Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Tоварищ учитель: Калибр!

Tоварищ учитель: Калибр!
A bülbül körbekotlotta a kertet, titánt keresve. Estére kélt, mire reggeledett, a mandarin jádegyűrűs úja időre mutatott. Gül Baba türbecsalta a kaftán. Turáni átok sem fog a bizánci rüfkén. Behűtött pezsgő durran, atomot villantva. Szemet szemétért, fogat, fogadalomért árulnak.

A szigetszentmiklósi jóslat általában mindig bejön áll talárban a telérben. Kifogytak a csillogásból és ha nem jön szívjóság, úgy lészen elmúlásos kimúlás. A megfejtéseket kérem a szerkesztőségbe: Kaliber jeligével.


urali_korona1.jpg (21 KB)


Fiam most járta meg Berlint. Kérdem, a dekadens Nyugat ugyan már széthüllőt-e, esetleg a jég tartja össze őket? Azt mondja, egyelőre virágzik, bár az üzemanyaggal spórolnak, de a plázák tele és dögmeleg is van. Vallatom, katanákat látott-é grasszálni? Csak ukrán karlendítéseseket, paszományban, mintha Kijevben járna, tele az sárga-kék trikolórral, mínusz egy. Nyugaton a helyzet változatlan. Keleten olvasom, Kínban puccsról regélnek, de nem biztos, viszont mozgósítást pusmog éppen az orosz szecsuáni ügynökség. Triádok is csak nekilendülhettek, mert ha igaz, itt újgúr-shalomisztánban is előkészültek a "szervek" a nagy lelepleződéshez és a közigazgatási-kormányzati maffia lefejezéséhez. Persze csakis demokratikusan! A népek nem izgágágák, hanem nyugodtak és várják a végzetüket, ami jön.

Ismerős közli, hogy a határon már bűnözőket is felvesznek hátrál-vadásznak és a bv alkalmazottait is mozgósították oda. Transzportok jönnek-mennek, jönnek...miközben a leoltott állomány dögledezik, de nem adja fel. Messiás-várás van. Itt még nem érzik a már dagasztott kenderkötél -hurkot a nyakóhn, anyakondás csokornyakkendősen. Nyekk! Vagy KLIK? Klikkesedett a klérus.

Ugye nem maradt le senki az általános mozgósításról? Oroszországból már menekül aki csak tud, de aki mer, az nyerhetne, de hát a szabadkőműves tematika szerint csak nyelésben lehet. Lehet copásnak is nevezni, felőlem.

kvr_tanrok_rendrk_2.jpg (33 KB)

Korábban írtam, hogy a maciék elintézték, hogy a mozgósításra legyen indok, hiába a korábbi ígéretek. Most pedig a teljes mobilizáció felé rohan a Merkaba. Ha igaz a lengyelek már hivatalosan is fel vannak kérve, hogy vegyék már vissza az ősi lengyel területeiket Ukrajnából és persze a kazár-bazár itt is készül, Kárpátalja "lerohanása" már Bécsből is látható. Az orosz helyzet igazán pikáns, mert amint Novorosszija bekerül az Orosz Föderáció kebelébe, minden támadásnak minősülő támadás már az orosz Mátuska elleni agresszió, amelyre természetes válasz a pavlovi reflex. Ó, de szép időszak ez! Szinte érezni a plutóniumot a levegőben! Most kaptam kézhez "véletlenül" Bartha Miklós Kazárföldön című könyvét olvasásra. Már túl vagyok a tartalmán. Hááát..., ha itt valaki rendet akar, akkor ahhoz nem lesz elég a hagyományos fegyverzet. Rányitottam most a Ji King-re és a 47. Kimerülést adta. Remek jelek.

A katonai helyzetet had ne ecseteljem,van itt annyi szakértő, aki találgathat, helyette elmondom, hogy a tegnapi meditáción azt sikerült megállapítanunk, hogy nem kell és szabad belerondítani már az összeomlási tervbe. Nem kell és szabad megmenteni "senkit", aki eddigre nem vált valakivé a s-enkiből. Erre estére olvasom, hogy a Cserháti "terroristával" csinált a "híradó" egy remek riportot és tálalták is hezitálás nélkül, mélyfilozófiai szószban. Érdekes fejlemény. Szándékkal nem állítok semmit, csak ténymegállapítok.

pocsta3.jpg (613 KB)

Úgy tudom Emőék beindították az iskolát, tehát beteszek ide egy fiktív tanári kari 12 pontot, hátha szubjektivizálja valaki az objektumot. Vannak itt sztrájkok, aztán KLIK-es megfenyegetés, visszalépés, rettegés, tanarak közti megosztottság, szolidaritás és csodavárás. Én már ezen csak mosolygok és fel sem dühít. Ez van elvtársak. Tapasztalja meg mindenki, hogy csak magára számíthat, vagy még arra sem. Most jön csak az elhidegülés igazán, mikor is 19 fokos irodában, termekben jelentgetik majd fel egymást, miközben a tanítás elmarad és egyébként sincs semmi értelme, haszna..., mert katonák kellenek, nem egyetemisták és egyéb "entellektuelek". A "tanarak" meg már eddig is elárulták kollektíven a nemzet maradék részét, tehát lehet sírni, ríni már ezer fityinges emelésért kunyerbálni...és ugyanez a többi területere is érvényes. Fogjunk össze, mi? Lópaszt! Kitartás! Na, az van. A mottó: dőljön, aminek dőlnie kell, nincs már itt semmilyen mérték és érték, amihez érdemes ragaszkodni "társadalmi szinten". A család az egyetlen még némileg reparálható és újraszervezhető közeg, a többi teljesen mákonyos veszejthető gyíkfarok.

"Tisztelt Szülők!

A napokban már megkapták intézményünktől a hivatalos tájékoztatást a folytatódó sztrájkról, ezúttal szeretnénk Önökkel tételesen megismertetni a tiltakozásban való részvételünk okait. A felsorolt szempontok nem mindegyike érvényes az iskolánkra, tiltakozásunk a magyar oktatási rendszer és a
pedagógusok helyzetének általános problémáira hívja fel a figyelmet.

1. Bizonyára találkoztak olyan iskolai esettel, amikor gyermekük szaktanári – vagy egyáltalán tanári – jelenlét nélkül volt kénytelen eltölteni tanórákat, azaz a tanuláshoz való joga részben vagy teljesen sérült. Oka a szaktanár- vagy tanárhiány. Ma Magyarországon a közoktatásból becslések szerint 15.000 fő hiányzik. A mi iskolánk ebből a szempontból nincs ugyan kiemelten és folyamatosan veszélyeztetett helyzetben, de a probléma előbb-utóbb törvényszerűen begyűrűzik hozzánk is.

2. Amikor egy betöltetlen pedagógusstátuszt úgy próbál az intézmény orvosolni, hogy több azonos szakos tanár felváltva tart órákat az adott osztályban, akkor a gyerekek egy tantárgyon belül két vagy három pedagógushoz igazodnak. A pedagógusoknak ugyanakkor heti két vagy három kifizetetlen
túlórájuk keletkezik ilyen esetekben. Ez huzamosabb időn keresztül igen megterhelő diáknak-tanárnak egyaránt.

3. A pedagógusbérek a diplomás átlagbérekhez képest döbbenetesen alacsony szinten állnak. A kormányzat 2014-től (eredeti ígéretét megszegve, a 2013-ban bevezetett fizetési bértáblától eltérően) a pedagógusbéreket nem a minimálbérrel arányban növelte, így azok fokozatosan értéküket vesztették. Az
alacsony bérek, valamint a szakmai és erkölcsi megbecsülés hiánya miatt a fiatalok számára a hivatás nem vonzó, egyre többen hagyják el a pályát.  
Egy hazánk gazdaságát erősíteni képes, szakmailag felkészült, innovatív értelmiségi réteg felneveléséhez elengedhetetlen egy mind anyagilag, mind társadalmilag megbecsült pedagógusréteg. (Ma előfordul az az abszurd helyzet, hogy egy középiskola magasabb bérért keres délutáni főállású takarítót,
mint amennyit ajánlani tud – a pedagógusok bértáblájának kötöttsége miatt - egy a történelmet angol nyelven oktató kezdő tanárnak.)

4. Sokszor képezi közbeszéd tárgyát, hogy a pedagógusok egy része nem kellően elkötelezett, és akár oktató, akár nevelő munkáját szülői szempontból megkérdőjelezhető minőségben végzi. Meggyőződésünk, hogy a problémafelvetés jogos, és egy nyílt kommunikáción nyugvó, a rendszert valóban újragondolni és újraépíteni akaró szemlélet jegyében beszélni kell róla. Hátterében ugyanis az anyagi kiszolgáltatottság, a sokszor abból fakadó motiválatlanság, továbbá a kontraszelekció áll. Egy egzisztenciálisan vonzó, megbecsült hivatás azonban lehetővé tenné, hogy az életpályára legalkalmasabb munkaerő jelenjen meg az oktatásban. A béremelés ezért is elengedhetetlen.

5. Ide kapcsolódik, hogy a jelenlegi kötelező óraszámok mellett aligha valósítható meg a vágyott minőségi oktatás. A heti 24-26 tanítási óra, ill. az ezek előkészítésére fordított 12-13 óra felkészülési idő már önmagában kiadja a heti 40 órát. Nekünk azonban meg kellene oldanunk, hogy a munkaidőnkbe
beleférjenek még a dolgozatjavítások, az iskolán kívüli programok és azok megszervezése, az értekezletek, a szülőkkel való kapcsolattartás, a versenykíséretek (számos esetben a versenyfelkészítések is), valamint a túlzott mértékű adminisztráció. Ha a pedagógus tanfolyamon vagy a felsőoktatásban szeretné magát továbbképezni, esetleg az életpályamodell elvárásai szerint portfóliót ír, azt a szabadidejének terhére teszi.

6. Szeretjük magunkat abban az illúzióban ringatni, hogy oktatási rendszerünk Európa élvonalához kapcsol minket, de a romló nemzetközi teljesítményeink inkább azt bizonyítják, hogy a szűk elitképzésen kívül a magyar diákok többsége nem jut minőségi oktatáshoz.

7. A diákok terhei és tanulási körülményei is évről évre romlanak. Számos intézményben rozoga bútorok és málladozó falak között töltenek heti 35-36 órát. A mi diákjaink is ütött-kopott, elnyűtt bútorok között, vibráló villanyfényű, egyenetlen padlózatú termekben töltik napjaikat, a heti 5 testnevelésórához
egyetlen tornaterem áll rendelkezésükre. Az osztálylétszámokat gazdaságossági megfontolások alapján akár 35 főig is felduzzasztják, a hatékony
kooperatív tanulást támogató csoportbontásokat megszüntetik. A magas létszámú osztályok indítása a gimnáziumunkra is jellemző, a csoportbontásokra még van lehetőség a tantárgyak többségénél.

8. A szabad tankönyvválasztás ellehetetlenítése és a nemzeti alaptanterv politikai eszközzé tétele óta a tanulás taníthatatlan mennyiségű és vitatható minőségű tananyag mentén zajlik.

9. Ehhez társulnak az állandóan változó és kiszámíthatatlan kimeneti követelmények, mint az érettségi elvárásai vagy a továbbtanulás feltételei. 2024-től új érettségi rendszert vezetnek be, emellett a legújabb információk szerint változik a felsőoktatási felvételi pontszámítás rendje is, nehéz helyzet elé
állítva a továbbtanulni szándékozó diákokat.

10. A sajátos nevelési igényű gyerekek ellátása, törvénybe foglalt jogainak érvényesülése a fejlesztőpedagógus-hiány, ill. a foglalkozások elmaradása, a tárgyi feltételek hiánya miatt szinte folyamatosan sérül.

11. Bárminemű döntést szükségszerűen meg kellene előznie a szakmai szervezetekkel való érdemi egyeztetésnek. Ennek teljes hiánya jellemző ma a közoktatásra.

12. A pedagógustársadalom számára az egyik legfájóbb pont a problémák tudomásul nem vétele, szőnyeg alá söprése, sőt megkérdőjelezése. Az iskolarendszer és az azzal kapcsolatos ügyek gazdátlansága egyértelműen összefüggésben áll azzal, hogy Magyarországon nincs önálló oktatási minisztérium.

A fenti okok, valamint a pedagógustársadalom elleni, már-már a tanárgyűlöletig fokozódó hangulatkeltés miatt úgy véljük, hogy erkölcsi kötelességünk megszólalni, és vállalni a tiltakozást a saját, gyermekeink, tanítványaink, valamint hazánk jövőjének érdekeit képviselve.
Mindaddig, amíg az egzisztenciálisan kiszolgáltatott pedagógusok magukra hagyva küzdenek, bármikor félrelökhetőek, és közmegvetés tárgyává, nevetségessé válhatnak.
Bízunk abban, hogy megértik lépésünket, és munkánk megbecsülése jeléül, gyermekeink jövője, egy megújuló oktatás érdekében mellénk állnak. Együtt erősebbek lehetünk!

Tisztelettel:"

Látom, mi megy az oroszoknál és a környéken...azért mert nem mondom el...és marhára tetszik. Ha igaz a kínai hadi menetelés, Szun Ce máris szívemből szólt.

Tegnap engem is megleptek a legények némi utánpótlással. Teszek be pár képet, hátha nektek is jelent valamit szimbolikusan. Aztán ígértem azt is, hogy a koronáról az Urál mellőr képezek egy látványt. Nos, ha sikerül, szerkesztem azt is és a lábamon lógó izraeli lehallgató adó-vevő készülékről is. Grísa, hallasz blágy!


Aztán van itt még valami, amit csak csipsz helyett adnék a szolgálatok szájába rágicsálni. Ha már említettem az ukrán trikolórt, olvasaltam kicsit ezt-azt és a források arra utaltak, hogy az orosz trikolór is egyenesen a "náci" Vlaszov tábornok keszkenőjéből képződött. De tényleg! El tudjátok képzelni, hogy az Orosz Föderáció hivatalos lobogója nem más, mint a Szovjetunió ellen a náci németekkel együtt guzsalyozó hazaáruló Vlaszov nevével fémjelzett, oroszokból, ukránokból...álló hadsereg hivatalos zászlaja, akik a kommunisták ellen esküdtek? A Vlaszov -féle Orosz Felszabadító Hadseregről lehet magyarul is olvasni és tanulságos. Most akkor mi is van? A maci-nemzeti trikolór azonos a kommunista "zsidók" ellen menetelő, a cári birodalomért harcolók jelképével, akik - mellesleg - összehitlerezték magukat? Tudja valaki ezt filozófiailag követni?  Lehet írok Duginnak, segítsen már összerakni a zsinagógát, mert hogy lesz ebből kettős keresztelős bizánci hagymakupolás muzulmán keresztény mecset?

Lehet megkérem a pszichiáteremet, fésülje már ki a heveny lebenyi árnyékot a fényből! Viktor Coj erre mondta: "Я не люблю когда мне Врут.. Но от Правды.. Я тоже - УСТАЛ!!"

vlaszov1_t1.jpg (35 KB)


Apropó, tegnap néztem egy fress gyilkolós filmet. Sémi komoly. A tündék sorozata után, ahol véletlenül éppen úgy van időzítve a szilmarilok, hogy a teljes mozgósítás, árulás állapotát mutatják be (minő szinkronicitás) jó volt látni, ahogy a CIA ügynök mama megküzd a nem kívánt gyermekévével és a CIA mindkettőt levadássza. A mamát persze nem sikerül, de ő véletlen a perzsa Mohammad Reza Pahlavi sah elleni CIA összeesküvést bizonyító iratokat birtokol. Ó, micsoda magos labda ez most Iránnak! Mi mehet a háttérben?  A csehek is csináltak egy középkori lovagolós realista filmet. Ők is a királyságot csapatják. Van itt revízió kérem, csak a "nép" igényét kell felkelteni Irán-ta. Ám a "nép" közönyös. Kicsit túlhúzták a cionisták és remélem innen már nem sikerül ezt a "nemzeti" agyalágyultságot reálisan meglovagolni és ennek a jelszava alatt menni "hősködni"! Üzlet ez kérem, semmi egyéb. Vérkereskedelem.

Szó volt arról is tegnap, hogy a közjószág -összeíráson, ki minek mondja magát, vagy minek ne! Nem mindegy? Majd kijavítják, ha nem tetszik, ahogy eddig es!

Közlöny: Orbán Viktor tagokat cserélt a statisztikai tanácsban

A miniszterelnök hat tagot felmentett, hetet kinevezett.

Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök határozata az Országos Statisztikai Tanács (OST) tagjainak felmentéséről és új tagjainak megbízásáról. Orbán Viktor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökének, Vukovich Gabriellának a javaslatára, a kijelölés visszavonása miatt, felmentette:

https://24.hu/belfold/2022/09/23/kozlony-orban-viktor/

Én pl. lehet fasz-ent-nek mondom magam, Szilszakáll után szabadon. Aki nem hiszi, járjon utána. Lehet, azt mondom: a rab a rablók közt, hátha Korán kelt a firkász és értelmezi. Nem, nem hiszem, hogy magyar irtanék be. Felőlem, tökmindegy!

Kemény idők ezek, de majd megpuhulnak. A radioaktivitás nem csak az elektronikus adatforgalmat jelentheti és van rá remény, hogy végre rendesebben odapörkölnek már egymásnak a mózeshitűek és leírható veszteségként csak elhullik a többi álomszuszék is a felhéberedetTEKkel együt! Az ismerősöm ilyet álmodott, de ő Frontin függő. Frontinok meg jönnek-mennek!

Nyihajó elvtársak!

kazrfldn_t2.jpg (295 KB)

Lehet újra kell kalibrálni a játékmezőt, erdőt, hegyeket, völgyeket és a játékosokat is, mert lassan ennek a partinak lőttek!

Hírek Galéria

Image #227
Image #228
Image #229
Image #231
Image #232
Image #233
Image #234
Image #235
Image #236
Image #237
Image #240

57 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • S
    Imre !

    Csak úgy töröm az oroszt a fordítóval!

    Учитель Товарищ Тетя: Он бы калибровал!
    (Tanár elvtárs néni: Kalibrálna!)
    Калашников у мистера Никиты для активации
    (Kalasnyikov Nyikita úrnál van aktiválásra)


    Nyugodtan lehet korrigálni!
    - 2022. 09. 25. 19:27
    • Posta Imre
      Valójában semmi jelentősége, ők is törik magukat. Lavrov most mondja az amerikai, vagy milyen angolos újságírónak, ideje lenne oroszul tanulni! Nagy ott most a futás ide-oda, amilyen itt is köll legyen! Tanító elvtárs!
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/38/3M-54E1.jpg/1280px-3M-54E1.jpg
      - 2022. 09. 25. 20:28
      • S
        Imre, jó hogy beraktad a képek közé a táltos koronát, látszik rajta hogy rokon a Szent Koronával. Hogy melyik volt előbb az jó kérdés lehet.
        - 2022. 09. 26. 21:46
        • Posta Imre
          Nem hiszem, hogy a "tudatlan" uráli népek kopizták volna a mogyoró koronát, amiről hiteles képe a népnek sem lehetett az 1800-as évek közepéig. Nem mutogatták. Aztán a koronánk egy abroncs volt, ezt mondják latinnak és a Dukász-féle kupola később került rá, hogy írják, jól szakszerűtlenül rábarmolva, nem egy fémműves precíziós operációval. Aztán az is kérdés, hogy maga az abroncs kinek a fejére készült, mert akkora, hogy csak egy női hajkoronára illet volna, mert nem  emberi léptékű. Satöbbi...
          - 2022. 09. 27. 07:19
          • S
            Igen. Beavatási koronának mondják, grúz ötvösmunkák a képek a 4. századból, akkor még Kaukázus a későbbi kubáni Magyarország szavartoi aszfaloi királyságának része, ez a hun birodalom szétosztásakor jött létre a 400-as évek második felében. A tálrosok koronája nyilván beavatási korona volt szintén, a Kinti világgal egy híd.
            - 2022. 09. 28. 03:30
          • S
            Igen. Beavatási koronának mondják, grúz ötvösmunkák a képek a 4. századból, akkor még Kaukázus a későbbi kubáni Magyarország szavartoi aszfaloi királyságának része, ez a hun birodalom szétosztásakor jött létre a 400-as évek második felében. A tálrosok koronája nyilván beavatási korona volt szintén, a Kinti világgal egy híd. A hunknál a csúcsos koponya szokásban vala, erre a koponyára illhetett a korona, illetve ahogyan Te és Tigabe említitek, hogy egy női hölgy fején volt.
            - 2022. 09. 28. 03:32
            • Posta Imre
              Ruffy Péter Koronánk könyvében azt írja, hogy a "huszadik században már egyetlen jelentős tudományos ember sem állította azt,  hogy a korunkbeli Szent Korona azonos volna István király eredeti, római koronájával."
              - 2022. 09. 28. 10:42
              • S
                Csomor Lajos alapos munkáját megvettem, elolvastam a 80-as években. Utána sokan írtak róla. Nem olvastam szinte egyiket sem, mert nem volt értelme. Az egész kideríthetetlen oda-vissza történet, minden igaz és minden tévedés ami róla szól. És kitelt az ideje. Én legalább is így látom. Pláne ma.
                - 2022. 09. 28. 11:50
                • H
                  "szavartoi aszfaloi királyság" - ez véletlenül nem anagramma? Nem a "tószari lófaszi" királyságról van szó? Mert ahova jutottunk, annak csakis egy 'ilyen' királyság lehet/ne az eredete.
                  - 2022. 10. 01. 15:31
  • S
    PET-Or-bán le fog mondani Kína megtámadásáról a nagy szittya pusztán az egykori őshaza, Mongólia felől, aztán lemond az eurázsiai steppékről, aztán kemond a Le Mond szerint Halicsról is, amire Kálmán király ideje óta galí-ciáner, lemond minden korábbi magyar területről.
    A KSH a hazugság művészetének palotája. Úgy tűnik nem mindegyik képes művészien hazudni.
    - 2022. 09. 25. 20:12
  • J
  • T
    Egyáltalán tanul még magyar gyermek az iskolákban, és ha igen milyen százalékban?! Érdemes lenne erről is vezetni egy valós statisztikát, hogy az első osztályba lépő tanulók között milyen arányban fordulnak elő a különböző népcsoportok... Pl. Ausztriában elég komoly statisztikák vannak, hogy az osztrákok, Bécsben tanuló első osztályosok között sok belvárosi iskolában kisebbségben vannak, többségben a más nemzetiségi, főképp kelet-eu-s és muszlim "diákok"... Itt valamiért ezt nagyon titkolják, hogy mennyi is az annyi... Nem mintha persze a balfasz komcsi tanárok olyan sok jóra tanítanák a gyerekeket...
    - 2022. 09. 25. 21:41
    • S
      A szülészeti osztályon már el lehet kezdeni a statisztika vezetését.<br />Az oktatás mindig zsidó kézen volt, a tanítók nem voltak azok többségében, de irányítottak voltak/vannak.
      - 2022. 09. 25. 22:44
      • T
        Jó ötlet, jogunk van tudni, hogy kikkel élünk egy országban! Igen, de a megvezetettek ugyanolyan veszélyesek és haszontalanok, mint azok, akik megvezetik őket..
        - 2022. 09. 25. 23:03
    • S
      “Tanul” csak mást jelent, mert lehet hogy okos, de hülye mint a segg, értelem nincs benne, a másik viszont értelmes - bár szerintem egyre kevesebb - de nem “okos”. Aki okos nem biztos hogy értelmes is, vagy fordítva, iskolai szinten legalább is. Kitűnô tanuló ugyan, de látszik hogy valami nem stimmel, a tanulmány eredmèny mellé hiányzik a szellemi nívó, az agy be van lőve egy síkra, oszt ennyi, szoktatva van a parancs végre hajtásához elegendő gondolat képzésre, a tanár szintén hülye, egymást generálják. A sok cigány teszi a dolgát, húzza a közeget vissza, na olyan lesz a “tanuló” is.
      A haverok szintén cigàny közegből kerülnek ki, a szülő meg? Örül hogy a gyereknek vannak “barátai”, mert majd azt kérdezi, de hova menjen? Mit csináljon? A gyerekével nem is foglalkozik, hogy leüljön vele beszélni csak úgy a dolgokról.
      - 2022. 09. 26. 04:18
      • S
        Igen. Az oktatási rendszert a háttérhatalom úgy alakította ki hogy ne gondolkodjon, hogy ne tanuljon meg gondolkodni senki. Az aki bemagol valamit és jól visszatükrözi, az jó jegyet kap, míg egy gondolkodni képes diák más utvonalon eljut ugyanarra az eredményre, vagy más szavakkal, lerövidítve, stb. el tudja mondani, önálló gondolatisággal, nos, az önálló gondolatiságot irtják a zsidók. Illetve ha egy diákot nem tudnak megakadályozni a rossz jegyekkel, a sorsrontással sem hogy tövábbra is gondolkodó, önálló gondolatokkal, megoldásokkal élő ember maradjon, akkor segítik addig, amíg ki nem használják, le nem csapolják az energiáit, tudását, vérét. És itt a lényeg, csak olyan ember tud önálló gondolkodó, kreatív, és nem a szentkönyvek, a társadalmi előírt tradíciók, elvárások szerint élő elme lenni, akiben szimbiótaként nem kolónialélek létezik. Ebből kevés van a szimulációban, kevés van az iskolákban, és sokan belőlük az érvényesülés zsidó játékszabályai szerint, amit a nem zsidókra írtak, aszerint feladják a gondolkodás képességét.
        - 2022. 09. 26. 10:44
        • T
          Igen, az oktatás címszó alatt inkább egy ideológiai nevelés folyik, meg hát most ezt nem érdemes olyan sokat ragozni, elég annyi, hogy zsidó kézben van az is, mint ahogy minden, és ekkor már minden normális, felébredt ember tudja mi folyik ott... Csak az a baj, hogy még megkerülhetetlen a dolog, és a felébredt embernek is oda kell iratni a gyerekét.. Aki meg nem ébredt fel, azért nem kár, ha a mi időnk jön el, úgyis megy a meszes gödör aljára, hogy kicsit stílusosan fogalmazzak, Imre szavaival élve..
          - 2022. 09. 26. 11:56
  • H
    Az ukrnáci zászló nem trikolor, hanem: bi-kolor.
    A szláv népek meg szerelmesek a fehér, a piros, a kék színekbe, kivéve a bolgárokat, de hát ők törökök, csak áttértek az ó-szlávra.
    A bljágy szó tudom, hogy káromkodás, de nem tudom pontosan a jelentését, kanyihúj oké, pizgyecz (ennek sem tudom pontosan a jelentését), matyerinu picsku - harasó.
    Legszebb káromkodás oroszul:
    Jáb tvaju úmernuju kurvu maty na jej katafalke bez gandónye zzágyi!!!
    (Lépj nemi kapcsolatra a közvetlen elhullott könnyű testi munkásnő felmenőddel annak ravatalán hátulról óvszer nélkül!)
    Körülbelül most ezen a szellemi színvonalon mozgok - és, úgy érzem, ez még mindig egy 'színvonal' a világéhoz képest!
    - 2022. 09. 26. 10:30
    • Posta Imre
      Hess, írtam privátot, kérdeztem, hogy vagytok?<br /><br />Igen, tudom, de hát már akkor is a mostani orosz szövetségi lobogó alatt vonultak a vlaszovisták. A "kék-sárga" átmeneti lehet...ha már Ursula is abba öltözködik, vagy esetleg az erdélyi lobogóval lesz összetévesztve.
      - 2022. 09. 26. 11:38
      • T
        Az ukránoknál nemsokára szerintem zászlót kell váltani, hiszen az ukrán nemzetiségűek mind meghalnak ebben a háborúban, aki pedig nem, az nyugatra elmenekül, és csak a zsidó vezetőik maradnak, Kijev szintén zsidó polgármestere, Klicskó még januárban megmondta, az utolsó emberig fognak harcolni, kicsit átfordítva, az utolsó ukrán emberig... Nem lehet, hogy mégiscsak Ukrajnát akarják az új zsidó államnak Magyarnak nevezett Új-Izrael helyett, vagy esetleg itt már nem férnek el, ezért kell Ukrajna is?! De ha mégis, akkor kit fognak ott dolgoztatni a zsidók, kik lesznek a csicskák, ha az összes ukránt kiírtják?! Hoznak be valahonnan?!
        - 2022. 09. 26. 12:04
      • H
        Kedves Imre!<br />Köszönöm az érdeklődést, megtisztelsz vele!<br />Jelentem, hogy jobban vagyunk, a főnökasszonyt hál'istennek kiengedték, úgyhogy folytathatom serpa-i életmódomat! :))))))))))))))))))))))))<br />Persze lesz marokszám gyógy-szar, de hát a mi korunkban, ha nincs, akkor már csak az egyenes deszka van 180 centire a főd színe alatt... annál meg - egyelőre legalábbis - még a gyagyaszarok is jobbak.<br />Majd nézd meg a Hihetetlen legutóbbi adását a jútjubon, kb. 25 percnél engem idéztek... elismerően.<br />Ismeretlenül, de mégis baráti öleléssel: Én.
        - 2022. 09. 27. 09:44
  • R
    ".. A mély olasz állam mindent Melonira tett kockára. Giorgia Meloni a Rockefeller család Aspen Intézetének lánya. A választási kampány heteit azzal töltötte, hogy a Draghi-kormányban részt vevő technikusok jóváhagyását és pajzsát kereste, de nem találta. Most szembe kell néznie az elmúlt két év katasztrófájával. Az Ön lehetséges kormányának kell majd felelnie az Ön által támogatott grafénszérumok káraiért.
    Az ő végső kormányának kell majd felelnie azért az atlantista irányvonalért, amely Olaszországot geopolitikai öngyilkossághoz vezette. Az önök által támogatott bezárások óriási gazdasági káraiért pedig az Ön esetleges kormányának kell felelnie. Meloni most kapta kézbe a meccset a rendszertől. Az az érzés, hogy ez a ciklus egyáltalán nem lesz hosszú. Hatalmas kárszámlát kell kifizetni, és ezt a parlamentben ülőknek kell megtenniük. Ez lesz a második Köztársaság rekviemje." Cesare Sacchetti: https://t.me/cesaresacchetti
    - 2022. 09. 26. 10:35
  • Posta Imre
    Oktatás, vagy tanítás az a nevelői ténykedés, amelynek az értelem kiművelése a célja, s melyet éppen ezért érdemi nevelésnek is neveznek.
    Révai Nagy Lexikona 1916
    - 2022. 09. 26. 12:02
  • szabir
    tavarish ucsityelj szivogynyja nyikto nye atszusztvujet XD mikor kellett jelenteni a szkulba 5-8-ba
    - 2022. 09. 26. 12:46
  • J
    Szabir, az ezért nem hiányzott " nyikto nye", mert még járványok nékül járkálhattunk az iskolába. Évente egyszer hiányoztam és is ,mert disznóvágáskor önkéntes házi karanténban voltam.Kacsint
    - 2022. 09. 26. 14:03
  • J
    Na, vazze! Menekülnek az orosz katonajelöltek a grúz határ felé. Már több ezres kocsisorban utazók várnak az átkelésre. De odamegy a hadsereg páncélosa is.Jaj ne!
    https://lenta.ru/news/2022/09/26/geor...giaborder/-

    https://georgiatoday.ge/bbc-queues-on...-to-10-km/

    Az USA máris átállt Gruzia anyagi támogatására.
    https://georgiatoday.ge/us-provides-e...o-georgia/
    - 2022. 09. 26. 14:22
  • Posta Imre
    Nem akart háborúba menni, inkább lelőtte a sorozótisztet az orosz katona

    2022. szeptember 26. 09:46
    Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-i bejelentése, melynek értelmében megközelítőleg 300 ezer tartalékos katonát terveznek mozgósítani, és Ukrajnába szállítani megrázta az orosz közvéleményt. A közösségi médiában gyorsan terjedtek a tüntetésekről, verekedésekről, és elavult felszerelésről készült felvételek, a hétvégén azonban eddig példátlan eseményre került sor: az internetre tö
    https://www.portfolio.hu/global/20220...ona-569005
    - 2022. 09. 26. 15:05
  • Posta Imre
    Nem is értem, ki, mire gondolt? Pont most, mikor teljesen fel kell zaklatni, csigázni a "társadalmat"? Hát persze, mehetnek kotonának, vagy bárminek, ha nem tetszik. Most, hogy le vannak ótva!


    A Fidesz ma leszavazta a pedagógus-béremelést

    2022.09.26

    A Fidesz ma leszavazta a pedagógus-béremelést

    Szégyen és gyalázat, ahogy a Fidesz semmibe veszi a tanárokat!

    Ma a fideszes többség leszavazta a pedagógusok évi kétszeri inflációkövető béremelésére vonatkozó LMP-s javaslatát országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén - adta hírül Bakos Bernadett, a zöldpárt országgyűlési képviselője.

    Sokadjára derült ki, hogy a kormány egyáltalán nem becsüli meg a tanárokat, miközben a közoktatás az összeomlás szélére került. Így is rengeteg szakember hiányzik az ágazatból, és most már ott tartunk, hogy a tanárok nem csak külföldre menekülnek a túlélésért, hanem inkább elmennek takarítónak, mert ott is jobban lehet keresni, mint pedagógusként.

    - írta az LMP-s képviselő, aki szerint szégyen és gyalázat, ahogy a Fidesz semmibe veszi a tanárokat.
    https://ezalenyeg.hu/kozugy/a-fidesz-...ign=291155
    - 2022. 09. 26. 15:10
  • R
    Cesare Sacchetti:
    A brit mainstream sajtó megkérdőjelezi a monarchia jövőjét a királynő halála után. Már több állam is ki akar válni a Nemzetközösségből, abból a szövetségből, amely a múlt században jött létre, hogy megerősítse Nagy-Britannia befolyását és ellenőrzését az egykori gyarmatokon. Beszéljünk a világi egyensúlyokról. Olyan egyensúlyokról beszélünk, amelyek lehetővé teszik a Rothschild család számára, hogy kiterjessze uralmát az egész világon. A királynő halála mindezt megkérdőjelezte. A globalizmus igazi ereje elveszített egy alapvető figurát a sakktáblán. https://www.theguardian.com/uk-news/2...sm-charles
    - 2022. 09. 26. 16:19
  • mentsvar
    A mai világ teli van korrupcióval. Mindenhol ott a maffia. A bábállamhatalom mellett erősek a kiskirályok. Károly Róbert idejében is így volt. Amikor a gazdatestet eszik a férgek, ez olyan lehet. Ha elképzelem a világ államait, ahol mindenfelé a maffia, a korrupció, a kiskirályok, az olyan, mint amikor az erdő szarvasai mind férgesek. A szarvasok hiába rontanak egymásnak, nem szabadulnak meg a férgeiktől.

    Ha egy országban sikerülne valahogyan a katonai vezetést féregteleníteni, és utána hadiállapotot hirdetve besorozni a népet, az egy ügyes módja lenne a féregtelenítésnek. Hiszen, a civil életben a maffia erősebb az államnál, de egy másik erőtérben, ami a honvédelem szervezete, már nem tudnak diktálni. Azaz, a hatalmi ágazatok (média, kereskedelem, katonaság, pénzügy) egyikét megtisztítva, és oda behozva a népességet, megtisztítható az ország a kiskirályoktól.

    Hiszen, a szarvasoknak nem egymással kell megküzdeni, hanem a háború a szarvas versus férgek között van.

    Konklúzió, a hadiállapotot addig fenn kell tartani, amíg a két szembenálló fél népességet át nem szŰrik. Más félkatonai szervezetekkel is lehet operálni, mint az egészségügy, vagy oktatás, vagy közszolgálat. Ez olyan, mint a művese állomás, amikor a vért átszűrik a művesén.

    Merthogy, a támadáshoz kell a célpont. Ahhoz meg külön kell választani a fürdővizet a gyerektől, vagy a magot a pelyvától. Amikor biztosak vagyunk abban, hogy a kupacban 90% a pelyva, el lehet égetni.
    - 2022. 09. 26. 19:52
    • G
      És mi van ha a katonai vezetésben is csak férgek vannak? Akkor lehet szar vastalanitani? Vagy a vasat szartalanitani? Szerintem ez már elég sokszor le lett játszva és látható a végeredmény. Mi csak túlélésre játszhatunk csak az a kérdés, hogy mi a francnak. A hadiállapothoz háború is kell ahhoz meg vesztesek is kellenek. De ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
      - 2022. 09. 26. 20:35
      • mentsvar
        ezen én is gondolkodtam. Tegyük fel, hogy a vezérkar áll 100db tábornokból, főezredesből, ellentengernagyból. Na jó, de honnan veszel 100db bátor, képzett, és hűséges embert? Talán, ha gyerekkorától pátyolgatod őket, mint Kadirovot Putyin. Mert vas szarvúak kellenek ehhez a művelethet, nem szarfaszúak.
        - 2022. 09. 26. 21:24
        • G
          Cherchez la femme!
          - 2022. 09. 27. 00:17
  • Posta Imre
    Kicsit elkapott a hideglelés. Remélem holnapra kialszom.
    - 2022. 09. 26. 20:55
    • S
      Gyors gyógyulást!
      - 2022. 09. 26. 22:04
    • S
      Gyógyulj Imrus! S hogy ne korholj majd a kurtafarkú "egyszavas miatt", hozzáfűzöm csekély feddésem: mégsem jó, ha forró fejedre  a hideglelés vág grimaszt!Szép álmot! Frissülő egészséget!...és a szokásos távölelés.
      - 2022. 09. 26. 22:19
      • Posta Imre
        Nem sokat aludtam, a fejem érzem (homlokom), de egyébként jól vagyok. Szétvacogtam magam. Asszony ragasztott rám valami patikai törzset, ez a meggyőződése. Lehet, hogy a Schumann rezonancia emelkedését érzem.
        - 2022. 09. 27. 07:22
        • H
          Jobbulást Imre!! A főnökasszonyom is elkapott jellemző módon a kórházban valami vírust, 41 fokig tornázta fel a lázát - mondtam is neki, hogy ebben ne akarjon csúcsot dönteni! :))) <img src="https://postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/s_sir.gif" alt="Szomorú" />(( - aztán lassan helyregyütt (visszasárkányosodott :))))))))) - de így jó nekem :))))))))))))))))<br />Még egyszer jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!
          - 2022. 09. 27. 09:48
        • R
          Imre, talán nyugtató tea (citromfű, levendula, hársfavirág, komló, orbáncfű - mértékkel, max 2 hétig!) is segíthet. Gyógyulást neked is.
          - 2022. 09. 27. 09:49
        • S
          A Schumann még mindig jobb mint a Suchman...
          - 2022. 09. 27. 10:53
        • S
          Imre!
          METAMORFOZIS. Hátradőlni, karba tett kézzel.
          Alea iacta est. ... és a   6   6   6 -os "megváltó", a hamis próféta "A világrajött"a mai reggelen kiterjesztette az energiamezejét. Nem csoda, ha borzongtál tőle, és hideglelést okozott. Megtették a rituáléjukat.
          Te annyi figyelmi egységgel bírsz, hogy ezt is megérzed.
          Az ellenerő derengő fénye erősödik. "A MEGSZÜLETETT", az "Armagedda lánya", a mindenek feletti erő, védelem, és a harcos a mocsok kitakarodtatásáért.

          Te egy olyan extraszenz asztrál-pszichológus vagy  (és nem "vírusgazda"...) ahogyan azt a tele-fonóban- aranyfonalaztuk.

          Az éterben,  minden megy a maga rendje szerint.

          Verát is ölelő szívvel köszöntöm:
          SZAZSUAY
          - 2022. 09. 27. 11:07
  • A
    https://twitter.com/SteveLindsayCBS/status/1573864309930790919?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1573864309930790919%7Ctwgr%5Eee654b8262ea601d3d17edf27ac56699c0ef6421%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.unz.com%2Faanglin%2Fphilly-dozens-of-rampaging-youths-smash-up-wawa-twerk-on-counter%2F
    - 2022. 09. 27. 07:02
  • J
    Ez már a vég kezdete?Komor
    Kalinyingrád irányába Lengyelországból amerikai katonai járműoszlop indult el.
    https://military.pravda.ru/news/17532...tekhnikoi/

    Most értettem meg az ukrajnai spec.művelet okát. Előre látható volt, hogy a csaknem teljesen körbekerített Oroszországot mikor támadják meg. Ennek ment volna elébe az orosz vezetés, de talán már későn.
    - 2022. 09. 27. 11:06
  • J
    Lengyelországban egy napos " gyorstalpaló" tanfolyamot tart a Védelmi minisztérium a felnöttek számára fegyverkezelésből, túlélési technikából:
    https://tvpworld.com/62976865/poland-...ng-courses
    - 2022. 09. 27. 11:33
  • J
    Ez már durva!
    Megrongálódtak a Balti tenger alatt futó orosz gázvezetékeket a dán partok közelében.Jaj ne! Szabotázs akcióról lehet szó.
    https://lenta.ru/news/2022/09/27/nord_bespr/
    - 2022. 09. 27. 11:34
  • A
    Washington engedélyt adott Kijevnek, hogy nyugati fegyvereket használjon azokon a területeken, amelyek Oroszország részévé válnak.

    Az Egyesült Államok nem bánja, ha a Zelenszkij-rezsim a Nyugat által szállított fegyverekkel csap le olyan területekre, amelyek a népszavazást követően Oroszország részévé válhatnak. Ezt Anthony Blinken amerikai külügyminiszter jelentette ki.

    A külügyminisztérium vezetője szerint az Egyesült Államok soha nem fogja elismerni új régiók Oroszországhoz való csatlakozását, valamint az ott tartott szavazások eredményét.

    Blinken megjegyezte, hogy az amerikai fegyvereket "nagyon hatékonyan" használják pontosan Ukrajna "oroszok által megszállt" régióinak "felszabadítására". Ezért az Egyesült Államok továbbra is ellátja Kijevet katonai segítséggel.

    https://topwar.ru/202477-vashington-d...ossii.html
    - 2022. 09. 27. 20:47
    • S
      USA = VILÁGRENDŐRSÉG<br /><br />Mindig finognak a gatyájukban és hősi filmekben tündökölnek, mint győztesek. Pénz, fegyver van. Dollár mesterségesen egekbe szökő árú valuta lesz. De háborút még nem nyertek. Krv vietkongoktól kezdve eljutunk majd a krv ruszkikig is, meg a hős amerikai posztraumatikus megfilmesítéséig, aki a hazát, valahol Ukrajna irányábatévesztette el az 51-es körzet felöl érkező UFO elrablása miatt, vagy beintett neki a Philadelfia kísérlet időugrása. <br /><br />Szóval: NYERÉSRE ÁLLUNK <br /><br /><img src="https://postaimre.euroweb4you.com/../../images/smiley/s_duhos.gif" alt="Anyád!" />
      - 2022. 09. 27. 21:30
      • S
        Az összes háborús film számomra nézhetetlen, nem a poszttraumás mástól. Viszont az USA világrendőrség szerepét háttérbe nyomták, a terv a dipólus újbóli megteremtése.
        Úgy látom ha nyerésre nem is, de nyelésre mindenképpen állunk, míg fel nem kopik az állunk. Egyébként úgy van ahogyan írod Kedves SZAZSUAY.
        - 2022. 09. 27. 21:39
        • S
          Azért van az a helyzet ahonnan észt vesztve menekülnek a hősöknek kijelöltek... <br />Film: A tangabugyis Zellermantól az állam vezírig is a filmipar hasított egy csapásnyi hírnevet. Mégiscsak jó a Walt Dysnay kúltura valamire! <br />Nem árt megtekinteni néhány klasszikust! - 50-en túli tanmese: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt... Na abban aztán van dinamit!<br />Más: A dipólus meg nem a monopólium ellenszere, sajnos, úgyhogy mindegy hány pólus van az árnyékkormány csupán szoftosodik, de önmagától nem hal el. <br /><br />Mög köll segítöni üket- szögediesen.-<br /><br />Salute!
          - 2022. 09. 27. 22:05
          • S
            Az észt veszve menekülés egyenlő a megadással vagy halállal. E kettő ismeretlen volt számunkra.
            Film. Ebben is verhetetlen vagy. A legtöbb film címe ismerős, de hogy mi volt benne, az már sehol.
            Igen, a százéves ember, igen, igen. És a dinamit, igen, igen...
            Az árnyékkormány jó meglátás, a monopol-dipol jó szójáték, na meg úgy van ahogyan írod.
            Aranyos a szögedi tájszólásod némi biccenéssel, de nagyon aranyos.
            Salute!
            - 2022. 09. 27. 22:21
            • S
              Kedves SzVabodnaH de la Jaltah!
              Nem szép dolog, hogy a májam hízelgő hizlalásával megpróbál felmagasztalni ezen a szellemi PIkantériára hajlamos fórumon, mert ez inkább a ketté hasított nyelvű almát kínáló Paradicsom béli tudással kecsegtető  bibliai kígyót juttatja eszembe, de azért meg fogom veregetni a vállamat e dicséret okán a tükör előtt, hogy eleget tegyek az önmenedzselés narcisztikus iskolájának is. A világunk ugyan "rémcsi", de mint Ferenc Józsi mondá: "Minden nagyon szép. Minden nagyon jó. Mindennel meg vagyok elégedve"(Állítólag szögedi mondás ez is.)  ???

              Csendes Álmot. Jó éjt...
              - 2022. 09. 27. 22:40
              • S
                Kedves SZAZSUAY, bocsásson meg hogy májvédő gyógyszert elfelejtettem felírni a dícséreteim mellé, de az igazság szólott belőlem, imígyen szóla SzVabodna de la JaltaH...
                Értem, tehát a százharminc éves protkós Ádám beleharap az aranyalmába ami aranyér fájdalmat okoz neki, hiszen mindent kétszer, mindent kétszer, és kétszer fáj. A kígyó megmarja az almát, Éva az almát a helyére teszi, Ádám beleharap, majd kígyógyul Éva Ádámbul. Igen, valahogy így történhetett. Pikant éri a-z embert. Üdvözlöm a tükröt!
                Ferenc Jóska akkor mondta ezt, amikor a szegedi 1879-es árvizelés után Szegedébe járt az újjáépítés után. Egyébként a városházát összekötötték a szomszéd épülettel egy azóta Sóhajok hídjaként elnevezett emelet magasságban lévő átjáróval, hogy ne kelljen a Habsburg zsidajának az utcára kimenni.

                Jó éjt... Édes álmot...
                - 2022. 09. 27. 22:46
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %