Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Árgyélus a Pegazuson

Árgyélus a Pegazuson
Kedves naplopóm, kissé el vagyok hanyagolva, de ne nézd el nekem, csak mert kegyes vagy. Kegyetlen időket élünk, bonodériákot, törvénytelenséget és áthatoló mirázst. Az „ember”’ szánalmas rongybaba, kísérleti denevér, féregnyúlvánnyá érett. Ideje bezsákolni a kollapszis lovagjai szerint. Emlékszemnm milyen vidámak voltak az ellenségeink még pár éve nyerítve röhögtek, mikor megénekeltem vala a Valami közeledtét, de most hogy itt van, tejes kommunista-cionpánik van a tik-tok szolgálatoknyál, habzó szájjal, csatangoló nyelvekkel nyeldeklik az OMG-t, ahelyett, hogy értelmes beszédbe elegyednének...no nem velem, hanem a naplómmal, de már az ide küldött suttogó is befogta a csőrét és nem dalol. Zabszemszaglás van elftársok! A lelkiismeretem nyugodt, tiszta teintetemmel nem nézek se jobbra és nem is érdekel a balra, sem előre, csak a föl(d) és led(d), ahogy földel és éled, de ez már egy másik kvantum, másik kiber, másik fraktál, amilyet még nem faraktál!

Egy bíró halálba menekül a szolgálatok és tetteinek következménye elől, most egy orvos ugrott ki a hatodikról Kecskeméten a Március 15-e utcában, mert árverezte volna „schadl” a lakását és Novák Kata aranykészleteket őrző férje is megalezresedett...miközben az öreg bakákat keríteni, másokat kirúgnak és háborúra készülünk mind 72 vármegyében. De ki a király?

Van eszemben, a kulcsi 2021-es szimbolikus nagypáholykodáskor, de meg előtte már említettem, jött infó Viktor Habsbourg leszarmazásáról, mely történet szerint a mama, mint Hrúz Mariska Széchenyitől, megesett és aztán ezt a fiúcskát különös becsben tartották, mint „királyi vért”. Tisztára Da vinci kód, nem? De! Bár annyira csak nem vicces, ha már kint is kezelik és rossz nyelvek szerint a Habsbourg „király” is megvan, sőt Baváriát is magának vindikálhatja. Nem csoda, ha Merkel (a Hitler lány) is megrettent. Putyin ha egyszer megindul, kiugrik a macesz is a sábeszdekliből. Mindennek viszont semmi jelentősége, mert nagyjából borogatják, hogy jön az újabb halálos fertőzés. Most a kolerát emlegeti Szlávik, bár valami pusztulat fertőzést is eleresztettek, sokan döglődnek „influenciánban” es. Jó lesz ez, emlékezetes idők ezek is, bár nem kék már senkinek emlékezni rájuk, mert a „hülyeség korának” titulusát viseli. Persze nem, de közben mégis. Forraljátok a vizet, amit isztok, mert a vízműveket is a cionék kezelik és a kolerás csapvíz sok hun-cutságra képes és nem kóla.

 

Szombaton kimeditűltuk a világbékét, s bár idén minden cionista valami világvajúdást és vészkorszakot jósol, abban maradtunk, hogy de. Ilyen jó még sosem volt. Akinknél szakadni kell a cérnának, fog, ha eddig bírta birkával. Jót mosolyogtam a mamán is, már végre hallottam hallottam cifrázni a telefonban, pedig ő aztán türelmes. Az elme türelmes. Hermész Triszmegisztosz tanítása szerint a MINDENSÉG az ELME és az UNIVERZUM az MENTÁLIS. Egyre több pszihocikket dobálnak föl, ahol azt boncolgatják, hogy ki kell mondjad, amit gondolsz, jó hangosan…

 

Hááát, nem tudom, mert a bölcs és a „nagytezsvír” hallgatózik, van neki Vodafonja, vagyis van ONE! 5G, vagy 6, vagy 7…? Meglátomásoztuk, hogy az „akksigyárak” valójában hadiüzemek és ahogy a „népnek” semmi köze nincs semmihő, ehhez pláne nincs, mert a valakik által gyárott valamik úgy is arra „szolgálnak”, hogy vagy így, vagy úgy likvidálják egymást a „népek”, amiké a minden hatalom. Vagy nem?

Nem segíthet ezen már csak a pi-jócás ember! Szombaton kaptam hármat, de nem akarták a csapott hüvelykem szívni, így tegnapra tettük át a cuppantást. Rá kellett segíteni, sebejtéssel és akkor már nyalta is a plazmám. Fél órát bírta, de még él. Most láttam egy videót, ahol a kétszer Pfujzerrel ojtott japán mutatja a bűvészetet, ahogy a két nadály pár perces szívás után fetrengve múlik ki a vértől, amit leszívtak a karjából. Na ez lehet az új PCR teszt.

pi-ca_1.jpg (91 KB)

Hogy is van, mikor Viktor azt mondja, aki nem oltat, meghal!? Bizony, aki oltat is, sőt sokkal előbb is tán az orákulumok szerint. Fura dolgok ezek az emberiség, emberiesség ellenes cselekedetek, népirtásokk, persze csakis demokratikusan és alkotmányosan!

tvedtek.jpg (368 KB)

Lehet tüntetni a kínai gyárak ellen, de minek? Nehéz ezt felfogni, ugye? Lehet alkotmánybírósághoz fordulni, de hát minek, ha már az altokmány is xaros, milyen lehet a bírósegge? Szájer szerint vöröses pozsgais, bár ezt csak most fogom még olvasni, mert kaptam egy fél könyvtárat. Mármint félelmetes, mert nagyon jó kis könyvek vannak listán. Rákosi életének képeskönyve, Kukorelly Alkotmánytana, Tibeti halottaskönyv, Maoista „biblia”, Drezda bombázása...és lényegében mindegyik spirituális mű a szabadkőműves cionista mostani handa-bandát hívja a tetemére. Horvát III/III-as tábornok önéletírása pont kampóra jön, megérteni, Soros hogyan készítette föl a mostani fidesz és egyéb „fenegyerököket” a cionista hatalomátvételre már annak idején és miért kellett ezt hagynia a hatóságoknak….mert csak! Mindha ma játszódna újra az epizód. Semmi nem változik, az üzlet megy tovább és a Hungarx Black Rock Magyarország Zrt jobban teljesít...persze saját zsebelére – az ismerősöm szerint. Azt mondja, fölfigyelt egy jelenségre. Föl, mert repülőről van szó. Arról, melyet „magyar kormánygépnek” vettek állítólag meg valakik Katartól és a WizzAir üzemelteti…, de nem értek hozzá. Állítólag nemzetközi csámpázott árufuvarozás amis izraelita lobogó alatt, de hát lehet az is, hogy Soros fillantróp segélyszállítmányát viszi ide, vagy oda, vagy amoda, arany, fegyver, drog, szerv…, vagy bármi. Lényegében nem mindegy?

kormnygp_doha_almati.jpg (137 KB)

orwel_hbor.jpg (414 KB)

 

Tudom, sokakat zavar, mi megy légtárban, mert látjátok a permetcsikókat! Na és? Ezt a független és ótonóm ormányzat hagyta lóvá! Vagyis, nem, de lehet, vagy izé, mert az idei év a veszélyek éve. Ja, ja, a fehér nyúl üregének mélye.

novk_frje_vrs_.jpg (137 KB)

Kedves naplóm, mondd meg nékem, miért billentenek mindig fenéken, kik éppen sosem voltak észen? Úgy tűnik a helyzetet fokozza a helyzet fokozódása és mire márciust üt az óra, nyúlik mindnek füle, orra.

 

Itt be is fejezhetném, de helyzet van. Megjelent egy cikk, amit citálok nektek. Kamarás, nem Iván, de László beszél már nyíltabban. Nem tudom mit tehetnénk a családjáért úgy, hogy ne veszélyeztessük jobban, mint ahogy most van. Így is „pikkelnek” rá és a lányukra is az ukránok, de csak párszor verték még meg. Eljönni nem tudnak Lehet a TEK -et kék kiküldeni értük, mit az Orbán kölökért Afrikába, mikor a buzulásos inzultus miatt ki kellett menekíteni...a városi legenda szerint, amiben persze nem hiszek. Most talán a Balaton utcában fejleszti a nyelvi al-űrjét. Gollam, Gollam!

Kmarás Iván és a PI...vagyis majdnem stimmöl.

kamars_ivn_pi.jpg (107 KB)

“Egy imát talán megérünk”

Beszélgetés a jelenleg is Dnyipróban élő Kamarás Lászlóval

Dnyipró Ukrajna második legnagyobb városa. Jelentős ipari szerepe mellett az utóbbi években a turizmus fejlesztése is kiemelt fontosságú volt: a Dnyeper folyó partján fekvő település ugyanis lenyűgöző látnivalókat tartogat. Csakhogy útikönyv helyett manapság a háborús híradásokat nézzük.

Ebben a városban él Ukrajnába költözése, 2007 óta Kamarás László is családjával: feleségével és hamarosan 15 éves lányával. Teszik ezt napjainkban is, mert bár kézenfekvő a város elhagyásának terve, ehhez jelenleg a megfelelő műszaki állapotú használt gépjármű megtalálása és megvásárlása a legnagyobb kihívás.

A háború egy éves évfordulójának alkalmából arra kértük őt, válaszoljon néhány kérdésünkre – hogy még érzékletesebb képünk legyen a tőlünk 1500 km-re élt hétköznapok valóságáról. A mindennapossá vált áramkimaradások, a folyamatos légiriadók okán írásban „beszélgettünk” egymással.

2023. február 24-én épp a harmadik légiriadó zajlott, ezzel ez az éjszaka csendesnek számított - előző nap nyolc is volt. László igyekezett megnyugtatni: a Telegram-csatornákon gyorsan terjednek a hírek arról, hogy mi repül épp: a MIG-31-es például nem számít komoly veszélynek. “Ha tengerről indított rakéták azok, vagy stratégiai bombázókat emel fel az orosz, akkor bizony lehet majrézni, vagy ha moped rajokat reptetnek - de azok lassúak, sok idő, míg ideérnek!”

Az aktuális harci cselekményeket Ti is nyomon követhetitek számos alkalmazásban vagy siteon, így például  a Ukrainealarm vagy a  Liveuamap oldalon.

-Azt véljük, ennyi idő távlatából, talán már rutinszerű, hogy mit kell tenni, például, dróntámadás esetén. Azoknak, akik ezt nem élték át, leírnád röviden, hogy mi történik, és milyen óvintézkedéseket lehet megtenni?

Kamarás László: 1989. februárjától 1990. augusztusáig voltam sorállományú katona Tapolcán az MN 1480 jelzésszámú Dobó István laktanyában. Ez egy rakétás alakulat volt, a hírhedt Scud rakéták magyarországi támaszpontja. A másfél év alatt sok mindent belénk sulykoltak, és ami a leginkább meglepő az az, hogy az elfeledett tanultak már az első percben előjöttek! A volt századparancsnokom azt írta nekem, soha nem gondolta volna, hogy a volt állomány tagjai közül bárkinek is szüksége lenne arra, amit anno tanítottak nekünk. A sok ezer sorkatonából, akadt egy kivétel...ezek szerint! A sok hülyeségnek vélt akkori dolog talán most segíthet a túlélésben.

A ház pincéjét kellett olyan állapotba hozni, hogy óvóhelyként működjön!

Kerítettünk egy ágyat, hogy hosszabb ideig való itt tartozkodás esetén a lányok viszonylag kényelmesen aludhassanak, illetve ülhessenek.

Késő ősszel hegesztettem vashulladékokból egy kis kályhát, de ezt a fűtőtestet még nem üzemeltük be, valószínű, nem lesz már rá szükség, de azért nem árt ha van, ha mást nem vizet forralni, vagy főzni lehet majd rajta, ha úgy hozza a szükség.

A pince ablakát bedeszkáztuk, majd kívülről homokzsákokkal (zsák helyett bevásárló szatyor, homok helyett pedig föld került bele) pakoltuk tele. Erre azért van szükség, hogy egy nagyon közeli tüzérségi lövedék, avagy drón becsapódásnál a légnyomás ne mázoljon fel minket a falra!

Igaz, ez rakéta becsapódásnál már nem segítene, hiszen egy tonnányi hagyományos robbanófej körülbelül 250 méter sugarú körben mindent tarolna, és egy öt avagy hat méter mély kráter keletkezne!

Ahol lakunk, az a ház nagyjából 100 méterre fekszik a városi vízműtől, 250 méterre egy 6 sávos híd felhajtójától, ahol kisebb katonai bázist alakítottak ki, valamint úgy 500 méterre van tőlünk egy kórház is, tehát stratégiai komplexumok környékén lakunk.

Majdnem minden riasztás alkalmával a rögtönzött óvóhelyre sietünk!

-A mindennapi élet hogyan változott meg? Mi a legnagyobb kihívás az áramellátáson ( és a biztonság hiányán kívül), milyen, általában megszokott dolgok/szolgáltatások érhetőek nehezen, vagy egyáltalán nem?

K.L.: A legnagyobb kihívást jelen esetben az élelmiszer beszerzése, jobban mondva megszerzése, megvásárlása jelenti.

A háború kitörése után jó két hétig szinte minden alapvető élelmiszer eltűnt a polcokról: liszt, cukor, vaj, só, élesztő, tej és tejtermékek sem voltak felkutathatóak.

Naponta körülbelül három alkalommal mentem a környező bevásárlóközpontokba, de jellemzően  üres kézzel tértem haza!

A kenyeret általában magunk készítjük, ezzel nem is volt gond, amíg kitartott az élesztőnk, majd a sütőporunk, ezek elfogytával piláfot sikerült csak sütnünk.

Amikor kezdték újra feltölteni a boltok polcait, csak lestünk, hogy milyen árak lettek feltüntetve!

Általában hetente kétszer emelnek árat a boltok, nem nagy összegek, de egy év alatt eljutottunk arra a szintre, hogy a mélyfagyasztott pilmenyi, már szó szerint luxus kategóriába tartozik. Még az is tetőzi a bajt, hogy az emberek nagy része elvesztette az állását, illetve az állásban maradt emberek bére nem változott.

Nem is volt számomra meghökkentő hír, amikor pár napja, az egyik dnyiprói Telegram csatornára valaki feltöltött képeket, amin egy lakótelepi átjáróba kidobott, kifilézett kutya látható.

 

Minket a rokonok, és a barátok segítenek, így tudtuk idáig átvészelni ezt az évet, valamint sikerült konzervekből és instant élelmiszerekből egy kisebb ostromkészletet elraktározni, ami nagyjából egy hónapra lenne elég a számunkra.

A szolgáltatások terén legrosszabb a városi tömegközlekedés, ez maga a katasztrófa!

A dnyiprói lélekszám megközelítőleg két millió főt számlál, az autóbuszok jelentős többsége mikroautóbusz és ezzel hajtják végre az utaztatást. Csúcsidőben a két végállomás között a járművekre felszállni lehetetlen, úgy meg van pakolva emberekkel.

Az áramkimaradások a káoszra rátesznek még jópár lapáttal, mivel ilyenkor kiesik a troli és a villamos közlekedés is, ami még inkább megterheli a buszközlekedést.

Az igazolványok iránti kérelmek beadása, illetve azok elkészítése és kiadása, valamint a banki szolgáltatások egyes részei szintén rosszul működnek.

A gyógyszer ellátással valószínű nincs gond itt a városban, orvosi ellátást pedig nem veszünk igénybe, így nem tudjuk, hogy ezen a területen van-e valami ellátási zavar.

Az online iskolai oktatás rettentően csapnivaló.

A vezetékes víz ihatatlan (szerk.: nem a háború okán), így vannak szolgáltatók, akik ballonos ivóvizet szállítanak ki házhoz: van két ballonunk, amik ha kifogynak, cseréltetjük őket.

Van betárolva 200 liter vizünk, ami így téli hónapokban hármunknak egy hónapra lenne elég, ha egyik napról a másikra megszűnne a vízellátás.

Üzemanyagból, főleg dízelből nincs hiány, vélhetőleg nem lesz fennakadás.

-Hogyan lehet hosszú távon együtt élni ezzel a helyzettel, a félelemmel?

K.L.: Az ember egy idő után hozzászokik a robbanásokhoz. Ezidáig két közeli robbanást éltünk meg, az egyik egy bevásárlóközponti “tápanyagbeszerzés” közben ért engem és a nejemet, míg a lányunk otthon volt egyedül - őt jobban megrémítette, mint minket. Ehhez hozzájárult az egyedülléte is, de mindent úgy tett, ahogy tanítottam neki! A másik közeli robbanást vélhetőleg a levegőben megsemmisített repülő tárgy okozta: ennek a detonációja betört és megrepesztett pár ablakot. Ezeket leszámítva, illetve a fejünk felett átrepülő pár drón zümmögésén kívül, csak a távoli robbanások moraja hallatszik el hozzánk.

A feleségem a rakéta és drón támadásokat halál lottónak hívja, hiszen nem tudni, hol fognak becsapódni, és kit ölnek vagy nyomorítanak meg!

A legszörnyűbb, hogy az emberek nagy többségének még esélye sincs arra, hogy támadások alkalmával óvóhelyre vagy fedezékbe meneküljön. Egyszóval az ember egy idő után belefásul, nem vesz róla tudomást. Ezért is sokszor nagy az áldozatok száma rakéta támadásoknál.

-Milyen segítség jut el hozzátok? Jelen vannak nemzetközi szervezetek, segélyszervezetek?

K.L.: Csak baráti segítség jut el hozzánk!

Van egy angliai öreg barátom, aki instant élelmiszercsomagokat adott fel nekünk.

Szám szerint hét csomag indult útjára, ebből az elsőt és a hetediket kaptuk kézhez, a másodikat visszakapta azzal a jelzéssel, hogy a kézbesítés lehetetlen, a többi pedig elveszett: valószínű, valakivel hazasétáltak a csomagok.

Kértem segítséget magyarországi segélyszervezetektől, az az egy, aki válaszolt a megkeresésemre egy dnyiprói címet adott meg, ahol ha szerencsénk van, talán kapunk élelmiszer segélycsomagot.

-Mi, civilek, miben és miként tudnánk a leginkább segíteni?

Ez egy fogós kérdés majd 1500 kilométer távlatából. Szerintem sehogy! De egy imát talán megérünk!

 

(A képanyagok Kamarás László tulajdonai, engedélyével adjuk közre.)

#nowar #stopwar 

[2023.02.24., Kathi Diána]

Kedves naplóm, ennyit mára a portyázó cionista nyilzápor meddő gondolatairól, hátha Rákosi elvtárs is öntudatára ébred utódaiban, akik ma is ugyanúgy regnálnak, mint 100 esztendeje. Ja, pont így is van, de ez már egy másik gondolatkör kezdőszövete.

Ez mög itten nem én vagyok ihletve!

n_katona_gyerkmento_1.jpg (108 KB)

20 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • S
    Aki látta a videót novák kati facején a férje bohóckodásáról, az láthatta, hogy a védőmellényt rosszul vette fel, sőt lövészetnél még a célpontot se találta el. Emelett az arcát elég megnézni a faszinak. Látszik, hogy nem önakarátából került oda. Berakták oda bábnak, jó kis polgárpukkasztás, ennyi. Úgy, hogy közben "fiatalítást" akarnak a seregben. Vagy gondolják a fiatalok nem akadnak ki egy ilyen provokáción?
    - 2023. 02. 27. 18:48
  • Posta Imre
    Exkluzív: ezen a titkos csatornán óriási pénztömeg zúdul Tiborczék és Mészáros közelébe

    A Fidesz-kormányzás egyik legnagyobb kérdése, hogy milyen forrásból töltik fel azokat a magántőkealapokat, amelyek a NER-felépítményt tartják. Kínálkozna a nyers válasz: „hát abból, amit a lovagok hazavisznek a tenderekből”. Csakhogy ezekben a titkos zsákokban sokkal több milliárd van, mint amennyit úgymond el lehet lopni. Akkor honnan jön a pénz? Kínából, Oroszországból, a kipcsakoktól? Nem egészen. A megfejtés az, hogy nálunk a „magán” előtagú tőkealapokat is részben a magyar állam pumpálja nagyra. Két részben dolgozzuk fel, hogyan. Az elsőben alább kormányzati dokumentumokkal igazoljuk, hogy már legalább 541 milliárd közforint mozdult meg a kiválasztottak felé (javarészt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül) – de vannak arra utaló nyomok, hogy a kiáramlás nagyságrendje még sokkolóbb. Némi cinizmussal azt mondhatnánk: akár külön „Tiborczék”- és „Mészárosék”-sor is lehetne a magyar állam költségvetésében. Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete.

    Aki kicsit is figyelt a közéletre az elmúlt 10-15 évben, tudja: a Fidesz tiszta, offshore-mentes gazdaságot ígért, sőt még az Alaptörvénybe is beleírta, hogy „a központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható”. Ehhez képest „polgárjogot” nyert a magántőkealap intézménye, amely az offshore összes visszataszító ismérvével rendelkezik – értsd: tulajdonosrejtegetés, adóoptimalizálás.

    Kétségtelen, hogy a magántőkealap (private equity fund) nemzetközi térben is ismert cégforma; olyan entitás, amely esetében az üzleti döntéseket szigorúan profi alapkezelők hozzák, a befektetési jegyek laikus birtokosai – vagyis a végső haszonhúzók – pedig csendben várják az eredményeket. Csakhogy nincs az a piacgazdasági találmány, amit ne lehetne – eredeti rendeltetésével ellentétesen – oligarchikus rendszerek szolgálatába állítani.

    Magyarországon 2016 óta sorra jönnek létre magántőkelapok, amelyeknél a regisztrált alapkezelőket strómanként tolják maguk előtt a bizniszeket ténylegesen vezénylő háttértulajdonosok.

    Az ő kilétük a törvény erejénél fogva titkos (nemrég a Direkt36 azért megtalált néhány érintettet), sőt számos pénzügyi előny is jár a szolgálataikért: a magántőkealapok sem társasági, sem helyi adót nem fizetnek, sőt, addig nem kell semmilyen közteherrel bíbelődni, amíg nem ér el pozitív hozamot, kimutatható nyereséget a befektető.

    Írásunk élesítésének pillanatára a jegybank nyilvántartása szerint 123 ilyen titkos pénzeszsák lett az országban (két éve még harmadennyi volt), s mint alább kiderül, ebből 53 darab felett Tiborcz István és Mészáros Lőrinc, illetve az ő bizalmas körük őrködik. Ám immár nemcsak ők, hanem a másodvonal is aktivizálódott; tulajdonképpen nem is számít igazi NER-potentátnak, aki nem kezel legalább egy-két magántőkealapot – de erről a „jelenségről” majd írásunk második részében szólunk részletesen. Most inkább arról, hogy miféle pénzeket „moshattak bele” ezekbe a törvény által titkosított kasszákba.

    A G7 gazdasági portál egy éve 2 ezer milliárd forintra becsülte a magántőkealapok által felhalmozott vagyont. Ez azért megdöbbentő, mert ennyi pénzt egyszerűen nem lehetett kinyerni a túlárazott állami közbeszerzésekből, út- és vasútépítésekből, letelepedési kötvényes bizniszekből, koncessziós kaszinóüzemeltetésből. Hogy éreztessük a 2 000 000 000 000 forint nagyságát, ideidézzük korábbi számításunkat: a legnagyobb magyarországi tenderkirály, a sztrádaépítő Duna Aszfalt feje, Szíjj László a Fidesz 2010-es hatalomra jutása után lezárt üzleti években összesen mintegy 181 milliárd forintnyi adózott eredménytömeget produkált. S ha ehhez hozzáadjuk cégcsoportjának tavalyi, egyelőre nem nyilvános adatait, esetében körülbelül 200 milliárdnyi „jutalomfalatról” beszélhetünk – s ez még mindig csak a tizede a G7 fenti becslésének.

    Adódik tehát a kérdés: kik és honnan öntöttek ennyi pénzt ebbe a magántőkealap-hálózatba, amelyen a Nemzeti Együttműködés Rendszere nyugszik. Ahogy az alábbi gyűjtésből kiolvasható, autópálya-üzemeltető gigacégeket, bankholdingot, hagyományos és zöldenergia-konszerneket, irodaházak garmadát, turisztikai óriásfejlesztéseket, szállodaláncokat, Andrássy úti palotákat, európai jelentőségű gabona-, illetve pulykafeldolgozó üzemeket, kereskedelmi médiumokat szerveztek már rá erre a legalább 2 ezer milliárd forintos talapzatra. Beszéltünk olyan „jólértesültekkel”, akik biztosra veszik, hogy orosz, kínai, esetleg „kipcsak” eredetű forrásokból is töltik e magántőkealapokat, ám mai tudásunk szerint ennél jóval egyszerűbb a képlet.

    Arról van szó, hogy a fejlett magyar államkapitalista modellben a „magán” előtagú tőkealapokat is részben közpénzből pumpálják nagyra.

    Alább kormányzati dokumentumokkal igazoljuk, hogy legalább 541 milliárd állami forint már megmozdult a Tiborcz- és Mészáros-klub, valamint az utánuk következők irányába – de vannak arra utaló nyomok, hogy a kiáramlás nagyságrendje ennél sokkal jelentősebb. Mindez nem jelenti azt, hogy a kiválasztottaké lesz (vagy lett) ez a tetemes közpénz. Azt viszont igen, hogy noha az állam adott esetben akár 70 százalékban is finanszíroz egy-egy tőkealapot, mégis teljes egészében átengedi a saját forrásai feletti rendelkezés jogát bizonyos magánszereplőknek. Akiknek így nem kell például hitelbírálaton átesniük, nem kell az évek során törlesztgetniük semmit, hanem – megtérülő projektek esetén – majd később kegyesen „részeltetik” az államot a maszek projektjeik hasznából. Hasonló a sztori a Vodafone-felvásárláshoz, ahol a kockázatok döntő részét az állam vállalja, de a menedzsmentjogot egyszerűen lepasszolta a NER-nek – az úgynevezett „nemzeti” politika legnagyobb dicsőségére.

    Ahogy írtuk: egyelőre 541 milliárd közpénz külső alapkezelőkhöz vándoroltatásáról vannak biztos információink. Ebből 141 milliárd forint a körülményekhez képest átlátható módon jutott ki a közösből az Eximbankon és az MFB Invest Zrt.-n keresztül – erről is cikkünk második részében írunk majd bővebben. Akad azonban legalább 400 milliárd olyan forint, amely a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) úgynevezett „Krízis”, illetve „Turisztikai” tőkeprogramjainak örve alatt jutott el minimum kilenc alapkezelőhöz 2021-től. Korábban a Telex, a HVG és a G7 már észlelte, hogy az állami pénzintézet 25-50 milliárdos tételekben kezdett kötelezettségeket vállalni egyes magántőkealapokban – úgymond a Covid-járvány gazdasági hatásának enyhítésére. Az MFB 2021-ről szóló éves beszámolójában a „társult vállalkozások” bemutatásánál összesen hat ilyen külső irányítású egység szerepel összesen 250 milliárdos befektetéssel (ahogy az alábbi gyűjtésben vastaggal szedve látható, a Főnix, a Central European Opportunity II., a Gordiusz, a Riverland, az Infinitum és az MKB Magántőkealapról van szó). Ezeknek a kezelőcégei „természetesen” Tiborcz Istvánhoz, a kormányfő vejével már-már összeépült Szécsényi Bálinthoz és Jellinek Dánielhez, valamint Mészáros Lőrinchez tartoznak. Személyes kedvencünk a Tiborcz-féle Főnix Magántőkealap, amely sok egyéb, alább részletezett projekt mellett arról híres, hogy megvette a felcsúti kolléga Hunguest-szállodaláncából egyszer csak „kipottyant” Grandhotel Galyát, majd a következő pillanatban rögtön termett 3,9 milliárd vissza nem térítendő Kisfaludy-kormánypénz is az elaggott mátrai épület felújítására. Tehát a látszat mindenképpen az, hogy a magyar állam felelős döntéshozói és a kormányfő családja lényegében egy tulajdonosi körként viselkedtek.
    A Tiborcz-közelbe sodródott galyatetői szálló (forrás: Hunguest)

    De miért írtunk 400 milliárd forintos pénzkiáramlást (kilenc magánalapba), amikor a 2021-es MFB-beszámoló „mindössze” 250 milliárdról (és hat kedvezményezettről) árulkodik? Azért, mert a fent linkelt banki kimutatáshoz egy vezetőségi jelentést is csatoltak, amelyben a 2022 elején bejegyzett részesedések, tőkeemelések is szerepelnek – itt pedig már hét alapot említenek 50-50 milliárdos állami „krízisdotációval”, továbbá kettő turisztikai győztest 25-25 milliárddal (de a három újonc nevét homályban hagyják). Ez így 400 milliárd. S miért utaltunk bekezdésekkel korábban arra, hogy akár még további százmilliárdok is „kiközvetítődhettek” ezen az MFB-ágon? Mert a pénzintézet minapi közleménye egyértelművé tette, hogy az utóbbi nyolc hónapban is „jelentős összegben jegyeztek le befektetési jegyeket”.

    Természetesen részletes kérdéssort küldtünk a témában – immár majd’ két hete – az MFB-nek a kommunikációs igazgató, Milassin Levente biztatására, ám nem érkezett semmilyen válasz az újabb nyertes magántőkealapokról. Sőt telefonhívásainkra, sms-üzeneteinkre sem reagált többé senki a megszólított „közszolgák” közül. Alighanem teljes hírzárlattal van tehát dolgunk. Az állami pénzre érdemesített hat, név szerint is ismert magánalap kezelői pedig sajnálattal közölték lapunkkal, hogy ebben az ügyben a hatályos magyar jogszabályok szerint nem szolgálhatnak semmiféle információval. Vagyis amit tudunk – lásd az alábbi ténytárat –, nem tőlük tudjuk.

    Folytatása következik…

    I. Alapkezelők és magántőkealapok Tiborcz Istvánnál, illetve az üzletember holdudvarában

    1. Diófa Alapkezelő Zrt. – jelenleg 4 magántőkealapot irányít (Főnix, Nivala, Egmont, Diorit)

    Az alapkezelőt egy éve vette meg Tiborcz István (Jellinek Dánieltől). A kormányfő veje a menedzsmentet részben meghagyta, a felügyelőbizottságba viszont újoncként került be tavaly nyáron Mager Andrea volt „vagyonminiszter”, a Szerencsejáték Zrt. jelenlegi elnök-vezérigazgatója. A Főnix Magántőkealap az MFB Krízis Tőkeprogramjának kedvezményezettje; az állami pénzintézet 50 milliárd forintot pakolt bele az alapba (a közpénzhez legalább 30 százaléknyi, azaz 21,4 milliárdos magántőkét azért hozzá kellett tenni). A Tiborcz-kör a Főnixen keresztül száll be – a Mollal és Jellinek-féle Riverland-alappal közösen – a magyar tőzsde sikercégébe, a zöldenergia-projektekben utazó Alteo Nyrt.-be. Ugyancsak ez a magántőkealap jelent meg tavaly társbefektetőként a Kopaszi Gát-óriásprojektben, illetve a Dürer Kert helyén épülő NER-komplexumban, valamint a Kallos szépségipari cégben. A Főnix résztulajdona továbbá az a Prestige SL Asset Holding Zrt., amely Szlovéniában tervezett privatizálni egy teljes idegenforgalmi láncot, de sikertelenül. A Diófa magántőkealapjai közül még a Nivala érdemel említést, amely a Hévízen épülő ötcsillagos, 285 szobás – közel nyolcmilliárdnyi állami turisztikai pénzt felszívó – szállodamonstrum (Port Hotel Medical & Spa) befektetője.

    2. Equilor Alapkezelő Zrt. – jelenleg 2 magántőkealapot irányít (Central European Opportunity, Central European Opportunity II.)

    Tavaly a Tiborcz Istvánhoz kötődő Gránit Bank többségi tulajdonrészt szerzett az Equilor Befektetési Zrt.-ben, de az általa megbízott kommunikátorok hangsúlyozták, hogy a hasonló nevű alapkezelő ezzel párhuzamosan nem lett sem az övé, sem az általa birtokolt BDPST-csoporté. Ettől függetlenül az egész „brancs” – brókercégestül, alapkezelőstül, BDPST-stül – egy közös budai, Pasaréti úti irodaobjektumban működik. Tehát roppant életszerű, hogy az Equilor Alapkezelőnek úgymond nincs köze Tiborczhoz – pláne, hogy a társaság tulajdonosi körében ott találjuk Szécsényi Bálintot, aki a miniszterelnök vejének bizalmas barátja, továbbá a Közép-Európai II. Magántőkealapot. Igen, jól olvasták, tökéletes a felépítmény: egy céget, amely titokzatos alapokat kezel, részben egy titokzatos magántőkealap birtokol. A Közép-Európai II.-ről annyit azért tudunk, hogy Szécsényi menedzseli egy másik vállalkozásával (lásd a következő pontot), de a Direkt36 nemrég más módon is a Tiborcz-körhöz kötötte. Ami az Equilor Alapkezelő által irányított két magántőkealapot illeti, a Central European Opportunity egyfelől társtulajdonos lett a banki, közműszolgáltatói és kormányzati szektornak digitális ügyfélkiszolgálást biztosító FaceKom Kft.-ben. Másrészt – ahogy korábbi cikkeinkben már említettük – napelemes projektekhez csatlakozott a Green Energy Investhor Zrt. britokosaként. S ugyanennek a magántőkealapnak lett egy hulladékgazdálkodás-fókuszú érdekeltsége is, a Global Refuse Holding Zrt., amely inkább Békéscsaba környékén aktív, de nemrég a neves debreceni Éltex Kft.-t is benyelte. Az Equilor által kezelt második számú pénzeszsák, a Central European Opportunity II. Magántőkealap az MFB Turisztikai Tőkeprogramjának kedvezményezettje; az állami pénzintézet 25 milliárd forintot töltött az alapba (a közpénzhez legalább 30 százaléknyi, azaz 10,7 milliárdos magántőkét kellett hozzátenni). Ez utóbbi magántőkealap szállt be a fent már kitárgyalt, Kisfaludy-pénzeket is tartalmazó galyatetői hotelügyletbe (Galya Top Property Kft.), továbbá lett a Dreamland Investment Holding Kft. egyik tulajdonosa. Ahogy korábban már nyilvánvalóvá tettük, a Dreamland-csoport – államilag ugyancsak agyondotált – „fejlesztménye” a szántódi Mövenpick BalaLand Resort Lake és Familypark, valamint a tokaji ötcsillagos Minaro MGallery.

    3. Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt. – jelenleg 6 magántőkealapot irányít (Közép-Európai I., Közép-Európai II., Közép-Európai IV., Közép-Európai VI., ATN I., Jupiter 888)

    A részvénytársaság a Tiborcz Istvánhoz baráti-üzleti vonalon kötődő Szécsényi Bálint másik alapkezelője. Már utaltunk arra, hogy a Direkt36 a Közép-Európai I. és II. számú magántőkealapot (előbbi egy kommunikációs ügynökségben, utóbbi az Equilor Alapkezelőben tulajdonos) nemcsak kezelői, hanem tulajdonosi oldalról is a kormányfő veje „klubjához” sorolta. Mai tudásunk szerint ugyanakkor az ehhez az alapkezelőhöz tartozó hat magántőkealap egyike sem kapott MFB-s milliárdokat szíves felhasználásra. Csak mellékesen említjük meg, hogy a Szécsényi menedzselte ATN I. Magántőkealap tavalytól a naperőművek kulcsrakész kivitelezését vállaló, bólyi székhelyű Energy Hungary Zrt. befektetője.

    4. Indotek-Investments Alapkezelő Zrt. – jelenleg 12 magántőkealapot irányít (Gordiusz, Riverland, Indotek-Ventures Alpha, Infinitum, Sunrise, Center Building, Swindonside, Bepea Next, Newhouse, Breming Holding, Oldhouse, Lindewitt)

    Néhány éve még a NER-től független csúcsgazdagként mutattuk be az alapkezelőt birtokló Jellinek Dánielt. Mára azonban ő lett Tiborcz István egyik legfontosabb üzleti partnere: mindketten nagytulajdonosok a Waberer’s International logisztikai óriásvállalatban, több befektetési célpontot is közösen keresnek, és ahogy írtuk, Jellinek adta el a miniszterelnöki vőnek a Diófa Alapkezelőt, vagy például a patinás budai Gellért Szállót. Korábban elterjedt a sajtóban, hogy az Indotek-csoport plázái is Tiborcznál landolnak, de a valóságban csak Jellinek bal zsebéből tettek át bevásárlóközpontokat a jobb zsebébe (értsd: a Lindewitt Magántőkealap birtokába). Az Indotek-Investments által kezelt magántőkealapok többségéről úgy hírlik, ezeket nem idegen vagy állami forrással pumpálták fel, Jellinek inkább csak adóoptimalizációs céllal választotta ezt a „cégformát”. Ezért itt csak azoknak a hatalmasra fújt alapoknak a hátterét vizsgáljuk, amelyekbe (szinte) biztosan töltöttek állami „gázt” is. A Gordiusz Magántőkealap az MFB Krízis Tőkeprogramjának kedvezményezettje; az állami pénzintézet 50 milliárd forintot tett az alapba (a legalább 21,4 milliárdos magántőke mellé). Ha ránézünk a Gordiusz jelenlegi érdekeltségeire, annyi látszik a cégjegyzékben, hogy az alap résztulajdonos lett az elmúlt évek legnagyobb közép-európai ingatlantranzakcióját végrehajtó, szerbiai és lengyelországi irodarengeteggel rendelkező Westavis és Office Planet kft.-kben. Több forrásunk is egybehangzóan állítja: volt olyan forgatókönyv, hogy a Tiborcz-portfolióba tartozó BDPST-Serbia és BDPST-Poland nevű részvénytársaságok is beszállnak ebbe a bizniszbe, de végül csak a kormányzat által megtámasztott Gordiusz sietett Jellinek „segítségére”. A Riverland Magántőkealap ugyancsak 50 milliárdos injekciót kapott az MFB Krízis Tőkeprogramjából (a szükséges 30 százaléknyi magánforrás mellé); mint fent írtuk, éppen ez az alap repült rá – a MOL és a Tiborcz-kötődésű, ugyancsak állami hajtóerővel működő Főnix társaságában – az Alteo Nyrt.-re. A HVG korábban úgy értesült, hogy az egyes munkásszálló-hálózatok mögött felsejlő Indotek-Ventures Alpha Magántőkealap is 50 milliárdos MFB-nyertes lehetett – ezt mi sem zárjuk ki, de az állami bank elérhető beszámolóiban csak a már említett Gordiuszt és Riverlandot nevesítik. Továbbá az MFB Turisztikai Tőkeprogramjának 25 milliárdra érdemesített kedvezményezettjeként az Infinitum Magántőkealapot. Utóbbi egy éve kebelezte be az ugyancsak „tömegszállásokat” birtokló és üzemeltető Rossimo Kft.-t, amely egyebek mellett arról híres, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels konzorciumi partnereként százszámra biztosított lakhatást rendőröknek. A Rossimóról azt is feljegyezték a krónikák, hogy néhány évvel ezelőttig Oláh Alekszandr László ügyvezette – aki a DK-s parlamenti képviselő, Oláh Lajos testvére.

    II. Alapkezelők és magántőkealapok Mészáros Lőrincnél, illetve az üzletember holdudvarában

    1. MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. – jelenleg 2 magántőkealapot irányít (MKB Magántőkealap, Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap)

    A cég az MKB, a Budapest Bank és a Takarék-csoport összeolvasztásából születő Magyar Bankholding szakosított alapkezelője – amely egyértelmű Mészáros Lőrinc-befolyás alatt áll. A számunka most kevésbé fontos Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap arról ismerszik meg, hogy üzemszerűen megjelenik az üzletember agrár- és gabonaipari, illetve reptéri érdekeltségei mögött. Az MKB Magántőkealap viszont az MFB Krízis Tőkeprogramjának kedvezményezettje; az állami pénzintézet 50 milliárd forintot tett ebbe a zsákba (igaz, még akkor, amikor Equilor II. Magántőkealapnak hívták). Részben ez a magántőkelap a befektetője Mészáros építés alatt álló, 187 szobás horvátországi luxushoteljének, a Marriott Opatijának. Ugyancsak az MKB-alap birtokolja a volt Kogart Házat a pesti Andrássy úton (a 112-es szám alatt), valamint a felcsúti milliárdos nevét viselő ásványvízgyártót, az Aqua Lorenzo Kft.-t, illetve részben a tiszapüspöki kukoricafeldolgozót (Kall Ingredients). Ahogy a fentiekben már jeleztük, utóbbit korábban milliárdos nagyságrendű állami és uniós pénzekkel, valamint támogatott bankhitelekkel (Eximbank, MFB) is segítették.
    Orbán Viktor miniszterelnök (középen) és Mészáros Lőrinc (jobbra) a Kall Ingredients Kft. tiszapüspöki izocukorüzemének avatásán 2017. október 30-án (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

    2. Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. – jelenleg 9 magántőkealapot irányít (Konzum PE, Opus Bridge, Danube, Opus New Way, Metis, Metis 2, Eirene, Global Alfa, Status Energy)

    Az alapkezelő közvetlen Mészáros Lőrinc-befolyás alatt áll – a Konzum PE Magántőkealap pedig a felcsúti mogul birodalmának ékkövét, az Opus Global Nyrt.-t birtokolja (utóbbihoz olyan alegységek tartoznak, mint a Mészáros Építőipari Holding, a Wamsler nevű tűzhelygyár és a Hunguest Hotels-szállodalánc). Közvetve ugyancsak a Konzum PE ellenőrzi az Andrássy út 59. és 105. alatti palotákat, és részben ugyanennek a magántőkealapnak szervezte ki a kormány a hazai autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre. (Ebben a sztrádafeladatban az Opus New Way és Opus Bridge-alapok, valamint Szíjj László érdekeltségei is szerepet kaptak.) Az Opus-alapkezelő által irányított további magántőkealapok (Metis, Metis 2, Eirene, Global Alfa) a Magyar Bankholding „tartóoszlopai”, a Status Energy Magántőkealap pedig különböző energetikai érdekeltségek (Opus Titász, Opus Tigáz, Central Energy Trade, bükkábrányi és halmajugrai fotovoltaikus erőművek) mögöttes szerve. Mivel az MFB nem tájékoztatta lapunkat arról, hogy a krízis tőkeprogramjaiból a fent említetteken kívül milyen további magántőkealapokra hullott rá 50-50 milliárd forint, így nem tudhatjuk, az Opus Global Befektetési Alapkezelő kilenc egysége közül melyek lehettek a nyertesek között.

    3. Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. – jelenleg 6 magántőkealapot irányít (Béta, Status Food, Status Property, Ekho, Status Next Környezetvédelmi, Status MPE)

    Ez az alapkezelő is arról híres, hogy közvetlenül Mészáros Lőrincé, és az ide tartozó hat magántőkealapról sem tudhatjuk, az MFB öntött-e beléjük közpénzt. Ami biztos, hogy a Status Food és a Béta nevű egység működött közre az ország legnagyobb pulykafeldolgozó-hálózatának kialakításában, a Status Property pedig a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.-t, az egykori Fidesz–MDF-ingatlanügyekben is szereplő Váci utcai MKB-palotát, valamint az M1–M7-es autópálya kivezető szakaszánál lévő Akron Park Irodaházat birtokolja közvetve vagy közvetlenül. Az Ekho Magántőkealap a Simicska Lajostól megörökölt Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft.-t vásárolta fel, a Status MPE a TV2-ben érdekelt IKO Holdingban és az Atmedia reklámértékesítőben szerzett befolyást, s közben a Status Next Környezetvédelmi Magántőkealap a hulladékkezelési piac és a paksi atombiznisz szereplői közül gyűjtött be néhányat (Naturaqua Zrt., Greenpet Recycle Kft., Status Kpria Zrt., Duna Center Therm Kft.).

    4. Minerva Befektetési Alapkezelő Zrt. – jelenleg 4 magántőkealapot irányít (Themis, Cronus, Via, Vesta)

    A Mészáros Lőrinccel üzleti koalíciót alkotó Szíjj László alapkezelőjéről, illetve az itt menedzselt alapokról sem derült ki eddig, hogy van-e bennük MFB-fillér vagy másfaja közpénz. Az ide tartozó négy magántőkealap mindegyike részt vesz viszont az autópályakoncessziós mutatványban, sőt a Themis az Adventor-szállodahálózat befektetője is (utóbbi bükfürdői, soproni és keszthelyi hotelprojekteket futtat).

    5. Primefund Befektetési Alapkezelő Zrt. – jelenleg 3 magántőkealapot irányít (Prime Deal, Prime Property, Prime Multi)

    A fideszes médiabirodalmat pátyolgató Mészáros-ügyvéd, Kertész József Tamás alapkezelőjéről beszélünk – melyről szintén nem tudhatjuk, haszonélvezője-e különböző MFB-programoknak. Az itt irányított magántőkealapok általában a felcsúti milliárdos bizniszeiben jelennek meg társbefektetőként, de a Prime Multi nemrég a kormány kedvenc őrző-védője, Varga „Valton” Lajos társaságaiba is befektetett.

    6. Nukleus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. – jelenleg 4 magántőkealapot irányít (Dine&Fun, Nuk3, Nuk5, Ane)

    A Mészáros Lőrinc horvátországi fociügyleteit is segítő alapkezelő legnagyobb áttételes tulajdonosa az a Balog Ádám, aki annak idején Mészáros Lőrinc MKB Bankját irányította. Nincs nyilvános információ arról, van-e állami pénz az ide tartozó négy magántőkealapban.

    7. DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. – jelenleg 1 magántőkealapot irányít (DBH)

    Az alapkezelő két régi Mészáros-szövetséges, a takarékbanki vonalról ismert Vida József és Gál Miklós tulajdona. Egyelőre itt sem tudunk MFB-szerepvállalásról.

    A cikkben szereplő cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.
    https://www.valaszonline.hu/2023/02/2...z-kozpenz/
    - 2023. 02. 27. 18:50
  • M
    hát ha én bennem habsburg vér folyna--rögtön vércserére mennék mert magyarok legnagyobb ellenségei s mai napig nem birom megemészteni hogy sok ember budapest földig valo bombázását kérö habsburg ottot akarta magyar köztársasági elnöknek...
    - 2023. 02. 27. 19:02
    • D
      Gróf Batthyány Lajos miniszterelnök feleségével értek egyet: "...kígyói nemzetség..."-nek minősítette a habsburgokat (így, kis kezdőbetűvel, ezt már én írom így).
      - 2023. 02. 28. 09:42
  • Posta Imre
    Na, vannak jó hírek!

    Most nyírják ki az orvosi kamarát (köztünk szólva nem kár értük sem)...álpintérsatyak és a maffia-siserehad...indulnak a kóhn-cepcijój perek is. NAV-nak ki van adva járja a körzeteket, helyettesító dokikat ellenőrizze, zaklassa, lényegében lassan megszűnik minenféle "ellátás", ami eddig is csak szódával volt - az ismerősöm szerint. Jön a gyógyszarász kamara is.

    A BV-seket is elkeszték tiszt-ogatni! JupPI! Mi a szen xar van már, jahve bedurvult.
    - 2023. 02. 27. 21:25
  • G
    az árgyélus kismadár nem száll minden ágra ........

    Nézzük csak Novák Kata nevét:
    A "novák" mint a német "neumann", csak szláv eredetű. Jelentheti azt, hogy a család betelepült valahová, tehát "új jövevény"
    De a férj neve még mókásabb: Veres
    (régi baka nóta)
    "akinek a fas..... veres,
    abból lesz az alezredes,
    csili bumm, csili bumm ..."

    én mint baka énekeltem is anno .....
    - 2023. 02. 27. 22:44
    • Posta Imre
      Bül-bül madár torka véres, veres begyes aranyfattya, gatyamadzag suhog rajta, sariját le-föl tológatja.
      - 2023. 02. 27. 22:58
  • Posta Imre
    Előbb kovidgyilkosokat csinálnak belőlük, most meg lesz majd hadi"kórház" és sintértelep. Mondottam volt évek óta, kínai kenőcs, vietnámi balzyam és piócázás, már akinek még jut némi endorfin.

    Eltűnnek a betegek az állami egészségügyből, már a NEAK is vizsgálódik
    Egyre többen fordulnak a hazai magánegészségügy felé, és ezt már a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) is monitorozza – mondta Kiss Zsolt, az állami egészségbiztosító főigazgatója a Magyar Kórházszövetség konferenciáján.
    Rengeteg betegpanasz érkezett a NEAK-hoz a várólistákkal és a járóbetegellátással kapcsolatban is és kíváncsiak voltak, hogy hova tűntek el a betegek. Tavaly az egészségbiztosító adatai szerint átlagosan 2019-hez viszonyítva a betegek 77,87 százalékát látták el az államilag finanszírozott egészségügyben az átlagfinanszírozás mellett.

    https://24.hu/fn/gazdasag/2023/02/27/...egpenztar/

    Kivéreztetné a kormány a Magyar Orvosi Kamarát, szocialista mintára
    Március 1-jével megszüntetné a kötelező kamarai tagságot, és elvenné az etikai ügyeket a MOK-tól a kormányzat. Mit jelent ez?
    Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn törvényjavaslatot nyújtott be, mellyel több ponton megnyirbálná az egészségügy és a betegek érdekében nyomásgyakorlásba kezdő Magyar Orvosi Kamara (MOK) eddigi jogosítványait. A törvényjavaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatára kivételes eljárásban tárgyalják, azaz már február 28-án el is fogadhatják, hogy március 1-jén hatályba lépjen. Ezzel
    https://24.hu/fn/gazdasag/2023/02/27/...kai-ugyek/
    - 2023. 02. 27. 22:52
    • S
      Addig sem volt a magyar egészségügy valami híres de azzal, hogy hagyták az emberek, hogy kirugdossanak egy rakás dolgozót még vadabb lett. Ott a magán egészségügy és lehet csengetni, csengetnek is azért ami TB szerint járna, ha már fizetnek érte. Jó van ez így, még ha így sem lenne az is megfelelne.
      Aki megpusztul az már biztos nem panaszkodik, akik meg panaszkodnak, hát csak panaszkodjanak?
      - 2023. 02. 28. 12:34
    • L
      Az összes kamarát be kéne szüntetni. Komolytalanok. Csak a vámot szedik.
      - 2023. 02. 28. 15:11
  • Posta Imre
    Fraktálok vannak, fraktálba állva, aki látja, szánja, ki nem látja sem bánja.
    - 2023. 02. 27. 23:00
  • Posta Imre
    Szent Márton, mint magyar szent! Kotonaszent! Szellemi hadviselés! Pápalátogatás! Gatyamadzag, Zölderdő Peti már a Talmudot a kezében érzi és Vatikánba készül!

    Viktor Egyiptom isteneivel ismerkedik, Szuez! '56 2.0.
    - 2023. 02. 28. 15:40
  • Posta Imre
    Három honvédségi repülő kellett Orbán és delegációja egyiptomi látogatásához

    A honvédségi flottából három repülőgépet is igénybe vett a kormány Orbán Viktor egyiptomi hivatalos útjára a népes magyar delegáció szállításához.
    A miniszterelnök hétfőn este érkezett látogatásra Kairóba, ahol kedden többek között Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyal.
    https://24.hu/kulfold/2023/02/28/orba...us-falcon/
    - 2023. 02. 28. 16:33
    • D
      Emlékeztetőül: Egyiptom volt azon kevés államok egyike, amelyik elutasította a trianoni rablóbékét és elutasította Magyarország megcsonkítását!!
      - 2023. 02. 28. 16:39
      • Posta Imre
        Legutoljára Orbán Viktor látogatása után tört ki forradalom Egyiptomban
        2016. 06. 03. 12:47
        Akkor még Hoszni Mubárak volt az elnök, aki azóta is házi őrizetben tengeti napjait egy luxuskórházban. Aggódni azonban nem nagyon kell érte. Hazatelefonál az egyiptomi kórházából, virágküldeményeket, napilapokat és ételrendeléseket fogad, élvezi felesége, két fia és unokái rendszeres látogatásait, miközben a festői Nílus látképében gyönyörködik. Születésének nyolcvannyolcadik évfordulóján jóakarói táncolva, énekelve, őt ábrázoló transzparensekkel integetve gyűlnek össze a kórháza kapujában. Mubárak kinyitja az ablakot, és visszainteget.

        A sok fényűzés mellett persze van egy dolog, amit Mubárak nem engedhet meg magának: nem hagyhatja el a kórházat. Hogy miért? Rejtély. 2015 májusában a bíróság úgy határozott, hogy Mubárak letöltötte a hároméves börtönbüntetését. Ez volt az egyetlen sikeres bűnvádi eljárás ellene a 2011-es, viharos megbuktatása óta. Gyakorlatilag szabad ember.

        De Mubárak továbbra is börtönben van. Szabadon engedésének reménye elvész a jogi útvesztőben. Korábbi szövetségesei, férfiak, akik hihetetlenül meggazdagodtak elnöklésének három évtizede alatt, csendben már intézkednek, hogy a kormány lassan az ő akaratuk szerint cselekedjen.
        https://24.hu/kulfold/2016/06/03/legu...yiptomban/
        - 2023. 03. 01. 09:12
        • D
          Az arab országok nem leírhatók európai fogalmakkal.<br />Még a legliberálisabbaknak/legelnyugatosodottabbaknak (Atyaég! melyik másik nyelv tudja még ezt így a magyaron kívül???!!!) is olyan archaikus pontjaik vannak, mint amik nálunk voltak 1000-1100 éve!!
          - 2023. 03. 01. 14:57
  • Posta Imre
    Nekieredt a tavasz, sok a kert és több a gond-olat-latolgatás, megannyi zűr az űrben, szar a szűrben.
    - 2023. 03. 02. 16:41
  • Gerry
    Ne szomorkodj, nem vagy egyedül! : https://youtu.be/vQEoJ7OoQ28


    ...bár többen is mondják :

    - 2023. 03. 02. 22:47
  • V
    Az orosz kormány felfüggesztette a Magyarországgal kötött megállapodást a diplomaták vízummentességéről
    https://oroszhirek.hu/az-orosz-korman...essegerol/
    - 2023. 03. 03. 08:19
  • Posta Imre
    Háború: Kína mégis beállhatott Oroszország mögé

    Peking bizonyos területeken már kisegíti Moszkvát.

    Az új világrend már itt kopog az ajtónkban. Ha Kína megvalósítja a terveit és 2050-re létrehoznak egy olyan haderőt, amely képes megnyerni bármilyen háborút, akkor el fog jönni azaz idő, amikor a világpolitikában mindenütt Kínáé lesz az utolsó szó.

    Ám egyelőre még nem tartunk itt. Peking Ukrajna kapcsán kénytelen hintapolitikát folytatni.

    Egyik fél mögé se állhatnak be egyértelműen. Ha Oroszországot elkezdik felfegyverezni, akkor elvesztik az értékes gazdasági kapcsolataikat a Nyugattal, viszont politikai értelemben meg érdekük, hogy a „putyini rendszer” ne omoljon össze. A világpolitika színpadán fontos nekik, hogy többen is ellensúlyozzák az USA hatalmát.

    Ám egy washingtoni székhellyel működő geopolitikai kutatóintézet, a Silverado Policy Accelerator friss elemzése szerint Peking ha nem is fegyverekkel, de technológiával folyamatosan kisegíti Moszkvát.
    https://novekedes.hu/elemzesek/haboru...rszag-moge
    - 2023. 03. 05. 16:07
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %