Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Közös hadgyakorlatra készül a NATO és Ukrajna

Közös hadgyakorlatra készül a NATO és Ukrajna
Néhány hónapon belül közös hadgyakorlatot hajthat végre a NATO és Ukrajna – jelentette be az ukrán kormány a Reuters tudósítása szerint.

 


A gyakorlaton 1000 NATO-tagország katonái vennének részt, öt országból és „néhány hónapon belül” kerülhet rá sor – jelentette be az ukrán kormány.

„Védekező hadműveleteket hajtunk majd végre, melyeket támadó hadművelet követ majd, melynek célja az államhatár és a területi egység visszaállítása egy olyan országban, mely egy szomszédos ország agressziójának kitett” – nyilatkozta az ukrán kormány.

Oroszországot nem nevezték meg nyíltan a közleményben, de teljesen egyértelmű a kontextusból, hogy róluk van szó.

A bejelentésre rövidesen azután került sor, hogy több ezer orosz katona jelent meg a Krímben és az Egyesült Államok haderejének vezérkari főnöke egyeztetett orosz kollégájával telefonon a nem várt csapatmozgásról. A Kreml nyilatkozataiban hűteni próbálja a kedélyeket, de több elemző és az ukrán kormány is támadástól tart.
https://www.portfolio.hu/global/20210404/kozos-hadgyakorlatra-keszul-a-nato-es-ukrajna-477026?utm_source=hirstartutm_medium=portfolio_linkekutm_campaign=hiraggregator

14 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • A
    nagyon be akarják kebelezni a mackó málna tortáját valakik!!
    - 2021. 04. 04. 21:56
  • Vizilo
    A katonákat nem fertözi a viruska csak a civileket akkor mi ez az átverés a virussal ???
    - 2021. 04. 04. 22:25
  • G
    A.v.Pentrado, [04.04.21 23:23]
    A közelgő ukrajnai háború a NATO Oroszország elleni háborújához vezethet - a 3. világháború előzménye?

    Az ukrán fegyveres erők vissza akarják szerezni a kelet-ukrajnai szakadár területeket. Az ukrajnai incidensek egyre súlyosbodnak. A résztvevök - beleértve Oroszországot is - háborúra készülnek.

    Mivel Ukrajna mögött a NATO a partnereket, és a nyugati mély államot csak Trump elnöksége akadályozta meg Oroszország elleni háborúban, a jelenlegi helyzet különösen bizonytalan és veszélyes! Ha Oroszország valóban katonailag beavatkozik (amint már bejelentették), ez valójában a harmadik világháborúhoz vezethet.

    https://de.rt.com/europa/115235-oberk...offensive/

    Orosz forrásokból a következő levelet kaptam:
    "Az orosz és a belorusz hadsereg teljes készenlétben. Mozgósitották a tartalékos katonákat. A Balti-tengeren a gázvezetéket fektető hajót tengeralattjáró zaklatta, és egy lengyel hadihajó szándékosan provokálta. Hatalmas csapat és katona technikai felszereléseket szállitottak az orosz és a belorusz határig. Háború várható a következő órákban vagy napokban."

    https://de.rt.com/europa/115235-oberk...offensive/
    - 2021. 04. 04. 23:25
  • Posta Imre
    A "háború" a legjobb zsidó üzlet, ezért elkerülhetetlen! Kína majd újjáépíti a lerombolt hangyás-bolyokat és létrehozza a soha nem látott zsidó-kapitalizmus moszkvai poszthipnotikus demokráciáját. De ez jó lesz! Aki nem hiszi járjon utána!
    - 2021. 04. 05. 09:37
  • J
    Mire megkezdődik háború, addig kötelezően bespájzolhat a hadi vezetés jordánparti heditechnikából. Készülnünk kell egy olyan háborúban való részvételre, amit egyetlen magyar, vagy kelet-európai sem akar. Komor
    [url][url]https://jogalappal.hu/izraeli-attores-varhato-a-magyar-haditechnikai-beszerzeseknel/
    Na, ezért kellett Trumpot eltávolítani az USA éléről, mert ő ellenezte ez a tervezendő " kalandot". Érdekes módon a Golán fennsikot senki sem akarja háború árán is visszaadni Szíriának.
    A tervezett háburúban való bevonásunk ellen kellene milliószám kimenni az utcákra tüntetni, nem a szájmaszk használata miatt!
    Ha majd a civil betegeket kilökdösik a XIII-i ,kerületi katonai kórházból, akkor mondhatjuk majd, hogy: "Apa, kezdődik".
    - 2021. 04. 05. 09:39
  • G
    A globalista szép új világ, hadserege a NATO

    Ez az új NATO, már nem a régi, a kommunizmust sakkban tartó régi NATO, bár az sem volt az.
    Az új NATO-ban többek között olyan országok is részt vesznek , mint a dél-amerikai Kolumbia, ellátva a világot kokainnal.

    Az új NATO a globalista háttérhatalom hadereje, nem országok és birodalmak érdekeit védi, képviseli, vagy háborúzik érdekükben, hanem ezeket az országokat markukban tartó nemzetközi pénzhatalom magánhadserege.
    Ha azt kérdezed, hogy hol, mikor, és ki ellen robban ki a 3-ik Világháború? Hát szerintem már folyamatban van, mindenhol, és Te ellened.......
    - 2021. 04. 05. 09:51
    • Posta Imre
      Gutai, akkor már csak az sem kérdés, hogy a nemnatos hadseregek mifélék és milyen célra tartanak. Szerintem ez egy mocskos buzitanya, úgy a keleti, mint a nyugati.
      - 2021. 04. 05. 10:25
  • G
    Imre,
    Bizony nem kérdés.
    Az se kérdés kinek a pénzéből jött létre a kommunista Szovjetunió, vagy Mao Kínája, és a mai Oroszország, Lenin múmiájával, vagy a félig kapitalista, kommunista mai Kína, a világot elárasztó bóvli szemetével, olcsó munkaerővel.
    Menekülnének a jó népek ezekből a buzitanyákból, csak nincs elég eresz csatorna mint a szakállas szájernek.......
    - 2021. 04. 05. 11:58
  • P
    A Donbass Népi Donezki Köztársasága elrendelte a katonai szolgálatra való mozgósítást.

    Azonnal a háború közvetlen veszélye miatt minden 1994–2003-ban született férfit katonai szolgálatra hívnak!
    A katonai szolgálatot április elsejétől 6 hónapos időtartamra határozták meg. Ez gyakorlatilag az általános mozgósítás előzetes szakasza!

    FRISSÍTÉS: A katonai szolgálat tervezve hat hónapra szól. Az első lépésben 200 fiatal férfit sorolnak be, és a további mozgósítást (ez a mozgósítás egyfajta előkészületi szakasz) a napi lépésekben mérlegelik.

    Oroszul:
    Заявление официального представителя НМ ДНР о вступлении в силу Указа Главы Донецкой Народной Республики «О призыве граждан 1994 – 2003 годов рождения на военную службу в апреле-июле 2021 года»

    В соответствии со вступившим в силу Указом Главы Донецкой Народной Республики от 25 марта 2021 года № 79 «О призыве граждан 1994 – 2003 годов рождения на военную службу в апреле-июле 2021 года» с 1 апреля по 15 июля 2021 года будет осуществлен призыв на военную службу граждан Республики, указанной категории.

    - 2021. 04. 05. 15:07
    • G
      Kína körbezárta Tajvant: vadászgépekkel üzentek Japánnak és Amerikának

      Kína arra számít, hogy az Egyesült Államok és Japán beavatkozik egy esetleges konfliktusba a Tajvani-szoros térségében, ezért olyan katonai gyakorlatokat hajtottak végre, melyekkel demonstrálták, hogy pillanatok alatt körül tudják teljesen zárni a szigetet – írja a Newsweek pekingi és tajvani elemzőkre hivatkozva.A Népi Felszabadító Hadsereg (a kommunista Kína fegyveres szervezete) 10 repülőgéppel repült be hétfőn Tajvan légterébe, ezzel egy szenior tajvani katonai tisztségviselő szerint „támadó magatartást” tanúsított a kommunista Kína.
      A gépek az elemzők szerint azt gyakorolták, hogy izolálhatják Tajvant, miután kiderült a japán védelmi minisztérium jelentéséből, hogy még két gép a Miyako-szoros felé repült, majd az egyik levált a formációból és Tajvan keleti partszakasza felé vette az irányt.

      Az elemzők szerint ezzel a manőverrel KÍNA TAJVANNAK, JAPÁNNAK ÉS AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKNAK EGYSZERRE AKART ÜZENNI, MÉGHOZZÁ AZT, HOGY PILLANATOK ALATT, HÁROM OLDALRÓL IS BE TUDJÁK KERÍTENI A SZIGETET.

      Idézet

      és figyelembe veszik az Egyesült Államok és Japán esetleges katonai beavatkozását is.


      Pekingi elemzők szerint a mostani gyakorlat azt bizonyítja, hogy KÍNA KÉPES TELJESEN ELZÁRNI TAJVANT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÉS JAPÁN BEAVATKOZÁSA ELŐL.

      Az Egyesült Államok katonai vezetői egyébként egyre komolyabban aggódnak amiatt, hogy Kína katonai akciót készül végrehajtani Tajvan ellen, hogy visszaszerezze irányítását a „renegát tartomány” fölött:


      Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210401/kina-korbezarta-tajvant-vadaszgepekkel-uzentek-japannak-es-amerikanak-476740
      - 2021. 04. 07. 11:13
  • S
    Sajnos nem lesz!
    Olyan nem amilyenre gondolunk.
    - 2021. 04. 06. 11:18
    • Posta Imre
      Persze, hogy nem lesz "Világháború", legalábbis komoly, mert akkor Kínának és az USAnak is keféltek, no meg a többieknek is nyekk. A "világrend" nem engedheti ezt meg, csak a puhapöcsű verziót.
      - 2021. 04. 06. 12:46
      • Banditos
        Emiatt gondoltam, hogy az oltást sem fogják első körben arra használni, hogy a fél világot el tegyék láb alól, mert akkor oda a szemétdomb amin uralkodnak. Először beszedik onnan is a nyereséget...  más részről meg lesz  egy adatbázisuk arról, hogy kik a jó polgárok kik a rossz polgárok. Aztán ha gépek, robotok már át tudják venni munkák nagy részét utána már tudják használni az oltásokat arra, hogy a születéseket szabályozzák vagy bármiféle betegségeket létrehozzanak akár régiónként, akár faji alapon.<br />Így belegondolva, lehet mégis csak jobb lenne ha valaki megnyomná azt a piros gombot....
        - 2021. 04. 06. 18:50
  • G
    Turkey takes charge of NATO high readiness force

    www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pictures/images_mfu/2020/12/stock/201230-flags-nato-turkey_rdax_775x440.jpg

    The Turkish army will take the lead of NATO’s Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) on Friday (1 January 2021), placing thousands of soldiers on standby, ready to deploy within days.

    Turkey takes over from Poland, which provided the core of the force in 2020. Built around Turkey’s 66th Mechanised Infantry Brigade of around 4,200 troops, a total of around 6,400 soldiers will serve on the VJTF. Units from Albania, Hungary, Italy, Latvia, Montenegro, Poland, Romania, Slovakia, Spain, the UK, and the United States will also serve on the force, which is part of the Alliance’s larger NATO Response Force. Turkey has made substantial investments into the unit – amongst the most mobile in NATO - particularly in its logistics and ammunition requirements planning. The latest models of Turkish armed vehicles, anti-tank missiles and howitzers have been allocated to the force.

    NATO heads of state and government decided to create the VJTF at the Wales Summit in 2014 in response to a changed security environment, including Russia’s destabilisation of Ukraine and turmoil in the Middle East. NATO members take turns heading the VJTF. Poland led the VJTF in 2020, Germany in 2019, and Italy had rotational control of the force in 2018.
    Topics

    Forrás: https://www.nato.int/cps/en/natohq/ne...PhBPOGW4ic

    Törökország átveszi a NATO magas készültségű erőinek irányítását


    A török ​​hadsereg pénteken (2021. január 1-jén) átveszi a NATO nagyon magas készültségű vegyes munkacsoportjának (VJTF) vezetését, és katonák ezreit állítja készenléti állapotba, napokon belül készen állva bevetésre.

    Törökország átveszi Lengyelországtól az irányítást, amely 2020-ban a haderő alapját képezte. Törökország 66. gépesített gyalogdandárja köré épült, mintegy 4200 katonával, összesen mintegy 6400 katona szolgál a VJTF-n. Albánia, Magyarország, Olaszország, Lettország, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Spanyolország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok egységei szintén szolgálatot teljesítenek a haderőnél, amely a Szövetség nagyobb NATO Reagálási Erőinek része. Törökország jelentős beruházásokat hajtott végre az egységben - a NATO legmozgékonyabbjai között -, különösen a logisztikai és lőszerigény-tervezés területén. A török ​​fegyveres járművek, páncéltörő rakéták és howitzerek legújabb modelljeit kiosztották az erőkhöz.

    A NATO állam- és kormányfői a VJTF létrehozásáról a 2014-es walesi csúcstalálkozón döntöttek, válaszul a megváltozott biztonsági környezetre, ideértve Oroszország Ukrajna destabilizálódását és a Közel-Kelet zűrzavarát. A NATO tagjai felváltva vezetik a VJTF-t. 2020-ban Lengyelország, 2019-ben Németország vezette a VJTF-et, 2018-ban pedig Olaszország rotációs irányítás alatt tartotta az erőt.
    - 2021. 04. 06. 16:52
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (1)100 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %