Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Okkultista extrapolácion

Okkultista extrapolácion
Lejött pár morze az Akashából és a héten már kétszer is a rendőrök ácsorogtak a kapuban, mert küldetésük, hogy az izraeli lehallgatókészüléket ellenőrizzék, amely egyébként pár hete "furán", akadozva olvassa be a Talmudot a tudatalattimba, s ezt jeleztem is feléjük. Két napja leállították, nem is tudtam tölteni, mégis működött, erre ma újra indították a központból, bizonyítva, hogy nem a készülék a hibás, csak a telavívi magyar és független hatóságok hozzák itt a határozatokat. De mindez nem fontos. A háború újabb fokozatra kapcsolt. Jól teszi, aki leszámol minden demokratikusan alkotmányos illúziójával, ahogy az ismerősöm mondja.

"A háború mindig a csalás útját járja. Így ha képesek vagyunk valamire, tegyünk úgy, mintha nem lennénk rá képesek; ha valamit felhasználunk, tegyünk úgy, mintha nem használnánk fel; ha közel vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy távol vagyunk; ha távol vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy közel vagyunk; előnyöket kínálva csalogassuk (az ellenséget), sorait megzavarva mérjünk csapást reá; ha mindene megvan, jól készüljünk fel ellene; ha erősebb nálunk, kerüljük el (az összecsapást); ha dühös, vezessük félre; magunkat alantasabbnak mondva tegyük elbizakodottá; ha friss erővel rendelkezik, fárasszuk ki; ha (egységei) szoros kapcsolatban vannak, ziláljuk szét őket; ott támadjuk meg, ahol nem készült fel a védekezésre, s akkor küldjük előre (csapatainkat), amikor (az ellenség) éppenséggel nem várja. " Szun-Ce

Tudom-tudom, kiderült, hogy a Kovid-átverésben benne volt az "összes kormány", bárhonnan nézzük, vemhesen, cégesen és cégéresen, de lapozzunk, majd elsikálják ezt is, ahogy a többit is.  Nem lényeges már, mire háború lesz, kutyát sem érdekli, mi az igazság. Sokkal fontosabb dolgok vannak, amikről jelzések jönnek-mennek! Forradalmi hangulat gerjesztődik, ki van adva a bíróságoknak, hogy minél pofátlanabb húzásokkal húzzák  a népeket. Van is némi siker, Mára csak annyi a kérdés, kinél szakad el a cérna  és durran el a hatvanlövetű mennykű-vetés. Maciéknák Krímben volt most egy eset. Öreg nem bírta a bírósági-hatósági baxtatást és a vintóvkát ráélesítette a végrehajtókra. Semmi komoly. "Idehaza" is érlelődik a skalpolásosdi. Nem tudom mi bírhat rá embereket arra, hogy sarokba szorított patkányként szeretgessék meg a tám-adóikat, akik hatósági álcával közlekednek, de tény, sűrűsödik a keserűség a szívekben. Nyilván ezt tudják jól a rabbihivatalnokok is. Mögmondtam, mentálisan egyre inkább pellengéren lesz a népség. Tesznek róla és rá! Szóltam!

Herszon!

Jól állnak a dolgok, de nem ezért billentyűzgetek most. Van pár kényes kérdés, amit helyre kell raknom magomban. A helyzet a szellemiségre helyezett hangsúly. Túl aktív lett mostanában a "sátánnal" és a szentségekkel foglalkozó immateriális huza-vona és hagytam, had vigye a képzeletem egy irányba, sodródjon, lássam, mit üzen a zen! Az oroszok harcmodora most a hun-okéra emlékeztet. Sátánisták ellen harcolnak. Ezt mondják, Kadirov egyenesen Dzsihadot hirdetett. Az már igaz, tele van "sátánistával" maga az orosz-peloponézoszi enklávé is, de még nem érzik, hogy a háború lényegét tekintve inkább belső, mint külső ellenségek ellen zajlik. Nehéz nem a cionista összeesküvőkre asszó-cionálni, ugye?   Elég gyökeres kérdést vetek föl!

Hiszitek a reinkár-nációt? Rein a germánban "tiszta" jelentéssel bír. A többi is világos? Már pár éve képbe került a Ahnenerbe, mint ősök-öröksége "okkultista" Hit-lerhez kötött társaság. Eleget "vicceltünk" arról is, hogy Angela, Hitler egyik leánya. Ez a világot átható nagy "nácizás", cégbirodalmak és prominenseik "leleplezése", emberiség-ellenesség, kovidfasizmus, vakcinacizás...háborús tematika, központosítás, demokratikus kisemmizés abba az irányba mutat, hogy bizony olyan "veszély" áll fenn, mint lenn. Voldemord és Szauron visszatért. Már nem csak szellemi síkon, hanem bizony testeket is öltött. Ismerősöm mondja, hogy arról csicseregnek a szellemvilágban, hogy a náci okkultisták, léviták szertartásosan elérték, hogy a dalai lámát körözve testet öltsenek tudatosan és saját felhalmozott, rablott vagyonukhoz jutva, emlékeiket megőrizve "birtokba" vegyék, amire vágytak. Eközben maradék emberségüktől is megszabadultak. A gyilkosság, halál élteti őket, mert lényegében élő halottak, zombikká lettek. Jezsuiták, szabadkőművesek, hitgyülis, szcientológus, jehova-tanús vonatkozásokat is emleget az ismerősöm, lényegében teljes szellemi frontos és fizikai síkos hadműveletről vizionál. Diagonálisan igen rosszul állunk! Úgy tűnik, az itt lévő szereposztásban 95%-ban ember-ellenesség készül a maradék 5 % elleni véső küzdelemre. Sarló, kalapács, vakolókanál, kötényke, szögmérő, körző...minden egy irányba mutat, megegyezőleg a Dávidnak csillogójával, vöröslő csillaggal és a horgoló kereszttel. Régen volt már ilyen csillagállás, amilyen csillaghullás most készülődik. A keresztesek is elbuknak és a félhold sem lesz már telivérrel. Sindzse szeme mindent lát! Az a kevés lélek, aki még maradt, likvidálható, a ciklus megszakítható. Érezni, hogy valaminek itt most nagyon vége van és még okos alkuval is igen nehezen jöhet valami más. Megdöbbenve hallgattam minap egy orosz "emberfeletti képességekkel rendelkező" angyal-látó monológját, aki a zsidókkal kötendő új szerződésről beszélt. Röviden, vagy hagyják az embert kibontakozni, vagy mindent nyilvánosságra hoznak róluk, velük kapcsolatban! Ezt izente a Teremtő a női postáson keresztül. Milyen ismerős gondolat! A német KFC különleges menüt ígért Kristály-éjszakásan! Mi van itt már? Szemargl még csak kér, magyaráz..., de meddig? Személy szerint már túlhaladottnak vélem ezt a sok fecske-gést! Beléphetne a másik princípium is, az, amelyik nem kér, kérdez, hanem intézkedik és eltépi a szövetet.

Tudom, meredek dolgok ezek még szellemi síkosítással is és nem könnyű elmészteni, de valamiért úgy érzem, lényeges vonulat, valamiért az ismerősöm most ezt tartotta aktuálisnak! Úgy tűnik, mindenki próba elé van állítva és már most látszik, bukásra gyúrnak. Ami az államot illeti, ha végre kiderülhetne, mire is gondolt a költő, kóhnkrétan, Szun-Ce szentháromságával had zárjam ezt az eszmefuttatást:

"A háború az ország legfontosabb ügye."

 

"Az ember olyan fegyverhez nyúl, ami a keze ügyében van."

"A legmagasabb szintű kiválóság az ellenség ellenállásának harc nélkül való megtörésében rejlik."

Ne féljetek, nincs halál, bári bármit is mondhat erről, az ismerősöm cáfolja. Senki nem menthet meg senkit és ne is igyekezzék, ez most nem az a "hősködés" . A semmi nem az, aminek látszik, örökérvényű mottó.

Egyébként ma van Márton napja. A franciák és a katonák védőszentje. Marci, megkapta az ölelést. Holnap Blanka születésnapja. Nincs idő!

 









Hírek Galéria

Image #342
Image #343
Image #344
Image #345
Image #346
Image #347
Image #348

69 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • T
    tigabe
    Van egy filozófiai dilemma, miszerint az önmegvalósításhoz ambíció szükséges, az pedig gonoszsághoz vezet, és szembefordíthatja az embert embertársaival.
    Sokan várják annak a princípiumnak a belépőjét.
    - 2022. 11. 11. 22:46
  • C
    Egy háború már látom lezajlott.
    A nagy gyökérrel!!!!
    - 2022. 11. 11. 22:52
    • Posta Imre
      Gyökeres változások zajlanak. Kicsit megküzdtem vele. Mikor a rendőrök jöttek, akkor kezdtem és a fejszével a kezemben álltam a kapuban. Viccesen kérdezte a jópofa, tán nem miattuk van a fejsze, mire viccesen válaszoltam: az attól függ. A fotó olyan Pi Körnek sikerült, talán a kovidos tüskefehérjét is bele lehet gondúni....szabadon asszociatíve.
      - 2022. 11. 12. 07:19
  • A
    A zsidókat ki kell írtani a cigánytenyészetükkel együtt, én semmilyen módon nem kötnék velük egyezséget, írmagjuk se maradjon.
    - 2022. 11. 11. 23:01
    • Posta Imre
      Nyetenye..., ezt most csak így? Lazán? Nem megmondta az ismerősöm, hogy ez nem ránk van bízva, hanem az angyalokra. Mondta, másikfajta angyal is van, aki már nem lelkizni jön, hanem takarítani. Egyébiránt mára már igen komoly kérdés, ki a zsidó-cigűny-magyar...mert ha szigorúan vesszük az erkölcstelenséget, akkor a kategóriának igen sokan megfelelnek...mármint orálisan. Gondolom te is szellemirtásról teszel említést, legalábbis úgy lehet szavaidat értelmezni, mert máshogy értelmezhetetlen, ugyanis kivitelezhetetlen, mintha azt írtad volna, a tengert meg kell korbácsolni a viharkárokért, elnyelt bárkákért.
      - 2022. 11. 12. 07:25
      • A
        Természetesen előttük a cigányfajvédőket és zsidófajvédőket is ki kell írtani, ezek szememben ugyanolyan fajárulóknak tűnnek mint azok a "magyar" nők akik összeállnak egy feketemajommal, cigánnyal vagy arabbal. Mintha azt írnám, libsik pusztuljanak. Így már közelítünk ahhoz a 95%-hoz amit ebben a cikkben említettél.<br />Azok a tolvajok, akik szószerint kisemmiznek másokat (ilyen sadlokkal együtt dolgozók, gyerekrablók, stb...) azoktól mindenüket el kell venni, még a rajtuk lévő ruhákat is (alsóneművel együtt), marhavagonba velük és irány a bölcs vezér országa (Észak Kórea) tényleges életfogytig tartó átnevelőtábor.
        - 2022. 11. 12. 09:11
        • Posta Imre
          A netflixes sorozatban a kollaboránsokat is likvidálják. Szellemileg, amikről írsz értelmezhetetlen. Gondolom csak a környezetedben, ha szigorúan veszed a paragrafusokat, talán élő ember sem maradhatna. A "hatalmon lévők" mindegyike emberöléssel foglalkozik, vagy így, vagy úgy. Ez alól nincs kivétel. Tehát, maradhat a zisteni gondviselés általi teljes annihilizáció. Kérvényezd és tán meghallgattatik.
          - 2022. 11. 12. 09:42
          • A
            óóó, én már 13 éve nem nézek talmudista világnézeteket, netflix is ugyanaz; elég nekem a jutub, meg egyéb internetes filmforrás
            - 2022. 11. 12. 19:01
  • A
    anzsi a macska hala
    Az én ismerősöm szerint meg éppen most ér véget egy Földi ciklus. Járványok, háborúk, vízözön aztán tűzözön. Utána 2000 évig még az idő is megáll, addig kiganyézzák, és berendezik az új korszakhoz a Földet. Állítólag mindenki amnesztiát kap a karmája alól, de ide csak a szelídeket telepítik vissza új testben.
    Apropó, Szvabodnával mi van? Mostanában nem látom a hozzászólásait.
    - 2022. 11. 11. 23:31
    • T
      tigabe
      Anzsi, ki fogja eldönteni ki kapjon amnesztiát,és mi alól...

      Geri kitiltotta,Szvj.-t.
      - 2022. 11. 12. 00:12
      • A
        anzsi a macska hala
        Tigabe, te magad dönthetsz, de ha megszeged az univerzum törvényeit annak következményei lesznek, vannak. Minden testbe született léleknek karmája, sorsa van. Ez azt jelenti, hogy minden cselekedetnek következménye van, és addig kell visszaszületni az anyagi testbe, amíg szobatiszta nem leszel egy felsőbb dimenzióba lépéshez. Dönteni olyan entitások fognak, amik már nem emberi léptékűek.
        - 2022. 11. 12. 13:06
    • Posta Imre
      anzsi annak sémi értelme, amit írsz. Ha volt itt ilyen, vagy van másik dilimenzióban, annak sincs sémi értelme. Netflixen megy egy sorozat, Szép új világ címen. Emberi aggyal még befogható üzenete van.
      - 2022. 11. 12. 07:27
      • A
        anzsi a macska hala
        Imre a válaszodban benne van a megfejtés is. A földhöz ragadt emberi elme nem tudja olyan távolról szemlélni a világot, hogy meglássa a működése mikéntjét. Közelről szemlélni a dolgokat pedig  tényleg nincs értelme, mert nem láthatjuk azokat a tényezőket, ami alapján képet alkothatnánk róla.<br />Kevenc példám erre a témára Platón barlang hasonlata, érdemes ezen is elgondolkodni kicsit. https://www.youtube.com/watch?v=sPzJB...PzJBfHkpZY(netflikszem nincs, de érdekelne a sorozat amit ajánlottál)
        - 2022. 11. 12. 13:09
    • T
      tigabe
      A Platóni hasonlathoz,Te vajon miként képzeled,vagy hova teszed önmagad ebben a Platón által elképzelt hasonlatban,ott a barlangban.
      - 2022. 11. 12. 19:04
      • A
        anzsi a macska hala
        Értem miért kérdezed ezt, de hidd el nem az a lényege hogy az én hol vagyok ebben a történetben. Engem ez már régóta nem motivál. Amiért példának hoztam fel sokkal messzebbre mutat.
        - 2022. 11. 13. 00:16
      • T
        tigabe
        Számomra valóban lényegtelen,hogy Te hová képzeled el magad,bár nem tudod,hogy minden hamis,a fáklya lobogó fénye nem világít meg semmit, a barlang fala sem létezik,csak Te képzeled oda,és bármennyire is szeretnéd nem mutat semmilyen messzeségbe, hisz barlang sincs.
        - 2022. 11. 13. 00:49
        • A
          anzsi a macska hala
          Nem értem miért vagy ennyire frusztrált.
          - 2022. 11. 13. 01:00
          • T
            tigabe
            Ha neked annyi ment át a fentebbi mondatokból,hogy én csalódott vagyok,akkor valami nagyon nem ment át,nagyon nem értettél meg semmit.
            - 2022. 11. 13. 01:21
            • A
              anzsi a macska hala
              Tigabe! engedjük el. Baráti üdvözlettel: Anzsi
              - 2022. 11. 13. 10:20
  • A
    Úgy látom, hogy mások is figyelnek Q-ra rajtam kívül. Hadd egészítsem ki, a ki kinek a fia témát egy másik érdekes infóval. Elon Musk Werhner von Braun fia. Attól ilyen okos, sőt önkéntes kiborg, hogy okosabb legyen és segítse az emberiséget.
    Legalább is ezzel indokolta. Persze, hogy biztosan a jó oldalon álljon ő is csereszabatos.

    Nem tudom mi a bánatot tököl még Trump. Ha 2020-ban elcsalták a majdnem 90 %-os győzelmét, akkor mi a francot vár még attól, hogy a kongresszusi és a szenátusi többsége meglegyen a republikánusoknak! Ugyanúgy folytak a csalások most is!

    Hallgatom az elemzőket és csak morgok itt magamban. Trump nyíltan kijelentette, hogy DeSantis floridai kormányzó is kétkulacsos, mert hagyta a FEMA gazembereket garázdálkodni a hurrikán után. Trump emberei fogták el őket a rabolt fegyverekkel és értékekkel. DeSantis nem mert fellépni velük szemben.

    Az MSM által félretájékoztatott elemzők Őt, DeSantist a republikánusok részéről, a másik oldalon pedig Newsom-ot prognosztizálják, mint induló felet a 2024-es elnök választásokon.
    Ennek egy elég fontos szépséghibája van, ugyanis Newsom már ki van végezve. Ő volt az, aki úgy igyekezett igazolni, hogy milyen sok a covid beteg és feltétlen kell az oltás, hogy az öregek otthonából hűtőkamionnal szállíttatta el a szerencsétleneket "kirándulásra" , ahova természetesen hullaként érkeztek meg. Emberiség elleni bűntett, ez volt a legfőbb vádirati pont ellene.

    Szép remények a világ felé, ha ilyen emberek aspirálnak a világ legfőbb vezető hatalmi pozíciójába.
    És, hogy erről a sok okostojás elemző nem tud, az azt jelenti, hogy rossz forrásból elemezgetnek, vagyis nem csinálnak semmi hasznosat, el lehet őket küldeni kapálni.
    - 2022. 11. 12. 03:02
    • Posta Imre
      ASUM, fog még csalódás érni bőven. Hiába beszélek nektek, hogy minden kamu! Mindenki nyákig benne van a maceszban! Nem lehet ebből "jól kijönni" csak egy újabb hazugsággal, amit te sem tudnál megemészteni. Ez ilyen. Aki egyszeder ráébredt micsoda mocskos bzitanya ez itt, nem lesz képes már illeszkedni. Az egyetlen még elfogadható megoldása a helyzetnek a teljes törlés é vissza nem telepítés.
      - 2022. 11. 12. 07:31
      • L
        Miért húzzák el ezt ennyire Imre? Amikor jött ez a kovid faxság, valóban azt hittem, hogy vége a dalnak, a birkák így a többiek meg úgy táborilag lesznek "kezelésbe véve" mind nyugaton mind keleten. Teljesen világos volt, hogy az emberiség elveszett, olyan "erők" mozgatják a dolgokat, hogy egyszerűen ebből "élhető irányba" - "élhetőbb világba?" már nem lehet menni. Bármit-de bármit megcsinálhattak volna szó szerint (ha elhordták volna a "fertőzötteket" v. az oltatlanok egy "táborba" családostól és senki többet nem látta volna őket, akkor sem állította volna meg őket senki!). Akkor meg mégis mi folyik itt most, miért fut még mindig a komédia, mit nem látok?
        - 2022. 11. 12. 20:06
    • P
      ASUM<br />Azért tököl Trampli, mert egy trampli, akinek az a dolga, hogy tököljön, és folyamatosan fenntartsa a ráfigyelők figyelmét, és közben megfossza őket attól, hogy képesek legyenek reális szemlélni ezt a szarkupacot, amit itt világnak titulálnak! Az összes elemző, és az összes megmondó embert csak is azért hagyják dumálni, hogy úgy tűnjön van alternatíva a gonosszal szemben is. Hát nincs. Legalább is  ebben a mostani felállásban. A helyzet semmiképpen nem a "fizikainak" vélt színtéren fog eldőlni, és nem a népek szeme előtt. Minden politikus, minden vezető, minden "híres" egyén, nem ember, és nem cselekvő képes! Ezek csupán avatárok, bábuk, marionett figurák, semmi nincs a kezükben valójában, ők vannak a Valakik kezében-kezén. Az ő kiiktatásuk nem is lenne bűn- legalább is nem kellene lelki vívódáson átmenni miattuk senkinek sem-, viszont teljesen értelmetlen, mert 0 perc alatt pótlódna, ha valamelyik kiesne a sorból, hiszen a rendszer figyel, és kiigazítja a hiányosságokat, mert az algoritmus így van megírva! Ez egy valós idejű játék, ahol sokszor már a gondolati szinten történő változáskora is reagál a Mátrix. Játszhatjuk azt, hogy ez egy igazi, valós világ, ahol a jó és a rossz harca zajlik, de attól még nem így van! Itt, ez a velejéig mocskos, és a végtelenül gonosz virtuális világa, és egészen addig marcangol mindenkit, aki Ember, amíg el nem fogadja, hogy EZ NEM A VALÓSÁG!
      - 2022. 11. 12. 09:48
  • Gerry
    Kezdenek belefáradni... " sűrűsödik a keserűség a szívekben." - kínában is. 200 millióból egy?

    https://t.me/Zsuzsa2021/26313

    Komor
    - 2022. 11. 12. 09:19
    • T
      tigabe
      Színház az egész viág,a katasztrófa szinészeket rettentő jól fizetik meg.
      - 2022. 11. 12. 19:13
  • B
    "Na micsoda lelki-szellemi térnyerés zajlik itten" idézet valakitől,aki egy törött fakarddal neki ment a mindennek az Igazság nevében.Ez mi kemény.Én meg már hosszú ideje lőállásban várok, elvagyok már gémberedve.
    - 2022. 11. 12. 09:21
  • A

    Na ezt hallgasd meg Bubo Doki !
    Ez egy Ukran Orosz sikertortenet , ez a kislany Los Angeles utcain kezdte a mesterseget es ma mar a tv-ben is szerepel.
    Apja Ukran anyja Orosz .
    Hasznalati utasitas zenehallgatashoz : Ne koncentralj , mert a koncentralo hallgato csak a skalazo rezgesek reszleteit kepesek befogadni es kizarja ezzel az egeszet. A koncentralo figyelo radarjai a hangok iranyaba mozdulnak , mig a lezser
    figyelo engedi a hangok kozeledo tonusait , es ezzel a mindig csevego gondolat ( az ego) elparolog. Igy lehetove valik szamara , hogy megfigyelje a hullamzo tonusok kozotti paranyi jol kimert csendet ami a ritmust adja . Ugy mint a ket szivdobbanas kozotti csend.
    - 2022. 11. 12. 10:26
    • Gojpofi
      Az én kedvencem még mindig Lindsey Stirling, de ha õ a mentora ennek a kislánynak (Karolina Protsenko), akkor csukott szemmel (és füllel) is egyetértek veled!

      - 2022. 11. 12. 10:44
      • A
        Ilyen tehetsegeg nelkul , bizony sokkal szegenyebbek lennenk. Sokszor atsegitenek a nehez pillanatokon es barmikor konnyeden  hozzaferhetunk .
        - 2022. 11. 12. 11:16
      • A
        Gojpofi , ha tudnal segiteni a linkkel amit feltettem nem mukodik, talan te jobban tudod .
        - 2022. 11. 12. 12:02
    • Posta Imre
      Engem ezek a prédák rég nem csigáznak, nem látom bennük a "jövőt", illetve azt látom bennük és az nem vidám. Szomszédban is van példám erre. Inkább szomorú, mint lélekemelő "történet" az ukro-orosz amerikában (persze lehet valamelyik csak zsidó azért) angolul csinál tv-show karriert, aztán drogos szukaként végzi valamelyik celeb csápjai közt. Betyár, ma már nem ez a sikertörténet, hanem az, ha nem tűnsz ki ilyesmivel és gyűlölnek azok, akik az ilyen "sikereket" kreálják. Félre ne érts! Elolvadok és 100-szor hallgatom, nézem vissza a tálentumot, ha megérzem benne a géniuszt, megunhatatlanul. Aztán közben felsejlik a világ, amelybe ez a "csoda" nem tud csodát tenni, csak átmeneti hintőport szórnak általa az egyre mélyülő sebekre. Végül ő is csak belebukik, a siker "megöli" így, vagy úgy, kezdetben a családját, majd őt is. Ha kivétel lesz, azzal kivételes is lesz.
      - 2022. 11. 12. 11:35
      • A
        A jovot en sem latom bennuk , de a jelent amiben letezek azt igen. szerintem az elet zene nelkul egy nagy tevedes , miert ne elveznenk amig lehet ? Jezusnak jutott az utolso vacsora en megelegszem az utolso koncerttel . Ne csak a gonoszt vegyuk eszre , hanem a szepet is.
        - 2022. 11. 12. 11:55
        • Posta Imre
          Carpe diem, csak tudd, hogy minden nap lehet az utolsó és milyen jó, hogy ez így van. Vagy nem.
          - 2022. 11. 12. 21:21
          • A
            Pontosan ! mast nem is tehetunk mert "elrendeltetett'.
            - 2022. 11. 13. 01:51
  • H
    Az az én bajom, hogy elkeserítően fődhö'ragadt vagyok. De tényleg. Szeretnék hinni, hogy van ennél a fostalicska szartengernél jobb, különb valahol, de nem tudok hinni/bízni benne. Mérhetetlenül irigy vagyok rátok, akik ezt másként látjátok, de nem el-irigyelni akarom én ezt a hitet tőletek, hanem szeretnék hozzátok tartozni. De nem tudok. A régi görögök azt mondták vala, hogy az ember: zoon-politicon. És tényleg: ha bármi az emberi értelmezésbe kerül - még egy eldobandó kavics is - azonnal politikai értelmet nyer. Ha nem politizál valaki, akkor is politizál, mert a nem-politizálás is: politizálás. Tudniillik: viszonyulás a politikához.
    Amikor a Fideszre szavaztam, akkor vegytisztán a "kisebbik rossz" elve mentén tettem. És - nem tagadom - merő önérdekből. Mert az előtte való bagázs nekem semmi érdemi jót nem tett. Hát akkor jöjjön más. És egyébként a Fidesztől inkább kaptam - és nem pofonokat -, mint elvettek volna. Mindazonáltal a legkevésbé sem vagyok elfogult velük/feléjük: látom, hogy náluk sem stimmel nagyon sok minden, kezdve ezzel a tébolyult Izrael imádattal és a sort a végtelenségig lehetne folytatni. És ami manapság nálam nem stimmel náluk, az az, hogy a fősodratú médiáikban Fricz Tamás - kedvenc/felkapott politológusuk - elkezdett háttérhatalmazni, bilderbergcsoportozni, trilaterálisbizottságozni stb. Arról kezdett teljesen nyíltan delirálni, amiről az összeesküvés-elméletek lenézett és kinevetett emberei már évtizedek óta beszélnek, írnak, gondolkodnak. A jó öreg Drábik és társai. A Hihetetlen Magazin. Akikről, amikről Fideszéknél bevett divat volt lenézően, lekicsinylően, megvetően nyilatkozni. És láss csodát: most meg ők hirdetik mindezeket!!
    Olyan ez nekem, mint a jéghegy csúcsa: vajjon mi lehet a mélyben, milyen folyamatok zajlanak valójában, hogy ide jutottak???
    Imrét azért kedvelem nagyon, mert túl azon, hogy kissé (???) szürreális stílusban, de mégis olyan húrokat pendít meg, amit rajta kívül senki más. És ahogy a festészetben lehet szeretni és utálni Salvador Dalit (van akik szerint tömény giccs, mások szerint a festészet csúcsa - szerintem meg egyik is és másik is), úgy Imre is megkerülhetetlen: ha nem is értünk vele egyet, azt a teljesítményt, hogy neki köszönhetjük, hogy legyen mivel egyet nem érteni, nem szabad lebecsülni!!!
    Megjegyzem: én például az összes jelentős kérdésben lényegében 100%-ban egyetértek vele és csak jelentéktelen, sokadrangú kérdésekben látom - ott is csak kissé - másként a dolgokat, mint ő. Hogy példát mondjak az utóbbira: szerintem a zsidók egy igen jelentős része pont úgy nyomorult, átvert balfasz, mint a gójok nagy része. Bár akik mozgatják a világot, döntő részben szemiták, vagy filoszemiták, de valójában maguk sem tartják semmire a zsidóságot, pont úgy, ahogy a nem-zsidóságot sem. De ez a kérdés valójában nem jelentős, inkább érdektelen.
    Köszönöm kedves Imre, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy "őrült" gondolataidat megosztod velünk (a Hozzád hasonló bolondokkal, mint amilyen én is vagyok)!!!
    - 2022. 11. 12. 10:31
    • Posta Imre
      Hess, sokat alakultál, mióta itt vagyol. Hol? Na ezt nem tudni, mert azok a fránya láthatatlan alkémiai mozzanatok elég rejtetten zajlanak nyilvánvalóan. Az ismerősöm szeret kombinálni. Nem tud, de nehezen adja fel, pedig feladni nem rossz. Nem mondom, hogy a sok évek alatt nem sikerült rátapintani bizonyos folyamatokra, mert éppen ellenkezőleg, ebből folyólag ki, okkal tételezem fel, hogy oka van annak, amit és ahogy. Ugyan már örömmel nem szolgál, ha valaki segítségnek nevezi, ha itt olvasgatva összerak némi szalagcímet magában a valóságosságosdiról, de ha ez túl szürreálisra sikeredik, akkor közelíti meg a tényleges állapotokat. Az ismerősöm sem akar túl durva lenni. Hagyja, hogy a tik-tok szolgálatok tegyék a dolgukat és ott tegyenek keresztbe, ahol csak lehet, végül úgy is Dávidnak csillaghullássa lesz belőle és minél többet hibáznak annál messzebb kerülnek a sorsosztásban a maceszos táltól. Szun-Cét jól megjegyeztem. Nem tudattal, de nemtudattal, alattival. Ez az, ami működik. Ezt érzékeled, pedig nem akarok manepilálni senkit az ismerősöm szin-téziseivel, ám tény, hogy ami igaz, az igaz.
      - 2022. 11. 12. 11:53
      • H
        Szun Ce nagyon bölcs had-filozófus.
        Én inkább Hun-Ce leszek: az ellenséget ki kell irtani, az írmagját is meg kell semmisíteni - tehát nem úgy, mint a kretén halivúdi filmekben, hogy mindig marad egy Gonosz, amelyik még utolsó erejével az ott felejtett fegyverrel hátba lövi a Jót.
        Ha én rendeznék halivúdi filmet (direkt így írom halivúdot!) az úgy nézne ki, hogy ahogy megy előre a Jó, úgy az éppen lelőtt Rossz-ba még gondosan beleereszt 3 lőmagot: kettőt a fejébe és egyet a torso-ba, majd felveszi a fegyverét és a tartalék lőszerét és úgy megy tovább, és ismétli az előzőeket. Ez ugyan így kevésbé drámai lesz, de rendkívül praktikus és logikus és valóban: meglepetések nélküli.
        Mert: túlélő ellenséget nem hagyunk.
        Megjegyzem Patton tábornok is ilyesmiről beszélt anno...
        - 2022. 11. 12. 14:11
        • Posta Imre
          Minden háború az első csata előtti utolsó pillanatban dől el. Szun-Ce
          - 2022. 11. 12. 21:25
          • H
            Imre. Nono. Ez nem feltétlenül van így. Jeanne D'arc esetében sem volt igaza Szun-Cenek. Hiszen ki fogadott volna arra, hogy Jeanne D'arc megfordítja a háború menetét? Szun-Ce vajon Jeanne D'arc győzelmére fogadott volna? A fentebbi idézet alapján szerintem biztosan nem.
            - 2022. 11. 13. 16:47
    • T
      tigabe
      Kíváncsi lennék Hess,ha valódi erőt,hatalmat kapnál mit tennél.Ki irtanál-e népeket,mert vannak közöttük gazemberek,eltaposnál-e felégetnél-e ezer éves erdőket,mert van egy férges fa közöttük.
      - 2022. 11. 12. 19:32
      • H
        Ha nem lett volna világos, én a konkrét harcról (harcászatról) beszéltem. Amiről te beszélsz/kérdezel az teljesen más. Arra Hitlernek, Sztálinnak, Mao-nak, Pol Pot-nak vagy Churchill-nek (igen, Churchill - háborús bűnös!!) kell születni. Mivel arra, hogy én hatalmat kapjak kb. annyi az esély, mint ugyanazokkal a számokkal egymás után ötször megnyerni az ötöslottót, így abszolút teoretikus kérdésre nincs válasz.
        - 2022. 11. 12. 20:26
      • Posta Imre
        Jó kérdések! Az arányok mára fordultak meg. Kérdés, megtartanál-e egy romos tetőt, mert van közte egy szútlan, szétrágatalan gerenda! De az egész szitu álságos, ha korszakváltás van, téves és hamis is bármilyen kérdés, mely nem a megtartás hiábavalóságára utal.
        - 2022. 11. 12. 20:55
        • T
          tigabe
          Talán pont ezért elméleti a kérdés.
          - 2022. 11. 12. 21:01
          • Posta Imre
            Deo-r-etikus. Nem mi szintű dilemma.
            - 2022. 11. 12. 21:23
  • S
    A háború mindig a csalás útját járja. Így ha képesek vagyunk valamire, tegyünk úgy, mintha nem lennénk rá képesek; ha valamit felhasználunk, tegyünk úgy, mintha nem használnánk fel; ha közel vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy távol vagyunk; ha távol vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy közel vagyunk; előnyöket kínálva csalogassuk (az ellenséget), sorait megzavarva mérjünk csapást reá; ha mindene megvan, jól készüljünk fel ellene; ha erősebb nálunk, kerüljük el (az összecsapást); ha dühös, vezessük félre; magunkat alantasabbnak mondva tegyük elbizakodottá; ha friss erővel rendelkezik, fárasszuk ki; ha (egységei) szoros kapcsolatban vannak, ziláljuk szét őket; ott támadjuk meg, ahol nem készült fel a védekezésre, s akkor küldjük előre (csapatainkat), amikor (az ellenség) éppenséggel nem várja. " Szun-Ce

    Tipikus jelenlegi Putyini taktika…
    - 2022. 11. 12. 12:31
  • S
    A gonosz embereket, akik erőszakot alkalmaznak, csak kedves emberek tudják megállítani, akik sokkal jobban tudnak erőszakot alkalmazni.
    Még azáltal is, hogy egyszerűen nem hajlandó elfutni valami elől valaki, egy ember két ember erejét nyeri el.
    A harcban nincs kegyelem. De a kegyelemben van harc.
    - 2022. 11. 12. 12:47
  • B
    Talán ezt a legegyszerűbb,mert ez csak egy éjszakai álom volt,a pár hasonló fényviszonnyal rendelkező közül.1. kép:Állok szemlélem a kontrasztot sötét van de az égbolton található csillagok tökéletesen láthatóvá tesznek mindent.Na mondom kezdődik mán hurrá.Narrátor:Gyere mutatok valamit. Én:Jaj de jó,már ép nem tudtam mi hiányzik. (vágás) Egy városközpontban vagyok,minden fehér és szürke márvány.Minden geometriailag tökéletesen rendezett,és tiszta.Az autók csillognak,a kirakatok díszesek,az emberek jönnek mennek divatos frizurával,divatos ruhákban, csak én állok ott valami szakadt gatyában mezítláb.Kérdem:Mit kell nézni? Narrátor:Ezt a területet megtámadta egy hibrid parazita.-Oké értem és mit csináljak vele? -Csak figyelj! Az egyik ember keze elkezdett nagyon finom porrá változni(kábé mint a kiszáradt pöfeteg gomba),nem érezett fájdalmat észre sem vette majd egyre többnél állt be a változás.Azt hittem szétfújja őket a szél,de nem elkezdtek beépülni az épületekbe ,járdába, autókba.Az egyik autóhoz közel mentem és emberek voltak bele ragadva a fényezésbe.Fájdalmuk nem volt csak irtózatos kétségbe esés.Egy kéz forma nyúlt felém,és kérte :Segíts! -Rendben, de fingom sincs hogyan.Nyúlok felé, ám a narrátor közbe szól: Állj,rajtuk már nem tudsz segíteni Ők már döntöttek a saját sorsukról,neked nem lesz bajod nyugi kerüld a kontaktot.
    - 2022. 11. 12. 13:25
  • K
    Azon gondolkodom létezik-e az átlagnál magasabb önzést okozó gén. Mert ha igen, akkor egyszerű lenne a,,válogatás.
    - 2022. 11. 12. 15:38
    • mentsvar
      Az életösztönnek két irányban lehet eltorzulása, túlzásba esése: önző, önfeláldozó



      Példák: önző család, önző szekta, önző nép, önző faj.
      Az emberi faj önző, ahogy pusztítja, kizsigereli az élővilágot.
      Önző nép: erre hirtelen nem jut eszembe semi.
      Szekta: Ovid Vak-cica szekta, mely kényszerít mindenkit fogyasztásra.
      család; a faluban a nagygazda, mely elhappolja az összes földet, és kereskedelmi lehetőséget a falu elől.
      - 2022. 11. 12. 18:25
  • A
    Az Oroszok kivonultak Kherson varosabol , es hatrahagytak egy uzenetet az Ukranoknak:. - kedves Ukranok , mi most szabadsagra megyunk , de hamarosan visszajovunk. Adding is viseljetek jol magatokat , es ne felejtsetek , hogy az Orosz federation teruleten tartozkodtok. - ne csinaljatok rendetlenseget - ne kakaljatok a padlora -ne harapdaljatok a butorokat. - ne ugassatok ejszaka. - Minden szobaban megtalaljatok Putyin elnok fenykepet es tiszteleghettek neki, es enekeljetek el az Orosz himnuszt.
    - 2022. 11. 13. 08:48
    • Posta Imre
      Közben azért a hidakat is felrobbantják, minél könnyebb legyen a visszatérés. Betyár, üzletelnek és kinyíratják a legjobb "fiaikat", miközben mindkét részről gazdagodnak a zsidó vezetőik, Putyin környezete ugyanúgy, mint a másiké. Itt is ez megy. Még túl sokan vannak. Nagyjából 90%-os ritkítást kell elérni 10 éven belül. Ez a "központi irányszám". Nekem tetszik a stratégia.
      - 2022. 11. 13. 09:40
      • A
        Csak az említett két országban kell elérni ezt a 90%-ot, vagy például Európában és ezáltal itthon is?
        - 2022. 11. 13. 09:48
        • A
          Minden orszagra vonatkozik ahol feher emberek elnek , mert ok szervezo kepesek es , ellenalhatnak a kalmar lelkek vilaghatalmi torekveseinek.
          - 2022. 11. 13. 10:15
      • A
        Igen Napoleonnak is volt strategiaja , Hitlernek es a nyugati bankar haverjainak is volt strategiaja . Az ingyenelo parazitak mai szereploinek is van strategiaja , de a metafizikai vegzet szerint a tizenket emberi faj egyensulya mindig meg fog maradni. Ez a termeszet torvenye es csak igy van ertelme az "inteligens tervnek". Ha a hienak mindent felzabalhatnanak akkor ezzel nekik is veguk lenne mint a botnak . Hat hol van ebben ertelmes terv ? Igen borzalmak lesznek mindig is voltak , de az egyensuly helyre all , es aki megeri az uj kikeletet majd kezd vele valamit. Bizony ez meg a betyarok bibliajaban is igy van megirva.
        - 2022. 11. 13. 10:50
        • Posta Imre
          Ne reménykedj! Ezúttal nem lesz egyensúly. Vége kell legyen mindannak, ami "van". Az egyenes-úlynak semmi értelme, mindig oda vezetett, ahol most is tartunk. Ezt itt most le kell zárni végleg, akármi  is van.
          - 2022. 11. 13. 11:04
          • A
            Fatyolos lehet a kristalygomb amibol olvasol Bubo Doki.<br />Az embek vagyai mindenhol ugyanazok , a "valamirevalo vagyas" csapdajaban kovetik el minden jo es hibas tetteiket . Minden ebren toltott orat ezzel foglalnak el . Csak a megkozelites kulombozik , vannak akik beallitottsaguk szerint izzadsaggal akarjak elerni a vagyaikat , es vannak akik , masok kihasznalasaval eltulajdonitjak ami nem az ovek. <br />A " valamirevalo vagyas " az emberek legerosebb osztone amibol biztonsagot es tulelest remelnek , de ugyanakkor ez minden konfliktus eredete. Ezert elobb utobb se biztonsag , se tuleles nem lehetseges.<br />Ez minden felemelkedo , majd lealdozo kulturan vagy birodalmon is megfigyelheto . ( lemuria ,atlantisz ) ha letezett . Ha csak a reg multbol szarmazo megmagyarazhatatlan teknologiai eredmenyekre gondolunk , amit mi nem is tudunk megmagyarazni meg kevesbe megteremteni . (lasd piramisok, lezerrel vagott granit kockak) . De ezeken is tisztan lathato , hogy a "valamirevalo vagyas" eredmenyekent lettek megalkotva.<br />A mai ember gondolatmenete is ezen a vaganyon halad , a halando ember halhatatlan akar lenni , es mindent birtokba venni ,nem fog neki sikerulni . Vakon bizik a keppesegeiben , es a felsobbrendusegeben , akkor amikor meg nincs is birtokaban a sajat bolygolyanak mukodesi ismereteiben . Mint foldrengesek ,polus valtasok ,es a klima trendenciak, miertjei. Az egesz vilagegyetem csak az egyensulyon letezhet , meg akkor is ha a lazado ember nem akarja tudomasul venni. Az emberi vagyak olyanok mintha megmarkolnank a vizet de az kicsuszik az ujjaink kozul es a vegen mar a semmit markoljuk.
            - 2022. 11. 13. 12:33
            • Posta Imre
              Buddha szerint a vágyakozás teremti a hamis tudatot. Az egyensúly, amit érzékelsz, mint hiányt, nem a "miénk", nem is természetes, sőt, lassan kiderül, itt semmi nem az. Netflixen új sorozat az eddig fel nem dolgozott, hivatalosan el nem ismert történelmi létesítmények, jégkorszak előtti fejlett civilizációk építményeinek (piramisok) bemutatása, erős kritikai fenhanggal, hogy ezt vajon a "hivatalosak", miért nem akarják megtárgyalni? Összedől a mutatványos bódé a pár ezer éves jujdejó-tematikus kiválasztottsági marhasággal? Plátói kérdés, a helyzet az, a válasz sem érdekel. Pont ugyanezt éljük már rég minden nap és minél jobban, mélyebben látod ezt át, annál inkább érzékeled, hogy az alapokkal van baj és nem vagy kíváncsi mit gányoltak ezek erre rá. Úgy tűnik a zemberi konstrukció szériaszáma kifutott. Ennek itt van vége és ezen már az sem változtat, ha most elkezdik visszaszépíteni a hazugságokat, gmo-s beavatkozás, egyéb gyalázatot. Aki már rájött, micsoda biorobot és hogyan van átverve, nem kívánja ennek a folytatását. Persze a szaros talicskát még eltologathatják itt sokáig, pompás királyi fogatnak előadva, vevő is lesz rá. Az ő dolguk.
              - 2022. 11. 13. 14:58
              • A
                "Ugy tunik az emberi konstrukcio szeriaszama kifutott."<br />Ezzel egy ciklus lezarul , es atadja helyet egy uj ciklusnak .
                - 2022. 11. 13. 21:41
          • P
            Így van Imre, és ami jön, azt semmiképpen nem az emberek tettei, tervei, vagy vágyai határozzák meg! Nem, mintha valaha is lett volna jó irányú, valós építő cselekvési lehetősége az Embereknek ebben a világban. Azt hiszik itt sokan, hogy ez az igazi világ, és itt kell megtörténjenek azok a dolgok, amik meghozhatnának egy jó irányú változást. Ez nem az a hely, ahol a jónak teret engednek, aki ezt nem látja az vak, és süket! Persze mindenféle tézist kifundáltak, hogy elhitessék az ide száműzött rabokkal, hogy ha nem is jó ez a világ, az mind miattuk van, mert bűnösök, és meg kell bűnhődniük a romlottságuk miatt. Csakhogy, azt úgy tűnik nem látják sokan, hogy akik valóban bűnösök és gonoszak, azok vígan és bőségben élhetnek, nekik nem kell semmiért megbűnhődni, sőt ők elismerést kapnak a mocskos létezésük miatt. Ennek pedig azért fel kellene tűnni az Emberek szemében, hogy akkor ez a világ nem úgy működik, ahogyan azt nekik elmondják, és ahogyan azt tőlük megkövetelik! Bedobnak a közösbe olyan régi történeteknek mondott sztorikat -melyek persze sosem történtek meg-, amik azt hivatottak elősegíteni, hogy valaha is létezhetett itt a jó és a rossz harca, melyben a jók győztek. Jövendöléseket kreálnak, amik elhitetik a nyomorban tartott, sanyargatott Emberekkel, hogy majd lesz jobb, mert megjön a "megváltó", vagy bárki, aki segíthet majd. Ezt a világot nem megsegíteni kell, hanem elpusztítani véglegesen, hogy atomjai sem maradjanak, nehogy valaha is újra lehessen indítani!! Ez a világ olyan börtön, amiből egészen addig nem lehet megszabadulni, amíg még áll!
            - 2022. 11. 13. 14:25
        • mentsvar
          12 faj? Kromanyoni, neander?

          vagy

          maja<br />apacs<br />szkíta<br />szaxon<br />arab<br />perzsa<br />indiai<br />etióp<br />bantu<br />koreai<br />kínai<br />eszkimó<br />sémi
          - 2022. 11. 13. 12:26
  • H
    https://liner.hu/krim-tavozas-oroszok-felszolitas/
    - 2022. 11. 13. 11:32
    • H
      Nem ismerjük innen az ottani terepviszonyokat. Ha ránézünk a térképre - az semmit nem mond a valós viszonyokról. Márpedig a harcot a valós terepviszonyok között kell megvívni.<br />Nem tudjuk tehát, hogy mik is a pontos okok egy-egy katonai döntéssel kapcsolatban.<br />Engem is dühít, hogyha egy hadsereg - jelen esetben az orosz hadsereg - felad egy már elfoglalt területet. Ezt én mindig súlyos katonai hibának tartom. De lehet az, hogy ott most a folyó bal partján könnyebb a védekezés az oroszok számára. Aztán majd tartják - viszonylag könnyen - ezt a frontszakaszt, miközben mondjuk összeszedik magukat egy Harkov elleni támadáshoz északon. Gondolom, sejthető, hogy én inkább az oroszok sikerét kívánom. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy a Nyugat jelenleg a totális degeneráció, perverzió, téboly, és Ukrajna ezt a Nyugatot képviseli, ehhez a Nyugathoz akar tartozni - az oroszok meg ezen Ukrajna ellen harcolnak. Nekünk tehát az Nyugat és Ukrajna - az ellenségünk. Az ellenségünk ellensége pedig a - barátunk. Erről és nincs másról szó. A történelmileg nekünk nem sok jót adó orosz és szovjet birodalom után - most Oroszország a potenciális szövetségesünk. Nem az Európai Unió, nem az USA - Oroszország! Furcsa fintora ez a történelemnek, de nem fintorogni kell, hanem megérteni a helyzetet és a szerint cselekedni. Ez utóbbi még hiányzik a Kormányból. A reális és értelmes cselekvés bátorsága. Ez a bajunk nekünk.
      - 2022. 11. 13. 12:14
      • H
        Én sem az Orosz vezetés sem pedig a Nyugat pártján nem állok. Én az Igazság pártján állok. Ezért az én szövetségeseim azok akik az Igazságot képviselik. Mert az Igazság nem hely függő. Azok pedig akik jelenleg a világot vezetik számomra teljes mértékben hiteltelennek. Legyen szó Keletről, Nyugatról vagy Magyarországról.
        - 2022. 11. 13. 14:37
      • Posta Imre
        Hess, hogy mogyoróországnak szövetségese lehessen, lennie kellene, de újizrael más tészta. Oroszországnak három szövetségese van: a hadigazdaság a hadsereg és a flotta. Most ki mond mit, kinek, miről és miért, teljesen mindegy. Majdnem olyan, mint találgatni a lottó nyelőszámokat, miközben már el van döntve, hogy a húzás pillanatában felrobbantják a kócerájt, sorsjegyestől, megvett színészestől...Mára azt sem lehet mondani, van-e egyáltalán barátunk. Neked van? Ellenséged? Magyarország mit jelent, hogy ellensége van, vagy barátja? Van erre már régen egy válasz: Majd azt mondjuk, hogy! Ez mindig bejön. Most van az az időszak (mindig is az volt), hogy se nem jobb, se nem bal, se nem előre, se hátra, se egyenesen, se görbén, nem kell már döntenie senkinek. El van döntve. A fogalmak teljesen tévútra visznek. Aki "elenség", lehet "barátabb", mint a "barát"a, aki ellenség, Kelet az új Nyugat...és közben a szemét ugyanaz, ami eddig is mindig volt.
        - 2022. 11. 13. 14:48
        • H
          Nem akarok én barátkozni senkivel, én csak szövetségről beszéltem, ami merőben érdek-alapú lenne, és csakis ebben a dimenzióban és ezen dimenzión belül ebben az idő-dimenzióban gondolnám. És csakis ideiglenesen (mert, mint tudjuk, semmi nem állandóbb az ideiglenesnél...:))))))))))))))))))
          - 2022. 11. 14. 17:47
  • S
    Aztaaa!
    - 2022. 11. 14. 21:03
  • F
    Ha nem lett volna AuschWitz, nincs Izrael sem .
    - 2022. 11. 15. 10:57
    • H
      Már az első világháború előtt be lett ígérve az angolok részéről a zsidók felé, hogy meg fogják kapni Palesztinát.<br />A zsidó vezetők azonban pontosan tudták, hogy az a 2/3 dunántúlnyi terület nem tud majd befogadni annyi európai zsidót, mint ahányan várhatóan alijázni akarnak majd oda.<br />Ezért ritkítani kellett a lélekszámot.<br />És ehhez a baromállat Hitler és a baromállat németek kiváló eszközök voltak.<br />Velük végeztették el a piszkos/hentes munkát, ráadásul úgy, hogy még őket is tették meg fő felelőssé a holokausztban.<br />Három legyet ütöttek tehát egy csapásra:<br />1. A Palesztinát feltöltő zsidók számát ésszerű mennyiségre csökkentették.<br />2. Akik a népirtást elvégezték a mai napig fizetnek, mint a katonatiszt.<br />3. Akik túlélték a népirtást, azok a legerősebbek, legalkalmazkodóbbak, legtúlélőképesebbek voltak: azaz egy genetikai tisztogatást is véghezvittek. És, hogy ez így van, bizonyítják a zsidók által 1945 után megnyert összes háborúk is.<br />Szóval ki volt ez találva.<br />Megjegyzem, a legkevésbé a magyar zsidókat akarták, hogy a leendő Izraelbe menjenek: őket már nem is tartották igazi zsidónak, mivel oly mértékben asszimilálódtak nálunk. Arányaikat tekintve - noha a 600 ezres meggyilkolt lélekszám eltúlzott -, de mégis a magyar zsidóság szenvedte el a legnagyobb veszteséget, lévén, hogy a legjobban elmagyarosodott vidéki zsidóságot szinte teljesen kiirtották, míg a legkevésbé magyar tudatú (kozmopolita, vérliberális és vérbolsevista) pesti/belpesti zsidóság szinte teljes lélekszámban megmenekült, pechünkre.
      - 2022. 11. 15. 13:26
  • Posta Imre
    Amerikai elemző: „A mélyállam az ukrajnai vérengzés előidézője”
    A külpolitikai establishment tisztában volt azzal, hogy minden egyes lépéssel csak feleslegesen provokálja Oroszországot – írja George D. O’Neill Jr. a The American Conservative honlapon szerdán megjelent elemzésében, amelynek fordítását teljes terjedelmében az alábbiakban közöljük.

    Az ukrajnai háború elejétől fogva a nagy cégek kezében lévő média, a politikusok és az összes, ellenőrzés alatt tartott nem-kormányzati szervezet (ngo) az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában egyhangúan azt harsogta, hogy a kelet-ukrajnai orosz katonai fellépés alaptalan és indokolatlan volt – olyan típusú agresszió, amelyet nem lehet megengedni.

    Ezzel a propagandakampánnyal mindössze egyetlen probléma akadt: tökéletesen hamis volt. A mélyállam – a kormányzati elit, a hírszerző szolgálatok és a katonai apparátus – évtizedeken át fenyegette és provokálta Oroszországot azzal, hogy a NATO-t eltolta a határáig.

    Nem kell szeretni Oroszországot ahhoz, hogy ezt belássuk, és Vlagyimir Putyint is gyűlölhetjük teljes szívünkből. Az alapvető kérdés akkor is ugyanaz: azt, hogy a NATO elérte a határaikat, az oroszok agressziónak és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekintik, és ez már évtizedek óta világos.

    A történet világos és megkérdőjelezhetetlen.

    1990-ben, a Szovjetunió szétesésének hajnalán, amikor a világ nagy részén megcsillant a béke reménye, az Egyesült Államok – egy nem elhanyagolhatóbb személyiség, mint maga James Baker amerikai külügyminiszter – azt ígérte, a NATO nem fog kelet felé, az orosz határ irányába terjeszkedni. Ennek az ígéretnek fontos szerepe volt abban, hogy lehetővé váljon a szovjet katonai alakulatok visszahívása Kelet-Németországból az ország egyesítésének elősegítése érdekében. Ez a vállalás biztosította a hatalom felbomlásához elengedhetetlen biztonságérzetet is a Szovjetunióban. Ilyen garancia nélkül a széteséssel szembeni ellenállás heves és szinte biztosan erőszakos lett volna.

    Akkoriban még kevesebb mint 50 év telt el azóta, hogy Oroszországot megszállták. A második világháború borzalmai becslések szerint 25-35 millió orosz ember életébe kerültek. A felfoghatatlan háborús vérengzésen túl az oroszok jól emlékeznek sok más invázióra is, amelyek megszámlálhatatlanul sok honfitársuk halálát, bánatot és szenvedést okozott. Mivel az amerikaiak soha nem tapasztalták meg az idegen megszállást, fogalmuk sincs ezekről a borzalmakról. (Az 1812-es háború csak egy rövid és jelentéktelen küzdelem volt.)

    Baker külügyminiszter helyesen cselekedett, amikor igyekezett eloszlatni a jogos félelmeket, és elősegítette, hogy a szovjet rendszer összeomoljon és a fogságában szenvedő százmilliók felszabadulhassanak. De még mielőtt a tinta megszáradt volna [a megállapodáson], az amerikai külpolitikai establishment a NATO-n és az EU-n keresztül elkezdte megszegni a szavát.
    Fotó: shutterstock.com (archív)
    Victoria Nuland

    Miközben a posztszovjet Oroszország súlyos gazdasági válságot élt át – amelyről Nyugaton alig tudott valaki -, az amerikai és az európai elit összeállított egy tervet arra, hogyan terjesszék ki a NATO-t egészen Oroszország határáig. Ez a cinikus lépés nyíltan semmibe vette és megszegte a Nyugat által ígéreteket. 1997 elején George Kennan, a XX. század egyik legismertebb külpolitikai nagyágyúja a New York Timesban megjelent véleménycikkében így figyelmeztetett: „1996 végén hagyták, hogy elterjedjen, illetve tudatosan kialakították azt a képzetet, hogy valahogyan és valahol úgy döntöttek: a NATO-t Oroszország határáig kiterjesztik. Itt azonban egy rendkívül fontos dologról van szó. És talán még nem túl késő egy olyan vélemény mellé állni, amelyet, úgy vélem, nemcsak én, hanem számos más, az orosz ügyekben átfogó és a legtöbb esetben friss tapasztalatokkal rendelkező személy is vall. Ez a vélemény egyszerűen összefoglalva az, hogy a NATO bővítése az amerikai politika legvégzetesebb hibája lenne, amit a hidegháborút követő korszakban elkövethet.”

    Egy esztendővel később, 1998 májusában, miután az amerikai szenátus megszavazta a NATO bővítését, Kennan ismét figyelmeztette a veszélyre a nyugati politikai elitet egy, a The New York Times-ban Thomas Friedmannek adott interjújában.
    „Azt hiszem, ez egy új hidegháború kezdete”

    – nyilatkozta Kennan princetoni otthonából. – „Úgy gondolom, az oroszok egyre ellenségesebben fognak reagálni, és ez kihatással lesz a politikájukra is. Szerintem ez egy tragikus hiba. Erre nem volt jó indok. Senki sem fenyegetett senkit. Ettől a terjeszkedéstől forognának sírjukban az alapító atyáink. Aláírtuk, hogy megvédelmezünk egy sor országot, holott sem erőforrásaink, sem pedig komoly szándék nincs arra, hogy ezt tényleg megtegyük. [A NATO-bővítés] egyszerűen egy olyan szenátus könnyelmű akciója volt, amelyet nem különösebben érdeklik a külügyek.”

    Senki nem foglalkozott Kennan figyelmeztetéseivel. Egy évvel később, 1999-ben a NATO katonai műveletet indított a frissen megalakult Szerbia ellen. A mai napig láthatók a bombázások okozta károk Belgrádban, a szerb fővárosban.

    Szerbia az első világháború óta Oroszország szövetségese. Oroszországban erre intő jelként tekintettek, hogy a NATO azt csinálhat, amit akar, és hogy bárki, aki szembeszáll velük, ugyanilyen elbánásra számíthat. Ez a jól kitervelt fenyegetés Oroszországban közvetlenül vezetett egy nacionalista vezető felemelkedéséhez. 2000-ben Vlagyimir Putyint elnökké választották. Szerbia bombázását követően az orosz vezetés számára nem maradt észrevétlen, hogy Amerika és a NATO háborúkban vesznek részt és szándékosan tönkretesznek más országokat is, például Jugoszláviát, Afganisztánt, Irakot, Líbiát, Szíriát és számos afrikai, közép- és dél-amerikai országot.

    Washingtonban senki nem mondhatja komolyan, hogy ne figyelmeztették volna őket a NATO bővítésével kapcsolatos hataloméhségük következményeire. De tovább hazudnak. Azokra a külpolitikai csúcsvezetőkre, akik az évek során felemelték szavukat a pusztító intervenciók ellen, senki nem hallgatott.

    William Burns, aki Biden alatt a CIA igazgatója – ez az az ügynökség, amelynek az a feladata, hogy tisztában legyen vele, hogyan fognak más nemzetek cselekedni és reagálni – több mint 30 éve közvetlen közelről követi az orosz és NATO-politikát. Burns 1990-ben James Baker külügyminiszter alatt szolgált abban az időszakban, amikor Baker ígéretet tett Oroszországnak, hogy a NATO nem lépi át az újonnan egyesített Németország határait.

    Burns karrierjét a mélyállam felkent bíborosaként pontosan dokumentálták. Valójában ő maga csak egy örökös. Apja, aki vezérőrnagy volt a hadseregben, mélyen benne volt a hírszerzésben, és Reagant és az idősebb Bush-t is szolgálta a Leszerelési Bizottságban. Burns maga Clinton kinevezettje volt 1995-ben, amikor a moszkvai amerikai nagykövetség politikai ügyekért felelős tanácsosaként azt írta: „a NATO korai bővítésével szembeni ellenséges hozzáállás szinte mindenütt érezhető az itteni belpolitikai palettán”.

    Oroszországnak a NATO saját határai irányába történő terjeszkedésével és különösen Ukrajnával szembeni ellenszenvének intenzitását hangsúlyozta Burn – aki akkortájt az Egyesült Államok oroszországi nagykövete volt – 2008-as jelentésében, amelyet Condoleezza Rice-hoz, a fiatalabb Bush külügyminiszteréhez intézett: „Az orosz elit (nem csupán Putyin) számára az ukrán NATO-csatlakozás a legegyértelműbb vörös vonal. A több mint két és fél éven át kulcsfontosságú orosz szereplőkkel – a Kreml sötét zugaiban ücsörgő mafláktól egészen Putyin legszigorúbb liberális kritikusaiig – folytatott beszélgetéseim során még nem találtam senkit, aki Ukrajna NATO-tagságát az orosz érdekek közvetlen veszélyeztetésén kívül bármi másnak tekintené.”
    Fotó: Wikimedia Commons (The White House)

    Még ha a Biden alatt szolgáló CIA-igazgató az idén nem is tudta kamatoztatni széles körű tapasztalatait, a külügyminisztériumban mások pontosan tudták, hogyan reagálna Oroszország a NATO ukrajnai bővítésére irányuló, nyílt lépésekre. Victoria Nuland, a külpolitikai establishment és a Külügyminisztérium neokon bürokratája 2013-ban mégis ötmilliárd dollárnyi támogatást követelt különböző ukrajnai csoportok számára, hogy azok felderítsék és provokálják Oroszországot.

    2014-ben az Egyesült Államok elősegített, de meglehet, hogy egyenesen levezényelt egy államcsínyt a megválasztott ukrán kormány ellen, mert az baráti kapcsolatokat akart kialakítani Oroszországgal – egy hatalmas szomszéddal, amellyel közös történelmük évszázadokra nyúlik vissza. A mélyállam képtelen volt ezt a barátságot tolerálni. Egy hírhedt, kiszivárogtatott beszélgetés felvételen hallható, amint Nuland akkori külügyminiszter-helyettes és Geoffrey Pyatt volt amerikai nagykövet arról beszélgetnek, hogyan segíthetnek „bábáskodni” a 2014. februári [ukrajnai] forradalom felett. A Chicagói Egyetem professzora, John Mearsheimer egy 2015-ben tartott előadásában figyelmeztetett a 2014-es, az Egyesült Államok által kirobbantott ukrán válság okozta problémákra és veszélyekre.

    Miután számos, a barátságtalan és NATO által felfegyverzett Ukrajna jelentette veszélyek megoldását célzó diplomáciai ajánlatát visszautasítottak, Oroszország lépett – ahogy azt Kennan, Burns és mások is megjósolták. Az oroszok 2014-ben nekivágtak megvédeni déli határukat. A helyi orosz nyelvű szeparatisták támogatásával Oroszország képes volt megszerezni a Krímet, egy olyan félszigetet, amelynek háromszáz évvel korábban központi szerepe volt az orosz haditengerészet szempontjából. Elmerészkedtek messzebbre is? Nem. Totális háborút indítottak? Nem. De megtették, amit ígértek, és nekivágtak megvédeni déli határukat. Ahogy John Mearsheimer professzor 2022. június 6-ai előadásában rámutatott: mindehhez az Egyesült Államok és a NATO provokációinak hosszú sora vezetett.

    Ezen provokációk közül többet is felvázoltak a Rand Corporation 2019-es, Extending Russia című jelentésében. A Rand Corporation a mélyállam egyik agytrösztje, és 1948-as megalapítása óta a legtöbb amerikai külföldi beavatkozás megtervezésében részt vett. De még a Rand-jelentés összefoglalójában is óva intenek attól, hogy elmenjünk a katonai beavatkozás előidézéséig. Úgy tűnik azonban, hogy a Nuland, Biden és Blinken alkotta brigád nem olvasta ezt a részt. Évekkel ezelőtt megtették a NATO de facto tagjának azt az Ukrajnát, amely csak nevében semleges nemzet. A 2015-ös minszki szerződés óta húzogatták a medve bajuszát – és tették ezt addig, amíg a medve oda nem ütött. Miképpen szolgálja ez Amerika érdekeit?

    Aki szeretne bepillantást nyerni az amerikai mélyállam Oroszországgal kapcsolatos elképzeléseibe és terveibe, olvassa el a Rand Corporation Extending Russia című jelentését. Az egy hátborzongató lista arról, hogyan avatkozott be szándékosan az Egyesült Államok az Oroszországgal szomszédos, szuverén országokban, hogy ezzel megsértsék és provokálják Oroszországot. Az Egyesült Államok politikája egyértelmű volt: mindenáron ellenségeskedést szítani Ukrajna és Oroszország között. Miért utasította el a vezetés a tisztességes tárgyalásokat Oroszországgal? Tudták, hogy az oroszok úgy fognak reagálni, ahogyan reagáltak. Mit reméltek az amerikai döntéshozók, mit nyerhetnek?

    Ezekre a kérdésekre kell választ adni. A külpolitikai és katonai elitet felelősségre kell vonni azokért a halálesetekért és pusztításért, amelyet ellenségeskedő politikájuk okozott. Tehetnek úgy, mintha nem tudták volna, mi fog történni, de a washingtoni buborékon kívüli, komolyan vehető külpolitikai szakértőknek ennél több eszük van.

    A cikk eredetileg a The American Conservative honlapján jelent meg 2022. november 16-án, azt IDE KATTINTVA érhetik el.
    https://demokrata.hu/vilag/amerikai-elemzo-a-melyallam-az-ukrajnai-verengzes-eloidezoje-606682/
    - 2022. 11. 17. 12:13
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %