Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Karácsony margójára....

Karácsony margójára....
Utazom. Még mindig. Egyfolytában. Vagyis igen, de nem. Erre az évre befejeztem. Az év vége, különböző cégen belüli okok miatt, kicsit lassabb volt. Így volt időm jönni-menni, beleolvasgatni az ügyeletes sirámokba. Nevezetesen egybe, ami unos-untalan minden évben előjön. „Kiüresedett a Karácsony, semmi másról nem szól csak a vásárlásról“, keseregnek sokan. Igen valóban. A hajdani Németországban vásár vásárt ér, minden városban 10-15, ami egy is lehetne, mert egymás mellett sorakoznak. Glühwein 5-6 Euróért, 2 deci. Nekem nem ízlik, inkább valami cukros, minimális alkoholtartalmú lőrére hajaz. Mindegy, akinek kell igya. Óriási tömeg, amit muzulmán betántorgók ki is használtak izibe. Elverték a Mikulást Mannheimben, oszt még leüvöltötték a fejét, hogy tünés mert ez az ő országuk. A barom német meg filmezte.

2023 December. A kis ordibáló emberke nemhogy megfordult párszor a sírjában, de folyamatosan pörög. Erről beszélt, csak senkit nem érdekelt. Vagyis érdekelt, csak az idő múlásával tilos olvasni, emlékezni a mondandóra. Most, hogy még érdekesebb, aktuálisabb lehetne, tiltva van még a gondolat is. Szóval tömeg mindenhol, minden szemétre, szarra van vevő. Közben a proli sóhajtozik: kiüresedett a Karácsony. Hazaérvén, fejetlen csirkeként rohangáló tömeget látok. Leülök egy cukrászda csendes sarkában, nézem az őrületet. Proli berohan köszönés nélkül, felkapja a rendelést, kirohan. A másik, aki nem rendelt visz mindent ami van. Édeset szeretne. Nincs. A végén jó a spenótos masni is. Érted. Mindegy mi, csak megvehető legyen, de sírunk, hogy kiüresedett a Karácsony. Drága Testvérem az agyad üresedett ki, ha egyáltalán volt a helyének tartalma. Átnézek a mellettem levő patika felé. 20 méter hosszú sor. Kint. Nofene. Bájgli illatú Ebola oltást lehet kapni? Vagy tudnak valamit? Esetleg elfogy a gyógy szemránckenőcs. A prolinak mindegy csak legyen valami a fa alatt. Akár Diclofenac. Az is jó, ha színes, zörgős papírban van! Szóval ücsörgök én és a gondolataim. Mert másra nem számíthatok. Ismerős ismerős után berohan, kirohan. Annyi időm nincs, megkérdezzem: iszol egy kávét? Egy akad. Mondá: jaj igen terveztem, hogy belassulok, és leülök egy kávéra. Jó hogy itt vagy akkor itt az alkalom. Inkább ne tette volna. Nem volt 5 perc. Nem hinném, hogy nálam van a Bölcsek Köve, de mi a szűkebb családban 25 éve nem veszünk semmit. Nincs fa, nincs rohanás. Ha kell valami év közben megvesszük, véletlenül sem Karácsony előtt, dupla áron , a nagy leértékelésben. Nagy főzés sincs, csak olyanok amit év közben esetleg kevesebbszer eszünk. Röhögj ki, 2 éve, libamájas, libazsíros kenyeret ettem, hagymával, retekkel. Visszavitt a gyerekkoromba, amikor még Kőbányán is megengedhettük hétköznapokon is. Nagyanyám a szomszéd gyerekeknek is készített. Na az volt a Karácsony. Júliusban. Ma a fél vesédet kell a hentesnél hagyni egy kis libamájért. A szomszéd gyerek meg felejtős. Azok elvesztek a faszbukkon. Szóval mi így ünneplünk. Ja és tudod mi ebben a legjobb? Van időnk egymásra! Máskor is, de most különösen. Szóval ha szükségét érzed, vedd fel a birkózó szerkód és küzdj. A megmaradt morzsákért a Tescóban! Mert most akciós. Csak neked. Csak itt és csak ma. Mindenki másnak Normális, Emberi, Csendes Karácsonyt kíván az utazó!

13 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Annak idején Nimród, a torony tetején megküzdött Jahvével , Nimród Jahvét letaszította a toronyból a mélybe . Jahve vissza kapaszkodott a toronyba igaz kellett neki 2000-év , Rómától napjainkig és Jahve szelleme is beépült a legutóbbi szellem az oltás volt .
    Nimród, köztünk jár újból a toronyba emelik és csata elkezdődik .
    - 2023. 12. 24. 07:55
    • M
      hol látod nimrodot?--szerintem nem lesz igazi nagy vezetö mert csak ugy menekülhetünk volna meg ha egyenként tudatosan összeálltunk volna nagyobb egységekbe amelyek még nagyobb egységekbe tömörültek volna s igy legyözhettük volna ármányt---de mostmár tulságosan megerösödött gonosz s minden kulcspoziciot elfoglalt,minden erö forrással rendelkezik hogy végsö megsemmisitö csapást mérjen emberiségre---igen valoban vannak nem is kevesen kik ezt átlátják de nagyon kevesen vannak kik hajlandok lennének fegyvert fogni s ölni,halni  márpedig mostmár fegyveres felkelés nélkül aligha állithato meg a gonosz
      - 2023. 12. 24. 11:57
      • F
        Mindenki egy Nimród ! Torony a fejed és jön Jahve szellem és ők a toronyban küzdenek , akinél Nimród győz megérti mit akart tőle Jahve .<br />Jahve győz elmegy a tescoba és azt csinálja amit a tv-mond .
        - 2023. 12. 24. 17:28
  • T
    Azért Boldog karácsonyt kívánok kocsonyával villogó orú lemez géppisztollyal meg a cserépkálya által vissza büffent füst illatával....mint régen...
    - 2023. 12. 24. 10:13
  • Gerry
    Ch. Dickens: Karácsonyi ének (Nemzeti Archivum) részlet.... Ma már tanmesének se jó...
    https://m.facebook.com/NEMZETIarchivu...7465/?_rdr
    - 2023. 12. 24. 17:38
  • szabir
    na Jezibol Aram Embert/Ampert csinaltam stb stb XD [vagy oRoM embert/ampert a romantikoknak]
    -
    MeRy/oRoM-Kriszmaszt Posta Emerikek/iMRe/RM/aRaM/Amper/Ember/Emebricik [Emebrici irtak Imre hertz-ire aki nem tudnak ha kell a link nyomom]
    -
    - 2023. 12. 25. 20:51
  • F
    Kicsit érthetőben Nimród és Jahve harca a toronyba az egyénben .
    Matthew Perry, Jó barátok sorozat , odaragasztotta a kezeit a lábához, hogy ne nyúljon kábítószerhez .
    kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5411/54119/541196/54119679_3996719_b283c2f9f7b167d0cad5bea533efe254_wm.jpg
    Link https://index.hu/fomo/2023/12/26/matt...-vallomas/
    - 2023. 12. 27. 06:51
  • G
    Véget ért a magyar? a hivatalos Karácsony, csonka Magyarországban?

    Páratlanul a nagy Világban, orbán nevével jelzett cionista banda, a leges leg, keresztényibb állpofával jelent meg a magyar birka ünneplők előtt.
    Kazár barátaink, mint karácsony, gulyás, gyurcsány, és kón-grűn, szíjj gyártók , éjféli miséken tetszelegtek az éppen születendő kis Jézus előtt.

    Nem véletlenül rúgták ki ezeket, a világ minden pontján, és idejében, mindenhol a világban?

    Persze lesújtó példát mutatott a "mag népe" is, az eszeveszett vásárló ösztöneivel, zabálással és kreténséggel párosult "ünnepi" hozzájárulásával.
    Maradt a "Boldog Új Évet Kívánok" bamba jelszó!
    Mert ne csak az Új Év legyen boldog, hanem annyi idő, és szenvedés után, legyenek boldogok a Magyarok is ......
    - 2023. 12. 27. 15:25
    • C
      Ez tökéletes fogalmazás!!!! Köszönöm szépen!!!!!
      - 2023. 12. 27. 16:12
  • F
    - 2023. 12. 29. 06:04
  • D
    Mivel az emberi test baromi romlékony - a jelek szerint sajnos mindannyiunknál -, ezért Isten vagy nem mindenható, azaz egy "Mekk mester" (elvégre egy "mindenható" akár alkothatott volna tökéletes, nem romlékony emberi testet is!, de lám ez baromira nem ment neki), vagy pedig egy cinikus, sunyi gazember, egy rosszlelkű voyer, aki kimondottan élvezi azt, hogy az Ember kínlódhat/döglődhet mindenféle kórságokban, holott "mindenhatóként" akár meg is óvhatta volna a teremtményét ettől.
    Tertium non datur.
    Nem látom be, hogy egy ILYEN Istennel az Embernek ugyan mi dolga is lehetne bármikor, akár Karácsonykor is????????
    - 2023. 12. 29. 10:05
  • F
    Van itt egy film ami megosztó ,ugyan de ne feledjük Rákóczi hadnagya-óta, nem készült ilyen film Rákóczi hadnagyát a 1953-ban forgatták a magyar gyilkos zsidó éveiben vitték mozira . Talán az elvtárs zsidók rájöttek nem sokkára nekik kaput . Ezt manapság se feldjétek !
    A film címe Hadik !
    online-filmek.ac/imgs/hadik-2023.jpg
    - 2024. 01. 07. 15:59
  • F
    Van itt egy film ami megosztó ,ugyan de ne feledjük Rákóczi hadnagya-óta, nem készült ilyen film Rákóczi hadnagyát a 1953-ban forgatták a . Ezt manapság se feldjétek !
    A film címe Hadik !
    online-filmek.ac/imgs/hadik-2023.jpg
    - 2024. 01. 08. 03:55
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %