Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Posta Imre szelleme járja be ...a szellemvilágot!

Posta Imre szelleme járja be ...a szellemvilágot!
Jó, tudom, engem is az érdekelhetne, hogy akkor most az oroszok neutronoznak, taktikai, stratégiai dzsihádot hajtanak végre, a hídrobbantás után, vagy kivárják a belső zavargásokat novemberre, esetleg Lenin halálának centenáriumát és Tél Tábornokkal intéztetik el Kutuzov módra a globális világkormányzati decentralizáciont? Nyugalom van, már előre le vannak foglalva jövő nyárra Szentpétervárra tervezett Eurázsia Fórum szállodai szobái. Nem lehet, hogy Sztálingrád addig újra elessen! Most számolták csak ki, mekkora kártérítési igényük van a város elpusztítása és a millió fölötti emberhalál miatt. Valahogy most lett időszerű a számla a lengyeleknek is és ahogy sejthető, mindenki más is éppen el, vagy leszámolni akar a sérelmekért (azért az emberirtást lehet nem kellene félvállról venni!)

A krimi hidat felrobbantották. Úgy tűnik, teherautóban volt betárolva nem kis mennyiségű robbanószer, de az ismerősömnek kétségei vannak. Ahogy korábban vélelmezte, a teljes orosz és csatolt nemzetek emberi lészámát mozgósítani akarják. El kell érni, hogy ébredjen fel bennük valami ösztönös önvédelmi reflex. Komplex pszichológiai hadviselésről beszél, melynek fő célpontja a belső "lakosság" és csak részben a "külső" cél ok kivívása. Azok maguktól szinte kivívódnak más, folyamatban lévő eszközök, tenden-ciák hatására, de belső rendet kell tenni. Szinte megismétlődni látszik az 1917-es NOSZF, csak most az FSZB vagy kézben tartja a menórát, vagy a kulisszák mögött. Ki fog derülni hamarost. Olyan disszonanciánt szítanak, annyira túlhúzzák az "elit" tehetetlenségét, korruptságát, alkalmatlanságát pikírozva, hogy a felszínre törhessen minden elfojtott indulat, harag...és láthatóvá legyenek a teljesen egyértelmű törlésvonalak. Ha valakinek esetleg az "itthoni" folyamatok asszociálódnak, ne csodálkozzék. Itt is ugyanez megy, csak még nem rohantatták le Kárpátalját, Erdélyt, Délvidéket, Felvidéket..., de erős utalások vannak rá és minden szégyenpír nélkül tesznek utalásokat arra, hogy az "elit" és a "nép", két külön faj. Szun Ce komoly következtetéseket vonna le az 5. hadoszlopot érintő csapdák változatosságának alkalmazásáról, kriminalizálásáról a "népnek" és a küszöbön álló megrázkódtatásokról, úgy vallási, anyagi, közigazgatási, államigazgatási, sőt államfomálási jelenségekről. Felgyorsultak az események és akinek kedve van még, szurkoljon, hogy Lenin, ha nem is Sztálin feltámadásával Mao szelleme is újraértelmezést nyerhet. Nem véletlen a Nyugatot mostanában egyre inkább jellemző "neomarxista"-cionista áramlatok egyre közelebbi liberálisnak álcázott destrukciós kalamajkái sem. Az ismerősöm szerint most döntötte el mindenki, hogy a kakajót kanállal, vagy anállal kívánja elfogyasztani, de az biztos, hidegen nem fogja hagyni ami következik, pedig hideget jósolnak a télre.

Ha már szellemet emlegettem a címben, finoman jegyzem, hogy Marx és Engels elhíresült Kommunista Párt Kiáltványa egyre népszerűbb, pedig 1848-ban jelent csak meg. Marx írt egy önálló filozófiai, vagy inkább szocio-etnográcfiai dogmatikát is a zsidókérdésről, de ez most lényegtelen. Ő tudja miért volt ez fontos, engem nem érdekel.  Mondom is miért, de előbb pillantsunk bele, miről is van szó: Idézet:

"Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete. Szent hajszára szövetkezett e kísértet ellen a régi Európának minden hatalma: a pápa és a cár, Metternich és Guizot, francia radikálisok és német rendőrök.

Akad-e ellenzéki párt, amelyről kormányon levő ellenfelei nem híresztelték, hogy kommunista, akad-e ellenzéki párt, amelyik nem vágta vissza a kommunizmus megbélyegző vádját a haladottabb ellenzékieknek éppúgy, mint reakciós ellenfeleinek?

Ebből a tényből két dolog következik.

A kommunizmust immár az összes európai hatalmak hatalomnak ismerik el.

Legfőbb ideje, hogy a kommunisták az egész világ előtt nyíltan kifejtsék nézeteiket, céljaikat, törekvéseiket, és a kommunizmus kísértetéről szóló mesékkel magának a pártnak a kiáltványát állítsák szembe.

Evégből a legkülönbözőbb nemzetiségű kommunisták összegyűltek Londonban, és papírra vetették a következő kiáltványt, amelyet angol, francia, német, olasz, flamand és dán nyelven tesznek közzé.

I. Burzsoák és proletárok"

Talán tudjátok, talán nem, hogy a legtöbbet eladott könyvek (füzetek) egyike, talán a Bibliát is megelőzve, bár úgy rémlik, talán Mao könyve a legtöbbet kinyomtatott. Nem árt tudnotok erről. Aktuális. Az ismerősöm szerint, ha néhány kifejezést maira lecserélünk, akár a Magyar Nemzet is cikkezhetné és senkinek fel sem tűnne.


Engem sem az ideológiák, vallási eltévelyedések, vagy éppen az aktuális történelemhamisságok már nem kötnek le, de még a világháború sem, bár épp ma beszéltem egy bennfentes  volt magas rangú rendőrrel és kérdezte, magyarázzam el, mekkora atomtöltetnek milyen hatása lehet, így feltételezem, másokat igenis érdekel az Urán és a Plutónium szépészeti hatása, rövidebb távon is.

Na, most ebbe nem megyek bele, a zélet szép, bár elég sokan vannak azon, hogy rútnak tűnjön a valóság. Azért hoztam fel a témát, mert Lavrov kijelentette:

"Az Egyesült Államok maga találta ki azokat a szabályokat, amelyek szerint az egész világközösség kénytelen élni - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

„A fő probléma az, hogy az amerikaiak valójában lábbal tiporják a nemzetközi jogot és a diplomáciai gyakorlatban évtizedek óta fennálló íratlan tabukat ” – hangsúlyozta Lavrov."

Az nem is zavarna, ha valaki még értené is, miért is mondja, mire is utal ezzel, de hát a mogyorók nagyon leépültek a kovid hadjáratban, mely majd olyan pusztítást vitt véghez, mint a tartár-járás, jövés-menés, és eztán II.Bélának bizony teljesen újra köll grundolni az Árpádiak hunát! Hunniát, ahogy az már részben elhíresült. Türkésszetek csak neki mogyorók, mert lesz itt még huj-huj-hajrá és haddelhadd! Dobrev neve alatt már Magyar Köztársaság nem létezik glossza jelenik meg. Jön a homokórás is az USA-ból nagykövetnek, Szájert majmolva, buzdítva a mogyoró mókusokat a makkevésre, pedig kevés már a disznó és a bükk es! Bajság van, érezni a legelőben, erőtér-törés van, nem is repedés.

A véletlenek úgy hozták, hogy az én szellemem lett eközben az új szlogen. Minden "államtagadók" szentjének nevezett ki a "marxista" esszémán, a rám állított cionista-sikergyanús társalkodó-torzsalkodó, ki a kommunista besúgók hálózatából lehetett volna még egy szegfű. 

Mikot az UCC-s kabaré kijött Tibor videójával, azonnal éreztem, hogy a szolgálatok állnak a kakapult mögött és izzítják a macesz-gépet. Nem is kellett sokat várni rája, hogy bepörögjön a hamisítatlan komcsi propaganda-gépezet. Pont, mint a mesékben. Az alábbi cikk jelent meg, bár nem olvastam, csak a kezdő sort, de szerintem igen erősen kell asszociálni, hogy a kapcsolatot Posta Imre és a "valóságtól elrugaszkodott nézetek" között meglelje a gyarló bárány.  Íme.


Posta Imre szelleme kísért az ellenszegülők valóságtól elrugaszkodott nézeteiben

Rátámadtak a rendőrökre, gyanúsítottak lettek az államtagadók

Szemán László János
2022.10.07. 15:44 2022.10.07. 16:23

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az államtagadó pár ellen. A megalapozott gyanú szerint a jogszerű rendőri intézkedés során a férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, aktívan ellenállt a ruházatátvizsgálásnak, valamint a bilincselésnek.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ellen a pár ellen, amely kijelentései szerint államtagadó és ellenszegült a rendőri intézkedésnek Balatonszemesen.

Az előzményekről még annyit, hogy L. Tibor szeptember 26-án este egy internetes oldalra feltöltötte a két nappal korábbi rendőri intézkedésről a testkamerájával rögzített videófelvételt, amelyhez olyan bejegyzést fűzött, amelyben a rendőröket név szerint megnevezve becsmérelte. Azt is hozzátette: 

„Ez a törvénytelen eset megerősített minket abban, hogy az Amerikában vállalatként bejegyzett MAGYARORSZÁG, vállalati (POLICE) szolgáit és ügynökeit a megfelelő UCC zálogjog bejegyzésen keresztül teljes vagyonelkobzásra és szabadságvesztés terhe mellett felelősségre vonják a többi adóssal együtt az Amerikában hatályos vállalati törvények értelmében.”

A videó önmagában megáll bizonyítékként a gyanúsítottak ellen.

A gyanúsítotti tényállás a Központi Nyomozó Főügyészség mai közleménye alapján a következő.

A megalapozott gyanú szerint szeptember 24-én 22 óra után Balatonszemes belterületén a rendőrök közúti ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő férfit. (L. Tibort – a szerk.)

A jogszerű rendőri intézkedés során a férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, aktív, erőszakos magatartással ellenállt a vele szemben alkalmazni kívánt ruházatátvizsgálásnak, valamint az ezt követő testi kényszernek és bilincselésnek.

Ennek során a férfi a mellkasához szorította a kezeit, azt nem engedte a bilincseléshez hátrahúzni, folyamatosan rángatta a karjait megragadó rendőröket, erőszakkal megpróbálta magát kiszabadítani a fogásukból, majd könyökével a rendőr feje irányába ütött, továbbá megpróbálta őt lefejelni, miközben trágár szavakkal szidalmazta a rendőröket.

Az ellenőrzött gépjármű női utasa a kényszerintézkedés végrehajtását erőszakkal akadályozta, lökdöste és többször megrángatta a rendőrnő karját, és a haját is megtépte, miközben trágárkodva szidta a hivatalos személyeket.

A nyomozó ügyészség kihallgatta a helyszínen tartózkodó valamennyi tanút, lefoglalta és elemezte a cselekményt rögzítő felvételeket, majd intézkedett az elkövetők előállítása iránt. Az ügyészég gyanúsítottként hallgatta ki mindkét személyt és elrendelte őrizetüket. A büntetlen előéletű gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését és panasszal éltek az őrizetbevétel ellen.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés elrendeléséről még pénteken dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Posta Imre szelleme kísért

Az államtagadók balatonszemesi botrányos ellenszegülését és rendőrökre támadását bemutató RTL az alábbi megjegyzést fűzte a történtekhez: 

„A hallottak alapján az előállított férfi azokban az összeesküvés-elméletekben hisz, amelyeket összekötöttek a gyereküket anyakönyveztetni nem hajlandó dusnoki párral, amely a gyámüggyel ütközött össze pár éve.” 

Ismert, a pár nem volt hajlandó anyakönyveztetni a gyermekét, mivel nem ismeri el a magyar államot.

Az Index szerint a dusnoki pár ügyében az antiszemita, szélsőségesen radikális egykori rendőrségi pszichológus, Posta Imre bukkant fel.

A dusnoki pár egy MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) elnevezésű csoportosulással állt kapcsolatban. A MAG „egy olyan laza hálózat, amely az önfenntartó gazdálkodásra, kisközösség-építésre, társadalomból való részleges kivonulás lehetőségeinek keresésére és egy nemzeti színezetű spirituális irányzatra épül”.

A MAG-on belül azonban radikálisabb, az államot el nem ismerő nézetek is megjelentek. Eszerint az anyakönyvezéssel valójában mindenki egy regisztrációs számot kap, személyében egy külföldi cég tulajdonává válik. Magyarország amúgy nem is létezik, szuverenitását elvesztette és most már nem más, mint egy New Yorkban bejegyzett izraeli cég. A gyerekek pedig ennek a cégnek a rabszolgái lesznek, amennyiben anyakönyveztetik őket.

A katonai múlttal rendelkező Posta korábban a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, leszerelését követően olyan kijelentésekkel keltett feltűnést, mint hogy a rendőrség Moszad-ügynökökkel van tele. Posta és követői felsorakoztak a dusnoki pár gyermekének visszaszerzése érdekében, akit szerintük „nemzetközi fegyveres gyermekrablás” keretében vettek el szüleitől.

Posta videókban rögzítette is a gyermek visszaszerzésére tett erőfeszítéseit, amelyek az Index szerint ilyen és ehhez hasonló antiszemita kijelentéseket és fenyegetéseket is tartalmaznak:

„Meg kell mutatni ezeknek a köcsög rendőröknek, hogy bármikor a f…szukra lehet lépni. Természetesen ez üzenet a parlamenti zsinagógának meg az összes többi csőcseléknek is, amit Judapesten művelnek.”

Ismert, Posta Imrét és társait megalapozottan gyanúsították meg az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntett és emberölés előkészülete bűntett elkövetésével. A gyanú lényege, hogy halálra ítéltek egy sor vezető politikust, az ítélet kihirdetését videóra vették és közzétették az interneten. Posta Imre a megalapozott gyanú szerint az ítéletek végrehajtására ösztönözte híveit.

Borítókép: Az igazolást megtagadók dulakodtak a rendőrökkel (Forrás: Ügyészség)

https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/10/ratamadtak-a-rendorokre-gyanusitottak-lettek-az-allamtagadok


Nem tudom, minek ír az, aki nem tud magyarul, pont a MN-ben? A minap találtam Fricz Tomi igen veretes és "kevert fajú" cikkét, pont a rólam szóló mellett. Ezek nem beszélgetnek, vagy tényleg nyelvi nehézségekről van csak szó?

A felszín alatt – A világ legfurcsább történésze a Világgazdasági Fórum tanácsadója: Yuval Noah Harari

Transzhumanizmus és Homo sapiens

Fricz Tamás
Tegnap, 6:40 Tegnap, 7:14

A 46 éves Yuval Noah Hararit, aki a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, egyre többen úgy nevezik, hogy „A Próféta”. Számos kötet szerzője, több könyvét magyar nyelvre is lefordították, a bestsellerlisták élén áll. Hihetetlenül sztárolják, előadásokat tart a világ minden pontján, interjúkat készítenek vele a vezető nemzetközi sajtóban és médiumokban. Ha mi itt, Magyarországon nem is látjuk ezt igazán, de tény, hogy jelenleg a világ egyik legfelkapottabb történésze, filozófusa, akire nagyon sokan hallgatnak, figyelnek, befolyása óriási a nemzetközi közvéleményre.

De vajon mit tudhat ez az ember, honnan ez a hatalmas siker? A válaszom: semmi sem véletlen.

Harari nem más, mint a Great Resetet, tehát a nagy újrakezdést a világ számára meghirdető Világgazdasági Fórum (WEF) elnöke, Klaus Schwab főtanácsadója. Tudják, mi az a Great Reset? Röviden: a világkormányzás meghirdetése, amelyben egy, főleg multinacionális cégek és gigabankok technokratái által irányított világtársadalom jön létre, amelyben a nemzetek végleg háttérbe szorulnak, s megszűnik a tulajdon. Jómagam ezt leginkább egy liberális neokommunizmusnak nevezném, amelyben „nem lesz tulajdonom, de boldog leszek” – ahogyan hirdeti a szép jövőt a WEF... https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/10/transzhumanizmus-es-homo-sapiens

Jó, az rendben van, hogy igazoltan, a kovid alatt nagyott romlott a mogyoró nyelven makogók internetes megnyilvámnnulásaik alapján bemérhető intellektuális képességbeli rátája. Tény.

Az is tény, hogy a szintén hebrisztikába jkeveredhetett ügyészség erőlködhet, hogy valami gurunak csak kikiálthasson már valamiben és legyen ez az "államtagadás", pedig hát pont államigenlő vagyok, ha van olyan egyáltalán. Már csak azért is, mert elkezdék keresni a pénzeket, vagy mi! Honnan, hová, és kinek, kitől..., melyen cégeken keresztül...és persze az USA-ból!

Feltérképezhető a pénzek mozgása

Ternovácz–Szemán
Tegnap, 6:50 Tegnap, 8:41

Hazaárulás, annak elhallgatása, tiltott kampányfinanszírozás – csak néhány vád, amelyek ha bizonyosságot nyernek, akkor azok alapján akár jogi felelősségre vonás is indulhat a baloldal képviselői ellen ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője szerint. Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója a Magyar Nemzetnek kifejtette, a nemzetbiztonsági szolgálatok a titkosszolgálati vizsgálat során nagyon pontosan fel tudják térképezni a pénzek mozgását.

https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/10/felterkepezheto-a-penzek-mozgasa

Jé ezt is eszeman jegyzi. Nem esik le neki a tantusz, hogy ha kiderülne mégis, hogy van egy cég az USA-ba bejegyzetten, mely esetleg azonos lenne mogyórólanddal, valahogy csak szóba kell kerüljön a "hazaárulás" és a hazaárulásról jelentés elmulasztása is, pont, ahogy azt az nemrég a sokadik, ismételt följelentésemben is citáltam? Csak nekem kínos ez már? Úgy értesültem, tele már a közösségi média azzal, hogy az "állam én vagyok", vagyis egy szűk üzleti kör, cégbirodalom és semmi köze se szentekhez, sem Istvánokhoz, sokkal inkább a Black Rock-hoz, csak úgy prédául, minden hátsó gondolat nélkül?

Budapest lesz a BlackRock EU-s központja a Brexit után
Portfolio
2018. október 24.
Bár Hollandiában és Franciaországban is bővíti jelenlétét a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelőjének EMEA-régiós központja továbbra is az Egyesült Királyság marad - számol be a hírről a Reuters.
https://www.portfolio.hu/bank/20181024/budapest-lesz-a-blackrock-eu-s-kozpontja-a-brexit-utan-302210

Az ismerősöm nagyon unja már ezt a szánalmas szintet, mikor a maffiarendszerűnek tűnő kommunista -cionista ügynökhálózat úgy tesz, mintha a többiek, hülyék lennének, mert bízik benne, hogy a rendőrök, ügyészek, bírók, mint a zsebében vannak, szabadkőműves páholydában és egyébként is tudják a cion titkos kézfogást. Engem annyira nem nyomaszt ez. Aki nem látja mára ezt a ganédombot annak, ami, aranybányának és fényes jövendőnek, no, az tényleg igaz magyar! Jót tesz majd neki  plazmaterápia, ha ideér a kezelő személyzet. Tényleg nem értem, miért nyomatják ezt a kevert fajú tematikát és a szemantikát, ha ennyire primitív esztéta az aszkétához mérten a szkíta? Azt értem, hogy az ügyészség próbál valamit összeköhögni, hogy ez a bárányka kis nép még valami hihetőnek tűnő löttyöt kapjon az agyprotézisének a helyébe betápnak, s ha már nincs se terror előkészítés, se fegyver, se összeesküvés, sőt kiderülhet az is, hogy pont azok a bűnözők, hazaárulók, akikre utalások történtek...- az ismerősöm szerint Moszkvában bármi eldőlhet még, ami Pekingik elér. Sokan összetévesztik mára Budapestet Telavivval és ez államtagadás szempontjából igen ígéretes vadászterület lehet a tik tok szolgálatoknak, ha végre azt tennék, ami nem hazaárulás. Ma mondta a volt rendőr, hogy túl sokat nézek ki a szolgálatokból, pedig csak zömében "vetítenek". No-no!  Ma például a vezető hírek a tv-ben egy darázscsípett emberről mentéséről szól. Most pedig, amíg írok, jön a levél:

" Erik Ollsen meghalt. Ki az az Erik Ollsen? Nos, ő volt a Nordstream támadás vezető nyomozója...
A Twitteren ez áll: Olsen, otthon találták. Méhcsípés a halál oka, órákon belül elhamvasztották. A Nordstream szabotázs kivizsgálásáért felelős.
Hadd ismételjem meg: A Nordstream csővezeték szabotázsának VEZETŐ NYOMOZÓJA éppen most halt meg méhcsípés következtében, és órákon belül elhamvasztották."

Bevallom, nem hiszem el, ezért a keresőt használva kérdeztem: eric olsen nord stream investigation death...és nem mutatott Olsen darázshalálára. Lehet csak a Twitteren halt meg és az sem biztos. Na, ilyet tudnak a tik-tok szolgálatok és pont ugyanezt cionálják UCC-OPPT ügyekben is, miközbe azért az ember mintha érezné, hogy az álmot kihúzták a talpa alól és fütyöl a szél.

Tiborról nincs hír, úgy tudom, talán tartóztatták pénteken. A történet azért se nem vicces, se nem szenzációs. Szomorúnak sem mondanám. Olyan eredeti mogyorós, tik-tok szolgálatilag felvezetett, előkészített és hamarosan tálalandó. Ha már Posta Imre szelleme kísért, talán kéne hívni a szellemirtókat is, nem? Esetleg kiderülhet, hogy ez a szellem nem az, aminek a kísértésétől az értelmes, lelkes ritkaság számba menő nem kevert fajúaknak félni kellene? Bármi és az ellenkezője sem elképzelhetetlen, mert a szellem igazából már nem is tény, nem is személy se nem ember, se nem cselekedet, de még csak nem is gondolatközösülés! A szellem valami olyan, amit Szun Ce is a szavakon túli esszenciának jelöl.

Ajánlott olvasmány, ha már szellem, ha már a legdrágább film is készült róla...ha már NER...

Petőfi Sándor A nép nevében

A szellemem most búcsúzik, megy csicsikálni! Valóban, a szombati meditációs gyakorlat remek volt, köszönöm azoknak, akik részesei voltak, így, vagy úgy....

Még jó, hogy ez nem a valóság, sőt virtualitásnak is hitvány hamisítvány.


Hírek Galéria

Image #264
Image #265
Image #266
Image #267
Image #268
Image #269
Image #270
Image #271

63 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Posta Imre
    A magyarok szerint másfél milliárd zsidó él a földön
    2018. november 28, szerda

    Magyarországon minden ötödik embernek ellenérzései vannak a zsidókkal szemben, és úgy vélik, hogy túl nagy a zsidók befolyása a gazdaságra a CNN legfrissebb felmérése szerint.

    A holokauszt tragédiája lassan elhomályosodik az európai antiszemita sztereotípiák viszont nem kopnak, sőt, idézi a CNN felmérését a hvg.hu.
    A több mint hétezer ember bevonásával készített felmérés során Ausztriából, Franciaországból, Németországból, Nagy-Britanniából, Magyarországból, Lengyelországból és Svédországból kérdeztek meg embereket.
    Minden huszadik ember nem hallott a holokausztról, függetlenül attól, hogy a második világháború alig 75 éve ért véget, és még ma is több tízezer túlélő él. Ausztriában – Hitler szülőhazájában – a fiatalok 12 százaléka nem tudott a holokausztról.
    Minden tizedik megkérdezett azt válaszolta, előítéletei vannak a zsidókkal szemben, Magyarországon még durvább a helyzet, hazánkban minden ötödik ember vélekedik így. A vizsgált országok közül csak Magyarországon nagyobb azoknak az embereknek az aránya, akik barátságtalanok a zsidókkal, mint akik nem.
    Népszerű a sokat emlegetett összeesküvés-elmélet is: Lengyelországban és Magyarországon tízből négy ember válaszolta azt, hogy a zsidóknak túl nagy a befolyása a gazdasági életben világszerte. Kiderült az is, hogy a megkérdezett magyarok több mint negyede gondolja úgy, hogy a világ népességének húsz százaléka zsidó, holott valójában mindössze a népesség 0,2 százalékát teszik ki.

    Az amerikai hírtelevízió az antiszemitizmus európai erősödését feltáró közvélemény-kutatás nyomán kérdezte az izraeli kormányfőt, aki dicsérte Orbán Viktort az antiszemitizmus elleni küzdelméért, kiemelve, hogy egy szervezetet is létrehozott ebből a célból.

    Netanjahu szerint Orbán komolyan küzd az antiszemitizmus ellen

    A kutatás kapcsán készített interjút kedd este az izraeli kormányfővel a CNN hírtelevízió. Netanjahu dicsérte Orbán Viktort az antiszemitizmus elleni küzdelméért, kiemelve, hogy egy szervezetet is létrehozott ebből a célból.

    Az izraeli kormányfő közvetve az európai Tett és Védelem Liga nevű, antiszemitizmus elleni központ tevékenységére utalt.

    Netanjahu felhívta a figyelmet rá, hogy az antiszemitizmus régi, a zsidókkal szembeni előítéletei mellett megjelent az antiszemitizmus új, Izrael létjogosultságát tagadó változata, amely nem ismeri el, hogy a zsidóknak joguk lenne saját államukhoz, és Izrael-ellenességet hirdet.

    Ezt az új antiszemitizmust a szélsőséges jobboldali erők mellett szélsőséges baloldaliak is hangoztatják. Az izraeli miniszterelnök felszólított az antiszemitizmus mindkét formája elleni küzdelemre.

    Netanjahu kiemelte az európai vezetők felelősségét, és Orbán Viktor mellett megemlítette Angela Merkel német kancellár és Milos Zeman erőfeszítéseit a zsidó-, és Izrael -ellenességgel szembeni harcban.

    Hangsúlyozta az oktatás fontosságát, különös tekintettel arra, hogy a CNN felmérése szerint az európaiak közül minden huszadik, sőt Franciaországban a 18 és 34 év közötti fiatalok ötöde nem is hallott a holokausztról.

    A CNN interjúja itt megtekinthető:
    https://akibic.hu/2018/11/28/a-magyar...-a-foldon/
    - 2022. 10. 09. 23:56
    • F
      Evvel az (alkotmányos rendel) az a baj előszőr be kell bizonyitani hogy van érvényes alkotmány, milyen alkotmány amit egy vonaton "ír meg az író" majd meztelenül droggal a hátizsákjában szaladgál Brüsszel utcán egy lőcspartiról megzavarva ?
      - 2022. 10. 11. 06:47
      • Posta Imre
        Nemrég beszéltem egy ügyvéddel, aki rendőri vezető és belbiztonságis is. Az "alkotmány" szó röhögőgörcsöt váltott ki belőle. Egyébként nem vicces ez a marhatelep. Jöhetne már a sakter!
        - 2022. 10. 11. 07:59
  • Posta Imre
    Származás kérdése

    – Számomra nemrégen derült ki, hogy vannak a felmenőim között zsidó származású emberek is. Hát ez aztán a nagy sztori – fogalmazott Szegedi Csanád abban a Jobbik pártlapjának, a Barikádnak adott interjúban, amelyben először vallott a nyilvánosság előtt származásáról. A beszélgetést persze okosan építették fel: mire a párt sok szimpatizánsa számára megrázó mondatokhoz ér, Szegedi hosszasan elmagyarázza, hogy politikai ellenlábasaik minden módon igyekeznek tönkretenni a Jobbikot, titkosszolgálati eszközöket is bevetve, nem riadva vissza a karaktergyilkosságtól és hasonló szörnyűségektől sem. Aztán jön a fent idézett mondatokkal kezdődő vallomás, ami így folytatódik: „Nem egy jobbikos politikust lezsidóztak már az elmúlt években. Gondoljunk csak például Posta Imre őrültségeire. Még Vona Gáborról is megjelentettek különböző hamisítványokat. Ezek után én elengedtem a fülem mellett az ilyen kijelentéseket. Azt már megtudtam 2011 decemberében, hogy a nagymamámat egy gyermektelen vidéki zsidó házaspár nevelte fel. Ezt én meg is írtam a Hiszek Magyarország Feltámadásában című könyvem önéletrajzi részében. Majd az országos tisztújítás után jöttek azok a körlevelek, amelyek különböző anyakönyvi kivonatok fényképeivel kívánták bizonyítani, hogy nekem zsidó felmenőim is voltak. Ezzel sem az volt a probléma, hogy igaz-e vagy sem, hanem ocsmány módon volt tálalva és tele volt amúgy is hazugságokkal. Na de ezek után több telefont is kaptam, és azt kérdezték, hogy igazak lehetnek-e ezek a bizonyítékok? Pár nap múlva utánajártam a dolgoknak és kiderült az, amiről a szüleimnek sem volt előtte tudomása: vannak zsidó származású felmenőim is. Azonban egyáltalán nem abban a formában, ahogy ez a lejárató körlevelekben szerepelt. A többi felmenőimhez hasonlóan nekik is tisztes állásuk volt. Volt köztük cipész, gazdatiszt, molnár, tehát teljesen átlagos emberek voltak, akik nagyrészt asszimilálódtak. Ez egyáltalán nem volt ritka, 100 évvel ezelőtt Magyarországon egymillió zsidó élt, akik magyarnak vallották magukat, és nem lehet azt mondani, hogy mindegyikőjükkel gond lett volna. Nem mondom azt, hogy nem döbbentettek meg ezek az új információk, valószínűleg még jó időnek kell eltelnie, hogy leülepedjenek bennem a történések.”

    Szegedi Csanád vallomásának több érdekessége is van. Ami talán kevésbé meglepő ebben a helyzetben, hogy igyekszik elbagatellizálni származását, az már szokatlanabb, hogy egy jobbikos szájából azt halljuk: aki zsidó, az lehet rendes, hasznos tagja is a társadalomnak. Mert bár a kijelentés tökéletesen igaz, a Jobbik politikája fél évtizede az előítéletekre épül. A roma származású emberek kapcsán használt cigánybűnözés szó éppúgy gyakori volt megnyilvánulásaikban, mint a zsidók és Izrael közötti egyenlőségjel. Hasonló indíttatásból foglalkozik a párt kiemelten gyakran olyan közel-keleti kérdésekkel, amelyek egyébként a magyar vagy az európai politika számára irrelevánsak. Áprilisban Baráth Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő egy „világhódítókról” szóló felszólalásában hosszan kitért az antiszemita körökben ikonikusnak számító 1883-as tiszaeszlári vérvádperre.

    A másik érdekes kérdés a mostani vallomás időzítése és őszintesége – és itt tegyünk egy rövid kitérőt! Mint arról májusban a Demokratában is írtunk, a Jobbik egyik legerősebb bástyájának számító Borsodban komoly belharcok zajlottak az elmúlt hónapokban. Éppen Szegedi Csanád keveredett éles vitába a párt több meghatározó helyi politikusával. És bár ennek hatására mintegy tucatnyi szervezetet feloszlatott a pártvezetés, kilépések és kizárások is történtek, majd a „kitakarított” megyei szervezet élére megválasztották vezetőnek Szegedi Csanádot, a jelek szerint még sokáig nem lesz béke Borsodban. Erre utal, hogy a ma már párton kívüli Holcman László megyei önkormányzati képviselő nyílt levélben vonta kétségbe az érintett és Vona Gábor elnök őszinteségét a Szegedi-ügy kapcsán.

    „Azért folyamodok most ismét a nyílt levélhez, hogy felhívjam a figyelmedet, hogy mindig igazat kell mondani! Ezt te hangoztattad a kampány során, hogy az a probléma a többi párttal, hogy mindig mást hazudnak, és a végén saját maguk sem tudják már, hogy mikor mondanak igazat. Ebbe a hibába pedig most te is belesétáltál. A riporterek, amikor Csanád zsidó származásáról kérdeztek, te azt felelted: »Meglepődtem, mint ahogyan Szegedi Csanád is meglepődött.« Szerintem most kellene felállnod, és bocsánatot kérned a Jobbik szavazóitól, hiszen nyilván emlékszel arra, amikor Kisgergely Andrással felmentünk hozzád a képviselői irodaházba. (…) Ezen a budapesti megbeszélésen mi már tudtunk Csanád zsidó származásáról, de nem akartunk belőle médiahírt csinálni, először neked mondtuk el. Ez 2010. november 18-án történt. Soha nem fogom elfelejteni azt az arckifejezést, és az első mondatodat a hír kapcsán. Csak ennyit kérdeztél: »Hányan tudnak róla?« Hidd el, sokat gondolkoztam azóta is ezen a mondaton, de ettől rosszabb nem is lehetett volna az első reakciód! Tehát, amikor azt mondat a televízióban, hogy meglepődtél, ez hazugság volt. Azon sem lepődhettél meg, hogy nyilvánosságra került, hiszen mielőtt szét lett terjesztve az interneten, előtte Kovács Árpi odaadta neked az anyagot, mondván, ha még szeretnél valamit tenni ebben az ügyben, akkor van 1 napod, hogy Endrésik Zsoltival megbeszéld a parlamentben. Nem tetted! Szegedi Csanádnak is fel lett hívva a figyelme még 2010-ben erre a tényre, tehát az ő részéről is álságos azt állítani, hogy nem tudta. Most pedig már, amikor nehéz megmagyarázni azt, amit nem lehet, azt mondjátok, hogy nem a származás a lényeg, hanem a tettei. Te tudod a legjobban, hogy Szegedi Csanád és testvére miatt több mint 40 jól működő szervezet szűnt meg, olyan emberek távoztak önként, vagy lettek kirúgva, akik már akkor a mozgalom tagjai voltak, amikor időt és pénzt nem sajnálva kellett építkezni” – írta Holcman.

    És hogy többről van szó, mint egyszerű, rosszindulatú vádaskodásról, azt az is mutatja, hogy a Szegedi-ügyről a tagságnak írott levelében Vona Gábor pártelnök is reagált a fenti sorokra.

    „Az igazság az, hogy 2010 végén egy miskolci tüntetés után valóban kaptam ettől a körtől ilyen információkat, amit aztán többször megismételtek. Én mindig arra kértem őket, hogy bizonyítsák az állításaikat, amit ők nem tettek meg. Mivel a fent említett levélszerzőről tudtam, hogy a Jobbikot mellőzése miatt zsigerből gyűlölő Posta Imre jó barátja, és arról is tudtam, hogy jobbikos helyi vezetőként és jelöltként titkos pártütő összejöveteleket szervezett, ahol többek között engem is és a párt többi vezetőit is zsidónak tituláltak, és amely kör velem kapcsolatban is hamisított már egy zsidó származásról tanúskodó levelet, az egészet ennek fényében kezeltem. Elbizonytalanodott, félrevezethető emberek rosszindulatának” – osztotta meg a tagsággal gondolatait Vona, hozzátéve, hozzátéve, ő „magyar logikával” gondolkodik, márpedig így az apai ágon magyar származású Szegedi magyarnak számít. (A tanulságos levelet keretes írásunkban teljes egészében közöljük.)

    Az elmúlt hetek alapján azonban úgy tűnik, sokak esetében nem működik olyan egyértelműen a „magyar logika”, mint a pártelnöknél. Novák Előd alelnök például a hvg.hu portálnak így fogalmazott: – Van zsidó barátom, Szegedi Csanád. A többek által Novákhoz kötött kuruc.info portál, amely a nem jobbikosokat általában szívesen és rendszeresen zsidózza le, akár minden alap nélkül is, ezúttal érezhetően óvatosabban kezeli a kérdést a megszokottnál. A Barikáddal szemben azonban hangsúlyosan kiemelik a származás tényét, megemlítve, hogy az „anyakönyvi és házassági kivonatok felkutatásával derült fény a családfa anyai ágára, mely csupa ortodox zsidót tartalmaz”. Ezek után képekben közlik a teljes családfát az eredeti és a magyarosított vezetéknevekkel, a névmagyarítások dokumentumait és például Szegedi egyik felmenőjének anyakönyvi kivonatát, amelyet a miskolci ortodox izraelita hitközség állított ki 1892-ben. A kuruc.info szintjéhez képest tényszerű, bár Szegedi származását rendkívül részletesen taglaló cikk egyetlen igazán kritikus mondata az utolsó:

    „A Jobbik európai parlamenti képviselőjét vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pártelnökké választották 93%-os arányban – igaz, csak ő indulhatott.” A cikkhez két hét alatt több mint 420 hozzászólás érkezett, és bár szép számmal vannak olyanok, akik kiállnak Szegedi mellett, a kritikusok rendkívül erősen fogalmaznak.

    „Kedves Szegedi Csanád! Nem, nincs baj az Ön származásával kapcsolatban, csak éppen szeretnénk Önt tisztelettel megkérni, hogy figyelembe véve származását, húzzon el a közéletből mielőbb! Ez itt a magyarok ügye, a magyarok problémája, és engedtessék meg nekünk gyakorolni a jogot, hogy vérünkből oldjuk meg ezen problémát. Ugyanakkor felszólítjuk a Jobbikot, hogy Szegedi Csanádot azonnal távolítsa el aktivistái köréből. Köszönettel: Teleki Péter” – írja egy olvasó, míg hasonlóan kritikus társa elővesz egy másik, évek óta szőnyeg alá söpört problémát is, Morvai Krisztina korábbi házasságát: „Na végre! Zsidó női ágon megy tovább. Ez is tény. Lassan kiderül újra a régi törvény. Amit megváltoztatni nem tudsz, állj az élére! Hát itt szembesülünk ezzel. Gyurtcsányi is többször bérmálkozott. Morvai Kriszti meg a zsidó Baló Györggyel élt 20 évet, szült neki két gyereket. Ilyen vezetők kellenek, ilyen hazafiak. Bízom benne, sok mosdató komment lesz még itt. De hát így van ez. A szerecsent vagy Csanádit vagy bármelyiket mosdatni kell. Szépen áll a magyarok ügye. Katolikus egyházat is zsidó vezeti ebben az országban. Minden a helyén van ma már.”

    Úgy tűnik tehát, hogy Szegedi Csanád a borsodi botrányok után – ezúttal nyilván akaratán kívül – újfent megosztotta a tagságot. Ami azonban ennél fontosabb a Jobbik jövője szempontjából, hogy ismét bebizonyosodott: az emberek félelmeire, dühére, adott esetben a közös gyűlöletre épített vár falai korántsem annyira erősek, mint amilyennek a vezetők éveken át hitték.

    Bándy Péter

    Vona Gábor levele a Jobbik tagságához

    Adjon az Isten! Kedves tagtársam!

    Az elmúlt napokban a Jóisten mint a legnagyobb dramaturg igen fura és nehéz helyzet elé állított bennünket. Szegedi Csanádról, aki szinte a megalakulása óta meghatározó tagja, vezetője a Jobbiknak, kiderült, hogy anyai ágon zsidó felmenői vannak. Ez a hír finoman szólva is meglepett és megrázott mindannyiunkat, tekintve, hogy a Jobbik soha nem rejtette véka alá Izrael világuralmi törekvéseivel vagy a magyarországi zsidóság bizonyos köreinek nemzetellenes tevékenységével kapcsolatos véleményét. Mi lesz most? – merült fel minden jobbikosban, köztük Szegedi Csanádban is. Az üggyel kapcsolatban azóta is forrnak az indulatok, érzelmek kavarognak, és ebben a helyzetben téveszmék, hiedelmek, sőt hazugságok terjengnek, amiért úgy döntöttem, hogy leírom ezzel kapcsolatos véleményemet, amely alapján mindenki tájékozódhat és kialakíthatja a maga hozzáállását. A könnyebbség kedvéért a felmerülő kérdésekre, félreértésekre – amelyeket dőlt betűvel írtam – pontokban válaszolok.

    1. Zsidó-e Szegedi Csanád? Szegedi Csanád anyai nagyszülei valóban zsidók voltak, akik nem gyakorolták vallásukat, kikeresztelkedtek a világháború után és semmilyen politikai szerepet, közéleti tevékenységet nem vállaltak életük során. Csanád apai ágon nagyon régi magyar nemesi családból származik. Nagyon jól tudom, hogy a hagyományos zsidó öröklésrend az anyai ágat tartja számon, de remélem, senki nem haragszik meg rám, ha én nem zsidó szabályok, hanem a magyar szokásjog alapján állok ehhez a kérdéshez. A magyarság öröklésrendje – a zsidóval ellentétben – az apai ágat tekinti meghatározónak, én pedig magyarként magyar logikával fogok ítélni, gondolkodni. De még ha Csanád apai ágon rendelkezne is zsidó felmenőkkel, akkor is azt képviselném, hogy akiben félig magyar vér csörgedezik, az maga dönthessen arról, hogy minek vallja magát. Magyarnak vagy nem? Vagyis azt, hogy Szegedi Csanád zsidó-e vagy sem, azt sem nekem, sem másnak nincs jogom megítélni, kizárólag neki. Sokan törnek most pálcát felette valami olyanért, amiről nem tehet, hivatkozva anyai ági származására. Őket arra kérem, hogy saját magyarságuk bizonyságaként az apai ágat is vegyék figyelembe, és hagyják meg a jogot Szegedi Csanádnak, hogy maga dönthessen arról, kinek és minek tartja magát. Hagyják meg neki a jogot, hogy magyar vér hordozójaként közénk tartozhasson. Gondolom, azzal sem árulok zsákbamacskát, ha elárulom, Szegedi Csanád egyértelműen magyarnak vallja magát és ez a jövőben sem változik. Amikor tehát Szegedi Csanádról van szó, mindenki tegye fel magában a kérdést: magyar embernek tekintem-e őt? Ő saját magát igen és én is Őt.

    2. A Jobbik eddig elítélte a zsidóságot, ezután nem így lesz? A Jobbik eddig is és a jövőben is elítéli bármely nemzet, népcsoport világuralmi törekvéseit, különösen akkor, ha azt más nemzetek, országok kárára, leigázása árán kívánja megteremteni. Mivel Izraelre a fenti mondatok igazak, így a Jobbik Izraellel kapcsolatos kritikája a jövőben is határozott része lesz politikánknak. Mint ahogy Izraelnek Magyarországgal kapcsolatos országhódító törekvései is, amely Simon Peresz óta nehezen tagadható tény. Végül a Jobbik kritikus hozzáállása a hazai zsidóság azon szervezetei, csoportjai és képviselői felé is egyértelmű marad, akik tevékenységük során napi szinten gázolnak bele a számunkra fontos értékekbe, érdekekbe. Mindezek mellett azonban fontos tisztázni valamit. A Jobbik – a sajtómanipuláció és rágalomhadjárat ellenére – nem antiszemita párt. Ahogy azt már többször elmondtam, nem az emberek származását, hanem azok tetteit tartjuk fontosnak. Eddig is így volt, akárki akármit mond, és ezután is így lesz. Bárki megnézheti, meghallgathatja mindenkori nyilatkozataimat: soha sem mondtam, hogy valakit a származása miatt elítélek, mindig csak a tettei és viselkedése alapján. És még egy fontos dolog, sokan rosszul értelmezik az antiszemita szót, ami például a palesztinellenességet is jelentené, hiszen a palesztin is szemita nép. Magam nem antiszemita, hanem antijudeokrata vagyok, vagyis ahogy azt fent is írtam, nem ítélek el valakit, csak mert zsidó, de elítélem a zsidóságnak más nemzetekkel szembeni uralmi törekvéseit. Szegedi Csanád ügye tehát ebben a kérdésben semmilyen változást nem jelent a mi politikánkban, maximum ellenségeink számára lesz egyre kellemetlenebb, amikor bennünket antiszemitizmussal igyekeznek támadni.

    3. Hogy lehet, hogy Szegedi Csanád nem tudott a származásáról? Valóban felmerülhet ez ügyben a kérdés, de Szegedi Csanád elmondása szerint eddig nem tudott a származásáról. Ha Ő ezt mondja, mi két dolgot tehetünk: vagy hiszünk, vagy nem hiszünk neki. Még azt is elismerem, hogy könnyebb ebben az esetben nem hinni, de miért hiszek neki én mégis? Azért, mert régi harcostársam, régi barátom és elfogult vagyok? Talán ez is lehet, de mégis azt merem állítani, nem erről van szó. Igen, elég ésszerűtlen, hogy valaki felnő, és 30 évesen jön rá, hogy a nagymamája zsidó. Ennél már csak egy dolog ésszerűtlenebb. Az, hogy ezt végig titkolta. Az, hogy jön egy húsz év körüli fiatalember, aki tudja, hogy zsidó, de nem szól a Jobbiknak, bár ismeri annak politikai programját, értékrendjét. Majd ennek a szervezetnek meghatározó alakjává válik, barátja, bajtársa lesz az alapítóknak, akikkel együtt végigéli a párt felemelkedését, abból oroszlánszerepet vállal úgy, hogy végig őrzi a titkát. Tíz éven keresztül hazudva a barátainak, akikkel minden egyes nap találkozik. Én, mint aki nagyon régen együtt harcolok Csanáddal, nem hiszem, hogy ő mindezek tudatában volt velünk, és azt sem, hogy ha bármit is titkol, képes lett volna végigcsinálni mindazt, amit végigcsinált. Mint ahogy azt sem, hogy egy ilyen intenzív és mély bajtársi kapcsolat során ne tudtuk, ne éreztük volna meg mi a hazugságot, akik körülvettük őt. Azért hiszek tehát Szegedi Csanádnak, mert az elmúlt tíz év munkájában végig hiteles volt. És ezzel elérkeztünk az utolsó ponthoz.

    4. Az elnökség miért nem tudott Csanád származásáról? Ezzel kapcsolatban személyes érintettségem is van, hiszen az egyik volt borsodi jobbikos egy interneten keringő levelében azt írja, én már 2010 végén tudtam Csanád zsidó származásáról, mivel azt ők elmondták nekem. Az igazság az, hogy 2010 végén egy miskolci tüntetés után valóban kaptam ettől a körtől ilyen információkat, amit aztán többször megismételtek. Én mindig arra kértem őket, hogy bizonyítsák az állításaikat, amit ők nem tettek meg. Mivel a fent említett levélszerzőről tudtam, hogy a Jobbikot mellőzése miatt zsigerből gyűlölő Posta Imre jó barátja, és arról is tudtam, hogy jobbikos helyi vezetőként és jelöltként titkos pártütő összejöveteleket szervezett, ahol többek között engem is és a párt többi vezetőit is zsidónak tituláltak, és amely kör velem kapcsolatban is hamisított már egy zsidó származásról tanúskodó levelet, az egészet ennek fényében kezeltem. Elbizonytalanodott, félrevezethető emberek rosszindulatának. Tehát az igaz, hogy ők Szegedi Csanád származásáról beszéltek nekem, de azt bizonyítani nem tudták, én pedig egy újabb rágalomhadjáratként kezeltem az egész ügyet. Az elnökség és én magam is akkor értesültünk Szegedi Csanád származásáról, miután Őt Borsod megye elnökének jelöltük. Csanád a megyei választmányon őszintén elmondta a küldötteknek az igazságot, akik ezzel együtt választották meg őt elnöküknek több mint 90%-os többséggel.

    Mindezek alapján szeretném megnyugtatni a tagságot, amelyet ellenségeink, valamint a titkosszolgálatok majd ezen ügy kapcsán is igyekeznek megosztani, szétzilálni. Kérlek benneteket a fentiek alapos átgondolására és megfontolására. A Jobbik ugyanaz a párt marad, ami eddig volt. A programunkból egy betű sem változott és nem is fog. És Szegedi Csanád is ugyanaz az ember marad a szememben, aki eddig volt.

    Szebb jövőt!

    Vona Gábor

    elnök
    https://demokrata.hu/magyarorszag/sza...ese-81707/
    - 2022. 10. 10. 00:02
    • S
      De tényleg! Imre! Te miért nem tudsz aludni? A KÓN cepciód igaz álmot hozhatna. A méhek meg már rég droidok. A hamvasztó meg épp be volt fűtve és így a hullamerevedést sem kellet megvárni. Szóval aludj jól elvégre a világhírek már mindent bemeséltek nekünk!<br /><br />A fiúk majd biztosan sarkallatosabban fognak fogalmazni.<br /><br />Én meg csucsukálok egyet.<br /><br />Csendes álmot, jó éjt, amit kis szíved kért... ezt dúdolom a hírek után.
      - 2022. 10. 10. 00:17
      • Posta Imre
        Vera nélkül az ágy, csak fekhely. A darazsak is vadulnak. Nem bírják a Schumann rezonan-cia hatást.
        - 2022. 10. 10. 09:37
        • S
          Megértelek. Ilyenkor egyre inkább katona az ember. Nincs szelídítő. Kitartás Neked!
          - 2022. 10. 10. 09:56
        • S
          Very good!

          linkelek:

          Új Világvallás
          https://www.youtube.com/watch?v=1-bd1nOwLHw
          - 2022. 10. 10. 09:50
          • S
            Kedves SZAZSUAY!!!

            Very good!
            Verára várva ajánlom hűtésként:

            Egy megismételhetetlen remekét a magyar szoborcsoport kimagasló új világtudati alkotó mesterének, amit bárki megtekinthet szép Magyar hon Gellért hegyén és ezt nem fogják archiválni a szoci Szoborparkban:

            Új Világvallás

            VALAKI BELENYÚLT ÉS TÖRÖLTE A QURVA KOLÓNIAISTENIT NEKI!!!
            - 2022. 10. 10. 10:18
        • S
          Eeeeez Igen!<br />Kinyúládozik bele a Honlap szerkesztésébe úgy, hogy eltűnik az, amit nem én törölök ki.????!!!!

          Visszaforgattam és meglelém:

          SZAZSUAY
          Very good!
          Verára várva ajánlom hűtésként:

          Egy megismételhetetlen remekét a magyar szoborcsoport kimagasló új világtudati alkotó mesterének, amit bárki megtekinthet szép Magyar hon Gellért hegyén és ezt nem fogják archiválni a szoci Szoborparkban:

          Új Világvallás
          https://www.youtube.com/wa...>
          Válasz · Szerkeszt · Törlés - 2022. 10. 10. 09:44


          Itt volt rossz a link bejegyzés ezért kiegészítettem.

          CICAÉJ vagy ki mókolt?
          - 2022. 10. 10. 10:19
          • S
            A fucking stupid zsidó parazita belenyúlós körülmetélt prostituálódott jó ides anyjukba, a moszatos rohadékoknak hogy belenyúlkálnak az írásodba!
            SZAZSUAY linkje: https://youtu.be/1-bd1nOwLHw
            - 2022. 10. 10. 10:23
            • S
              Jó gyorsak. Épp úgy ahogy Orbán annak idején meghírdették a gyorsaságot, mint egyik követendő jelleget az új világot építünk világlátomásában. Hát nem tom, minden dologra jó-é, ha  a gyorsaság a vezérelv?   
              Mosoly
              - 2022. 10. 10. 10:30
        • S
          Eeeeez Igen!<br />Kinyúládozik bele a Honlap szerkesztésébe úgy, hogy eltűnik az, amit nem én törölök ki.????!!!!
          - 2022. 10. 10. 10:17
          • Posta Imre
            SZAZSU, a linkeset tedd be kérlek simán, ne ilyen aláhsz-be, ott van egy "link" végtelen jel, a kijelölt link után rákattintasz és máris látható. Fenn volt már vagy 3-szor és az első söprésével elvitte a cikcak a többit.
            - 2022. 10. 10. 10:20
            • S
              Imre!<br /><br />Én először betettem a kis láncos végtelenbe, de akkor nem hozta ki elérhetőre, ezért még egyszer ala natur tettem fel. Amúgy én semmit sem töröltem ki, csak kiegészítettem.<br /><br />SZAZSUAY
              - 2022. 10. 10. 10:33
  • S
    Nem lett volna az emberirtás ilyen látványos kétezer évvel ezelőtt, ha akkor történt volna meg a szimuláció nihilizációja, 500 millió ember élt a Földön akkor. Most ennyit akarnak meghagyni.
    Új Római Birodalom az újraindítás után. De nem sikerül nekik. Ban tudomásom róla, tudomásunk. Ennyi elég. Mint a tűzben a fa.
    - 2022. 10. 10. 04:43
  • F
    Akkor még hol vannak sértések, sérelmek ,gyilkosságok amit a magyarok rovására elkövettek mert 1918-ban nem öli meg zsidó-különítmény Istvánt azaz Tisza Istvánt akkor ha belegebednek sem nem tudták volna megcsinálni Trianont . Na meg 133 napos (vörös farsangot ), meg után a köztársaságot .
    Igazságérzethez az is hozzá tartozik, Horthy Miklóst Nürnbergbe vitték Jackson bírósága elé egyedüliként mint háborús bűnöst .Ahol felmentették és mehetett Portugáliába nyaralni miközben a katonai tisztjeit és kormánytagjait itthon felkötötték .
    Zsidó szemlélet már annyira teret nyert annak idején Siófokot saját szellemükben átkeresztelték zsidófokra ?
    - 2022. 10. 10. 07:00
    • Posta Imre
      Volt egyszer egy zsidókutató intézet, pontosabban: „Magyar Zsidókérdés Kutató Intézet”. Bosnyák Zoltánt ezért (is) háborús bűnösként halálra ítélték, kivégezték, ha igaz. Most van Magyarságkutató Intézet 2019 január 1-óta, Petófinek hála. Vezetője:H<span class="mw-page-title-main">orváth-Lugossy Gábor. Nincs jelentősége. <br /></span>
      - 2022. 10. 10. 09:47
      • S
        Intézet az van, csak nem elmegyógy, mert ugye magyarok nincsenek, csak lelkileg-szellemileg telihànyt biorobotok, ahol ha megnyit egy új üzlet, akkor mint a birkàk tolonganak, akkor is ha városban van egy ugyan olyan.
        - 2022. 10. 10. 09:56
        • F
          Ez a teljes igazság Imre ! Már az se érdekli a fogyasztott kigyártotta mikor és hol néhány forinttal olcsóbb már megveszi az egészet nem érdekli másnak jut-e belőle nem baj ha tejnek 10-nap múlva lejár a szavatosága 30-40 drb vesz belőle . Minap tescoba járva átböngésztem a konzervek gyártási évét anno még nem jöttem rá hogy lehet, otthon összerakni a füstölt halat és olajos halat addig vettem mondjuk akkor a  konzerv sprotni 110-ft, most 1000-ft ?<br />Na de vissza a konzerv halak gyártási ideje 2018-tól indult 2021. volt az utolsó dátum magyarán ezekre még semmilyen emelkedett költség nem csapódott rá . Befőttek úgy szintén,150-ft liszt szintén gyanúsított .<br />Mert a minap hallottam, hogy a felvásárlók minden olyat átvesznek ami hasonlít a búzásra mert annyira nincs minősége . <br />Bár mondjuk, nyáron mikor vagonírozták a learatott búzát ÖBB-és mozdony jött érte, és húzta, vitte  valamerre ?<br />
          - 2022. 10. 10. 12:56
    • S
      A neje családja, a jószási Purgly család is zsidó volt, a menye, a hanaui zsidó Gyulay-Edelsheim családból való volt. Valami olyan volt ez a Hortyogó mint Trump az USA-ban.
      Miről beszélünk? Egregius Hortyogó befogadta az összes lengyelországi zsidót migránsként, azért van itt annyi lengyel szerű nevű zsidó, mint Demszky stb. Miről beszélünk?
      - 2022. 10. 10. 22:53
  • A
    Jó hír, úgy tűnik megint kinyiffantottak egy népszavást: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold...st/3hv36vr
    - 2022. 10. 10. 07:46
    • Posta Imre
      Véletlen egybeesés. Kovidos és posztkovidos lehetett, kétszer tarkóba és egyszer mellbe. Utolsó cikke a NER lovagolókat emlegette. Rituális temetése lesz valamelyik családi juda-kriptába. A pénzt is oda temetik mostanában. Nem tudom, mennyire lesz látványos az elhullás, de ámerikai páholydákkal mostanában ambivalenciánt mutatnak, az ismerősöm szerint, pedig közben nem is.
      - 2022. 10. 10. 09:40
  • J
    Vonó is ugyanaz maradt, akinek, sejtettük. Egyre gyakrabban tűnik fel a gyüli tv képernyőjén. Nem akart politizálni tovább, mégis nyomják előre.
    - 2022. 10. 10. 11:25
  • S
    Nem támogatjuk az új világrendet, szabadságjogaink korlátozását!
    https://www.youtube.com/watch?v=bTk4B...Tk4B4lOQZE


    2022. okt. 10.

    Mi Hazánk Mozgalom

    A koronavírus után új apropót keres a kormány, hogy rendkívüli jogrendben, korlátozások közt tarthassa az embereket – hívta fel a figyelmet Novák Előd az Országgyűlésben.
    - 2022. 10. 10. 12:19
    • Gerry
      Azt írja az újság (hozzászólás a video alatt), hogy:
      "Novák Elődnek egyébként EZ A LEGJOBB FELSZÓLALÁSA A MAGYAROK PARLAMENTJÉBEN!. Köszönetem érte ."
      A korbácsos azért jobb volt!  (- bár véleményem szerint csupán hatásvadász fotomontázs volt.)
      ...valószínü, mert a késõbbi idõkben se rohant ki senki - korbácsütésektõl véresen - a parlamentbõl. Esetleg csak én nem hallottam?

      Az emberek sose fognak felébredni! Mindig csókolni fogják valakinek a lába nyomát mert jól beszél. Nem és nem!
      - 2022. 10. 11. 09:37
  • H
    A Pi-kör ellen folytatott kohncepciós eljárásból is kitűnik, hogy a hazai cionszolgálatok és talpnyalóik mentálisan mennyire is betegek a valóságban. Ugyanis nem nehéz belátni, hogy olyan események előtt áll a világ ezért Magyarország is ( részben mivel ütköző zóna is ), hogy hamarosan kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál mint a Pi-körösökkel foglalkozni. Remélem, hogy ez a kommentem is rögzítésre kerül. Elsősorban a későbbi verifikáció miatt.
    - 2022. 10. 10. 15:50
    • S
      Magyarország már nem az, mivel zsidó uralom alatt áll teljes egészében. A második vh. alatt más volt a helyzet, a zsidó Illuminati feláldozta saját szegényebb fajtársait a világuralomért cserébe, ez cáfolhatatlan. Persze mindig a győztes írja a törvényeket és az "igazságot", a zsidók mindig hasznot húznak bármilyen világkatasztrófa van, hiszen ők az előkészítői. Most nem valószínű hogy beáldozzák magukat a háborúért, habár jobban belegondolva a szegényebb zsidók ismét beáldozhatók az Illuminati zsidóság által.
      - 2022. 10. 10. 22:45
      • H
        Az ún. második világháború (a modernkori 30 éves háború második felvonása) egyik fő célja Izrael megteremtése volt. A zsidó vezetők azonban pontosan tudták, hogy az a 2/3-ad dunántúlnyi terület nem lesz képes majd befogadni/eltartani az alijázó európai zsidóságot (kb. 15 millió főt). Ezért egyféle "faj/fajta nemesítés"-be és "faj-ritkítás"-ba fogtak, amihez az idióta hülye németek csak eszközök voltak. Bizonyos értelemben ebben a németek tudatosan is partnerek voltak, mert a haditengerészetnél és a légierőnél sok zsidó származású katona is volt, minden ellenkező híresztelés dacára (akik jó része, aztán majd Izraelben kötött ki végül).
        - 2022. 10. 11. 10:03
        • S
          Igaz. Azonban kiegészítésül Herzl Tivadar már 1874-ben kialakítota Izrael megtervezését a brit protektorátus alatt lévő Palesztinát téve meg célnak. Már az első vh. idejére tervben volt és nem először.
          - 2022. 10. 11. 17:14
    • Posta Imre
      Ennek van egy olyan olvasata is, hogy a "pi-körség" olyan valami, ami irigylésreméltó, követendő "eszmerendszer", melynek kell egy "vezetőt" kreálni (na ez lenne postaimre)  és példaképnek kellene beállítani. Kicsit messziről indítanak, de a vádakat is úgy szedték össze, mintha az valójában ellenük szólna. Nagy pszihobulli ám ez ebben a trágyagyárban. A bíróságnak nevezettek szánalmas firkálmányaikkal csak azt igazolták eddig is, hogy simán meglehetne a "nemzet" nélkülük is, pont, ahogy a zügyészek sem kellenek, rendőrség meg már eleve nincs, csak egy annak nevezett magánvállakozás, maffia-végrehajtó testület, közösséginek feltüntetve, de az csak a mellékfoglalkozás. Most beszéltem volt rendőrrel és hát nagyon el van kenődve a 10 év miatt, amit ott töltött. Semmi új a nap alatt. Megérett a teljes takarításra rég a rendszar, ahogy az ismerősöm mondja. Szerintem még érlelik egy darabig. A népek annyira ostobák, gyáva xarok, ehhő valódi háború kő!
      - 2022. 10. 11. 08:06
      • H
        Azt hiszem, hogy hamarosan egy téma fog uralni mindent: a tébolyultan elszabadult infláció. Ami ellen a Kormány vagy nem tud tenni semmit, mert fogalmuk sincs, hogy mit kéne tenni, vagy, ami még rosszabb, nem is akar tenni, mert így tudja frankón elinflálni az államadósság jó részét, á la Bokros Lajos. Hogy mindennek mi a végső célja: lehet, hogy elsőként itt akarják megvalósítani a Great Reset-et: miután kénytelenek voltunk vetyekótyálni az összes kis nyomorult putyerkánkat, hát a világon legelőször mink leszünk a "legboldogabbak, mert nem lesz semmink" á la Klaus Schwab.
        - 2022. 10. 11. 10:07
        • S
          Nézd itt mindenki menő partiarc volt, szarnak bajnak nem volt gazdája.
          A facebook profilokon mindenki feszít mint a rigalánc, az arcok a felfuvalkodásban alig férnek el a kijelzőn. Láttam sátánt villámként leesni az égből, ismerős vagy ismerős lesz?
          - 2022. 10. 11. 13:14
          • H
            "Felülről nézve még megvolna az ország<br />Werbőczy-utódok toldozzák-foldozzák."<br />Mondta Ady Endre, és úgy néz ki, máig sem változott itt semmi.<br />Esténként nézem a két kereskedelmi csatornán ezeket a népbutító játékokat (Nyerő páros, Ázsia expressz), de nem azért nézem, mert annyira élvezném, hanem az abban szereplő - állítólag - magyar emberek miatt. Hogy milyen selejt ez a társaság?! Hogy milyen nyomorult, elbaszott életük van, hogy "fenn az ernyő - nincsen kas", hogy mindegyik egy bármilyen kitartásra alkalmatlan szerencsétlen "celeb", hogy a nők nagy része olyan életet élt, hogy annál még a legrepedtebb sarkú utcasarki örömlány is különb lenne, ezek a "celeb"-kék faszról faszra röpködtek egész eddigi életükben, mert csak arra voltak jók, hogy a hímek beléjek töröljék a farkukat, a férfiszerű játékosok meg teljesen és totálisan kretének (balfaszok).<br />És ezek lennének - elvileg - ennek a népnek az "elitje".<br />Hát, ha ez az 'elit', akkor milyen a nép, amiből kiválasztódtak???
            - 2022. 10. 11. 13:29
            • S
              Werbőczy hamvai az akkori budai zsidó temetőben (a mai Alagút utca–Pauler utca–Attila út közti területen) nyugosznak érdekes módon...
              Nézd meg a zsidókra oly jellemző gúvadt gülű szemeit egy 1520 körül készült portréján:
              https://hu.wikipedia.org/wiki/Werb%C5...Istvan.jpg
              A celebek vagy zsidók vagy cigányok. Ha nem azok akkor meg selejtek.
              - 2022. 10. 11. 14:02
            • S
              Hess, engedd el ezeket a műsorokat. Elripacskodnak és megélnek belőle, szarnak tartod őket de mondhatják, hogy mégis őket nézed mert nem találsz jobb elfoglaltságot a földi létben...
              - 2022. 10. 11. 16:28
              • H
                Igazad van, egyedül azért nézem, mert a jellemről - jellemről! - egészen sokat megmutat. Csak ezért nézem, mert amúgy tömény hülyeség az egész.
                - 2022. 10. 11. 17:37
  • H
    Hitler az eszelőstébolyult - habár sok vonatkozásban nem megalapozatlan - zsidóellenessége miatt eltántorított magától és elüldözött Németországból számtalan olyan zsidó származású német atomtudóst, akik NEKI csinálhatták volna meg először az atombombát, és amivel nyilvánvalóan meg is nyerte volna a modern 30 éves háború második fordulóját, azaz az ún. II. világháborút.
    Teller Ede - nem tagadva és nem tagadva meg zsidó származását - élete utolsó pillanatáig magyarnak tartotta magát és mindent, amit alkotott, a MAGYAR NYELVNEK tulajdonította.
    Szegedi Csanád - ha lett volna fikarcnyi esze (nem volt) - nem kezd el nyavalyogni a részleges zsidó származásán, hanem kerekperec kijelenti, hogy márpedig ő magyar, neki a magyar származása a fontos, azért küzd és amúgy elhatárolódik a zsidó-ságtól (direkt írtam kötőjellel) en-bloc.
    A magyarság mindig választás kérdése.
    Még annak is, akinek a vérében nincs idegen beütés.
    A szocik között volt jópár olyan arc, akinél nagyobb "fajmagyart" a kinézete alapján aligha lehetett volna találni, és mégis rongy emberek és rongy magyarok voltak. Mert nem volt fontos számukra a "magyar származás"-uk.
    Ha egy "csata" előtt valaki az én/mi csapatom/tunk/hoz akar csatlakozni, én vagyok a legnagyobb barom, ha elzavarom őt a velem harcolni hajlandók közül, azzal a felkiáltással, hogy vörös a haja, meg kampós az orra.
    Márpedig 'csata' mindig van.
    Mert az élet permanens Harc.
    - 2022. 10. 10. 15:53
    • H
      Félreértés ne essék: egy pillanatra sem feledkeztem meg az axiómáról: nem minden zsidó illuminátus-szabadkőműves, de majdnem minden illuminátus-szabadkőműves zsidó.
      - 2022. 10. 11. 10:08
      • S
        A szabadkőművesség és az Illuminati a Háttérhatalom két külön rétege, alappillére. A szabadkőművesség részben természetes, részben mesterséges piramis felépítmény, az Illuminati a kiválasztottak kiválasztottjai, lényegében ez is mesterséges, DNS-kód alapon működő piramis-elvű rendszer.

        Az írásom végére érthető lesz mik ezek.

        A szabadkőművesség eredete Thotra vezethető vissza. Őt különböző korokban, maga Egyiptom korszakaiban másnak és másnak tisztelték, azonban az eredő ismeret róla az összes tulajdonság. Thot-Dzsehuti és Szesa istennő az építészet istenei voltak, most mindegy hogy én mit tudok róluk Kintről, de az építészet titkai a Kinti tudás továbbvitele egy Mátrixban. Az építészethez kell tudni modellezni, tervezni, a végrehajtás módjait ismerni, a végrehajtás előfeltételeit ismerni alkalmazni (az anyag véges határai például, a metaanyagot amióta atomi szinten már alkalmazzák, megnyílt az anyag új alkalmazási lehetősége, valamint a Mátrix empirikus bizonyíthatóságához egy kapu), a végrehajtást ismerni, a felhasználhatóságot ellenőrizni hogy egyezik-e a modellel, ezt időben állandósítani. Ehhez kell a legmagasabb szintű intelligencia, mivel a társadalom és bármi ezen az elven épül fel. Erről semelyik zsidó nem ír a szabadkőművesség esetén, semelyik zsidó futtatott könyvcsináló.
        A szabadkőművesség a háttérhatalom ikerpiramisának azon hálózatrendszere, amely az utóbbi évszázadokban átszerveződött, a nem zsidó potentátok számára a zsidó Illuminati által szervezett besúgó és irányító rendszer, elsődlegesen a szabadkőművesség zsidó vezetőinek alárendelve, másodlagosan a szabadkőművességgel együtt a felépítmény az Illuminati láncoskutyája, mint mindenütt jelenlévő hálózatként funkcionált/funkcionál.
        Sajnos mindig keverik az Illumninatit a Szabadkőművességgel, bár nekem mindegy hogy ki mit tud róla, lexarom, bár most leírom mégis.
        Az Illuminati a mindenkori mindig egy-egy kolóniaisten genetikai kód által kiválasztott emberpéldányai. Ezt látszólag megtörte a kereszténység Illuminatija, a választott metropolitákkal, pátriárkákkal, azonban a papság az Illuminati szabadkőműves páholya.

        Tehát az Illuminati tagjai mind zsidók voltak/vannak a zsidó kolóniaistennél, aki most uralja ezt a földi szimulációt, időnként hívják Jahwehnek, időnként Sántánnak, tökmindegy, minden Illuminati kitermelte a DNS-vonalát és az általában nem DNS-kód szerint kiválasztott papságát mint szabadkőművességet.

        A szabadkőművesség vezetői mind zsidók. Tagjai többnyire nem zsidók, de cionista beszervezett irányítottak.
        Az Illuminati piramisa élén vannak a DNS-kódú hatalom imádó és gyakorló családok már túl a pénzimádaton, mivel már mindet birtokolják, alatta a pénzimádó és gyakorló zsidó családok, alatta a nem zsidó pénzimádó és gyakorló családok, alatta a pénzimádó de nem gyakorló zsidó és nem zsidó családok.
        Tehát az Illuminati vezetői mind zsidók, a piramis közepén zsidók és nem zsidók, az alján zsidók,
        A Szabadkőművesség vezetői mind zsidók, a piramis közepe kevés zsidó és sok nem zsidó, az alján nem zsidók.
        - 2022. 10. 11. 13:39
        • H
          Először is egyetértek. És nem valamiféle stockholm-szindrómás szervilizmusból, hanem mert nincs min vitatkoznom. Amit hozzátennék az általad elmondottakhoz az az, hogy az egyiptomi ősi kultúrához ennek a cionista-judaista illuminált (sic!) bandának az égvilágon semmi köze. Az egyiptomi nyelv - erről keveset beszélnek - ragozó-toldalékoló nyelv volt. A sumer is. Az etruszk is. Ahogy a magyar is. Szóval szerintem volt egy nagyszerű ősi nép, aki egymás után hozta létre a magas kultúrákat - és ennek az ősnépnek a nyelvéből, de főleg a nyelvi logikájából, mára a magyar őrzött meg a legtöbbet. Élet és világfilozófiájából pedig a magyar népmesevilág. Az, hogy a latin olyan erősen ragozó lett - főleg az igeragozásban -, az az etruszkok hatása. Becsületes és okos olasz nyelvészek és történészek már réges-régen minden délibábos téboly nélkül tudják - mondom: TUDJÁK! -, hogy az etruszk legközelebbi rokona a magyar. Ahogy a baszk nyelv - szintén ragozó-toldalékoló nyelv - meg a - magyarral rokon - baskír legnyugatabbra szakadt ága. Visszatérve a "kivilágosodottakra": a zsidó vallás egy innen-onnan - de főleg a mi eleinktől - összelopkodott zagyva, erőszakos, gyilkos, kirekesztő vallás - semennyire nem hasonlítva ebből a szempontból a "lopott holmira" -, amelyhez képest a német "Übermentsch"-ideológia gyenge kis próbálkozás volt az óvoda kiscsoportjában.<br />Úgyhogy ezek nem normálisok.<br />Ha azonban mégis normálisok, akkor a földkerekség valaha élt legaljasabb gazemberei.<br />És mivel képviselőik egyáltalán nem látszanak magukat Napóleonnak képzelő elmegyógyszökevényeknek, hát "tercium non datur!", marad a második verzió.<br />Már egyszer leírtam: nem mi kezdtük. Én (mi) sohasem hirdettünk és hirdetünk olyat, hogy a magyar bármely népnél felsőbbrendű lenne, vagy hogy bármilyen istennek a "választott"-ja lenne. Nem, mi ilyet nemhogy nem hirdettünk, de nem is gondoltunk soha. Azt gondolom és állítom, hogy a világ nyelvei között a magyar biztosan a legszofisztikáltabb és legrugalmasabb nyelvek között van. Egyúttal a leglogikusabb nyelvek egyike, ez biztos. De ez sem felsőbbrendűség: inkább áldás (és néha átok), ha ez lehet valakinek az anyanyelve. A magyar kultúra is - első helyen irodalmunk - a világ élvonalában van.<br />De emögött mind hatalmas erőfeszítések és iszonyatos munka és szenvedés van. Vér és verejték. Magasan vagyunk, de csak azért mert óriások vállán van módunk és megtiszteltetésünk állani.<br />Én a magyarság mottójának az egyszeri végvári vitéz csatakiáltását választanám, aki a sokszoros török túlerővel küzdve annyit kiáltott vala: "Isten! Ne segíts! Nézzed!" Ez a három rövid mondat nekem a három magyar igazság.
          - 2022. 10. 11. 14:38
          • S
            Kedves Hess! Élvezettel olvastam a remekművet amit írtál, a magyar nyelv sokszínűségét és rendkívüli kifejező erejét zsonglőrként használva. Amiket leírtál nincs mit vitatkoznom vélük, mivel ugyanúgy gondoljuk mindezeket. Azonban egy-két kiegészítésem van. Ezek a következők:

            1/ az óegyiptomi nyelvet amellett hogy ragozó nyelv, mégis a hasonló szókészlete miatt a korabéli sémi nyelvek közé sorolták/sorolják, habár ma már elhagyták a 20. században hivatalosan említett elnevezést, a sémi-hámi nyelvcsaládot, most afro-ázsiai nyelvcsaládnak nevezik, és kicsit tágabb az ókorban és a jelen korban használt nyelvek csoportosításával. Ami miatt az óegyiptomi, ma kopt nyelvet nem tartom a magyar ragozó nyelvek közé, mert nem volt az, és elöljáró szavakat használt/használ. Ilyen a magyarban nincs, valamint a magyar nyelv szinte egyedülálló abban, hogy a szósorrend megváltoztatásával más-más értelművé tehető a mondat, viszont más nyelvekben általában nem változtatható meg a szósorrend, mert akkor értelmetlenné válik a mondat, illetve kérdőmondat lesz az állító mondatból avagy fordítva.
            https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptia...n_language

            2/ "Isten! Ne segíts! Nézzed!" írtad. Nem rossz. Azonban én kicsit változtatnám, magam módján. Természetesen fejet hajtok a végvári vitézek előtt, mielőtt folytatnám. A magam módján: Isten! Nézz magadba! Semmisítsd meg magadat!

            A többivel egyetértek, lényegében semmi különbözőségünk nincs.
            - 2022. 10. 11. 15:26
            • G
              Létezhetett nagyszerű ősi nép? Megengedett ilyet ez a rendszer? Már minden ilyen csak képzelgésnek tűnik és hamis reménynek. Ez a thot szabadvakoló összefüggés érdekes, elmerengek rajta. <br />
              - 2022. 10. 11. 22:58
              • S
                Az amit én tudok, nem volt ősi nép egy se, egy jól kikísérletezett DNS-lélekszkafander-program alapján materializált többféle humanoid test volt a kísérlet célja, mivel a terraformálásnak nevezett operációs rendszer összehangolási kísérletéhez a különféle test-szkafanderek kipróbálása zajlott. A mítoszok furcsa élőlényei, emberformái is kísérletek voltak, milyen test-kombináció a legszenvedő képesebb és egyben a legellenállóbb. Ezek versenyeztetése folyt, amit a földi tudósok evolúciónak neveznek, hát tegyék azt. Ennyi faj maradt fenn, az atalnatiszo óegyiptomi és görög faj közül az barna-aranybőrű egyiptomi és indián kihalóban van/volt, nem jó szkafander hosszú távon. A nigger a legsikeresebb, a legellenálóbb hosszútávon, genetikailag mint program legerősebb, bármelyikkel keveredik megmarad, ez nem azt jelenti hogy nigger volt minden ember egykor. Akkor lehetne egy majom ős, de nincs olyan. A nigger azonban intelligencia szintjén a legalacsonyabb a humanoidok közt.
                Nem volt közös nyelv és genetika. Ezt a haplocsoportos lófax is bebizonyította hogy nincs egy eredője az emberiseggnek.
                - 2022. 10. 11. 23:51
          • S
            Kedves Marsall"
            Ön a "legeklatánsabb" példáját adta okulásul a magyar nyelv varázslatos kifejező erejére. Ám a jövevény szavak,  mint az is, amivel a mondat elején kifejeztem az ön ragyogó, nagyszerű, nyilvánvaló elemzésének hatékonyságát,  sok nyelvújítást hozó alávalósággal torzították el a lelki DNS kódolt MAG kifejező erejét. KÓD-nyelvből kissé dekódolt nyelvi forrásokra épülő nyelvezetbe öltözött a kifejezőerőnk mágikussága. Az UFO-k persze még ma is hagyatkoznak rá! Mosoly
            De bajban az Igazság, ha a magyarkodó kódolja azt, ami a szívünkön és más lesz a szánkon. Ezért az íze is keserű!

            Üdvözlettel:
            SZAZSUAY
            - 2022. 10. 11. 15:17
            • H
              Most játszunk egy kicsinység.<br />Azt mondom: bírtam vala menend. Értjük?<br />Azt értjük, hogy: I have been going?<br />Én fogok bírni menend? Értjük?<br />És azt hogy: I will have been going?<br />Vagy: én bírtam volt menő. Ez már érthetőbb?<br />Vagy: fogok bírni menő (éppen menésben, menetben levő) lenni?<br />Lám-lám: nincs is olyan messze tőlünk az angol.<br />Megmondom, hogy hova akarok kilyukadni, csak még egy piciny türelmet kérek.<br />Mi a magyar logikája?<br />Az, hogy a lényeget nevezi meg.<br />Azt mondja valaki: Men ház. (Megy - ház). Értjük?<br />Hát hogyne. Van egy cselekvés (megy, menés) és van egy tárgy (ház, amire a cselekvés irányul, amivel a cselekvés valamilyen viszonyban van).<br />Tehát azonnal tudjuk a gondolat - a Gondolat! - lényegét.<br />Minden, amit ez után művelünk a gondolat lényegével, csak árnyalja azt.<br />Megy-ek a ház-ba. Megy-ek a ház-am-ba.<br />A nyugati nyelvek először arról informálnak, hogy:<br />valaki (csinál) valamit (valamivel). Az agynak várnia kell arra, hogy megtudja a gondolat lényegét.<br />I (go) into my (house). Én (még nem tudom, mit csinálok) enyém-be (még nem tudom, hogy mi a frászba?)<br />Megy-ek a ház-am-ba. Mondja a magyar.<br />Ki a lényegretörőbb, a tömörebb? Az angol vagy a magyar?? A kérdés teoretikus, benne van a válasz.<br />Nekem van egy elméletem, hogy az emberiség egy része miért bolondult meg, és miért kezdett hirtelen visszafelé beszélni (gondolkodni? - azért a kérdőjel, mert nálam kérdőjeles, hogy lehet-e egyáltalán TÉNYLEG  gondolkodni olyan huzalozású aggyal, mint a nyugatiaké).<br />Szerintem egy kataklizma/özönvíz lehetett az ok. Jött az áradat és hirtelen, a pánikban tényleg az lett a fontos, hogy kivel és mi történik. I, you, they, into, out of, away, back, forth stb.stb. és csak utána lett fontos, hogy mi a cselekvés és mi a tárgy. Ahogy egy tűzvésznél is valóban azt ordítják, hogy kifelé, el onnan!!! stb., stb.<br />Mert egyébként a normális gondolkodásnak annak kéne lennie, ami a magyar (és a többi agglutináló) nyelvé.<br />Megjegyzem az angol nyelv tanítása ezért olyan elbaszott nálunk.<br />Ahogy az oroszé is. Utóbbinál a sok ezer - mai is aktívan, a mindennapokban használt közös szavakra kéne a hangsúlyt helyezni kezdve a széna- szóval (oroszul, magyar betűkkel írva: széno), szalma - szaloma, és zárva a panasz - ponosz szóval (habár utóbbi picit mást jelent az oroszban: hasmenést :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              - 2022. 10. 11. 16:44
              • S
                Kedves Hesslermarsall!

                Megtisztelő, s egyben alaposan kimerítő válaszát megköszönöm.
                Nekem van nincs gondolatom erről, miként mondaná a német, „Ich habe keine Ahnung davon“, s birtokolnám még azt is ami nincs. - Angolul már dacból sem próbálkoztam meg beszélni, nemhogy nyelvhelyesen, s legnagyobb sajnálatomra, magyarnál maradva, magyarul nem kívánok közhelyes lenni. Így a köszönetemen túl csupán egy tisztelgéssel tudom jelezni, hogy értettem a szóból.

                Szívélyes üdvözlettel:
                SZAZSUAY
                - 2022. 10. 11. 17:07
              • S
                Kedves Hess, a nyelvtani játék jó volt, igaz.
                Hadd tegyek itt színesítésül néhány példát a teljesség igénye nélkül:

                mentem - egyszerű múlt
                menendettem - egyszerű folyamatos múlt
                mentem vala - befejezetlen folyamatos félmúlt
                mentem vala menendeni - befejezett folyamatos múlt
                mentem volt - befejezett műlt
                mentem vala menni - befejezetlen folyamatos múlt
                megyen - befejezetlen folyamatos jelen
                menék, mene - folyamatos félmúlt
                megyel - folyamatos jelen
                megy - egyszerű jelen
                menendek - folyamatos jelen és félmúlt
                megyésben levék - folyamatos múltidejű jövő
                menni fogok - egyszerű jövök
                menőben lesz - folyamatos jövő
                satöbbi.

                A magyar nyelv gazdagabb igeidőkkel mint a legtöbb nyelv. Volt gazdagabb.

                Érdekes az emberiség elhülyülésével kapcsolatos elméleted.

                Valóban, az idegen nyelvek többségénél az alany van elöl. Én, ő, stb. és ki kell várni hogy mi a franc történik vele. Igen, így konkrétabb a magyar, informatívabb.
                - 2022. 10. 11. 17:29
                • S
                  Ma valahogy nagyon meghatóan emberközeliek az urak! Mit ne mondjak, perfect!<br /><br />Szívesen elhallgatnám amikor a Kerekasztal lovagjai leteszik a kardot és szópárbajt vívnak.<br /><br />"Gyönyörű kísérlet!" volt urak, ahogy azt Öveges tanár úr mondaná.<br /><br />S hozzáteszem: Sőt!
                  - 2022. 10. 11. 17:34
                  • H
                    Elkáposztásítottalanítottátok. Nincs a Földön még egy ilyen nyelv, amely erre képes - you have made it fully with cabbage then you have made it fully without cabbage. Kb. így lehet angolra lefordítani.<br />Megjegyzem azért az angol - nekünk, magyaroknak - nem lenne olyan rossz nyelv. Kb. olyan, mint a Mézga Géza sorozatban az "újmagyar" évezredekkel később. <br />"Marha barom" mondja Köbüki és jelentése: Maradj haverom barátom!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    - 2022. 10. 11. 17:42
                    • S
                      megkelkáposztásítottalanítottátok
                      megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért
                      Nörülök homagyul beszerről. (Nagyon örülök hogy magyarul beszélünk erről.) Mosoly))))))))
                      - 2022. 10. 11. 17:59
                  • S
                    Kedves SZAZSUAY, Hess Fegyvertárssal mi már megvívtuk a megvívandókat, nem igazán van eltérés a dolgokhoz való gondolatainkban, így a Kerekasztalnál némi kupzca elfogyasztásával adomázgatnánk napestig, napreggelig. Habár igazán jót vitatkozni egy kulturált baráttal lehet, így Hess-szel ez is belefér, ha mégis mást gondolunk valamiről.
                    - 2022. 10. 11. 18:21
                  • S
                    Próbáltam SzVabodnát észre térítve hosszabbra kanyaríttatni vele a kurtára sikeredett válaszokat nehogy rosszabbra forduljon a mesterséges intelligencia programozottsága, de oda biggyeszteni nem tudván üzenetemet magam uram, ha nincs szolgám módján ideírok....miután már csak magamban bízhattam.
                    Isten nyugtasson meg SzVabodnaJaltaH, ha már én nem tudok a te dolgaidba beleszólni!
                    Eredeti szöveg:
                    No csak! Benyelte a beste lelke, vagy az MI anyja a segova tanúit elfenekelte?
                    3X, de nincs itt.
                    Mik vogy muk? Vagy Vuk? Már megint besoroz az egysorosba, s mint tudja, PI szerint, nagy baj, ha rövid a hossza. Maga, ki fogja húzni a PI gyufát, ha a szó áradattal nem szaparítja szavak harmadát, s csupán csekélyke próbálkozással csorbítja a garmadát.

                    Kedves SzVabodnaJaltaH! Hosszabban írjon, különben nem kap helyet e helyütt a felületként szolgáló látszat papíron!
                    - 2022. 10. 11. 18:41
                    • S
                      Igen kedves SZAZSUAY, hosszabbításra jelentkezem. A terepszakaszon szükségem van a hosszúsági és szélességi adatokra, hogy a célobjektumot sikerüljön elérni majd bevenni. Gondolom Hess bajtárs egyetért eme katonai probléma megoldásával. Mármint az elméleti részét értettem hogy egyetért.
                      Istennek nem engedem meg hogy bármibe beleszóljon, de Te megengedheted ezt Magadnak. Kerestem a hosszabbítót, de csak ez sikeredett.
                      - 2022. 10. 11. 18:50
      • S
        1. AZ MI - nek beintek, mert ellopta, amit írtam, úgyhogy nekem is Touret szindrómás "BszdQ, mocsok, rabló!!!" öklöt rázó hangulatom kerekedett!!!

        Anyád!
        Bocs, de felhecceltek Kedves Hessler Uram!

        2. Intelligensebb megnyilvánulás az emberi intelligenciához,- MI-k kíméljenek!-:

        Drága – Touret-mentes – HesslerMarsall!

        Örvendezik a szívem, hogy ilyen hathatós és frappáns megfogalmazását olvashatom gondolatainak, s egyúttal tanúja lehetek két remek harcostárs – Ön és SzVavodnaJaltaH közötti – konszenzusos szellemi találkozásának. Gondolkodóként üdítő élmény, nőként bizsergető odafigyelés két ilyen remek karakter párbeszédjébe való merítkezésem. A témát illető kérdés - a ki, ki nem, az a csoda, ami a zsinagogosz pejdagogosz felé tereli a világot, - vagyis a zsidóságról vallott nézeteik ellenére, lenyűgözött mostani indulatmentes racionalitásuk, s megvallom a keblemet melengette szépszavú logikájuk.
        Egyetlen piciny kiegészítést engedjen meg zárszóul, ami persze csupán egy magyar nyelvtörő, amit a szarka szinonimájú tolvajfajzatokra asszociálok és Önnel szinkronban egyet is értek: „Nem minden szarka farka tarka. Csak a tarka tollú szarka farka tarka”. Ebben talán egyet is érthetünk, nemde?
        Salute!
        SZAZSUAY
        - 2022. 10. 11. 14:15
  • V
    - 2022. 10. 10. 16:59
  • J
    A lengyeleknél 62 ezer óvóhelyet számoltak össze.
    https://lenta.ru/news/2022/10/10/pola...polandddd/
    Vajon tudja -e valaki itthon, nálunk mennyi van? Ha csak egy tizede lenne Mo-n, már optimistább lennénk.
    - 2022. 10. 10. 17:54
  • Posta Imre
    Ajvé! A tanarak tüntettek, ál-pintér sándorok papírmakettjeivel, majd látványosan tűzre vetették a KLIK-es fenyegetéseiket...ez már azért majdnem "államellenesség", sőt! Papír álpintér ha lángra kap! Papírtigrincs, papírállam, milyen folytatást készít még a titkosszolgálati cion-szabadkőműves "mélyállam"? Demokratikus lesz ugyan? Á, dehogy! Alkotmányos? Hova gondolsz!

    Az állam: csőd

    https://hang.hu/magyar-hang-plusz/az-...sod-147086
    - 2022. 10. 15. 08:32
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %