lehet meghaladni, pl. a késztetések. De ezek a rendszer részei, és a halál után a testtel együtt megszűnnek, hogy egy új testben a nulláról újra épüljenek. Ami állandó ebben a történetben, az a lélek, ami csak annyiban változik hogy a leélt életek információit eltárolja.
                                    - 2022. 09. 05. 14:16
      • Gerry
        Várakozás
        Nagyranõtt álmok között
        a holnapra vársz.
        Életed napra lefölözöd
        s ott csak jelent találsz.

        legszebb.bpest.com/../../images/alarcok.jpg
        " Ne sírj, nevess,
        múló az egész vllág,
        de mert érdemes, fesd
        fel rá saját harmóniád; "

        Gutai - igazad van!

        Az idõ
        Van állandó múlt.
        Van átfutó jelen.
        Van álmodott jövõ.
        ...és velünk szórakozik
        e-háromfejü,
        mocskos
        összeesküvõ.
        media.giphy.com/media/3oxRmvU3GAJay6F60g/giphy.gif
        - 2022. 09. 04. 21:26
        • S
          Igaz amit írsz, így is úgy is.

          A jövő hívogató árnya
          reményben alkonyul
          a múlt biztató adása
          megélten elborul
          A jelen pillantása
          egy pontba "szingorul"
          Az élet de nem a lélek társa
          az idő anyaggá fakul

          Talán hozzáadtam én is valamit e nehéz dologhoz...
          - 2022. 09. 04. 22:34
          • Posta Imre
            Sohasem voltam, midig csak leszek<br />Nem látott még senki, hisz nem ismerhettek<br />Mégis bennem bízik mind, aki a Földön él.<br />Mi vagyok én?<br /><br />A Szfinx találós kérdése az Egyiptom istenei 2016-os filmből. <br /><br />Választ Toth adja meg, aki az "idő szabályozója". A hivatalos válasz: Holnap.<br /><br />Ha azt mondjuk, nincs idő, azt állítjuk vele, hogy van. Valamiért az "elme" nem tud különbséget tenni.
            - 2022. 09. 05. 07:17
            • S
              Uraim! Ön, Önök, - Gerry, SzVabó, Imre!- bár anyagba vésetten írnak,  költészetük mégis éteri síkokba rója az időtlent, amit a múlt köszönt, 'mire a mát megszüli a holnap.
              - 2022. 09. 05. 07:40
            • S
              Ami itt idő
              Kint végtelen
              A végtelen egy Pont
              nincs benne félelem
              mint itt Lent
              hol az értelem
              nem tudhatja
              mi a Lételem
              s ki lesz kire vár
              s nem az kit
              az írásokból kitalál
              mert a bíró sem az
              kin rajta van talár
              minden másként működik
              s abban a mindenben
              mindig szenvedés rejtezik
              valós eredőjét nem ismerik
              ezért bíznak pont abban
              ahonnan a szenvedés érkezik
              - 2022. 09. 05. 11:09
              • S
                Különb-s-Ég <br /><br />A Vátesz, nem a közszolgálatin képzett, de a közt szolgálná, ha a köz értené.<br />A közérthető a tömeg szintjére vitt szájbarágó megmagyarázás.<br /><br />Jó volna már nem szenvedni a hülye-s-ég-től (itt tűz-égés/leégés)
                - 2022. 09. 05. 11:27
        • S
          Nem csak a vers, de az illusztráció is szédítő. Idő: van is meg nincs is és te megragadtad.
          - 2022. 09. 05. 07:28
          • Posta Imre
            Ősi irokéz bölcsesség: Az idő: pénz. <br /><br />Tavaszt 17 pillanata... Stirlitz tudta: <br /><br />Az idő soha-soha meg nem áll. Órák róják szüntelen az útjukat, s a pillanat úgy elillan, tovaszáll, mint gyorsfolyS a pillanat úgy illan tovaszáll, mint gyors folyón a hab, annyi csak a pillanat.
            - 2022. 09. 05. 09:11
            • S
              Stirlitz soha nem fogalmazott ily' költőien, de tudta mikor milyen arcot kell mutatnia ahhoz, hogy ő irányítsa a sorsot.
              - 2022. 09. 05. 09:24
              • Posta Imre
                Ez kis nyilvánosság előtt elkövetett kisorsolás!
                - 2022. 09. 05. 10:00
                • S
                  H-h!  <img src="https://postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/csiiiz.gif" alt="Mosoly" />
                  - 2022. 09. 05. 10:14
                • S
                  Igen,
                  és eleve el-rendelési idő,
                  ahol fogadási óra nincs,
                  csak be-fogadási pillanat,
                  annak aki eddig kívül maradt.
                  - 2022. 09. 05. 11:16
            • A
              anzsi a macska hala
              tíz óra harminchárom perc. Stirlitz elindult a megvilágosodás útján. :)
              - 2022. 09. 05. 10:35
  • szabir
    a Sabath; Csaba-d/t s Szikulok/Sekelyek stb; amugy valami Noe s Deucalion Fludot kaptam s unnezki 2022tol (Vlad-iMir matat a Maeo-Tiszanal) lefut a Oghuzokon/Ogugaszok/Ghiesuk/Jezusok? egeszen 458ig ami ha igaz 445 Atil halal utan Csapo kiralfi visszamegy Szkitiaba de ami az Azov a czenter; szoval nemtom Szabad Csapat leCsapoljak a Motsarat [Trump?] mit jelent
    -
    a vegen 13 percz korul; ahol jonnek a Hunok a ''Meotisz legtavolibb vegerol'' [nem az Azov hanem ez Global dolog lehet a Jegfalon es Tul/Uveghegyen mint a mesebe] [Zrinyi ''Atila a Magyarok Utolso Vilagreszrul kihozoja''?]
    -
    - 2022. 09. 04. 20:27
  • Posta Imre
    Érdekes, idén a Gazprom is rekordot ért el, mégsem akartak osztalékot fizetni, ezért sok kisbefektető lelépett, aztán most mégis akarnak..., de már a tulajdonviszonyok mások. Bennfentes kereskedés, csalás...de nem gond ez. Nyilván Mészáros mellett is Orbán a főtanácsadó, ha már a strómanja...az ismerősöm szerint és Moszkvából instruálják. Tatán volt most sírásó verseny is...talán éppen a Turul tövében! Hajrá mogyorók!

    Mészáros Lőrinc ölelésében Tatabányának el kellett engednie a Turulgázt

    A felcsúti milliárdos érdekeltségének, az Opus Tigáznak évekbe telt, hogy megszerezze a céget, de erőfölényének és az állami MVM egy döntésének köszönhetően most sikerült.

    Több elvetélt próbálkozás után végül sikerrel járt Mészáros Lőrinc érdekeltsége: az Opus Tigáz heteken belül teljes egészében bekebelezheti a tatabányai földgázvezeték-rendszert üzemeltető Turulgáz Zrt.-t, amelybe a Tigáz még a Mészáros megjelenése előtt, 2003-ban szállt be, a Mol helyére. A város önkormányzata évekig visszaverte a felvásárlási kísérleteket, augusztus végén azonban mégis jóváhagyta a társaságban birtokolt 41 százalékos tulajdonrészének eladását. A 195 millió forintos vételárért a szerződés aláírása után az Opus Tigáz lesz a Turulgáz 100 százalékos tulajdonosa.

    A város az utóbbi hónapokban kényszerhelyzetbe került. A 24.hu információja szerint a képviselő-testület számára készült döntés-előkészítő irat nem talált igazán jó választási lehetőséget:

    vagy eladják a céget a Mészárosék által kínált olcsó áron, ami a vagyonvesztés miatt jogos kritikák alapja lehet az önkormányzattal szemben,
    vagy tovább alkudoznak, esetleg teljesen elállnak az üzlettől, ám akkor azt kockáztatják, hogy a Turulgáz elveszíti piaci értékét, és később még ennyit sem kapnak érte. Akkor pedig az önkormányzatnak saját költségvetéséből kell fedeznie a veszteségeket.

    A kényszerítő körülmények hatása meglátszott az önkormányzat döntésén is. A testület tagjai közül 12-en (a Fidesz képviselői és a kiszavazó egykori ellenzékiek) megszavazták az előterjesztést. Mindössze a polgármester és három ellenzéki voksolt nemmel az eladásra, de az utóbbiak is inkább csak azért nem támogatták a döntést, hogy ne kelljen a nevüket adni ahhoz, hogy újabb energiacég kerül a felcsúti milliárdos kezébe.

    Az Opus Tigáz már 2020-ban és 2021-ben is tett vételi ajánlatot az önkormányzatnak, de a folyamatosan nyereséget termelő társaság akkor nem volt eladó. A Turulgáz ugyanis az elmúlt évtizedekben jelentős bevételt hozott a városnak és a tatabányai vagyonkezelő cégnek.

    A Turulgáznak egyetlen bevételi forrása van: a Tatabányát behálózó 200 kilométernyi csővezeték. Ennek használatért a földgázellátást biztosító szolgáltató fizetett úgynevezett üzemeltetési díjat, amelyből évtizedekig kiválóan megélt a cég: a 150-200 millió forint közötti bevételből 50-100 milliós nyereséget tudott elkönyvelni.

    De miután az önkormányzat nem állt kötélnek, az Opus Tigáz, élve többségi tulajdonosi erejével, 2020 óta rendre leszavazta az éves osztalékok kifizetését, amivel százmilliós bevételtől fosztotta meg a várost.

    https://24.hu/fn/gazdasag/2022/09/05/...z-vezetek/
    - 2022. 09. 05. 07:50
    • H
      A mesebeli kisgömböc is egyszer csak kidurrant. Azt várom, hogy M. Lölő-vel ez mikor történik már meg?? Meddig akar még terjeszkedni?? Mindent be akar itt nyelni??? Semmi nem elég, de tényleg semmi nem elég neki??????????????????????? Ki ez a - már nem is ember, inkább - szörny-lény-moloch????????
      - 2022. 09. 05. 10:41
  • Posta Imre
    Kínai kérésre titkosították a Budapest-Belgrád vasút hitelszerződését

    2022. 09. 05.

    Kína kérésére titkosította a magyar kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal építésével kapcsolatot hitelszerződést – írja a 444. Mindez azután derült ki, hogy Szél Bernadett volt országgyűlési képviselő pert indított a külügy ellen, hogy kiderüljenek a részletek.

    Szél 2020 áprilisában közérdekűadat-igényléssel kérte ki a Pénzügyminisztériumtól hitelszerződést, ám egy hónappal később a parlament elfogadta a vasútvonal megépítéséről szóló törvényt, amelybe belefoglalták, hogy ha az építkezéssel összefüggő szerződések nyilvánosságra kerülése Magyarország külpolitikai érdekeit veszélyezteti, akkor ezek az adatok 10 évre titkosíthatók.

    Az akkor még parlamenti képviselő politikus ezután Szijjártó Péter külügyminiszterhez fordult, ő azonban úgy döntött, hogy nem adja ki a szerződést, ezért Szél az év szeptemberében beperelte a külügyminisztériumot.

    2021. áprilisban a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a keresetet és kimondta, hogy a külügyminisztérium elégséges indokát adta a szerződés titkosításának, azzal, hogy „az adatigénylés teljesítésére a Minisztériumnak nincs lehetősége”, a részletes tájékoztatás pedig szembement volna a titkosítást lehetővé tevő törvénnyel.

    A minisztérium ugyanakkor kiemelte, hogy egyáltalán nem a kínaiak kérése alapján döntött Szijjártó a titkosítás mellett, sőt, visszautasította és cáfolta ezt.

    Szél fellebbezett és másodfokon megnyerte a pert: a Fővárosi Ítélőtábla 2021 októberében kötelezte a külügyet, hogy küldje el a képviselőnek a szerződést. Ezt megelőzően a bíróság felszólította a tárcát, hogy mutasson be bizonyítékokat, hogyan sértené a magyar érdekeket a dokumentum kiadása, amire Szijjártóék azt mondták, hogy a kínaiak nem szeretnék nyilvánosságra hozni a szerződést, de egyúttal hozzátették azt is, hogy az elsődleges szempont Magyarország érdeke. A bíróság szerint ez nem elég – olvasható a 444 cikkében.

    A külügy ekkor a Kúriához fordult felülvizsgálati kérelemmel, amely idén júniusban a minisztérium javára döntött. A külügy ekkor már azzal érvelt, hogy

    Álláspontunk szerint Magyarország külpolitikai érdeke egyértelműen fellelhető abban, hogy amennyiben a kínai fél azt kéri, úgy Magyarország nem hozza nyilvánosságra a szerződést, az ellenkező eset nyilvánvalóan a felek közötti bizalomvesztéshez, továbbá az államok közötti kapcsolat megromlásához vezethet,

    vagyis a titkosítást a kínai fél kérésére végezték el, a magyar érdek pedig abban nyilvánult meg, hogy nem akarták elveszteni a kínaiak bizalmát. A Kúria ezt az érvelést elfogadta és helybenhagyta az elsőfokú döntést. Szél a döntést abszurdnak nevezte, hogy egy kínai – magyar szerződésben foglalt paragrafus erősebb az Alaptörvénynél és az információszabadságról szóló törvénynél.


    https://24.hu/belfold/2022/09/05/buda...iadas-per/
    - 2022. 09. 05. 09:40
  • Posta Imre
    Vlagyimir Putyin orosz elnök telekonferencia keretében tartott tanácskozáson vesz részt a moszkvai Kremlben 2022. augusztus 3-án.
    A csecsenek vezére előbb lelépne, mint hogy Vlagyimir Putyin kirúgná
    2022. szeptember 5.
    Legalábbis ez Ramzan Kadirov terve.

    Lehet, hogy itt az ideje a visszavonulásnak – mondta egy hét végi videónyilatkozatban Ramzan Kadirov csecsen vezető a HVG.hu összeállítása szerint. Kadirov 15 éve vezeti a csecsen önigazgatást, napjában követeli Oroszországtól, hogy lépjen fel keményebben Ukrajnával szemben, katonáit pedig ezerszám küldi a frontra.

    Szerinte "a Kaukázusban van egy mondás, amely szerint bármennyire is szívesen várnak egy vendéget, az még nagyobb öröm, ha a vendég időben távozik. Én is úgy vélem, eljött az időm, hogy addig távozzak, amíg nem rúgnak ki" – mondta.
    https://infostart.hu/kulfold/2022/09/...in-kirugna
    - 2022. 09. 05. 09:42
    • H
      gondolom Kadirov nem akar majd (hamarosan) repülni tanulni szárnyak és ejtőernyő nélkül a kórházi 6. emeleti ablakából...
      - 2022. 09. 05. 10:43
      • Posta Imre
        Hess, ezt nem így szokták. Először olyan, mintha "összevesznének", vagy mintha nem lenne valami patent, ezzel kiugrasztják az ellenlábosokat a fazekas műhelyből, majd látványos megbékélés és a kiugrottak likvidálása. Tudom, csinálom. Ugrottak is páran...és ugye még hátra van valami akkor. <br /><br />Lehet Kadirov lesz az új Gazprom vezér, mert igazából az az igazi fegyver, nem a ballisztikus atomrakéta.
        - 2022. 09. 05. 10:49
      • S
        Igen, amit Imre mond, meg amit korábban mondtam. A takarítóbrigádra nincs szükség. Ha van, más fölállásban és máshol és máskor.
        - 2022. 09. 05. 11:52
  • J
    Igy ferdit az ATV.
    https://www.atv.hu/kulfold/20220904/e...jelent-meg

    Azt egy árva szóval sem említik, hogy az orosz elnök a temetés előtt lerótta kegyeletét Gorbacsov nyitott koporsójánál. Videó van róla, amelyen nagy vörös rózsacsokrot helyez el a ravatalnál.
    - 2022. 09. 05. 19:43
  • Posta Imre
    Adódik a kérdés, hogy ha egy 13 évesnek hivatalból ezt tolják, akkor a "Háttérhatalom" is hivatalos innentől? Vajon mogyoróországért kik viaskodnának, ha lennének itt még mogyorók?


    Egy nyolcadikos tankönyv szerint valójában három nagyhatalom civódik az oroszok által lerohant Ukrajnán

    s.24.hu/app/uploads/2022/09/ukrajna-e1662445218301.png
    2022. 09. 06. 08:23

    Békeidőben is némileg zavarba ejtő lenne az a szöveg, ami egy nyolcadikos földrajzkönyvben Ukrajna mellett szerepel, a mostani háborús időkben pedig hatványozottan annak számít. A Telex által kiszúrt, a Nemzeti Köznevelési Portálon fellelhető szövegben egészen pontosan ez szerepel:

    A népes Ukrajnában a nemzetiségek eloszlása nagyon egyenlőtlen. A többség ukrán nemzetiségű, de az ország keleti részén jelentős az oroszok aránya, a Krím-félszigeten pedig ők alkotják a többséget. A két keleti szláv nyelv (orosz, ukrán) hasonló. Az oroszok által lakott országrészekben a lakosság egyötöd része kevert orosz–ukrán nyelven beszél. Ennek ellenére a két népcsoport gyakran szemben áll egymással. Ellentétük fegyveres konfliktust is kirobbantott a Krím-félszigetért.

    A szöveg mellé a fenti illusztrációt is mellékelték, ami szerint az Oroszország által lerohant Ukrajna felett valójában három nagy hatalom, Oroszország mellett az Egyesült Államok és az Európai Unió marakodik, és próbálja megszerezni sajátjának.
    https://24.hu/belfold/2022/09/06/nyol...-tankonyv/
    - 2022. 09. 06. 10:26
    • R
      Akkumulátorgyárak árnyékában 
      Magyarország erőteljes kormányzati támogatással épp akkumulátor-nagyhatalommá válik. A hivatalos kommunikáció elhallgatja, hogy a gyakorlatban ennek a folyamatnak súlyos ára van, amit a magyar lakosság fizet meg. Jelenleg Gödöt, Komáromot, Iváncsát, Tárnokot és Sóskutat érintik a beruházások. Néhány érintettel beszélgettünk, milyen a gyárak közelében élni.

      https://www.youtube.com/watch?app=des...CEd40YhyAY
      - 2022. 09. 06. 10:42
      • Posta Imre
        Mogyoróország államformája: összeszerelő-üzem . Nem baj az, ha nem bírják a lakosok a vele járó macerát. El lehet menni!
        - 2022. 09. 06. 14:37
      • R
        Így tüntetik el a vízeinket is...ez is egy módja annak, hogy sivataggá váljék országunk és folyamatosan mérgezzenek minket: https://atlatszo.hu/kornyezet/2022/09/05/annyi-viz-kell-a-godi-samsung-gyarnak-amennyi-egy-szazezres-lakosu-varosnak-is-elegendo-lenne/
        - 2022. 09. 07. 15:44
    • Posta Imre
      Heti dezinfó – Európát az USA irányítja, a koronavírus-vakcina génterápiás emberkísérlet

      2021. június 18. 10 perc

      Szopkó Zita

      Az elmúlt hetekben is számos álhírnek lehettünk szemtanúi. Az oroszbarát médiumok ezúttal is főleg a Nyugatot támadták, de megtudhattuk azt is, hogy az álhírek szerint hogyan próbálják meg ellehetetleníteni az orosz sajtót, és hogyan irányítja Európát az Amerikai Egyesült Államok. Itthon pedig a „génterápiás emberkísérletnek” nevezett koronavírus-vakcináké volt a főszerep, amelyek mögött a konteók szerint maga a Sátán áll. Heti dezinformációs összefoglalónk következik.

      Nemzetközi dezinfó

      Az EUvsDisinfo hírlevele összesen 61 álhírt azonosított az elmúlt napokban. Ezek többsége Ukrajnát, az Egyesült Államokat, a NATO-t és a Nyugatot támadta. Erre tökéletes példa az az álhír, amely szerint az USA csak ürügyként használja a terrorizmus elleni harcot arra, hogy illegálisan foglaljon el bizonyos országokat. Emellett olyan állításokról is olvashattunk, hogy valójában Amerika támogatja, sőt, finanszírozza is a terrorista akciókat. De megtudhattuk azt is, hogy Európa folyamatos megfigyelés alatt áll, a szálakat pedig a háttérben az Egyesült Államok mozgatja, így irányítva a tagállamokat.

      Olyan álhírek is terjedtek, amelyek szerint az ukrán nacionalista erők támogatására amerikai csapatokat vezérelt és fegyvereket szállított a NATO Ukrajnába. A háttérben, a dezinformációs mesék szerint, egyszerű hatalmi érdekek állnak. Joe Biden amerikai elnök ugyanis tárgyalási pozícióját szeretné erősíteni Putyinnal szemben, erre pedig nagyszerű alkalmat kínál az a folyamatos fenyegetés, hogy Amerika bármikor berobbanthatja az egyre élesedő donyecki orosz-ukrán konfliktust.

      A Nyugat támadása mellett természetesen ezúttal is lehetett olyan félrevezető híreket hallani, amelyek az oroszokra irányuló elnyomási kísérletről számoltak be.

      Az egyik dezinformációs narratíva szerint a Nyugat oroszellenessége, az ország elleni szankciók pusztán azzal magyarázhatók, hogy Oroszország nem hajlandó feláldozni a hagyományos értékeket, mint amilyen a család és a vallás. A nyugati országok, különösen az EU-tagállamok ugyanis nyíltan szembeszállnak a konzervatív értékrenddel, és a globalista ideológiát éltetik.


      Az egyik álhír pedig még ennél is tovább ment: eszerint ugyanis nemcsak az orosz kultúrát és értékeket fenyegeti veszély, hanem a balti államokban az orosz médiumok is komoly veszélyben vannak, folyamatos nyomás nehezedik rájuk, az országok vezetői mindenáron ellehetetlenítenék működésüket. A valóság ugyanakkor az, hogy az említett országoknak nem az orosz sajtótermékekkel van problémájuk, sokkal inkább a Kreml irányítása alatt álló, központilag vezérelt dezinformáció terjesztése ellen emelik fel hangjukat.

      Azonban erre is van válasza a Kreml-barát médiának: szerintük azért küzd a nyugati világ az álhírek ellen és azért nevezi a keleti országokat (Kínát és Oroszországot) a megtévesztés fő forrásának, mert rájöttek, hogy egyre több ember számára kínál vonzó alternatívát az orosz sajtó, és attól félnek, hogy szép lassan elveszítik befolyásukat az emberek felett.

      A nyugati médiával szembeni – megalapozatlan – kritika visszatérő témája az orosz dezinfomációnak, ugyanakkor valójában inkább az orosz sajtószabadságért kellene aggódni.

      Veszélyben az orosz független média – újságírók felhívása a sajtószabadság világnapja alkalmából

      A sajtószabadság világnapján felszólítjuk az orosz kormányt a szabad sajtó védelmére vonatkozó kötelezettségei betartására. 1998-ban az Orosz Föderáció is aláírta az Emberi Jogok Európai Egyezményét, amely garantálja minden állampolgár számára a véleménynyilvánítás szabadságát, valamint az „információk, eszmék megismerésének és közlésének szabadságát országhatárokra tekintet nélkül, anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhasson”.

      A Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság-indexe szerint az európai országok többségében és Amerikában is sokkal jobb a helyzet, mint Oroszországban vagy Kínában, amennyiben ezek ketten csak a 150-ik, illetve 177-ik helyre fértek fel a 180 országból álló listára.

      A konteók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban is megállíthatatlanul terjednek: ezúttal arról olvashattunk, hogy a vírus egy amerikai laboratóriumból szabadulhatott el. De a labdarúgó-Európa-bajnokság második napján rendezett dán-finn mérkőzésen hirtelen összeeső Christian Eriksen állapotával kapcsolatban is több álhír jelent meg.

      A 29 éves focistát a pályán élesztették újra, majd kórházba szállították, az állapota azóta stabil. A Twitteren ugyanakkor sokan arról kezdtek el beszélni, hogy Eriksen nemrég kapta meg a Pfizer vakcinát, és ez okozhatta a rosszullétet. Sokan gondolkodás nélkül osztották tovább az ezzel kapcsolatos találgatásokat – később azonban kiderült, hogy se oltást nem kapott még a focista, se covidos nem volt.


      Hazai dezinfó

      Érdekes módon az elmúlt hetek során Magyarország is megjelent az EUvsDisinfo elemzésében, méghozzá Ukrajna kapcsán. A trianoni béke 101. évfordulóján az oroszbarát médiumok jó alkalmat láttak arra, hogy az ukránok ellen hangolják hazánkat. A Kreml-párti magyarországi portálok előszeretettel utalnak arra, hogy Magyarország a közeljövőben igényt formálhat az elvesztett Kárpátaljai területekre, de voltak olyan narratívák is, amelyek szerint Kárpátalja hamarosan csatlakozhat az EU-hoz – azonban Ukrajna nélkül.

      Ez a példa is azt bizonyítja, hogy a hatékony dezinformáció veszélyei leginkább abban rejlenek, hogy az adott régióra, vagy nemzetre szabott, erős érzelmeket kiváltó témákról számol be, kihasználva a meglévő társadalmi feszültségeket.

      A hazai színtéren emellett továbbra is a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos félrevezető információk domináltak annak ellenére, hogy a járvány egyre inkább lecsengőben van. Ezúttal egy nyugalmazott magyar tudós terjesztett egészen elképesztő összeesküvés-elméletet egy Facebook-videóban, amit június eleje óta közel 18 ezren osztottak meg, és rengeteg reakció érkezett rá.

      „A COVID19-oltással kapcsolatban azt szeretném elmondani, hogy az nem oltás, hanem csak kísérleti engedéllyel rendelkező, vészhelyzetben felhasználható génterápiás eljárás” – mondta el Dr. Bardócz Zsuzsanna, aki az oltást „a Sátán” által az „emberiség ellen vívott háborúnak” nevezte.

      Arról is beszélt, hogy az mRNS vakcinák valójában génterápiás emberkísérletek, amiket nem lehet oltásnak nevezni, hiszen „célja a népességkontroll, az emberek elpusztítása”.

      Baródcz hivatalos doktori oldalán két olyan anyag is szerepel, ami a Százak Tanácsa kiadásában jelent meg. A Százak Tanácsáról azt érdemes tudni, hogy korábban már többször támogatásáról biztosította a kormánypártot. Ráadásul a szervezetet saját bevallásuk szerint a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatja, több közös rendezvényen is részt vettek.

      Miként az AFP magyar tényellenőrző oldala kiszúrta, nem ez az első eset, hogy Bardócz konteókat terjeszt: két éve például a Professzorok a Hazáért Civil Társaság rendezvényének a vendége volt, ahol többek között a „chemtrail” veszélyeiről beszélt. Szintén érdekesség, hogy a rendezvény fővédnöke a Fidesz támogatását élvező Tarlós István, akkori budapesti főpolgármester volt.

      Szopkó Zita

      https://vilagterkep.atlatszo.hu/2021/...erkiselet/
      - 2022. 09. 06. 12:08
  • Posta Imre
    Ankara nem zárja ki a támadás lehetőségét Görögország ellen

    – Nem lesz háború, ugyanakkor erődemonstráció annál inkább, mert jövő nyáron választások lesznek mindkét országban – nyilatkozta lapunknak Törökország és Görögország szembenállásáról Egeresi Zoltán, a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos munkatársa. Az évtizedek óta fennálló konfliktus legújabb fejezeteként Ankara kilátásba helyezte egy támadás lehetőségét is Görögország ellen.

    Egy esetleges támadással fenyegette meg a napokban Törökország Görögországot, amiért szomszédja állítólag a demilitarizált égei-tengeri szigetek felfegyverzésébe kezdett. Ankara indoklása szerint ezek a területek az 1923-as lausanne-i és az 1947-es párizsi békeszerződések értelmében éppen azzal a feltétellel kerültek Görögországhoz, hogy Athén nem fog semmilyen katonai tevékenységet folytatni rajtuk.

    Ha eljön az ideje, megtesszük, amit kell. Ahogyan mondani szoktuk: lehet, hogy egy éjszaka hirtelen megjelenünk

    – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki szerint Görögország megszállta az égei-tengeri szigeteket.

    A szíriai és iraki kurdok ellen pedig Ankara már többször beváltotta ígéretét, miszerint az éjszaka leple alatt fognak támadni.

    – Azt mondanánk Görögországnak: ne felejtse el Izmirt – folytatta Erdogan arra utalva, hogy 1922-ben a török erők vereséget mértek a görög csapatokra a nyugat-törökországi városban. – Nézzék csak meg a történelmet. Ha Athén most tovább megy, komoly árat fizet – tette hozzá a 68 éves államfő. Athén sem késlekedett a válasszal, a görög külügyminisztérium úgy reagált: tájékoztatni fogják szövetségeseiket és partnereiket a provokatív állításokról, hogy mindenki számára világos legyen, ki robbantja fel a dinamitot.

    Mindét ország NATO-szövetséges, ez alapvetően korlátozza, hogy kialakuljon egy valós fegyveres konfliktus, háború a két ország között

    – magyarázta Egeresi Zoltán. A Törökország-szakértő elmondta: a két állam ugyanannak a szövetségi rendszernek a tagja, és az Egyesült Államok, valamint más szövetségesek sem néznék jó szemmel a konfliktus ilyen szintű eszkalációját.

    – Ugyanakkor amit most hallottunk, az mindkét részről a mindennapos párbeszéd, nyilatkozatháború része marad. A törökök – és a görögök ugyanúgy – hol ezt, hol azt fogják nehezményezni. A narratíva, hogy a másik fél megszegi a nemzetközi szerződéseket, ugyanúgy megjelenik majd a helyi sajtóban, és beszivárog hozzánk is – fejtette ki Egeresi Zoltán.

    Nem lesz háború, ugyanakkor erődemonstráció annál inkább, mert jövő nyáron választások lesznek mindkét országban. Úgyhogy mindkét fél vezetése arra fogja használni ezt a feszültséget, hogy a belpolitikai napirendet ezzel a külpolitikai témával dominálja, a belső problémákról pedig elterelje a figyelmet

    – emelte ki a szakértő, hozzátéve, a nemzeti érzelmű szavazók könnyen mozgósíthatók.

    A történelem során a szomszédos országok több háborút is vívtak egymás ellen, kapcsolatukat pedig máig számos konfliktus mérgezi.

    Ezek közé tartozik a légtérsértésekről, a tengeri határokról, az etnikailag megosztott Ciprusról, a Földközi-tenger keleti medencéjében felfedezett hatalmas földgázmezők kiaknázásáról, illetve az illegális migrációról szóló vita is. Egeresi Zoltán arról is beszélt, a felek többször is igyekeztek rendezni a nézeteltéréseiket, ám a próbálkozásaik sosem voltak igazán őszinték. A török elnök és Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő legutóbb márciusban ült tárgyalóasztalhoz, a békülési kísérlet azonban ez alkalommal is zátonyra futott. Recep Tayyip Erdogan májusban közölte, nem hajlandó többet beszélni a görög miniszterelnökkel, aki washingtoni látogatásakor arra kérte az Egyesült Államokat, hogy – tekintettel a feszült állapotokra – ne adjon el F–16-os vadászbombázókat Törökországnak.
    https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/...aggregator
    - 2022. 09. 06. 10:42
  • Posta Imre
    Lavrov: Ukrajna után felkészül Moldova!
    2022. szeptember 6. 6:50
    Az orosz külügyminiszter megfenyegette Moldovát.

    Az orosz külügyminiszter nemrégiben úgy fogalmazott, Moldova hagyja békén az általa el nem ismert Dnyeszter menti Köztársaságban állomásozó orosz csapatokat, máskülönben kemény katonai válaszcsapásra számíthat – írja az Index.

    Moldova keleti, oroszbarát szakadárok ellenőrizte térségében már több mint 30 éve, a Szovjetunió széthullása óta állomásoznak orosz egységek. Nem sokkal korábban az orosz külügyek irányítója azzal vádolta meg a moldovai államfőt, hogy egyáltalán nem törekszik a Dnyeszter menti Köztársaság (Transznyisztria) helyzetének tárgyalásos rendezésére.

    Szergej Lavrov szerint
    Maia Sandu elnökasszony az USA és az Európai Unió kottájából játszik, aminek nyomán úgy tűnik, nincs napirenden a párbeszéd a térség problémájának rendezésére”

    – idézi a híroldal az orosz külügyminisztert.
    Újabb háború a láthatáron?

    Az Index beszámolója szerint Lavrov az interjúban azt is elmondta, hogy Moszkva kész a Moldovában élő orosz ajkúak megsegítésére, felemlítve, hogy az ország déli részében élő mintegy 150 ezres gagauz kisebbség is az elismerésre törekszik. Az orosz külügyminiszter már júliusban is tett kirohanást Moldova ellen, amikor azt mondta, az országban mindent lenulláznak, ami orosz, hasonlóan ahhoz, ahogyan az ukránok tették. Még ugyanabban a hónapban az EU megadta a tagjelölt státuszt Ukrajnának és Moldovának.

    Lavrov szavaira az újraegyesítési kormányhivatal válaszolt egy közleményben, amely szerint továbbra is a transznyisztriai kérdés békés rendezése mellett kötelezik el magukat.

    Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Moszkva az orosz nyelvet, illetve az oroszul beszélők helyzetét hozza fel Moldova kapcsán. Idén márciusban például a moldovai orosz nagykövetség orosz ajkúakat keresett meg azzal a kéréssel, hogy haladéktalanul jelentsék, ha „nemzetiségi, kulturális, vallási vagy nyelvi megkülönböztetést tapasztalnak”. Válaszul a Moldovában élő orosz ajkúak online petíciót indítottak, amelyben felszólították Moszkvát, hogy hagyja békén az országot, ahol ők semmiféle diszkriminációt nem érzékelnek – olvasható a hírportál cikkében.
    https://mandiner.hu/cikk/20220906_sze...tt_a_04_sz
    - 2022. 09. 06. 10:44
  • J
    Igy van. Olcsó bérmunkás lelőhely lettünk, mint régen Románia, Kína, Bangladesh , stb. A külföldi befektetőknek adott milliárdok nem biztos, hogy megtérülnek valaha. A külföldi befektetők előbb-utóbb kifektetik az országot, kivesznek mindent a kezünk közül. Még egy olyan filleres termék, mint a halászlékocka, sincs már magyar kézben. Senki sem számoltatta el azokat a gengszetrváltáskori vezetőket, akik zsebre eladták külföldieknek a magyar gyárakat, cégeket. Nem véletlen, hogy ez a privatizációs Rt is többször átalakult, nevet változtatott. Lehet, hogy valami hasonló " elgondolás " miatt alakulnak új közigazgatási egységek, a vármegye rendszer is Magyarországon. Ki mit lopott az előző beosztásában, milyen vagyonra, kapcsolatrendszerre tett szert, sosem derül majd ki.
    Most megalakítani valami korrupció ellenei hivatalt, veszett fejsze nyele.
    - 2022. 09. 06. 15:20
  • A
    Az országban hamarosan szintén nagy csőd lesz. Az összes gyógyszergyártó, meg az összes nagyvállalat be fog csődölni, és az élelmiszer kereskedő nagy cégek sem kivételek, és magukkal rántanak sok kicsi céget is. Sem a politikusok, sem a bankok ezt nem tudják megakadályozni, hiába gyártják az értéktelen forintot, vagy hiába hoznak bármilyen törvényt. Akinek esze van, az azonnal megszünteti a cégeit, vagy eladja a cégek részvényeit. Az országban semmibe nem érdemes befektetni, hiába mondanak bármit az előrejelzők, a politikusok, vagy a gazdasági szakemberek, mert sokan nem látják milyen nagy a baj a gazdaságban, iparban, kereskedelemben, bankoknál, stb. Hiába történnek magán felvásárlások állami segédlettel, az is el fog veszni. Az erőszakos intézkedések, és a szabadságjogok eltörlése meg magával hozza a polgárháborút, és a hiányzó polgárháború kitörésének feltételeit Posta Imre el is mondta régebben. A polgárháborúban meg senki nem lesz biztonságban, csak akik magukra figyelnek, stb. Különösen veszélyben vannak a fegyveres erők (rendőrök, katonák, titkosszolgálatosok, stb.), a közhivatalban dolgozók, meg persze az egészségügyben dolgozók, nem beszélve a ügyészekről, és bírókról. A fideszesek, meg az összes párt próbál erre felkészülni, de nem tudnak, és a folyamat irányítása rövid időn belül kicsúszik a kezükből, és ezért az összes párt tagjai ellen szinte hajtóvadászat lesz. Valójában senki nem tud elmenekülni, mivel az összes határt nagyon le fogják zárni a környező államok azért, hogy ne terjedjen át hozzájuk is a polgárháború, és még az eddigi mellékutakon sem tud senki lelépni, de még valamilyen légi járművel sem lehet elhagyni az országot, aki eddig ezt tervezte. Csak néhány dolgot mondtam el, ami meg fog történni, de nem tudom pontosan elmondani szavakkal, mi is fog történik. Talán annyit, hogy ami eddig megtörtént a földön az összes háborúban az itt is meg fog történni, meg még több minden. Felkészülni csak néhány hónapnyi élelemmel, és magadra figyeléssel lehet, semmi mással, de ezekről már szóltam eddig is, csak nem érdekelt senkit. Ez egy újabb, utolsó figyelmeztetés azoknak, akiknek még nem késő a figyelmeztetés.
    - 2022. 09. 06. 16:55
  • R
    Lengyelország politikusainak marha nagy "krisztusi" - keresztényi segítsége: ""Duda ezt megelőző vizitje kapcsán került nyilvánosságra a lengyelek különleges státusáról készülő törvény. Ennek értelmében a lengyel állampolgárok választott tisztségeket tölthetnének be Ukrajnában, kinevezhetnék őket állami szervek irányító posztjaira, és vezető tisztséget vállalhatnának a védelmi iparhoz kötődő cégekben. Emellett hozzáférhetnének titkos adatokhoz, információkhoz, lehetnének bírók, a lengyel rendőrségnek pedig joga lenne a rendet felügyelni Ukrajnában." "Ha ehhez hozzávesszük az egyre szorosabb katonai együttműködést – Lengyelország már 1,8 milliárd dollár értékű fegyvert szállított keleti szomszédjának -, és azt a tényt, hogy a lengyelekhez már több mint 5 millió menekült érkezett, az ukrán aranytartalékokat pedig Varsóban őrzik, akkor ez a viszony tényleg bensőséges” - https://moszkvater.com/ukrajna-es-a-l...ner_202209
    - 2022. 09. 07. 15:03
  • V
    Tiltakozik az ukrán külügy, nem tetszik nekik, amit a magyar tankönyvben olvasnak
    https://index.hu/kulfold/2022/09/07/h...opai-unio/

    Reagált az ukrán külügy

    Az ukrán külügyminisztérium szóvivője az üggyel kapcsolatban Facebook-posztjában azt írta: „Ukrajna Külügyminisztériuma követeli a nyolcadik osztályos földrajztankönyvben megjelent, Ukrajnáról szóló hamis információk mielőbbi javítását”.
    - 2022. 09. 07. 18:03
  • A
    Káncz Csaba geopolitikai jegyzetei

    Védelmi Igazgatási Hivatalt hoznak létre, Rogán Antal felügyeli.

    A tegnap este megjelent kormányrendelet szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek rendelik alá az új hivatalt, aki az új kormányban a titkosszolgálatok felügyelője is lett. A Hivatal a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerve lesz központi költségvetési szervként.

    Pár szót Rogánról:
    Az utóbbi években a nemzetbiztonsági oldalról teljesen áttekinthetetlen Rogán-Habony-féle letelepedési kötvénybiznisz egyik következménye, hogy több fedett orosz titkosszolgálati ügynök is magyar útlevélhez juthatott. Ezért is tett 2018 októberében „Hazaárulás megalapozott gyanújával” feljelentést a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen a letelepedési kötvénybiznisz miatt Mirkóczki Ádám, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának akkori Jobbikos elnöke. Emellett kezdeményezte az eddig kiadott tartózkodási és letelepedési engedélyek felfüggesztését.
    Az már most tudható, hogy a magyar kötvényprogramban jutott be az EU területére egy arab drogkereskedő, továbbá oroszországi lakcímet használva Atiya Khoury, Bassár el-Aszad szíriai diktátor nemzetközi tiltólistán lévő, pénzmosásért körözött üzletembere.
    Khoury 2016 nyara óta szerepel Magyarország szoros katonai szövetségesének, az Egyesült Államoknak a szankciós listáján. Az amerikai pénzügyminisztérium szankciós dokumentumai szerint Khoury a szír rendszer támogatására mozgatott készpénzt Oroszország, Libanon és Szíria között, valamint emberi jogi jogsértések miatt is felelősség terhelheti.
    Az orosz hírszerzés főnökének, Szergej Nariskinnak a fia is letelepedhetett hazánkban, de pénzért bebocsáttatást kapott egy olyan Kreml-közeli üzletember, akit a kinti sajtó egy maffiacsoport vezetőjeként ismer.

    A Transparency International számításai szerint Magyarország 30 milliárd forintot bukott a kötvényügyleten, Fidesz-közeli cégek viszont több tízmilliárdot kerestek. A kötvényvásárlással pedig közel 20 ezer, harmadik országból érkező – többségében közel-keleti, orosz, kínai – állampolgár jutott magyar vízumhoz.

    A hazai közállapotokat jól mutatja, hogy a letelepedési kötvényprogramot koordináló Rogán - akiről 2017 nyarán jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy lehet bűnözőnek nevezni – 2018 februárjában bekerült az Orbán által vezetett nemzetbiztonsági kabinetbe.

    Forrás: Káncz Csaba
    - 2022. 09. 08. 07:28
  • J
    Kész disznóság!
    A Peppa malac gyermekeknek szánt rajzfilmsorozat egyik epozódjában megjelent egy új szereplő, egy sarki medvelány, akiknek 2 anyája van . Szoktatva a gyerekeket az azonos nemű szülők elfogadásához.. Reméljük, ezt az epizódot Mo-n nem mutatják be.Jaj ne!
    https://metro.co.uk/2022/09/07/peppa-...-17315084/
    - 2022. 09. 10. 13:56
    • polip
      Van ez a Baphomet androgén transz xarság is itt van ez a Denise (a komisz ) Morrison aki szerintem tuti faszi,és a nők karrierjéről beszél https://youtu.be/7kDZiDwTvJM
      - 2022. 09. 13. 16:52
  • J
    Túl sok lesz már ebből a III. Károlyból! . Nekünk is volt már egy, és a spanyoloknak is. Le kellett volna szabadalommal védenünk ezt a nevet.
    Legyen briteké mondjuk III/B Károly, vagy X. III. Károly? Nevet
    http://historia-cronologia.lapunk.hu/...om=1208698
    - 2022. 09. 13. 12:11
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %