Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

A közismert orosz propagandista az új Osztrák-Magyar Monarchiáról fantáziált

A közismert orosz propagandista az új Osztrák-Magyar Monarchiáról fantáziált

Az orosz állami televízió műsorában hangzottak el vad gondolatok a hajdani Osztrák-Magyar Monarchia feltámasztásáról, és ez még csak a kezdet volt.

Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól – írja a Telex. A műsor erről szóló részletét Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en:


 

A videórészletben egy, a sajtó számára nem ismert meghívott okfejtése hallható azzal kapcsolatban, hogy a győzelmet követően az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

A propagandista arra is kitér, hogy ennek az új monarchiának Oroszország majd nagylelkűen felajánlja, hogy nem fogja megtámadni, mire a műsorvezető Vlagyimir Szolovjov közbeszól, és még tovább fokozza a dolgot azzal, hogy: „Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

Mint a lap írja, Vlagyimir Szolovjovtól nem állnak távol a vad gondolatok, korábban arról is beszélt, hogy a fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek, máskor a halálról elmélkedett, megint máskor pedig szent háborút hirdetett Ukrajna ellen és Volodimir Zelenszkij megölését sürgette.

https://infostart.hu/kulfold/2023/12/05/a-kozismert-orosz-propagandista-az-uj-osztrak-magyar-monarchiarol-fantazialt

9 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Csak azt ne ! Közösködni , vagy talán az osztrák eltűnik a magyar nélkül és már előre menekülnének ? !
    - 2023. 12. 06. 22:04
  • Belabacsi
    Amerikai katonák európai bevetésével fenyegetőzik a védelmi miniszter

    Amerikai katonák európai bevetésével fenyegetőzik a védelmi miniszter
    Immár odáig fajult a helyzet, hogy fenyegetéssel próbálja rávenni a szkeptikus republikánusokat az Ukrajnának szánt újabb horribilis összegű segély megszavazására az amerikai védelmi miniszter. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök viszont lemondta az amerikai törvényhozók előtti online bejelentkezését.

    Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kedden arra figyelmeztette a kongresszust, hogy ha nem szavazzák meg az Ukrajnának szánt újabb segélyt, akkor nagyon valószínű, hogy az amerikai csapatoknak Európában kell majd harcolniuk.

    https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/12/amerikai-katonak-europai-bevetesevel-fenyegetozik-a-vedelmi-miniszter?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

    Putyin mintája ragadós: újabb borzalmas háború kezdődhet a világban

    Venezuela szemet vetett a szomszéd országra és ezt egy népszavazással és annak kétes eredményével igyekszik legitimálni. A területi vita persze nem új: több mint egy évszázada fáj a foga Guyana olajban gazdag területeire, ami amúgy az ország kétharmadát jelenti.
    Hegedűs Szabolcs, 2023. december 6. szerda, 19:40

    Nagyon úgy tűnik, hogy az ukrajnai offenzíva túlmutat önmagán és felrúgta a status quo-t, azaz, hogy nem támadjuk meg a szomszédot pusztán területfoglalási céllal, régi sérelmekre hivatkozva. Habár a történelmi gyökerek Venezuela és Guyana vitájában teljesen mások, mint a orosz-ukrán viszonyban, akad némi párhuzam.

    Nicolas Maduro, Venezuela elnöke törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek egy új szövetségi állam létrehozásáról – ezt pedig a szomszédos Guyana kétharmadát jelenti.
    https://www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/haboru-del-amerika-venezuela-guyana.781529.html
    - 2023. 12. 07. 09:56
  • D
    Kiváló gondolat.
    Én már időtlen (idétlen...) idők óta propagálom, hogy legyünk semlegesek mi is.
    Ha Szlovákia csatlakoznék, az jó, Szerbia dettó.
    Kihagyták az oroszok Szlovéniát és Horvátországot. Őnekik is jobb lenne a semlegesség.
    Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Albánia, Észak-Macedónia és Bulgária is jöhetne.
    Orosz csapatokra nincs ehhez szükség, de az orosz garanciára annál inkább.
    És akkor talán ezek a hülye kis népek - minket is közéjük értve - leszállnának egymás basztatásáról.
    Románia ebben a formájában erre alkalmatlan. De felosztva (értsd: szétdarabolva) már esélyes lenne.
    Szóval az orosz egyáltalán nem beszélt marhaságot.
    - 2023. 12. 07. 09:58
    • C
      Az Orosz csapatok elengedhetetlenek! 🖐️
      - 2023. 12. 07. 22:09
      • D
        Az elcsatolt területek visszafoglalásához biztosan. Talán még a megtartásukhoz is hasznosak lehetnek. Nekünk a saját érdekeinket és csakis azokat kell követnünk.<br />És ezek az érdekek sok ponton egyeznek az orosz érdekekkel is.<br />Az ellenségeink ellensége pedig a barátunk.<br />Mindig barátunk az ellenségeink ellensége.<br />Köpök mindenki másra, minden más ország érdekeire - kivéve, aki minket segít.<br />Ha az Ördög maga, akkor ő. A kedvéért akár sátánista is leszek.
        - 2023. 12. 10. 22:59
        • F
          Óvatosan a csatolásokkal annak idején Horthy is így csalta lépre és vitte a magyarokat a frontra, hiúábrándot keltve mikor területeket szerzet vissza . Irány a front hogy újra legyen egy teljes Magyarország .
          - 2023. 12. 11. 09:31
  • G
    "Venezuela szemet vetett a szomszéd országra"?

    A szomszéd ország: Guyana
    A vitatott terület: Guyana Essequibo néven ismert, olajban gazdag területe ami 1960-ig Anglia gyarmata volt, mint az egész Guyana.
    Venezuela viszont elkésett!
    Az olajban gazdag területet ugyanis már az amerikai, nemzetközi, nagyvállalat Exxon Mobile, már megkaparintotta.

    Ez a "cég" a Rockefeller Standard Oil cégéből alakult, a "háttér" pénzhatalom egyik erőssége.
    Ez is mint minden manapság, nem az aminek látszik.
    Az új borzalmas háborúhoz megint se Venezuelának se Guyanának semmi köze nem lesz, de a halottak nagy számban onnan kerülnek majd elő ........
    - 2023. 12. 07. 23:15
  • Gerry
    belabacsi - légy olyan kedves és ne hozz át az oldalra minden szart - másolással! Ide sima szöveget kell beírni és ezen az oldalon formálni! - Köszönöm. Ha nem megy akkor le kell törölnöm az írásokat különben túl sok felesleges javítást kell elvégeznem... ami viszont fárasztó!

    i.gifer.com/7iDQ.gif
    - 2023. 12. 11. 10:38
  • szabir
    Ming dinasztia = a Mienk/g azaz Tartaria/Szkitiabol van krealva + Merikania stb u h hajra Emerikek!
    -
    - 2023. 12. 20. 18:44
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %