Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Golem, Gelem, Gollam, Mengelem - langyos, meleg...fire!

Golem, Gelem, Gollam, Mengelem - langyos, meleg...fire!
Virradatra cigánybigádra riadtam. Álmom volt, valami bótot kellett átrendezni, kifösteni és ott tébláboltam, tébolyongtam, miközben egy cigány brigád zsongott körül, kente a falat, ahol érte, a mocskot fehérre meszelte. A plafon álmennyezetére tisztán emlékszem. A brigadéros a rajzás közben megjegyzte, milyen jól jártak, emrt 8 millióért vállata és két nap alatt kész..., bódog vót a Róma. Most fejtem a rejtélyt. Tegnapi világbéke meditáció remekül sikerült, pont, ahogy szokott. Az izraeli csipogó, lehallható készülék meg sem nyikkant közben, lapított, mint Lapid a 2006-os szemkilövetés témakörében, hazaárulásban. Megjött a "bírósági" végzés is, arról, hogy még mindig nagyon bűnöző vagyok, életfogytos, de azért heti kétszer 3 órára lófrálhatok a városban szükségletkielégítés céljából és Marcit vihetem edzésre. Tehát majd minden hétköznap elhagyhatom a birtokot. Egy hónap múlva újra nekifutnak a bolondériájuknak, mert március 1-én lesz már 3 éve, hogy ezek a nyomik "nyomoznak" és amit az ügyészség sikeresen összehazudozott és a "bíróság" jóváírt, azért a frissen megnyíló kárpátaljai, vagy koszovói fronton kell, hogy feleljenek...persze demokratikusan és alkotmányosan. Bár addig az alkotmányos kérdést is rendbe köll tenni, mert jelenleg hadilábon áll az is.

 
Meg úgy lassan (inkább sebesen) minden és mindenki..., már szinte követhetetlen, ki mit hazudik éppen és miről, de érzhető, hogy VÉGE van a réginek, és még azt sem tudni pontosan, hogy mi volt az. Viktor gerjeszti a kedélyeket, írja az újság, háborúba-sodró kijelentéseket tesz, ukrán senkiföldjét emleget és elcsalt orosz választásokat...
Mik vannak itt Hátmegasztán Júda-land alsón..., megdöbbentő...közben megint valami hitelfelvétel is el lett követve...eh!  Torockai azt mondja Orbán téved, mert a Black Rock vásárta föl Ukrajnát? Csak nem, aminek már itt lesz-van az EP-centuma, itt az illumináti féreg-lyuk központ degenerált-land kibucisztánban...le vagyok nyűgözve, de jól informáltak egyesek!  Persze hozzák Varga Jucust is Völnerrel..., csak kiveredeik már egy bélügyi maffiahálózati titkosszolgálati cionista összeesküvéses történet is. Már ölég nyiltan mondják, hogy maffiaállam ez a lángoktól ölelt kis cionista Róma. Matolcsy végül is megmondta, hogy a Római Birodalom  még mindig egzisztál és szebadkőművesek irányítanak, no meg hozzá fognak nyúlni az egyéni számlákhoz...is..., vagy ilyesmi. Magánvagyon megszűnik...és trallala...mindez persze demokratikusan és alkotmányosan..., ja nem egészen.
Dnyepro polgármester Viktornak - a megbeszéltek szerint- megválaszolt. Olyan, mintha teljesen tudatosan szítanák a háborús feszültséget. Pont, mint 2006-ban, amikor a TV-székház ostroma előtt a királyi ciontv reklámokban hírdette, hogy "Ön melyik székházat támadná meg"? Mentalista besírna ezen a tudati terelésen, amit a szolgálatokkal és a páholyok hálózatával követnek el. Bűnözők? Á, de hogy ezek a demokratikus "elit", ezeknek a zsebéáben és a valagában van a rendőrség, ügyészség, bíróság...- az ismerősöm szerint. Egy ratyi banda a papseggel egyetemben.

De szabadulnának, úgy tűnik. Viktor is a háborús káoszt használná ki, hogy a maga köré épített cionista oligarha "elitet" eltakíríttassa és ehhez kell pl. Dudaházy Gyuri és mások (szerencsére én ehhez a tevékenyésghez túl hülyének vagyok pikulázva), de persze ez amolyan titkosszolgálati puccsos dolog, tudjátok, Taxi-s blokád, hídfoglalkozás, debreceni akkumuljátorckja fabrika és a "nép" hangja..., mert most már nincs itt nép, tehát a népnek meg köll szólalnija.  Lázadtatják a csürhét, keverik a maceszt, lötykölik a műtrágyalevelet. Na, de hagyjuk, szerintem érződi  a szarszag rendesen!

Orosz állami TV-ben a német kanclert második Hitlernek nevezik? Mevegyev mondja, azt úgy is észre vesszük, ha kitör a harmadik VH...mert atom fog durrogni. Na de kit érdekel ez már, a teljes ukrán vezetés (cionista zsidók) csere alatt vannak..., tehát ebből a JI King azt következteti..., hogy...mindenki nézzen bele a gömbbe!

Apropó, most írják, hogy 2009-ben megállt a Föld vasmagja és visszafelé kezdett forogni? Jé, annak idején, de sokat értekeztünk a pólusváltásról is...azok a régi szép üdők! Azóta a titkosszolgálatokról is kiderül, hogy beborult. Tudom, érdeklődtök, mi lesz a jövőben. Nos, lehet felvételt kérek a FIDESZ-be! Mióta Győzikét olyan nagy szeretettel fogadták, talán bevesznek a cionista maffiába egy ilyen magamfajta kun legényt is még a teljes garnitúra-csere előtt, alatt, vagy utánra. Komoly  dolog és sanszos. Most olvasom, hogy Prigozsin is kérte, hogy az USA-ban bizniszelhessen a Wágner, hátha föllendíti a gazdaságot. Fura egy perverz és komolyan nem vehető buzitanya ez a világ- az ismerősöm szerint. Lehet megszűntek a nem is létező országok, világok, népek, nemzetek, államok...vagy mik..., ha már Ukrajna sincs, mi meg még annyira sem és ma már a vonat is menetrendszerint üti el az áldozatait, késelnek jobbra-balra, lepleződik le a kamu-kovid és béke-barátság szeretetet hirdetnek a kovidterrorsita gyilkosok az "állam nevében"...szóval a célpontok eléggé kirajzolódtak a demokraikus alkotmányban - az ismerősöm szerint.

A nem is létező NATO (OTAN) már készen áll az Oroszországgal való háborúra. Vagyis a Szovjetunió 2 projekt már finisben van. Kövér Lacát a zaltokmány bíróság vizslatja..., mi a fene...az ismerősöm szerint szétkapják ezt a cionista zsidó-pradicsomot is, mint Szájer a bádogkereszt. Beszélnek RESET-ről és Viktor EU-s világcsászárságáról, amit csak támogatni lehet, de csak ma értettem meg, miért volt szó az elmúlt években arról, hogy több országnév is megváltozott. Új cégek alakultak, nyilvánosan.
Ami az álmomat illeti, a Római Birodalom újraéledését jelzi. a 8 millió jellentheti izrael lakosságát, akinek az itteni bótot a rómákkal készítették elő, sebtien, túlárazva, ahogy szokták, de van még elképzelésem a 7+1 tevével kapcsolatban is. De ha már Győzike, FIDESZ és a zsidó Golem, Gelem...

Gelem, gelem, a Romahimnusz

Gelem, Gelem a Romahimnusz nagyon sok néven ismert. “Gyelem, Gyelem”, “Dzelem, Dzelem”,”Dželem, Dželem”,”Djelem, Djelem”, “Ђелем, Ђелем”, “Ѓелем, Ѓелем”,”Џелем, Џелем”, “Джелем, джелем” (cirill), “Opré Roma” and “Romale Shavale”.

1971-ben, Londonban tartott első Roma Világkongresszuson fogadták el a Gelem, gelem kezdetű Romahimnuszt. Ennek eredetije egy több változatban élő balkáni roma népdal, mely feldolgozva, mint népies műdal is több formában élt már az 1930-as években. Ezek alapján komponálta meg a jugoszláviai származású Žarko Jovanović Jagdino a roma himnusz ma ismert formáját a világkongresszus tiszteletére. Ő eredetileg a kongresszus “indulójának”, dalának szánta, azonban a küldöttek a nemzetközi cigányság himnuszának kiáltották ki.  himnusz szerepe azonban nem maradt meg ezen a szinten. Olyannyira ismert és népszerű lett a romák körében, hogy gyakorlatilag ismét folklorizálódott.

I went, I went on long roads
I met happy Roma
O Roma where do you come from,
With tents on happy roads?O Roma, O brothers
I once had a great family,
The Black Legions murdered them
Come with me Roma from all the world
For the Roma roads have opened
Now is the time, rise up Roma now,
We will rise high if we act
O Roma, O brothers
Ha már 200 éves a "magyar" szabadkőműves himnusz, akkor csak jelezni szerette vona az ismerősöm, hogy a róma-program is milyen jelentős szabadkőmúves cionista program. Aki nem hiszi, járjon utána! Ugye nem kell fordítsam a róma-himnuszt!  Itt van egy kis elemezés, ha valai bele kívánja ártani magát ebbe a sötét dologba. http://acta.bibl.u-szeged.hu/28808/1/modszertani_046_005_224-226.pdf
Viszont ha már a Sötét Légiót összehozták a nácikkal és a népirtással, új vaslom a holakauszt kérdést és a róma választ egybefoglalni. Ugynaz a program.

Ami a katonai helyzetet illeti, márciusra várják sokan az "offenzívát", mármint a zsoldosok, Fekete Seregek kibontakozását...és kérek mindenkit higgadtságra, mert kiderülhet, hogy Magyarország Zrt-ért felelősséget senki nem vállal ugynúgy, mint Pfujzer...gyilkosságokért...csak elkenik, mint Jucus-Völner titkosszolgálati elemek ténykedését.

Még egy pár szó az "ügyünkről". Egy hónap múlva vádat kellene emelniük ezeknek a fizetett hálózati bohócoknak abból, amit eddig összehazudoztak rólunk és a bíróságnak is úgy kellene tennie, ahogy az igen demokratikus és alkotmánytalan cionista hálózati közeg az orrmányuk elé dörgöli. Lehet, addigra már komolyabb lődözések is lesznek és lehet, a most munkanélkülivé tett katonák is komolyabban kezdik venni a nemzetvédelmet. Eddig qva jól elvoltak a langyos cionista maceszban, most lehet a titkosszolgálatokkal fölépíteni egy komolyabb csapatot, légijót...aztán alkotmányosan ellenlökni ..., ja azt nem lehet, mert az altokmánnyal van némi Bibi. Na, érti, aki érti, mi készülődik itt Orbánosan, Gyurcsányosan...teljesen cionista Róma módon, semmilyen közzel a magyar-magyarhoz. Egyébként úgy tűnik az ismerősömnek, magyar itt már tényleg nyomokban van, de ha jól alakul a végére nem maradunk és nem kell aggódni sem a nemzet, sem az állam, sem az egész kamuvilág okán. Ez az ő dolga. Én hiszek a hazugságban, Erdő Pápában és Mezey bíró kaftánjában. Olyan cukik, ahogy eljátsszák a pojáca-szerepüket, pont, mint Zelenszkyj. Remek zsidó színészek...bár egyesek gyilkosságért már elítélnék őket...is..., de ők hülyék, nem? Apropó, olvasom, hogy valami hadbíróságot grundolnának össze jewrópai szinten a bűncselekmények elkövetőivel szemben. Aztán csak kiderül, hogy nem csak Németország nem szabad, alkotmányos és demokratikus "állam", de hát a többi cionista szabadkőműves banda által irányított "altokmányos demokráCIA" sem. Izgalmas korszakot élnénk, ha élnénk, ám valójában csak most kezdődik el az élet, mert eddig kamu volt - az ismerősöm szerint.

"Arról is beszélt, hogy ismeri az oroszok kegyetlenségét, a korábbi magyar miniszterelnököt, Nagy Imrét is ők akasztották fel."

https://24.hu/belfold/2023/01/29/orban-viktor-hatterbeszelgetes-orosz-valasztasok/


Hírek Galéria

Image #586
Image #587
Image #588
Image #589
Image #590
Image #591
Image #592
Image #593
Image #594

26 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Posta Imre
    Dnyipro polgármestere, péntek este Telegramon reagált Orbán Viktor nyilatkozatára, amelyben Orbán „senki földjének” nevezte Ukrajnát.

    „Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarcú, nem a mi földünk a senkiföldje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek” – írta Filatov.
    - 2023. 01. 29. 15:13
  • Posta Imre
    Na "magyar" izraelita katanafigyelj, mert Bencsik bácsi megírja neked miért is jár a nagy liberózás utána hirtelenszív-halál! Mosjó Lenin katanának! Valami magánhaderők hadkoznak valami magánoligarhák shékeljeiért, nemzeti hacacáréban- az ismerősöm szerint, de ő hüjjjje!

    A darálóból nincs kiszállás

    Bár Kijev igyekszik titkolni, az ukrán hadsereg veszteségei minden képzeletet fölülmúlnak. Legutóbb az 53-as számú területvédelmi zászlóalj semmisült meg teljes egészében. Gőzerővel zajlik a kényszersorozás, miközben az ellátmányhiány és az irracionális vezetői döntések miatt folyamatos a dezertálás. A kárpátaljai magyarok rettegnek.

    Általában nem elegáns, amikor nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkoznak egy cikkben, a kárpátaljai és ukrajnai helyzet azonban alapos indokot ad a források anonimitásának megőrzésére. A fősodrú ukrán média a legszigorúbb cenzúra alatt működik, ukrán politikusok, tisztviselők pedig a hazaárulás vádját vonják magukra akár már egy kétértelmű kijelentéssel is. A kárpátaljaiak, akik nevüket vállalva nyilatkoznak meg, nemritkán a nemzetbiztonsági hivatal emberei zaklatásának vannak kitéve.

    Akadnak persze nevesíthető megszólalók is. Ilyen például David Arahamia kormánypárti ukrán politikus, aki 2022 nyarán nyilvánosan beszélt arról, hogy a Donbaszban naponta ezer ukrán katona sérül meg vagy esik el a harcok során. Ez iszonyatos veszteség, amit a kijevi vezetés el akart titkolni; a politikus, aki Zelenszkij elnök bizalmasa, véletlenül szólhatta el magát. Az ukrán katonai veszteségekről ugyanis szigorúan tilos beszélni. Ha a nyilvánosságra kerülnének a valódi adatok, az súlyosan demoralizálná a hátországot. Becslések szerint ugyanis a harcok kezdete óta 300-400 ezer ukrán katona esett el. Hivatalosan 35 ezret tartanak számon eltűntként, illetve 8-10 ezerre teszik a hadifogságban levők számát. Az általános vélekedés szerint azonban az eltűntek túlnyomó része meghalt már, csak olyan, jellemzően periférián lévő családok férfitagjairól van szó, amelyek nem képesek kiharcolni az elesett katonák után járó kárpótlást. Így az ukrán állam legalább az eltűntnek nyilvánított katonákon spórolhat egy keveset.

    A veszteségek firtatását valamelyest háttérbe szorította, hogy az ukrán erők néhány hónapja jelentős sikereket értek el. Bár a győzelmi jelentések lendületet adtak az erőfeszítések fokozását szorgalmazó politikai köröknek, az ukrán hadsereg emberveszteségei továbbra is óriásiak maradtak. Nem hivatalos hírek szerint néhány napja az 53-as számú területvédelmi zászlóalj teljes egészében megsemmisült a kelet-ukrajnai Bahmutnál, amelyet a Wagner zsoldosai ostromolnak. Hatszáz embert eltűntként tartanak számon.

    A veszteségek mértékéről persze csak annyit lehet tudni, amennyi az ukrán civilek Telegram-csatornáiból kiderül. Így jutnak el a szélesebb közönséghez azok a felvételek is, amelyek a különböző zászlóaljak saját temetőiben készültek. Ezeken jól látszik, hogy az ország több pontján elterülő végeláthatatlan parcellákat zászlóerdő borítja, a nemzeti színű és csapat­zászlók pedig egy-egy sírhantot jelölnek. Kárpátaljai forrásaink szerint a katonai temetkezés nagyüzemi eszközökkel zajlik, markolóval vájnak lyukat a földbe, hogy minél gyorsabban elföldelhessék az elesetteket. Polgári beszámolók szerint a legerősebb katonai egységeket február óta már háromszor kellett „újratölteni” emberekkel. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy hetvenszázalékos veszteségnél – ha van rá mód menet közben – kivonják az adott egységet a frontvonalról, és a legénység állományát kiegészítik újonnan besorozott férfiakkal.

    Kényszersorozás egy kárpátaljai romatelepen

    A donbaszi húsdarálóban megsemmisülnek az ukrán tartalékok – mondja lapunknak egy középkorú kárpátaljai tisztviselő.

    Az orosz felőrlő taktika működik. A beregszászi és más magyarok által is lakott települések temetőjében is egyre több zászlóval jelölt sírhely található. Az utóbbi hetek eseményei alapján pedig arra lehet számítani, hogy számuk meredeken emelkedni fog. Szoledar ostrománál ugyanis összesen 14 ukrán zászlóalj pusztult el, közöttük a munkácsi központú 128-asok katonái is odalettek. Kárpátalján közben az a szóbeszéd terjed, hogy az egység nem semmisült meg teljesen, csak hatalmas veszteségek érték. A halottakat a munkácsi járáshoz tartozó Mezőterebesen őrzik, a napokban indult kényszersorozási hullám pedig éppen a zászlóalj újrafeltöltését célozza. Egy kárpátaljai férfi lapunknak arról számolt be, hogy január 19-én a magyar többségű Kisbégányban razziáztak a hadkiegészítő parancsnokság emberei. A környéket ismerők látatlanban is biztosak benne, hogy a faluban tartott regrutálás sikertelen volt: aki tehette ugyanis, már régen elmenekült vagy felkészült a menekülésre, és valami búvóhelyen várja, hogy Magyarország vagy Románia irányába távozhasson.

    Vannak olyan elkeseredettek, akik még önként vállalják a katonai szolgálatot. Jellemzően harcászati szempontból kevésbé hasznos férfiakról van szó, akik Ukrajna gazdasági összeomlása óta nehéz helyzetbe kerültek, és a zsold reményében, családjukért hajlandók vállalni az önkéntes bevonulást. A kiképzés ideje alatt havi 430 ezer forintnak megfelelő összeget utalnak a katonák számlájára, a fronton töltött idő alatt pedig az összeg az egymillió forintot is eléri. Mindezt a nyugati segélyekből fizetik, amelyeket Ukrajnának egy nap törlesztenie kell.

    Az anyagiak, illetve a hatóságok által harcolni kényszerített katonák morálja között nem túl nagy a különbség. Túlélési esélyük minimális, a harcedzettek golyófogóként tekintenek rájuk. Egy kárpátaljai, magyarul is beszélő férfi küldött egy képernyőmentésből származó fotót. A képen egy roma fiatalt vezet el két egyenruhás; ezek után valószínűleg a legközelebbi gyűjtőponton adták le mint potenciális katonát. Sajnos az ilyen fiatalok sorsa megpecsételődött a besorozással. Az ukránok sem bánnak velük kesztyűs kézzel, a Wagner zsoldosaival szemben pedig esélyük sincs.

    – Az orosz tűzhenger elől menekülni kell, akinek pedig esze van, az a fronton megadja magát – mondja egy kárpátaljai ruszin férfi, akinek már vannak katonai tapasztalatai.

    E véleményt egyre többen osztják az egyenruhások körében is. Bár a veszteségekről szóló hírek nem kerülhetnek be az ukrán médiába, a sebesültként hazaérkező katonák elbeszélései vérfagyasztó történetekkel táplálják a közbeszédet. Pletykák terjengenek arról, hogy a tankok ajtaját behegesztik, hogy a legénység ne menekülhessen el a harctérről. Arról is keringenek hírek, hogy az Azov és Kraken osztagok fegyveresei vonulnak a harcoló alakulatok mögött, és azonnal kivégzik a menekülni vagy magukat megadni próbáló katonákat.

    Persze nem áll minden egység mögött egy kivégzőosztag, így a dezertálások egyre gyakoribbak. Számtalan felvétel kering az interneten arról, hogy csapatok testületileg szegülnek ellen a biztos távolban megbúvó feletteseik észszerűtlen parancsainak, miután nem kapják meg a megfelelő ellátmányt. Január 15-én egy teljes harckocsidandár szüntette be tevékenységét és hagyta el állásait. Egy napokban készült videó szerint pedig egy jól azonosítható egység katonái megtagadták, hogy a front Wagner-csoport által uralt részére vezényeljék őket. Mikor a feletteseik mégis Bahmut alá küldték őket, a századparancsnok betegszabadságra ment – és követte a legénység 60 százaléka. A félelem indokolt, német hírszerzési jelentések szerint a város körüli harcokban több száz ukrán katona elesett, többek között a magyar Fejer Iván is a munkácsi 128-as dandárból.

    Kárpátalján sokan latolgatják, hogy miért éppen a megyéből kiegészített 128-as egységet vezénylik a legkeményebb harcok helyszínére. Sokan tudni vélik, hogy a kijevi kormány szisztematikusan küldi a darálóba a kisebbségi területekről származó csapattestek katonáit. A sorozások alatt a magyar településeket előszeretettel keresik fel a toborzóirodák fegyveresei. Néhány napja az erőszakos sorozás újabb szintet ért el: Ungvár belvárosában az utcáról visznek el fiatalokat katonának, és már a házak kerítésein is bemásznak a fegyveresek, ha úgy gyanítják, hogy elkaphatnak egy behívó elől bujkáló fiatalt.

    Időnként azonban eltelik néhány hónap is úgy, hogy nem erőltetik a sorozást, aztán a veszteségek miatt újra napirendre kerül az utánpótlás biztosítása. Forrásaink szerint most épp sürgősen szüksége volna az ukrán hadseregnek 100-200 ezer emberre, ezért indult be nagyüzemben a behívóparancsok kézbesítése és a katonakorú férfiak sorozóbizottság elé hurcolása. Ám a lehetőségek folyamatosan szűkülnek, Ukrajna kiürül és egyre kevesebb a hadra fogható férfi. Állítólag a kormány a jelenlegi 61-ről 65 évre akarja emelni a hadkötelezettség korhatárát.

    Lassan ott tartunk, ahol a németek a világháború végén, amikor már öregeket és gyerekeket soroztak be. Most a korhatárt fölfelé emelik, de lassan a tizenéveseket is ki kell menteni az országból, nehogy elvigyék őket – mondja egy idős hölgy, aki unokáiról gondoskodik, míg a fia és annak felesége Nyugaton dolgozik a család megélhetéséért.

    De mi lesz, ha elfogy az ukrán férfierő? Borúlátó hangok szerint talán Európának kell felajánlania saját fiait annak érdekében, hogy a háború folytatható legyen Oroszországgal szemben. Fél lábbal már úgyis benne vagyunk, hiszen kizárólag a NATO eszközei teszik lehetővé az ukrán ellenállás folytatását.

    – A Leopard tankok fehér kereszttel, ukrán legénységgel hatásos propaganda lesz Oroszországban – mondja egy kárpátaljai magyar férfi, akinek hivatása miatt sikerült elkerülnie a frontra hurcolást. A háborús lelkesedést mindenesetre sokkal könnyebb ébren tartani azok körében, akiket nem fenyeget a behívó, mint a katonakötelesek között, teszi végezetül hozzá.
    https://demokrata.hu/vilag/a-daralobo...as-634339/
    - 2023. 01. 29. 15:53
  • D
    Dnyepropetrovszk (Dnyipro) polgármestere jobb, ha hallgat.
    Jelenleg úgy néz ki, hogy a magyarság/nak mondott zagyvalék/ szépen el fog ukránosodni.
    Mármint az idejött ukránok - nyelvükben - elmagyarosodnak, de amúgy persze elszórják itt a génjeiket.
    Úgyhogy jórészt a sajátjaival kell majd baszakodnia, ha idemerészkedik.
    Meg egy csomó cigánnyal. Mert ha így megy tovább, akkor 2050-re az lesz az itt immár többségében lévő cigányok problémája, hogy ezt a "magyar-kérdést" hogyan oldják meg itt?
    Amúgy roma "holokauszt" (sem) nem volt.
    Hidler (ez volt az eredeti neve, persze Siklgruber-ről "magyarosítva") nem üldözte a cigányokat. Mivel az árja fajt Indiából eredeztette, és tudta jól, hogy a cigányok is indiai eredetűek, így nem üldözte őket, csak a csavargó-tekergő részüket fogdosta össze, akik aztán - Kertész Imre Sorstalansága szerint - a legdurvább kápók lettek a táborokban.
    Most mindenki a "tavaszi hadjárat"-ról delirál itt orosz részről - megmondom előre, hogy lófasz lesz itt nem hadjárat.
    Megy tovább a szarakodás, előtte még kilövik ezt a mostanában leszállításra kerülő 110, tanknak nevezett, ócskavasat Krizantémmal vagy Kornet-tel, aztán minden megy tovább, ahogy eddig.
    1974-75 telén, amikor egy több órás, leváltás nélküli őrszolgálatban a téli ónos esőben kifáztam és vesemedencegyulladással a Honvéd Kórházba kerültem, ott még láttam az 1973-as arab-izraeli háború arab (szír) tankista sebesültjeit - vagyis, ami maradt belőlük (lábak és kezek, karok nélkül, összeégve), beszéltem is néhányukkal, szörnyűségeket meséltek, legszörnyűbb az égő tank tűzében sülő emberhús szaga volt, azt mondták, meg a töméntelen égő tank látványa mindkét oldalon, vég nélkül a Golan fennsíkon.
    Meg van ez a világ már baszva (nemcsak mi, habár mi első helyen) mindörökre...
    Halal a békére - alien a há-ború!
    - 2023. 01. 29. 16:20
    • S
      Emelik a téteket, az oroszok oldalán is nagyok a veszteségek.<br />Kilőnek majd 110 tankot közben azok meg nem csinálnak semmit, főleg ha egy részüket védekezésre beássák?
      - 2023. 01. 29. 16:58
  • Posta Imre
    Rekordokat döntött a lengyel hadseregbe jelentkezők száma a háború kitörése óta
    A tervek szerint Lengyelország idén már a GDP-je 3 százalékát költené védelmi kiadásokra, később ezt az arányt 5 százalékra növelnék. A hadsereg jelenlegi 164 ezres létszámát pedig 2035-ig 300 ezresre növelnék.
    És Mariusz Blaszczak védelmi miniszter szerint az orosz-ukrán háború kitörése óta egyre többen jelentkeznek katonai szolgálatra. 2022-ben összesen 13 742 fővel bővült a hivatásosok száma, ami a miniszter szerint rekordnak számít a hadkötelezettség 2008-as eltörlése óta.
    A hadsereg 164 ezres létszámához jön még egy 36 ezres önkéntes állomány is. A 2017-ben létrehozott egység 16 napos kiképzést kapnak, amit később továbbképzésekkel frissítenek fel. (ORF)
    https://444.hu/2023/01/29/rekordokat-...torese-ota
    - 2023. 01. 29. 16:44
    • D
      Sokszor idéztem már a jelenetet az Indiana Jones frigyládás részéből, amikor Kairó utcáin Indi összeakad egy hatalmas handzsárral hadonászó megtermett arabbal és Indinél nincs semmi kard féle. Indi kis habozás után előkapja a Colt-ját és lepuffantja az arabot.<br />Hát kb. ez lenne a lengyelekkel is a 300 ezres hadseregükkel, ha szembemennének az oroszokkal. Az oroszok odabasznak néhány taktikai atomot, aztán lehet hozni a hullazsákot - annak a pár hullának, ami még temethető maradt a csapás után.<br />Az viszont biztos, hogy lengyel barátainknak elment a maradék józan esze is.<br />isten óvjon a barátainktól - az ellenségeinkkel elbánunk magunk is.
      - 2023. 01. 29. 18:56
      • Posta Imre
        A lengyel haderő nem az oroszok ellen kell, hanem a "franciák és angolok" ellen, ha úgy alakul. Figyeld csak meg! Semmi nem az, aminek látszik.
        - 2023. 01. 29. 19:32
        • S
          Olvasd már el. Putyint behelyettesíted a grúz zsidó helyére, aztán kb ott vagy most, mint akkor!
          - 2023. 01. 30. 00:03
        • S
          https://harcunk.info/index.php/archivum/2335-sztalin-nagy-es-hosszu-haborut-akart
          - 2023. 01. 30. 00:05
  • Posta Imre
    Tehát, biztos, hogy nyakig belerángat!

    Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt
    2023. január 27.
    A miniszterelnök szerint Magyarországot nem lehet belerángatni a háborúba. Péntek reggeli interjú a Kossuth Rádióban.

    Az orosz-ukrán háború volt a központi témája a szokásos péntek reggeli, miniszterelnöki interjúnak a Kossuth Rádióban. A háború elején a németek azt mondták, ők nem küldenek az élet kioltására alkalmas eszközöket, de már a vadászrepülőknél tartunk – fogalmazott Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy Németország Leopard 2 típusú tankokat küld Ukrajnának, Kijev pedig már vadászrepülőgépeket kér a Nyugattól.
    https://www.startlap.hu/kiemelt-hirek...ez-kizart/
    - 2023. 01. 29. 16:52
    • Laplage73
      Amit ő mond, érdekes mindig az ellenkezője történik.
      - 2023. 01. 29. 17:53
    • D
      Az egyértelmű, hogy bele akarnak rángatni minket a háborúba Ukrajna ellen.<br />Amely esetben majd a NATO nem fog segíteni nekünk, elvégre a szöveg az lesz, hogy mi kezdtük.<br />Már régen az ENSZ-hez kellett volna fordulni azért, ami Kárpátalján megy a magyarok ellen.<br />Továbbá felkérni egy-két - többé-kevésbé - normális országot (Szerbia, Törökország, Horvátország esetleg Ausztria), hogy vegyenek részt tényfeltáró bizottságban, hogy mi megy ott??<br />Aztán ENSZ megfigyelőket kérni a magyar-ukrán határra, hogy mi ott nem készülünk semmilyen katonai akcióra.<br />Mert kellenek ezek a tények, hogy amikor az ukránok megbombázzák Nyíregyházát meg Debrecent, akkor fel tudjuk mutatni, hogy nem mi kezdtük.<br />És hát korszerűsítve gyártani egy modern Zrínyi rohamlöveget páncélvadászként – ez sokkal olcsóbban gyártható, mint egy tank, de legalább olyan hatékony tud lenni, mint egy harckocsi.<br />Ezen túl venni/gyártani annyi páncéltörő rakétát, amennyit csak tudunk és persze légvédelmi rendszert is, ha lehet megszerezni a komplett Vaskupolát is Izraeltől, elvégre "haverok vagyunk".<br />Szóval: “Si vis pacem para bellum!”
      - 2023. 01. 29. 19:03
      • Posta Imre
        Laci, mihez fordulni? Pont az a cél, el kell takarítani onnan is a maradék magyarokat, kell az újvilágrend projektben a hely az izraelből kitelepített zsidóknak. Viktor ezt a tervet tolja és jól teszi. Amennyire hülye a magyar...szégyellem magamat helyettünk is.
        - 2023. 01. 29. 19:30
        • Laplage73
          Itt nem neked kell szégyenkezni, nem nekem, szégyenkezzen más, ja annak meg tök mindegy!<br />Még kitakarítják azt a 1-2 millió magyart és konyec
          - 2023. 01. 29. 19:50
    • V
      Honvédelmi miniszter: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie (videóval)
      https://promenad24.hu/2023/01/29/honv...-videoval/
      Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ukrajnai háborúval kapcsolatban hangsúlyozta: végig kell gondolni, hogy mit lehet és kell tenni a magyar emberek biztonságáért.

      Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen – jelentette ki.

      Arra is gondolni kell, hogy Magyarországnak adott esetben az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) védelmi szövetségre támaszkodva, de saját haderejével kell megvédenie a határait,
      - 2023. 01. 30. 11:04
  • F
    1015-ős térkép semleges ! Oroszország egységben, és ekkora területen mikor az egész történetük Oleg-től indítják 845-től de, akkor még Rurikidák voltak . Francia , meg Lengyelország stb.... ? Báthory István aki lengyelország királya is volt, és legyőzte Retteget Ivánt aki behodólt neki !
    https://djp.hu/2022/04/30/bathory-ist...ry-istvan/
    Leesik festették a napot .
    cdn.blog.hu/hi/hi-sztori/image/bathory_pszkov_elott_jan_matejko_festmenye.jpg

    Anno ilyenek voltak a magyarok, ezek csak árnyékai vagy gennyes pattanások a nemzet testén , ne bohóckodjunk már mindenről Brüsszel tehet ?
    Fűtött, zsidó Karmelita kastélyból meghízva ilyenek mondogat a magyar bőrbe csomagolva .
    "Urbi et orbi" van ?
    - 2023. 01. 29. 20:20
    • S
      Mindenről is, hiszen Brüsszel is zsidó, orbànék is zsidók. Szerintem nem kell magyarázni mint s hogy van ez!
      - 2023. 01. 29. 23:33
    • 1
      Ilyenek voltak ezek a magyarok.Azért megnéztem volna,hogy erdélyi fejedelemként,lengyel királyság nélkül mire ment volna Rettenetes Ivánnal.Nem kellene ezt ennyire tulértékelni,mert még azt is elképzelhetönek tartom,hogy Báthoryn kivül nem volt ott másik magyar.(ez igy ebben a formában nem igaz,mert volt,egyesek szerint elöfordult hogy 5000 magyar szolgált a zsoldosai között)Végezetül nincs róla információm,hogy behódolt volna neki Rettenetes Iván,csak háborút veszitett ellene,és területekröl volt kénytelen lemondani.
      - 2023. 01. 30. 20:32
      • F
        Inkább ennek a csatának az előéletébe ásd bele magad mi előtt, gyanakodsz !<br /><a href="https://cabe.blog.hu/2017/12/14/aki_legyozte_rettegett_ivant">https://cabe.blog.hu/2017/12/14/aki_legyozte_rettegett_ivant</a>
        - 2023. 01. 31. 15:15
  • S
    Szóval akkor mikor lesz nálunk kemèny hideg tèl?
    - 2023. 01. 29. 23:23
  • vian
    Kapcsolódási pontok:

    Az Emberiség Történelme - Kék Vér Igaz Vér
    https://www.youtube.com/watch?v=J8Tg-...8Tg-y8DOVs

    VILÁGHÓDÍTÓK
    Marshalkó Lajos
    https://mek.oszk.hu/10300/10377/10377.../10377.pdf

    XXXXXXXXXXXXXXXX

    A változások előkészítéséhez, lassan "megérkeznek" a idegenek is.
    1-es Hangár - Földalatti bázisok ( Ukrajnában is belebotlottak az alagutakba)
    https://www.dailymotion.com/video/x2y...eo/x2yb4u0

    Itt nyomon követhető a változás (magforgás) - óriási, különleges anyagmennyiség
    https://www.youtube.com/watch?v=STPan...TPanM8zwgc
    https://www.youtube.com/@Suspicious0b...ers/videos

    Ez pedig a régi 2003-as történet + a folytatás
    http://www.zetatalk.com/
    https://www.youtube.com/@NancyLieder/...der/videos

    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    cigány Himnusz

    https://www.youtube.com/watch?v=RBbK7...BbK7ImtY2g
    https://www.youtube.com/watch?v=wPpfG...PpfGNQ-fi4

    https://www.youtube.com/watch?v=X8zMm...8zMmgLrgTo

    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    ráadásként

    A farkas és a kismalac újkori meséje
    https://www.facebook.com/eneletemendo...923920890/

    X
    - 2023. 01. 30. 00:29
  • F
    Elbocsátót , kiherélt katonákkal az a baj ezek egytől egyik oltottak , mind a rendszer servilisei ezek azért oltották be magukat mert mondták nekik . Most meg szépen leszeget fejjel mennek az emelt nyugdíjukkal és szépen mennek a gödörbe .
    Ügyet akkor fogják elő veni a fiókból, ha elő kell hívni a tartalmat már az elején erre ment ki a játszma keletettek nekik egy bizonyos időben , időre .
    Vagy ha jön a pillanat nem kell nekik hogy, te szabadon "garázdálkodj " szavakban sem .
    - 2023. 01. 30. 09:22
    • Posta Imre
      Ez világos volt, már mikor szétprovokálták magukat a szolgálatok, akkor is. A többi "nemzeti" ratyikális meg be lett kussoltatva, ahogy most is lapítanak, mint kip a fűben. Persze, hogy előveszik postaimreszelleme mindent átható, együttható...kóhnstans, vagyis PI.
      - 2023. 01. 30. 13:36
  • Posta Imre
    GELEM = MELEG...csak úgy mondom, ha már meleghimuszt idéznek az idők. Idétlenek.
    - 2023. 01. 30. 13:33
    • F
      Ezt a melegfrontos történetet, Nyáry Krisztián "kommunikációs szakember " találta ki aki egy Szemere Bertalan nak irt levélre hivatkozik , és ebből ezt szűrte le meg ugye nem nősült meg az író és ebből már ezt a képet raktál össze .<br />
      - 2023. 01. 30. 17:14
  • V
    Kiábrándult amerikai katonákat kezdett el toborozni az orosz Wagner-csoport
    https://www.portfolio.hu/global/20230...ort-593614
    - 2023. 01. 30. 14:04
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %