Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Puf-puf-pufajkások

Puf-puf-pufajkások
Elővettem a szamováram, mert az én házam az én váram. Évek óta a padláson porosodott, de immár meglesz az üzempróba. Viharlámpa, petróleum lámpák készenlétben. De rég vártuk már "ezt" és remélem, most csak nem állnak már le az armagedeonnal. Ami a csövön kifér, skacok! Szedek csalánt, fodormentát, nem szeretném, ha radioaktív sugárzásos sivatagi eredetű grafénos nanopor érné, mielőtt a csajkába kerül. Vagy már késő? Osztják a jódot, lengyelek bunkerolnak, beloruszok is harcra készen, Königsberg  (Kalinyingrád) csapásra készen, Viktor a Twitteren Trumpért kiált, Tarajos Moszkvában kuncsorog...a gazdaság látszólag a tűréshatár szélén, Forint, mintha nem is lenne, infláció, mint a csodarabbiból kiszabadult Dzsin...micsoda újramogyorózás van itt emberek!

Vera jól van, a spanyol moszad vigyázza őket. Apropó, hamarosan ott is Frankóért kiáltanak, de egyelőre a védelmi miniszter Putyin eltakarításáról beszél. Micsoda szellemi magosságok. Mag-kultúra. Atommag-küld túlra! A cseh védelmi miniszternő, szőke ciklonként intett be "Putyinnak". Mi van itt már? Személyi kultusz? Ahelyett, hogy a hamarosan csak nyomokban létező Szlovákiával egyesülne, tán még Galliciába is visszatérnének, mint veszett osztrák pincsik. Valami lesz ott is, mert a maciék hozták az új középkori filmjüket egy hős zsoldosukról. Királyság kerekedik hamarost ott is. Úgy bontják a "régi világot", hogy azért már fel-fel tűn-eget ez másoknak is. A hiperinfláció és a szamovár hiánya gondolkodásra serkent. 18 fokban az élet nem olyan kellemes és a konfortos zóna falának vakolata is sebesebben kopik.Pedig az elején vagyunk nagyon. Olvasom a közgáz Nobeleseket és közülük is kiemelten Ben Shalom Bernanke a Federal Reserve korábbi elnökének nevét. A magyarázat is prózai. Megoldották, hogy a bankok ne veszíthessenek. Ez a "világ" már "bankokról" szól, mert a háborúhoz is bankolni kell. Vagy nem? Az rendben van, hogy a cionista világhatalom most mutatja meg magát teljes valójában, nagy kutakodás sem kell hozzá, hogy "lelepleződjenek", mert kiteszik magukat a kirakatba. Baiden fiának viselt dolgairól, mocskairól most adtak közre filmet. Tessék-lássék! Ám nem látnak!


Na jó, nem megyek bele, ugyan az ismerősöm tolja az infót, de sok vitám van vele, mert ő pragmatikusnak véli magát, objektívnek én meg teljesen el vagyok határolódva önmagamtól, viszont már többen kapacitáltatok, írjam már meg a könyveimet, hogy jutottunk idáig. Zsákos Bilbo: Oda, vissza (Odessza, Visztula
) egy elmebeteg tollából. Na jó, ez kicsit erős volt. Úgy tűnik egyelőre, hogy nagyjából semmiben nem tévedtem sem kicsit, sem nagyot. Eztán meg minek már? A szelektív hulla-dékgyűjtés nagyiparivá lövi ki magát. Ukrajnáról ma már senki nem állítja, hogy nem USA és Izrael  bábja. Magyarország és Lengyelország....dettó, ahogy az ismerősöm szokta volt mondani. Cionista patrióták, angyalbőrbe bújtatni kívánt likvidálandó őslakossággal. A hangulat fokozódik és sokaknál kiold a biztosíték. Öngyilkos határvadász, minden napra jutó késelős, családirtós gyilkolászások... és akkor nincs is komoly mozgósítás. Vagy van? Kaptam levélben a ládába bedobott lövészklubbos értesítésről, nem csak gyermekeknek! Ő, kis titkosszolgálati mozg-oldás csak van, de mondjátok itt-ott, hogy milyen rapp-sövegek süvítenek a szélben is, vagy a hivatásos "sajtó" lassan csak átengedi a szűrőn a közismertebb "összeesküvéseteket" is.


Hogy magyarázza bárki azt meg, miközben Bukaresben Novák Putyin háborús bűnösségéről beszél (már nem először), Viktor Putyint mentegeti, most éppen Berlinben. Jó ki van ez találva. Ádert már nem tudták rávenni erre a szerepre, ehhez kellett egy liberális USA-ban megcionosodott színésznő.

Tudom, nem értik sokan, de miért baj az, ha most esetleg tényleg elszabadul a "pokol"? Polkorrekt lenne szembenézni a valósággal? Mert mi is az?

Figyelem az orosz híreket két szamovárazás között. Most javallotta az egyik "deputát" a dumában (ez nálunk a paralamentáló zsinat, ahol dumál a rebbe-tanács), hogy ki kellene osztani a bevonulóknak a pufajkákot, mert az jobban elbír a hideggel, mint a mostani francos öltözetek. Máshol egy kg. ingyen füstölt szalonnát kap a mozgósított, de van, ahol fát, disznót kap a család. Gyerekek, pont, mint itt szavazás előtt a putriknál, zacskós keksz, konzerv... és milyen jó is az. De, közben ukáz keletkezett arról, hogy eltörlik a hitelek és adósságok fizetését is. Még ellenőrzöm a hírt, de hát készül a teljes "mobilizáció" így ki fizessen milyen banknak, miből és főleg miért? Mondottam, szinte már forradalmi helyzetet készítenek elő FSZB-sen és a lakosságot készítik fel egy hosszabb hadviselés körülmetélésére. Nem is értem a hírekben miért mondják egyre többször, hogy ez is elmenekült, meg az is meglépett éppen Izraelbe a várható események elől. Mi lehet a baj?

Itt, újhátmegasztán alsón csend van, csak az infláció nem alszik és csak lassan szivárog egyelőre a fekusz, de érezhető a csicsogása. Permetezik az eget, mintha sose halnánk meg és egyre erősebb a tanárokóhn a feszület.

Velem kapcsolatban az van, hogy valami oknál fogva mostanában kezdtem visszarendeződni "pszichológus" kóruskörbe. Ez valami olyasmi, mintha "fentről" keresnék a helyem, amit én már elengedtem, lehet, helytelenül. Az tény, hogy teljes agyhalál fog sokaknál beköszönteni, mintegy vakcina-mellék-katásként. Vannak dolgok, amik most eszkalálódnak igazán.

"Szép Mindent kedves Postás.
 
Szükségszerűbb ez az írás most.
Mint bármikor is lehetne.
 
Még mielőtt emberként el kezdenének kutatni utánunk.
Le szögezzük. 
Porban, csak port találnak.
Vagy ahogy idősebb, bölcsebb testvéreink mondták.
Földből nem lehet ki hozni a földet.
 
Nem tud lyuk, hogy ez érthető e, a számukra?
 
A köntörfalazásnak és a meséknek már rég vége.
Egyértelműen beszéljünk.
Ezt az élő szférát. Fizikai síkon még 1 emberi élőlény se hagyta el.
Mindegy milyen formából lett ember.
Miből gondolták azt, hogy 1 szer nem derül fény mindenre?
Mond lyuk, retardáltak. Bármilyen életszerűtlen dologra képesek.
Pusztán azért, hogy ne tűnjenek retardáltnak.
 
Tűzzel meg lehet oldani, azt amit vízzel meg lehetet oldani?
Igen. 
Amikor természetes, akkor igen.
Mint amikor lázas az ember.
Azért van, hogy meg gyógyuljon.
Belülről fakad, egy folyamat ami megtisztít a teremtő tűzze által.
 
Amikor ezt ki vetítjük, és azt gondoljuk, majd az általunk generált tűz.
Megtisztít mindent. 
Akkor nem teremtők vagyunk. 
Istent játszunk!
Felhasználnak minket ahhoz, hogy a belső tüzünk ki vetülése által.
Perzseljük fel a világunkat.
Azt a világot ami nem lehet az övék. Mert csak vendégek itt.
Na mind 1 is.
A Földön már több mint 2000 atom bombát robbantottak. Ebből a 8 milliárd emberből kb. tud erről 10%-a, hogy 2-őt robbantottak. 0,01%-a a többiről. 
Tehát kb. 1 db. mostani modern töltet a teljes légkör pusztulását idézné elő. Nem a petárdákról beszélünk.
Azzal is tisztában kell legyetek. Élnek olyanok köztetek akik inkább elpusztítanának mindent. Amikor nem tudják birtokolni.
 
Pál fordulás következik be.
Jézus a nyáját. A kén köves pokoltól is megvédi. 
Bármikor harcol értük, feltétel nélkül.
Hidd el. 
Most azok a harcosok feltámadtak. Akik a háborúban égtek el, a semmiért. 
Most mi mellettünk állnak ki.
Mindenféle szinten.
Elkezdődött a vadászat szellemi szinten.
Azokra akiknek, lelki ismeretük sincsen.
 
A segítség is csak addig minősül segítségnek. 
Amíg magam nem áldozom fel a segítségben.
Az áldozat más mint, amit gondolnak. 
Te már tudod.
 
A Fehér Mágia mindenkiért is van. Nem önös célt szolgál.
Sokkal nehezebb elérni bármilyen fizikai megnyilvánulását.
Miért? Mert például a düh az egy őszinte érzés.
Hamarabb manifesztálódik.
Ezért is mondják azt: Dühből ne dönts.
 
Mi nem is döntünk dühből.
Össze gyűjtöttük az összes olyan szellemet és lelket akik dühből lettek azok.
Megtisztítottuk őket a teremtő őrök tüze által.
Igazi harcosok lettek belőlük. Égi harcosok, légi jók.
Amit az alsóbb szférák el se tudnak képzelni.
1 feladatuk lett.
Fel emészteni azokat.
Akik dühből, döntenek.
Érthetőben. 
A fej vadászok. 
A feladatukat teljesítik. 
Vagy ők végeznek a munkájukkal.
Vagy mindenek vége itt.
Döntési lehetőség van mindig. Szabad akarat.
 
Vagy Mi.
 
 
Szép Mindent."

Talán rímel, talán nem, de annyit foglalkoznak a népszámítással is, hogy megosztom veletek meglátásom egy bizonyos szögét. Kis picológia. Itt van ez a plakát. Figyeld a színeket, számokat, alakokat...zöld, narancs, citrom és fehér, ami nem szín. Zöld (tihazátok, lmp...), narancs, fidesz, citrom. Feleljünk, egymásért! Narancs, sárga. Zöld, aki van és halványzöld, aki rejtőzködik. A sárgának és narancsnak felelnie kell egy s másért! Végül 10 zöld figura plusszos és 10 fedél van, melyből 3 csak a sárga-narancs. Ez az arányszám a "kívánatos", szerintük. 70-30%. Már nagyon messze vagyunk ettől. A jelenlegi arányszám a jobb felső sarokban a + jel után. Egyébként nincs jelentősége. Végül azt köhögik be, ami már előre le van írva most is, a "vizsgálat" csak indoklásul szolgál, lehessen rá hivalkodni. Pont úgy, mint a most beharangozott NER-es kérdőívvel kapcsolatban az LMBTQ-ról. Ja nem is, az megbukott..., hanem a szankciókról..., ja annak sincs jelentősége. Annyira porhintés itt bármi, hogy kellene már karistolja a köpőhártyát, rendesen! Bár engem nem érdekel, ki, hogyan vergődik és örömmel sem tölt el, hogy állítólag szakadás van a fideszben és Viktornak talán menesztése van, mert jönne Lázár, aki "nem fél senkitől". Piti dolgok ezek, amíg a kenyeret hulladékból sütik és nagyjából azt is zabáltatják fel a népekkel most...régi készleteket és ez így természetes ebben a fura "háborúban".

Utazunk visszafelé a jövőbe és sokan nem fognak odaérni. De ez nem baj. Oroszoknál látom, megvannak az első hősiességért kitüntetett ZEK-ek, vagyis elítéltek, akiknek a Wágner ajánlott társadalmi munkát a szabadulásuk fejében. Most aprítják egymást a fronton az ukrán ZEK-ekkel. Mutattak egy felvételt, ahol "Putyin szakácsa" beszélget az amputált lábú ZEK-ekkel arról, hogy rehabilitáció után folytathatják a karrierjüket a magánhadseregben. Olyan vonzerővel bírnak ezek a felvételek, hogy szinte már antipropagandának is elmegy, de direkt csinálják. Gondolkozz már bakker! Mi az  az egész itt? Most adtak közre egy nagyon jó ekcsönt a Wágnerről. Az a címe "Лучшие в Аду" , ami annyit tesz, A Pokol legjobbjai. Komoly alkotás, pont, mint az Escape fron Tarkov, amiben ezeket a tematikákat, épületharcászatot, városi taktikát remekül felképelték. Na, most megy élőben, bár a film tán reális események alapján készült, alig élték túl az eredeti harci szituációt páran. Kedvcsinálónak jó lesz. Bennem is felcsigázta a teljesen értelmetlen élet lázát. Ha már nem élhetsz, legalább halj meg mások ölészetének apródjaképpen. Eddig mindig bevált a recipe és most is foganatja lesz. Végig kell söpörjön Európán is ez a szellem. Posta Imre szellem, ha már az "államtagadó" eresszemánnak annyira megtetszett ez a perszeveráció.

Verát, Mátét várom haza. Szombaton kell érkezzenek. Teszek be pár képet a tájról is, ahol horgonyoznak éppen. Tegnap beszéltünk, elkészült a polip is, de még nem tudom, evett-e belőle. Fernandó húst eszik hússal és el kellett menjenek a piacra valami nyúleledelekért, hogy ne csak kalács és hús kerüljön a bendőjükbe. Javasoltam a tengeri uborkát, kis citromkarikával , vagy az algát, ami itt vagyonokért van kapszulázva és terjesztve, ott meg tele a part vele..., de hát ízlések és pofonok...

Szóval, mindent összevetve, minden (is) nagyon rendben van. Talán nekilátok a könyvellésnek is, legföljebb az annukukik olvassák, mire kész lesz, mi meg szintén kikészülünk, de ez sem zavar már. A bíróság másodfoka összemakogta a szokásosat, így még 4 hónap izraeli lábbilincs dukál. De várom már azt az atomvillanást, gyerekek, de várom! Pont úgy, mint gyerekkoromban, mikor karácsonyra gitárt kértem. Vártam és soha nem kaptam meg. A várásásban nagyon rutinos vagyok. Ezért is került elő a szamo-vár is. Csináld magad (szamo), ha szolgád nincsen!

Hírek Galéria

Image #272
Image #273
Image #274
Image #275
Image #276
Image #277
Image #278
Image #279
Image #280
Image #281

133 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • J
    "sem szerencsés, ha egy gyermekdal nem takar spirituális üzenetet."

    Szazsuay-nak,

    én sem aludtam az éjjel, bár tudtam volna, de megszállottan kerestem a spirituális üzeneteket a gyermekdalokban . A " Kis kacsa fürdik fekete tóban" címűben pld. végképp nem találtam ilyen üzenetet, hacsak azt nem, hogy a lengyel kacsák fürödjenek meg otthon tiszta vízben. Húzzanak északra, mert délen csak a szutyok várja őket. Különben is minden kiskorú kacsának az anyja mellett van a helye.

    Megjegyzem még, hogy a kínrímeket is csak az éles eszűek képesek összedobni. Ezek nem a világirodalom gazdagítására születnek, hanem tréfás célzattal, mások felvidítására. Ennek a legjobb példája a Flingstone család magyar szinkronszövege, amely nélkül félsiker lett volna a rajzfilsorozat.
    A rímhányó Romhányi szövegével, mint kiderült, sikerült kedveltté tenni a sorozatot.
    Tőle származik az a " kínrímes" kijelentés is, amely így hangzik:

    " Azt hittem, hogy egy patkány,
    sziszeg a patkán."

    Ez jut eszembe akkor, amikor 2 fórumozó- egy harmadik weboldalán- itt egymást sértegetni. Magam sem tudnám szebben megfogalmazni.
    - 2022. 10. 14. 16:03
  • Posta Imre
    Gerry, na, a régi szép idők! Ne mondd, hogy nem hiányzott!

    SZVJ, az előbb leírtam Szazsuaynak, mi a helyzet. Nem bonyolult, nem személyes és mégis az. Nem kellene mellre szívni. Ami a pangást illeti, így igaz és ha nem találunk egy alapmegoldást, közösen, nélkületek ugyanaz megy majd tovább. Vagyis a semmi, de már az is valami. Valójában szinte mindent megbeszéltünk már. Mostanra - szokás szerint- az "anyázás" szokott terítékre kerülni. Nagyjából 3 hónap után szokott az ilyesmi esedékes lenni, ez a mátrix-protkoll. Emberekkel bánni a legnehezebb. Elbánni velük sokkal könnyebb. A kettő közt alig van különbség és mégis mekkora. Kérlek benneteket az önmoderációra. Értelmes belátásra, bár már látom, Sziszifusz elereszette a követ és nem fog megállni a hegy lábán túl sem, amíg el nem pusztít mindent, ami az útjába kerül. Így szokott lenni. Ez is protokoll.
    - 2022. 10. 15. 10:40
  • S
    Gerry, na figyelj csak egy kicsit.

    Memento: Te hogyan is vagy férfi, hogy csak Vele - SZAZSUAY - tudsz emberkedni, egy NŐt támadsz meg???!!!

    Látnod kellene - hiszen intelligens ember vagy, kivételesen jó kritikai érzékkel, bár már öregesen - hogy azok az emberek hullanak el, akik gyengék. Nem látod, hogy a beépülni próbálkozók szellemi gyengesége megmérettetik? Ha éppen általunk (SZAZSUAY és én), mivel nagyon jó katalizátorok vagyunk?
    Nem vetted még észre?

    Minket ki lehet iktatni. Ha Imre is úgy látná meg is tennéd. És elgondolkodtál hogy miért írtak be előttünk is időnként kevesen? Te itt százalékokat írsz. Mondottad volt hogy Te is grafomán voltál valamikor. Hát akkor? Most megöregedtél és önmagad kritikáját gyakorlod, önmagad régi énjét taposod el rajtunk keresztül? Imre segít Neked ebben, hiszen gondolom jó barátok vagytok, Imre kemény katona, de szeretni tudó jó embernek ismertem meg, holott sosem találkoztunk még. És ez nem benyalás Imre felé, qurvára nem vagyok az a típus hogy bármikor a létezésem óta bárkinek meghajoltam volna. Imre mint pszichológus gerontológiai tanácsokat is tud adni Neked, emberileg, szeretettel. Talán elfelejtetted hogy egy kemény katona jellemét nem zárja ki a lovagi énje, sőt az a katona gyenge aki nem tud gyengéd lenni egy nővel, Vagy elfelejtetted talán, ha tudtad is valamikor?

    Én hetven vagyok, Te is majdnem ha jól emlékszem. Egy kis frissítés nem árt Gerry, és ezt nem baxogtatásként mondom, hanem ha élni akarsz meg kell fiatalodnod. Észrevetted hogy egyre jobban pragmatikussá válik mindenki szinte amikor öregszik. Én is átestem ezen a szűzkeresztségen. Csak azt vettem észre hogy elmegy mellettem minden. És ilyenkor két út van, vagy meg akarsz öregedni vagy nem. Ha nem, ahhoz az intellektus kevés, pont azt is renoválni kell. Szellemileg, testileg.

    Amikor nagyapa vagy - nem tudom van-e unottkád -, akkor egy kicsit öregember is, egy kicsit felnőtt is, egy kicsit gyerek is az ember, mert hát egy kis lényhez, egy komoly lélekhez csak így tud viszonyulni szeretettel egy szerető nagyapa.
    Goj-Pofi nem érdekel hogy Admin vagy se, vagy pápa vagy se, vagy Atyaúristen-e vagy se, általában lexarom hogy ki ki. Persze a honlap. Igen Imréé. Az elején is, amikor Veled is volt csörte és még nem ismertél eléggé, hoztál nekem kritikákat, nem gond, akkor is úgy voltam, hogy nem akarok sok lenni, nem okostojáskodni, de láttam hogy qurvára csend van és néma tartomány, egy-két Claugyogyós uralta a terepet elmebeg gondolataikkal és Te NAGY KRITIKUSKÉNT hagytad őket faxakodni. SZAZSUAYnak egy mondata többet ér mint az ilyen faxfejek össze írása. És ezt nem részrehajlásként írtam. Hidd el hogy szakterületem is volt az íráselemzés, van némi érzékem az irodalomkritikához, a kifejezőerőhöz, készséghez, ahhoz hogy a karizmatikusság a bennsőből jön, a belső erőből, intelligenciából. Kevés ember birtokolja ezt, hogy átsüssön a rideg betűk ellenére a lelke, az ereje, az egyénisége az írásokon keresztül.
    És most figyelj kérlek Gerry. Ez nem csak lovagiasság amit most írok, hanem tényszerűség. Rám nem igazán hat semmi, mert könyörtelen vagyok ha kell, akik megérdemlik azokkal, és - Imrének egykor azt írtam hogy nem a szavak embere vagyok, és ez igaz is az írásképességem ellenére, mivel a tetteket jobban szeretem, és én inkább cselekszem mint írok - ha valami hat rám, az a tiszta lélek. Fucking.

    Amikor SZAZSUAY-t olvastam, akkor láttam hogy qurvára nem értenek az írása egy részéből semmit. Miért? Mert vannak dolgok amit kevés ember tud megugorni. Vagy még annál is kevesebb. És mit csinálnak azok a gyerekek akik nem értenek valamit? Vagy vagdalkoznak vagy bedurcikálnak. Világos? Melyiket tették a hülyegyerekek a honlapon? És melyiket tetted Te?
    SZAZSUAY fantasztikus lélek, fantasztikus ember, fantasztikus nő, és megint nem részrehajlásként mondom, hidd el volt a létem során hasonlítási alapom ehhez. Ő nem okosnak akar látszani, hanem okos nő. Csak nem olyan durva mint én, bár én próbálok elegánsan durva lenni, de valamiért ez nekem qurvára nem megyen. Nem szeretem ha igazságtalanul bírálnak valakit, aki ELVILEG ki van szolgáltatva. Neked nincs, szerencsére nem a Tiéd a honlap. Imre sokszínű ember, Te nem vagy az már ha az is voltál. Imre konstruktívabb sokkal mint Te, habár lehet hogy még Te is megőrizted valamennyire ezt a képességedet, de beleöregszel. Az lehet hogy a tököd tele van az ömlengéseknek nevezett dolgokkal, amit Te már esetleg el is felejtettél. Nem szeretem az argóban kifejezve kóstolgatást.

    Visszatérve, az igaz hogy nem saját honlap, tudom hogy költség problémás, Imrével beszéltünk erről, az egymondatosakra odafigyelek, iletve ritkán van SZAZSUAY és én köztem külön párbeszéd, aztán töröltünk is általában, mert meggondoltuk Imrével való beszélgetés alapján.
    5 százalék? Örülj neki hogy hoz színvonalat a honlapra. És Te hogyan is vagy férfi, hogy csak Vele tudsz emberkedni, egy NŐt támadsz meg, ennyire töketlen vagy, letegezel egy NŐt ilyen stílusban???!!! Csak egy nőt mersz támadni???!!! Férfi vagy??? Ki vagy Te, miféle magatartás ez? Fuck. Egy nőnek jogában áll megvéfdenie magát, de Neked nem áll jogodban nem férfiként viselkedni egy NŐvel, azt hiszem ezt megtanítják a szülők a gyerekeiknek, és Neked ezt nem kellett volna elfelejtened, világos???!!! És ha most fizikailag egymással szemben állnánk, én egy akkora atyai pofont lekevernék Neked, hogy Svájcon keresztül Mariazellig zarándokolnál a nők megsértése miatti szégyenedben. Vagy ha nem, végighúználak Svájc utcáin hogy megtanuld az egészséges alázatot egy becsületes NŐ iránt. Aki nem vetkőzött ki magából, mint a pártfogoltjaid tették. Mert aki férfiként nyilvánul meg az nem nő. Ha nem nő akkor férfi elbánást érdemel, ez történt a "költőnővel", habár inkább az állati viselkedése volt a támadásom minőségének az oka, hiszen minden férfi nem férfi, csak kevés igazi férfi van és ez ugyanúgy így van a nőkkel, habár köztük több az igazi nő. De a pártfogoltad kivetkőzött első Augenblickre önmagából - látszólag, mert az ocsmány szájával már régóta készült erre a kitörésre - és én nem tűröm a pastkányokat, azok nemtelenek számomra. Érthető???!!!

    Visszatérve GojPofinál semmit sem vonok vissza, ha tévedek és meggyőznek bármilyen tévedésemről akkor visszavonok bármit, ez nem az az eset.

    Gerry, ha akarod, kölcsönösen kitöröljük az itteni leveleket, hogy ne sérüljön a méltóságod. Én lexarom mert az enyém nem sérült és nem tűröm el ha valakit aki valamilyen módon közelebb áll hozzám hogy bántódása essék, és Te tiszteletlenül, átgondolatlanul és nem férfiként viszonyultál SZAZSUAY-hoz. A költői usengédig törölj és akkor megcsináljuk mi is. Ez NEM KÉRÉS, VILÁGOS, MERT MINKET NEM ZAVAR, ÉS TŐLEM MEGKAPOD ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL HOGY HOL A HELYED, HA TISZTELETLENÜL VISELKEDSZ. NEKEM EBBEN NULLA A TŰRŐKÉPESSÉGEM, VILÁGOS???
    Talán azzal kellene kezdened hogy elnézést kérsz SZAZSUAYtól. Már amennyiben férfinek és embernek érzed magad, tudom nehezedre fog esni mindkettő.

    Ja és lexarom hogy Te mit tartasz megbocsáthatónak és mit nem.
    És amiket írtam, nem indulatból írtam, és ez még rosszabb ha én hidegfejjel beszélek valamiről. Gondolj bele, milyen lennék ha indulattal tenném ugyanezt?
    - 2022. 10. 15. 10:41
  • S
    Imre, igazad van, moderálunk. Azonban az imént talán olvastad amit írtam Gerrynek a miheztartás végett. Ezt és amit SZAZSUAY írt nem töröljük amíg Gerry a verséig a versét is beleértve nem töröl. Tanuljon meg férfi és ember lenni! Igazad van az emberekkel bánás neheebb mint a megszerzés, ugyanez igaz a házasságra, stb. is, megszerezni vagy megtartani két dolog. Jogos a Gery megjegyzése, visszaveszünk bizonyos dolgokból, de a Geryy ezt közölhette volna emberként és férfiként, ha még pislákol benne ezen kettőből valami. Én hiszem ezt, de akkor viselkedjék akként. És nincs harag, elembertelenedés, de én sohasem hagyok jogos megtorlatlanul semmit, itt a költőnő önmagából kivetkőzött magatartása hozta ki belőlem az agresszort.
    Egyébként meg valóban megbeszéltük, igazat is adtunk Neked, csak tartsák magukat az emberek embernek, viselkedjenek is akként, és akkor én csendben maradok e téren.
    - 2022. 10. 15. 10:54
  • S
    "Jázmin"!

    A neved, talán illatot takar, s azt hitted üzeneted felkavar, ám rímhányó Romhányi családi ágon, Atyai nagybátyám révén volt példám, s így elvi barátom. Nagybecsű szelleme nem gyomor hányadékot öntött, s ha patkányról írt, tudta milyen patkány jellemről döntött.

    Nagy szellem nyomában ne próbálkozz járást, mert bokád nem bírja se mélységét, sem szárnyalását.

    Megjegyzem: Nagyszerű volt így, ebéd előtt előétel gyanánt ízlelgetnem a patkányagy velőjének kisüttetését!

    Üdvözlettel:

    SZAZSUAY
    - 2022. 10. 15. 11:23
  • S
    Jázmin, én szólalok meg SZAZSUAY helyett mert a végén megesik rajtad a szíve. Ő olyan.
    Akkor a tudatlanságodat felhomályosítom. Habár Imrével éppen az imént beszéltük meg itt a fórumon hogy a személyíeskedést hanyagoljuk, de patkánykám ezt most veled még kivételként mégis megteszem.
    A Kiskacsa fürdik fekete tóban című dal a kutatások szerént a Rákóczi szabadsagharc idején jött létre legkésőbb, de teszik ezt az Árpád-kor vagy Turul-kor idejére is faxfejkém. Tudod patkány elvtárs, ha nem tudsz valamit akkor kussolj inkáb, nem szól szád nem beverem. Világos?
    A fekete tó az nem Lengyelországban van ha lenne agyad Jázmin-patkány akkor elolvasnád és értelmeznéd hogy mi a dal, világos? Fekete tó, tudod mit jelképez a feket szín a magyarságnál faxfejkém? Lepatkányoztál bennünket , így hát nem tekintelek nőnek.
    A szövege:
    Kis kacsa fürdik fekete tóba',
    Anyjához készül Lengyelországba.
    Síkos a talpa, magos a sarka,
    Fordulj ki, fordulj, két arany alma.

    Te tudod faxfejkém hogy Lengyelország milyen különleges szerepet játszott a magyar történelemben, hogy a megvakított Vászoly fiai, akik továbbvitték magilag a Turul-házat, Lengyelországba menekültek emigránsként???
    Te tudod patkánykám hogy az aranyalma a magyar királyi felségjelvények egyike???


    A Romhányiról meg egy külön fájlt lehetne nyitni, itt most ez is elég hogy okulj és ne emberkedj ha nem vagy az.

    Azt tudod faxfejkém hogy az Óperenciás tenger az Ober-Enns folyót jelentette, és ami az akkori Magyarország nyugati határa volt 900 és 955 között. Na patkánykirálynő, miről beszélünk? A mesékben, a mondókákban a magyarság megtartotta a magyar nép történetét, mágikus hagyományait, az információk gyermekekben való továbbvitelét rejteki nyelven. Világos???

    Inkább kussoltál volna patkánysarjadék kultúrális, történelmi témában. Előbb gondolkodj ha van mivel, aztán írj.
    Láttam hogy jó linkeket szoktál betenni a honlapra, meg a politikához jó hozzászólásaid vannak, de maradj azoknál, ami nehezebb számodra, a kultúra, azt meg hagyd meg azoknak akik értenek hozzá.
    - 2022. 10. 15. 11:35
  • S
    Igen. Az ember nem csak a hibáiból, hanem a megtámadtatásaiból is tanulhat. Ismerek, jó néhány REJTEKI nyelvű gyermekdalt, vagy inkább csak tudok róla, hiszen a szocialista költészet ítészei olyan reformerekként léptek fel, hogy már az is eltűnjön, ami évszázadokon át, rejteki módon, aktiválni voltak képesek a gyermekek által a magyar DNS-ű és hangolású jövőt.

    Ma megmelengette a szívemet a tudásával, mert a Kiskacsa bizony nem a tálban, hanem ebben a fekete tóban megtanul magyar és szárnyaló életerővé lenni. Most mindennél nagyobb szükségben szenvedünk, s állítólag, akkor jön a segítség.
    "Nyitva van az Arany kapu, hadd bujjatok rajta"
    - 2022. 10. 15. 11:45
  • S
    Kedves SZAZSUAY!

    Az Arany kapu magyarázata. A steppei íjfeszítő népeknél a színek mindig katonai, és ami ezzel összefüggöt, istenségi kifejező erők voltak, a szín energiát hordozott magában, ami a Kinti tudás egy valós része.
    Az arany szín az isteni és hadúri épület, sátor színe volt. Lásd Arany Horda, azaz Altan Ordu a mongoloknál, de korábban a magyaroknál is ugyanez volt.
    Az Arany kapun való átbújás, bejutás a legfőbb úr sátrába való bejutást jelenti.

    Tisztelgés
    - 2022. 10. 15. 11:55
  • S
    Kedves SzVabodnaJaltaH!

    Na most vagyok bajban!

    Mert egysoros KÖSZÖNÖM nem elég, és a gyermekdalok spiritualitása kimeríthetetlen, ráadásul nem személyeskedő édelgés, ha ezt a dal nyilvánossá teszem:

    Bújj,bújj,zöld ág,
    Zöld levelecske,

    Nyitva van az aranykapu,
    Csak bújjatok rajta.

    Nyisd ki rózsám
    Kapudat, kapudat,
    Hadd kerüljem
    Váradat, váradat.

    Szita,szita péntek,
    Szerelem csütörtök,
    Dobszerda.


    Gyűjtötte: Domonyi Rita
    Tervezte: Fülöp József
    Animáció: Andrly Plugar
    Rendezte: Hegyi Magdolna
    Zene: Erdélyi Péter

    Ez értő magyarokhoz és nem magyar álcázatú kóklerekhez szól. NÉPÉRDEK a MAG rezonanciájához.

    Előre köszönöm meg, ha elemzi!

    Ne feledkezzen meg a TÁTOS(táltos) ZÖLD szemű , nem csak a féltékenység mítikus szörnye, vagy Héra szeme.
    - 2022. 10. 15. 12:08
  • S
  • Posta Imre
    SZVJ, Gerry nem fog miheztartani, ahhoz már ő is túl van a hetvenkedésen. Azt kellene érzékelnetek, hogy mi a "túl sok" és a meccsből mindenképpen én jövök, jöhetek ki veszteségesen és ezáltal persze senki nem nyerhet. Még , ha nem is látszik, valami közösség van itt, akik, ha nem is szólnak, de éreznek és nem haragudhatok senkire azért, mert emberi érzések, vágyak vezérlik. Most is, mint annyiszor már megkaptam, hogy ez nem is az "én honlapom", mert "ti" irányítotok, stb...stb. Ezt abból vonják le, hogy lényegében egymásra reagáltok folyamatosan és "szinte vég nélkül" és ez tűnik visszásnak, szinte kényszeresnek. Nincs ezzel baj, illetve annyi, amit már jeleztem. Szerintem nagy luxus egymást aprítani már, főleg úgy, hogy a megszólalók színe-java 60 fölötti és mégis úgy érződik, mintha gyerekek civakodnának, évődnének. Na, ezt kellene helyére tenni, ha lehet. Tudom, nem lehet. Ilyen a magyar. Nem tűr kompromisszumot és mindig igaza van. Ezt most nem azért írtam, hogy kell rá reagálni, sőt nem is akartam írni már, de látom a minta működik, ami újabb mintát generál és nem tud jól végződni. Mindenki sérül. Nem jó ez senkinek.
    - 2022. 10. 15. 13:01
  • S
    Kedves SZAZSUAY!

    Amit tudok leírom ezzel kapcsolatosan.

    A zöld szín a magyarságnál az élet és az ebbe vetett hit, remény színe volt, a zöld levélkoszorú a leányok, menyasszonyok homlokpántja volt, az arany kapu a szakrális megszentelése volt ennek az isteni és földi uralkodó részéről. Gondolni kell arra, ha egy kaput kinyittatunk, az bebocsátást jelent, ha egy házat megkerülünk, az a birtoklást jelent, tehát meghódítást és megtartást, ami a házasság tartósságát jelenti.

    A dobszerda nem véletlen szóösszetétel. Habár a szerda szláv eredetű szó a szreda szóból ered, habár lehet egy magyar variáns is, de ez még nem bizonyos így még nem írok róla semmit, nos a szerda a szeredások, azaz a régi magyar életérzés táltosainak egyik méltósága volt, a dobolás, a dob pedig a révületkeltés eszköze volt. A három nap említése visszafelé halad, ami a három nap egy esztendő, hátom év egy élet szentháromságát jelentette az ősi magyar hitben, ez egy mágikusnak mondható, az egész életet felölelő összetartozás kifejező ereje a dalban., amit a szeredás szentesít és az élet végén szétszór szitaként, a hamvak szétszórását jelenti, közte a halálig szóló szerelemmel.
    Kérésre a szereda szót mégis említem. A szer szó a szótöve, ami őselemet jelent eredetileg, a -de -da rag egy intézményt és annak vezetőjét jelentette, lásd jós-da, szer-e-da (a köztes e birtoklást jelent). Tehát a szeredás az az őselemet birtokló személy. A dobszeredás helyett ritmikailag a dobszerda lett említve.

    Héra zöld szemét ismerem, Héra egy olyan istennő, aki a krétai hagyomány szerént mindig egy Földön élő nőben megtestesül, ő mint megtestesült istennő akit nem mindig ismernek fel az emberek, ezért a megnyilvánulásokra kell figyelni. Ehhez tudni kell hogy Krétán a régi hit maradt meg, főként a felső körökben, mivel a krétai kultúra négyszáz évvel idősebb mint a görög bevándorlás, már padlófűtést is alkalmaztak, tehát a krétai azt mondja Ejrópára hogy a kontinens, mint ahogyan az angolok is ezt mondják. Héra szemét Krétán a felső körökben smaragd kristály helyettesíti, tehát zöld, de időnként kék kristályokkal is, mint a zafír, ami a tengert képviseli, tehát haragoszöld és égi kék szín. Héra egy földi nőben testesül meg, akinek ilyen színű a szeme, de Héra többi tulajdonságával is bír. Minden évben megülik Héra ünnepét, eddig tudtommal csak nagyon kevés Héra volt az elmúlt évsázadokban.

    Te salutate!
    - 2022. 10. 15. 13:14
  • H
    Az Óperenciás tenger után a meséink "üveghegyei" pedig az Alpok hófödte csúcsai. Amelyeket Óber Enns-ből már igencsak jól láttak eleink. Mert ott volt Árpád Magyarországának a gyepűje. Az is Magyarország volt.
    - 2022. 10. 15. 16:48
  • H
    Fölmérhetetlen elkeseredéssel olvastam végig ezt az önpusztító és önsorsrontó vitát.
    A kivilágosodottszabadkőművészek most biztos, hogy halálra röhögték magukat (ha így volt, akkor tán nem is volt annyira hiábavaló ez a vita...).
    És - nem kissé - elkeseredtem vala a saját butaságomon.
    Hogy hát egy honlapnak is van határa és terjedelme és az bizony nem végtelen.
    Én meg irkálom itt - ma is - az egyre hosszabb irodalmi szárnypróbálgatásaimat és terhelem terjedelmükkel a véges határt.
    Mindannyiótoktól elnézést kérek és megadóan tudomásul veszem, ha megszólalásaim töröltetésre kerülnek.
    Habent sua fata libelli - és a kommenteknek is.
    Békét kérek nektek és köztetek.
    Ez itt BIIZTOSAN NEM az egymás közti harc ideje most.
    - 2022. 10. 15. 16:55
  • S
    Hess, az a keleti határ, a nyugati a mai Bajorország legnyugatibb részén van, Glasberg. A kalandozásnak nevezett katonai portyák idején laza fönnhatóság alatt volt a bajor határőrgrófság a Bajor Királyságon bévül.
    Az írásaidra: élvezetesek, már írtam az elsőnél hogy miért kiválók, ne hagyd abba. Szerintem majd Imre eldönti hogy törölje-e az írásaidat, de én úgy emlékszem hogy nagyon örült Neked z írásod miatt is.
    Hess, ha valaki nem köt SZAZSUAYba vagy belém, akkor nincs irgalom, pláne ha minősíthetetlen a belénkkötés. Én sohasem kötök bele senkibe ha nem ad rá okot. Csend és nyugalom.
    - 2022. 10. 15. 17:25
  • H
    Nem vagyok a vallások szerint hívő.
    Ezért én a Magyarok Istenének áldását kérem Rátok.
    És azt, hogy meg tudjatok egymásnak bocsátani.
    De előtte tudjatok bocsánatot is kérni egymástól.
    Mert hamarosan együtt kell harcba mennünk.
    Félek. Hamarosan. Hamarább, mint azt bárki gondolná.
    - 2022. 10. 15. 19:41
  • S
    Ne félj Hess, ez is egy háború lesz a sok közül, már régen benne vagyunk, csak a fegyveres szakasza még nincs itt. Aki békétlen, megbékél a háborúban vagy korán meghal. A bocsánatkérés a sértőn kezdődik. Nekem nincs szűkségem sem egyikre sem másikra. Ettől még nem tagadtam meg soha a segítségadást.
    Hess, az egész élet egyfajta háború, csak kisebb-nagyobb rizikóval, hiszen Te is tudod milyen megpróbáltatásaid voltak/vannak családoddal együtt. És a civil élet sokszor kegyetlennebb mint a tényleges háború.
    Én megbocsátok egy-kettőnek, a Sinnermannal is újból van párbeszéd amióta visszatért normálisnak.
    Te egy nagyon jó szándékú ember vagy, megérdemled hogy egészségben visszakaptad a feleségedet.
    Írj továbbra is novellákat, kiváló irodalmi alkotások!
    - 2022. 10. 15. 23:06
  • Posta Imre
    Hess, SZVJ háborog a zelme. Kialudta mindenki magát? Vera, Máté is hazaértek estére. Minden rendben volt. Majd beszámolok róla. A háború lassan, de biztosan kiloccsan a biliből és jó onnan kezdve már egyszerűbb lesz minden. Oroszoknál, ukránoknál már tisztul a kép. Sorra fog a többieknél is.
    - 2022. 10. 16. 09:19
  • S
    Imre, örülök hogy együtt vagytok végre, hogy gondolom minden rendben Veletek ami fontos.
    Igen győ zelme há-ború van mostanában, a Mátrix átalakul mert kényszerül átalakulni. Már eljött az én időm és aki még lépni tud velem az már lépett. Háromesélyes a sikeres elpusztítása és vagy teljes átalakítása (jelenleg 95 százalék körül van az átalakítás esélye, nem rossz, de itt egy százalék is sok). Kivizsgálás alatt, a kompetenciák még mindig adottak, sőt egyre többet hibázik az Illuminati, egy másik fontos vonulat még nincs megoldva, de objektív támpontok az anyagi vetületben visszaigazolódnak a napi új és új események szerént, és ez nem a napi politika, inkább geológiai változások és egyéb váratlan dolgok, melyek egybevágóak.
    Amíg készség van a kompromisszumos transzformációra arészről, aki ezt mint potenciális transzformáláshoz tudtommal értő kérte, én nem fogok nihilizálni, de ha itt egyértelművé válik az átalakítás kudarca, a talonban a nihilizáció véglegesítését végrehajtom. Tigabe felhívta a figyelmemet a Moebius-típusú Mátrixokra hogy ez is az, de van módszer a Moebius-technológia megsemmisítésére is, így az önindítás nem jön létre.
    A Végső Megoldást talán úgy is el tudom indítani, ha nekem máshol lesz dolgom nemsokára, de ez még most várakozó helyzet.
    Imre Te érted mindet. Az elkövetkezőkben lehetséges hogy keveset írok, mivel egy tudományos kidolgozáson fogok dolgozni, aminek áttételesen köze van a nihilizációs transzformáláshoz, lehet hogy Görögországba utazok, ezek még képlékenyek.
    - 2022. 10. 16. 10:10
  • S
    Még a fekete színről a gyerekdalokhoz. Nem tudom mikor írok legközelebb, így ki akarom egészíteni a gyerekdalhoz az elemzés egyik fontos részét.
    A fekete szín kétféle megközelítésű.

    A fekete szín a katonai tisztségek jelzése mellett a hadsereg egyik szárnyát jelentette a türköknél is, a másik a fehér színt viselte, ez váltakozott, hogy melyik szárny melyiket, már a zsuan-zsuanok idejéből kínai források írnak erről, később végigvonul a steppei íjfeszítő népeknél a színhasználat, mint mágikus erejű hadvezetést segítő színenergia (nem szinergia!), ami átvezet a Kinti fizika részleges alkalmazására a Mátrixban. A Kárpát-medence - amire SZAZSUAYnak van egy tudása hogy valójában mi, de engedélye nélkül nem írom le, ha akarja Ő majd leírja - középkori magyar helységei is mutatják, mint például Feketeegyház település 1465-ből először említve a Bácskában, de vannak korábbi fekete nevű települések, a fehér szó is szerepel, Gyulafehérvár, ami eredetileg Fehérvár volt, Alba Iulia csak később lett, Székesfehérvár Esztergomtól északra lévő királyi koronázóhely, a mai Székesfehérvár, Dalmáciában Tengerfehérvár (Biograd ma ha jól emlékszem). A cionista szabadkőműves kereszténység átvette a fehér szín használatát, ami az elohimista muszlim vallásban a gyász színe, aminek semmi köze a steppei népek fehér színének jelentőségéhez.

    Irányadó, de sok részben theoretikus: https://www.arcanum.com/hu/online-kia...yarok-394/

    A fehér és a fekete színként szerepel a földi nyelvekben, azonban a fehér az összes szín energianyalábjait visszaveri, a fekete pedig elnyeli. Tehát elvileg nem színek, sőt, minden szín csak egy hullámhosszú energianyalábot ver vissza, a legkisebb energiaszint elérésének törvényszerűsége miatt.

    Az alávetendő népeket is nevezték színnel, de erre alig maradt feljegyzés. Azonban karakitajok = fekete kitajok, Karakojunlu = Fekete Ürü oguz-török törzsszövetség, Altan Ordu = Arany Horda (erről már írtam korábban), Kök Ordu = Kék Horda Irak területén, stb. népelnevezések valójában katonai oldalszárnyat, szárnyakat jelentett. Ezek a steppei népek különböző katonai szárnyai voltak, illetve olyan meghódítandó uluszok, leendő káni területek példul, mint az Arany Horda, melynek nevét már maga a nagykán megadta mint meghódítandó terület nevét.

    Fekete tó. A kiskacsa egy királyfi a mondavilág szerint, ennek megmaradtak nyomai a 19. században kikopó de kismértékben lejegyzett szájhagyományban is. A száműzetés általában az anyakirálynőkre és a gyermekeikre vonatkozott gyakorlat volt. A fekete tó allegórikus a fent leírtakra, a fekete tó nem csak a halált jelenti, hanem olyan állóvizet, amely egy helyben toporgást jelent, helyzetmegoldás nélkül, ami teli van veszéllyel, de ami mégis támogathatja is a benne úszót. Egyébként aki veszi a fáradságot és megnézi melyik magyar királynak volt felesége lengyel hercegnő (korai Árpád-kor), és ezek közül melyiknek volt fia, melyik küldte vissza a nejét Lengyelországba mert nem volt megelégedve vele, illetve melyik neje menekült Lengyelországba, akkor beazonosítható hogy melyik magyar királyfiról szól a Sol (Nap), vagyis a dal.

    A Kinti tudás töredékének ismerete révén az íjfeszítő népek a fekete színt a nagyobb csapásmérőnek tekintették (lásd Mátyás király Fekete serege, van e sereg elnevezésére egy bárgyú magyarázat hogy egy Fekete nevű vitézről neveze el Mátyás a seregét, de belátható hogy ez elmegyenge tarthatalan hülyeség), és ezt jól tudták. Azonban a fekete és a sötét szavak definiálatlanok a tudományos, az ezotérikus, a misztikus, és egyéb világban itt a Mátrixban, ezért rengeteg valótlanságot állítanak róla.

    Irányadásként írom, hogy a sötétség és fekete két külön dolog, például a fekete lyuk sokkal több infomációt tartalmazhat mint a nem fekete létezők összessége. A sötét anyag is teli van információval, de a fekete lyuk, Black Hole dekompresszált állapota. Erről azonban sokat kellene írnom. Tehát irányadó a sötétség és a fekete nem önálló entitás, nincs tudata mint ilyen, de nem üresség. Olyan sötétség is volt. A fekete és sötét/sötétség a mai ezotérikusoknál egy félreértelmezett erőként jelenik meg, ami nem fedi a valóságot, így nem. A Semmi abszolút definicójának a hiánya - a buddhizmustól kezdve a matematikáig vannak definiciók, de mind más és mást jelentenek, nem egyöntetűek, sőt antagonisták több esetben - miatt sem értik a földi gondolkodók hogy mi az, mi lehet a Semmiben és akkor még miért Semmi továbbra is, nos ennek érthetőségének hiánya miatt nincs értelme még vitatkoznom se azokkal akik influenszerek, vallások képviselői, stb. hogy fordítsak rájuk egy másodperc időt is akár. Különbenis nem tartozik a Mátrixban élőkre a Kinti, világűrben lévő fizika, annak módszereinek a használata.

    Irányadásként írom, hogy a sötétség és fekete két külön dolog, például a fekete lyuk sokkal több infomációt tartalmazhat mint a nem fekete létezők összessége. A sötét anyag is teli van információval, de a fekete lyuk, Black Hole dekompresszált állapota. Erről azonban sokat kellene írnom. Tehát irányadó a sötétség és a fekete nem önálló entitás, nincs tudata mint ilyen, de nem üresség. Olyan sötétség is volt.

    Mindannyiótoknak a legkevesebb szenvedést, Imre még egyszer örülök hogy együtt vagytok, Hess, légy erős katona és szerető családfő!
    - 2022. 10. 16. 12:43
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %