Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

V-égtelen Z(i)mankó

V-égtelen Z(i)mankó
Nem volt tervben a mai írás. Lassan megérkeznek a mai összejövetelre a meditálók is, de így a permetes eső előtt, alatt úgy véltem, kifuttatok néhány gondolatot. Teljesen elméleti síkon, minden kötöttség nélkül (kivéve a lábbilincset és a vele járókat) fellövök a zéterbe pár fölösleges kérdést. Így pl., miért van szükség ukránokra? Van -e szükség magyarokra? Tudom jól, a döglött kutyát sem érdekli a válasz, nem is azért írok. Engem sem érdekel, de hát attól még birizgál. Most, hogy így Bözsi látványosan ravatalra került, egy szau-rosszal kevesebb. Gorbacsov után, lehet találgatni, melyik múmia lesz a következő szenzáció? Kisinger? Soros? Bidé? Berusconi, Merkel..? Hegedűs Zsuzsika?..? Korszak vége van, talán ezt már nem kell jelezni! Az oroszok, amennyiben van ilyen "nemzet" az "angolszászokat" tartották mindig is "ellenségnek"...és egymásra fent gyíklesővel ment már jó régtől a parasztvakítás. Sokat olvasok a nemhazai sajtóból történelmi sumákolásokról. Korábban úgy véltem, z egy érdekes tudomány...de ma már teljesen pontosan látom, merő sóhaj, fantazmagória és fikció. Pont olyan, mint a közgazdaság-tudomány...vagy orvoslás-tudomány...szóval minden tudománnyal végződő frázis semmi más, mint egy koviddal telt lufi. A jogot ki ne hagyjam, Drágaság! Gollam, Gollam!

Még mindig az a kérdés, ki és miért robbantott az Aranykéz utcában és Pintérnek mennyire volt köze nem csak az olajozáshoz, de hát a...szóval, az igazságot itt lehet keresni, de ne csodálkozza, ha azt nem, csak egy másik embert, vagy annak látszót találod, aki állítja, hogy ő tudja és el is mondja, le is írja. Tévedés ne essék, meg vagyok róla győződve, hogy jól látom, amit látok, multifokálisan nézve, kb. mint egy térszobrot, vagy minek nevezik azokat a valamiket, melyek a térben elhelyezett kaotikus tárgyak, formák, színek látszatát keltve egy bizonyos szögből való rátekintésre mutatják meg azt a formát, ami bennük el volt rejtve. Régi kirakós játék ez és nem csak gyagyásoknak. Az itt zajló manipulációban csak az a csoda, ha valaki még nem veszett el, miközben már eleve elveszett, mikor ide deportálták.

Tegnap megnéztem a Gyűrű kúra sorozat Szilmarilok 3. epizódját. Tetszik, hogy Galandriellel annyiszor ismételtetik, hogy: A gonosz nem alszik, csak kaviár.   Talán nem véletlen, hogy mostanra időzítették a teljesen szétszórt, puruttya népek Tolkien-beli ábrázatjának bemutatását, mikor mindenki útál mindenkit és retteg a másiktól, s közben a csúnya orkok a föld alatt készülnek a háborúra és csak egy tünde van, aki ezt érti...a többi ott is "hülye", pont, mint a zemberek...

De nem untatom magam ezzel az örök tényezővel. Z-ajlás van. Zion már alá van ásva. Apropó, Bözsi! A lengyelek bejelentkeztek a germánokhoz háborús kártérítésre, a csehektől meg valami fődet akarnak vissza? Mi ez a revízió, restauráció, irredentizmus? Dobzse? Bözsi kapitulálásával egy időben dobtak piacra több igen véresre sikeredett akcijó-filmet is, hátha valakinek feltűnik. Az egyikben egy angol "szőr" bíró szadizott és kremált el migráns fiúkat...miközben köztiszteletben állt, de hát már az apja is bubus volt...(Netflix), de hát ilyenek az "angolszász Nemecsek"...a másiknak asszem Meghívás a címe és a  reklámja is pöcsétes levéllel és egy összevérezett kalocsai-hímzett női ruhába bújtatott dekoltázzsal nyit és az angol nemesi vérivó tortúráról szól...maszkosan...amúgy Bözsisen...ahogy a köznyelvben már a gyík-királynő is bekerült. Apropó talán az lehet, hogy Bözsinek van "magyar" génvonala is, amire persze böszke lehet az itteni parajzita népség. Végül persze meg lettek égetve és le lettek vadászva ezek a "nemesek", akikre egyébként génteszt alapján lett rátalálva. Jaj, ne már! Ne tessenek most itt előjönni Rusvaival, hogy nem is kell ótás, ha valaki már elkapta a kovidot...mert már a genetikai tesztje úgy is megvan. Olyan paranoiásnak tetszik lenni, így a csőcselék-összeírás és lakás-vagyon felmérés idusán. Mindez csak úgy tűnik, de nem arról van ám szó!

Kapok híreket innen-onnan...és mind várakozásteli...nem működik a "közigazgatási" rendszer...pont, ahogy az egészségügyi...és persze a politikai sem...olyan vihar előtti ez a csendtelenség. Tegnap meghírelték, hogy Szigetszentmiklóson polgármesteri puccs történt..., eh mi jöhet még? Ukrán ellentámogatás?

Gondoltam, megírom a nagy elemzésemet, ha az ismerősöm is úgy akarja a globális katonai és demarkációs helyzetről..., de ez nem ma lesz. Biztosan tudtok róla, hogy felvetődött Putyin és a hazaárulás is  egy cikkben...és a fegyverek is özönlenek  és dörrennek. Csak ajánlásul mondom, hogy talán véletlen hozták Remarque Nyugaton a helyzet változatlan filmváltozatát is. De rég olvastam. Kicsit kivonatolom a wikiből, csak lássátok miről is van szó érzelmileg:" A könyv szenzációsan mutatja be a háborút és annak következményeit. Egy fiatal ember kikerül a frontra, átéli annak borzalmait és megtanulja a túlélés lehetőségeit, a bajtársak összetartását. Amikor elmegy a háborúba, otthon hagyja apját, aki egy büszke német, anyját, akivel imádják egymást, valamint barátnőjét, akivel szeretik egymást. A fronton töltött idő úgy megváltoztatja, hogy amikor hazamehet két hét szabadságra, nem találja a helyét otthon. Az apjával nem értik meg egymást, barátnőjétől is eltávolodik, anyjával való viszonya is kiüresedik. A hátország problémái nem érdekli, mert az nem érti meg a harcoló katona lelkivilágát. Nem érzi jól magát otthon, csak a fronton maradt bajtársaira gondol és a szabadsága lejárta előtt visszamegy a harctérre, ahol másnap el is esik. A befejező képsorban Paul egy madarat rajzol a lövészárokban, és erről megfeledkezve feláll, hogy jobban lássa, amikor lövés dörren… " Saulból Paul?

Elvtársak, erre lehet számítani. Ez a program egyik fele, mindegy milyen "nációhoz" tartozó az illető, most kicsit átrendezik a színpadot, kínpaddá. Akinek nem tetszik...teremtsen magának saját valóságot! Ja, lehet bánkódni is, meg reménykedni is. Halál nélkül nincs élet és ez az élet már rég halálegyenértékű. De persze ez sem igaz, csak a tündék állnak nagyon negatívan a pozitívhoz.  Még szerencse hogy Gandalf is megvan!

Hírek Galéria

Image #205
Image #206
Image #207
Image #208
Image #209
Image #210

115 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • S
    Kedves Ranzi!

    Már meg ne bántódj, amiért a neved alapján egy édes kiskutyushoz hasonlítalak, aki mindent jól kiszagol, de én már csak ily' módon asszociálok a személyre, aki kommentel. Szóval, igen jól kiszagolod a bűdös ügyeket.

    Mosoly

    Üdv és farkcsóva!
    - 2022. 09. 16. 09:36
  • S
    Kedves Ranzi!

    "Vízválasztó pillanat" elhúzódása állt össze vértizzadó vérszívássá. ENSZ-telen nagy esztelenség, ahogy "hatásvezérelt párbeszédek során" megpróbálják a tömeget az orránál fogva vezetni. Lényegében csak arra kell vigyáznod, hogy ne koppintsanak a nózodra!
    Egyetlen finom kérésem van az illatok kavarása közben kedves Ranzi, és ne érezd úgy, hogy a becézés ellen vagyok, hogy ne írd a nevemet SZAZSUNAK, inkább legyek ZSU, mert egy elképzelhetetlenül jó SZAZSU YouTuber , a házias ízek avatatlan királynője, ezzel a névvel már hírnevet szerzett magának. A tíz ujjamat is megnyalnám, ha ehetnék a főztjéből! El nem venném tőle a diadalt.

    Neked szép napot kívánok! Ragyogjon rád a Nap!
    SZAZSUAY

    ZSU
    - 2022. 09. 16. 10:20
  • R
    Kedves SzaZsuAY, Szia!... ezt én is észlelem, orromnál fogva vezetve vagyok Kacsint
    Most épp ide csöppentem:
    " Az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének (UNGA) magas szintű hetét minden szeptemberben New Yorkban tartják.
    A Közgyűlés 77. ülésének témája: „Vízválasztó pillanat: átformáló megoldások az egymásra épülő kihívásokra.”
    Az ENSZ Közgyűlésének idei kiemelt témái közé tartozik az ukrajnai háború, az energiaválság, a klímafellépés, a COVID-19 világjárvány megszüntetése és egy különleges Átalakító oktatási csúcstalálkozó.

    Minden szeptemberben az ENSZ-tagországok világvezetői összegyűlnek az ENSZ New York-i központjában, hogy megvitassák a világ előtt álló legfontosabb kérdéseket.

    Az ENSZ 77. ülése szeptember 13-án, kedden nyílik meg, a magas szintű általános vita első napja szeptember 20-án, kedden.

    Az idei év témája: „Vízválasztó pillanat: átalakító megoldások az egymást kölcsönösen összefonódó kihívásokra”, hogy tükrözze a számos kapcsolódó problémát, amellyel ma szembesülünk, beleértve az ukrajnai háborút, az energia- és megélhetési válságokat, a COVID-19 világjárványt és a humanitárius helyzetet. klímaváltozás okozta katasztrófák. Mindezek napirendre kerülnek.
    ------------------------------------------------------------------------
    New York, USA
    Fenntartható Fejlődési Hatásért Találkozók
    2022. szeptember 19–23

    A Találkozóról

    Az ENSZ Közgyűlésével egy időben összeülő Fenntartható Fejlődés Impact Meetingek olyan célközösségeket hoznak össze, amelyek integrálják az üzleti vezetőket, a politikai döntéshozókat, a nemzetközi és civil társadalmi szervezeteket, az újítókat és a vállalkozókat.

    A gondosan összeállított, hatásvezérelt párbeszédek során ezek a szövetségek a találkozókat arra használják fel, hogy munkájukat előremozdítsák és konkrét előrelépést tegyenek a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) terén, valamint hogy lendületet adjanak az előttünk álló hónapok más kulcsfontosságú mérföldköveinek, köztük a közelgő Unitednek. Nemzetek Klímaváltozási Konferenciája (COP27) és a Fórum éves találkozója 2023 januárjában.

    A részvétel csak a megfelelő fórumközösségek meghívásával történik. " https://www.weforum.org/agenda/2022/0...at-happens
    - 2022. 09. 16. 10:24
  • R
    - 2022. 09. 16. 13:33
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %