Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Nincs magánélet, nincs tulajdon: utópia vagy jövőkép?

Nincs magánélet, nincs tulajdon: utópia vagy jövőkép?
A zember tragikomédiája, szerezte Madách, előadja a hibrid.
Ez nem egy – manapság oly népszerű – konspirációs elmélet egyike, hanem egy világszerte legitimnek elfogadott világszervezet előrejelzése!

 


 

A Világgazdasági Fórum (WEF) egy non-profit nem kormányzati nemzetközi szervezet. Az alapítványi formában működő szervezetet 1971-ben alapították Genfben, felügyeletét a svájci szövetségi kormány látja el. A Világgazdasági Fórum nem kötődik nemzeti vagy politikai érdekcsoportokhoz. Leghíresebb rendezvénye az évente Davosban megtartott gazdasági világcsúcstalálkozó, ahol a legbefolyásosabb politikusok, üzletemberek, értelmiségiek és tudósok vitatkoznak fontos globális kihívásokról. Ennek az eseménynek ellenpontjaként a fennálló világrend ellen tüntető radikális csoportok is hasonló témájú rendezvényeket szoktak összehívni.

A fórum fő irányvonala a globális kontroll. A szabad piacok és az egyéni választás nem a legfőbb értékek, annál inkább az állami intervencionizmus és a kollektivizmus. Az egyéni szabadság és a magántulajdon 2030-ig eltűnik erről a bolygóról a Világgazdasági Fórum előrejelzései és forgatókönyvei szerint.

Nyolc jóslat

Az egyéni szabadság ismét veszélyben van. Ami még várat magára, azt 2016 novemberében vetítették előre, amikor a WEF közzétette a „8 jóslat a világ számára 2030-ban” című agendáját. A WEF forgatókönyve szerint a világ egészen más hellyé válik, mert az emberek munka- és életmódja mélyreható változáson megy keresztül. A világ 2030-as forgatókönyve nemcsak előrejelzés. Ez egy olyan terv, amelynek végrehajtása a világjárvány bejelentése és az ebből következő lezárások óta drasztikusan felgyorsult. 

A WEF „Globális Jövőtanácsai” előrejelzése szerint a magántulajdon és a magánélet a következő évtizedben megszűnik. Az elkövetkező kisajátítás még a kommunista követelésnél is messzebbre menne, hogy megszüntesse a termelési javak tulajdonát, de teret hagyjon a magántulajdonnak. A WEF előrejelzése szerint a fogyasztási cikkek sem lennének már magántulajdonban.

Ha a WEF-előrejelzés valóra válik, az embereknek bérelniük és kölcsönözniük kell az államtól a szükségleteiket, amely minden áru egyedüli tulajdonosa lenne. Az árukészletet a szociális kreditpont-rendszer szerint kell arányosítani. A hagyományos értelemben vett vásárlás eltűnne. Minden személyes lépés elektronikus úton követhető lenne, és minden termelésre a tiszta energia és a fenntartható környezet követelményei vonatkoznának. 

A „fenntartható mezőgazdaság” elérése érdekében az élelmiszerellátás elsősorban vegetáriánus lesz. Az új totalitárius szolgáltató gazdaságban a kormány alapvető szállást, ételt és szállítást biztosít, míg a többit az államtól kell kölcsönözni. A természeti erőforrások felhasználása a minimumra csökken. A néhány kulcsfontosságú országgal együttműködve egy globális ügynökség rendkívül magas szinten határozná meg a szén-dioxid-kibocsátás árát annak drasztikus csökkentése érdekében.

A Világgazdasági Fórum egy promóciós videóban összefoglalja az előrejelzéseket a következő állításokban:

  • Az embereknek nem lesz magántulajdona. Az áruk vagy ingyenesek, vagy azokat az államtól kell kölcsönözni.
  • Az Egyesült Államok már nem lesz vezető szuperhatalom, hanem maroknyi ország fog dominálni.
  • Az emberi szerveket nem transzplantálják, hanem kinyomtatják (3D nyomtatás).
  • A húsfogyasztás minimálisra csökken.
  • Menekültek milliárdjai hatására az emberek tömeges elköltöztetése történik.
  • A szén-dioxid-kibocsátás korlátozása érdekében a globális árat túlzottan magas szinten fogják meghatározni.
  • Az emberek felkészülhetnek arra, hogy a Marsra mennek, és elkezdődhet egy idegen élet megtalálása.
  • A nyugati értékeket a töréspontig tesztelik.

A magánéleten és a tulajdonon túl

A Világgazdasági Fórum egyik kiadványában Ida Auken dán ökoaktivista, aki 2011 és 2014 között országa környezetvédelmi minisztereként tevékenykedett, és jelenleg is a dán parlament (a Folketing) tagja, kidolgozott egy forgatókönyvet egy magánélet és tulajdon nélküli világról. Az „Üdvözöljük 2030-ban” című könyvében egy olyan világot képzel el, ahol „nincs semmi tulajdonom, nincs magánéletem, és az élet soha nem volt jobb”. 2030-ra- a forgatókönyv szerint – a vásárlás és a tulajdonjog elavulttá vált, mert minden, ami egykor termék volt, akkora szolgáltatássá válik.

Ebben az idilli új világában az emberek szabadon hozzáférhetnek a közlekedéshez, szálláshoz, étkezéshez, „és minden olyan dologhoz, amelyre a mindennapi életünkben szükségünk van”. Mivel ezek a dolgok ingyenesekké válnak, „végül nem volt értelme számunkra, hogy sokat birtokoljunk”. Nem lenne ingatlan magántulajdon, és senki sem fizetne bérleti díjat, „mert valaki más használja a szabad területünket, amikor nincs rá szükségünk”. Például egy személy nappaliját üzleti találkozókra használják, ha az éppen nincs otthon. Az olyan aggodalmak, mint „civilizációs betegségek, éghajlatváltozás, menekültválság, környezetszennyezés, zsúfolt városok, vízszennyezés, légszennyezés, társadalmi nyugtalanság és munkanélküliség”, a múlté. A szerző azt jósolja, hogy az emberek örömmel fognak élvezni egy ilyen életet, amely sokkal jobb, mint „az az út, amelyen jártunk, ahol világossá vált, hogy nem folytathatjuk ugyanezt a növekedési modellt”.

Ökológiai paradicsom

A Gazdasági Világfórum globális jövőbeli tanácsainak éves ülésén 2019-ben hozzászólásában Ida Auken megjósolta, hogyan nézhet ki a világ a jövőben „ha megnyerjük az éghajlatváltozás elleni háborút”. 2030-ig, amikor a CO2-kibocsátás nagymértékben csökken, az emberek egy olyan világban élnek, ahol az étlapon a hús „ritka látvány lesz”, miközben a víz és a levegő sokkal tisztább lesz, mint ma. Az áruvásárlásról a szolgáltatások igénybevételére való áttérés miatt eltűnik a pénz szükségessége, mert az emberek egyre kevesebbet költenek árura. A munkaidő csökken, a szabadidő pedig növekszik.

A jövőben Auken olyan városokat képzel el, ahol az elektromos autók helyettesítik a hagyományos égésű járműveket. Az utak és parkolóhelyek nagy része zöld parkokká és gyalogos övezetekké válnak. 2030-ra a mezőgazdaság elsősorban növényi alternatívákat kínál az élelmiszerellátáshoz a hús és tejtermékek helyett. A föld takarmánytermelésre való felhasználása nagymértékben csökkenni fog, és a természet ismét átveszi az uralmat az egész földkerekségen.

A társadalmi beleegyezés

Hogyan lehet az embereket rávenni egy ilyen rendszer elfogadására? A tömegek megnyerése az átfogó egészségügyi ellátás és a garantált alapjövedelem biztosítása révén valósítható meg. A Great Reset hirdetői betegségek nélküli világot ígérnek. A biotechnológiailag előállított szervek és az individualizált genetikán alapuló gyógykezelések miatt állítólag drasztikusan megnő a várható élettartam, sőt lehetséges lesz a halhatatlanság is. A mesterséges intelligencia felszámolja a halált, megszünteti a betegségeket. A biotechnológiai vállalatok között zajlik a verseny, hogy megtalálják az örök élet kulcsát.

 

Az „egyetemes alapjövedelem” ígérete nagyon vonzó, különösen azok számára, akik már nem találnak munkát az új digitális gazdaságban. Az alapjövedelem megszerzése anélkül, hogy szociális segélyt kéne igénybe venni igen vonzó lehet a szegények támogatásához.

Gazdaságilag életképessé tételéhez, az alapjövedelem garantálásához a bérkülönbségek kiegyenlítése szükséges. Az államtól történő pénzátutalás technikai eljárásait a készpénz nélküli társadalom előmozdítására használják. Az összes monetáris tranzakció digitalizálásával minden egyes vásárlást nyilvántartásba vesznek. Ennek eredményeként a kormányzati hatóságok korlátlan hozzáféréssel rendelkeznének az egyes személyek pénzköltésének részletes felügyeletéhez. A készpénz nélküli társadalomban az univerzális alapjövedelem megteremti a feltételeket a szociális kreditrendszer bevezetésére, és biztosítja a mechanizmust a nemkívánatos magatartás szankcionálására, valamint a felesleges és a nem kívánt, mint morális kategóriák, felismerésére.

Kik lesznek az uralkodók?

A Világgazdasági Fórum hallgat arról a kérdésről, hogy ki fog uralkodni ebben az új világban.

Nincs ok arra számítani, hogy az új hatalom birtokosai jóindulatúak lennének. Még akkor is, ha az új világkormány legfőbb döntéshozói nem lennének gonoszak, hanem csak technokraták, milyen okból kellene folytatnia egy adminisztratív technokráciát a nem kívánatosakkal? Mi értelme van annak, ha egy technokrata elit szuperemberré változtatja az egyszerű embert? Miért osztaná meg a mesterséges intelligencia előnyeit a tömegekkel, és ne tartaná meg a vagyont a kiválasztott kevesek számára?

A projekt lebonyolítói hallgatnak arról, hogy kik lesznek az uralkodók ebben az új világban. E vetületek és tervek disztópikus és kollektivista jellege a szabad kapitalizmus elutasításának eredménye. A diktatúra révén egy jobb világ megteremtése ellentmondásban van. Nem kevesebb, de nagyobb gazdasági jólét jelenti a választ a jelenlegi problémákra. Ezért több szabad piacra és kevesebb állami tervezésre van szükségünk. A világ egyre zöldebbé válik, és a világ népességének növekedési üteme már csökken. Ezek a tendenciák a szabad piacokon keresztüli vagyonteremtés természetes következményei.

Következtetés

A Világgazdasági Fórum és a hozzá kapcsolódó intézmények maroknyi kormánnyal és néhány csúcstechnológiai céggel együtt egy új korszakba akarják vezetni a világot, tulajdon és magánélet nélkül. Olyan értékek forognak kockán, mint az individualizmus, a szabadság és a boldogságra való törekvés, ezeket el kell utasítani a kollektivizmus és a „közös jó” bevezetése mellett, amelyet a technokraták önjelölt elitje határoz meg. Amit a nyilvánosság számára értékesítenek az egyenlőség és az ökológiai fenntarthatóság ígéreteként, valójában az emberi méltóság és szabadság brutális támadása. Ahelyett, hogy az új technológiákat a jobbítás eszközeként alkalmaznák, a Nagy Reset a rabszolgaság eszközeként igyekszik felhasználni a technológiai lehetőségeket. Ebben az új világrendben az állam egyedüli tulajdonosa mindennek. A fantáziánkra van bízva, hogy kitaláljuk, ki programozza az áruk és szolgáltatások elosztását irányító algoritmusokat.

A Szerzőről

Stier Kata vagyok, jogász, digitális alkotó, blogger. A technológia szerelmese. Három évvel ezelőtt a munkám révén kezdtem el foglalkozni kriptovalutákkal és a blokklánc technológiával. 2020 nyara óta vezetem blogomat kifejezetten nőknek, hogy közelebb hozzam a Negyedik Ipari Forradalom vívmányait. Mesterséges intellingencia, a ‘dolgok internete’, jövőbeni és kialakulóban lévő technológiák egy hétköznapi negyvenes nő szemével.
https://www.bitcoinbazis.hu/nincs-maganelet-nincs-tulajdon-utopia-vagy-jovokep/

17 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Gerry
    Walter Tewis SOKSZAVÚ POSZÁTA

    Most olvastam el - mindenkinek ajánlom! (Apokaliptikus jövõt jósol az emberiségnek, de szerintem van benne realitás)

    postaimre.euroweb4you.com/../../images/waltertevis.jpg
    A 25. század disztópikus világában az emberi civilizáció maradéka elektronikus mennyországokba zárkózva vegetál. Nincsenek családok, gyerekek, de még valódi párkapcsolat, szerelem sem igen létezik. A gépiesen udvarias hétköznapokból már csupán a drogok vagy az öngyilkosság jelentik a menekvést. Az olvasás tiltott dolog, de igazából senkinek eszébe sem jutna már ezt a szabályt megszegni. A gondolkodást számítógépek és robotok végzik az ember helyett. A jelszó: "Ne kérdezz; lazíts!" E látszatélet megkapó jelképe a sokszavú poszáta, mely éjjelente nem a saját énekét dalolja bele a világba, hanem más állatok hangját utánozza.
    Az emberiséget már csak egy halálvágyával küzdő android mentheti meg, valamint egy fiatal pár, akik szenvedélyes szerelemre lobbannak egymás és a könyvek iránt. Ez a szenvedély talán még az apátiába kövült gépi intelligenciákat is képes felrázni.
    Walter Tevis, A svindler és A pénz színe írója Nebula-díjra jelölt regényével ékesen bizonyítja, hogy az SF-nek igenis helye van a szépirodalomban. Érzelmekkel és fekete humorral átszőtt, szép könyve robotszereplői szájával is az emberi önrendelkezés jogáért kiált.

    "Mintha az 1984, a Szép új világ és a Menekülés New Yorkból kombinációját olvasnánk."
    /- Pat Holt, Holt Uncensored/
    "Az olvasás emberiségmegmentő hatalmának témája a Fahrenheit 451-hez teszi hasonlatossá."
    /- San Francisco Chronicle/

    ***********************************************************
    Az író 1928-ban született és 1984-ben halt meg
    Két regényét is megfilmesítették, Az elsõt - The Hustler (1959) - a fiatal Paul Newman fõszereplésével,- a szereplökhöz '84-ben visszatért melyböl két évre rá Martin Scorcese filmesített meg ismét Paul Newmannel, valamint Tom Cruise-zal ( The Color of Money - A pénz színe ). A második (Sci-Fi) regénye (The Man Wo Fell to Earth - A földre pottyant férfi) szintén filmvászonra került '76-ban David Bowie föszereplésével (ami Bowie miatt idõvel Kultfilm lett ). Még nem láttam, de 87-ben "Csillagközi hajótörött" címmel (az angol cím azonos) egy nem túl ismert remake-et is készítettek a történetbõl.
    - 2021. 03. 26. 09:02
  • M
    Tipikus zsidó mentalitás, hogy alapvetően jó dolgokból hogyan lehet minél szarabbat kihozni, hogy megfeleljen az elmebeteg világképüknek !
    Az elgondolások természetesen kellenének, hogy az emberiség tovább tudjon lépni az alábbi módosításokkal :
    A robottechnológia és a korlátlan energiaforrások révén senkinek NEM KELLENE dolgoznia ! Persze ez nem azt jelenti, hogy ha valaki akar, ne végezhetne önként olyan tevékenységet, amit ma munkának nevezünk. Mert hát mitől is lesz munka egy tevékenység ?
    Attól, hogy kötelezően kell csinálni akár az egyén, akár a környezetében élők megélhetésének fedezésére szolgáló fizető eszközök beszerzésére.
    Na már most, ha minden ingyen van, és ezt már jó pár évtizeddel, vagy ha kiveszünk számos sötét korszakot, mely ezen folyamatok lassítására, vagy törlésére lettek beiktatva a történelembe, már sokkal régebben meg lehetett volna tenni, akkor az emberek az energiájukat, tudásukat, kreativitásukat arra használhatnák, hogy együtt minél jobb világot teremtsenek egymásnak.
    Ebben az esetben az olyan faszságok, mint politika, vallás, izmusok,nemi, faji,korbeli, nembeli , stb elkülönítések értelmüket veszítenék.
    Mivel a munka nem lenne kötelező, az embereknek rengeteg szabadidejük lenne, amit arra fordíthatnának, hogy saját maguk hozzanak , és vitassanak meg társadalmi döntéseket, és ne egy állítólag őket képviselő maffiát tartsanak hatalmon !
    - 2021. 03. 26. 10:16
  • A
    anzsi a macska hala
    Az ember földi létének az az alapvető feladata, hogy a léleknek lehetősége legyen az anyagi világot megtapasztalni, és ezáltal fejlődni. Ebben a rendszerben mindenki eldöntheti mikor és hová szülessen, miben akarja meghaladni a korábbi életeit. A tanulmányban egy testben akarják elérni az örök életet, és ez ellentétes az univerzum törvényeivel. Ergo ha meg is próbálják elérni ez nem sikerülhet.
    - 2021. 03. 26. 11:45
  • L
    Akkor szedjük össze a tényeket, amik ebbe az irányba mutatnak.

    Tesztelik a társadalmi pontrendszert
    Kínai társadalmi pontrendszer kiépítése https://f21.hu/vilag/a-nagy-testver-s...ndszerrol/

    Nemzetek feletti szervezetek iránymutatása alapján közvetlen hatás az egyes országok állampolgáraira (gyakorlatilag az ország hatóságai átveszik és alkalmazzák az irámymutatást)
    WHO 2019 iránymutatása https://apps.who.int/iris/bitstream/h....1-eng.pdf

    Államosítás
    Belegondoltatok már, hogy a pénznyomtatás v. monetáris lazítás gyakorlatilag oda vezet, hogy az állam felvásárolja a cégeket? A kicsik tönkremennek (COVID véletlen pont ezt is elősegíti) a nagyokat pedig szépen megveszi az állam a nyomtatott pénzből, MINDENHOL!
    Japán --> részvények 7%-a már a központi banknál van https://www.wsj.com/articles/the-mark...1608074703
    Amerika --> itt is készítik elő, a pénznyomdából a Blackrock-on keresztül részvényeket fognak venni (vagy már vesznek is) https://www.portfolio.hu/befektetes/2...fed-421842
    Magyarország --> Itt kicsit más a modell, az állam pénzt nyom illetve EU támogatásokat kap majd ezeket néhány kézben (Pl. Mészáros) öszpontosítja https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtoko...rogramjait + https://forbes.hu/uzlet/igy-neznek-ki...es-listan/


    Világszintű adóharmonizálás megkezdése
    "Ezért az amerikai kormányzat az OECD-n keresztül globálisan meghatározott minimális társasági nyereségadót akar elfogadtatni" https://www.portfolio.hu/gazdasag/202...jon-475330

    Egyenlőre ennyi jutott eszembe, Ti jöttök
    - 2021. 03. 26. 12:54
    • V
      Idézet : Az összes monetáris tranzakció digitalizálásával minden egyes vásárlást nyilvántartásba vesznek. Ennek eredményeként a kormányzati hatóságok korlátlan hozzáféréssel rendelkeznének az egyes személyek pénzköltésének részletes felügyeletéhez.
      2021-ben: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nav-vasarlas-szamla-nav-aprilis-uj-korszak.725705.html
      A jövő hónaptól az adóhatóságnak minden olyan számláról másolatot küldenek, amelyet valaki kap a boltban a privát vásárlása után.
      - 2021. 03. 26. 18:30
      • E
        Kedves Virág! a jó hír az, hogy csak a számlákról!!! (tehát, amíg kp.-vel fizetsz, és blokkot kapsz, addig ( biztos vagyok benn, hogy nem túl sokáig)) anonim maradhatsz!
        - 2021. 03. 31. 19:50
    • L
      "<strong>2035-re reális húsfehérje-pótlást jelenthetnek kedvenc ételeink 90 százalékának elkészítéséhez."  https://www.portfolio.hu/uzlet/20210331/ez-lehet-a-megoldas-az-emberiseg-elott-allo-legkomolyabb-problemakra-476282</strong>
      - 2021. 03. 31. 11:00
      • V
        Akkor még több beteg ember lesz?

        https://www.paleomedicina.com/hu/blog/2015/04/paleolit-vagy-vegetarianus-taplalkozas-a-tudomany-szempontjabol-a-kerdes-nem-kerdes

        Paleolit vagy vegetáriánus táplálkozás? A tudomány szempontjából a kérdés nem kérdés.

        Az élővilág szabályai szerint a növényevők növényekkel táplálkoznak. A ragadozók pedig növényevő állatokkal. Két különböző táplálkozási stratégia. Specializáció. A főemlősök között az ember az egyetlen igazi ragadozó. Az embert az állati zsír-hús alapú táplálkozás emelte ki vegetáriánus ősei közül. A természeti környezettel való egészséges kapcsolat az életbenmaradást biztosította az ember evolúciós előtörténete során. A civilizált ember az egyetlen élőlény, amely gondolkodásával képes felülírni a táplálkozást irányító biológiai ösztöneit. Sokan erkölcsi-ideológiai okokból zárkóznak el a húsevéstől. Lelkiismeretünket megnyugtathatjuk, ha nem esszük meg az állatok húsát, de tudnunk kell, hosszú-távon egészségünkkel fizethetünk, ha nem az élettani szükségleteinket kielégítő módon táplálkozunk.
        - 2021. 04. 02. 09:25
  • J
    Mintha elővették volna a szakállas Karcsi bácsi cca 170 évvel ezelőtti beteges ideológiáját. A kommunizmust úgy képzelte el, hogy mindenki szükségletei szerint részesül a megtermelt javakból.
    https://teveszmek.blog.hu/2018/02/25/...ei_szerint
    Ez részben megvalósult már a mindenkori uralkodó politikai elit számára: van élvezeti szernek használt szerencsétlen kisgyerek, prosti, dubajozás magán géppel, ereszcsatorna -csúszda, luxusingatlanok ott, ahol a szemük megkívánja, stb.

    Félelmetes jövő elé nézhetünk, ha fel nem ébred a világ lakosságának értelmesebb része.
    - 2021. 03. 26. 13:20
    • R
      nem vették elő; el se rakták!
      - 2021. 03. 26. 16:47
  • G
    Mi van a magánéleten és a tulajdonon túl?
    Ember. De az ember nem azért van, a sok hiedelem ellenére, hogy csináljon valamit. Az ember azért csinál valamit mert van. A létnek nincs különösebb célja, értelme, a lét csupán következmény.
    A létnek csak egyéni céljai lehetnek, amelyeket az egy-én találhat magának. Sokan az utódok nemzését közös célnak, a faj fenntartásának gondolják. Nélküle kihalna a faj. De akkor a napi evés is az, mert nélküle is kihalna a faj.
    Kik lesznek az uralkodók?
    A Világgazdasági Fórum nem válaszol erre a kérdésre. De éppen a fórumon résztvevők faji és gazdasági hovatartozása adja meg az egyértelmű és minden homályt elosztó választ.
    Ez a válasz teszi hihetetlen rémisztővé, embertelenné , ezt a ránk kényszerített, kovidozott, jövőképet, utópiát........
    - 2021. 03. 26. 15:37
  • Szittya
    Oszt mi nemteccik?
    - 2021. 03. 27. 18:49
  • Avian
    Madách az ember tragédiájában a végén erröl beszél...bádogember és a gyerekeket majd valami kütyü neveli tán abban is csinálják.
    Szomoru hogy a hatalom mindig valahogy addig fészkelödik egymás akaratán tőljutni mig mindenböl xart csinál és beteg elmék regényeiböl veszi a forgatókönyveket! Egyik betegebb természetellenesebb mint a másik!
    Gondolom a felesleges zabálók ök azok!
    Aki kapálni tud birkát földre nyomni nyiráshoz lovat irányitani virágot ültetni addig normális ahogy faxságokon jár az esze hogyan irányithatná műások álmait már beteg!
    - 2021. 03. 27. 21:47
  • szabir
    mossincsen sztem csak ha josokat szopott zsidophaszt akkor megengedik neki [mindannyian azok vajunk nem?]
    az a mertek ki mennyire okos gaz-dag stb
    - 2021. 03. 28. 09:27
  • K
  • P
    Ennek kapcsán jut eszembe a mostanában zajló várromfelújítási őrület. Ahogy elnézem a terveket, minden felújított várnak lesz egy lakható része, pillanatnyilag múzeumnak titulálva. Vajon kik fogják ezeket a várakat lakni? (Van egy tippem) Kacsint
    - 2021. 04. 02. 09:24
  • J
    A kínaiak adathalászatáról van itt egy részletes leírás, amit az orosz sajtóban közzé mertek tenni. Nálunk ilyen nem jelenne meg. Aki érti, olvassa!
    https://lenta.ru/articles/2021/04/05/...04/05/chd/
    - 2021. 04. 05. 09:59
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %