Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Putyin tanácsadója leleplezte a Kelet-Ukrajna jövőjét beárnyékoló zsidó világösszesküvést

Putyin tanácsadója leleplezte a Kelet-Ukrajna jövőjét beárnyékoló zsidó világösszesküvést
 
Szergej Glazjev, Putyin gazdasági tanácsadója a Zavtra nevű szélsőjobboldali honlapon publikálta elméletét, voltaképpen miért is került Volodimir Zelenszkij komikus Ukrajna élére:

azért, hogy Kelet-Ukrajna orosz lakosságát zsidókra cserélje.

A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvére emlékeztető forgatókönyv abból a tényből indul ki, hogy Zelenszkij zsidó származású, ezért az antiszemita logika szerint nyilván csak és kizárólag valamilyen Titkos Zsidó Terv (TZST) eszközekeként kerülhetett ilyen fontos beosztásba.


Ez a TZST pedig Glazjev szerint abból állna, hogy Zelenszkij Donald Trumppal és az izraeli szélsőjobboldallal karöltve (nyilván a Putyin által patronált, de egyre nehezebben kontrollált Kelet-Ukrajnát visszafoglaló hadművelet után) „az Ígéret Földjének állandó háborúskodásba belefáradt lakóival” váltaná le az előzött oroszokat.

Glazjev írását sokan antiszemitának minősítették, de ezt a tanácsadó visszautasította. És valóban, a konteónak lehet egy olyan olvasata is, mely szerint nem zsidókat, hanem a zsidó expanziós törekvések útjában álló ciszjordániai palesztinokat, illetve a biztonsági és humanitárius szempontból zavaró gázai palesztinokat telepítenének át Zelenszkij segítségével. Ami azért legalább olyan abszurd, és legalább olyan antiszemita, mint ha csak a zsidókat keverte volna bele.

(Times of Israel)
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/05/09/glazijev_putyin_antiszemita_konteo/

33 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Ennyi zsidó a világon nincs amennyit ide telepedne , magyarba, ukránba , lengyelbe, osztrákba, és így tovább . Cionéknak a mániájuk hogy, legyártanak egy tervet és hozzá igazítják a politikát , ez idáig nem jött össze vagy csak néhány évre , ott volt Rákosi őt maga Berija tette helyre annak idején és történt vele valami és a rendszerével is .
    - 2024. 02. 03. 10:37
  • Belabacsi
    „Undorító, hogy egy zsidó gyökerű ember a nácizmus dicsőítését leplezi” - Putyin Zelenszkijről
    Volodimir Zelenszkij a Babyn Yar-i tömegmészárlás helyszínén

    Megjelent 05/09/2023 - 22:21


    Az orosz elnök szerint a Nyugat azért ültette Voldimir Zelenszkij az ukrán elnöki székbe, hogy ezzel a saját neonáci törekvéseit leplezze. Putyin úgy véli, hogy amikor a Nyugat Oroszország felszámolásáról beszél, az ugyanaz, mint a nácik "Endlösung" (végső megoldás) politikája.

    Putyin eszmefuttatása szerint a "nyugati kurátorok" azért helyezték Zelenszkijt a posztjára, aki etnikai zsidó, hogy elfedjék a kijevi rendszer „emberellenes természetét”. Megfogalmazása szerint ez egyszerűen undorító.

    Az elnök mai kontextusba helyezve felelevenítette azt a történelmi tényt, hogy a 2. világháború során (1941-43 során) a nácikkal együttműködő ukrán fasiszták (kép) másfélmillió ukrán és orosz zsidó kiirtásában segédkeztek a németeknek, részben maguk hajtva végre a népirtást.

    Ukrajna inváziójának indoklásaként Oroszország azzal vádolja a kijevi vezetőket, hogy mondern ukrán állam neonácijai tulajdonképpen az orosz ajkúak "népirtását" folytatják.
    US Archives
    Zsidók terelése 1942, UkrajnaUS Archives

    Zelenszkij, aki maga is orosz anyanyelvű és 2019-ben demokratikusan választották meg, többször is elmondta, hogy nagyapja néhány testvére meghalt a Holokausztban, és visszautasította azokat az orosz vádakat, amelyek szerint a neonácikat támogatja Ukrajnában.

    Putyin szerint úgy tűnik, hogy azt az emberellenes lényeget takarják el, ami a modern ukrán állam alapja. "Ez végtelenül visszataszítóvá teszi az egész helyzetet, mert egy etnikai zsidó a nácizmus dicsőítését takargatja, és védelmezi azokat, akik valamikor levezényelték a Holokausztot Ukrajnában".

    Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó mindezekre válaszolva azt mondta, Putyin maga az undorító, "amikor szörnyű hazugsággal próbálja igazolni egy másik ország állampolgárai elleni tömeges bűncselekményeit".

    Júniusban Putyin a szentpétervári gazdasági fórumon egyszer már kijelentette, hogy ismerete szerint egyes zsidók Zelenszkijt népük szégyenének tartják, mert egy fellépése során megszakította a saját beszédét, hogy bemutassa az ukrajnai náci atrocitásokról készült korabeli dokumentumfelvételt.

    Januárban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter éles megrovásban részesítette a Fehér Házat, amiért Washington arra uszítja az európai országokat, hogy oldják meg az "orosz kérdést", pontosan úgy, ahogy Adolf Hitler "végső megoldást" keresett az európai zsidóság kiirtására.

    Lavrov figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy sem az Egyesült Államok, sem európai szövetségesei soha nem hívtak fel az orosz nép kiirtására, sőt, Joe Biden elnök a moszkvai rezsim megdöntésének célját is elutasította, mondván, hogy az az orosz nép lelkiismeretének és döntésének kérdése.

    https://hu.euronews.com/2023/09/05/undorito-zsido-ember-nacizmus-dicsoitese-putyin-zelenszkij
    - 2024. 02. 03. 11:09
  • D
    Úgy látszik ez a russzki olvasgatott engem itt.
    Mer'hogy erről deliráltam itt már egy jó ideje!
    Annyi különbséggel - úgy látszik nem értett meg teljesen engem -, hogy egész Ukrajna lesz Ukrael 3.0.
    Majd még folytatom.
    - 2024. 02. 03. 15:45
  • G
    Putyin, Zelenszkij, és az ukrán "fasiszták" ?

    Nagyon furcsa kijelentéseket tesz ez a két harcos.
    Az orosz és ukrán népet aki igazán és könyörtelenül megtizedelte, azok a bolsevista oroszok? voltak, Lenin és Sztálin vezetésével, a második VH előtt és közben, sőt utána.
    Hozzájuk képest a "nácik" csilingelő karácsonyi angyalkák voltak.
    Fasisztákat emlegetni, meg durván röhejes. Szegény öreg Musszolini meg forog a sírjában, ő csak az olaszokkal akart Római Birodalmat teremteni, visszahozni, ami olyan olaszosan, zajosan de rövidre sikeredett. (a fasiszta megjelölést minden ellenségére, minden logika ellenére és hülyén, éppen Sztálin találta ki)
    De a Tények, tényleg nagyon sok kérdést vetnek fel ebben az orosz- ukrán háborúban:
    Egyfelől Putyin, a bolsevista Szovjetunióban felcseperedett, megtollasodott, hithű hivatalnoknyik, szemben egy orosz ajkú zsidóval?

    Aztán mi se maradjunk ki! Orbán, Kövér, stb. hivatalnoknyikok, a kádári kommunizmus kedveltjei, ma a nemzeti? oldal vezérei .....
    Itt tartunk barátaim.
    - 2024. 02. 03. 17:34
  • V
    „Vírusnak” és „mutáns betolakodó fajnak” nevezte a fehér embereket a BBC egyik vezető munkatársa
    Dawn Queva több bejegyzésében is „holokamuról” és „askenácikról” posztolt.
    https://mandiner.hu/kulfold/2024/02/v...munkatarsa
    - 2024. 02. 03. 20:45
  • Belabacsi
    Állítólag a magyarok között van a legtöbb zsidó
    2019. augusztus 14. szerda, 10:53

    Minden nyolcadik magyarban egytizednyi askenázi zsidó származást találtak.

    Egy egymillió nyolcszázezer ember DNS-ét feldolgozó tanulmány szerint száz ország közül Izrael után Magyarországon a legmagasabb a zsidó leszármazottak százalékos aránya – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet kedden.

    A MyHeritage nevű, genetikai alapú családfakutatással foglalkozó szervezet felmérése szerint Izrael után

    a népességhez viszonyítva Magyarországon él a legtöbb zsidó leszármazott, több, mint az Egyesült Államokban.

    Az eredmény még a kutatókat is meglepte — tette hozzá az újság.

    A MyHeritage a kutatást közösen végezte Daniel Sztacki statisztikussal, a Zsidó Nemzetpolitikai Intézet (The Jewish People Policy Institute, JPPI) demográfiai szakértőjével, az európai -askenázi – zsidóság demográfiáját vizsgáló részleg vezetőjével.

    A DNS-tesztet beküldő 4981 magyarországi lakos 7,6 százalékánál találták legalább 25 százalékos askenázi zsidó származást

    — ami azt jelenti, hogy legalább egy askenázi, vagyis európai zsidó nagyszülője volt. Ez az érték jelentősen magasabb, mint az Egyesült Államokban mért 3,5 százalék vagy a Kanadában mért 3,0 százalék.

    Zsidó gén: rasszista gyakorlat-e a zsidóság DNS-vizsgálata?

    Azoknak az aránya, akiknél a gének legalább 10 százalékban askenázi zsidó származásra utaltak, Magyarországon eléri a 12,5 százalékot, szemben a mindössze 4,7 százalékos amerikai vagy 4 százalékos kanadai aránnyal.

    A Magyarországról küldött minták 4,2 százaléka legalább 50 százalékos zsidó-askenázi etnikai háttért mutatott, az Egyesült Államokból érkezőknek csak a 2,3 százaléka.

    A tanulmány következtetései és a korábbi becslések közötti óriási eltérés azt mutatja, hogy Magyarországon különösen sok ember van, aki egyáltalán nem ismeri a zsidó gyökereit, vagy akiknek zsidó örökségét a szülők vagy a nagyszülők tudatosan eltitkolták a holokauszt emléke és az antiszemitizmustól való intenzív félelem miatt – írta a lap.

    A kutatást irányító Daniel Sztacki ugyanakkor rámutatott, hogy

    az ilyen típusú genetikai teszteket általában a jól képzett népesség végzi el, így ők a kutatásban túlreprezentáltak lehetnek.

    Mindezek figyelembevételével a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy

    a legalább 50 százalékban askenázi zsidó származású emberek száma Magyarországon eléri a 130 000-et.

    Ez a szám jelentősen magasabb a korábbi becsléseknél.

    „A DNS-vizsgálatban részt vevők egy része számára nagy meglepetés az eredmény, de nagy meglepetés a demográfusok számára is” – mondta Daniel Sztacki.

    „A holokauszt után sok magyar túlélő vándorolt ki Izraelbe, köztük olyanok, akik közéleti és szellemi vezetőkké váltak, akik nagy befolyással voltak a fiatal Izraelre: Efraim Kishon, Mose Stern kántor, Zeév és Dosh karikaturisták, Tomi Lapid és még sokan mások. De Magyarországon továbbra is aktív zsidó közösség maradt, amelyhez számos izraeli vállalkozó csatlakozott az évek során, a Szovjetunió összeomlása után. Azonban az intenzív antiszemitizmus miatt, amely mindig is jelen volt Magyarországon, és az utóbbi években fokozódott, általános volt az a vélemény, hogy az országban alig ötvenezer zsidó van” – írta kommentárjában a ynet.

    Noha a 2013. évi népszámlálásnál csak 10 965-en vallották magukat zsidónak, Kovács András professzor becslése szerint

    a valóságban 73-138 ezer között van az egy zsidó szülővel rendelkezők száma,

    ami egyezést mutat a MyHeritage genetikai teszteken alapuló következtetésével — derül ki a cikkből.

    Egy, a tesztet elvégző – a hetvenes éveiben járó – budapesti lakos, aki csak nevének kezdőbetűit árulta el a ynetnek, azt mondta, eddig úgy tudta, hogy gyermekként katolikusnak keresztelték meg. A teszt eredményeinek kézhezvételekor megdöbbent, mert kiderült, hogy 100 százalékban zsidó, pontosabban 98 százalékban askenázi és két százalékban spanyol zsidó származású.

    „Soha nem vettem részt zsidó szertartásokon, és jelenleg megpróbálom megemészteni” az eredményt – mondta.

    „A családomban senki sem beszélt zsidó gyökerekről. A szüleim a felelősek azért, hogy nem zsidóként nőttem fel, másrészt megértem a döntésüket, mert apám oroszországi munkatáborban volt”

    — jelentette ki.
    https://neokohn.hu/2019/08/14/allitolag-a-magyarok-kozott-van-a-legtobb-zsido/
    - 2024. 02. 03. 21:13
    • F
      Érdekes minő kutatások vannak Belabacsi ! Fordítva miért nincs soha ? Miszerint mikor Árpád-apánk megcsinált a honvédelmet, Európában németek , görögök, pár hülye rohangált itt egy bőrkabátba .
      - 2024. 02. 04. 06:28
    • K
      A rabbi megmondja a tutit: "egy a kétmillióból". https://hirtv.hu/egyenesen_adattar/ne...ja-2465103
      - 2024. 02. 04. 12:31
  • D
    Erre a felmérésre is igaz - mint minden statisztikára -, hogy legjobb, ha csakis annak hiszünk, amit mi hamisítottunk.
    A mai spanyol népesség gyakorlatilag 90%-ban zsidó származású, nem kevés arab (mór) beütéssel. Ehhez képest kő-katolikusok és semmiféle zsidó hagyományt nem ápolnak, túl azon, amely a kereszténységbe mindenhol beszivárgott.
    A máltai lakosság 100%-ban arab eredetű, ehhez képest a világ legkatolikusabb országa és semmiféle arab hagyományt nem ápolnak, túl azon, amely az összes mediterrán országban - főleg a konyhájukban - megnnyilvánul.
    Teljesen nyilvánvaló, hogy ez hasonlóan van nálunk is.
    Kezdődött a szláv keveredéssel, amelynek bizonyítékai azok a szavak, amelyeket a MINDENNAPI életben állandóan használunk: ebéd, vacsora, lapát, répa, uborka, kalász, széna stb. végtelen a sor (és ráadásul ezeket a szavakat pont az oroszhoz legközelebb álló kiejtés szerint használjuk!!!).
    Aztán jöttek a nyugatiak, főleg a németek.
    Végül tömegesen 1867 után a galíciai/orosz cári birodalmi zsidók, akik nagyrésze - nyelvében biztosan - az 1910-es népszámlálásra annyira asszimilálódott, hogy a Királyi Magyarország területén nekik volt köszönhető (?), hogy a "magyar elem" enyhe többségre jutott az országban a nemzetiségekhez képest (hozzá kell tenni hogy ugyanakkor a magyar elem vesztesége az amerikai kivándorlás miatt - ha nem is 3 milliós - de végleges veszteségként legalább másfél milliós volt szintén 1910-re!).
    A kérdése viszont az, hogy ki minek tartja magát és ezen túl kétféle ember van: rongy-szar ember és rendes ember. Szem-, haj-, bőr-színtől függetlenül. Én ezt tapasztaltam eddig az életemben.
    - 2024. 02. 04. 10:49
  • F
    DJLaszlo azért az meg van hogy az ilyen vallások mint az iszlám, kereszténység, judaizmus elött főleg azon az kis-Ázsia részen, az volt az Ó-Perzsiai rész ott a Zaroasztrizmus volt a vallás ami előtte a Szászindáké előtte a pártusuké na de nem megyek vissza mert beleragadok . Magyarán a gyökereket feltárva kiderül , ami ma van az már volt is csak nem így hívták .
    Hasonlat a magyar konyha , nincs is egyesek szerint ? Répcevis-én tárják fel az első Árpád-korabeli kemencéket , magyaroknak előtte is volt sütni valójuk úgy hívták kullogó (sütő harang) , abban süttetögették a kenyerüket vagy valami hasonlót .
    Halot már valaki olyat hogy cigány korabeli , zsidó korabeli , francia korabeli , sváb korabeli, angol korabeli kemence ? Na már most akinek még kemencéje, tüze sincs annak hogyan lehet konyhája ?
    - 2024. 02. 04. 11:33
    • D
      Egyetértünk. Én már többször leírtam, hogy a judaizmus nem más, mint: lopott holmi. Első helyen/helyről a sumeroktól, aztán az egyiptomiaktól (megjegyzem a sumérok és az egyiptomiak is ragozó-toldalékoló nyelvet beszéltek, mint amilyen a mai magyar is, meg sok más hasonló nyelv), meg mindenki mástól is loptak-loptak és loptak. Ebből következően a kereszténység is "lopott holmi" és az iszlám dettó.
      Amikor Árpádék visszajöttek menteni a hont (és nem foglalni, talán inkább vissza-foglalni), akkor ide egy olyan nép jött haza, amelynek az itt maradt tagjai és a hazajöttek kulturálisan több nagyságrenddel a nyugatiak fölött voltak: kezdve azzal, hogy mi már akkor alsógatyát hordtunk, amikor a nyugatiak még szaros-pucér picsával rongyokban szaladgáltak szerte-szana - ugyanabban az időszakban.
      Akkoriban egy lovas hadsereg fenntartása kb. olyan technikai és technológiai fejlettséget (azaz ipart, mezőgazdaságot és kereskedelmet) igényelt/tételezett fel, mint mondjuk manapság a legkorszerűbb hadseregek fenntartása.
      Kezdve azzal, hogy NEM LEHETETT SZAR ÉTELT ENNIÜK/az asztalra letenniük.
      A magyar konyha egyébként FŐZŐkonyha és nem sütő-konyha.
      Sütni - mármint nyílt tűzön - a legbaromabb barom is tud - főzni már nem, kezdve, hogy ahhoz kell egy kiváló edény is!!!
      Amikor ma paprikás csirkét fogok csinálni - mert azt fogok -, akkor azt FŐZÖM. És gondosan ügyelek az alapanyagokra, amiket bele fogok tenni.
      Mert valójában "vajákos" vagyok - valójában: gyógyító főzetet készítek!!!
      Olyan őseim vezetik a kezemet, akik csak a génjeim legmélyén szólnak hozzám - de hozzám szólnak!!!
      Na, ez a magyar konyha - és ezt a magyarok terjesztették el az egész világon!(Menjen mindenki más - főleg nyugati - a kurva édesanyjába, és ne pofázzon nekünk!!!)
      - 2024. 02. 04. 12:11
  • G
    " Soha nem tanultam meg főzni, mondta a Nap"!
    - és sütött tovább,mind a mai Napig ......
    - 2024. 02. 04. 13:03
    • D
      Értem én a viccet, csak nem szeretem! ....:))))) (nem, viccelek, nagyon is kedvelem a humort!). Főzni meg azért lehet, mert a Nap süt - neki köszönhető minden, ami elégethető és amin megfőzhető egy jó kis birkapörkölt (a Földkerekség, sőt a Világegyetem legjobb étele!!!). Úgyhogy én bizony maradok a "főzős"magyar konyhánál. Na, minden jót, megyek: főzni. :))))))))))))))))))))))))))))))))
      - 2024. 02. 05. 18:43
  • J
    Lehet abban sok igazság, amit az ismert tanácsadó fenti cikkben állít. Az, ahogy Zenenszkijt a pódiumra ültették, az is összeesküvés-ízű volt. Azzal tették népszerűvé, hogy az általa eljátszott ukrán elnököt " A nép szolgálója" cimű filmben annyira igazságos, pozitiv vonással ruházták fel, hogy sikerült az ukránokat arra hangolni, hogy őt válasszák meg elnöknek. Igy népszerűvé tenni valakit egy korábbi, kintről jövő elhatározás lett, aminek az eredménye be is jött.
    El tudom képzelni, hogy a izraeli betelepítés lehett a célja a megválasztásának. Eddig is főként azok alakják a dél ukrán területet. Akik még nem, tízezrével jönnek nnyarata zarándokok át odalentről Umanyba a rabbijuk sirjához. A nagy megemlékezés igen terhes a helyiek számára, mert zaklatják az ottani nőket is.
    A másik ok az lehet hogy a Fekete tenger feletti területre, föként a Krimi félszigetre volt már olyan terv is, hogy usa, vagy nato támaszpontot kellene építeni, elvéve az oroszok déli tengeri kijáratát. Addig valahogy kibirja az usa 2 bázissal román területen , Fekete tengerhez közel.
    Evtizedek óta figyelem, hogy hátérhatalom döntései nem most születnek és hajtják őket végre, hanem minden a több mint fél évszázdos szcenárió szerint történik. Már a II.vh után el lehetett tervezve a volt keleti blokk sorsa. Szívfájdalom nélkül tudnák feláldozni az itt élőket egy oroszokkal megvívandó összecsapás során. Sikerült az amerikai vezetésnek Európát egy laza mozdulattal írányitani.
    - 2024. 02. 05. 13:41
    • D
      Én már többször leírtam, hogy ennek a háborúnak a célja az ukrán területek elnéptelenítése és az izraeli zsidóság (volt) Ukrajnába való alijázásának az előkészítése, akkorra, amikor a közel-keleten már végleg tarthatatlanná válik a helyzetük (amely időpont, a jelek szerint, egyre jobban közeledik...). Ez teljesen egyértelmű és világos elgondolás és nem nélkülöz bizonyos cél-logikát. És a jelek szerint ebben a műveletben Oroszország és Putyin eszközök. A kérdés csak az, hogy tudatos vagy öntudatlan eszközök-e?Tudván, hogy Putyin egy nagyon is okos ember, én nem tippelnék az utóbbira. És akkor a helyzet - ha lehet - még súlyosabb. Mert akkor Putyin is a "horthy-i rendőrség fizetett ügynöke", hogy stílszerű legyek (a hétvégén vetítette a TV2 az A tanú c. filmet, méghozzá az eredeti, vágatlan verzióját. És - annak ellenére, hogy már sokadjára láttam a filmet és minden párbeszédet kívülről tudok - végig még csak el sem tudtam mosolyodni egyszer sem: vénségemre döbentem rá, hogy ez a film egy végtelenül tragikus dráma, egyáltalán nem komédia, vagy tragikomédia, még csak nem is szatíra!! Ugyanis. Ugyanis amikor készült, akkor is EZ A VILÁG VOLT, csak nem ennyire szembeszökő módon. Mert a Kádár-világ is ugyanez volt, csak a szart már nem vágták a képedbe, hanem sztaniolba csomagolták és úgy kellett fogyasztania az akkor élőknek (nekem is) - az a film az akkori rög-, és vérvalóság is volt. És hogy még szebb legyen a hétvégém, a Magyar Mozi TV meg a Redl ezredest vetítette. És ezt a filmet is már többször láttam, és most értettem meg, hogy miről is szól? A hatalom, a mindenkori hatalom, mérhetetlen mocsokságáról, ami a tehetséget bedarálja és mindig bedarálja. Végül a szörnyű hétvégém vasárnap este az M5-ön egy lengyel film megnézésével zárult, amely az 1970-es lengyel tengermelléki (Gdansk-i, Gdynia-i) eseményekkel foglalkozott - melyekről akkor mi itt az égvilágon semmit nem tudtunk!!! - és ami bemutatta a kommunista hatalom velejéig züllött és mocskos arcát, és úgy mutatta be, hogy az ember szíve összeszorult és kicsordultak a könnyei.) Mondhatjátok, hogy te bolond vénember mit töröd magad? úgysem tudsz a dolgokon változtatni! - és persze igazatok van. De volt még egy érdekes film-élményem: és ez a Hihetetlen magazin pénteken vetített része volt a Hatos csatornán: és ebben egy állítólagos űrlényt - valójában időutazó leszármazottunkat, "kis szürkét" - interjúvolnak meg (valójában kínozva vallatják) és többek között azt akarják megtudni tőle, hogyha a messzi jövő(nk)ből érkezett, akkor mondja már meg az "Élet értelmét" - és ő szegény - kínok között - csak annyit mond, hogy az élet értelme, hogy abból minél többet hozzunk ki. Hát talán ezért gyötröm én magam ilyen borzasztóan deprimáló történetekkel. Hogy még az a kevés, ami hátravan, se legyen lehetőleg jól eltöltve/jól leélve...:)))))))))))))))))))))))))))))))
      - 2024. 02. 05. 18:41
      • F
        Amennyiben lesz időd a Kósa Ferenc rendezésében a Tízezer nap -című filmet nézd meg . 1956 és a vidéki parasztság életét jeleníti meg fogalmam sincs hol lehet megnézni .
        - 2024. 02. 05. 19:05
        • D
          Kerestem a hálón, de csak részlegesen van feltöltve, viszont az a kevés, ami fel van töltve az is nagyon durva, valóban! Köszi a tippet, figyelni fogom, hogy mikor lesz elérhető az egész film.
          - 2024. 02. 06. 13:56
      • D
        A lengyel film címe: Fekete csütörtök. Nézzétek meg. Szívenütő.
        - 2024. 02. 07. 18:26
  • J
  • D
    Fukuyama, Harari, Klaus Schwab – Korunk antikánon(ja) – Kommentár klub, 2024. február 4. - műsorhoz:
    Marx és Engels nem voltak hülye emberek. Koruk társadalmának és gazdaságának (kórisméjének) leírásában tökéletes képet (látleletet) alkottak, amely kép minden hasonló/azonos berendezkedésű későbbi társadalomra - a mai napig - érvényesek (és a jövőben is érvényesek lesznek). És ők nagyon helyesen elválasztották egymástól a gazdasági alapokat és a rájuk épülő felépítményt. Röviden: ha a gazdasági alapok a MAGÁNTULAJDONON nyugszanak, akkor ott elsajátítás van. Mégpedig az értéktöbblet elsajátítása. A felépítmény pedig ez esetben így vagy úgy, de mindig a magántulajdon érdekeit szolgálja és fejezi ki. Amiről ez a végtelenül buta Fukuyama gagyog (bűntársaival egyetemben), az nem más, mint a magántulajdonon nyugvó gazdasági berendezkedésre épülő politikai felépítmények egyik fajtájának - a liberalizmusnak, liberális "demokráciának" - a piedesztálra és kizárólagosságra való emelése. És amit azonnal cáfol a kínai (egyébként valódi állam) kapitalizmus: ahol masszív MAGÁNTULAJDON (TŐKE) van, de egypárti államhatalmi felépítményi berendezkedés. Vagy a sok helyen teokratikus, emirátusi/királysági iszlám, ahol temészetesen az egész kóceráj alapja szintén a MAGÁNTULAJDON. Egyébként a liberális demokrácia leglényege, hogy: a bankárnak és a koldusnak egyaránt legyen joga a híd alatt aludnia!!! Na, ez aztán tényleg megvalósult. Gratula. Ja, és szóljanak, ha láttak valahol egy bankárt a híd alatt aludni....
    - 2024. 02. 05. 16:53
  • Gerry
    Laci - te annyiszor felemlegetted már az oldalon Lőwy-t miközben sokan nem is ismerik, gondoltam felteszek egy rövid olvasnivalót róla - lehet, hogy neked megvan, de sokan átlépik, mert nincs mihez kötniük a személyt.

    Lõwy Árpád - Egy fénykép a múltból: https://postaimre.net/konyvek/Egy_fen...tbol.docx

    Nekem is sok évtized óta a kedvencem - de a nyugdíjas éveim lassan eltávolítanak egyes dolgok fontosságától! Komor
    - 2024. 02. 05. 17:56
    • D
      Köszönöm Gerry!!!
      Az én történetem Lőwy-vel egészen a 70-es évek közepéig visz el.
      Én akkor Szegeden járván a jogi egyetemet, meg a "Lófarát" - utóbbit néha gyakrabban, mint a srévizavé lévő "Kar"-t, szegedi lakos is lettem, s így jogot nyertem arra, hogy évi 8 alkalommal kishatárátlépővel átjárhassak jugóba (főleg Szabadkára).
      Amely átjárás vegytiszta csencselés volt: innen vittük a trappista sajtot, a benzint, onnan meg hoztuk a hanglemezeket/kazettákat, farmert, pornót és mindenféle más nyugati cuccot - a megrendelő kívánsága szerint.
      Nos, egy ilyen alkalommal kulturális missziót is teljesítettünk, amikor mini-könyv formájában ráleltünk vala Lőwy Árpád összes versére, melyet pajkos lelkű szabadkai/vajdasági magyar nyomdászok alkottak meg félig-meddig illegálisan.
      És ezután jön a lényeg.
      Akkoriban még hírből sem ismerték a számítógépes szövegszerkesztést és nyomtatást, hanem ehelyett volt a kézi-mechanikus írógép (az elektromos írógép is nagy szám volt akkor, endékás Robotron, az IBM gömbfejese pedig végképp csak a nagykutyák titkúrnőinél (sic!) jelent meg, talán  ha pár darab az egész országban).
      Szóval nem vala mese, elő kellett hát kapnunk a hártya-papírt és az indigót, összefűzni vagy tíz darabot, be a mechanikus írógépbe és sorról sorra, betűről betűre legépeltem az egész könyvet!!
      Ez után darabonként ötezer forintért árultam. Akkor a jó fizetés volt havi 2500-3000 forint!!
      Hát innen van az életreszóló kapcsolat és elköteleződés részemről nagyságos Lőwy uram iránt!!
      Még annyit, hogy annak idején a büntetőjogász prof. tankönyvét még nem adták ki könyv/jegyzet formájában, így ő az egész tankönyvét az előadásain szó szerint lediktálta.
      Azért, hogy a végül borzasztó macskakaparást majd a vizsgaidőszakban is el tudjuk olvasni, este kénytelen voltam ugyanígy legépelni. És - röstellem - ezt a végül könyvvé összeállt gépelményt darabonként tízezer forintért árultuk a jegyzetelni rest ámde gazdag évfolyamtársainknak (merthogy a vizsgán ezt szó és betű szerint a prof. felkérdezte!). És hát azért röstellem, mert e múlékony művért többet kértem, mint az örökbecsű Lőwy opuszokért.
      Hát ennyi az én történetem Lőwy Árpád mesterrel, a sefteléssel, az egyetemmel és azzal, hogy akkor tanultam meg tíz ujjal gépelni (és szereztem be egy életre szóló csuklói ínhüvely-gyulladást).
      - 2024. 02. 05. 18:34
  • G
    "Jdszippon (ál-Josephus) a magyarok származásáról és régi s ujabb lakhelyéről. 940 körül.
    Az »AI-Josepbus« (Pseudo-Josephus), héberül »Jószip-pon«,J) vagy »József ben Górj ón bá-Kóben könyve«,2) a későbbieknél, az eredeti Josepbustól való megkülönböztetés végett, »héber Josephus«, valószínűleg Olaszországban, a X. század közepe felé, 940 körül készült. 3) Ismeretlen, de tudós szerzője, ki kora miveltségének színvonalán állott, a zsidók történetét, héber, görög, latin s arabs források nyomán, egész a jeruzsálemi második templom elpusztulásáig (70 Kr. u.) vezeti le, és elbeszélésébe sok más népre vonatkozó adatot is belesző. Mondát és történetet válogatás nélkül egymás mellé szokott állítani, a mint ezekre vagy az említett kutforrásokban, vagy pedig korának nézeteiben s meggyőződéseiben ráakadt. 4) E könyvet, mely sok kiadást látott, több nyelvre fordítot-ták le s többször magyarázták.5) A történelmet Ádámmal kezdi, ennek utódait a szent írás szerint felsorolja s azután Mózses I.
    könyvének nemzetségi tábláját tárgyalja. Ennek nyomán 6) Jefeth^ legöregebbik fiáról Gómer-ről azt mondja:7) »Gómer fiai: Askenáz, Rífáth és Togármah.« Ez utóbbi névhez pedig a következőket jegyzi meg : 8) »Togármah 10 családból áll, melyektől származtak: Kuzar és Páczinak és Alikánosz és Bulgár és Rág bina és Turici és Búz és Zábúk és Ungrí és Tílmecz9) Mindezek éjszakon laknak, és országaik nevök (t. i. e népek nevei) szerint neveztetnek el. Es ők Hetei azaz Átel1) folyói mellett laknak ; csak Ungár, Bulgár és Parezinák 2) laknak a nagy folyó mellett, melynek neve Dubni.« 3) A honfoglalás utáni korszaknak mintegy 50-ik évéből szár-mazó e tudósítás 4) a magyarok eredetét egész Nóé unokájára, Gómer-re vezeti vissza, ki maga Togármáh-nak atyja volt, a kitől a magyarok közvetlenül származnak. A zsidó kozarok, mint látni fogjuk, szintén ezen Gómer-t mondják törzsatyjuknak és fiának Togármdh-nak, úgy mint Jószippon, tiz fiat adnak, ki szerintük szintén ugyanannyi nemzetnek, közte a magyar és kozar nemzet-nek is, törzsatyjává lett. 5)"
    [Dr. Kohn Sámuel. Héber kútforrások és adatok Magyarország történetéhez I., 1879.]
    - 2024. 02. 05. 21:39
  • D
    Olyan próbálkozás, hogy pld. a magyarság származását a bibliai időkbe vezessék vissza, volt bőven (és félek, lesz is még doszt!).
    Ezzel egy probléma van: maga a vonatkoztatási pont, azaz a Biblia (egészen pontosan az "Ó-testamentum" vagy Tóra és kapcsolódó könyvei).
    Merthogy a Biblia (mind az Ó, mind az Új Testamentum) EMBERI csinálmány.
    És ami emberi, az mind - von haus aus - el van baszva.
    Mert az Ember ilyen - irgalmatlanul elbaszott - fehérjehalmaz.
    Ha valamiféle 'Isten' alkotta, akkor ez az 'Isten' - hogy stílszerű legyek - hétszentség, hogy egy Mekk-mester volt.
    Ilyen (ekkora) fércművet ugyanis csakis egy Mekk-mester tud összegányolni.
    Szerintem meg az őseink jöttek valahonnan, faszom tudja honnan, de az, hogy most mi itt vagyunk és többek között én most ezen a nyelven írkálok itt mindenféle őrültséget bizonyítja, hogy az őseink baromi sikeresek, ügyesek, tökösek, élelmesek, kitartóak, szívósak, bátrak, karakánok voltak/kellett, hogy legyenek, mert ha nem lettek volna ilyenek, akkor én most itt valami más nyelven pötyögöm ezeket a sorokat - lévén, hogy mai magyarok mindannyian és egyenként ilyen kitűnő múltbéli emberek vállain nyújtogatjuk most itt a jelenben a nyakunkat!!!, és ez egyúttal jelzi, hogy egy végtelenül hatalmas "emberi-létra" legfelső fokán pipiskedünk mi most a létrához képest végtelenül parányi kis hangyaként!!!
    És ha ki kéne emelnem a létra fokaiból valakiket, akkor én a törökverő hajdú őseimet emelném ki, akiknek az összes - jó és rossz - érzését itt érzem én is a zsigereimben minden nap minden órájában és percében - és ezért tartom mérhetetlen szégyennek, hogy Szigetváron egy rablógyilkos török szultánnak szobra lehet I. Zrínyi Miklósunk szobra mellett!!!!
    Úgyhogy szarok én a Bibliára, a zsidókra, az ilyen-olyan elmebeteg történészekre: én magyar vagyok, és kurvaisten, hogy nem egy koszladék zsidó, arab, vagy bármilyen más selejt náció!!!
    - 2024. 02. 06. 11:38
  • G
    Laci,
    "Én Magyar vagyok"

    Olyan szerencsés fiatalságom volt, hogy beutaztam nagy részében a Nagyvilágot.
    Dél Amerikától Kínáig.
    Kanadai útlevéllel utaztam, de nem tudtam magam bemutatni másként, sehol, mint Magyart, szimplán mert az vagyok.

    Határozottan végigkísért a kellemes, néha megkülönböztető figyelem, legtöbb helyen, hogy barátságosan, sőt szeretettel fogadtak Afrikától, a Japán szigetekig.
    Egy nagyon kellemes példa Tajvan szigetén:
    Egy amerikai üzletembereknek tartott vacsorán, odajött hozzám egy kínai üzletember a vacsorát szervező delegátusukból , és halkan megkérdezte: " ugye Ön nem amerikai?"
    Meglepődve feleltem, nem, én magyar vagyok.
    Maradjon a vacsora befejezése után, mert mi, magunk között, még tovább folytatjuk, súgta a fülembe.

    Igazad van, jó magyarnak lenni ......
    ps.
    (persze, aki bátran magyarnak nevezi magát , bárhol, annak úgy is kell viselkednie, hogy jó legyen)
    - 2024. 02. 06. 17:41
  • Gerry
    Él még az akarat?

    Él még az akarat, él még a mersz?
    Hiába lázadsz, harctérre sose lelsz?
    Dühösen reszketsz, szabadnak vágyva,
    Rohannál, ha kell - halni kész'- csatába.

    De nincs tér a hõsnek, a zászlód sehol.
    Nincs himnuszod, harcra hívó dob se szól.
    Nem kell a hösi vér, a fénylõ bátorság.
    Nem kell már a Haza. Édes lett a rabság.

    Édessé lett a rabság.
    Távozzon tõled ami fáj
    Oldani s kötni sebeid
    Nem akarod sohase már

    Megszokott lett a rabság.
    A Hazát szeresse más!
    s mint haldokló üres éjj
    borul rád a megalkuvás.

    Sasnak fia voltál, Isteni jogtól szabad.
    Õseid öklétõl a föld ezerfelé szakadt.
    rettegett a csorda nép ha jött a "veszett"
    Attila erõs népe, mikor új hazát keresett.

    Ez a föld a tiéd, elhullt véreid jogán!
    Hazád amely táplál,
    kihez majdan megtérsz.
    Hõsöket nemzett
    s lelked mélyén tudod már,
    Szabaddá teheted,
    ha hiszel,
    ha remélsz,
    ha szíved harcra kész.

    [img]https://postaimre.net/kepek/petofi.jpg[img]
    - 2024. 02. 07. 13:40
  • G
    Gerry,

    De szép és még is igaz
    Ha a mai fiatalok még érdeklődve olvasnának, egy nem elhazudott magyar történelmet.
    "Attila erős népe, mikor új hazát keresett" és talált!

    Krónikáink szerint : Attila (453-ig), majd Csaba, Ed, Ügyek, Előd, Álmos, és már ott vagyunk a hon-visszafoglaló Árpádnál.
    Egy nagy bökkenő van, hiányzik 300 év, a mai elhazudott történelmünkben.

    Hiányoznak a germánok hősies királyságai, hiányzik Nagy Károly birodalma, (amire a mai EU épült), de hiányzik egész teljességében a Kazár birodalom minden fejezete. Talán ez a legfájdalmasabb mai askenázi barátainknak.

    Vedd el a magyarok múltját, és azt csinálsz velük, amit csak akarsz. Mondta Napóleonnak egyik tanácsadója.

    "Ez a föld a tiéd", de nem csak ami megmaradt, ha lenne hit, bátorság , akarat. Ha az a fránya "Ha" ott nem lenne ........
    - 2024. 02. 07. 16:44
    • D
      Egyetértek. Heribert Illig-ék matematikailag bizonyították be, hogy II. Szilveszter pápa kitalált 300 évet, hogy ő legyen az akkor vélt végidők (1000. év) pápája - úgy gondolva, hogy ha ő azt mondja, hogy most nem 700. van, hanem 1000., akkor jönnek is a végidők, vagyis jön majd Jézus (vissza).
      Hát nem jött.
      De sikerült a történelmet a feje tetejére állítania.
      Amit majd VII. Gergely próbált 1560-70 körül úgy-ahogy helyretenni.
      Attila Nagykirályunk után a magyar uralkodók abszolút folytonosak Árpádig.
      És így nem is kell a "kettős honfoglalás" elmélete sem, amit László Gyula próbált kikínlódni (merthogy a régészeti leletek sehogysem passzoltak az - eltolt - idővel).
      És hogy meg lehetett-e ezt a 300 év betoldási csínyt könnyedén megcsinálni??
      Hát már hogyne lehetett volna!!!
      Most gondoljunk bele: nincs se rádió, se tévé, se újság, (internet főleg nincs!!!), könyv sincs (!!!) - csak a templomok vannak, meg benne a papok - akik ráadásul egy ismeretlen nyelven (latin) halandzsáznak és handabandáznak mindenféle füstölővel, és időnként vakkantanak valamit arról, hogy éppen most mi van, mennyi az idő(!!!???!!!), meg főleg ki a király!!! Ja és a papok alig voltak szellemi színvonalban felette a pórnépnek, a nemességet meg lófaszt érdekelte, hogy mi van (olvasni, írni pont úgy nem tudott, mint sokszor még a papok sem!), arra hagyatkozott az is, amit a papok deliráltak neki - fontosabb volt a fegyverforgatás,meg a vadászat neki, meg az, hogy mikor és hova kell menni verekedni (vagy kiverni a parasztból az adót).
      Egy ilyen világban az a pár okos ember, aki volt, azt csinált, amit csak akart.
      Merthogy a papok is felülről kapták meg az ukázt, hogy mennyi az annyi?!?!
      Tehát akár 600 évet is be tudtak volna gyömöszölni, az is belefért volna.
      Másképpen tehát: ha eltekintünk ettől a kitalált középkortól, akkor a dolgok azonnal és pontosan a helyükre kerülnek, a mi történelmünkben is.
      Mert: a történelemben és a geopolitikában és annak történetében soha nincs hiátus!!!
      Ez axióma!!
      Ha valami "uratlan", "üres", az azonnal elfoglalódik, betöltődik!!!
      Ha tehát a Kárpátmedencében itt Attila után lett volna egy "üresedés", akkor azt azonnal betöltötte volna egy akármilyen, bármilyen hatalom.
      Azonnal!!!
      Nos, nem történt ilyen.
      Mert itt mindig voltak valakik és azok minimum állammá voltak szerveződve.
      És azok nem avarok, gepidák, nunidák, pinidák, faszom tudja kik még?? voltak, hanem: magyarok!!!
      Merthogy a hunok - magyarok voltak.
      És ez (is) axióma.
      Ha nem így lett volna, akkor ugyanis itt és most mi nem magyarul beszélünk.
      Ez ugyanis a mi földünk.
      Ez a mi magyar földünk.
      Öröktől fogva most is és mindörökké!!!
      Ámen!
      - 2024. 02. 07. 18:10
      • D
        Ja, és az is megfelel nekem, ha valaki azt mondja, hogy mi most "hun-ul" beszélünk, sőt az még jobb is!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        - 2024. 02. 07. 18:19
  • G
    Laci,
    Beszéljünk hun-ul?

    Miért ne! Hiszen az egész világ azt gondolja, hogy úgy beszélünk.
    Magyarul: hungarien, ungarn, hongroise, stb. hasonló torzulások, de a lényeg a "hun"!

    Talán mert Hun és Magyar két testvér, a Hun van megemlítve elsőnek, de ők egyenlőek, és aki járt külhonban, az tudja, hogy nekik a hu-nt, könnyebb kiejteni mint a magyart.
    Mint nekünk a lengyelt, a polákokra ........
    - 2024. 02. 07. 21:34
  • Gerry
    Kis, téglalap alakú papír

    A kép megmozdul.

    Itt egy kiáltványt olvasnak fel. A lépcsö tetején,- az a fiatalember. Hogy nem robban szét? Belülrõl valami feszíti...energiát lövell. Háta mögött az oszlopok összetöppednek, eléborulnak, kõrbefonják, felkúsznak a térdéig és újból lecsúsznak. Le a kõlépcsõn mint egy hernyófalka.
    Áthatolhatatlanul szálkás, villódzó tömeg csurogja körbe a lépcsö alját, súlya alatt meghajlik a föld. A szónok rábillen a tömegre, szétterül a tetején, bevonja sürü, vérvörös, higanylágy fóliával.
    Itt-ott kibukkan egy fej, kéz, a fólia máris rátapad, visszahúzza,. felülete rezgö, törésmentes lesz. Széle maga alá penderedik, labdává alakul, elszakad a földtöl, megemelkedik, lebeg. Folytogató a hõség, a labda egymás után szippantja be a bokrokat a fákat az épületeket a madarakat...
    Kétoldalából kéz formálódik, közötte egy papirlap vonaglik.

    - Kiáltvány.- Olvasom a címét. A forrongó amõba gyüri a papirt, az sikoltozva menekülne, egy kis darabja leválik, hirtelen egy harmadik kéz megfogja máshol...

    A kép felgyorsul.

    A labda betölti a teret, rettenetes sebességgel pörögni kezd, felületén kék, zöld, vörös, lila, fekete fehér árnyalakok örjítö táncot idéznek. A felület közben tökéletesen elsímul. Lassúbbodni kezd a forgás, a szinek észrevétlen átalakuláson mennek át. Csendesen a vörös. pirosas,. késöbb rózsaszín árnyalatot kap, a mélykék szin elszürkül, beleolvad a zöld, a labda forgása mikroszkópikus sebességre áll be,. felülete piszkos, nyálkás-epeszínüre zavarodik.
    Megáll a gömb, áttetszö lesz, belsejében összegyürt rongydarabok mocorognak. Teteje felpúposodik, elöbújik egy fehér buborék.
    Lefolyik róla a szin, derengö, halhólyag szerü kabín, belsejében egy kis, fehér téglalap alakú papir. A gömb elhalványul, kifehéredik, felülete megroppan s egy szemvillanás alatt kis halom porrá kucorodik. A buborék fellibben a levegöbe, széttörik és a papirlap lehullik a pordomb tetejére.
    Megmoccan. Egyik csücske megnyúlik, kisimítja magát. Rázkódás fut rajta végig. Középtájon felpúposodik, kifeszül, remeg.
    Szabálytalan idõközönként görcsök futnak keresztül a testén.

    Órákig tart ez a némajáték.

    Egy idõ múlva ritkul a remegés, késöbb már csak egy-egy gyenge rezzenés látszik. Aztán minden átmenet nélkül lecsúszik a porhalom aljába.
    A cimszó megszürkül, a betük ördögi körtáncba kezdenek, néha-néha hozzácsapódnak egy porszemhez. A következü pillanatban megszünik a tánc és ott, ahol eddig a " Kiáltvány"- szó állt, a papirlapon egy latin mondat betüi keverednek ki: -Mors est actus naturae, quo persona res efficitur.

    A kép mozdulatlan.
    - 2024. 02. 08. 16:50
    • Gerry
      "A halál az a természeti változás melynek folyamán a személyböl tárgy lesz." - ÉN MÉG MINDIG REMÉNYKEDEK, HOGY EZ CSAK TETSZHALÁL ÉS NEM VÉGLEGES
      - 2024. 02. 08. 16:54
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %