Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Kedves Birkák,

Kedves Birkák,
Fejükből Ki-Kinézegető Nézegetők és Egyéb Kérődzők! Ez a bejegyzés rövidre fog sikerülni, mert nincs sok új a Nap alatt mostanság. A nemzetközi helyzet fokozódik, ezt már Virág elvtárs régen megmondta. Fénysebességgel vezetnek minket a pokolra. Amiért írok: lehet, hogy az iram ma lassulni fog, vagy irányt vált. A háttér: Anno Magyarországon is járt , Tucker Carlson-ról, valamint a Putyin-nal való interjúról van szó. A jóember megjárta az összes agymosó csatornát Amerókában. Az utolsó pár hónapban rendszeresen hallgattam a kitöréseit a Fox News kanálison.

Csak idő kérdése volt, hogy kirúgják. Megtörtént. Azóta a magáncsatornáján a fél világ követi. Most a fejébe vette, meginterjúvolja Putyin-t, hogy a másik fél is hallgatassék meg alapon. Moszkvában van, az interjú már elkészült, most vágják az anyagot. Itthoni idő szerint Február 8.-án éjfélkor teszik közzé az oldalán. Szerintem millió más helyen is meg fog jelenni. 1 milliárd megtekintésre számítanak, így előfordulhat, hogy szerverek összeomlanak, vagy a kis sapkás elvtársak egyenesen korlátozni fogják. Már az ukrán halállistán leledzik, az összes európai légitársaság ki szeretné tiltani, valamint hazájában máris az első számú közellenség, kémnek titulálják. Magyarul rákerült a célkereszt. Akit érdekel nézzen utána, hallgassa, tájékozódjon! Remélhetőleg ez is egy repedés lesz a hatágú csillagos házikó oldalán. Kitartás! Éljen az éljen! Az utazó

27 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • F
    Elsőkörben angolosok, oroszosok előnyben .
    https://twitter.com/i/status/17557345...6678925682
    19,40 től arról beszél Vlagyimir hogy , Ukrajnát Sztálin terjesztette ki és Sztálin elött Szovjetunió része volt mint ahogy Kárpátalja Magyarország része .
    - 2024. 02. 09. 03:24
    • D
      Elvileg (még) megvan a jútyubon (ki tudja meddig?) mindhárom nyelven (magyar, orosz, angol) az interjú.<br />Meg fogom hallgatni mindegyiket - nem utolsósorban nyelvgyakorlás érdekében is!<br />Már, ha még fenn lesznek, persze??!!??<br />Mindenesetre Putyin volt annyira kulturált, hogy nem blamálta Orbánt, hogy odaígérte volna nekünk Kárpátalját (természetesen odaígérte, ez nem kétséges), de azért mosolyogva mondta, hogy az ott élő magyarok biztos szívesebben tartoznának Magyarországhoz - ennyi pont elég is.<br />Na, majd még később - 8-10 óra múlva - visszagyövök!!
      - 2024. 02. 09. 10:40
  • Gerry
    - 2024. 02. 09. 14:38
  • G
    Vlagyimir és Tucker ?

    Szép hosszú beszélgetés volt, szép hosszú Vlagyimir monológokkal .

    Szép előadást tartott a Kijevi "russz" az orosz nép kezdetéről. Sajnos nem említette meg Álmos vezért, aki a 9-ik században azért ott volt.
    Egy fontos része a mai ukrán - orosz háború hátteréről, okairól, a homályban maradt. Vlagyimir is csak az értetlenségét tudta hangoztatni.

    Honnan is van a feneketlen gyűlölet Amerikában, az oroszok irányában, a nagy távolság és a mai kézzelfogható okok hiányában.
    Mi és ki van Ukrajnában, akiknek az orosz jelenlét, ilyen mélységes indulatokat hoz a felszínre?
    A legjobb módja talán, hogy ezt kitaláljuk:
    Nézzük meg a forrást Amerikában, ahonnan ez a vak gyűlölet ered, félretéve az amerikai érdekeket is:
    Kik is irányítják az amerikai külpolitikát? Viktoria Nuland, A, Blinken, és köre. Bindent érthető okokból kihagytam.

    De kik ezek az emberek?
    Egy közös gyökerük van: kazárok Ukrajnából.
    Őket nem a nácik, fasiszták, üldöztek, gyílkolászták, hanem oroszok (pogromok) történelmük folyamán, a kisemmizett, átvert, oroszok.
    Innen van az értelmetlen dobálózás a szavakkal, (náci,fasiszta,stb) mindkét oldalról.
    Putyin se tudta jól elmagyarázni, sőt sehogy .........
    - 2024. 02. 09. 16:48
    • D
      A PS-en valaki úgy látja, hogy ez valójában egyfajta "oktató videó" volt az amerikai középosztály felé - hogy kezdjék már érteni az orosz-ukrán állapotok történelmi hátterét, és azt, hogy ez a háttér milyen szerepet játszott és játszik a történésekben. Én kezdek egyetérteni ezzel a véleménnyel. Putyin az elején, mint a bölcs tanár a hülyegyereknek, elmagyarázza a történelmet - itt-ott némi (??) csúsztatással, de többé-kevésbé korrekten. Arról tehetett volna azért említést, hogy a Kijevi Rusz-ban a knyáz (fejedelem) testőrségét magyarok alkották (merthogy a sajátjaiban nem tudott megbízni a fejedelem - ahogy később máshol más uralkodók sem - és ezt azért is megtehette volna, illett volna megtennie, mert ugye utalt a skandináv Rurik-ra, mint első uralkodójukra, no mindegy). Ezzel együtt az, hogy az interjúban kétszer is említ minket, magyarokat, ráadásul egyértelműen pozitív kontextusban, sokat jelent - ez egyszer még sokat fog jelenteni.
      Azért - ha a Kazahsztánban élő oroszokat is idevesszük - mégiscsak egy legalább 160 milliós népről és a világ elsőszámú atomhatalmáról van szó.
      - 2024. 02. 09. 17:34
  • D
    Megnéztem az egész interjút.
    Annak idején szegény jó József Attila lelkesedett, amikor Thomas Mann idejött, hogy milyen jó látni “fehérek közt egy európait” (nem mellesleg József Attila három nagyságrenddel nagyobb művész volt az irodalomban, mint a felkapott Thomas Mann, de ez más kérdés).
    Nos, ha élne, József Attila szó és betű szerint most is leírhatná ezt a gondolatát, csak Thomas Mann nevét ki kellene cserélnie Vlagyimir Putyin nevére.
    Nem mellesleg a ‘Vlagyimir’ név jelentése: Békét akaró, békét kívánó, békére vágyó.
    Nomen est omen.
    - 2024. 02. 09. 17:24
  • F
    Most már miért kérdezte meg magyarokról Putint Truki .
    - 2024. 02. 09. 20:15
  • Gerry
    felforgató, köszi', hogy feltetted ide ezt a riportot. A video számomra is egyértelmü véleményt hordoz, de sajnos mindig az jut ilyenkor eszembe, hogy Orbán - aki nagyon jó politikus - saját magáról egyszer (vagy többször) kimondta, hogy "Ne arra figyeljenek mit mondok hanem arra, hogy mit teszek" - és ez a kijelentés sajnos kétélü penge, ugyanis biztonságot ad affelöl, hogy miért kell elfogadni azt amit mond, - és a FIDESZ "hívõknek" (bocsi`) ez egy jó argument arra, hogy ki- illetve megmagyarázzák azokat a dolgokat ami az utóbbi években hazánkban történik, ugyanakkor az Orbánnal kritikusabb oldal(ak) egyszerüen azt látják, hogy - látszólag vagy ténylegesen - megint zsonglörködik (azaz hazudozik, megváltoztatja a hozzáállását és játékának a neve: "kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda) ".... egyszerübben fogalmazva; szavahihetetlen. Miért is? - ez egyszerü - Politikus! Kacsint

    Egy ismerõsöm azt írta hogy az RTV müsorát (meg néhány másikat) 5 éve nem nézi... - Válaszoltam neki, hogy elhiheti "bemondásra"; tisztában vagyok az RTV "politikai irányvonalávall" ... de a reakciója viszont - számomra - teljesen egyértelmü. Nem más mint struccpolitika. - ami emberi szempontból érthetõ, mindenki a könnyebb ellenállás felé próbál lavírozni, a számára "elfogadhatatlan problémát" ki illetve el/meg is lehet kerülni. Pontosan e-miatt döntöttem úgy sok éve, hogy ha kell akkor fejjel megyek a falnak, tudva, azt; a fal a keményebb... és korántsem biztos, hogy bármikor is "nyerésre" fogok állni.

    A videód címe: https://youtu.be/FAAHY-Ftc-8?si=92grFdRfmA3UGUSp

    Nagyjából húsz éve "dolgozom" azon, hogy "ébresszem" az embereket. Tudom, hogy hülyeség és nem csak "sziszifuszi munka" ,hanem többnyire értelmetlen is (Az én szavam nem hallatszik az égig és a többség meg nem tud vagy nem akar felébredni). De erre a kis idõre már nem vagyok képes alapból változtatni a hozzáállásomon.
    Ha egyszer úgy érzem, hogy minden hiába volt... akár fel is akaszthatom magam. Viszont nem vagyok önpusztító...
    Az évek alatt néhány ember szemében - ha nem is "vezetõ" de irányító személyiséggé váltam - akaratlanul ugyan, de azért csak jólesett a.... "hiúságomnak"? 😀 - másodsorban önmagamnak is jót tett, hogy folyamatosan treníroztam az agysejtjeimet. Azt nem állíthatom, hogy okosabb lettem, de azt igen, hogy biztonságosabban állok ezen a földön és nem szorulok mások segítségére. Nem én vagyok az egyetlen ilyen, más is átlátja a körülötte lévõ világon történt dolgok okát és okozatait, de - azt is látom, hogy sok a bizonytalan vélemény, mert rengeteg esetben hiányzik az embereknek a bizonyosság megerõsítõ ereje. Tanácstalanok, félénkek, de a legnagyobb baj, hogy felkészületlenek. Ennek viszont van egy logikus, ugyanakkor óriási károkat okozó magyarázata. Keresnek "valakit vagy valamit (az általam felépített és müködõ mikrovilágomban a "valaki" pl. Posta Imre, a "valami" - a már 15 éves weboldala), ahonnan - úgy vélik - támogatást kaphatnak. Sajnos ez nincs így. Mások - ezek nem mikrovilágok, hanem organizáltak, erõszakosak, hatalmasak -; a vallásban, esetleg szektákban, vagy politikai csoportokhoz csapódva várják azt, hogy "valaki!", aki lehet Jézus, vagy "az-éppen-hozsannázható"- politikus, vagy annak ellenfele, bármilyen csoport amiben megtalálja a helyét, a sport, a hadsereg, a komputer vagy a kultúra világa... és ott, onnantól békésen "elvan". Az ott lévõ irányító személy vagy a csoport ... elmondja neki(k), hogy kell látni, értelmezni ezt a világot... Megnyugodtak!
    Ez müködik amióta világ a világ és ameddig ember él a földön a maga szubjektív, állandóan változó 50....90 évével miközben felfedezi, hogy a körülötte lévõ emberiség néha annyit se tud mint ö maga... De a megfoghatatlan idõ gyorsan vagy éppen lassan telik és keresi a helyét. Van aki megtalálja, vannak akik elmenekülnek, és ott az a milliárdnyi "énke" aki még azt se tudja mi végre jött e-világra. Szerették (vagy nem), felnevelték (vagy nem, okos és elszánt lett (vagy nem)...

    Mi jutott "énkének" az egészbõl azt csak ô tudja. Szerintem többnyire egyedül vagyunk ... de egyedül nem jutunk elõre viszont úgy is elérünk egyszer a végére. A többi meg majd kiderül...

    üdv, Gerry
    - 2024. 02. 10. 13:12
  • D
    Kedves Gerry!
    Először arra gondoltam, hogy hosszasabban kifejtem az Általad leírtakkal kapcsolatos - alapvető és döntő részében abszolút egyetértő - véleményemet.
    Aztán meggondoltam magam.
    Először is azért gondoltam meg magam, mert amit leírtál azt - egyetértve gondolataiddal - fölösleges megismételnem.
    Másodszor, nos másodszor azért gondoltam meg magam, mert lehet, hogy az Általad írtakkal kapcsolatban egészen egyszerűen: NINCS MEGOLDÁS.
    A Világ olyan-amilyen, és arra megy, amerre megy (v.ö.: "A karaván halad - a kutya ugat.").
    Vagy:
    "Ezért a népért úgyis mindegy,
    Ebsorsot akar, hát - akarja." - írta Ady, azt hiszem az A hőkölés népe c. verse végefelé pont a magyar néppel kapcsolatban.
    (Megjegyzem költőink, és a világirodalomban egyedülálló módon a magyar költők, különösen és értelemszerűen a XX. századi nagy költőink, gyakorlatilag MINDENT MEGÍRTAK, amit emberről, népről, nemzetről, társadalomról, gazdaságról, kultúráról, háborúról és békéről meg lehetett vagy érdemes volt megírni - csöndes véleményem, hogy magyar ember ne is olvassa a Bibliát (egyiket sem), hanem főleg XX. századi magyar költők verseit olvassa - azokból mindent (is) megtud az előbbi témákról és utána már nem is kíván mást, első helyen kezdve József Attilával, folytatva Ady Endrével és a többi óriással - persze mind 1945 előtti költő, Babits, Kosztolányi, Tóth Árpád, Juhász Gyula, Gyóni Géza, Dsida Jenő, Radnóti Miklós és még páran).
    Amiért egyedül mégis érdemes nekünk itt sírnunk-rívnunk, azt egyetlen dolog indokolja: a "Dixi et salvavi animam meam!" filozófiája.
    Ha ugyanis nem szólunk, akkor később nem hivatkozhatunk arra, hogy de hiszen mi már ezt korábban megmondtuk, megjósoltuk, óvtuk (volna) magukat ettől!
    Minden jót Neked!
    - 2024. 02. 10. 15:04
  • Gerry
    Viziló kérdezi tõlem a Telegram-on:

    Egy pár költői kérdés:
    🇺🇸
    - Miért van szükségük a "Jófiúknak" közel 800 külföldi katonai bázisra a saját országukon kívül?
    - Miért öltek meg a "Jófiúk" több mint 10 millió embert a második világháború vége óta?
    - Miért költenek a "Jófiúk" többet háborúra, mint az utánuk következő tíz ország együttvéve?

    Idézet

    A válaszom, röviden:

    A néhány fura kérdés után, ezt írja a költõ ki bátor és merész:
    "Hajnalban, a város fõterén, nyakam érzi, testem míly' nehéz.
    ...
    Francois Villon után szabadon... ez a XXI. századi szabadalom.


    ..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..

    Ez pedig alap felkészítési ismeret a várható pokolra tartás végett:

    Idézet

    A bankszámlák zárolása az elnyomás új eszköze😳

    Bankszámla nélkül nem lehetséges normális életet élni; aki nem rendelkezik bankszámlával, az másodrendű állampolgárrá válik.

    A számlák befagyasztása drasztikus és egyre gyakoribb nyomásgyakorlási eszköz, amellyel a politikailag nemkívánatos személyeket megfosztják anyagi alapjaiktól.
    Bárki, aki ujjat húz az establishmenttel, azt kockáztatja, hogy kizárják a bankrendszerből. A bankoktól való megfosztás olyan stratégia, amelyben a kormányok, a bankok és a mainstream média szorosan együttműködnek.

    A kormány kritikusok ellen a „De-Banking“

    Egy másik népszerű módszer, amelyet egy ideje már Nyugaton alkalmaznak a másként gondolkodók elhallgattatására, a "de-banking".
    A politikailag nemkívánatos személyek bankszámláit zárolják. Akiknek már nincs hozzáférésük a bankrendszerhez, azokat a társadalmi és szakmai életből is kizárják.
    A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau tette világszerte híressé a de-bankingot. Amikor országszerte a több ezer kamionsofőr tüntetett a kormány koronavírus elleni korlátozó intézkedései ellen, Trudeau nemcsak szükségállapotot hirdetett, hanem felhatalmazta a bankokat, hogy befagyasszák a tüntető kamionsofőrök és támogatóik számláit.

    Az üzenet félreérthetetlen: aki fellázad a hatalmi apparátus ellen, azt anyagilag tönkreteszik.

    https://report24.news/kontensperrung-...nstrument/
    - 2024. 02. 10. 17:35
    • Gojpofi
      Hálám a sír széléig fog üldözni - sok év után eszembe juttattad egy kedvenc költõmet, rákerestem a "négysoros"-ra és meg is találtam! Köszönöm.

      NÉGYSOROS VERS,
      melyet Villon halálítélete szélére írt

      Francia vagyok Párizs városából,
      mely lábam alatt a piszkos mélybe vész,
      s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
      és nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz.

      https://mek.oszk.hu/00500/00528/00528...528.htm#8
      - 2024. 02. 10. 18:17
  • G
    Gerry,
    "Miért is? - ez egyszerű - Politikus!"

    Te mindig is mértéktartóan és körültekintően szkeptikus voltál a véleményeddel.
    Erre a kis időre légyszi ne változzál meg!

    A Tucker - Vlagyimir, és a Tucker - Viktor interjúk. Persze a Vlagyimir a nagy durranás.
    Én némi hasonlóságokat látok. Rajkin híres mondása jut eszembe:
    "Válámi ván, de ném az igázi"
    Viktor is nagy okosan, majdnem hibátlan, magyaros angolsággal, az ukrán - orosz háborúban, szegény ukránok veszteségeit, majd a végső vereségét hangsúlyozta Tuckernek. Ennek az interjúnak az európai, amerikai visszhangja úgy jött le, hogy a mi Viktorunk egyedül állóan az EU-ban, szinte zseniális, hogy ezt meglátja.
    Gondolja valaki is, hogy ebben az elefánt egér viadalban, más nem is veszi észre, hogy az egérnek semmi esélye nincs. A támogatásokat is azért kapja, hogy tartson ez a buli az utolsó egérig, bocs ukránig.?(Amerikában már ezt emlegették is)

    Talán el kéne gondolkodni , hogy miközben Izrael a maga 6 vagy 7 millió zsidó lakosságával, élet-halál harcát vívja milliárd arabbal körülvéve, talán majd vissza akar térni ahonnan jöttek.
    Putyin meg, hogy ne legyen probléma mikor megérkeznek: nácitalanítja a terepet.

    "....úgy is egyszer elérünk a végére", Örülök, hogy Neked se mindegy hogyan ....
    - 2024. 02. 10. 18:22
    • D
      Ne haragudj, de elvártam volna, hogy legalább annyit leírsz a végére, hogy: "...ahogy ezt DJLaszlo kommentárs már többször leírta itt."
      Én ugyanis ezt mantrázom már szinte a háború kezdete óta, hogy tudniillik: készül Izrael 3.0 Ukrael képében. Ide akar majd aliázni az Izrael 1.0-ból a zsidóság, amikor a Negev sivatag homokja túl forróvá válik a talpuk alatt (azaz éppen most).
      És nekik Izrael 2.0 - Hunrael - nem elég.
      Csalódtam benned.
      - 2024. 02. 10. 20:02
      • Gerry
        Laci - mielõtt megütne a Guta(i), éntölem is kijár a Melaszos (maximum) Kupola! Mintha azt látnám, hogy egy kissé éledezne a Posta Imre oldal olvasottsága!!!! Ebben te is szépen segítesz.

        Hihihi ... És - félreértés ne essék, az "éledezés" Nem az Orbánc-lánc Lélegeztetõgépei miatt van így! - Ezt nekem Kóbor - tudod aki hamarabb eljutott az Alfától az Omegáig mint ahogy a természet rendelkezett róla - mondta nem is olyan régen, amikor az égben lebegõk csarnokában kitett Lelki-telefonvonalon felhívott.
        - 2024. 02. 10. 23:16
        • D
          Köszönöm bajtárs, az ütött kicsit szíven, hogy legalább itt reménykedtem volna, hogy nem teljesen falrahányt borsó, amit itt mantrázom. De alább Gutai bajtárs elégtételt adott, úgyhogy az ügy rendezve részemről. Ma este jött a hír, hogy a köztársasági elnök lemondott (nem elnöknő, mert a magyar nyelv nagyon helyesen nem ismeri a foglalkozások "nemeit", tehát téves a jogász-nő, bíró-nő, orvos-nő stb. használata - ezek ostoba germanizmusok, semmi közünk hozzájuk (sem)...). Úgy látszik, hogy a kivilágosodott-szabad(os)kőművészek elkezdték egymást is nyírni... Most kellene Imre, hogy elmondja a véleményét!!! Iszonyatosan bűzlik ez az ügy - jogi szempontok nem indokolták (a jogi tények - az eljárások során elkövetett súlyos hibák - semmiképpen).
          - 2024. 02. 10. 23:37
  • G
    Laci kommentárs,

    Igazad van, és elnézésedet kérem.
    Annyira belebonyolódtam , hogy a mi kis Viktorunk milyen okos, nem is vettem észre. Az ukrán konfliktus ilyen sokak által nem ismert "mellék zöngéi" bizony már sok írásodban megjelent.
    Olvasom, és értékelem hozzászólásaidat.
    Bocs .........
    - 2024. 02. 10. 20:24
    • D
      Az ügyet a lovagiasság szabályai szerint elintézettnek tekintem, az elégtételt elfogadom!! Nem kérek párbajt!! (mondjuk egy papír-repülő hajtogatásra kihívtam volna a kommentársat, másra már úgysem vagyok nagyon alkalmas - korom miatt megilletne a jog, hogy a kihívó válasszon párbaj-nemet... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      - 2024. 02. 10. 23:26
    • Gerry
      gutai zub (vajon meg fogom még tudni ebben az életemben, hogy miért ez a neved és mit jelent?) - ha ebben az életben esetleg már nem találkoznánk össze akkor a következõben azt hiszem elfogadnálak testvéremnek is.
      Mindegy, hogy bátyámnak vagy öcsémnek, lehetünk akár ikrek is - de ha meg lehet rendelni a felettünk bolhászkodó tollászkodóktól ezt a lehetõséget én benne vagyok.
      De dönthetsz te is helyettem... mert lehet, hogy se így - se úgy nem tudjuk meg!

      Addig is... NevetTetszik
      - 2024. 02. 10. 23:37
  • G
    Gerry Testvérem,

    A Guthai Zub nevet, Fehér M. Jenő, Középkori magyar inkvizició c. könyvében találtam. Valószínű a 13-ik században élt, sámán volt és lovakat áldozott, régi szokások szerint. Ami megtetszett az volt, hogy az áldozat után, minden ellenszolgáltatások nélkül osztogatta a húst a népnek.

    A napokban volt a születésnapom. Már évek óta, mindig egy egy kívánságom teljesül. Mintha a "felettünk bolhászkodó tollászkodók" meghallanák és teljesítenék kéréseimet.
    Az idén azt kívántam, hogy feleségem legyen legalább 35 évvel fiatalabb nálam. Most itt vagyok 100 évesen, feleségem meg maradt olyan öregnek, mint amilyen volt.
    Sebaj, jövőre a kívánságom az lesz, hogy legyünk ikrek ........
    - 2024. 02. 11. 12:06
    • Gerry
      "jövőre a kívánságom az lesz, hogy legyünk ikrek ........" - hu de kedves vagy!  Én még csak 22 múltam, te meg ikertesónakt kívánsz??? Aztaaa!
      SZÓ SE LEHET RÓLA... MIT SZÓLNA AZ A RENDETEG LÁNY AKI ÁLLANDÓAN VEGZÁL ÉS RÁMTELEFONÁL?
      Nem szeretném ha csalódnámak bennem. Tudod mit - Kérd tõluk azt, hogy 22 múlhassál és akkor osztozunk (De a feleségednek el ne áruld mert megvétózza! Arról nem is beszélve, hogy ha neki lesz elõbb szülinapja, akkor kér helyetted egy 30 évest kacsalábon forgó várral... akkor meg moshatod egyedül a szennyesedet. ésszel kell kívánni - nenki nem tiltja a kívánságokat de megvétózhatja bárki - amilyen a mai jogrendszer! Aua!
      - 2024. 02. 11. 13:07
  • G
    Minden Testvérünknek,

    AZ , hogy itt mókázunk, viccelünk, beszélünk, és egyénileg hozzá gondolunk valamit valamihez ,nagyon fontos része annak, ami a lényege ennek az egész összejövetelnek.
    Gerry, laci, Felforgató, Béla bácsi, stb. stb, , mindenki aki itt van,

    Mert nem csak az a fontos, hogy egyénileg hozzáadjuk véleményünket, gondolatainkat, az éppen történő eseményekhez, fordulatokhoz, politikai hazugságokhoz, háborúkhoz.
    Talán még fontosabb, hogy egy közösség, egy magyarnak érzett, nálunk egyénileg sokkal nagyobb entitáshoz tartozónak érezzük magunkat, amit +genetikailag" is érzünk, és néha sikerül hangot, és értelmet, érzelmet is adnunk erről.

    Gerry jól érzed, talán van jövőnk .......
    - 2024. 02. 11. 22:56
  • G
    Laci,
    A "nagyon intelligens emberek"?

    A béka szomorúan kérdezte tőle:
    "Miért tetted ezt velem?"
    Most mind a ketten elpusztulunk!
    Sajnálom - mondta a skorpió - ilyen a természetem.

    - és a békák sokasága, akiket még nem mart meg a skorpió, abban reménykedik, hogy engem, valahogyan, majd nem fog megmarni. Hiszen a remény hal meg utoljára.
    A halak úszóversenyén is a lepényhal futott be elsőnek, a remény hal meg utoljára.

    De komolyan: miért van az, hogy a békák alatt ha lassan melegítik a vizet, nem ugranak ki, inkább megvárják az irgalmatlan megfőzést ....
    Az összefoglalásod, és a kérdéseid nagyon ütősek.
    - 2024. 02. 13. 16:04
    • D
      Elnézést kérek tőled, hogy egy virtigli proli poénnal folytatom, de ha a reményhal megdöglött, akkor új kedvencünk a szarok rája...:))))) Még egyszer elnézést a végtelenül ócska - magát szellemesnek gondoló, szellemességgel tetszelgő, de nem az - poénért.<br />Sajnos mi békák - én is, természetesen!!! szó sincs róla, hogy kivétel lennék - sajnos sokat eltűrünk, túl sokat is!<br />Én annyival kevésbé vagyok csak átlagos béka, hogy vénségemre már felismertem, hogy rotyog alattunk a kondér, de én is benne vagyok a fejem búbjáig.
      - 2024. 02. 13. 16:32
  • D
    Ha Magyarországon lenne egy, az USA-éhoz hasonló, esküdtbíráskodási rendszer, akkor ilyen balhéra sor sem kerülhetett volna, mint most ez a pedofil-kegyelmezgetési ügy. Másképpen: azért lett ilyen balhé a kegyelmi ügyből, mert nincs (társadalmasított) esküdtbíráskodási döntéshozatali rendszer nálunk! Egy ilyen - utóbbi - rendszerben a "12 dühös ember" dönt és döntött, ahogy döntött, mindenki másnak pedig kuss van, nyavalyoghat feszt a 12 ember döntésén!!! Nagyon helyesen. Katka meg utazgathat/ott volna/ tovább kedvére az egzotikus, ámde számunkra teljesen jelentéktelen, országokba. :))))))))
    Ezt még majd folytatom, mert nyugodjatok meg, az őrületem és agymenésem itt tuti nem állt meg!:))))))))))))
    - 2024. 02. 13. 16:52
    • D
      Ja, és még annyit, hogy én szívesen vállalom a közt.elnöki posztot. Vénségemre ideje lenne már nekem is egy kis utazgatásnak a nagyvilágban - persze államköltségen. Ja, és mindenkinek megkegyelmeznék, aki kellő "lobbierővel" alátámasztja a kérvényét... Na, jó a lóvé felét átutalnám az áldozat családjának "kéz kezet mos"-alapon, a másik felét meg eltenném - cserébe a lezárt körúton Bugattival száguldoznék 300-zal! Na, ki szavaz rám? Aki igen, az nyomjon egy lájkot! Köszi!
      - 2024. 02. 13. 17:29
    • D
      Ja, és hogy el ne felejtsem - mert ez az én koromban már napi veszély! - majd még a közvetlen demokráciáról (népszavazás általánossá tétele) fogok még egy jó sort őrjöngeni!!! Úgyhúgy nem úsztok meg, az tuti!!! (már amíg Gerry hagy itt tombolni, mint egy magyar (kicsi, savanyú, de a miénk) KingKong-ot...)
      - 2024. 02. 13. 16:59
  • U
    Kedves Mindenki!

    Annak azért örülök, hogy a bejegyzés/figyelemfelkeltés okozott egy kis pezsgést.

    Üdvözlettel
    Az Utazó
    - 2024. 02. 13. 20:24
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %