Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Puf-puf-pufajkások

Puf-puf-pufajkások
Elővettem a szamováram, mert az én házam az én váram. Évek óta a padláson porosodott, de immár meglesz az üzempróba. Viharlámpa, petróleum lámpák készenlétben. De rég vártuk már "ezt" és remélem, most csak nem állnak már le az armagedeonnal. Ami a csövön kifér, skacok! Szedek csalánt, fodormentát, nem szeretném, ha radioaktív sugárzásos sivatagi eredetű grafénos nanopor érné, mielőtt a csajkába kerül. Vagy már késő? Osztják a jódot, lengyelek bunkerolnak, beloruszok is harcra készen, Königsberg  (Kalinyingrád) csapásra készen, Viktor a Twitteren Trumpért kiált, Tarajos Moszkvában kuncsorog...a gazdaság látszólag a tűréshatár szélén, Forint, mintha nem is lenne, infláció, mint a csodarabbiból kiszabadult Dzsin...micsoda újramogyorózás van itt emberek!

Vera jól van, a spanyol moszad vigyázza őket. Apropó, hamarosan ott is Frankóért kiáltanak, de egyelőre a védelmi miniszter Putyin eltakarításáról beszél. Micsoda szellemi magosságok. Mag-kultúra. Atommag-küld túlra! A cseh védelmi miniszternő, szőke ciklonként intett be "Putyinnak". Mi van itt már? Személyi kultusz? Ahelyett, hogy a hamarosan csak nyomokban létező Szlovákiával egyesülne, tán még Galliciába is visszatérnének, mint veszett osztrák pincsik. Valami lesz ott is, mert a maciék hozták az új középkori filmjüket egy hős zsoldosukról. Királyság kerekedik hamarost ott is. Úgy bontják a "régi világot", hogy azért már fel-fel tűn-eget ez másoknak is. A hiperinfláció és a szamovár hiánya gondolkodásra serkent. 18 fokban az élet nem olyan kellemes és a konfortos zóna falának vakolata is sebesebben kopik.Pedig az elején vagyunk nagyon. Olvasom a közgáz Nobeleseket és közülük is kiemelten Ben Shalom Bernanke a Federal Reserve korábbi elnökének nevét. A magyarázat is prózai. Megoldották, hogy a bankok ne veszíthessenek. Ez a "világ" már "bankokról" szól, mert a háborúhoz is bankolni kell. Vagy nem? Az rendben van, hogy a cionista világhatalom most mutatja meg magát teljes valójában, nagy kutakodás sem kell hozzá, hogy "lelepleződjenek", mert kiteszik magukat a kirakatba. Baiden fiának viselt dolgairól, mocskairól most adtak közre filmet. Tessék-lássék! Ám nem látnak!


Na jó, nem megyek bele, ugyan az ismerősöm tolja az infót, de sok vitám van vele, mert ő pragmatikusnak véli magát, objektívnek én meg teljesen el vagyok határolódva önmagamtól, viszont már többen kapacitáltatok, írjam már meg a könyveimet, hogy jutottunk idáig. Zsákos Bilbo: Oda, vissza (Odessza, Visztula
) egy elmebeteg tollából. Na jó, ez kicsit erős volt. Úgy tűnik egyelőre, hogy nagyjából semmiben nem tévedtem sem kicsit, sem nagyot. Eztán meg minek már? A szelektív hulla-dékgyűjtés nagyiparivá lövi ki magát. Ukrajnáról ma már senki nem állítja, hogy nem USA és Izrael  bábja. Magyarország és Lengyelország....dettó, ahogy az ismerősöm szokta volt mondani. Cionista patrióták, angyalbőrbe bújtatni kívánt likvidálandó őslakossággal. A hangulat fokozódik és sokaknál kiold a biztosíték. Öngyilkos határvadász, minden napra jutó késelős, családirtós gyilkolászások... és akkor nincs is komoly mozgósítás. Vagy van? Kaptam levélben a ládába bedobott lövészklubbos értesítésről, nem csak gyermekeknek! Ő, kis titkosszolgálati mozg-oldás csak van, de mondjátok itt-ott, hogy milyen rapp-sövegek süvítenek a szélben is, vagy a hivatásos "sajtó" lassan csak átengedi a szűrőn a közismertebb "összeesküvéseteket" is.


Hogy magyarázza bárki azt meg, miközben Bukaresben Novák Putyin háborús bűnösségéről beszél (már nem először), Viktor Putyint mentegeti, most éppen Berlinben. Jó ki van ez találva. Ádert már nem tudták rávenni erre a szerepre, ehhez kellett egy liberális USA-ban megcionosodott színésznő.

Tudom, nem értik sokan, de miért baj az, ha most esetleg tényleg elszabadul a "pokol"? Polkorrekt lenne szembenézni a valósággal? Mert mi is az?

Figyelem az orosz híreket két szamovárazás között. Most javallotta az egyik "deputát" a dumában (ez nálunk a paralamentáló zsinat, ahol dumál a rebbe-tanács), hogy ki kellene osztani a bevonulóknak a pufajkákot, mert az jobban elbír a hideggel, mint a mostani francos öltözetek. Máshol egy kg. ingyen füstölt szalonnát kap a mozgósított, de van, ahol fát, disznót kap a család. Gyerekek, pont, mint itt szavazás előtt a putriknál, zacskós keksz, konzerv... és milyen jó is az. De, közben ukáz keletkezett arról, hogy eltörlik a hitelek és adósságok fizetését is. Még ellenőrzöm a hírt, de hát készül a teljes "mobilizáció" így ki fizessen milyen banknak, miből és főleg miért? Mondottam, szinte már forradalmi helyzetet készítenek elő FSZB-sen és a lakosságot készítik fel egy hosszabb hadviselés körülmetélésére. Nem is értem a hírekben miért mondják egyre többször, hogy ez is elmenekült, meg az is meglépett éppen Izraelbe a várható események elől. Mi lehet a baj?

Itt, újhátmegasztán alsón csend van, csak az infláció nem alszik és csak lassan szivárog egyelőre a fekusz, de érezhető a csicsogása. Permetezik az eget, mintha sose halnánk meg és egyre erősebb a tanárokóhn a feszület.

Velem kapcsolatban az van, hogy valami oknál fogva mostanában kezdtem visszarendeződni "pszichológus" kóruskörbe. Ez valami olyasmi, mintha "fentről" keresnék a helyem, amit én már elengedtem, lehet, helytelenül. Az tény, hogy teljes agyhalál fog sokaknál beköszönteni, mintegy vakcina-mellék-katásként. Vannak dolgok, amik most eszkalálódnak igazán.

"Szép Mindent kedves Postás.
 
Szükségszerűbb ez az írás most.
Mint bármikor is lehetne.
 
Még mielőtt emberként el kezdenének kutatni utánunk.
Le szögezzük. 
Porban, csak port találnak.
Vagy ahogy idősebb, bölcsebb testvéreink mondták.
Földből nem lehet ki hozni a földet.
 
Nem tud lyuk, hogy ez érthető e, a számukra?
 
A köntörfalazásnak és a meséknek már rég vége.
Egyértelműen beszéljünk.
Ezt az élő szférát. Fizikai síkon még 1 emberi élőlény se hagyta el.
Mindegy milyen formából lett ember.
Miből gondolták azt, hogy 1 szer nem derül fény mindenre?
Mond lyuk, retardáltak. Bármilyen életszerűtlen dologra képesek.
Pusztán azért, hogy ne tűnjenek retardáltnak.
 
Tűzzel meg lehet oldani, azt amit vízzel meg lehetet oldani?
Igen. 
Amikor természetes, akkor igen.
Mint amikor lázas az ember.
Azért van, hogy meg gyógyuljon.
Belülről fakad, egy folyamat ami megtisztít a teremtő tűzze által.
 
Amikor ezt ki vetítjük, és azt gondoljuk, majd az általunk generált tűz.
Megtisztít mindent. 
Akkor nem teremtők vagyunk. 
Istent játszunk!
Felhasználnak minket ahhoz, hogy a belső tüzünk ki vetülése által.
Perzseljük fel a világunkat.
Azt a világot ami nem lehet az övék. Mert csak vendégek itt.
Na mind 1 is.
A Földön már több mint 2000 atom bombát robbantottak. Ebből a 8 milliárd emberből kb. tud erről 10%-a, hogy 2-őt robbantottak. 0,01%-a a többiről. 
Tehát kb. 1 db. mostani modern töltet a teljes légkör pusztulását idézné elő. Nem a petárdákról beszélünk.
Azzal is tisztában kell legyetek. Élnek olyanok köztetek akik inkább elpusztítanának mindent. Amikor nem tudják birtokolni.
 
Pál fordulás következik be.
Jézus a nyáját. A kén köves pokoltól is megvédi. 
Bármikor harcol értük, feltétel nélkül.
Hidd el. 
Most azok a harcosok feltámadtak. Akik a háborúban égtek el, a semmiért. 
Most mi mellettünk állnak ki.
Mindenféle szinten.
Elkezdődött a vadászat szellemi szinten.
Azokra akiknek, lelki ismeretük sincsen.
 
A segítség is csak addig minősül segítségnek. 
Amíg magam nem áldozom fel a segítségben.
Az áldozat más mint, amit gondolnak. 
Te már tudod.
 
A Fehér Mágia mindenkiért is van. Nem önös célt szolgál.
Sokkal nehezebb elérni bármilyen fizikai megnyilvánulását.
Miért? Mert például a düh az egy őszinte érzés.
Hamarabb manifesztálódik.
Ezért is mondják azt: Dühből ne dönts.
 
Mi nem is döntünk dühből.
Össze gyűjtöttük az összes olyan szellemet és lelket akik dühből lettek azok.
Megtisztítottuk őket a teremtő őrök tüze által.
Igazi harcosok lettek belőlük. Égi harcosok, légi jók.
Amit az alsóbb szférák el se tudnak képzelni.
1 feladatuk lett.
Fel emészteni azokat.
Akik dühből, döntenek.
Érthetőben. 
A fej vadászok. 
A feladatukat teljesítik. 
Vagy ők végeznek a munkájukkal.
Vagy mindenek vége itt.
Döntési lehetőség van mindig. Szabad akarat.
 
Vagy Mi.
 
 
Szép Mindent."

Talán rímel, talán nem, de annyit foglalkoznak a népszámítással is, hogy megosztom veletek meglátásom egy bizonyos szögét. Kis picológia. Itt van ez a plakát. Figyeld a színeket, számokat, alakokat...zöld, narancs, citrom és fehér, ami nem szín. Zöld (tihazátok, lmp...), narancs, fidesz, citrom. Feleljünk, egymásért! Narancs, sárga. Zöld, aki van és halványzöld, aki rejtőzködik. A sárgának és narancsnak felelnie kell egy s másért! Végül 10 zöld figura plusszos és 10 fedél van, melyből 3 csak a sárga-narancs. Ez az arányszám a "kívánatos", szerintük. 70-30%. Már nagyon messze vagyunk ettől. A jelenlegi arányszám a jobb felső sarokban a + jel után. Egyébként nincs jelentősége. Végül azt köhögik be, ami már előre le van írva most is, a "vizsgálat" csak indoklásul szolgál, lehessen rá hivalkodni. Pont úgy, mint a most beharangozott NER-es kérdőívvel kapcsolatban az LMBTQ-ról. Ja nem is, az megbukott..., hanem a szankciókról..., ja annak sincs jelentősége. Annyira porhintés itt bármi, hogy kellene már karistolja a köpőhártyát, rendesen! Bár engem nem érdekel, ki, hogyan vergődik és örömmel sem tölt el, hogy állítólag szakadás van a fideszben és Viktornak talán menesztése van, mert jönne Lázár, aki "nem fél senkitől". Piti dolgok ezek, amíg a kenyeret hulladékból sütik és nagyjából azt is zabáltatják fel a népekkel most...régi készleteket és ez így természetes ebben a fura "háborúban".

Utazunk visszafelé a jövőbe és sokan nem fognak odaérni. De ez nem baj. Oroszoknál látom, megvannak az első hősiességért kitüntetett ZEK-ek, vagyis elítéltek, akiknek a Wágner ajánlott társadalmi munkát a szabadulásuk fejében. Most aprítják egymást a fronton az ukrán ZEK-ekkel. Mutattak egy felvételt, ahol "Putyin szakácsa" beszélget az amputált lábú ZEK-ekkel arról, hogy rehabilitáció után folytathatják a karrierjüket a magánhadseregben. Olyan vonzerővel bírnak ezek a felvételek, hogy szinte már antipropagandának is elmegy, de direkt csinálják. Gondolkozz már bakker! Mi az  az egész itt? Most adtak közre egy nagyon jó ekcsönt a Wágnerről. Az a címe "Лучшие в Аду" , ami annyit tesz, A Pokol legjobbjai. Komoly alkotás, pont, mint az Escape fron Tarkov, amiben ezeket a tematikákat, épületharcászatot, városi taktikát remekül felképelték. Na, most megy élőben, bár a film tán reális események alapján készült, alig élték túl az eredeti harci szituációt páran. Kedvcsinálónak jó lesz. Bennem is felcsigázta a teljesen értelmetlen élet lázát. Ha már nem élhetsz, legalább halj meg mások ölészetének apródjaképpen. Eddig mindig bevált a recipe és most is foganatja lesz. Végig kell söpörjön Európán is ez a szellem. Posta Imre szellem, ha már az "államtagadó" eresszemánnak annyira megtetszett ez a perszeveráció.

Verát, Mátét várom haza. Szombaton kell érkezzenek. Teszek be pár képet a tájról is, ahol horgonyoznak éppen. Tegnap beszéltünk, elkészült a polip is, de még nem tudom, evett-e belőle. Fernandó húst eszik hússal és el kellett menjenek a piacra valami nyúleledelekért, hogy ne csak kalács és hús kerüljön a bendőjükbe. Javasoltam a tengeri uborkát, kis citromkarikával , vagy az algát, ami itt vagyonokért van kapszulázva és terjesztve, ott meg tele a part vele..., de hát ízlések és pofonok...

Szóval, mindent összevetve, minden (is) nagyon rendben van. Talán nekilátok a könyvellésnek is, legföljebb az annukukik olvassák, mire kész lesz, mi meg szintén kikészülünk, de ez sem zavar már. A bíróság másodfoka összemakogta a szokásosat, így még 4 hónap izraeli lábbilincs dukál. De várom már azt az atomvillanást, gyerekek, de várom! Pont úgy, mint gyerekkoromban, mikor karácsonyra gitárt kértem. Vártam és soha nem kaptam meg. A várásásban nagyon rutinos vagyok. Ezért is került elő a szamo-vár is. Csináld magad (szamo), ha szolgád nincsen!

Hírek Galéria

Image #272
Image #273
Image #274
Image #275
Image #276
Image #277
Image #278
Image #279
Image #280
Image #281

133 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • H
    B+ Imre! Tesó igazad van, van nekem is egy szamárváram a pinecben, felhozom, igaz elektronyos, de ha lehet gyertyával és kaspóval fűteni, ennek is csak alágyújtok majd.
    Mondanám, hogy akinek van otthon kem-pina-ing főzője, az szaladjon (hadd lobogjon a hajon!) a Zobiba, vagy akármékmás hasonló helyre denaturált szeszért - meg ne igya!!! - mer' avval majd csak csak lehet főzőcskézni! Tényleg meg vagyunk mán mi ...aszva mindörökre!
    - 2022. 10. 12. 14:13
  • S
    Imre! Kik azok a lókupecek Dart vader után?

    Már elnézést a fitymáló rövidségért, de a lelövés, kilövés, löv-ellés szavakkal hiába próbálnám utántölteni lesalomizáló véleményemet, úgyis csak ennyi a Kón-klúzióm: Brrr!!!
    - 2022. 10. 12. 16:24
    • Posta Imre
      Zsemlelény a főkeresztlény-vadász és a megrendelők szabadkőművesoboakórusa...az ismerősöm szerint, pedig lehet, csak eltévesztették a zsinagógát.
      - 2022. 10. 12. 16:37
  • Posta Imre
    Két orosz képviselő azt javasolja, hogy illesszék az alapvető katonai kiképzést az iskolai tananyagba
    Szerintük a tantárgy bevezetése sokat javítana „az iskolások erkölcsi és hazafias nevelésén csakúgy, mint fizikai erőnlétükön”.
    https://www.startlap.hu/hir-szem/ket-...ananyagba/
    - 2022. 10. 12. 16:34
    • D
      Lehet, hogy ezt nálunk is bevezetik majd. Elgondolkodtató, hogy miért a mindennapos tesit fogják a legszigorúbban ellenőrizni az iskolákban.
      - 2022. 10. 12. 18:40
  • Posta Imre
    Római katolikus pap, de titokban élettársa és három gyereke van

    Cölibátus ide vagy oda, kutatások szerint a jelenlegi papok fele szexuálisan aktív: egy amerikai vizsgálat azt is kiderítette, hogy a papok 28%-a rendszeresen él szexuális életet nőkkel, 22% férfiakkal, 3% pedig biszexuális. Ám a cölibátus kérdése nem csak ezért foglalkoztatja a közvéleményt: az egyház szex- és pedofilbotrányai is szítják a vitákat, ráadásul Ferenc pápa látszólag nem zárkózik el a cölibátus kérdésének újragondolásától. Beer Miklós, a váci püspök korábban kifejtette azt is, hogy szerinte ötvenes, hatvanas éveikben járó családos férfiak is vállalhatnának egyházi tisztséget, ha a közösség elfogadja őket, ez ugyanis, Beer szerint enyhítené a jelentős paphiányt.
    https://24.hu/kultura/2022/10/12/verz...ival-2022/
    - 2022. 10. 12. 17:24
    • S
      Imre! Szerinted a cöli bátyusok valóban gondolnak az újra, vagy újragondolnak, vagy nem gondolnak másra csak a farkangyalra?
      - 2022. 10. 12. 18:48
      • S
        SZAZSUAY, számít valamit is... Üresek a templomok, már nem nagyon keresztelkednek a templomi temetés sem divat.
        Állítólag ukránjában keresettek lettek a vallási témájú filmek, valahogy a sorozatok és a vetélkedők már nem olyan népszerűek. Lehet, hogy hamarosan nálunk is felkapottabbak lesznek sokkal, persze azoknál akik megélik...
        - 2022. 10. 12. 19:42
        • S
          A személyes véleményed jobban érdekelne, mint az általános tapasztalat, kedves Sinnerman!
          Ezt semmiképp sem tekintsd kritikának,- elnézést a tegező hangért, de most igazán baráti a hangvételed, - hanem a hit és a vallás, vagyis nem az intézményesített szokás szerinti világképed érdekel. Semmi kutakodás nem vezet, csupán remélem, hogy nem veszel el az egyházi szokások mintázatában és rálelsz - vagy már rá is leltél - a saját szellemi felemelkedésének útjára. Az igaz útra, ami csakis a tiéd. Kívánom, hogy így legyen!
          Üdvözlettel:
          SZAZSUAY
          - 2022. 10. 12. 20:43
          • S
            A harcművész irányzat  arról ismertetik meg, hogy manapság, ki hogyan műveli? Cölibátust ráerőltetni a papságra, aminek majd nem lesznek meg a következményei...
            Önkéntesnek kellett volna lennie, hogy aki úgy érzi az tegye.
            A papsági teológiát felváltotta az olcsó népszerű gyülekezeti jóléti prédikációk, csöbörből-vödörbe.
            Valaki hinni akar keresni Istent manapság hol keresse, ki mutat igaz példát, ahol mögötte majd nem képmutatást és manipulálást talál? 
            Két cigány srác bemegy a templomba nem csak a bíróságra és a börtönbe járnak, és a hívő öregasszony kiköhögte őket, poroltak is kifelé, hogy nekik ez nem hiányzik. :)
            - 2022. 10. 12. 22:09
  • S
    Értem. Elolvastam Imre a képeket. Csak leírom.

    A niggert megkoronázták magyar királlyá szakrálisan, a zsidók vadászat közben ezt jóváhagyták, hogy működjön az állam a lufi-nyuszi ifjúkommenista leánykórus támogatásával. Ezt két dokumentum támasztja alá, amit már elmosott a tenger, de ami maradt belőle, az megkövült a tengerparton, erre senki sem felelt, már csak a harang szól, mert haragszól.

    Gondolom jól értelmeztem a képek űzz-enetértékét?

    Egyébként hiányoltam egy temetőcsőszről egy képet, és egy falrahányt borsót szemlencsefőzelékben tálalva.
    - 2022. 10. 12. 18:11
    • S
      Kedves SzVabodna de la JaltaH!

      Látom nem erőssége a képi asszociáció. Sebaj, ha nem Tóbiás!(Ez után keressen az archívumban, mert akkor maga még nemzetközi és nem magyar vizeken evezett.) Nos, sehogyan sem értem, hogy Kamu Popóka lencséje, hogyan vegyült a borsóba itt Imre úr PI lapján, de megbocsátható hibája ez Önnek, aki akkor is ír, ha nem olvas. Kérem ne tekintse ezt feddésnek, csupán meg nem értésem bizonyságának. Figyelmébe ajánlom, hogy szeretett Imrénk most 100 év magánnyal küzd ez alatt a néhány nap alatt és az Oroszlán épp ugrani készül, tehát Ön ne borzolja mások idegeit. Amúgy értékes a Fotóalbum csapat-összeállítására vonatkozó észrevétele, különösen az egykori VIT-esekre emlékeztető leánykórust illetően. Azt azért nehezményezem, hogy nem méltatta a tömbkályhán szimbólikusan csájázásra váró szomorú szamovárt. Van is róla az a népdal, a Szomorú szamovár, amit valami Ámokfutó átírt.

      Most, dalrészlet következik:

      "Imádlak! Szomorú szamuráj!
      Csak harcolj értem!..."

      Indító szöveg:
      "Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!
      Mha nahno mha nahna rikho! Ihni Kohei!
      Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!
      Mha nahno mha nahna rikho! Ihni Kohei!"

      Na ez a méreg, nem a cián.

      Szép estét, jó éjt, és a többi napszakit, mert az is szakos, ha érti:

      SZAZSUAY
      - 2022. 10. 12. 18:36
      • S
        Kedves SZAZSUAY!<br /><br />Szíven ütött a levele, természetesen. A harcot nem feledém.<br />Az a nikhto, az nagyon szép. Egyébként úgy szép ha Mahna is. Idáig értem. De aztán azon felbőszültem hogy mha nahna erei, mert nem vagyok én szuicid kérem! Az a bajom, tudom, Mha nahno mha nahna rikho!, igen ma nagyon ma nagyon rikolt, hogy Ihn nikho inniköll. Szóva, ez úgy mellybevágott hogy a hátam fáj. Azért ez a ritkán hallott és halott szuahéli-görög-ivrit nyelvjárásban íródott köszöntő dal, a tehenek pislogásáról szól, egy in-diai költő korai magö-versének átirata. Irgalmatlanul szíp.<br /><br />SzVabodna de la JaltaH
        - 2022. 10. 12. 18:55
      • S
        Klip. Ha nem érti, nézze! Jobb,mint a Krími kakisgatyamosás! És tan-nyúlságos a repetája!


        Ámokfutók - Szomorú szamuráj
        https://www.youtube.com/watch?v=jXpmc...Xpmcyaj6b0
        - 2022. 10. 12. 18:53
        • S
          Inkább egy fejlövés... Vagy körömletépés... A tépéscsinálók Munkácsy festményéről... Tébyleg, komolyan foglalkoztat a ciánkapszula is.... Hú, kúltúrsokk...
          - 2022. 10. 12. 18:59
          • S
            Látom nem érti a lényegét azoknak az elévülhetetlen kulturális érdemeknek, amelyeket az ámokfutás félállásában megélhet még a zombi is, ha megérti, hogy"nagy az ami nagy és kicsi ami kicsi" irodalmi klasszikus és a filmipar által lett kifejezve. Tudja, Sebaj!, ha nem is Tóbiás. A nyelvi ógörögtől így vezet az úr az óhéberig. Üdv!
            - 2022. 10. 12. 19:05
            • S
              Inkább a beri-beri mint a héberi.
              - 2022. 10. 12. 19:07
    • S
      Kedves Imrém!
      Egymás közt szólva, mi férfiak: távolba elnézést kérek, de nem jól láttak kékeres néma felállás miatt merevre gúvadt tekintetű meghatott könny-űző szemeim, hiszen a szamo-vár helyett én harangot láttam, pedig az egyfajta csája jobb mint akiért a harang szól. Óh szól-e mily-jó! Tehát ímígyen nyelvhelyesbítve: a végén resze-telt csája szól lelki üdvünkért.
      Nem tudom hogy Hesslermarsall Uram e-melle-tt kan-on-izál-e amit írtam vala.
      De rajtam is kitört gyakran tickelve a Tourette-syndroma idegjátéka, a qurva anyját!
      - 2022. 10. 13. 09:52
  • G
    Honvédelmi sportközpont https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/1...-szarvason. A cél, hogy minden megyében, majd minden járásban épüljön egy ilyen létesítmény
    - 2022. 10. 12. 20:11
  • Posta Imre
    Újabb háború érik Európában?

    Erdogan elnök húsz éves pályafutása legnehezebb szakaszához érkezett, hiszen a jövő évi választás előtt az égbe törő inflációról kell elterelnie a figyelmet. Athén és Kairó most világos üzenetet küld Ankara provokatív lépésére válaszul. Káncz Csaba jegyzete.

    A görög kormány a Törökország és a tripoli székhelyű Abdul Hamid Dbeibeh miniszterelnök kormánya között a múlt héten aláírt előzetes szénhidrogén-kutatási megállapodást vészjósló lépésnek tartja. Athén szerint ez előkészítheti Törökország agresszív lépéseit, amelyek célja a Földközi-tenger egyes részei feletti szuverenitás megkérdőjelezése, valószínűleg Kréta szigetétől délre.
    Egyiptom jön segítségül

    Az ilyen lépések megelőzése, illetve intenzitásuk és hatásuk mérséklése érdekében Athén az EU-n belül és kívül egyaránt szövetségeseit keresi. Az Európai Bizottság és olyan országok, mint Franciaország és Németország már kijelentette, hogy a líbiai-török ​​megállapodás nem köti Görögországot, mert az közvetlenül ütközik jogaival és érdekeivel. Magán a megosztott Líbián belül a megállapodást a bengázi székhelyű kelet-líbiai parlament is ellenzi.

    Ankara és Tripoli lépése Egyiptomot is érinti.

    Kairó és Athén a 2018-as hasonló, jogilag megkérdőjelezhető török-líbiai megállapodást követően írt alá megállapodást a tengeri joghatósági övezetük elhatárolásáról, amelynek alapja Törökország azon állítása, hogy a szigeteknek, különösen Krétának nem lehet saját kontinentális talapzata. Mindkét ország most a leghatározottabban elutasítja Ankara és Tripoli friss megállapodását.
    https://privatbankar.hu/cikkek/makro/...paban.html
    - 2022. 10. 12. 21:08
  • Posta Imre
    Felmérés: a lengyelek többsége amerikai atomfegyvereket akar az országba
    Orosz Hírek

    Egy felmérés szerint Lengyelország lakosságának több mint fele úgy véli, hogy az Egyesült Államoknak atomfegyvereket kellene állomásoztatnia az országban, hogy elrettentse Oroszországot attól, hogy atomfegyvereket használjon Ukrajna ellen. Andrzej Duda lengyel elnök állítólag már felvetette a kérdést Washingtonban.

    A lengyel Rzeczpospolita című lap megbízásából készült IBRiS-felmérés szerint a megkérdezettek 54,1 százaléka úgy véli, hogy Lengyelországnak részt kellene vennie a NATO “nukleáris megosztási” programjában, amely lehetővé teszi Washington számára, hogy nukleáris arzenálját olyan országokban állomásoztassa, amelyek nem rendelkeznek saját nukleáris fegyverzettel. 29,5 százalék ellenezte a csatlakozást, míg mások tartózkodtak a válaszadástól.
    https://oroszhirek.hu/felmeres-a-leng...-orszagba/
    - 2022. 10. 12. 21:11
  • S
    Mióta foglalkoztat egy hadvezetést az, hogy a hozzá tartozó ország lakossága mi a fészkes fenét akar. Egyszerűen szánalmas amikor a katonai játékszabályokat látszólagosan alárendelik a mindenkoron alárendelt polgári játékszabályoknak. Lásd Polska, Lengyelhon.
    - 2022. 10. 12. 21:19
    • S
      Már-már "családias hangulatú" a hozzászólása Kedves SzVabodnaJaltaH!

      Nem tudom, hogy melyik polgár lehetne fontosabb, mint a hadsereg bármely tagja, ha volna Magyarországon valódi honvéd, vagy baka, akkor az, de soha sem a civil. A háborút nem az nyeri meg, aki belakja a területet, hanem a fegyveres állomány. Igaz, ma már a háború is digitalizált dili. De megnyerni csakis vérrel lehet. Az atom is fantasztikusan atomisztikus! A civil meg futva menekül   - ne -  vagy belesül... de nem lehet  képernyő előtt ülve eljátszani a partizánt. "Jól figyeljenek! Csak egyszer mondom el. - Halló! Halló!" ellenállás. Sorozatos tanulság  a sorozatban. /Lásd: 68.rész és stb. alfától - omegáig./

      Mosoly

      Jó reggelt minden jóravaló, békeszerető bolygólakónak!
      - 2022. 10. 13. 07:08
      • S
        Kedves SZAZSUAY, meghódítani a hadsereggel lehet egy országot, területet, manapság a légierő készíti elő általában, utána a szárazföldi erők foglalják el a szétbombázott területet. A megtartáshoz megszállás kell. Ahhoz nagyon sok katona, Ez nem megy általában. Irakot ezért nem tudta megtartani az USA. Ilyenkor az Illuminati akarata dönt, a megszálláshoz hatalmas finanszírozás kell, ehhez meg kell dolgozni a népet, ahhoz pénz kell, a népi milícia létrehozása például, mint Tito angliai zsidó háttérhatalmi pénzzel  megszervezte a délszláv parti-szán ellen-ülést.
        Egyébként egyet- és kettőt is értek. Mosoly
        - 2022. 10. 13. 07:37
  • Gerry
    " ...18 fokban az élet nem olyan kellemes és a konfortos zóna falának vakolata is sebesebben kopik." ...és kitünõen penészedik is De az a jó, mert amint látjátok, csak a szoba penészes sarkából kell kivágni egy darabot és elképzelni, hogy milyen finom sajt... meg egy kis száraz kenyér ...
    www.kaesewelten.info/wp-content/uploads/2017/03/mold-cheese-933309_1920.jpg

    Bill Gates - nem tudja mi a jó, ezért csak ilyen reggelit ehet... el fogja rontani a gyomrát:
    i.pinimg.com/736x/b6/88/ec/b688ec1dcdababe90ae642d6bba00401.jpg
    - 2022. 10. 12. 22:07
    • S
      Gerry, visszahoztad az egyetemi évek hangulatát ezzel a penészes sajttal. Lassan a világ egytemista lészen. Sajt szempontjából.
      - 2022. 10. 12. 22:48
    • Posta Imre
      Tegnap belenéztem a Narko Polóba, Netlixen megy, kis mongol-kínai kedvcsináló. Kublaj azt mondja a fiának: Miért panaszkodsz, rísz, mint egy asszony? A fia kitör: Te tettél ilyennél, kínaiakkal neveltettél. Kublaj: De te mongol vagy és ez a te döntésed. Ha hisztizel, megöllek! <br />Na, nagyjából így. A márványsajt, luxus, ahogy a fűtetlen kecó is az. Rínak a népek, elégedetlenek, több kell, jobb kell, nem kell..., mindig rínak a rabszolgák.<br />Nem értik meg: Nem lesz semmid és boldog leszel! Az igazi kommunizmus már a spájzban van.
      - 2022. 10. 13. 07:10
      • S
        A háború kommunizmusa járja be Ejrópát hogy stílfűrész legyek the fly. Az egytem idején többször volt penészes a sajt mint márványos. Kublaj Kínját v-akarta, így kínaivá vált. Amit eszel azzá leszel, ha nem, le-szel. Én mág nem számláltattam meg magomat. Talán ma, de nem írok be a nevemen kívül semmit. A nevem Senki. A létem a Semmi.
        - 2022. 10. 13. 07:46
      • S
        Jah! Jah! Woll. Mert boldogok a lelki szegények és övék a  mennyetek országa. Én meg addig kuporgattam, hogy oligarcha gyanúba hozhatnak, hogy nem albérletben élek. Jobb lett vóna elinni a kocsomában, mint fedél alatt élni? Ennyire hülje a világszertelenség, hogy csak a nagyvezíreknek jár a vagyoni titkolódzás, a kispógár elhiszi, hogy népszámlálás van, s nem vesz észbe, hogy elszámoltatják, hogy a "nagy hal mögegye a kicsit."
        - 2022. 10. 13. 07:37
        • S
          A háború kommunizmusa járja be Ejrópát hogy stílfűrész legyek the fly. Az egytem idején többször volt penészes a sajt mint márványos. Kublaj Kínját v-akarta, így kínaivá vált. Amit eszel azzá leszel, ha nem, le-szel. Én mág nem számláltattam meg magomat. Talán ma, de nem írok be a nevemen kívül semmit. A nevem Senki. A létem a Semmi.
          - 2022. 10. 13. 07:47
          • V
            Olyan Senki, mint a filmben?
            Senki (Nobody) - szinkronizált előzetes https://www.youtube.com/watch?v=3WzF3...WzF3aEitm8
            - 2022. 10. 13. 09:34
            • S
              Igen Virág, olyan. Is.
              Volt egy régebbi megnyilvánulás is: 
              https://youtu.be/AZ7x3FXy5_g
              Mondjuk úgy, mindegyik.
              - 2022. 10. 13. 10:44
            • S
              Elnézést kedves Virág, azért tűnhetett el az oldalsávba írt válaszod, hogy idézlek a korábban még oldalsávban megjelenő válaszodból ami látszott, talán nem pontosan:
              "Köszönöm SzVabo, én nem láttam, de..."
              Ez azért tűnt el, mert közben átírtam a válaszomat és a Szerkesztéssel együtt a korábbi válasz is eltűnik.
              Kérlek ne haragudj.
              - 2022. 10. 13. 10:55
              • V
                Kedves SzVabo, nem tűnt el, a szellemes cikk alatti hozzászólásodhoz írtam, nem ide.<br />Köszönöm az ajánlott filmet, megnézem majd.
                - 2022. 10. 13. 13:41
                • S
                  Kedves Virág, köszönöm hogy megírtad, sajnálom hogy nincs sehol a magyar szinkronos talán hat részes Odüsszeia. Odüsszeusz mondta a Küklópsznak hogy a nevem Senki. Szívesen.
                  - 2022. 10. 13. 18:28
                • S
                  Utólagos kiegészítés:
                  Tigabenek jár a köszönet fentebb, azt a változatot linkelte AMELYBEN MEGJELENIK A SENKI.
                  Légyszíves azt nézd meg.
                  - 2022. 10. 14. 01:28
        • S
          A folyton változó Mátrixban a biztonság a magán-tulaj-don, a csal-ád. E kettőt rombolja szét a test-vérivástól illuminált Illuminati. Az al-bérlet nem biztonságos de nem lehet elveszíteni. Én elveszítettem,  mert a dobhártyámat kilyukasztották fiatalon. Az albérlet nem életbiztosítás, de semmi sem az, csak a halál.
          - 2022. 10. 13. 08:06
          • H
            Imre öcsém! Haj, az a leves! Beh' gyönyörű is az?!?! Isteni a csiga-tészta is - ha házi! - de röstellem, én a finom metélttel szeretem igazán, míg nemrégen - férji szívnek nem túl kedves okból (te tudod, ti tudjátok, miről van szó?) - fiam és menyem tizenezer kilométerről hazajövének, hát főztem magyar/os húslevest nekik, és a phoe-levesen edződött (malájziai) kínai kis menyem úgy kanalazta, hogy öröm volt néznem. Bár a kis lelkem annyit eszik, mint egy kismadár. Legalább a közel 190-es fiam bepótolja... :))))))))))))))))))))))))))))
            - 2022. 10. 13. 15:10
            • Posta Imre
              Hess, ez esetben verbális nyaklevesnek szántam. A valódiból most kanalazott Marci. Így, hogy nincs Vera asszony itthon, elég puritánan spártaizunk. A húsleves a magyarok nemzeti étele. Kár, hogy oly kevés már a magyar. De tudod mit? Nem, nem is veszteség ez. A lemez mindkét oldala lejárt.
              - 2022. 10. 13. 15:38
              • H
                Az a helyzet, hogy a mi húslevesünkön meg tudnék élni. Én nem teszek bele zöldborsót - a zöldborsó íz-gyilkos. Fantasztikus növény, ha csak zöldborsó a leves, akkor kiváló (persze kis répával, fehér-répával, esetleg zellerrel, karalábbal, az is), meg a zöldborsó főzelék is kiváló. De az íze annyira karakteres, ahogy a gombáé is, hogy megöl minden más ízt. Még a kapusztojjal is óvatosnak kell lenni, főleg a kelkáposztával (az is íz-gyilkos saját brutális karaktere okán). Legjobb a répa-fehérrépa-zeller hármas, kis karalábbal, és persze egy TV-paprika, egy paradics', kevés fokhagyma, sok szemes bors, pici gyömbér és parányi szerecsendió, meg egy kis szelet fehér káposzta, de tényleg csak kicsi. Só, természetesen. És sokféle hús: csirke farhát, fél kis tyúk, pulykanyak, marhahús, velőscsont. Sertés húsos csont nem feltétlenül, a sertéshústól picit "zavarosabb" lesz a leves, bár az íznek nem árt. Ha van gyöngytyúk, vagy fácán, akkor viszont nem kell semmilyen más hús.
                - 2022. 10. 13. 15:59
        • S
          Summázat, hogy ne legyünk PI vállán kurtafarkú szövegteher! -
          Remélem ezt nem csak lehet, de meg is teheti a kortársaknak szánt írói eml-ék-ezet! Aztán az előzmény eltöröltetik.

          Memoriter következik:

          • SSzVabodnaJaltaH
          A háború kommunizmusa járja be Ejrópát hogy stílfűrész legyek the fly. Az egytem idején többször volt penészes a sajt mint márványos. Kublaj Kínját v-akarta, így kínaivá vált. Amit eszel azzá leszel, ha nem, le-szel. Én mág nem számláltattam meg magomat. Talán ma, de nem írok be a nevemen kívül semmit. A nevem Senki. A létem a Semmi.
          - 2022. 10. 13. 07:47
          SSzVabodnaJaltaH
          A folyton változó Mátrixban a biztonság a magán-tulaj-don, a csal-ád. E kettőt rombolja szét a test-vérivástól illuminált Illuminati. Az al-bérlet nem biztonságos de nem lehet elveszíteni. Én elveszítettem, mert a dobhártyámat kilyukasztották fiatalon. Az albérlet nem életbiztosítás, de semmi sem az, csak a halál.
          Válasz - 2022. 10. 13. 08:06
          • SSZAZSUAY Heljesbítek: Nép kiszámoltatás van és a nagy hal mögöszi a snöcit. Pógárság, Kaput. Kapitulál. De nem erdélyi kaput állít. Akkor sem ha rá faragott.
          - 2022. 10. 13. 07:44
          • SSZAZSUAY Heljesbítek: a jövő, - a mátrixban - a helyes bitek.- 2022. 10. 13. 07:46
          • SSZAZSUAY Hi-hi!
          Mosoly
          - 2022. 10. 13. 07:47
          • SSzVabodnaJaltaH A helyes-bitek a Mátrixban a jóképűség, csinosság alapegysége, ahogyan ma oljan sokan - mint az arkhónokról szóló zagyavaságok, amiről már írtam Tigabenak az előző oldalon, ott is jól hangzó kvantumfluktuációt emlegetnek az arkhónok kapcsán, amiről fogg-almuk sincs hogy mi az - digitalizált szépségek.
          - 2022. 10. 13. 07:56
          • SSZAZSUAY Óh! "Lehidalok."
          Így kora reggel, ha jobban belegondolok a kvantumfluktuációba, valahogy nem ugyanaz a lökéshullám jut eszembe hullámgenetikai hasonlatként, s csak az a bizonyos, hogy a szóval definiáló emberek nem teljesen aszerint fogalmaznak, mint fizikai, ahogy a fizikusi értelmezés teszi. Kivitelezését illetően pedig nem fordulnak a CERN-hez. De ebbe bele se merek gondolni. Mi lenne, ha mindent a tudomány szakosaira bíznánk?
          Nemde?
          De. De.
          Aztán,
          dá-dá. - 2022. 10. 13. 08:06
          • SSzVabodnaJaltaH
          A lökéshullámnál mindig az epicentrum megtalálása a fontos, mert akkor lehet újbóli kvantumfluktuációt kiváltani.
          Válasz - 2022. 10. 13. 08:12
          - 2022. 10. 13. 08:25
          • S
            Emlőkésztetem ara, hogy Önnek igen kifejlett dramaturgiai érzékrendszere van.
            Kedves SZAZSUAY!
            Krétai szellemben lévő magyarságom okán engedtem az erőszaknak a nőtiszteletem iránti neveltetésem és érzésem szerént, de elsősorban Imre iránti katonatársi szolidaritásom míján. De ne feledje, a hadseregben, háborúban, a nő is egy nemtelen katona és sírja is jeltelen.
            Viszont a Mátrix most biztosan nem tudja hogy Ön anomália-e vagy AnnyaMária.
            - 2022. 10. 13. 08:40
            • S
              Meg kellene hagynom don SzVabodna de la JaltaH Önt a végszó görög drámai felépítményében a necrológnál, de akkor bíz nem lenne igaz, hogy a nő nyelvét a halála után külön kell agyoncsapni. Ezért fűzöm egybe azt, aminél a különb lenne jó. Ráadásul Szűz Máriáznom sem szabad, úgyhogy maradék tisztelettel búcsúzom, jeltelenül.
              SZAZSUAY
              - 2022. 10. 13. 08:46
              • Posta Imre
                Föltettem a levest. Kakas, fiatal, alig kell főzni. Szombaton kaptuk. Közben Pávelt hallgatom, Jekatyerináról, aki Goldstein és a pugacsov lázadásró. Pugacsov = III. Péterrel (szintén nyemec) jól felszarvazták a buta orosz népet. A történelmi folyamatok zajlottak mindig is. A leves kész lesz hamarosan. <br />Meghívlak benneteket, hogy itt beszéljük meg a nyelvelést. Milyen tésztát szerettek? Csiga jöhet?
                - 2022. 10. 13. 09:51
                • S
                  Mindig a nő-d-önt. Most nem tudom hogy SZAZSUAYt aspiirálja-e a csiga spirálja vagy metéltet akar-e (azt nem ajánlom neki még melegen se), hátha az jobban megkeményedik ha áll egy ideig. Mármint a fűzé-s-után. A kakas ha jól meg van puhítva mégis megkeményedik ha túlfőzik, így megint a nők iránti előz-éke-nységem mijánt átadom néki hogyha rágósra sikeredne, mit csiny-álljon vele.
                  - 2022. 10. 13. 10:10
                  • S
                    SzVJH!

                    Le vagyon teremtve.

                    Miért kotnyeleskedik bele a leves levelesébe, amikor nem magának üzentek és a hívó szó a tálhoz engem édesgetett?

                    Mit gondol vezérhangya mellettem mikor lehet, ha a kakasleves felekezet azt kiáltja: el a kezeket!

                    Imre asszonykájára nem is gondol, hogy a finomság valójában az Ő várásának tiszteletére vidul a tálba?!!!

                    A tiszteletemet most nem fogja bezsebelni, de fityiszes figurát nem tudok ide prezentálni, úgyhogy a képzeletére bízom két pofonosztaggal karöltve.
                    Meg vagyok értve?!
                    - 2022. 10. 13. 10:17
                    • Posta Imre
                      Kérem koncentrálni a levesre és nem az erjedt sajtra! Tálalva van! Magyar ember csendben eszik. Jó étvágyat!receptneked.hu/wp-content/uploads/2016/01/B_8278-480x299.jpg
                      - 2022. 10. 13. 10:27
                      • S
                        Csak csendben, csak halkan, jó étvágyat kívánok a jó ízekhez! Az üde gyöngyöző felszínen kristály tisztán átlátszik a finom tartalom. És a csigatészta is gusztusos. Ebben a levesben nem csak a jó szándék, hanem a tartalom is örömteli élményt nyújt, igaz még csak megelőző virtuális áldokumentáció. És Te ezt még felül is tudod múlni.
                        - 2022. 10. 13. 10:40
                      • S
                        Megkaptam a beosztásom. Értettem. Emelt fővel elcsendesedtem mint don, fegyvereim élesítvén.
                        Jó étvágyat a finom leveshez!
                        - 2022. 10. 13. 10:59
                • A
                  jaj de finom az Bubo Doki , en mindig a tokere mentem , igazi csemege. csiga teszta az igazi. jo etvagyat !
                  - 2022. 10. 13. 10:06
                • S
                  Imre!

                  Én azt bármilyen tésztával lenyelem, ha a kakas van olyan jó, hogy önként bemegy a kondérba és én végre szemtől szemben is megláthatom, hogy elég forróság van-e a főzetben és zamata van, s nem csupán butángázas felfújt igéret a leves igézet helyett. De akkor Neked ezt biztosítanod kell legalább 2 hülyének, mert tudod "még egy embert én is hoznék", ahogy azt a finesz megkívánja.
                  No puszi(nyuszi mintára) megállj!

                  Örülök, hogy vagy!

                  Történelemből nem hasaltam el, de ezelőtt igen!

                  Alla Pugacheva - Arlekino (Cover Mireya Cozma)
                  https://www.youtube.com/watch?v=C8tDP...8tDPQhXuy0
                  - 2022. 10. 13. 10:28
                • H
                  Azaz: most beteljesül a kakas-lét lényege. Ezért volt a földön, ezért "kakaskodott" a baromfi-jányokon/jányokkal, ezért volt a hajnali kukurikú, ezért volt a - jogosan - peckes járás! Mennybe ment. Megdicsőült. Béke a kanálban aranyló kvintesszenciájára!!!!
                  - 2022. 10. 13. 16:23
    • polip
      Csak polipot ne egyetek mert csápjaitok nőnek
      - 2022. 10. 13. 21:15
  • S
    Népszámlálás népírtás előtt, alatt után... és utánpótlással, szegény sorsüldözött Izrael fiai betelepüléssel a rasszista Kárpát medencei magyarság kiszorítása által. Aztán az után-követéssel is föl köll állítani a statisztikai egyenletet a magyarság tízmilliósságáról, csak az már magyartalan lesz úgy kisebbségi polgársággal felszaporítottan és bezsina- agónizálással.
    Úgy vagyon ez, hogy, ha a magyarnál nincs vagyon az a vagyon a jó azoknak, akikről tudjuk, hogy kik ezek.
    Most szükségeltetik a Fletyói alapmodell a túléléshez: "Hazudtunk éjjel és nappal". Ha pontatlan az idézet az azért van, mert uszkve ezt én még nem tanultam ki. Oszt meg háborúban jő a FINESZes jó tanács: " Hozz magaddal még egy embert!" S végezetül az UNJAJÓS: "Feleljünk egymásra!"

    No ez a Döff-i-de!

    Nekem ez az érettségi tétel nagyon éretlen emberiességre utal, s ezért ez untálatos, mint a bűn.
    - 2022. 10. 13. 09:12
  • P
    Ezt a szájkaratét! Körön belül! Nekünk van csigatésztánk, cérnametéltünk is, a leveshez. Küldjem? Egy béke (és nem béka 🐸, amit le kellene nyelni) pipával társítva?
    - 2022. 10. 13. 11:21
    • S
      Illusztris észrevételed cuki a kis békástúl! Azonban sajnálatosan nem utal arra a szellemi indíttatású gondolatkörre, ami eredendően és képi illusztrációkkal alátámasztottan volt nyilvánossá téve. Hál' Istennek, Imre remekül és humorral főzte ki, mit és kinek kell felfalnia. A humor nélkülözhetetlen jó adalék a főzéshez épp úgy, mint az élethez és túlmutat a csigatésztán is! De a tészta küldése bizonyosan remek ötlet!
      Metélttel együtt is jó, ha be vagyon spájzolva. Jönnek a szűkebb esztendők és az tartós készlet-dúsító.

      Mosoly
      - 2022. 10. 13. 11:34
    • V
      Patocsvica, itt a főcím Puf-puf...
      - 2022. 10. 13. 13:30
    • S
      Patocsvica, a szájkarate fogalmi problémát jelent számodra. A karate egy önvédelmi sport, két ember ha karatezik akkor mi történik, egyáltalán tudod hogy milyen esetekben van ha TÉNYLEG tud két ember karatézni? 1/ sportolók, 2/ harcolnak. Mindkét esetben védekeznek. Az veszít amelyik támad. Tudtad, hogy a karatéban nem a legjobb védekezés a támadás? Fordítva. Rátérek a lényegre. A szájkarate az egy vita, ráadásul tartalom nélküli vagdalkodás. Olvasd el amiket írtunk SZAZSUAYval, és talán észreveszed a humort és a párbeszéd ízességét, habár nem írtál volna ha erre képes lennél. A másik hogy ha van tésztád és egyebeid akkor főzd meg magadnak/magatoknak hogy ne legyél pipa. Hidd el hogy nagyon emberien válaszoltam, hozzám képest kibaxottul a teljes minimum bántásfokra szorítottam le a válaszomat. Azt hiszem nem érdemled, de ajándék, ma kegyes vagyok...
      - 2022. 10. 13. 19:14
      • S
        Kedves Tigabe, nem méltattam alul a módszereteket, és korábban méltattam a kultúrátokat is ami világegyetem-szerte ismert. Én agresszívebb részéből származom a Multiverzumnak, de attól még elismerem a lélekcsaládjaitok vívmányait. A Ti életetek a háborúk elkerülése, az enyém a kényszerű részvétel bennük. Valakinek meg kell cselekedni. Ahhoz más módszerek kellenek, nincs közelharc, az elv sem működik a világűrben.
        - 2022. 10. 14. 01:37
  • H
    Öreg éjfél volt. Odakünn az ostromlók tábora is elcsitult már. Csak egy-egy ló horkanása jelezte, hogy élet van a közelben. Még a tücskök sem ciripeltek. Talán sejtették, hogy nem a nóta ideje ez most.
    A kislegény - még éppen csak pelyhedzett az álla - nyugtalanul forgolódott.
    Az öreg vitéz, akinek már régen nem jött álom a szemére, látta ezt.
    - Miért nem alszol öcsém? - kérdezte.
    - Vitézuram, félek, nem visz az álom jó messze e tájról.
    - Aztán mitől félsz?
    - Hát azt mondá a kapitány úr, hogy holnap meglátogatjuk az ellenséget. De hát az ellenség oly nagy számú, hogy abból a vendéglátásból nékünk nem lészen köszönet. Alig hiszem, hogy én onnan hazatérek még egyszer. És én még csak 17 nyarat éltem meg. A szomszéd faluban van egy szép szőke lányka, úgy látám, én is kedves vagyok néki, oly jó lenne, ha a meleg pillantása az arcomat simogatná még egyszer. Vitéz uram nem fél?
    - De, én is félek öcsém. Fél a kapitány úr is. Fél itt mindenki. Mégis mindenki itt van. Senki nem mene el, bár a kapitány úr felajánlá vala, hogy aki nem szeretne a várban maradni, az büntetlenül elmehet. És nini! Te sem mentél el, öcsém!
    - De Vitéz uram én a holnapi harctól félek, hogy holnap majd itt halok meg.
    - Idefigyelj öcsémuram! Én ott valék Mohácsnál az Úrnak 1526. esztendejében. Fiatal, gyalogos darabont valék és amikor látám, hogy az ellen felülkerekedik rajtunk, bizony elfutottam. Az volt a szerencsém, hogy találtam egy gazdátlan lovat, egy magyar huszáré lehetett, arra felkaptam és úgy elszeleltem a csata végén, hogy az ellen még a lovam porát sem szívhatta be, mert addigra még az is leülepedett. Aztán beálltam jó Dobó István uramhoz és ott voltam 1552-ben Egerben. Ott is nagy vala az ellenség száma, ha lenéztünk a várfokról, nem láttunk mást az égaljáig csak az ellen sátor táborát. Dobó kapitány uram ott is megajánlá, hogy akinek kedves az élete, kedvesebb, mint magyar hazánk sorsa, az menjen el, büntetlenül elhagyhatja a várat. Maradtunk. És a végén az ellenség szedte össze a putyerkáját és takarodott el a vár alól.
    - Mért mondja Vitéz uram, hogy magyar haza, amikor kend horvát? Kendnek nem a horvát a hazája?
    - Tanuld meg öcsém, hogy itt mindenki jó magyar ember, Istennél és itt nem számít, hogy az anyja milyen szavakat adott pendelyes korában a szájába. Nékem az anyám horvát vala, az apám meg olyan horvát, hogy már inkább magyarul szóla hozzám. És bizony én többet valék az apámmal, mint az anyámmal, amikor mentünk a földet túrni, az állatot hajtani, etetni, levágni, vásározni, szóval több magyar szót hallék, mint horvátot. Én bizony akkor vagyok jó horvát, ha jó magyar vagyok.
    - Én, Vitéz uram, mégis nagyon félek a haláltól. Én még szeretnék kicsinység élni. És úgy vágyom az után a szép szőke kisleány után.
    - Mondok én valamit öcsém! Félni félhetsz. Csak egyet ne tegyél holnap: ne ijedj meg! A harc elől el lehet futni, de a harctól nem lehet megfutni. Én ezt már öreg fejjel megtanultam. Mert a harc - a te harcod - mindig megtalál téged, és bárhol megtalál e földön. Nem tudsz olyan helyre elbújni előle, ahol rád ne találna. Látod én horvát magyar vagyok, értek még a horvátok nyelvén. És a tegnapi ostrom közben, az ellenség katonái között, ahogy egymásnak szóltak vala, meg halálba ordították magukat, a horváthoz hasonló szavakat használtanak. Biztosan szerbek vagy bosnyákok voltak. Az őseik harcoltak a mi mostani ellenségünk ellen, de meghódoltak - és látod, mégis itt kell most harcolniuk az ő és a mi ellenségünk oldalán. A harc megtalálta őket is, hiába próbáltak kitérni előle. Akkor már nem jobb, ha elébe mégy a harcnak, illendőn köszöntöd, és bátran kezelsz vele? Ráadásul úgy, hogy a te kezedben ott van a fegyver. Én csak arra kérlek, hogy holnap légy mindig mellettem, egy kicsit hátrább, hogy amíg forgatom ezt a mór jatagánt, a karommal, könyékemmel nehogy megüsselek. Jó kis fegyver ez, derbenti acél lehet, nem szereti a fenőkövet, de ha meg van fenve, hát még meg is beretválkozhatom vele, oly éles lesz. És a te dolgod öcsémuram az lészen, hogy a derekam alatt előre tartod a hosszú, hegyes dárdádat és jól megszúrod az előttem oldalt álló ellenséget a mellyén, vagy a hasán, gyorsan belédöfsz, aztán kirántod és ha még mozog, hát újra megbököd. A másik oldalamat majd a kenyerespajtásod védi, ládd, ő alszik, mint a tej, de még pirkadatkor elmondom neki mindezeket. Így nékem majd csak a velem szembenállóval kell harcolnom. Na akkor ne ijedj meg! Félhetsz közben - bízzál bennem: én is fogok félni -, csak ne ijedj meg! És ne kapkodd a fejed a golyóbisoktól. Már régen kiöntötték azt, amin rajta van a nevünk. Megtalál az magától is.
    - Értettem Vitéz uram, ígérem, nem fogok megijedni. Csak még egyet mondjon meg kend: győzhetünk mi holnap?
    - Győzhetünk, öcsémuram, győzhetünk..
    Már egyikük sem aludt el, mert az égalján halvány fény jelent meg.
    Pirkadt Szigetvár felett.
    - 2022. 10. 13. 13:08
    • S
      Győzhetünk Vitéz Uram. Győzhetünk!


      Köszönöm Hesslermarsall Uram!

      Válasz a szívemnek. Felelet a lelkemnek. Parancs a katonának, a műfaja pedig maga a szépírói buzdítás, ami az általam nagyra tartott epikus Zrínyi - költő, politikus, hadvezér - sajátja, s mint olvashattuk, a Szigeti veszedelem hiteles megéneklője.

      Itt vagyok.
      Félek.
      De ez az én Hazám.
      Az én Honom.
      Jól jő a biztatás:
      "Félni félhetsz. Csak egyet ne tegyél holnap: ne ijedj meg!"
      Valahogy így vagyok ezzel én is, de olykor bizony remeg a lában is miközben csupán szavaim hallanak. De vajon tényleg hallanak-e? Köszönöm Önnek, amit a szíve húrja ily' gyönyörűen elégikus bátorítással visszaáramoltatott az én szívembe.
      Ez az egyik lélek erejének átültetése a már bizakodás-vesztett lélekbe, hogy új erőre tudjon kapni.

      Félni félhetsz. Csak egyet ne tegyél holnap: ne ijedj meg!

      Igen, „ a harc - a te harcod - mindig megtalál téged, és bárhol megtalál e földön. Nem tudsz olyan helyre elbújni előle, ahol rád ne találna.”
      S bizonnyal „jobb, ha elébe mégy a harcnak, illendőn köszöntöd, és bátran kezelsz vele”.
      Csak legyen mindig aki a mór jatagánnal is úgy tud bánni, hogy miközben támadunk, még meg is véd a szeretete által. A Haza szeretet hajtotta emberszeretettel.

      És nem kell kapkodni a fejünket a golyóbisoktól, mert a SORS utunkon, már régen kiöntötték azt, amin rajta van a nevünk. Megtalál az magától is.

      Köszönöm és ne várjon méltatást hisz méltóbbat úgysem tudnék az Ön szavainál írni.

      Szeretettel:

      SZAZSUAY
      - 2022. 10. 13. 14:45
    • Posta Imre
      Hesslermarsall, majdnem elsiklottam a nagy locsogásban itt írásod fölött, de most, hogy olvasom, a szívembe látsz! Már ezért az írásodért érdemes volt "megismerni". Lehet találkoztunk is már valamelyik "várkirohanás" alkalmával. Tiszteletem feléd és annak a léleknek, ami még itt ott szunnyad, vagy éppen ébredezni látszik.
      - 2022. 10. 13. 15:35
  • E
    Hess! Ez a részlet igen wassalbertesre sikeredett! Komoly
    - 2022. 10. 13. 14:15
    • S
      Mi ez a
      - 2022. 10. 13. 14:45
    • H
      Megtisztelő lehet a hasonlat, de - szégyenszemre - nagyon keveset olvastam Wass Alberttól. Remélem nem látszom epigonnak. Mindenkitől függetlenül nagyon sokat foglalkoztatott és foglalkoztat a gondolat, hogy akkor és ott - a teljes reménytelenségben - mit élhettek át és mit gondolhattak magyar emberek, azok, akik utána megtették, amit meg kellett tenniük és életüket adták a hazáért. Ez engem lenyűgöz és egyedül ez nyűgöz le engem igazán. Én nem tartom bátor embernek magam, nem tudom, hogy akkor és ott én hogyan viselkedtem volna. Mégis, nekem egy Bibliám van: és ez az Egri csillagok. Mondhatják rám, hogy megrekedtem ezen a szinte. Vállalom.
      - 2022. 10. 13. 14:48
      • S
        Marsall! Nincs olyan udvariasság, még egy nővel szemben sem, aminek ekkora baklövést el kellene nézni. No! Baskiria!-és akkor még szépen szóltam.
        - 2022. 10. 13. 14:51
    • S
      Mi ez a "wassalbertes"? Olyan, mint egy fasiszta Arbeitslager neve. Vagy valamiféle Wass Albert átiratra készült humorocska fricska? Nem épp költői az ollózat. Azért Ez a novella sehogy sem ilyen kritikát érdemel.
      - 2022. 10. 13. 14:49
    • H
      Megtisztelő lehet a hasonlat, de - szégyenszemre - nagyon keveset olvastam Wass Alberttól. Remélem nem látszom epigonnak. Mindenkitől függetlenül nagyon sokat foglalkoztatott és foglalkoztat a gondolat, hogy akkor és ott - a teljes reménytelenségben - mit élhettek át és mit gondolhattak magyar emberek, azok, akik utána megtették, amit meg kellett tenniük és életüket adták a hazáért. Ez engem lenyűgöz és egyedül ez nyűgöz le engem igazán. Én nem tartom bátor embernek magam, nem tudom, hogy akkor és ott én hogyan viselkedtem volna? Mégis, nekem egy Bibliám van: és ez az Egri csillagok. Mondhatják rám, hogy megrekedtem ezen a szinten. Vállalom.
      - 2022. 10. 13. 14:52
      • H
        Javítottam magam egy kérdőjellel és egy lemaradt 'n' betűvel. Nem akarom a gépemet bántani, de van amikor úgy érzem, hogy lenyomtam jól a billentyűt, közben meg ezek szerint nem, és elmarad egy betű. Elnézést kérek. Egyébként egy újszülöttnek minden vicc új, egy később született emberben keletkezhetnek olyan, sokszor hajszálnyira olyan, gondolatok, érzések, mint egy régen élt elődünkben. Biztos vagyok, hogy lesz még második Petőfink is. Aki semmivel nem lesz kevésbé hiteles, mint a - nagyszerű és zseniális - első. Ilyen az ember.
        - 2022. 10. 13. 14:57
  • E
    Amikor olyat írok, hogy "wassalbertes"-re sikerült egy írás, akkor egyértelműen pozitív kritikát adok. Furcsa számomra, hogy egy magyar lelkületű ember ezt ne értse. Hess sorainak úgy a nyelvezete, mint a tartalma a nagy írónk egyik művét juttatta eszembe. Tisztelettel írtam. Nem érzem jogosnak a "fricska" kifejezést.
    Aki ismer tudja, hogy ha szívózni akarok, akkor egy egészen más hangnemet ütök meg és cifrázni is tudom azt, ha kell, de abszolut nem erről volt szó.
    Tetszett az írás, úgy az első, mint a második.
    Nem vagyok szakértő, csak magánvélemény szintjén szóltam, azt próbáltam kifejezni, ahogy az írás hatott rám.
    - 2022. 10. 13. 16:11
    • H
      Wass Alberthez hasonlíttatva lenni - megtiszteltetés.<br />Amennyit én olvastam Wass Alberttől - A gyertyák csonkig égnek, első helyen, természetesen - nekem olyan írót mutattak meg, aki nagyon tehetséges volt, de nem neki való műfajt választott - ismétlem: ez abszolút szubjektív, tehát tévedéssel is bírható vélemény - szerintem neki inkább novellistának kellett volna lennie.<br />Egy pillanatig sem tartva magamat írónak, abban biztos vagyok, ha még néhány irály-szösszenetre "vetemedem", az nem lesz regény, vagy regényes műfaj (hosszabb epika).<br />Nem az én habitusom.<br />Ezen túl soha nem leszek biztos abban, hogy jogom lett volna hosszan kérni egy olvasó figyelmét.<br />Egy novella - ha jó - mindig sűrítmény, ergo: rövid, tömör.<br />Még azért lehet, hogy egyszer-egyszer megpróbálkozom, pláne, hogy már rövidebb lesz lassan a "még mennyi", mint a "már annyi", betöltvén tegnap - Amerika felfedezésének napján - a 67-et.
      - 2022. 10. 13. 16:31
      • H
        Hú, ezt most benéztem:  A gyertyák csonkig égnek-et Márai Sándor írta - bocsánat mindkét író emlékétől!!!!
        - 2022. 10. 13. 16:33
        • H
          Funtinelli boszorkány!
          - 2022. 10. 13. 16:34
          • H
            A könyvespolcon nálunk Márai és Wass könyvei egymás mellett vannak, ez zavart meg. Már régen vettem kézbe a munkáikat, itt az ideje újraolvasnom. Még egyszer elnézést kérek!
            - 2022. 10. 13. 16:52
            • S
              Mára szép helység, Holnaprai még a jövőt is megadja, megadja az utat. Tegnaprai pedig a múltunkat írja le. Reménytelen...
              - 2022. 10. 13. 19:33
            • S
              Mára szép helység, Holnaprai még a jövőt is megadja, megadja az utat. Tegnaprai pedig a múltunkat írja le. Wass, Márai... Ha következetesek vagyunk, lennénk... Reménytelen...
              - 2022. 10. 13. 19:34
      • A
        Hess, Isten éltessen sokáig. Megérintett a novellád. Kérlek, írj még, van érzéked hozzá.
        - 2022. 10. 13. 21:25
    • S
      Enid, ha tiszteled, akkor a konzervatív értékeket képviseled, abba pedig a ma oly gyakran a zsidóknál oly divatos entellektüel sznobéria nem fér bele, tehát nem írjuk egybe a nevét. Egyébként már Imre oldalain régebben, nyáron írtam a czegei Wass család zsidó eredetéről. Egyébként a Wass/Vass/Vas név zsidó származásúak vezetékneve, hasonlóan az Aczélhoz. A magyarság értékei nem mindig ott vannak ahol úgy tűnik hogy ott vannak. Gárdonyi aki nagy magyarnak tűnik, zsidó volt, Ziegler vezetéknévvel és sorolhatnám "nagy" magyarjainkat, mint mai Drábikot. Kik voltak mindig helyzetben? A zsidók.
      - 2022. 10. 13. 19:22
    • S
      Ezzel a kifejezés és értelmezés készséggel szinte mindent el is mond e mű szerzője a magyarságáról és arról mennyi kifinomultság és hatalmas költői véna szorult belé, mint "Nomen est omen",  aki nem hazudtolja meg önmagát, amikor  "szívózni" és "cifrázni"  akar, s miként üt meg hangnemet, amikor furcsa a magyar érzület és a gondolat annak aki azt úgy véli, hogy "pozitív kritikát ad", amikor cimborázó könnyedséggel nevez meg egy annál sokkal nagyobb szellemet, mint amihez felnőni módjában nem áll mindenkinek aki ír vagy olvas, és véleményt kialakítani képes, s emiatt egybe írja az arra érdemes nagy előd nevét, mert úgy véli ettől lesz belevaló a szeretet és a tisztelet iránti kifejező képessége.

      Megjegyzem: Jókai Mór irigylésre méltó körmondataival nem ér fel ez a  mondatom, tudom, de tisztelem azt, aki arra érdemes és ezt büszke, ám nem kérkedő magyarként, hibámat fel és elismerve, vállalom.

      Minden magyar lélek - és nem csupán a lelkület - iránti tisztelettel, üdvözletem.
      - 2022. 10. 13. 21:22
      • S
        Kedves Tigabe!
        Én nem vagyok többesszámra érdemes. Csupán egyes egyedüli egy-én. Érzékelem, hogy finom lélekkel közelíted meg a kérdést. Mivel eddig is elolvastad a Honlap bejegyzéseit, bizonyos, hogy a folytatásban azt a gyöngédnek és nőiesnek nem nevezhető írásbeli fércművet is olvasni fogod, ahol kitárulkozik a mélyről jövő intelligenciája az általad védelmedbe vett személynek.
        Remélem, nem tiszteletlenség, ha magam részéről az ilyen alapértékű munkák kinyilvánításától elhatárolódok.
        Üdvözlettel: SZAZSUAY

        U.i.: a sémi sematizmus bár publikus, nem etikus, még akkor sem, ha magyarul nyomtatják ki a szöveget
        - 2022. 10. 14. 00:14
        • S
          Tigabe! Amit írtál bölcs gondolat. De nem minden egy alomba született barát, és nem minden kimondott szó szít vitát, ha kitakarítja a gazt. <br />Amúgy roppant megnyerő a békére való hangolódásod. És érthető, hogy nem szeretheted a viszályt. De van egy szint, ami felette kell legyen a kocsmapult alatt lefolytatott párbeszéd illumináltságán.<br /><br />Minden bizonnyal, Te egy jóravaló ember vagy, aki egy olyan bolygón szeretne élni, ahol megszűnt minden konfliktus. Ez itt nem az a  "Konvoj"...
          - 2022. 10. 14. 01:28
          • S
            Kedves-Kedves Tigabe!
            Nem szeretnélek olyan helyzetbe hozni, hogy sziporkázó gondolatok miatt egy olyan tócsányi vízen landolj, ahol a tudat kiskacsa úsztatója van, amiben a mai technokrata világot kitapasztalgatva még a gumikacsa is luxus, mert az is csak hologram!<br Mosolyogjon továbbra is a lelked. El kél a világba néhány üdvözítően jó lélek!
            Szeretettel:
            SZAZSUAY
            - 2022. 10. 14. 02:29
      • S
        Tigabe, bölcs gondolataid vannak, de E. kimutatta a fogafehérjét, az egyenességet szeretem nem a sumákolást. Amiket írt nekem, az nem most pattant ki az agyából, ezekt már régen dédelgette. Jobb ez így, hidde el. Időnként az igazság vödre feldől és kiborulnak belőle a titkok, amire ő is utalt. Ez az ő titka.
        - 2022. 10. 14. 01:26
        • S
          Részben igazad van. Robbanékony természetem van, ami vagy éltet vagy öl, kinek-kinek előzetes szándéka szerént. Nem szöktam ölni, de ha megvédek valakit akkor nincs irgalom, a leggyengébb pontjain támadom, ha nem hagyja abba a halálig űzöm. Ez Kintre igaz, de a Mátrixokban is ahogy Fent úgy Lent az elv a részhalmazok nem térhetnek el alapvetően a nagy halmaz működési elvétől. Tudod hogy a tudat változtathat a nonkreatív vetületeken, ez az elvi szabadság azonban azzal jár hogy amit tudat létrehoz az elpusztul vagy elpusztítható. Aki ezt nem tudja, a nem ismerete nem mentesíti a tudatlant.
          - 2022. 10. 14. 02:06
          • S
            Ha Te nem tudod hogy nem "szabad" elpusztítani egy bolygót és mégis megteszed, a felelősséget nem kerülheted el. Ezért sem egyszerű Mátrix elpusztítása. Nincs kolóniaisten aki felellősségre vonjon, de a Világegyetem egyensúlya egy logikai láncon visszaüt. Mert mindenhol kiegyenlítődés van, kombinatorikai, ami a vetületekben is megjelenik.
            - 2022. 10. 14. 02:38
  • E
    Hess! Engem is pontosan ugyanez a kérdés (is) foglalkoztat. Már hány éve is Imre? Komoly
    - 2022. 10. 13. 16:14
  • R
    Ahogy valamelyikőtök is írta "Jézus sem az emberekért halt meg, hanem miattuk",- a vérszomjas egójuk és eszetlenségük ezt követelte! Jelenleg is az emberiségnek úgy ahogy van, kezd elmenni a józan esze! https://www.bitchute.com/video/2nM4ho...4hoA49Uzv/
    - 2022. 10. 13. 19:19
  • E
    Szvabodna...! "a Posta Imrét" is "a" nélkül kell írni, hiszen nem tárgy és a Wass Albertot is inkább Wass Albertet- nek kellene. Amennyiben a pontosságra törekszünk. Volt már erre itt több oktatónk is itt, sajnos hiába. Pedig kértem őket, hogy maradjanak, de elmentek, az ilyen magadfajta felfuvalkodott majmok miatt.
    Nekem jól jött volna, emelkedettebb lenne a poim színvonala.
    Látom neked is nehéz gyerekkorod volt. Tán ki is tolódott kissé.
    Ami a zsidóságot illeti - sőt inkább a hozzáállásod: nyugalom! Ahol kell, és amikor légy nyugodt, hogy kibújik a szög izsákból! Veled, és nélküled is. Nincs szükségem az ostoba észosztásodra. Olvass, tanulj és szállj magodba, ha van olyan! Először tégy le annyit az asztalra, hogy csuklóból kritizálhass má-sokat csak azért mert esetleg sok szabad időd van. Ki vagy te, hogy ítélkezz mások felett?! Tanulj önkritikát, mielőtt idehányod a beteg gondolataidat.
    Magaddal foglalkozz! Gyógyulj, hogy javíthass a világon!
    Elárulok neked egy "titkot": most is a zsidók vannak helyzetben, csak a szint más. Ugord meg az Embert és meglásd, hogy nem fogsz fenn akadni a zsidókon!
    - 2022. 10. 13. 20:55
    • Gerry
      éjjeli mese. Enid, ne parázz!

      Két sziporka ugrál a nagy tócsába
      pattognak a szikrák, érzik; csodás a világ
      és látják, köröttük mindenki lemegy ócskába...
      Goj Pofi kilõve - Hehehe - pattan a szikra,
      büszkén nézik együtt, majd' megvakítva
      világukat, néhány olvasó szó nélkül, rettegve örül
      íly' magas nívót, íly' csodás lelki duót...
      ahogy nappalt éjjé téve harsogják az indulót
      ...a nagy tócsa tür, a két szikrácska repdes;
      - Szól a
      bölcs, elolvad rögtön a kedves -,
      símogatják egymást világ szeme elõtt
      "-Óh gyönyörűm, szép fejed lágya jól benõtt"
      "-Ó én Múzsám, vágyom benned a büszke nõt...
      Szárad a tócsa lassan, szikrácska fárad
      tapad a sár, rándulnak még párat...
      Majd a szürke, pihegõ csend marad
      ....ahogy mindig újra
      ........és megint újra
      ............a megjelenõ jövõ
      ................szele továbbfújja
      mikor a szikrácskák fölött az idõ túlhalad.


      ...na menjünk aludni!
      - 2022. 10. 14. 00:24
      • S
        "Temetni jöttem Caesar, nem dícsérni. A rossz, mit ember tesz, túléli őt; A jó gyakorta sírba száll vele. Ez legyen Caesar sorsa is."

        Gerry!
        Miért temeted azt
        amiről nem tudsz
        hogy hol a vigasz
        Két sorsot miért temetsz
        ha magadban csak nevetsz
        s az idővel mélybe levetsz?
        Két ember az időt is uralja
        ha tudja hogyan kell azt
        akkor nem múlik soha
        s a léleknek halál ad vigaszt
        - 2022. 10. 14. 01:47
        • S
          Jó és dinamikus ahhoz képest is, amit Gerry Úr bevetett Enid ma parafrázisanént. Bár megvallom, hajlok arra, hogy dalra fakadt költőnk dala szebb napokat élt meg, miközben sziporkáival a szikrácskák fizikájában révültben el aludni tért meg.<br />A végszó viszont mindent felül múló, de minden 24 órában elismételhető:<br />...na menjünk aludni.
          - 2022. 10. 14. 02:05
          • S
            A végszava valóban azt a "költőiséget" idézi a 'Na menjünk aludni'-val, amit Enid hoz folyamatosan.
            - 2022. 10. 14. 08:17
      • S
        Kedves Gerry!
        Nem hiszem, hogy versre muszáj verseléssel felelni, s így meg fog felelni, ha a tócsából, melybe két sziporka ugrál, nem lesz a kón-centrikus körökből egekbe szökellő hullám. Ki nem vak, elvakultan nem parázik múlandó múltban. S mint Hesslermarsall oly gyönyörűen és csodálatos irodalmisággal fogalmazott: " Félni félhetsz. Csak egyet tegyél. Holnap ne ijedj meg".... az árnyékodtól se. Mert a szem és az értelem kényelmes öregkorban már nemcsak ifjonti hévvel, de berögzült tévedéssel is kínozza az objektív ítéletet. Úgyhogy a para olykor nemhogy jogos, de hasznos is.

        A vers ritmusa és hullámzó aktusa nagyon Gerrys!
        - 2022. 10. 14. 01:49
    • S
      Jóanyámtól tanult nőtiszteletem szerint válaszolni vagyok kénytelen még egy nőneműnek látszó egyén acsarkodására is.

      Reakciójából úgy látom hogy elevenére tapintottam.

      En...!, méltóságomon aluli a tegeződés Kiskegyeddel, így a továbbiakban magázódom, természetesen a magázódásnak is van szeretetteljes formája, használata, de ez most nem az.
      Akkor most nézem a pszichiátriai problémáiból fakadó ön-sérelmeit.

      1/ 
      Idézze kérem "a Posta Imrét" tőlem, addig méltóságomon aluli rágalommal nem foglalkozom. Amióta regisztráltam Imre oldalára, egyszer sem írtam le a vezetéknevét. Ha Kiskegyed ilyet talál, úgy hiszem az ezotéria megsenyvedt mester-tanoncát láthatjuk Kiskegyedben. Forduljon szemészhez és neurológushoz, valószínűleg az idegpályái nem bírják saját szétesett egyéniségéből fakadó terhelését.

      2/ 
      Idézze kérem a "Wass Albertot" névleírást tőlem. Ebben az esetben is Kiskegyednek a szemészeten és a neurológián hathatósan segítenek.

      3/
      Idézem Kiskegyedet: "Volt már erre itt több oktatónk is itt, sajnos hiába."
      Tovább erősíti az erős gyanút, hogy egyénisége szétesett, mivel többesszámot használ önmagára az oktatási sérelmei esetében. Az "itt" helyhatározó szócska sem mondatszerkezetileg sem kifejezésében nem értelmezhető ismétlése abszolút stilisztikai hiányosságot mutat, ebből látszik, hogy a versek mívelésében is tapasztalható gyermeteg hibái a magyar nyelv nem ismeretére mutatnak, ez pedig vezetéknevéből (/Z/-iás végződéssel) is következtethető etiópiai haplocsoportból való származására utal, akiknek a Földön szétáramlott és félig-meddig kifehéredett tagjai sohasem tudják jól és kifejezően megtanulni azon nép, nemzet nyelvét, amelynek parazitáivá váltak.

      4/
      Idézem Kiskegyedet: "Pedig kértem őket, hogy maradjanak, de elmentek, az ilyen magadfajta felfuvalkodott majmok miatt."
      Úgy látom hogy kutatott saját családfája és családjának eredete után, és megtalálta az etiópiai eredetére utaló bizonyítékokat, és elégedetten vette tudomásul, hogy pávián és csimpánz felmenőkkel, ősökkel rendelkezik, és látom jóindulatát, hogy saját származását igyekszik kiterjeszteni rám is. Közlöm Kiskegyeddel, hogy sajnálatára Kiskegyeddel ellentétben nem majom DNS-programból származik a testem, és ahogyan Watson Nobel-díjas genetikus mai napig vallott nézete szerint megemlítem, hogy a négerek alacsonyabb szintű intelligenciával rendelkeznek mint a fehér ember, és ez Kisgyed esetében etiópiai ősi származása miatt Kegyedre illik és Kegyed bizonyítja is ezt írásával. Köszönöm hogy tájékoztatott az őseiről.

      5/
      Idézem Kiskegyedet: "Nekem jól jött volna, emelkedettebb lenne a poim színvonala."
      Úgy tűnik hogy nem csak a zsidó Kazinczy magyar nyelvet tönkretevő nyelvújításnak nevezett nyelvcsúfítása Kiskegyednél is genetikailag jelentkezik, mivel a magyar nyelvben a poim szó eddig soha nem hallott, vidékiesen szólva randa jelenségként aposztrófálható. Ha Kiskegyed a poimenika szóra, azaz magyarul lelkigondozástanra akart rövidítve utalni, akkor megértem vallomását, hiszen Kiskegyed pszichiátriai gondozásra szorul fentiek alapján. Engem férfiként egyáltalán nem érdekel hogy mi jött volna jól Kegyednek, első tagmondatára reflektálva.

      6/
      Idézem Kegyedet (az Önnek intézett Kiskegyed szó az Ön szellemi színvonalát tükröző, Axel Springer által kiadott sajtótermékre utal): "Látom neked is nehéz gyerekkorod volt. Tán ki is tolódott kissé."
      Ez egy félreérthetetlen vallomás arról, hogy traumatikus gyermekkora fájdalmai nem csitulnak a mai napig, ezért akar sorsközösségben lenni velem - amire az "is" szócskával igyekszik utalni -, hogy saját problémáit így vetítse ki rám.

      7/
      Idézem Kegyedet: "Ami a zsidóságot illeti - sőt inkább a hozzáállásod: nyugalom! Ahol kell, és amikor légy nyugodt, hogy kibújik a szög izsákból! Veled, és nélküled is."
      Az első mondattal lenyűgözően töri a magyar nyelvet, mivel se füle, se farka a mondatnak. Nagyon helyes hogy megkért, nyugodt maradjak, mivel az egyetemen magyar szakon is végeztem, és szakképesítésem birtokában a gimnázium első osztályából kirúgtam volna, de szerencsémre csak az egyetemen voltam óraadó. Az idézem "Amikor kell, és amikor légy nyugodt," tagmondatok szintén a magyar nyelv nem ismeretére utalnak, mivel sem önmagukban, sem az utánuk lévő tagmondattal nem jelentenek értelmezhető összefüggést. Idézem tovább: "...hogy kibújik a szög izsákból! Veled, és nélküled is." A Bibliát nem igazán ismerem, pláne a zsidó Tórát és társait, de annyit tudok, hogy Izsák a Tórában szerepel, és látom hogy Kegyed gyakorolja azt a kegyet, hogy önmagát mívelje a rabbinikus kolóniaisten tanításaival. A Veled és nélküled valami zsidrák zenei emléknyom Kegyedben, úgy tűnik a Nélküled című dal felidéződik Kegyedben, amikor Velemre utal.

      8/
      Idézem Kegyedet: "Nincs szükségem az ostoba észosztásodra." A Kiskegyed által ostobaságnak és észosztásnak leírt szükség szabadkozása inkább a Stockholm-szindrómájára utal, mivel ha az nem lenne, akkor nem foglalkozna az írásommal és nem tapintottam volna az elevenére, amit láthatóan fájlal.

      9/
      Idézem Kegyedet: "Olvass, tanulj és szállj magodba, ha van olyan! Először tégy le annyit az asztalra, hogy csuklóból kritizálhass má-sokat csak azért mert esetleg sok szabad időd van."
      Látom hogy azokat a hiányosságait, amivel a magyar nyelvet helyesen mívelni képtelen, jószívvel ajánlja nekem is, köszönöm, de Kegyeddel ellentétben én már túl vagyok az olvasás és tanulás elemi szintjén, amin azonban Kegyed még nem jutott túl. Az én eszem a szürkeállományomban és nem a csuklómban, de a Kegyedé a cs.klójába szorult egy betű eltéréssel. Eredetileg ez a mondat "csípőből" kifejezéssel volt a magyar nyelvben a csípőből lő társgondolataként, a csukladozás nem illik a magyar nyelv szerint ennek ábrázolására. Az Ön képisége nem létezik, anélkül verset sem lehet semmilyen nyelven írni, pláne nem magyarul. A szabadidőmet Kegyedre utoljára áldozom, hiszen e skiccel is bővebb információt tártam fel Kegyedről, mint amennyit megérdemel, és mint amennyire hiányos önismerete rá is szorul.

      10/
      Idézem Kegyedet: "Elárulok neked egy "titkot": most is a zsidók vannak helyzetben, csak a szint más!"
      Mi lehet az a titok amit még nem tárt fel magáról - mert a bűnügyi profilja, amit az írásából nagyon könnyű felállítani, annyira árulkodó, hogy ennél pőrébben egy nő - hacsak nem gender - már nem mászkálhat e világban, mert az szeméremsértésnek minősül. Amúgy köszönöm egészségemre való utalását, minden tekintetben remek kondíciónak örvendek.
      "...most is a zsidók vannak helyzetben, csak a szint más!" Ha más nem is, de Kegyed már csak tudja...

      11/
      Utolsó aranyköpését idézem: "Ugord meg az Embert és meglásd, hogy nem fogsz fenn akadni a zsidókon!"
      Tisztázzunk valamit kedves... az EMBER nem ugrózsámoly. A másik, hogy Kegyed arra biztat, azért ugorjak, hogy elfogadjam a zsidókat. Ezzel a mondattal olyan vallomást tett zsidó származásáról, amivel megkoronázta az egész írását, és a legnagyobb vallomást tette nyílt színen származása felől. Mivel a zsidók csak magukat tartják embernek és minden más embert gójnak, vagyis állatnak tartanak, ezért a Kegyed által engem majomnak, azaz állatnak titulálás, és az emberszámba nem vétel, a Kegyed őseinek és egyéb felmenőinek törzsi hagyományára, kiválasztottsági képzelgésére megcáfolhatatlanul rámutat. Behelyettesítve a Kegyed utolsó mondatát, annak üzenete így hangzik: ugord meg a zsidót és meglásd nem fogsz fennakadni a zsidókon, vagyis nekem Kegyed részéről utasítás arról hogy én legyek zsidóvá. Ezt belőlem genetikai lehetelenség folytán hitéletileg sem tudja kikényszeríteni senki.
      - 2022. 10. 14. 01:17
      • S
        Kedves Öregúr Tigabe, remélem nem tévesztem nemed, talán érthetőbb lett az írásom alapján hogy mi az eredeti szándéka annak aki csendben sumákolt eddig.
        - 2022. 10. 14. 01:58
        • S
          Kedves Tigabe!
          Öreg urak biztosan nem vagytok. Sem aggkori, sem demens tüneteitek nincsenek. A lélek szárnyalása és a szellem játéka viszont az emberi test neméről nem mindenkor árulkodik. Én azért remélem, hogy férfiak vagytok a nőket is értő lélekkel...
          és persze kozmikus utazók, mint én.
          - 2022. 10. 14. 02:19
          • T
            tigabe
            Az Öreg Úr megszólítás nem erre a néhány évre értendő amit itt töltünk,és a tisztelet jele.
            - 2022. 10. 14. 02:25
            • S
              Köszönöm Tigabe, köszönöm.
              - 2022. 10. 14. 02:32
              • T
                tigabe
                Nincs mit köszönnöd,van akinek kijár ez a tisztesség,van akinek nem. Neked mindenképp.
                - 2022. 10. 14. 02:39
            • S
              Csodálatos szótisztázás és én kéretlenül csatlakozom most ide. ÖREG ŐR (és) ÉG, vagyis ÉGI ŐR! Nem lehet akárki az ŰR-ben csakis aki Ural egyfajta kozmikus bölcsességet, azaz maga a BÖLCS.
              Tigabe!
              Ti mégis csak ÖREG URAK vagytok Isten igazából!
              Sok puszi fiúk!
              Nekem még van egy kis kiruccanásom a kozmoszba. Másnak ez csak álom.
              Salute! Salute!
              - 2022. 10. 14. 02:39
          • T
            tigabe
            Az Öreg Úr megszólítás nem erre a néhány évre értendő amit itt töltünk,és a tisztelet jele.
            A női lélek,ha nem kötődik a fizikai léthez,tiszta,szeretetteljes,bár némely, ebben a fizikai világban is megőrizte ezt a nemes tulajdonságot.

            Mindenki utazó,csak van aki tudja,a nagy többség pedig nem.
            - 2022. 10. 14. 02:34
            • S
              A Kinti háborúkban mindig meghat az esendő tisztaság, ez nincs másként a Mátrixokban sem, itt is megejt. Megejt és közben nekem tennem kell a dolgom, amihez nem tartozik érzelem...
              - 2022. 10. 14. 02:43
  • Gerry
    Nahát, nem tudtatok aludni??? Ezt sose bocsátom meg magamnak Hihihi
    - 2022. 10. 14. 06:49
    • S
      Vén fószerek luxusa
      hogy csak alvásra van gusztusa
      Mosoly
      Na gyere!
      - 2022. 10. 14. 08:46
    • S
      Kedves versfaragó Úr!

      Sajnos a költészet megengedősége ellenére sem szerencsés, ha egy gyermekdal nem takar spirituális üzenetet.
      Meg nem értésem abból fakad, hogy a fizika és az értelem, a kín-rímeken fennakad.
      Ha vissza tekintek abba a történelmi körbe, ahol Balassi Bálintot szült a Magyarok Istene a Földre , nem tudom nem észrevenni miféle z-űr zavar kelthette Enid, Tied, Mienk, Ővék ragozású költészetét erre a szent helyre.
      A szikra a tócsát - tűzzé válva -, ha lápos égeti, s lidércfényt táncolva kékes fényként a világot ijesztgeti,
      s tán l
      "Szárad a tócsa lassan," de "szikrácska" nem " fárad", s nem
      "tapad a sár", s nem az Égi szikrák, hanem a az odatévedt lények, tetemmé válva "rándulnak még párat...+


      Sajnos a képzavarral, nem tud mit kezdeni még az sem, akit verselemző, szakképzett irodalom kritikussá kent fel az állam által meghatározó tekintélynek kijelölt művészeti ítészet.
      Ezért ez bár részemről elenyészhet, mosolyt fakaszt és nem enyészet ez a költészet.

      Szeretettel üdvözlöm, és ne adja fel!
      - 2022. 10. 14. 09:28
  • Gerry
    Na figyeljetek egy kicsit.... öt perces "vers" volt (vígasztaljon titeket a tudat, hogy rátok gondoltam... ja, hogy észrevetted?).
    Ha leírnám amit gondolok... akkor le se írnám, hanem hiába vagytok müvelt és okos emberek - ezt látom, de (és ezt most angyalföldi stílus(talanság)ban fogalmazom: "A tököm tele van a napi ömlengésetektõl, okoskodásotoktól, egymás dícséretétõl -itt ezen a weboldalon.) Szazsujaj... nem vagy buta ember müvelt is vagy, írtál gyerekkönyvet, de ettöl függetlenül nekem kinyílt a bicska azsebemben amikor /3 hete/ megnéztem - néhány hónap alatt aTe hozzászólásod több mint 5%-a az összesnek. Azt hiszed, hogy mindenki csüng a szavaidon? NEM. Okoskodó vagy, brillírozol a tudásoddal miközben nem mondasz semmit, csak önmagadat mutogatod. Már régebben rád/rátok szóltam, erre a reagálásotok mi volt? Lekezelõ hangsúly... Többen panaszkodtak nekem,- levélben - E-mailben telegramon is, hogy le kellene titeket "csendesíteni" Ez nem a jó táncparkett a számotokra. Amikor Gojpofi - és örüljetek neki, hogy nem tiltott ki titeket - merthogy Admin (csak neki több a türõképessége mint nekem) csak legyintett amikor - elég szemét módon rátámadtatok. Nem tanultatok ebböl se...
    Szvab - sokoldalú, jól fogalmazó, intelligens ember... csakhogy melletted õ is eldeformálódott gáláns lovaggá valamint egy kicsit (kicsit nagyon) grafomániás ami már ránézésre is "kényelmetlen" látvány föleg mert nem minden sóhaj tartozik ránk... ugyanakkor mindkettõtök meggyõzõdése az, hogy beszégetéseteket élvezi a nagyérdemü.
    Szvadnak csak azért megbocsátható a sok hozzászólása - mert jól és érthetõen fogalmaz. De Imre oldala azért nem hordó, hogy napi rendszerességgel felmásszatok rajta.

    Tudom, gonosz vagyok, de ha már belekezdtem, illik befejeznem is. Szazsuay - tudsz róla, hogy a mai napig 688 beírást számolt tõled a program? Mostanra az összes beírás 5,2%-a... ez akkor lenne elfogadható, ha husz ember regisztrált volna az oldalra... de legye ennek a négyszerese az 80... és 60 meg se szólal.... csakhogy 800-an regisztráltak eddig a napig. Tudjátok mi a sanda gyanúm? Az, hogy tõletek ijedtek meg... nem gondoljátok? "Lehengerlõk" vagytok.

    Tudom, most megint kapni fogok a pofámra... de a 13 év alatt már megszoktam és idegeskedés nélkül el is tudom viselni.

    Szóval - itt az idõ elgondolkozni azon, miért éppen most "kaptam fel a vizet".
    De ne is gondolkozzatok el - Azért mert megint kézen fogva megpróbáltátok Enid-et is lenullázni. Nem õt védem, mert meg tudja magát védeni - mi több támadni tud... de ti most olyan helyzetet állítottatok elõ amikor ágyam irányába menet felrúgtam a lábam elé csúsztatott bilit..

    Gondoltam ideje feltörölnöm a kiömlött tartalmát, nehogy tovább is büdösödjön.

    Ne féljetek Imre kedvel titeket ... (onnan tudom mert mondta), és az oldal az övé és csak magánemberként írogatok ide. De erre a kis idõre ami hátravan az életembõl (20-30 évre saccolom) már nem akarok megváltozni... így legyen ez (most) a ti problémátok.
    - 2022. 10. 14. 15:20
    • S
      Igen Tisztelt A Nonim Gerry!

      Nem emlékszem rá, hogy valaha is együtt őrizve a libát letegezős hangnemben szólhatott volna hozzám egy magafajta egykori grafomán, aki önmaga kiélését nem tudja az értelem sugarával párosítani.

      Mondják: "A stílus, maga az ember". Ez egy felkapott gondolat, de itt is határozott az ember említése és nem az acsarkodó nőstény-hím viaskodásra utalnak csak azért, hogy a világbéke az ágyban dőljön el. Nem zavar, hogy az oly' régóta a bolygón állomásozó hosszúra nyúlt életegységű egyedeknek se humora, se esztétikai érzéke nincsen, de az igen, hogy olyanokat próbál védelmezni, akik egy igaz magyar mögé bújva tesznek kísérletet a Honlapfoglalásra.

      Lehet, hogy Ön nem Álmosi, hanem álmos, azaz Látomásos helyett alucizásra vágyó. Nem baj! Az sem az, hogy fogalmi tárháza nem veszi be az algoritmus rendszerébe a Mátrix figurák definiálásának képességét, felismerő programja pedig nem engedi a Mátrix rabszolgáinak felszabadításához hozzájáruló értelem működésének elismerését. Nem baj. És ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni egy olyan személynek, aki velem szembeni sértettségét képes volt kifejezni aziránt, hogy egy db "R"-rel írtam le Nickname-t. Nos! Én sem vagyok kevésbé igényes, úgyhogy meg tudom érteni. Ami viszont olyan álságos beépülők védelmére készteti, akik zakariásmódi babérkoszorúsai kis világunknak, amit oly sokszor hangsúlyozottan már Svájcban is magtudatúnak szeretnének a távolban élő honfiak, akkor bíz' erős kételyeim támadnak, kik is állnak Posta Imre pajzsa mögött remélve, hogy megmagyarosodhatnak.

      Igen.igen! Posta Imre intelligenciája és szeretete, ráadásul kutatói képessége megengedően tág teret nyit a megszólalóknak. Ha Ő kér, mint katonapszichológus, én azonnal félreállok, ha ez szolgálja a Nemzetem ügyét és Imre családjának védelmét. Imre ezt azonnal meg is fogja tenni, amint ez így helyes. És Ő fogja tudni, hogy az én Igenem, IGEN, az én általam kimondott NEM az megmásíthatatlan.

      Aki nem ismeri a lelket az bizony az Igazat és a Szépet sem ismeri fel s csak arra képes, hogy romboljon, ha hagyják.

      Igen tanulságos friss történés, ami erre utal:

      Fődi Kitti
      klímaváltozás
      október 14., péntek 15:17
      Paradicsomlevest öntöttek a Just Stop Oil aktivistái Vincent van Gogh Napraforgók című festményére a londoni Nemzeti Galériában, írja a Guardian.
      Annyira azért nem kell aggódni, a festménynek nem esett baja, ugyanis egy üvegréteg védi. Éppen erre akarták felhívni a figyelmet a klímaaktivisták.
      „Mi ér többet, a művészet vagy az élet?” – kérdezte az egyik, 21 éves aktivista Phoebe Plummer, aki 20 éves Anna Hollanddel vett részt az akcióban. - „Többet ér, mint az étel? Többet, mint igazságosság? Jobban aggódsz egy festmény védelme miatt, mint az emberek és a bolyongók védelme miatt?
      A paradicsomlevesnek is volt üzenete: „A megélhetési költségek válsága az olajválság költségeinek része, az üzemanyag megfizethetetlen több millió fázó, éhező család számára. Még egy doboz levest sem engedhetik meg maguknak.”
      A Just Stop Oil az elmúlt két hétben ülő tiltakozásokat szervezett a London központja körüli utakon, ezzel alaposan akadályozva a forgalmat.
      https://444.hu/2022/10/14/kli...t


      Maradék tiszteletemmel üdvözlöm:

      SZAZSUAY
      - 2022. 10. 15. 09:53
      • Posta Imre
        SZAZSUAY ez itt egy projekciós felület. Csak azért van már sok-sok évek óta, mert Gerry 2009 óta szívvel-lélekkel, ésszel és türelemmel biztosította a számmisztikai hátteret. Sokszor volt vitánk, hogy sokat engedek meg és túl toleranciás vagyok. Igaza van. Ő tudja mit bír az informatikai háttér. Ha ez a "honlap" betelik, nem valószínű, hogy lesz másik, ha csak meg nem táltosodok, amin ő is rajta van, minden segítséget megad hozzá, csak akaratot, kedvet nem tud. Tehát, maga a honlap Gerry "gyermeke", bár nagyvonalúan ezt nem veti a szememre, de értem a dohogását. Az alap-probléma, hogy nem a témában és nagyon sok érzelmi reakció bonyolódott itt egymásba. Ez megterheli mások idegét és a szervert is, de erről már beszéltünk itt is. Moderátort szoktak alkalmazni nagyobb cégek. Itt nekem kellene ellátnom ezt a szerepet, ha már egymást nem sikerül az ittlevőknek féken tartani. Gyagyás időket élünk. Már ebben vagyunk (itt is) sok éve. Kimerültek a tartalékok, kiégtek a biztosítékok, elfáradtak az emberek. Gerry is, Enid is, ti is, én is. Én nem csinálok ebből érzelmi kérdést, de fáj, ha látom az értetlenkedést, marakodást. Közben mindenki felmérhetetlenül nagy értékkel bír. Sokaknak már csak a hírektől is kifordul a béle, nem is beszélve a a többiről. Úgy tartjátok, hogy ez a felület (ahogy a korábbiak) is értéket hordoznak. Kórkép. Nem ismerek mindenkit (sőt, alig valakit) azok közül is, akik ide írnak. Lehet van itt ügynök is. Vagyis biztosan. Ha sikerülne moderálni önmagunkat és logikusnak tűnő módon és nem egymásra "személyeskedve reagálni", lehet más lenne az érzület és Gerry sem kelt volna ki. Jogos a megjegyzése, ha most nem is volt már annyira lírai. Elvárta volna, hátha észre veszik magukat a hozzászólók. Ennyi és nem több. Az a bajság, hogy azt kockáztatjátok, hogy elmegy mindenkinek a kedve (az enyém már sokszor elment és vissza sem jött) a fölösleges szájkaratézás okán. Szerintem érthető, hogy ha még fenn akarjuk tartani egymásban a parazsat sokáig, nem tüzeljük el egyszerre az egész erdőt, sőt közben ültetünk minden kivágott fa után másikat. A honlap is egy ilyen felület. Mindent lehet, de lehetőleg önmérséklettel. Gerry azzal nyugtattam, hogy a lefutott cikkeknél az érzelmes és uninformatív hsz-eket kiszedem, így nm terhelik a szervert. Talán így még az év végéig is kihúzzuk. Nem kell ebből személyes ügyet csinálni! Egyszerűen, betelik a honlap és betelik így a pohár is. Ennyi. A sértődés sem ide való és szerintem meg sem engedheti magának senki, aki ma magyarként a túlélésért harcol egy magasabb szinten. Nem azért írtam, hogy ezt most meg kell indokolni, vagy reagálni rá. Túl sok energiát visz el lényeges kérdéseknek tűnő eseményekről az érzelmi megnyilvánulások. Ne vegye senki magára személyeskedésként és mindenki vegye magára nemszemélyeskedésképpen. Én sem vagyok kivétel. Gerry engem is letol és teljesen igaza van. Persze nekem is. Így aztán még vagyunk. A többi csak pipaföst.
        - 2022. 10. 15. 10:25
        • S
          Világos. <br /><br />IMRE!<br /><br />Bármely pillanatban szívesen kitörlök mindent. Ha a kölcsönösség is érvényesülni fog azonnal törlök. Igaz, Ti bármely hozzászólást ki is tudtok törölni. <br /><br />Semmi okom sértődésre hiszen  Te mind végig megengedően diplomatikus, diszkrét, mégis katona maradtál.<br /><br />Remélem, Szeretett kis feleséged veled lesz hamarosan és a tyúkleves után jóízűen emészthetitek meg mindazt, ami a kevésbé kedves múlttal is mögöttetek van!<br /><br />Továbbra is tiszteletteljes szeretettel:<br /><br />SZAZSUAY
          - 2022. 10. 15. 11:00
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %