Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Ezt azért nem hagyom ki...

Ezt azért nem hagyom ki...

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

Csányi Sándorék magyarázkodni kénytelenek, hogy ne omoljon össze a kártyaváruk és bírósághoz fordulnak.


Ejj magyarok magyarok, miért nem hallgattatok énrám….miért nem hittetek nekem?

Tegnap, azaz 2020. október 19-én “Rendkívüli Tájékoztatást” adott ki az OTP Nyrt. tájékoztatva a tőkepiaci szereplőket, hogy van még remény, ne pánikoljon senki…..bíznak a bíróság ítéletében. Ezt már ismerjük.

De hadd kezdjem az elejétől, kulissza titkokkal, ezekről nem fog senki értesülni az indexből, vagy origóból.

2014. december 5-én mentem a Ciprusi 5 napos, nemzetközi devizahiteles konferenciára. Tizenegy Európai ország képviselői vettek részt, többek között a Horvátok is. Íme a résztvevő országok névsora és az érintett országokban kihelyezett deviza alapú hitelek száma.

 

Magyarország ~900.000 db.
csak ingatlanfedezetes + gépkocsi, vásárlási kártya, diákhitel
Lengyelország ~550.000 db. + 58.000db. egyéb
Horvátország ~125.000 db.
Németország ~70.000 db.
Ciprus ~55.000 db.
Ukrajna ~50.000 db. CHF + 20.000 db. USD
Szerbia ~22.000 db.
Franciaország ~10.000 db.
Bosznia-Herczegovina ~10.000 db.
Bulgária ~3.000 db.
Montenegro ~500 db.

A Horvátok megfogadták és érvényesíteni is tudták azon tanácsomat, hogy ennek az ügynek politikai megoldása van csak, nem egyéni pereskedés. Az árrésperből kikényszerített devizahiteles törvények 2015-ben születtek meg Magyarországon, ezt követően Horvátországban is, annyi különbséggel, hogy ott a politikai elit nem árulta el a nemzetét, mint a magyar parlamentben és felvételkori árfolyamon kötelezték a bankokat átváltani a CHF alapú hiteleket. Mindez azért vált esedékessé, mert a Magyarországon lenézett Kásler féle árrésper következtében, egész Európán végigsepert és nyilvánosságot látott a banki átverés formája és mibenléte.

Így a Csányi Sándor Otp-je, a bevitt Magyarországi balegyenesem után, Horvátországban szembesült egy jobb horoggal is, mint utórengéssel, több mint 220 millió horvát kuna összegben. Ezt próbálnák visszaperelni a Horvát államon, mint veszteséget, de mindez csak álca. Egyébként is már leírásra került….

A Horvát állam ezt vissza nem fogja adni, mert ez sosem járt az OTP Bankcsoportnak, mint ahogy Magyarországon sem járt nekik, de itteni haveri kör segítő kezet nyújtott, meg egyébként is a törvénytiprásnak itt komoly hagyománya van.

Csányiék vergődése egy elterelő hadművelet. Időhúzás. Azt a látszatot akarják ezzel kelteni, hogy jogos volt a Magyarországi legmagasabb napi árfolyamon való forintosítás. És miért mindez a cirkusz? Nézzék meg a fentebbi táblázatban az itthoni szerződések darabszámát és a horvátot. Nagyba fájna ez nekik, ha a magyaroknak is vissza kéne adják az elrabolt vagyonokat, ráadásul itt eszméletlen kártérítéseket is meg kell majd fizessenek a végrehajtásokért, amelyek sosem lehettek volna elrendelhetők, mert az emberek túlfizetésekben voltak és nem elmaradásban. Ráadásul az árrés kiesésével kiesett annak a lehetősége is, hogy más árfolyamon átváltsák ezeket, mint a felvételkori árfolyam.

Csak sajnálni tudom a magyar embereket, hogy nem voltak elég érettek ahhoz, hogy felismerjék a teljesítményt, amit letettünk az asztalra. Az elmúlt 500 évben hasonlót felmutatni senki nem tud.

Az én évtizedes munkásságom eddig a sarlatán bankoknak Európában közel 20 milliárd euróban realizálódott. Sajnos a kifosztott réteg nem állt a helyzet magaslatán ahhoz, hogy érdemben ide csoportosuljon. Az értelmiség megalkudott vagy nyerészkedni próbált az ügyön, de leginkább csak hallgattak, mint szar a fűben.

A végső győzelem itt is meg lesz, ebben nem kételkedem. Vannak információim, hogy elég sokan nem szeretnék, ha ezt én is megérném.

Meglátjuk.

Osszák meg minél több ismerősükkel, mert higgyék el, a lassú víz is partot mos. Iratkozzanak fel és lájkolják. Alább beillesztem az OTP “Rendkívüli Nyilatkozatát” de ne tévesszen meg senkit, ez a fentebb vázolt elterelő hadműveletet szolgálja elsősorban.

Csányi Sándor eddig sem szeretett, sokba voltam én már eddig is neki és még nincs vége a dalnak. Most már csak túl kell élnem a győzelemig, vigyáznom kell erősen ezzel a szentkoronavírússal nehogy megfertőzzenek, mert nagyon nem szeretnék az unokatesóm Kásler miniszter gyógyító rendszerébe bekerülni….

Kásler Árpád

“Rendkívüli tájékoztatás

Az OTP Bank Nyrt. a vonatkozó jogi kötelezettségének eleget téve tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) Horvátország ellen. Az OTP Bank Nyrt. álláspontja szerint Horvátország megsértette a Magyarország és Horvátország között fennálló beruházásvédelmi egyezményt a deviza- és deviza alapú lakossági hitelek kötelező átváltásának előírásával. Az ICSID Főtitkára a kérelmet 2020. október 16. napján nyilvántartásba vette.

A választottbírósági eljárás célja az OTP Bank Nyrt. horvátországi leánybankját ért – jelenleg 224 millió horvát kuna összegűre becsült – veszteség megtérítése. Ezt a veszteséget azon horvát jogi szabályozás okozta, amely 2015-ben kötelezően előírta, hogy a svájci frankban vagy svájci frank alapon felvett lakossági hitelek adósainak kérelmére a horvát bankok kötelesek az adott lakossági hitelek devizanemét euróra, vagy euró alapúra átváltani a folyósításkori árfolyamon és kamatozással. Az elszenvedett veszteséget az OTP Csoport már elkönyvelte, azonban annak elsősorban tárgyalásos úton való rendezéséről, másodsorban jogi úton való visszaköveteléséről nem mondott le.

Az OTP Bank Nyrt. számára Horvátország fontos befektetési célpiac, az OTP Bank Nyrt. elkötelezett a horvátországi leánybankja eredményes működésében. Az OTP Bank Nyrt. az elmúlt évek folyamán, és továbbra is a kialakult vita békés rendezésére törekszik Horvátország kormányával. Ugyanakkor részvényesei, befektetői és más érintettek (stakeholderek) érdekeinek védelme a választottbírósági eljárás megindítását is szükségessé tette. Az OTP Bank Nyrt. célja ettől függetlenül továbbra is az igényeinek tárgyalásos úton való rendezése.

Budapest, 2020. október 19.

OTP Bank Nyrt.

Levélcím: 1876 Budapest, Pf. 501

Telefon: +36 1 473 5460

Fax: +36 1 473 5951

E-mail: investor.relations@otpbank.hu


Link: A haza pártja honlapja (Kásler Árpád írása)

33 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Hazafinak
    Egyem a lelküket egy amd-vel!!!magyarnarancs.hu/data/cikk/11/25/11/cikk_112511/D__YT20100519006_top_story_lead.jpg
    Hazai viszonylatban jogi úton sosem lesz igazság szolgáltatás deviza ügyben!!! Mondom!!! JOGI ÚTON!
    - 2020. 10. 20. 14:26
  • Laplage73
    Majd ha a vér patakokban folyik akkor!
    - 2020. 10. 20. 16:01
  • P
    Csak emlékezetül !!!


    www.erzdioezese-wien.at/img/d9/12/f2f149cdc32e60b12cc1/Tods_nde__Unm__igkeit_und_Gier-unm__igkeit.jpg
    - 2020. 10. 20. 16:57
  • Gerry
    No még valami a mai nap végén, holnap reggelre:

    https://ahazapartja.hu/a-bomba-felrob...post-15366

    Ez 2014-ben történt. Rajtam kívül hányan tudtok itt errõl?

    3 hozzászólás - egyik sem érdemben... elég gyatra felhozatal.

    A több mint öt éve, a Youtube-ra feltett videót, a mai napig összesen 9 ezren nézték meg a Youtbe-n, miközben a játélos kismacskákat millióan. 64 pozitív "Lájk" ... A néhány hozzászólás egy kivételével 6 évvel ezelõtti!
    Szerintetek mit érdemelnek azok akiknek elvették a fejük fölül a házukat. ...

    Ezt tõled kérdezem "Hazafinak" ha már ilyen kifacsart a neved ... szóval Hazafinaktól: "Hazai viszonylatban jogi úton sosem lesz igazság szolgáltatás..." Azt a rohadt életbe... mekkora igazságot szóltál. Kellene egy zászló, ráírni és máris mindenki, láthatná: Dögölj meg, úgyse nyerhetsz mert a jog nem a tiéd.... akkó minek ... Árpi, Te vagy a hülye, ez a zászlóvivõ meg az okos.

    Ha megnézem a videót és belegondolok mi is történt addig... , már bocsánat de a Jog keretén belül nem az OTP nyert! Vagy rosszul látom?
    Okosítson már fel valaki!

    Ja, hogy aztán elkaszálták ezt a gyõzelmet? Igen... és akkor most el kell sírjam magam, hogy nem lehet gyõzni mert a jog kétélü fegyver és... és? Szerintem nem a fegyver a hibás csak az egyik oldal fegyverforgatóinak száma kevés.

    Persze ezt mi is tudjuk.

    Én se hittem a jogban (Hinni ugyanis TILOS!), de ettöl még fegyver.
    A saját életemben néhányszor szükségem volt arra, hogy a jog lehetöségeit használjam. Miután a bírót illetve az ellenem forduló szervezeteket nem tudtam lefejezni, így azt választottam ami a kezem ügyében volt.
    Meg kellett tanulnom mire vagyok képes. Nem egyedül, hanem olyanok segítségével akik pártomra álltak. A végeredmény mindig az volt, hogy gyöztem (gyõztünk). Kásler - nagyobb volumenben - szintén gyõzött.
    De nem állt mellé annyi ember akikkel a gyõzelmet meg is tarthatta volna.

    Szomorú. - még valami; igaz, hogy "fogadatlan prókátor vagyok", nem Árpi kért arra, hogy idehozzam Imre oldalára, Talán Imre se gondolta azt, hogy így alakulnak a dolgok, de eddig semleges maradt és nem kért arra, hogy ejtsem ezt a témát. Viszont itt - szerintem - nem a postaimre oldalról van szó, hanem azokról akik az utcára kerültek, belerokkantak az életükbe vagy elmenekültek a hazájukból. A magyarokról - akik még hinni akarnak, közöttük egy kicsit azokról az emberekrõl vagy családokról is akik éppen ezekben a napokban adják fel - többnyire egyszemélyes - harcukat...
    Ahelyett, hogy okos hozzászólásokat legyintenétek a témára azt szeretném látni, hogy utat találtok...persze nem egyedül hanem kéz a kézben.
    - 2020. 10. 21. 00:20
  • B
    Szép napot fiuk lyányok! ehez a devizás ügyhöz, 2013.07.13-án bementem a merkantil csányihoz és éervénytelen, semmis szerződés címszóval be adtam a szerződés felbontását. Akkor még nem hozták meg a bankár mentő átalakított törvényt, tehát az addigi törvények szerint érvénytelen volt a devizás szerződés. Azóta sok-sok bruszt volt a kocsi elvételi kísérlettől a birósági fenyegetésen át a személyes megkeresésig, és most a helyzet, hogy januárba már az otp faktoring keresett meg a behajtás végett, (azért kis betüsek a címzettek mert anyik) közöltem velük hogy át lettek verve mert egy lejárt szerződést sikerült kapniuk és ezért kerem ha a törzskönyv nállukvan azt küldjék ki nekem és az adataimat pedig kezeljék titkosan, valamint, ha tovább akarnak levelezni, azt zaklatásnak miősítem és az szerint fogok eljárni. Az eredmény, hogy a merkantil is meg a faktoring is rögtön tiltakozott, hogy érvényes a szerződés és fizesek még 1 milió 700-at. A felvett összeg 1,3 miló visszfizetés 50 ezer hilyán 2 milla, ja és el telt a felmondásig 5 év ami a gk. elkopzását már tíltja. Nos januártól idáig nem jelentkeztek, mert tudják, hogy jogtalan. Az eltelt iő alat rengeteget lógtam a neten figyelve a devizá témát, nem allítom, hogy nemvolt gyomorgörcsöm, de nem fizettem ki a milákat , mert az 1,7 millához ugye még hozzájönne a kamat a dátum meg amit még kitalálnak. Ezt csak azért írtam le mert annak idején hiába osztottam a tanácsot senkinem követte, ső nainak tartottak, hogy finoman mondjam, Az ötltetet annak idejé Varga István videójából merítettem, és mikor a kuriánál részt vettem 1x a tüntetésem, kérdezte Dr Varga István-tó, hogy jelzett-e már valaki vissza hogy megfogadta a tanácsát, a válasz NEM, nos enyi a deviás ellenállásról a véleményem.
    - 2020. 10. 21. 12:39
  • E
    Én annyit teszek hozzá, hogy ilyesmivel itt is próbálkoztak még MO. előtt. Felhívott "Erzsike/Elisabetta" és közölte, hál'istennek velem, aki egyébként tök hülye vagyok a banki dolgokhoz, pénz stb. hogy van egy óriási lehetőségünk... 🤔
    Nna, mondom eddig az x banknak csak azért nem voltam szimpi, mert nem hasas számlám - csak a havi fizu. Most meg, hogy megszerettek. Na, meginterjúvoltam gyorsan Erzsikét, hogy inkább magyarázza már el nekem miért kötöttünk mi egy bizonyos nevű bankkal szerződést és azóta miért keresztelődött vagy hatszor át ugyanaz a bank. 🤔 Erzsike nyomban időpontot adott a dirivel. Nosza, be is mentünk. Nyomatékosan invitáltak a hitelszarződés módosítására. Bemegyünk, várunk, iroda, leülünk. És előjön egy hetyke kis kanárimajom 😲 a diri. No, dobtam egy hátast... és miután illemtudóan végighallgattuk, azt mondtam, hogy nem. Valami nagyon elemi, logikus okfejtés kíséretében tettem ezt. Aztán hazatelefonáltam, elmondtam anyáméknak, hogy jártunk és, hogy nagyon legyenek résen, mert ott is megteszik. És megtették. Volt kivel.
    - 2020. 10. 21. 13:12
  • Posta Imre
    Gerry én nem bánom, tudod, hogy majd mindenki innen indult el, így Árpi is, ha akarja, ha nem, ha tetszik, ha nem, de ...

    Talán ez sem a témába vág, de jelzem, hogy Vera napi 11 órákat dolgozik, ha nem sikerül helyettest találni és a munkanapok zömében nem sikerül. Én 9-nél állok le, ami hivatalos. Így tudjuk biztosítani a családi békét, nyugalmat és megélhetést...no meg nem másokra terhelődni, sőt ha mód van segíteni másoknak. Igen, kéretlenül is, van aki meg nekünk segít be. Talán fölösleges a kérdés, de a bizalmatlanságnak van némi alapja. A "devizásokkal" kapcsolatban eddig felmerült alapkérdések egyik fontos tényezője, hogy az indította be a mechanizmust, hogy a "pénz" után köllött futni. Az, hogy ezek bűnözők, gyilkosok és kérdés nélkül már a szimpla ügyintézőek is járna a döghalál, talán nem vita tárgya. Egészen más itt mára az akadály.
    - 2020. 10. 22. 08:22
  • J
    Nézem a felrakott képen lévő " finom uraságokat". Hazánkról is elmondható az, ami az egész világon igaz. A ravaszul mosolygó 1 % kezében van az összvagyon 90 %-a. Gömbölyödnek is kívül belül, mint a kölyökgólya.Komor
    - 2020. 10. 22. 19:56
  • T
    Jazmin! Egyetértek! A kép alapján is + a látvány szerint is megütötték a leadási súlyt. ., ezek már mind meghíztak! Gyakran látni gondterhelt szotyolázó ábrázatot is a médejában, de hála Istennek nem cserélnék 1-ikkel sem . .. :) amd-65 érettséggel . .Adj neki!
    - 2020. 10. 22. 20:43
  • Gerry
    Imre - ezek szerint nem bánod, ha folytatom...

    Ahogy már mondtam - nem Árpi személye mellett állok ki hanem azok mellett akik tízezerszámra vesztették el az évtizedek alatt összegyüjtött vagyonukat. Persze nem azok vagyonára gondolok akik - mint ahogy Orbán veje - "gyüjtögették össze", mert azok nem vettek fel kölcsönt, nem reszkettek évekig azért mert spórolniuk kellett, hogy az erejükön felüli eladósodást megpróbálják kifizetni...- némelyiknek sikerült (és hadd tegyem hozzá, ha a Bankok tisztességes szerzõdést kötöttek volna akkor a legtöbb adós néhány év elteltével fejfájás nélkül élvezhette volna azt az életet amit kitüzött magának. A célt elérték, de ez a cél nem a pénz, hanem a saját maga és családja életének megszépítése lett volna...

    A hozzászólásodból azért idéznék egy mondatot ami véleményem szerint nagyok sok emberre nem vonatkozik.

    Magyarország az én életemben soha nem volt gazdag ország, az emberek szerényen éltek kivétel persze az a (jó)néhány százalék akinek már akkor is a pénz és a gazdagság volt az istenük. Az is igaz, hogy a nép "egyszerü embere" nem túl képzett gazdasági, pénzügyi kérdésekben. Az is tudjuk, hogy a reklám az egyik legnagyobb agymosás és nincs ember aki elkerülhetné annak hatásait. Bizonyos tapasztalat, kor és intelligencia szükséges ahhoz, hogy elemi védekezésre tegyünk szert.
    Erre (a nyugaton már régóta alkalmazott, letámadó reklámstílusra ) nem készültek fel idõben a magyarok, a "rendszerváltás" túl gyorsan és elemi erõvel változtatta meg az addigi "keleti országok" infrastruktúráját.
    A régi politikusok és az addig is gazdasági irányításban tevékenykedõ felsõvezetés szinte azonnal kooperálni kezdett a nyugati - ugrásra váró - profi szakemberekkel és miután az elkövetkezendõ években sikerült elérniük azt is, hogy ne legyen felelõsségrevonás - ami az egyik legnagyobb hiba volt az átrendezõdés alatt - gyorsan meg is erõsödtek.
    A többit már mindenki a saját bõrén érezte és érzi a mai napig. A gazdaság - rövid, eufórikus emelkedés után - egy újabb dugóhúzóba került.
    Persze ezt akkor még csak alig néhány ember vette észre. (Amúgy én sem, mert a talmi csillogás elfedte) azt amit azonnal észre kellet volna venni; MOST LOPJÁK SZÉT MAGYARORSZÁGOT.

    Imre, ezt írtad a hozzászólásodban: A "devizásokkal" kapcsolatban eddig felmerült alapkérdések egyik fontos tényezője, hogy az indította be a mechanizmust, hogy a "pénz" után köllött futni.

    Ne haragudj de nem értünk egyet. Elvileg igaz, hogy "az egyik fontos tényezõje" - de nem ez borította ki a bilit, hanem az, hogy azok akik (ésszel vagy esztelenül) hitelt vettek fel - ha kérhetem akkor most ne kezdje el senki, hogy "mindenki hülye aki hitelt vett fel, mert szerintem ezt a majd én megmondom a tutit emberkék már többször kijelentették, csak azért, hogy járjon a szájuk - nem csak azzal a ténnyel szembesültek, hogy üres a kassza, hanem arra is kezdtek ráébredni, hogy nem várt csapdába kerültek ahol nem az a baj, hogy nincs pénz kenyérre hanem az, hogy egész életüket, egzisztenciájukat veszíthetik el ha nem találnak egy gyorsan kivitelezhetõ megoldást.
    Innentöl kezdve - én úgy értelmeztem, hogy - nem a pénz után hanem az életükért futottak. A pénz - mint mindig - csak eszköz. Ha kint vagy a mélyvizen és elsüllyed alattad a csónakod de sehol nem látod a partot, nem a csónakra figyelsz, nem akarod visszatartani attól, hogy el ne merüljön, hanem elkezdesz úszni. A csónak csak eszköz volt amiben bíztál, de miután értékét vesztette egy lehetõséged maradt. Saját erõbõl kiúszni, vagy a víz tetején maradni ameddig meg nem talál valaki. Ilyenkor senki nem arra koncentrál, hogy "miért volt olyan hülye, hogy vízre szálljon egy ladikba?" hanem az, hogy kijut-e valahogy a partra. A csónak kötelét a Bank fogta és az is rántotta be a víz alá.

    Nos EZÉRT állok ki újra s újra a "devizások" mellett, függetlenül attól, hogy felelõtlenül mentek bele a hitelfelvételbe, vagy ez a tetves banki-gazdasági-politikai-jogi-banda úgy döntött, hogy elfelejt mindenféle emberi tisztességet és mocskosul meggazdagodik azokon akik hittek abban, hogy egy jobb világban élhetnek. Nem sajnálom azokat akik bajba kerültek... ismeretlenül valamint anélkül, hogy a háttérrõl tudomásom lenne, az empátiámat nem aktíválom. De nem fogadom el azt a tényt - ahogy Árpi se, - hogy hülyének és feláldozhatónak bélyegezzenek meg százezreket magyarországon.

    1956-ban, az ap'am azért ment ki az utcára, hogy elzavarja az orosz megszállókat, hogy megszünjön egy olyan rendszer, ahol kötelezõen tapsolni kellett a hatalomban lévõknek (még a mozi hiradójának lejátszásakor is), azt akarta, hogy a magyarok népe és az magyar emberek újra és végre szabadon élhessenek, ne kelljen senkinek attól rettegnie, hogy az éjszaka közepén megálljon egy fekete autó a ház elõtt és elvigyék oda ahonnan talán sose kapsz választ, hogy mitörtént vele.
    Elvitték '57 elején és '58 végén engedték el. Túlélte, 85 kilósról 53 kilóra lefogyva, 18 hónapig "elõzetesben" tartva. Senkit nem ölt meg, senkit nem bántott (egy embert, egy besúgót keresett aki addigra - valószínüleg - már kiszökött az országból aki az AVH-nak jelentett és aki miatt úgy tíz embert, apu kollégái közül vittek el a gyárból ahol akkor dolgozott). 1996-ban úgy halt meg békésen, hogy még hitt magyarország jövõjében. Szerencséje volt, nem kellett látnia az azután következõ évtizedeket napjainkig...

    Ma - úgy látom - a jövõ nem lesz boldogabb az emberiség számára. Remélem tévedek. De látom azt is, hogy néhányan még nem adják fel - ez okból vagyok én is itt a mai napig. Sokat ugyan nem nyomok a latban, de legalább biztosíthatok egy felületet nektek (és persze magamnak is) ahol elmondhatjuk, leírhatjuk egymásnak és egy kicsit a világnak a gondolatainkat:

    Ezek a gondolatok meg Árpitól származnak, akit érdekel az olvassa el.: https://ahazapartja.hu/az-arulas-olda...arpadtol/
    - 2020. 10. 23. 12:24
  • J
    Gerry !

    Amit irtal szamomra ertheto!

    En se hiszem , hogy mind azok akik a hazukat el veszitettek ugyan olyan listara kell tenni , mint akik a KOCSMABA A KARTYAN veszittik el a vagyonukat!
    Ezzel a felfogassal utolag lehet azt is mondani , hogy akinek tobb mint ket gyereke van az '" MEG ERDEMLI " !!!Hogy nemtudja iskolaztatni es normalis korulmegyeket teremteni a tovabbi elethez.

    Miert volt felelotlen ? Miert nem gondolt arra , hogyha valamelyik szulo elveszti a munkajat nemtudjak felnevelni a gyerekeket.
    Az eletet az atlag ember sajnos NEM TODJA elore 20 vagy 40 evre elore garantalni a sajat csaladjanak !
    Nem minden esetbe eleg a SZORGALOM, es a becsuletesseg!
    - 2020. 10. 23. 13:13
  • J
    Nem lehet másképp minősíteni ezt a "devizahiteles" tranzakciót, mint az évszázad legnagyobb magyarországi átverését. A legaljasabb az ügyben az, hogy itt nálunk a legtöbb felvett hitel, a legtöbb félrevezetett, becsapott adós. A " deviza" jelentése , ahogy még nekünk anno oktatták : külföldi pénznemben fennálló tartozás vagy követelés". Akinek nem folyósítottak külföldi pénznemben hitelt, mitől vált a ft.hitele devizahitellé? A bankok és más pénzintézetek mocskos trükkje az volt, hogy elhitették a jövendő adósokkal azt, hogy alacsony kamatozású hitelt vesznek fel, ha azt külföldi pénznemben tartják majd nyilván. Arról mélyen hallgattak, hogy a külföldi pénz árfolyama folyamatosan ingadozhat, de inkább felfelé, mint lefelé.
    Úgy verték át a százezreket,ahogy a csaló befektetők, akik kiénekelték az emberek megtakarított pénzecskéjét azzal az igérettel, hogy magasabb kamattal kapják vissza azt . Ezeknél az eseteknél az átverés a magasabb kamat ígérete volt, míg a bankok a hitelre kisebbet ígértek.
    Nagyon ravasz módon ki lett ez találva, bevonva a médiákat a potenciális adóstömeg toborzásába. Mentek a tv csatornákon a reklámok folyamatosan, hirdetve azt , hogy nulla önrésszel is lehet ingatlant vásárolni. Az egyik tv-s hirdetésre jól emlékszem. A családtagok a WC előtt áltak otthon sorban, de az elkerülhető lenne, súgja a reklám, ha hitellel mindenkinek saját lakása , önálló WC-je lenne . A végén sokaknak ugrott a saját ingatlan, legfeljebb egy nyilvános budi maradt.
    Azt sem tudtuk meg azóta sem, hogy vett-e fel a magyar központi bank annyi devizahitelt, amennyi az adósok hitelösszegének megfelelt volna.
    Az sem szivárgott azóta ki, hogy , ki volt az ötletgazda odafent, kit kellene fellógatni az átverésért.
    Azok a kevesek, akik bármit is léptek , tettek a becsapott adósok érdekében, csak a tisztelett és megbecsülést érdemelnek, Árpádot is beleértve.
    - 2020. 10. 23. 15:20
  • B
    Jázmin! Hogy ki volt az ötletgazda odafent, én megmondom, az összes politikainak nevezett párt csőcselék a bankárokkal egybe kötve, kivétel nélkül mind, és már nem is kell keresgélni, csak az ötletedet végrehajtani, kizárólag demokratikusan, vagy nem demokrácia van?
    - 2020. 10. 23. 19:13
  • J
    BGY,
    kitalálták a mocskok az ingatlanszerzés új módját. Elvenni a tulajdonostól, és még az sem kizárt, hogy pénzmosással. Valahogy gyanúsan gyorsan kihelyeztek mérhetetlenül sok pénzt jelzáloghitelre, melynél nem csak a bankok kaszáltak hatalmas összegeket, hanem a közjegyzők is. Minden jelzálog szerződésnél igénybe kellett venni közjegyzőt, aki arra lett volna hivatott, hogy az adós érdekeit védje a szerződésnél, annak a buktatóira kellett volna a hitelfelvevő figyelmét felhívni.
    Én 6 milliót vettem fel, szerencsére ft-ban, ennek a közjegyzői költsége 75.000.- ft. volt. A területi földhivatalok számára is adódott munka + bevétel , mert a bank önként és dalolva rávezette a tulajdonjogát az ingatlan tulajdoni lapjára, de a hitel kifizésénél már az ingatlan tulajdonos feladata és kötelessége volt a bank jelzálogjogát töröltetni, és annak a költségeit átvállalni.
    Szóval, ment a hitelfelvevő szívatása rendesen.
    - 2020. 10. 23. 20:04
  • Gerry
    7 évvel ezelõtt...

    Nem akarom ragozni a dolgokat, de muszály.
    Ma egy ismerõsöm - elolvasva a legutolsó hozzászólásomat - arra a következtetésre jutott, hogy össze akarom boronálni Imrét Árpival.
    Ez nem igaz - már régen lemondtam errõl. Két - annyira különbözõ ember akik bizonyító erejü gyakorlati példái lehetnek a "két dudás egy csárdában" helyzetnek.

    Szinte már nekem is kényelmetlen, hogy Árpit idelökdöstem (magánszorgalomból), de valahogy fel akartam hívni az emberek figyelmét arra, hogy aminek a végkifejletét most élõben közvetíti a magyarországi média teljes felülete, azt láttatva, hogy MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN, annak egyetlen megoldására egy 7 évvel ezelõtti riport illetve a 7 évvel ezelõtti Posta Imre Weboldal felhívta a figyelmet.

    Akinek volt füle az meghallhatta...

    Ma már valószínüleg késõ, szinte semmi nem maradt abból a vitalitásból ami akkor még hajtotta az embereket, az akkori ellenzéket. Az operáció nem sikerült a beteg haldoklik...
    Ha körülnézek nem sok reményt látok arra, hogy Augiász istállója még kisöpörhetõ. Ma az ellenzék a maradék tolvajokból állt össze, közöttük néhány tisztalelkü hívõ akik elhiszik amivel etetik õket...

    A hét évvel ezelõtti riport:

    Kásler mostani megjegyzésével: ...a mai ismeretek birtokában, néhány dolgot másképp mondanék,
    de a történelmi eseményeket nem utólag, hanem az adott pillanat, “háborús ködében” kell megítélni.
    Ez még az ítélet előtt volt….vegyék figyelembe a bizonytalansági tényezőket…..szeretném, ha
    hozzászólásokban kommentálnák. Nem volt sem francia nevelőnőm, sem politológiát nem tanultam.
    Egész gyerekkoromban talán 4, azaz négy darab kisautóm volt. 13-14 évesen, volt olyan időszak,
    hogy szülők nélkül kellett átvészelni néhány hetet….150 km-re vállaltak munkát. Ha a kaja elfogyott,
    a csúzlival lecsaptam a fáról két gerlicét, s már meg is volt a vacsora. Mindettől függetlenül, úgy
    vágtam szájon Csányi Sándor OTP birodalmát, hogy még mindig remeg a milliárdos szája.
    Persze a bosszú nem maradt el, fojtogatnak….nem baj, ha túlélem, én fogom fojtogatni, s azt meglátjuk, túlélik-e…


    7 évvel ezelõtt!

    Hogy is énekelte Hofi?: "Ha elszabtuk, hát elszabtuk. Utólag már... lesz ami lesz."
    - 2020. 10. 23. 20:23
  • J
    - 2020. 10. 24. 21:39
    • balu
      Jazmin, csacsiság, látjuk még őt tangában is hallelújázni. Ezt a majmot normális keresztény nem tudja komolyan venni.
      - 2020. 10. 24. 23:07
  • Posta Imre
    Gerry, ajánlom tekintetes figyelmedbe az alantas írást és tán jobban is megértesz. Tán azt is, miért nem bocsájthatok meg neki akkor sem, ha ennek esetleg lesz valami jelentősége. A kommentjeit is, aztán ess gondolkodóba! https://ahazapartja.hu/egy-uj-jelense...jesztesre/
    - 2020. 10. 25. 20:29
    • Gerry
      Tudok erröl is (amióta megjelent) és nem is tetszett...Viszont nem ez a lényeg - de éppen jó, hogy betetted, mert néhányan megkérdezték mi a bajotok egymással... Nos a beírás egyik oldalról megvilágítja a dolgokat, ugyanakkor a másik oldalról nem az én dolgom a személyes dolgokat kiteregetni. Csak azt nem tudom, hogy kezdõdött. (Persze "az úgy kezdõdött, hogy visszaütöttem" felállás valójában nem is érdekel). Amit írtam illetve leközöltem, az az emberekrõl és olyan magyarokról szól, akik bajba kerültek. Jõvõt mutatni sokan próbálnak, a kérdés ilyenkor az, hogy annak bemutatása reális vagy sem. A vallásban ez úgy néz ki, hogy; "Hidd el!" A valóságban viszont az útmutatás felelõsséggel jár ahogy az orvosok is felelõsséggel tartoznak a hozzájuk fordulók felé. No most... kérdezem én, mikor helyzet után érdemes megelõlegezni a bizalmat egy vezetõnek illetve mellé / mögé állni. Ez utóbbi ugyan már más kategória: A követõknek ilyenkor elvileg hinniük kell abban, hogy jól választották ki a vezetõjüket.
      Árpi még nem adta fel, úgy gondolom Te sem (bár néha azt mondod, hogy Te is olyan vagy mint a homokóra, az utolsó homokszemek peregnek le alulra. Vajon lesz erõd megfordítani az órát?)
      Kásler most éppen azt tette meg. Persze ezt se azért írom, hogy versenyzésre keljetek egymással... Más úton vagytok, ti kettem már csak önmagatoknak tartoztok felelõsséggel. Ha úgy alakul, bármelyíkõtöktöl el kell fogadnom, ha arra utasít; - Kussoljak. Akkortól csak dúdolni fogok magamban.
      Viszont a közeljövõben bizonyítanotok kell (egymástól függetlenül), hogy alkalmasak vagytok a feladatra. Ha nem akkor vége a dalnak és az én dudorászásomnak is.
      Tudom, innen könnyen beszélek, nekem nincs vállalási kötelességem de nem is engem követnek.
      Titeket igen...
      Tényleg, ki van még ilyen helyzetben?

      Vona elvonatozott, a többi politikai balfütyi is csak kóvályog a hatalom mocskosszürke egén, ott van valahol Torockai gyerek, és a félisten Orbán. - Na ebböl se lesz görög mitológia.

      Tudod mit dúdolok? Elárulom, így kezdõdik: "- Egyedem-begyedem tengertánc, ............... ................ (tetszõleges család- és utónév) mit csinálsz? Nem csinálok egyebet, nyalják ki a .... (na mindegy, mert csak dúdolom).
      - 2020. 10. 25. 21:32
      • Posta Imre
        Gerry, nekem már rég kiesett a stáblistáról, mindegy feladja, vagy nem, nem bízom benne. Ennyi. Ez nem jelenti, hogy esetleg nem értem meg. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Tegye, amit tud és viszont. Hogy kezdődött. Emlékszem rá. Már 2010 januárjában az MFNK alakulásán tengeralattjárógyulával volt csörte, román zsidózta, szekuzta. De spongyát rá. Aztán Janó és Kerecsen is összeboronálódott vele az oldalon és jött a szöveg, hogy nem védem meg, vagy ilyesmi. Sokak szemében volt a Smart kétüléses "sportkocsi" is szálka, de én azt is értettem..., szóval nekem semmi bajom, nem emlegetem, nem kötözködök vele, nem foglalkoztat a sorsa, nem csinálok karmát belőle. Ettől még nem baj, hogy hoztad. Nagy ez a majomketrec, amibe be vagyunk zárva. Elmajomkodhatunk még egy darabig. Feladni nem tudom, arra nincs képességem. Elengedni viszont igen. Értem, hogy minőségileg egészen másról van szó.
        - 2020. 10. 26. 09:04
      • vian
        Gerry, 25.-én este nem küldtem el amit írtam, úgy gondoltam, alszom rá egyet.
        Aludtam kettőt, de megmaradt a gombóc a gyomromban.

        Ez már új, és rövid.

        Az a rész, amit a cikkben és a továbbiakban írsz, az tiszta és világos.
        Kormányunk (ov) szégyene, hogy a nemtörődömségük, félelmük, embertelenségük, szolgalelkűségük, aljasságuk következménye az a sok tönkrement élet.

        Ez egy dícséretes, fontos mondat:
        „Ahogy már mondtam - nem Árpi személye mellett állok ki hanem azok mellett akik tízezerszámra vesztették el az évtizedek alatt összegyüjtött vagyonukat”

        DE

        amennyiben ez az írás https://ahazapartja.hu/egy-uj-jelense...rjesztesre nálad a „nem is tetszett” szintet érte el, (sorrendben rögtön az ejnye-bejnye után) akkor ha kérhetem, tényleg csak magadban dúdolgass!
        Igen súlyos szavakat, könnyedén engedsz szélnek.
        Az egyik oldalon támadjuk a hatalmat (deviza), a másikon behódolunk (gyermek)
        Ez attól jó vagy rossz, hogy ki mondja?
        A gyermekrablás, bűncselekmény. A szülők nem kérték és nem egyeztek bele a gyermek gyámhatóság alá helyezésébe, valamint a lezajlott kényszerintézkedésről semmilyen hivatalos iratot nem kaptak.
        A „devizacsalás” tudtommal Mo-on - az Ügyészség valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda határozatai szerint - a cselekmény nem bűncselekmény (2011. szeptember 29)
        részletes: https://kp.hu/otp-bank-elvesztette-a-...rd-forint/

        Vannak barátaim, kik beleestek a csapdába. Először nyitottak KÁ felé, de a párt elriasztotta őket.
        A cikkben említett párt, még mindig várja a hívőket, mert majd a brüsszeli bíróság…..no igen, ott aztán majd megmondják a tuti!!!

        Szerinted Don Quijote váll fölött rendben volt?

        Az lehet, hogy könnyen beszélsz, de egyre komolyabb felelősséget vállasz e témában.
        - 2020. 10. 27. 21:22
        • Gerry
          vian - nem beszélek túl könnyen - és senkit nem akarok meggyõzni, ahogy döntõbíró se vagyok. Viszont valamivel többet tudok mint amennyirõl szót ejtek.
          No meg néhány dologot talán másként látok a több mint tíz év ittlétem elteltével és a saját életemben összegyüjtött tapasztalatokból.
          Ezenkívül - van egy rosz tulajdonságom: Nem vagyok hívõ és az okokat, okozatokat, valamint azok következményeit megpróbálom tisztán látni.
          A "nem is tetszett" - utalás volt arra, hogy nem tapsoltam Árpi írásának a tartalmára - de úgy véltem nem tartozik bele abba amiröl a cikk és a további hozzászólásaim szóltak.
          Gondolom most sem érdemes ragozni az általad nekem felrótt és könnyedén vett gyerekrablást mert ITT NEM ERRÖL VAN SZÓ. Te nem igy gondolod?
          - 2020. 10. 27. 22:25
          • vian
            Gerry, nekem az ominózus kifejezéssel van bajom. Azt elfogadom, hogy nem tudhatom ez nálad mit is jelent, de pestiesen erre mondják, hogy bicskanyitogató. Így már érteni fogod, hisz Te sem a budai villanegyedben cseperedtél.

            Szerintem biz beletartozik, mert része egy idecitált ember lényének, személyének. Fontosak az ilyen darabkák, hogy valós képed legyen az illetőről.
            A stílus maga az ember.

            A gyerekrablást NEM neked róttam fel, de Imre által beidézett cikkre a jelzésed az volt, hogy tudsz róla, és így zárul a kör.

            Az alapcikkel, mint már jeleztem maximálisan azonosulni tudok.

            A jelzett rossz tulajdonságod NE veszítsd el!
            😉
            - 2020. 10. 28. 01:26
  • P
    Szuper Szuper előadás! Ajánlom hallgassátok végig! Igaz, felsőfokú német nyelvtudás szükséges, vagy kapcsold be a fordított és aláírja!

    - 2020. 10. 26. 18:45
  • P
    The Great Reset!


    Ezt a napirendet indította el ez a hamis COVID-19 járvány, és ezek az emberek kezdeményezték. A lezárások célja a gazdaság szétzúzása volt, az egész ipar államosítása és a kisvállalkozásokat a kiirtása felé terelte. Olyan útlevelek kidolgozása folyik, amelyekhez oltásokra van szükség az utazáshoz. Szándékosan próbálják korlátozni a nemzetközi utazásokat a szennyezés csökkentése és az új kommunista menetrendjük elleni tömeges zavargások megakadályozása érdekében. Igen, a szocializmusból, amelyben még mindig van valami, áttérnek a kommunizmusra, amelyben a kormányé minden. Nem véletlen, hogy Pikkety áll mögötte, Klaus Schwabbal szövetségben. A kommunizmus Franciaországban kezdődött. Eladták az ötletet Karl Marxnak, aki kezdetben szocialista volt.

    Ez az igazi veszély, amellyel szembe kell néznünk - a Világgazdasági Fórum és az új kommunista-zöld világrendről alkotott elképzelése. A média NEM fogja elvégezni a dolgát! Mert ha mégis megtenné, leleplezné azt a tényt, hogy a Világgazdasági Fórum tagjai minden beruházásukat közvetlenül a csöd előtt eladta. Nézd a tözsdei indexet ! (SAP 30 milliárd euró egyszerűen a levegőben éltűn! ) Klaus Schwab az új Karl Marx. Ez az emberi történelem legnagyobb szervezett összeesküvése, amelyet a sajtó tárt karokkal fogad. 10 év múlva nem lesz semmi tulajdonod, de jogaid sem.

    https://www.armstrongeconomics.com/wo...-10-years/
    - 2020. 10. 27. 11:38
    • vian
      Pentrado, sajna még nincs feliratozva
      - 2020. 10. 27. 21:27
    • vian
      Pentrado, sajna még nincs feliratozva
      XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
      rossz helyre írtam - bocs
      erre gondoltam
      https://youtu.be/2gtAsk5GAy0
      - 2020. 10. 27. 22:09
      • P
        vian!
        Ha jól tudom a youtobe –n van egy beállítási button, és ha kinyitod az aláírásos fordítást ki kell választani! De kérd meg a Gerry –t ő a profi ebbe!
        - 2020. 10. 28. 12:28
        • vian
          Így igaz, de erre még nem készült fordítás.
          - 2020. 10. 28. 13:05
  • P
    A tragédia ! vedd észre, hogy a világ körületted megváltozik!


    www.sott.net/image/s28/572653/large/1_George_Soros_Prince_Charles_.jpg


    The Great Reset!

    Ezt a napirendet indította el ez a hamis COVID-19 járvány, és ezek az emberek kezdeményezték. A lezárások célja a gazdaság szétzúzása volt, az egész ipar államosítása és a kisvállalkozásokat a kiirtása felé terelte. Olyan útlevelek kidolgozása folyik, amelyekhez oltásokra van szükség az utazáshoz. Szándékosan próbálják korlátozni a nemzetközi utazásokat a szennyezés csökkentése és az új kommunista menetrendjük elleni tömeges zavargások megakadályozása érdekében. Igen, a szocializmusból, amelyben még mindig van valami, áttérnek a kommunizmusra, amelyben a kormányé minden. Nem véletlen, hogy Pikkety áll mögötte, Klaus Schwabbal szövetségben. A kommunizmus Franciaországban kezdődött. Eladták az ötletet Karl Marxnak, aki kezdetben szocialista volt.

    Ez az igazi veszély, amellyel szembe kell néznünk - a Világgazdasági Fórum és az új kommunista-zöld világrendről alkotott elképzelése. A média NEM fogja elvégezni a dolgát! Mert ha mégis megtenné, leleplezné azt a tényt, hogy a Világgazdasági Fórum tagjai minden beruházásukat közvetlenül a csöd előtt eladta. Nézd a tözsdei indexet ! (SAP 30 milliárd euró egyszerűen a levegőben éltűn! ) Klaus Schwab az új Karl Marx. Ez az emberi történelem legnagyobb szervezett összeesküvése, amelyet a sajtó tárt karokkal fogad. 10 év múlva nem lesz semmi tulajdonod, de jogaid sem.

    Itt:
    https://www.armstrongeconomics.com/wo...-10-years/
    - 2020. 10. 27. 21:59
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %